NIEUW: Blog reclamevrij maken?
diashows
Inhoud blog
  • Norfolk Shouldham (Kings Lynn)
  • Marham op weg naar Raf-basis
  • Norfolk weg naar RAF-basis
  • Marham onderweg naar RAF-basis
  • Marham hoofdweg Plumtreehouse

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    01-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aankondiging diashows







    Tonijnsaus met olijven

    1 blikje tonijn, 1 blik tomatenblokjes, 1 gesnipperde kleine ui, 3 teentjes knoflook, 3el olijfolie, 1el oregano, 1el tomatenpuree,
    1 Spaanse peper, 2el kappertjes, 8 zwarte olijven zonder pit, 100g geraspte Parmezaanse kaas, 1el peterselie.

    Fruit de ui en knoflook in de olie en voeg de tomatenblokjes, oregano,tomatenpuree en Spaanse peper toe.
    Laat de saus 20 min. pruttelen totdat het vocht is verdampt.
    Voeg de kappertjes, olijven en stukjes tonijn met de olie bij de saus en breng op smaak met peper en zout.
    Warm de saus nog enkele minuten door en strooi er de fijngehakte peterselie over.
    Serveer met risottorijst en Parmasankaas!






    01-12-2009, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (7)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    21-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norfolk Shouldham (Kings Lynn)







    Keukenweetjes van Willemijn

    Gehaktballen haken tijdens het braden niet aan de bodem van de pan wanneer u deze bekleedt met reepjes spek.
    Wanneer u de gehaktballen enigszins vochtig maakt alvorens ze de pan in gaan is de kans klein dat ze openbarsten.

    Maak ook eens gehaktbrood: deze bakt u in een langwerpige bakvorm in uw oven.
    U kunt in zo'n gehaktbrood allerlei lekkers verstoppen, zoals: niet al te harde eieren,
    plakjes of blokjes salami, fijngehakte olijven, blokjes kaas, artisjokkenbodems, aspergepunten e.d.
    Nog feestelijker wordt een gehaktbrood, wanneer u het (na afkoeling) bespuit met sierlijke toefjes aardappelpuree
    en het geheel nog even in een hete oven wordt gezet om een goudbruin korstje te krijgen!

    Handig is het om een voorraadje gehaktballen en-balletjes en een gehaktbrood in de diepvriezer te bewaren.
    Hierbij bebruik makend van de weekaanbieding bij de slager of supermarkt!

    Vraag bij de slager of poelier of hij u kan helpen aan een klosje vinkegaren om rollades en gevogelte goed in model op te binden!
    Wanneer u geen tijd hebt om een gevulde vogel dicht te naaien,
    dek dan de vulling simpelweg af met met een tweetal in melk uitgeknepen sneetjes wittebrood!
    Het vlees van gevogelte dat in de oven wordt gebraden blijft lekker sappig wanneer u
    een mengsel van 1 dl water en 0,25dl  (verse) ananassap in de buikholte van de vogel giet!


    21-05-2017, 21:55 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marham op weg naar Raf-basis







    Keukenweetjes van Willemijn

    Een idee voor gehaktkruiden-mengsel:
    knoflookpoeder + kerrie + dragon +gemberpoeder + oregano + paprikapoeder + rozemarijn + nootmuskaat of kaneel.
    Met een wegwerphandschoen van doorzichtig plastic kunt u gehakt mengen zonder vuile handen te krijgen,
    handig wanneer je een wondje aan uw hand heeft!

    Gehakt krijgt meer volume wanneer u er een portie aardappelpuree, een handje havermout,
    geweekt broodkruim of verkruimelde cream-crackers of beschuit
    aan toevoegt!
    Of zeer fijn gesnipperde kool, of een geraspte aardappel (1 kopje per 500g gehakt)!

    In sommige winkels is E.E.T (extra eiwit toegevoegd) verkrijgbaar.
    Dit produkt bestaat voor driekwart uit normaal gehakt en voor een kwart uit plantaardig 'gehakt' (sojabonen).
    Wat betreft voedingswaarde en smaak valt er niets op dit produkt aan te merken.

    Hamburgers worden lekker 'sappig' wanneer u er een scheutje water aan toevoegt, maar overdrijf niet, per 500g gehakt is 0,5-0,75 dl vocht voldoende.
    Gehaktballen worden mooi glad wanneer u ze tussen vochtige handen in model brengt.



    20-05-2017, 20:40 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norfolk weg naar RAF-basis







    Keukenweetjes van Willemijn

    Om lunchworst onbeschadigd uit het blik te krijgen, kunt u het beste zowel de onderkant als de bovenkant te openen!
    Let op dat het water, waarin de rookworst warm wordt, niet aan de kook komt.
    De worst knapt dan en het kostelijke sap gaat verloren!

    Een stukje spek kan gemakkelijk in blokjes of plakjes worden gesneden wanneer het een tijdje in de vriezer gelegen heeft.
    Plakjes ontbijtspek hebben de vervelende gewoonte om op elkaar te plakken en moeilijk van elkaar te halen.
    Rol de plakjes met verpakking en al op en leg terug in de koelkast,
    de benodigde plakjes kunnen nu gemakkelijk afgewikkeld worden!
    Reepjes onbijtspek krullen tijdens het bakken niet op als ze tevoren onder de koude kraan zijn gehouden
    en op div. plaatsen ingesneden.
    In de Ver.Staten legt men op de plakjes spek in de pan een zwaar gietijzeren blok, een z.g. bacon press!



    19-05-2017, 15:48 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marham onderweg naar RAF-basis







    Keukenweetjes van Willemijn

    In Nederland is men van mening dat hart uitsluitend geschikt is voor huisdieren, maar van runderhart
    kan men een uitstekende bouillon trekken en van kalfshart allerlei verfijnde gerechten bereiden!

    Alvorens zwezerik gebakken of gesmoord wordt, dient hij eerst te worden geblancheerd, d.w.z.
    ondergedompeld in kokendheet water en afgespoeld met koud water, waarna vet en vliezen kunnen worden verwijderd!
    Neem een ruim gewicht voor de bereiding van nieren, want deze slinken aanzienlijk!

    Laat verse worst en saucijsjes eerst in kokend water wellen, dan knappen ze tijdens het bakken niet open, tenzij u dat wilt!
    Dep ze na hun verblijf in het hete water zorgvuldig af en rol ze door een laagje bloem.
    Let bij aankoop van vleeswaren in vacuüm-verpakking goed op de uiterste verkoopdatum
    die op het etiket staat en controleer of de verpakking nog deugdelijk is!

    Gesneden vleeswaren drogen snel uit. Bewaar ze derhalve in speciale doosjes in de koelkast of verpak ze zorgvuldig in folie.
    Desondanks blijven ze max. 3-4 dgn in goede conditie. Reden te meer om een voorraadje in uw diepvriezer te bewaren!



    18-05-2017, 20:48 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marham hoofdweg Plumtreehouse








    Keukenweetjes van Willemijn

    Na de scharrelkip heeft ook het scharrelzwijn zich aangediend, het type varken van het ouderwetse lekkere vlees!

    Vindt u de kleur van de jus niet goed, voeg dan eens een scheutje koffie-extract of oploskoffie toe.
    Bij matig gebruik proeft u er niets van en het effect is geweldig!
    Is de jus te vet, laat hem dan afkoelen, zodat hij stolt en het vetlaagje eraf gewipt kan worden!

    Bak lever nooit te lang en strooi er pas na het bakken zout overheen, anders wordt hij taai!
    Leg de plakken lever eerst enige tijd in melk (of tomatensap). Daarna afdrogen en bestuiven met bloem.
    Garneer
    met gebakken uitjes en schijven appel (=klassiek).




    17-05-2017, 22:15 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marham Plumtreehouse sneeuw







    Keukenweetjes van Willemijn

    Er bestaan handige schalen met lekbak en deksel waarin u grote stukken vlees of gevogelte uit de diepvriezer kunt laten ontdooien.

    De lekkerste Schnitzels paneert u zelf, met losgeklopt ei en broodkruim. Schud de losse kruimeltjes eraf.
    Die zouden gaan vebranden in het hete vet en een bittere smaak geven!
    De beste biefstuk bakt u in roomboter! Mocht deze te heet worden, nog vóór dat het vlees in de pan is gelegd,
    dan haalt u de pan van de warmtebron af en voegt u nog snel een klontje boter toe.

    Braad lamsvlees niet te lang, het behoort inwendig mooi rose te blijven en serveer het op warme borden.
    Lamsvlees heeft namelijk een laag stollingspunt!
    Onthaal de lamsbout in uw oven op een kopje koffie met suiker en room!
    Overgiet het gebraad een kwartiertje vóór het einde van de braadtijd met dit vocht, dan krijgt het een prachtige diepbruine glans!



    14-05-2017, 11:10 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kings-Lynn Marham Plumtreehouse







    Keukenweetjes van Willemijn

    Heeft u vlees of vis gepaneerd? Schud dan de losse kruimels eraf vóór u met bakken begint.
    Tijdens het bakken zouden die losse kruimels snel donker worden en dat resulteert in een lelijk gezicht en bittere smaak!

    Gaat u een stuk vlees in de oven braden? Zet dan een vuurvaste schaal met water onderin de oven!
    In de hete oven verdampt het water, waardoor het vlees lekker sappig blijft.
    Leg het vlees, dat in een braadslede in de oven wordt gebraden eens op een bedje van wortelreepjes en fijngehakte bleekselderij-stengels.
    Bedruip
    het vlees tijdens het braden regelmatig met het allengs geuriger wordende braadvocht!
    Controleer bij een stuk vlees, dat in de oven wordt gebraden de temp. mbv een speciale vleesthermometer.

    Wanneer u in de gaten krijgt dat het vlees al te donker wordt, leg er dan een velletje aluminiumfolie over!
    Een stuk gebraden vlees moet een poosje rusten alvorens het wordt aangesneden, anders stroomt het kostelijke vleesnat eruit!



    13-05-2017, 16:15 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norfolk Castle Rising & Marham







    Keukenweetjes van Willemijn

    Spoel vlees nooit en te nimmer onder de kraan af!! Dep het zorgvuldig droog met keukenpapier of wrijf het af met een in azijn gedrenkte doek.
    Ziet het vlees er taai uit, leg het dan een poosje in een geurige marinade of masseer het minstens 2 uur voor het de pan in gaat met olijfolie!

    Een mengsel van boter en olie kan tot een hogere temp. worden verhit dan boter alleen en dat kan plezierig zijn!
    Wanneer het vet in de braadpan heftig spettert moet u er eens een schepje zout op strooien!
    Keer een stuk vlees tijdens het braden op gezette tijden om, dan wordt het gelijkmatig bruin, blijven de sappen in beweging
    en droogt het vlees minder gauw uit! Prik er zo min mogelijk in, gebruik liever houten spatels!
    Blus tijdens het braden van vlees het braadvet op gezette tijden af met een scheutje warme bouillon of water.
    Wanneer het vocht te koud is, daalt de temp. van het vet te snel en is de kans groot dat het vlees te taai wordt!



    12-05-2017, 20:47 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kings-Lynn Marham stationnetjes





    Keukenweetjes van Willemijn

    De beste perssinaasappelen hebben een gladde, tamelijk dunne schil en voelen verrassend zwaar aan!
    Wanneer u warme gerechten met sinaasappelen bereidt kunt u het beste handsinaasappelen gebruiken.
    Het vruchtvlees van perssinaasappelen is nl. te stug en de kleur is minder fraai.
    Na het reinigen van de oven kunt u een paar sinaasappelschilletje in de oven verwarmen voor een lekkere geur!

    Niet alleen het vruchtvlees en het sap van de sinaasappel, maar ook de schil kunt u op diverse manieren gebruiken.
    Allereerst kunt u uitgeholde sinaasappelhelften vullen met een lekker toetje. Voorts kunt u reepjes schil confeiten voor de garnering van gebak e.d.
    U gaat daarvoor als volg te werk: boen de vruchten schoon en schil ze in reepjes van 0,5-5cm.
    Zet deze 1 uur in koud water en kook ze vervolgens in 10 min. in een bodempje water gaar. Laat ze afkoelen en uitlekken.
    Strooi een dikke laag kristalsuiker op een bord en leg hierin de reepjes schil naast elkaar. Laat ze - met suiker bestrooid - 24 uur staan.
    Herhaal
    deze behandeling totaal 3 keer en laat de snippers daarna op een stuk papier met poedersuiker drogen. Droog bewaren!



    11-05-2017, 21:17 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!