Reis USA 2012
Foto



Laatste commentaren
  • Alle vier ! (Gerda Massot)
        op Dag 16 : 12 Juli 2012
  • Pink Dunes (Carine & André)
        op Dag 15 : 11 Juli 2012
  • reis usa (Mony)
        op Dag 3 : 29-06-2012
  • Eenzaam en verlaten... (Kristel Godon)
        op Dag 13 : 9 Juli 2012
  • Foto's (Dieter & Hannelore)
        op Dag 1 - 27-06-12

  • Yellowstone - Las Vegas
    02-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 5 : 1 Juli 2012

    Weer lekker geslapen en om 9 uur naar ons vast ontbijtrestaurant. Er was veel volk, het is zondag vandaag, en we moesten even wachten voor een plaatsje. Weer een lieve serveuse bediende ons en ze was al direct verliefd op ons sexy Iers dialect. Vandaag hielden we het een beetje soberder, eieren en spek en Jeannineke en Edy de ‘Sunday Special’. Zeer lekker en we hadden weeral genoeg om de dag door te komen. Vandaag ging de rit langs de midden ring, dan hebben we het hele Yellowstone-park gedaan. Een onverwachte pitstop van de meisjes bracht ons naar prachtige watervallen, waar de ‘Yellowstone River’ een diepe Canyon had gegraven in het ongelooflijk gekleurde landschap. Om aan de voet van de waterval te geraken, moesten we via een steile helling zigzaggend 600 foot dalen, niet van de poes, maar weeral de moeite waard. Iets verder maakten we prachtige foto’s van de ‘Grand Canyon of the Yellowstone’, … een kleine kopie van de grote ‘Grand Canyon’; … indrukwekkend ! Vandaar verder naar Lake Village, waar we langs de weg weer een ranger het verkeer zagen regelen omdat er een prachtig volwassen Wapiti-bull lag te herkauwen in de schaduw van een grote dennenboom. Op een open plek langs de baan stond een groep mensen met grote kanonnen (telelenzen) de overkant van de onmetelijke vallei te bespieden. We wisten direct waarom, aan de overkant was een grizzly moeder met twee jongen op wandel. Op de uitgestrekte vallei liepen ook bizons, ganzen en er daalde een mooie witte pelikaan,op het water. Onze telelenzen waren een beetje te klein om de grizzly zeer nabij te kunnen bekijken, maar een vriendelijke toerist leende zijn camera met telelens (400mm) en met onze SD-kaart mochten we zo foto’s maken, nu kon onze dag helemaal niet meer stuk ! We reden een heel stuk langs het Yellowstone meer om uiteindelijk een getrouw stuk weg te vervolgen naar ons hotel.

    Morgen is onze doorreisdag naar Rock Springs, dus moesten we vandaag nog even tanken en proviant opdoen; spijtig genoeg wordt er op zondag hier geen sterke drank verkocht. Het was dus maar een klein aperoke vandaag, de rest van de fles.
    Vanavond in 'Three Bear' lekker gegeten met Californisch wijntje en in de lounche afgesloten met een verse koffie. Slaapwel … en morgen vroeg op !








    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Reis USA 2012 < Yellowstone - Las Vegas>

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!