de reporter
op de hoek van de straat
08-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huissen TV zoekt vrijwilligers
Huissen TV maakt met een grote groep vrijwilligers radio en  televisieprogramma's. Dit gebeurd deels in rechtstreekse en deels in opgenomen uitzendigen. Door de jaren heen is er een verloop in die vrijwilligers wat resulteerdin het feit dat we momenteel op zoek zijn naar versterking van het presentatie team. Wij zoeken jonge mensen tussen de 20 en 40 jaat die breed geín teresseerd zijn in lokaal nieuws. Deel uitmakend van de redactie bereiden zijn de uitzendingen voor. Natuurlijk is ook van belang dat men zich weet te presenteren als visietekaartje van Huissen TV.
Mocht je bij het lezen van dit stukje denken van daar wil ik meer over weten bel me dan op 0640030979 en we kunnen een afspraak maken voor een gesprek.
Graag tot ziens.

08-02-2010 om 11:36 geschreven door wimar

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
18-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste pronkzitting geslaagd
Na 22 jaar hebben we afgelopen weekend de laatste Pronkzitting als geluidsman en
-vrouw bij de Kraonige Zwaone gedraaid. Ondanks dat je het vaak niet toe wilt geven je merkt dat je ouder word.
Door een verandering tijdens het opbouwen van de sporthal waren we vrijdagnacht om half drie klaar met de geluids en lichtinstallatie. Zaterdagmorgen weer om half negen present om de puntjes op de i te zetten. Dit jaar voor het eerst ruimschoots klaar voor de soundcheck om 14.00 uur. Maar dan blijkt dat er toch bij veel mensen de mentaliteit is van oké ze wachten wel op mij. Hierdoor begonnen we bijna een half uur te laat aan de generale repetitie. Tijdens de repetitie weer veel dingen bijgestuurd in de optredens.
Wat de buutredners betreft is dat even een stemtest en dan loopt dat wel maar bij sommige groepen is het stevig sleutelen en draaien om er een aceptabel reslutaat uit te krijgen. Verrassend is het dan toch weer wat men allemaal als act bedenkt, een nieuwe narrespiegelaar die bijzonder kwaad het podium opkomt en dan met een helse schreeuw bijna de luidspeakers doet scheuren. Heel verrassend want slechts een enkeling wist dat er een nieuwe kwam. Heel vertederend natuurlijk weer die kleine meisjes van de Zwaoninnekes en de premiere van de nieuwe jeugdprins met zijn raad van elf. het programma liep verder goed, achteraf hoorde ik van verschillende optredenen dat het wel een moeilijk publiek was. Te verwend misschien of miste men op een gegeven moment de slagroom op de taart.
Misschien in het het automatosche waar toch veel dingen mee gebeuren, mens dreigt niet meer scherp te blijven daardoor.
Atomatischme wil niet zeggen dat er dan ook structuur zit in de werkwijze of optredens.
De finale is toch nog steeds een hangijzer, de vaart die er tijdens het programma inzit valt ineens stil omdat er geen leidraad is. Men wil vasthouden aan bepaalde ( tradities) welke niet meer kunnen i.v.m het aantal mensen op het podium. ook blijkt dat men het dan eigenlijk wel voor gezien houdt wat afwerling aangaat. Gemist wordt een duidelijke leading man of vrouw in het zingen van de finale liederen waardoor het allemaal wat georganiseerder verloopt.
Zo, genoeg gezeurd. Het was weer een hele happening en weer met plezier gewerkt.
Muuskapot maar voldaan. Kijken wat de SeniorenPronk gaat doen aanstaande woensdag.

18-01-2010 om 11:17 geschreven door wimar

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe utzending Huissen TV
Op 10 januari hebben we alweer de eerste uitzending van het nieuwe jaar gehad. Hoogtepunten waren de Sportsterren van 2009 en de Integrade van De Klup over-Betuwe in de Brink in Huissen.
Als studiogasten waren Peter Klaver die toelichting gaf over een nieuw initiatief "Animal Alert"  een smsdienst/zoekdienst voor vermiste dieren.
Remon Evers van de Kraonige Zwaone legde uit wat er weer allemaal in januari op de Huissense carnavalisten afkomt.

We waren weer tevreden over deze uitzending die we ondanks enkele nachtelijke uren weer klaar kregen.

11-01-2010 om 17:22 geschreven door wimar

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 ste Integrade van De Klup, een fantastishe dag.
Het was weer een volle bak, de 2 januari in sporthal de Brink in Huissen. De Klup Over-Betuwe hield voor de 25ste keer haar Integrade. Een sport en speldag met mensen met en zonder beperking. Vanuit de gehele Huissense sportwereld waren teams gevormd die elkaar op het spelterrein bestreden.
Rond half 3 werd het theater geopend en waren er optredens van Guus als playbackartiest Ome Joop uit (Amsterdam) Ronnie Tober die zelf een stichting heeft voor mensen met een beperking en de show werd afgesloten door Rob Wouters.
Als Stergast was Kenny van Hummel aanwezig die de prijzen van het sportgedeeldte uitreikte samen met burgemeester Harry de Vries.
De muzikale begeleidng was in handen van de Rienblaozers en de Bevelanders.
Met een groot dankwoord aan iedereen die aan de dag had meegewerkt sloot voorzitter Paul Benders de dag af.

03-01-2010 om 11:30 geschreven door wimar

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kandidaatlijsten voor gemeenteraads in Lingewaard.
Langzaam beginnen de kandidaatlijsten uit te komen van de politieke partijen die gaan deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingenvan 3 maart aanstaande. Er is bij bepaalde partijen een grote verandering te zien, ervaring word naar achteren geschoven voor mensen die nog helemaal blank zijn. Natuurlijk nieuwe mensen moeten een kan krijgen, maar moet dat dan zonder enige politieke achtergrond meteen op een verkiesbare plaats voor de raad? Juist nu de hele problematiek rond de centrumvisie Huissen sppeelt zijn ervaren mensen gewenst, zij krijgen per slot van rekening de erfenis van de nog zittende raad. Het lijkt erop of men zich wil drukken voor de verantwoordelijkheid voor de besluiten die men in deze periode heeft genomen.
Misschien niet terug naar af durven. We zullen moeten afwachten hoe de zittende partijen worden afgerekend op hetgeen zij in de afgelopen vier jaar gepresteerd hebben. 3 Maart weten we meer.

01-01-2010 om 13:42 geschreven door wimar

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HTV Kerstmarathon 2009 daverend succes

De marathonuitzending van HTV heeft een recordbedrag van 11.111,11 euro opgebracht. Het geld is bedoeld voor de aanschaf van nieuwe gewaden (kazuifels) voor de Huissense Umdracht, die in 2010 minstens 450 jaar bestaat. Het bedrag ligt veel hoger dan het Umdrachtcomité zelfs maar had durven hopen. Het overweldigende succes van de actie is een overtuigend bewijs dat de plaatselijke bevolking de Sacramentsprocessie een warm hart toedraagt. Het is bovendien voor het comité een stimulans om alles in het werk te stellen om dit religieuze en cultuurhistorische erfgoed voor de gemeenschap te behouden. In een radio en tv marathon hebben de vrijwilligers van Huissen TV dit prachtige resultaat gehaalt waarvoor dank.

01-01-2010 om 13:33 geschreven door wimar

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het nieuwe jaar een nieuwe vrijwilliger

Bij de lokale omroep Huissen TV ( HTV ) zijn vrijwilligers  bezig met het  lokale nieuws voor Radio, Televisie en Kabelkrant. Er word per 2 weken een live televisie uitzending gemaakt waarin lokaal Huissens en Lingewaards nieuws is verwerkt. Getracht wordt om daarmee een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Binnen Huissen – TV zijn er verschillende funkties waar we momenteel extra invulling voor zoeken.We zijn op zoek naar versterking binnen ons presentatieteam en we denken dan aan een jonge mensen die affiniteit heeft met het lokale nieuws in de leeftijd vanaf 20 jaar. Een andere tak van lokale nieuwsverzorging zijn onze cameramensen die alles vastleggen en daarna monteren voor uitzending.

Op wisselende de tijden is men op pad om het lokale nieuws al dan niet met een verslaggever vast te leggen.

Voor in de live uitzendingen hebben plaats voor een persoon die graag met audio bezig is. Het gaat hier om het plaatsen en sftellen van microfoons en het doorsturen van videogeluid.

Binnen de programma redactie zijn er nog verschillende plaatsen die kunnen worden ingevuld, zo zoeken we een politiek redacteur die breed geörienteerd is in de lokale politiek. Ook voor de sport en het algemene nieuws hebben we mogelijkheden.

HTV Radio bied ruimte voor live radioprogramma’s op verschillende tijdstippen op de dag met uiteraard verschillende invulling. Te denken valt aan doelgroep- of richting programma’s.

Tenslotte zoeken we versterking binnen het bestuur van de Stichting, bij voorkeur mensen met al wat bestuurlijke ervaring.

 

De meeste activiteiten vinden plaats in de eigen studio  in het Gemeenschapshuis  aan de Van Wijkstraat 31 in Huissen. Is uw interresse gewekt kom dan eens vrijblijvend kijken tijdens een van onze uitzendingen of neem contact op met het bestuur van Huissen TV via de email: wimar@huissen.tv of bel naar . 026 – 325 79 16. Kijk ook eens  op onze website www.huissentv. Graag tot ziens.

01-01-2010 om 13:29 geschreven door wimar

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)


Inhoud blog
  • Huissen TV zoekt vrijwilligers
  • Laatste pronkzitting geslaagd
  • nieuwe utzending Huissen TV
  • 25 ste Integrade van De Klup, een fantastishe dag.
  • Kandidaatlijsten voor gemeenteraads in Lingewaard.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 08/02-14/02 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 28/12-03/01 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!