USA_2014west
Foto




Foto

30-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 7 : 29 augustus 2014

Met de airco op in de kamer was het goed slapen. Toch om 7 uur opgestaan want het ontbijt is hier maar tot 9 uur. In de kleine ontbijtruimte hadden we nog juist een tafeltje van 4 en begonnen we met de waffles te bakken. Zelfs een Amerikaan mooi uitgedost met wit hemd en kravat hield ons in het oog want hij had dit nog nooit zien maken ? Gelukkig eten we steeds minder en minder, we zijn bij gegeten denk ik.

We vertrokken terug naar Yosemite om Glasier Point te verkennen. Wat was het al terug zeer heet … nog maar 90°F. Het bochtige parcours dat we al kende, werd vlot afgewerkt en we kwamen boven aan de ingang van het park. 11 miles verder was de afslag naar Glasier Point. Het was 10u30 dus nog vroeg en er was nog maar weinig verkeer. We stegen tot 7240 feet en kwamen aan op de uitkijkpunten.

De lucht was grotendeels bedekt met sluierwolken zodat het draaglijker was van temperatuur op deze hoogte (68°F of 20°C). Het panoramisch uitzicht was adembenemend met de Half Dome berg juist voor ons, de bolle kant mooi in de zon en de platte afgeschuurde kant in de schaduw. In de verte was er weer een ‘kleine’ bosbrand aan de gang. Hier was het natuurlijk heel wat drukker omdat de parking bijna altijd overvol staat, veel Duitsers en … hoe kan het anders Japanners !

De kleine Prairiehondjes wemelden weer langs de mensen op zoek naar voedsel, eten geven is hier ten strengste verboden.

Rond 13u30 daalden we terug af door het dennenbos waar de weg eigenlijk eens mag heraangelegd worden. Het was de derde maal dat we deze weg deden , dus dit ging vooruit. In Oakhurst gingen we dan de supermarkt in om onze apero’s te kopen en wat fruit.

Aan het hotel was het frisser dan gisteren , slechts 101°F (38°C).

In de hotelkamer bekeken we de volgende route en boekten we reeds de volgende 2 hotels om zeker te zijn van een plaats, het eerste in Ritchcrest en het volgende ter hoogte van Los Angeles aan het Josua NP in Palm Dessert.

Vanavond gaan we hier in de buurt (Clovis) weer eten, misschien een steak maar dat is nog niet zeker !

Morgen rijden we nog meer naar warmere oorden … Sequoia NP met de reuzenbomen (en niet willen regenen !!)







Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Blog als favoriet !


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!