USA_2014west
Foto




Foto

28-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 5 : 27 augustus 2014

Na onze alcoholrijke dag van gisteren, zodat we zelfs geen avondeten meer nodig hadden, kropen we met een goed stuk in ons voeten in ons bedje !

Goed uitgerust waren we vroeger wakker dan normaal en konden we een “Early Breakfast” goed verdragen. Om 9 uur waren we klaar om te vertrekken voor een redelijk lange tocht naar Bridgeport over de Sedona Pass. De GPS liet het eerst afweten, vergeten op te laden, maar na een halfuurtje rondtoeren kwamen we terug aan het hotel en stuurde de plots werkende GPS ons toch in dezelfde richting. Uit de Napa Valley rijden was eigenlijk niet zo spectaculair tot we op Highway 12 naar Sonora kwamen, hier veranderde het landschap van troosteloos dor naar rijke vruchtbare fruitboomgaarden, vooral pechen en nectarinen. De temperatuur was ondertussen al flink van 70°F tot een 94°F gestegen, gelukkig hebben we die goeie aerco in de auto.

In Sonora gingen we even van de weg om te tanken om de vrouwtjes niet ongerust te maken als we aan de bergpassen gingen beginnen. De Sonorapas is een prachtige kronkelige weg dwars door dennenwouden tot een hoogte van 2900 meter. De weg was volledig heraangelegd met pikzwarte asfalt en waren de lijnen nog maagdelijke getrokken. Was dit nu speciaal voor ons, het kan bijna niet, maar we apprecieerden het wel ! Zulke wegen hebben we in België geeneen, dit was een biljartlaken … Onderweg komen al zeer veel ‘kleine’ Redwood Sequoia’s tegen verspreid tussen de dennen en sparren. Machtige rotsformaties van de Sierra omringen ons en we dalen af tot 2500 meter in de brede vallei richting Yosemite.

We naderen Bridgeport waar we het Bridgeport Inn motel thuis al geboekt hadden om zeker te zijn van de slaapplaats. Bridgeport is een onooglijk klein gehucht met één straat en enkele verspreide motels en restaurants. Deze avond gingen we iets drinken, een Bud natuurlijk, en eten in het lokale steakhouse aan de overkant van de straat. Een Rib Eye van 10-14 onz stak mijn ogen weer uit met frietjes en sla, dat ging het worden, Diane , Jeanine en Edy waren bescheidener en namen een lekkere sla., overheerlijk !

Het was nog te vroeg om naar de kamer te gaan, waar de Wifi toch niet goed werkte, en besloten we naar de bar van het motel te gaan. We namen één van onze wijnflessen uit de Napa Valley mee om daar te degusteren (we hadden het wel eerst gevraagd en er was No Problem en hier werkte de Wifi zeer goed).

De blog is geschreven en Edy heeft zijn foto’s ook al overgezet, dus klaar om morgenvroeg Mono Lake langs de weg en de Tioga Pass naar Yosemite te verkennen. Dit wordt een prachtige dag !



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Blog als favoriet !


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!