USA_2014west
Foto




Foto

11-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 19 : 10 september 2014

Zeer goed geslapen op een hoogte van 2500 meter met de raam open en zonder airco, zalig !

Deze morgen was het na het lekkere ontbijt 59°F (15°C) toen we vrij rustig vertrokken naar een Off-Road dag, we trokken de bergen in !

Vanuit onze kamer zien we op een reeks bergen van meer dan 14000 feet (4267 meter) een gewild skigebied. We reden tot Nathrop niet ver van Buena Vista waar we logeren en draaiden daar de weg in naar St.Elmo, een spookdorp hoog in de bergen. De eerste miles liepen langs vakantiewoningen in typische chalet stijl en een resort Hot Springs met openlucht zwembaden en al wat rijken hun kunnen wensen. De weg bleef maar stijgen en passeerde langs een kabbelende rivier en enkele meren tot hij overging in een onverharde weg. Het had waarschijnlijk deze nacht nog goed geregend in de bergen want de wegen waren modderig en er was veel water in de snel stromende rivier.

De zon scheen prachtig op de imposante rotsen langs beide zijden van de weg en de Indian Summer begon zich duidelijk af te tekenen op de vele berkenbomen. Telkens bij het uitstappen viel de ongelooflijke rust ons op, dit is de echte natuur ! Hoe hoger we klommen hoe kouder het werd. We bereikten St. Elmo, een spookdorp van enkele houten huizen op 2750 meter hoogte. Er waren nog enkele mensen tot daar gereden en bewonderden ook de “antiquiteiten” die daar tentoongesteld stonden bij één van de huisjes. Het was meer oude rommel dat door de tand des tijds verroest was en voor enkele dollars hier werd verkocht, zo ook oude flessen, …

Op enkele boomstammen krioelde het van de kleine prairyhondjes die de mensen echt met tientallen besprongen op zoek naar eten, op de armen, rug en benen overal sprongen deze kleine supersnelle beestjes op. Dit leverde natuurlijk weer leuke foto’s op.

Wij trokken verder en bereikten het hoogste punt waar we met de auto konden rijden, 3372 meter en het was er nog altijd 48°F of 9°C, maar in het zonnetje nog steeds aangenaam en zonder trui !

Helemaal alleen genoten we van de stilte en het prachtige landschap en het kabbelende riviertje, spijtig dat we onze pick-nick niet bij hadden.

De afdaling deden we ook zeer rustig zodat we de verschillende kleurschakeringen konden bewonderen en eventueel wild niet zouden afschrikken. Toen we bij de huizen kwamen zagen we plots enkele volwassen herten, die tot tegen de huizen op zoek waren naar voedsel. Bij het naderen van een auto liepen ze het struikgewas in en gingen daar in het gras liggen, we hebben ze mooi kunnen filmen en op de foto vastleggen.

14u30, we waren terug op de highway, na deze boeiende uitstap hadden we nog niks gegeten sinds ons ontbijt, dus maar bij Jan’s restaurant binnen. Mooie zaak met vriendelijk personeel, maar ze verstonden ons blijkbaar niet goed. In plaats van vier Budweisers brachten ze vier plastic bekers met iets zoet en veel ijs ! De Bud zal wel komen zeker ? We bestellen ons maaltijd en Jeanine wilde zeker geen fried chicken maar grilled chicken, wat kwam er op haar bord … fried chicken ! We reclameerden dat we Budweiser hadden besteld en niet Pepsy Cola en ook geen fried maar grilled chicken. De juffrouw excuseerde zich en bracht meteen twee stukken gegrilde kip. Als we de rekening vroegen moesten we de drank niet betalen en ook de plat van Jeanine niet, was dat een meevaller ! Een “doggy-bag” vragen dat had erover geweest en we vertrokken naar ons hotel om op het zonnige terras een lekkere cappuccino te drinken en daarna een zwemmetje te doen in het overdekte zwembad en whirlpool.

Morgen weer een avontuurlijke dag in de bergen met volgens de weerkaarten een warme droge dag.







Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Blog als favoriet !


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!