15/3/2008 Beginnerscursus
Heeft dit nog een inleiding nodig?
Laat me even kort samenvatten; op zaterdag namiddag 15 maart gaat er een cursus door waar nieuwe leden gratis aan kunnen deelnemen. Niet leden krijgen de keuze. Ofwel betalen ze 15 euro voor deelname aan de cursus, ofwel betalen ze meteen 20 euro en worden lid van de vereniging.
Tijdens de cursus komen alle klassieke aspecten van het wijnmaken aan bod. We bespreken kort de fruitkeuze, hun eigenschappen, de methodes om sap en kleur uit deze vruchten te onttrekken, de controle van suiker en zuurniveau, het bepalen van de nodige hoeveelheid suiker om een correct alcoholpercentage te bekomen, de invloed van het gebruikte gistÂ….
Bovenstaande kan de verkeerde indruk wekken dat het een theoretische bedoening wordt. In werkelijkheid krijgt iedere deelnemer de kans om zelf het zuurgehalte en suikerniveau te meten, de nodige berekeningen te maken en een bijdrage te leveren aan de eenvoudige wijn die we die dag samen opstarten.
De cursus gaat, zoals altijd, door op de gekende locatie.
En ook nog: Deze beginnerscursus is voor de vereniging uiterst belangrijk, veel meer nog dan de andere activiteiten. Het is immers meestal op deze cursus dat we nieuwe leden ontmoeten, waar deze nieuwelingen de eerste, o zo belangrijke stappen in het wijn maken leren zetten, waar we concreet bouwen aan een dynamisch lidmaatschap.
Vandaar dat het uiterst belangrijk is dat iedereen die de RWB een warm hart toedraagt voor deze cursus zoveel mogelijk reclame maakt en wijnliefhebbers, ook niet leden, uitnodigt om deel te nemen.
U wenst zich in te schrijven? Stuur ons een mail en wij bezorgen u verdere details. Beste dank.
18-01-2008, 16:35
Geschreven door RWB
Reageren (1)
|