USA_2014west
Foto




Foto

09-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 17 : 8 september 2014

Deze morgen was het somber weer, veel wolken en het had geregend. Bij het ontbijt, waar de TV natuurlijk opstaat, zagen we de onheilspellende toestanden in de rest van de USA … overstromingen door de overvloedige regenval in Phoenix, dit was geleden van 1938 ! In onze streken verwachtte men ook veel regen en Thunder Storms, dat beloofde !

Normaal hadden we gisterenavond tickets geboekt voor de trein van Durango-Silverton, maar we twijfelden, ‘s morgens om 6 uur opstaan want de trein vertrok om 8 uur in Durango en ’s avonds terug om 17u15 en dat alles voor 85$ per persoon ! Er was ook een alternatief met een bus terug komen, maar dat vonden we ook maar niks.

Gezien het weer ook al niet zo prachtig leek, hadden Edy en ik een ander plan om de meisjes te verrassen. We rijden richting Durango en zien wel hoe het weer evolueert. Hoe meer we naar Durango reden hoe beter het weer werd, we namen toch maar de pas naar boven en stegen tot boven de 3260 meter. Hier was de temperatuur wel veel kouder (52°F of maar 11°C), dit waren we helemaal niet meer gewoon, dan maar een fleece aan behalve Edy natuurlijk, dat was 50°F minder dan vorige week ! De wolken stapelden zich op maar het bleef droog en de zon kwam er regelmatig door, we hadden geluk.

Iets voor 14 uur waren we in Silverton waar de trein aankomt. Dit is een echt cowboydorp, volledig in hout, nog volledig intact met vroegere bordelen en cafeetjes die nu veranderd zijn in restaurantjes en souvenir shops, prachtig om zien. We parkeren de auto en om de hoek zien we de trein staan puffen. We snellen ons naar de locomotief waar de kolenzwarte stoker alle bewegende delen nog eens een extra oliebeurt gaf, we hadden geluk, want om 14u30 vertrok hij weer met loeiende stoomfluit, stomend, rokend en puffend trok hij de 11 passagierswagens in gang, enkele open zoals beestenbakken, terug naar beneden, wat een lawaai en stank !

De trein doet er veel langer over dan met de auto, dus we hadden ruim de tijd om in het vroegere bordeel “Natalie’s” iets te gaan eten, hun oude auto stond nog voor de deur.

De straten waren niet verhard, zoals in de goede oude tijd, maar door de regen die er deze nacht was gevallen, lagen ze er nogal modderig bij. We liepen nog wat door het dorp en reden terug naar beneden, richting Durango, waar de trein om 17u15 moest aankomen.

Prachtige bergketen, waar er ook geskied wordt maar we hebben slechts één stoeltjeslift gezien en van pistes geen spoor, wij toch niet.

Onderweg, bijna in Durango, zagen we de trein rijden, niet moeilijk met zo een rookpluim en we staken hem voorbij.

In Durango reden we naar het station want de trein moest alle minuten arriveren, en ja … met veel lawaai van de stoomfluit verwittigde hij om de weg vrij te houden. Het is een nostalgisch zicht om zo een stoomtrein te zien binnenlopen met op iedere trede van de wagens een treinwachter om de mensen te laten uitstappen bij stilstand.

Veel gefilmd en foto’s genomen in de volle zon en 11°C warmer dan boven reden we allemaal tevreden van onze uitstap terug naar Cortez.

Morgen verlaten we Cortez, we hebben nog maar 4 dagen, en trekken we nog meer noordwaarts tot in Buena Vista voor weer drie dagen in een Best Western.







Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Blog als favoriet !


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!