Maak eerst een sterke bouillon voldoende voor 6 tot 8 personen. (geen blokjes) Benodigdheden:
1,5 kg witloof, 1 ajuin, 1 aardappel, 1 wit v.d.prei, 1 appel 4 teentjes look, 3l bouillon, 1l water, bakboter. 150gr gepelde garnalen en wat bieslook voor de afwerking. Bereiding:
Snij eerst het witloof in de lengte in reepjes (het bittere stuk goed verwijderen). De ajuin, de appel, de aardappel, de prei en de look in blokjes snijden.
De boter smelten, ajuin en aardappel fruiten 2-3 min. dan het fijn gesneden witloof samen met prei, look, appel en de warme bouillon toevoegen. Kruiden met peper en zout en 30 min. op een zacht vuur laten sudderen. Dan de soep mixen, je kan dan eventueel nog warm water aan toevoegen als de soep teveel gebonden is, dit volgens smaak, en daarna nog even laten doorkoken.
Bij het opdienen van de soep één lepeltje garnalen erbij en nog wat versieren moet bieslook.