Na ons zwaar maaltijd van gisteren (400gr steak) toch goed geslapen en klaar voor de grote dag, de wijnproeverijen in de Napa Valley. Tijdens het ontbijt beslisten we om de grote tour te nemen met een bezoek aan 4 wijnboeren met maaltijd en hapjes voor ‘slechts’ 110,00$ pp. Om 10u30 verzamelen en Marc van het busje kwam ons ophalen. In het busje zaten nog 4 koppels, allemaal van de USA (Florida, Texas, …) en het busje was vol. Marc onze driver and guide was een vlotte verteller en loodste ons door de Valley naar de verschillende wijnproeverijen, één grote en de andere echt kleine, veel gezelligere plaatsen.
Uiteraard wordt er na de proeverij aangeboden om wijn te kopen maar er was zeker geen enkele verplichting, toch hebben we ons hier en daar laten verleiden om een flesje te kopen.
Het weer was schitterend en aangenaam van temperatuur en gelukkig was er aerco in het busje. Het eten deze middag werd door onze gids geprepareerd en in de schaduw onder de oude eikenbomen geserveerd met dessert en al. Vooral in de Hopper Creek Winery was het een zeer interessante belevenis waar we veel geleerd hebben over hoe we wijn moeten beoordelen en vooral hoe we de wijn moeten degusteren. Zelfs On the field mochten we de verschillende druiven proeven en konden we zo de zoetheid van de druiven al bepalen. Eén van de soorten wordt zelfs morgen al geoogst omdat de zoetheid nu al voldoende is.
Na zo een dag hadden we zeker geen honger niet meer, temeer omdat we in ons hotel om 18 uur nog koffie en zelf gebakken koekjes kregen, à volenté !
We plaatsen ons op het schaduwrijk terras van ons hotel en genoten van onze aangeboden versnapering, tijd ook om de blog te schrijven en Edy om zijn foto’s te bekijken.
Morgen moeten we vroeger vertrekken uit de Napa Valley op weg naar Bridgeport richting Mono Lake aan de ingang van Yosemite NP. Dit wordt een mooie rit door de bergen waar we misschien zelfs nog sneeuw kunnen tegenkomen.
|