USA_2014west
Foto




Foto

08-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 16 : 7 september 2014

Gisterenavond na onze aperohapjes en een lekkere fles Zinfandel wijn uit de Liquor Store, want in de supermarkten mag dit hier niet verkocht worden, zijn we erin gevlogen met enkele partijtjes UNO en op de TV nostalgische muziek en clips uit de jaren 60, heerlijk ontspannend in onze zithoek in de kamer !

Vandaag gingen we Mesa Verde, Spaans voor “Groene tafel”, bezoeken op nog geen 10 minuten van het hotel.

Hier leefden rond 550, lang voor de Europeanen kwamen, indianen die hun woningen maakten in alkoven in de Canyonwanden, zij leefden nog in het stenen tijdperk. In de 13de eeuw verhuisden ze en trokken weg uit deze ravijn. Mese Verde heeft deze antieke cultuur behouden en ondergebracht in het National Park. De eerste rangers ontdekten deze “Cliff Dwellings” in 1880. Voorheen leefden ze in Kiva’s, dit zijn woningen in de grond ingegraven, het woord Kiva komt uit de Hopi taal wat ronde kamers betekent.

In Cortez zitten we op een hoogte van 1900 meter en we stegen tot 2613 meter, waar de temperatuur nog altijd 78°F (26°C) was. Hier kregen we een prachtig uitzicht over de verschillende valleien diep onder ons. Het was in deze bergen dat de nederzettingen te zien waren in de ravijnen en goed aangegeven met regelmatige stopplaatsen. De Kiva’s waren ook nog zeer goed in tact maar overkapt met een moderne constructie om het tegen erosie te vrijwaren. Hier en daar zijn herstellingswerken aan de Cliff Dwellings (rots woningen) bezig om het zo goed mogelijk te heroprichten met respect op de authenticiteit. Rangers geven uitleg en men kan een uur durende begeleide wandeling maken door deze woningen, maar dat vonden onze kwik, kwak en kwek wat teveel klimmen !

Het toerisme viel heel goed mee, geen problemen met het parkeren en overal plaats genoeg om mooie foto’s te kunnen nemen, als men maar voor de autobusladingen blijft.

Rond vier uur daalden we terug de pas af en gingen nog maar eens middageten in Cortez in een lokale brouwerij/restaurant en dan naar de kamer om nog even in de zon aan het zwembad te vertoeven.

Vanavond houden we het weer sober in onze kamer, de route uitpluizen voor morgen.







Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Blog als favoriet !


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!