Inhoud blog
  • Tulpentijd in Flevoland
  • Slaaptoerizzzzzzme in je eigen slaapkamer
  • Good Gorl blush elixir
  • Van zonnige lentedag tot fancy avondfeest
  • Sunny Cars innoveert
  • Designer outlets: Een lente met nieuwe collectie
  • DIY met Jung en MattoBoard
  • Marie's Corner
  • Bristol Mode to bright up your day
  • Mikado, developed by Vitra in Zwitserland
  • Jack & Jones
  • Doorkijker
  • Veritas retro club
  • Peace and love (voor stoffen):
  • Anita's Care SS24
  • Aloha Arte bottelt het paradijs
  • Camille brengt nieuwe 'Magie'-kledingscollectie uit met JBC
  • Het exterieur ontwaakt
  • Gespot door Pearle opticiens
  • LolaLiza lanceert zesdelige podcast
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    29-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Galena: een met de natuur

    De mensheid heeft door de geschiedenis heen prachtige realisaties nagelaten. Paleizen, kathedralen, piramiden, aquaducten ...Vele ervan hebben de eeuwen getrotseerd.Toch is het gevecht tegen ‘de elementen’ doorgaans een ongelijke strijd.Tegen de natuur is zo goed als niets opgewassen. Laat het nu net deze ongelooflijke krachttoer zijn, die aan de oorsprong ligt van deze collectie.

    De nieuwste collectie ‘Galena’ is geïnspireerd op een verlaten stad*. Een stad waar de natuur de schijnbaar onuitwisbare sporen van de mens stilaan overwoekerd heeft. De op het eerste gezicht onverwoestbare constructies van staal en beton lijken te versmelten met de organische vormen van de natuur. Het resultaat is een prettige en verrassende mix waarin het landschap een metamorfose heeft ondergaan. Het koele geometrische heeft plaatsgemaakt voor warmte en kleur.

    De uitgebreide collectie is dan ook bijzonder gevarieerd. Er zitten maar liefst acht verschillende motieven in, elk ervan met een uitgesproken kleurenpalet. Eén van de basispatronen is Unit, een betonnen tegelmotief waarbij je duidelijk de voegen kunt zien. Er zijn 11 verschillende kleurenreferenties en typisch aan deze print is dat je – ongeacht de kleur – telkens die kenmerkende geleefde look ontwaart, die zo eigen is aan beton.

    Impress vertrekt vanuit dezelfde basis, de betontegel, waarop een organisch ornament is gezet. Soms best gedurfd qua tint, maar gedempt, door de bijna schemerige weergave ervan. Impress is verkrijgbaar in 5 kleurvarianten. Dezelfde betontegel komt nog een keer voor in deze collectie, maar dan met kleine abstracte schaduwen van bloempatronen die over de tegels groeien. Precies door de volheid van het motief, wordt het totaaleffect bijna uni. Zeker als je het van een afstand bekijkt. Ivy, zo heet dit dessin, bestaat in 6 verschillende kleuren.

    Heel erg mooi, misschien wel door z’n soberheid, is Cresta. Een duidelijk herkenbare en zelfs voelbare betonafdruk. Je ziet duidelijk het ruwe reliëf. Er is alleen een subtiel lijntje te zien in een opvallende kleur, maar heel bescheiden en met een klein beetje glans. Met deze keuze kun je vlot alle kanten uit. Je hebt ook een ruime keuze tussen niet minder dan 11 kleuren.

    De volgende drie motieven uit deze collectie hebben allemaal zeer uitgesproken patronen. Een variant op de betonafdruk van Cresta, is het gestreepte Picta. Grove strepen lopen over het ruwe reliëf. De strepen hebben een natuurlijk verloop. Een beetje nonchalant, zoals de natuur. De subtiele glans van de strepen maken dat je een dieptegevoel krijgt. Picta vind je in 5 kleuren.

    Klassiek, of toch niet? Moeilijk te beschrijven, maar erg mooi is Element. Uitgangspunt blijft het ruw geribbelde betonpatroon, waarop een ruitmotief gesuggereerd wordt. Het lijnenspel wordt nergens onderbroken, maar hier en daar extra in de verf gezet waardoor de ruitvorm zichtbaar wordt. Zonder harde contouren weliswaar. Element moet je op een voldoende groot formaat bekijken, dan komt de print best tot zijn recht. Er zijn 5 kleurencombinaties verkrijgbaar.

    Het op het eerste gezicht meest klassieke dessin uit de hele collectie is de combinatie van het geribbelde betonpatroon met een figuratieve print van takken, bladeren en bloemen. In het gebladerte houden zich bovendien tropische vogels schuil. De print en het reliëf blenden mooi samen. Het is vooral het kleurenpalet van Eden, dat gewaagd en ‘loud’ is, maar toch chique blijft. Een klassiek moderne muurbekleding. Of modern klassiek. ’t Is maar hoe je ‘t bekijkt.

    Artistiek ‘flou’ : De meest frivole en kleurrijke referentie uit de collectie Galena is Bloom. Door het intussen vertrouwde geribbelde betonpatroon schijnt een rijke bloemenweide. Geen herkenbare klassieke bloemen, maar een ‘flou’ beeld. De suggestie van een bont bloemenperk. Alsof je bewust en gewild de lens niet scherpgesteld hebt. www.arte-international.com

     

    * Galena is de grootste mijnstad in het zuidoosten van Kansas (Illinois).Aanvankelijk woonden er ‘native American’ indianen, tot vooral Franse immigranten zich er vestigden omwille van de natuurlijke rijkdom in de bodem. Ze bouwden er loodmijnen en ontgonnen er ‘Galena’, waar de stad naar genoemd werd. Een natuurlijk mineraal en een belangrijk onderdeel van zilver. Zelfs de Romeinen en Babyloniërs kenden dit type van kristal al en de Egyptenaren maakten er kralen van. Vandaag is Galena vooral erg populair bij toeristen omwille van zijn rijke geschiedenis, authentieke architectuur en prachtige natuur.







    29-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw hotel geeft extra impuls aan Rotterdam

    Het gloednieuwe ibis Rotterdam City Centre opende officieel zijn deuren op 16 oktober. Alle honderdnegenendertig kamers van het hotel, de lobby en de lounge area zijn volgens een geheel nieuw en eigentijds interieurconcept ingericht met nog meer oog voor comfort. Met de lounge en het grote terras aan het water, beide bedoeld voor zowel hotelgasten als omwonenden, geeft het hotel een nieuwe impuls aan het steeds populairder wordende Wijnhavengebied.

    “Rotterdam is volgens The New York Times en Rough Guides dé nieuwe reisbestemming. Volgens de cijfers die CBS eind september publiceerde, steeg het aantal bezoekers aan Rotterdam behoorlijk en schoot het aantal hotelovernachtingen ook omhoog. Dit zijn ontwikkelingen waar wij met dit nieuwe ibis hotel graag op inspelen”, aldus Caro van Eekelen, COO Accor Hotel Services Benelux. Door de vestiging van het hotel in de Wijnhaven krijgt dit stukje van Rotterdam een extra impuls. De ibis Kitchen Lounge en het terras aan het water richten zich niet enkel op hotelgasten, maar willen ook bewoners en werknemers uit de buurt aantrekken.

    De gemeenschappelijke ruimtes, ontworpen door Ateliers Archange, maken hedendaags design voor iedereen toegankelijk door het gebruik van prachtige materialen, warme kleurenpaletten en meubilair dat nergens anders in het budgetsegment te vinden is. Het design waarbij warmte en ontspanning centraal staan, zien gasten ook terug in de kamers. In combinatie met het comfortabele Sweet Bed™ by ibis geeft het design de kamers een nieuw gevoel van comfort en moderniteit. En doordat de meubels verplaatsbaar zijn, kan elke gast zijn kamer nog meer eigen maken.

    Gasten van ibis Rotterdam City Centre kunnen in het nieuwe hotel ook kennismaken met de ibis Kitchen Lounge. Een eenvoudig en hip concept waarmee ibis inspeelt op de hyperactieve levensstijl van de moderne gast. Gasten kunnen er flexwerken, meeten en relaxen. De ruimte is bovendien ook uitermate geschikt voor een lekker wijntje na werktijd of een borrel aan de bar, voor zowel gasten als mensen die in de omgeving wonen. En als enige in zijn segment kunnen gasten bij ibis ontbijten van 4 uur ’s nachts tot 12 uur ’s middags en zijn lichte hapjes en drankjes 24/7 verkrijgbaar.

    HAND IN HAND: DUURZAAMHEID EN ARCHITECTUUR

    “Ibis Rotterdam City Centre voldoet aan de nieuwste normen op vlak van architectuur, design en duurzaamheid. Geheel in lijn met waar ibis voor staat, maar ook perfect aansluitend bij Rotterdam, stad van de architectuur. Esthetische aspecten en duurzaamheid blijken bovendien heel goed samen te gaan en zelfs versterkend te werken”, aldus Ozgur Eylen, General Manager ibis Rotterdam City Centre. Bij het hotelontwerp is uitgegaan van de uitstraling van de bestaande omgeving. Zo lopen de natuurstenen keien op de begane grond naadloos over in de Wijnhavenkade. Voor de bouw van dit opvallend architectonisch gebouw heeft men gekozen voor lichte en duurzame materialen met grote, imposante ramen en een gevel die bestaat uit golvende, beweeglijke delen van kunststof beton.

    Naast de 139 kamers ( 132 tweepersoonskamers, 7 driepersoonskamers) met moderne in-room faciliteiten biedt het hotel de zakelijke en leisure reiziger gratis Wi-Fi, een lounge area en een self service business centre.

    De modernisatie van ibis is in lijn met de revitaliseringsstrategie voor de economy-merken van Accor, wereldwijd de grootste hotelexploitant met meer dan 3.600 hotels in 92 landen. Een van de belangrijkste innovaties van het merk is een revolutionair beddenconcept: Sweet Bed™ by ibis. Dit concept biedt comfort dat ongeëvenaard is in de economy-sector. Daarnaast ontwikkelde het hotelmerk nieuwe, moderne en gastvrije gemeenschappelijke ruimtes welke symbool staan voor de dienstbaarheid van het merk en de ibis-kernwaarden ‘eenvoud’, ‘moderniteit’ en ‘welzijn’. Ibis is het eerste hotelmerk dat het ISO 9001-certificaat heeft behaald – 88% van het wereldwijd ibis-netwerk is inmiddels gecertificeerd – voor haar professionaliteit en betrouwbaarheid. Verder beschikt 67% van het wereldwijd ibis-netwerk over het ISO 14001-certificaat. Een concreet bewijs voor ibis’ toewijding aan verbetering van het milieu. Na haar oprichting in 1974 is ibis uitgegroeid tot de grootste aanbieder van economy-hotels in Europa en nummer 4 van de wereld, met 999 hotels en meer dan 124.022 kamers in 59 landen. www.ibis.com

     









    29-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aerry Christmas and Happy Summer Vueling!

    ! 5 topbestemmingen van Vueling voor het winterseizoen

     

    Enkele dagen geleden verliet de zogenaamde Indian summer ons land. De komende weken mogen we in onze contreien koud, regenachtig en mogelijk stormachtig weer verwachten… Geen betere manier om de komende winterblues te bestrijden dan een leuke reis naar een niet zo verre, zonnige bestemming te boeken om de batterijen weer op te laden! Bovendien is het een ideale gelegenheid om in een ander kader van de kerst- en nieuwjaarssfeer te genieten! De herfst is dit jaar zacht begonnen, maar het koude en natte Belgische weer heeft ons ingehaald. Vueling stelt u graag enkele zonnige winterbestemmingen voor met dat ietsje meer. Aan u de keuze!

    Alicante: Alicante, dat door de nabijgelegen bergketen wordt beschut, heeft een van de beste klimaten van Spanje. In de zomer kan de temperatuur gemakkelijk oplopen tot boven 30 graden, maar de heerlijke gemiddelde temperatuur van 16 graden in de winter maakt er het hele jaar door de perfecte bestemming van! Die zonnige, overwegend droge dagen in de winter zijn ideaal voor een actievere vakantie, waarbij u de stad te voet kan verkennen. En terwijl u daar bent, waarom niet een bezoekje brengen aan het huis van de Kerstman in Parque La Ereta, aan de voet van het kasteel van Santa Bárbara, waar u een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee heeft? Elke week 4 rechtstreekse vluchten vanuit Brussel.

    Tenerife: Met meer dan 3000 uur zon per jaar zijn de Canarische Eilanden goed voor een Europees record en vormen ze de perfecte winterbestemming. Tenerife, het grootste van de Canarische Eilanden en het dichtstbevolkte eiland van Spanje, biedt bezoekers niet alleen warme temperaturen het hele jaar door, maar ook een agenda boordevol activiteiten. Een kleine greep uit het winteraanbod: volg een van de speciaal uitgestippelde Belén-routes en vergelijk de gedetailleerde kerststallen, terwijl u van een aangename wandeling door de stad geniet. Beleef een gratis en onvergetelijk oudejaarsavondfeest op een van de grote pleinen van Puerto de la Cruz met live bands, spectaculair vuurwerk en massaal salsadansen. Vier carnaval in Santa Cruz, het op een na grootste carnaval ter wereld buiten Brazilië en dompel uzelf onder in de wekenlange festiviteiten met kostuums, optredens en andere evenementen. Een grappig weetje: hoewel ze kerstavond op 24 december vieren met een familiediner, geven de mensen op Tenerife elkaar pas op 6 januari een cadeautje! Elke week 4 vluchten vanuit Brussel via Barcelona (minder dan 4u aansluitingstijd).

    Lissabon: Volgens de toeristische dienst van de stad verwelkomde Lissabon dit jaar bijna 15% meer bezoekers dan vorig jaar. Lissabon ontpopt zich dus duidelijk als een van de populairste steden van Europa. De combinatie van mooi weer, prachtige gebouwen, vriendelijke mensen en een experimentele keuken lokt steeds meer toeristen naar de Portugese hoofdstad en dat zowel in de zomer als in de winter. Vergeleken met zijn Noord-Europese rivalen zijn de kerstvieringen in Lissabon eerder bescheiden, maar door de 2 miljoen lichtjes ziet het stadscentrum er toch fantastisch uit. Lissabon is de plek bij uitstek voor toeristen die willen ontkomen aan de glühwein die men overal elders vindt met kerst. In de plaats daarvan kunt u genieten van kersenlikeur, honingcake en roomgebakjes. Elke dag 1 rechtstreekse vlucht vanuit Brussel (7 per week).

    La Palma (Gran Canaria): La Palma, ook wel het ‘Eiland van de Eeuwige Lente’ genoemd, is beroemd voor zijn prachtige natuur. De indrukwekkende kustlijnen, bossen en lavahellingen van dit Canarische Eiland zijn als Unesco-biosfeer beschermd en trekken natuurliefhebbers van overal ter wereld aan. Ook in de winter is La Palma de perfecte plek om aan de stress van thuis te ontsnappen, door de natuurlijke pracht ervan te ontdekken. Dankzij het milde klimaat bloeien de amandelbomen die overal op het eiland staan, al in januari en februari, een fantastisch schouwspel! Dit wordt gevierd met 'La Fiesta del almendro en flor Puntagorda', een uniek evenement (van 6 tot 8 februari 2015). Net als op Tenerife komen de 3 Koningen (los Reyes Magos) op 5 januari per kameel aan en brengen ze snoepjes mee voor de kinderen en cadeautjes voor de volwassenen (de grootste optochten vinden plaats in Santa Cruz de la Palma en Los Sauces). Elke week 9 vluchten vanuit Brussel via Barcelona (minder dan 4u aansluitingstijd).

    Rome: De klassieker onder de klassiekers. De oude Romeinse hoofdstad heeft alles in huis om bezoekers het hele jaar door te verrassen. Wie kan weerstaan aan de magische mix van historische gebouwen, prachtige vergezichten van op de 7 heuvels, de Italiaanse flair (la dolce far niente) en exquise keuken? Tijdens het jaareinde kunt u deze must-sees combineren met tal van levendige markten, openluchtijspistes, kerststallen, kooroptredens en religieuze optochten. Mis de grote kerstmarkt op Piazza Navona niet, bezoek Vaticaanstad en geniet van het overheerlijke, zoete kerstbrood Pandoro (“gouden brood”). Op 22 en 23 november kunt u reeds van al het regionale gebak proeven tijdens de jaarlijkse Fiera Nazionale del panettone e del pandoro. Elke dag 2 rechtstreekse vluchten vanuit Brussel (14 per week). www.vueling.com

     

     

     

    29-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kami-ito: houtschilfers en geweven papier

    Arte: de ultieme verfijning in muurbekleding

     

     

    “Kami” betekent “papier” in het Japans en “ito”“strook”. Kami-ito is dan ook de Japanse kunst waarbij men dunne stroken papier maakt om die vervolgens om te toveren in een verfijnd, creatief weefsel.

    De Kami-Ito muurbekledingcollectie bestaat inderdaad voornamelijk uit geweven papierstroken in effen kleuren, toon-op-toon of met kleurrijke geometrische patronen. Elke kleurgroep wordt naar een hoger niveau getild door een andere muurbekleding die stroken papier met houtschilfers in glinsterende kleuren combineert. Dankzij de aanvullende patronen en verschillende weefsels ontstaan diverse natuurlijke en lichte landschappen.

    Een uitgebreid kleurenpalet geeft de collectie een vrolijke toets – van geel en zuurgroen tot contrasterend zwart-wit.‘Fruitige’ kleuren zoals framboos, bosbessen en mandarijn spelen een spel met roze en parelgrijze pastelkleuren, versierd met natuurlijke stro-, vlas- en zandkleurige tinten, tatamigroen en leer- en mahoniebruin.

    De muurbekleding wordt op afsnijding geleverd (91 cm breed voor de papieren weefsels en 110 cm voor de houten/papieren weefsels). Kami-Ito, design by Omexco, distributed by ARTE in the Benelux. www.arte-intervantional.com

     







    28-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussels airlines lanceert uniek lounge concept

    Brussels Airlines opende op 23 oktober ‘The Loft’ op Brussels Airport, een nieuwe business lounge waar comfort, technologie, trendy design en Belgische gastronomie centraal staan. Met dit nieuwe lounge concept, waarvoor Brussels Airlines met bekende topmerken en designers samenwerkte, zet Brussels Airlines een nieuwe kwaliteitsstandaard neer.

    Nadat Brussels Airlines de voorbije jaren flink investeerde in het in-flight product van zowel haar korte- als lange afstandsvluchten, stelde Chief Commercial Officer Lars Redeligx vandaag met de opening van ‘The Loft’ een nieuwe kwaliteitsupgrade voor. ‘The Loft’ is de nieuwe Brussels Airlines lounge voor Business Class gasten en frequent flyers die in de A Pier van Brussels Airport op het vertrek van een Europese vlucht wachten.

    Op jaarbasis worden er meer dan 300.000 gasten verwelkomd in de lounge, die daar elk gemiddeld 74 minuten doorbrengen. Zij kunnen voortaan terecht in een lounge die in niets te vergelijken is met de lounges die tot nog toe bestonden in Brussels Airport en waarvan het concept volledig gebaseerd is op de feedback van interviews met frequent flyers. The Loft is maar liefst vier keer groter dan de vorige lounge en kan 300 reizigers verwelkomen. De totaaloppervlakte van 1240m2 bestaat uit 8 verschillende zones met elk een andere functie.

    Brussels Airlines stapte voor The Loft met Microsoft en Designit, Europa’s grootste strategische design en innovatie agentschap, in het huwelijksbootje. The Loft gasten krijgen gratis een Microsoft Surface Pro 3 ter beschikking waarmee ze toegang krijgen tot een unieke digitale ervaring, waaronder een digitale lounge assistent app die een bed, badkamer of meeting room kan reserveren in de lounge en die hen op de hoogte houdt over hun vlucht. Daarnaast stelt Telenet zijn video on demand-service Yelo ook gratis ter beschikking op de Surface Pro 3. Wie zijn eigen tablet wil gebruiken kan de Brussels Airlines lounge app ook zelf downloaden.

    De douches zijn uitgerust met LED verlichting en muziek, die verandert naargelang de mood die je kiest bij het binnenstappen in de badkamer. De ‘nap boxes’ zijn comfortabele bedden waar lounge gasten in alle stilte kunnen uitrusten tussen twee vluchten.

    Wie wil werken vindt in de lounge talrijke werkzones die zijn uitgerust met de meubels van Bulo. Frequent flyer gasten met een Hon Circle of Senator status kunnen voor zichzelf en voor hun gasten een meeting room reserveren.

    Naast de technologie, staat service centraal in The Loft. De lounge hosts en gespecialiseerde Lounge Maitres, die door een butlerschool werden opgeleid, staan passagiers tijdens hun bezoek bij. Dat Brussels Airlines én The Loft op en top Belgisch zijn komt ook tot uiting in de ‘living’ zone waar de wereld van Kuifje alomtegenwoordig is.

    Voor het cateringaanbod, bereid door chefs van Autogrill, werkt Brussels Airlines trouwens samen met zeer bekende Belgische namen. Zo worden het bierassortiment van de Belgian Bar door partner Inbev aangeleverd, JAVA brandt de koffie en Maredsous maakt de kaas. Uitgebreide gezonde ontbijtassortimenten, een gevarieerd saladebuffet, bier snacks en een heel aanbod van versbereide quiches en vleessoorten vervolledigen het aanbod. Verder kunnen de lounge gasten onder meer authentieke Belgische wafels, rijstpap, appeltaart en chocolademousse op basis van Callebaut chocolade degusteren.

    “Met The Loft illustreren we meer dan ooit dat de ervaring van onze klanten centraal staat in alles wat we doen bij Brussels Airlines. Dit revolutionair loungeconcept positioneert Brussels Airlines als een kwalitatieve trendsetter voor het veeleisende business publiek en dat gebaseerd op de beste ingrediënten van de Belgische gastvrijheid en digitale technologie. Niet alleen aan boord maar ook in onze lounge willen we onze nieuwe Brussels Airlines slogan ‘We go the extra smile’ dag in dag uit gaan waar maken. Dankzij de getalenteerde mensen van Designit en ons partnership met Microsoft, hebben we van The Loft niet enkel een fantastische fysieke ruimte gemaakt, maar ook een unieke digitale ervaring.” Lars Redeligx, Brussels Airlines Chief Commercial Officer.

    “We zijn verheugd om samen te werken met Brussels Airlines om de bezoekers van The Loft een innovatieve digitale ervaring te bezorgen met Microsoft technologieën. Onze focus ligt op Mobility en de Cloud gebruiken om mensen meer te kunnen laten doen van waar dan ook, op welk toestel dan ook. Dit is een perfecte match met de noden van The Loft gasten. Ze zullen dit hands on kunnen ervaren op onze Surface Pro 3, die ze gratis ter beschikking zullen hebben in The Loft. De aanwezigheid van Microsoft ambassadeurs in The Loft zal bezoekers ook de kans geven om nieuwe technologieën uit te proberen, nieuwe manieren te ontdekken om productiever te zijn en ge-entertained te worden, zodat de complete reiservaring zoveel mooier wordt." Jean-Benoit Van Bunnen, Windows & Surface Business Group Lead bij Microsoft BeLux.







    28-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tsjechiƫ maakt zich op voor nieuw winterseizoen

    Opening pistes in Lipno en Klínovec en Snow Fun Park in Dolní Morava

    Wie graag op de latten staat is aan het juiste adres in Tsjechië. De wintersportgebieden van het land bieden mogelijkheden voor zowel hele families, beginners als de wat meer ervaren skiërs. Ontdek deze winter de nieuwe pistes van Lipno en Klínovec, bezoek het recent geopende Snow Fun Park en kinderskipark U Slona in Dolní Morava of maak gebruik van de kortingspas GOPASS in Špindlerův Mlýn.

    Nieuw: pistes, kinderskipark U Slona en kortingspas: Het nieuwe winterseizoen wordt geopend met de opening en uitbreiding van meerdere pistes in de skigebieden. In zowel Lipno als Jeseníky zijn er speciaal voor kinderen skipistes, skischolen en skiliften. In Lipno is de Jezerní-piste aangepast, zodat deze meer veiligheid biedt voor ouders en hun kinderen. In het Fox kinderskicentrum in Lipno is een nieuwe kinderpiste aangelegd voor het beoefenen van onder meer snowtubing en skicross. In de skirealen Malá Morávka en Karlov van wintersportgebied Jeseníky heeft het Fun Park voor kinderen nu ook een speeltuin met begeleiders voor de kleinsten, ouders kunnen hier onbezorgd hun kinderen achterlaten. Klínovec opent dit winterseizoen een nieuwe rode skipiste met een lengte van drie kilometer naar Jáchymov. Dolní Morava telt dit jaar twee nieuwe pistes. Op een van deze pistes is ook het nieuwe Snow Fun Park te vinden. Voor de kinderen is U Slona in het leven geroepen, een skipark speciaal voor kinderen met instructeurs en animatieprogramma’s. Špindlerův Mlýn is uitgebreid met een informatiecentrum, skiverhuurcentrum en winkel op de Svatý Petr. Ook is hier vanaf deze winter een GOPASS verkrijgbaar, waarmee je kortingen en bonussen tijdens je wintersportvakantie krijgt.

    Skiën voor beginners in Klínovec en Dolní Morava. De Tsjechische bergen lenen zich goed voor mensen die voor het eerst de pistes af gaan. Zo beschikken de skigebieden Špindlerův Mlýn, Klínovec, Lipno, Harrachov en Dolní Morava over diverse blauwe pistes om de skivaardigheden te verbeteren. Ook is het mogelijk om lessen te volgen in de vele skischolen.

    De zwarte pistes af in Špindlerův Mlýn en Harrachov. Ook meer ervaren skiërs en snowboarders kunnen hun hart ophalen in Tsjechië. Reis af naar de zwarte pistes van Špindlerův Mlýn of Harrachov. Voor meer afwisseling kun je terecht in de snowparks, waar je veel schansen en andere obstakels tegenkomt. ‘s Avonds is het mogelijk om te nachtskiën.

    Kinderskipark in Lipno. Wie met het hele gezin de sneeuw wil trotseren, is aan het juiste adres in Lipno. Voor de kinderen is er het kinderskipark Fox Park Kapitein Lipanek, waar ze les krijgen, op de draaimolen kunnen en waar andere activiteiten worden georganiseerd. Mochten ze het koud krijgen, dan is er het overdekte speelcentrum Hopsarium. Vele gebieden bieden ook speciale skipassen voor de hele familie.

    Plezier buiten de pistes: Heb je de pistes wel even gezien? Tsjechië biedt diverse andere winterse
    activiteiten om je vakantie compleet te maken. Zo kun je langlaufen op de Krkonošská-magistrale in het Reuzengebergte, in Klínovec of in Dolní Morava. Ook kun je de Jizerská-magistrale uitproberen, beroemd door de internationale wedstrijd Jizerská 50. In Špindelrův Mlýn kun je de ijsmuur beklimmen, in Lipno schaatsen op het Lipnomeer en wandelen tussen de boomkronen, en in Harrachov kun je op de een kilometer lange bobsleebaan glijden. Na een dagje in de buitenlucht even opwarmen binnen? Direct op of vlakbij de Tsjechische pistes zijn diverse après-skibars en restaurants te vinden. Wie graag wil relaxen kan terecht in een van de wellnesscentra, zoals in het Harmony Club Hotel in Špindlerův Mlýn of wellnessresort Karlova Studánka dat tussen heuvels en bossen is gelegen. Wie iets bijzonders wil brengt een bezoek aan de de bierspa in Malá Morávka. Ook voor kinderen is er plezier buiten de pistes: in Jeseníky genieten kinderen van het aquapark in Rýmařov.

     







    28-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kobe beef
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    De gastronomiesector heeft groot nieuws: ROB The Gourmets’ Market biedt haar klanten voortaan het beroemde en zeldzame “Kobe beef” of Kobe-rundvlees aan, het bekendste Japanse rundvlees ter wereld.

    Dit legendarische vlees, waarvan de export pas sinds juni 2014 wordt toegestaan door Japan, stamt af van het unieke runderras Tajima-gyu dat wordt gekweekt in de provincie van Hyogo (waarvan Kobe de hoofdstad is) en voldoet aan zeer strenge criteria op het vlak van raszuiverheid, kwekerij, voeding, welzijn en slachtmethoden.

    Rob is momenteel de enige winkel in België die het vlees verkoopt, en volgt hierbij de officiële en zeer gecontroleerde handelskanalen van dit uitzonderlijke product. Rob mag zich dus voortaan, net zoals de beroemdste sterrenrestaurants ter wereld, rekenen tot een select groepje uitverkorenen.

    Praktische informatie : ROB THE GOURMETS’ MARKET - www.rob-brussels.be

    27-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een magische kerst met Pierre & vacances

    Pierre & Vacances biedt bijzondere animaties tijdens de eindejaarsfeesten om zijn gasten een onvergetelijke, magische kerst te laten beleven. Zo komt de Kerstman op bezoek in de residenties om kerstcadeautjes uit te delen aan alle kinderen.

    Om de magische kerstsfeer helemaal compleet te maken, zijn er een vuurwerkshow, verschillende kerstshows in de Villages Clubs en een speciaal menu voor kerstavond. Kerst met het gezin in de Pierre & Vacances residenties, het winteraanbod telt 133 residenties, waarvan 47 in de bergen, gelegen in de allermooiste berggebieden: de Alpen, de Pyreneeën en in Andorra. De ski-in, ski-out residenties zijn gelegen in één van de grootste skigebieden en bieden comfortabele, volledig ingerichte appartementen die ideaal zijn voor grote gezinnen. Bovendien komt de Kerstman een bezoekje brengen aan de kinderen op 24 of 25 december en brengt leuke kerstcadeautjes mee die uitgedeeld worden in de appartementen of bij de receptie van de residenties.

    Pierre &Vacances denkt ook aan de fijnproevers en stelt een selectie aan restaurants in de residenties en Villages Clubs ter beschikking waar je van uitgebreide menu’s kunt genieten vooreen overheerlijke kerstavond. Beschikbaar voor      bergbestemmingen: Belle Plagne, Val Thorens, Plagne 1800, Arc1950, Avoriaz en Alpe d’Huez (enkel in de Pierre & Vacances Les Bergers residenties).

    Electra in Avoriaz 1800: de perfecte residentie voor het hele gezin. Deze Pierre & Vacances ski-in ski­out residentie is gelegen in de wijk Crozats en     heeft een prachtig uitzicht op het skistation. Deze winter organiseert de residentie verschillende animaties en ‘après-ski’ voor kinderen zoals een sneeuwpop maken, bobsleeën, quizzen en nog vele andere leuke spelletjes.

    Een originele kerst met Pierre & Vacances premium: De 27 Pierre & Vacances premium residenties, van 3 tot 5 sterren, zijn gelegen in een authentieke omgeving en garanderen een verblijf van topkwaliteit. 13 van deze residenties zijn gelegen in de bergen waarvan 9 ski-in ski-out locaties. Het merendeel beschikt over een wellnessruimte. De nieuwe 5* residentie Flaine, LesTerrasses d’Hélios is gelegen midden in een natuurgebied, op slechts één uur van Genève, en heeft een prachtig uitzicht op de Aravisbergketen. Bovendien is de residentie op het zuiden gelegen, wat zorgt voor vele uren zon. De residentie biedt 119 ruime en comfortabele appartementen met een balkon of terras. Na een dagje skiën is er natuurlijk ook ruimte voor ontspanning. Daarom biedt Pierre & Vacances verschillende voorzieningen, zoals een verwarmd binnenzwembad, een sauna, hamam, buitenjacuzzi, fitnesszaal en de ‘Deep Nature Spa’. Bovendien beschikt de residentie over een kinderdagverblijf, ski-verhuur en verschillende boetieks.

    www.pierreetvacances.com

    27-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smokers: de lekkerte gerookte zalm maak je zelf

    Eten roken was vroeger dé manier om het langer te bewaren. Vandaag doen we dat eerder vanwege het lekkere smaakje dat een rookoven aan de voedingswaren toevoegt. Veel sterrenchefs zijn er al even mee in de weer, maar nu kan het ook thuis. Barbecook presenteert verschillende items waarmee je makkelijk aan de slag kunt.

    Lekker gerookt: In principe kun je alles wat je op de barbecue legt ook in de rookoven klaarmaken. Vlees, vis, groenten en zelfs kazen bezorg je zo een heerlijke rooksmaak. Het grote voordeel aan roken is dat je voeding kunt bereiden zonder vet te gebruiken. Voor wie zich graag met voeding bezighoudt, is de rookoven een heel leuk geschenk. Aan de hand van traditionele ingrediënten kun je creatief aan de slag gaan. De smaak wordt in de eerste plaats bepaald door de houtsoort van de rookchips of houtsnippers die je in de oven gebruikt. Je verfijnt het aroma verder met kruiden en specerijen. Bekende gerookte ingrediënten zijn zalm, makreel, paling, rookworst, pastrami en ook kazen zoals scamorza. Recepten en tips vind je op de website van Barbecook.

    Koud of warm? Er zijn twee manieren om te roken: koud of warm. Bij koud roken wordt de temperatuur niet warmer dan 25 °C. Het voedsel blijft op die manier in de eerste plaats langer houdbaar; je gaart het er niet per se mee. Kazen bezorg je een lekker smaakje, zonder de textuur te wijzigen. Bij warm roken hou je de temperatuur tussen de 50 en 80 °C en gaar je het voedsel terwijl je het een rookaroma bezorgt. Warm roken gaat een stuk sneller dan koud roken.

    Warm roken: snel en gevarieerd: Warm roken doe je in de smoker van Barbecook. Onderaan maak je een portie houtskool aan, waar je rookmot (een fijn houtschaafsel) of (geweekte) rookchips aan toevoegt. In het midden van de smoker bevindt zich een schaal waarin je water, bouillon, wijn en kruiden kwijt kunt die de rooksmaak nog verfijnen en je bereiding extra sappig maken. Bovenaan heeft de smoker haken of een rooster waarop je je ingrediënten kwijt kunt. Vlees of vis moet je vooraf wel even pekelen. Hou tijdens het rookproces de ingebouwde thermometer in de gaten en voeg indien nodig kolen en rookchips toe.    

    Koud roken: raw food & slow cooking: Om koud te roken zet je de spiraalvormige koudrookgenerator van Barbecook in een rookoven. Je vult de spiraal op met rookmot dat je laat smeulen met een theelichtje. Ook bij het koud roken moet je vlees en vis eerst pekelen. Het rookproces duurt hier vier tot zeven uur. Let wel: door koud te roken gaar je het voedsel niet. Het zal wel iets langer bewaren en een heerlijke rooksmaak krijgen. Koud roken doe je het best bij een buitentemperatuur lager dan 25 °C. Ideaal om de komende koude maanden eens uit te proberen!

    Rookoven: Deze rookoven is ideaal voor wie kennis wil maken met het plezier van voedsel roken. Het veelzijdige toestel is een vuurschaal, barbecue en rookoven in één. Barbecook Rookoven van gelakt plaatstaal. Diameter 43,7 cm, hoogte 82 cm, inhoud 115 liter. € 99,95.

    Rookoven XL: Wie het roken onder de knie heeft, kan gaan voor deze grote rookoven. Meer ruimte om te roken, een grillmand met fijn raster voor de fragielste ingrediënten en een extra luchtregeling voor het beste rookresultaat. Barbecook Rookoven XL van gelakt plaatstaal met een geëmailleerde vuurkuip. Diameter 52 cm, hoogte 105 cm, inhoud 223 liter. € 199,95.

    Rookchips: De rookchips geven je ingrediënten hun typische rooksmaak. Barbecook heeft drie soorten in de aanbieding: eik, walnoot (hickory) of appel. Laat ze tien minuten weken in water voor je ze tussen de kolen strooit, of wikkel ze in aluminiumfolie waar je een paar gaatjes in prikt. Barbecook Rookchips (appel, eik of hickory) in zakken van 1 liter. Gemaakt van 100% natuurlijke houtsnippers. Tien minuutjes weken voor gebruik. € 5,40.         

    Rookmot: Met de rookmot bepaal je de smaak van je gerookte voeding. Je kunt het fijne houtschaafsel zowel voor het warm als koud roken gebruiken. Rookmot hoef je niet in water te laten weken. Barbecook Rookmot (hickory en mesquite) in zakjes van 1 liter. € 7,45.

    Koudrookgenerator: De trends slow cooking en raw food laten zich goed combineren met de koudrookgenerator. Vul de spiraal met rookmot (zorgt voor de smaak) en plaats in je rookoven. Met behulp van een theelichtje zet je het proces in gang. Je ingrediënten worden in 4 à 7 uur gerookt, maar niet gegaard. Barbecook Koudrookgenerator. Vernikkeld. Diameter 20 cm. € 25,60.                 

     

     











    27-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Didden trekt meer dan ooit de kaart van smaak en kwaliteit

    Vier generaties ten dienste van uitmuntendheid

     

    Het merk Didden, dat historisch verbonden was met een kleine detailhandel, maar tegenwoordig verkrijgbaar is via alle distributiekanalen, is voor veel landgenoten nog steeds dé referentie voor kwalitatieve sauzen en condimenten...

    Een dergelijke toekomst had Jean-François Didden zich vermoedelijk niet durven voorstellen toen hij in 1925, met een origineel mosterdrecept, zijn bedrijf oprichtte. Negentig jaar later staat met Michèle Didden de vierde generatie van de familie aan het hoofd van het bedrijf dat nog steeds op dezelfde plaats actief is. Het bedrijf is gevestigd aan de Gentsesteenweg, in het hart van het Brussels Gewest.

    Binnen deze sympathieke familiegeschiedenis heeft de menselijke factor steeds een belangrijke rol gespeeld. Door de volharding van het management, uiteraard, maar ook dankzij de constante toewijding van medewerkers die nauw verbonden zijn met dit mooie avontuur. In de loop der jaren, en in het bijzonder na de sombere oorlogsperiodes, maar ook tijdens de echte boom bij de wereldtentoonstelling van 1958, is Didden er dankzij de motivatie en de ondernemingsgeest van een heel team in geslaagd om met brio de opeenvolgende uitdagingen van de evolutie van de distributiecircuits en van de omwentelingen binnen de voedingssector aan te gaan.

    Door met respect vast te houden aan de originele recepten, maar tegelijkertijd de meest recente technologieën te omarmen, wist het bedrijf een belangrijke plaats binnen zijn sector te veroveren. Dankzij een jarenlange ervaring, en kwaliteit en klantvriendelijkheid als belangrijkste doelstellingen groeide Didden uit tot een vaste waarde binnen het rijke culinaire landschap van ons land.

    Vandaag is Didden dynamischer dan ooit, en startte het bedrijf vol vertrouwen met een reeks nieuwe uitdagingen, onder meer voor modernisering en de verovering van nieuwe markten. De exportcijfers zijn meer dan bemoedigend en getuigen van het vertrouwen dat consumenten in de producten van Didden hebben. Het bedrijf voldoet aan de strengste internationale normen en gaat de uitdagingen van de voedingsindustrie van morgen aan door voluit te kiezen voor moderne productiemethodes en creativiteit, zowel voor de ontwikkeling van verpakkingen als van de producten zelf. Ooit was Didden pionier met sauzen in “Doypacks”, handig op te warmen zakjes, en een ruimer gamma in “squeeze bottles”. Daarnaast lanceerde Didden een gamma sauzen in tubes met een bijzonder verzorgd ontwerp.

    Een lonende aanpak en een goed imago dankzij een communicatiestrategie waarbij onder meer wordt ingezet op de sociale netwerken. Alle jaren van zijn bestaan is Didden blijven mee-evolueren met zijn marktpotentieel. Terwijl oorspronkelijk vooral mosterd werd geproduceerd, heeft het bedrijf zijn gamma vervolgens enthousiast uitgebreid naar een ruimer gamma overheerlijke producten, zoals verschillende soorten mayonaise en afgeleide producten, maar ook warme culinaire en Italiaanse sauzen, dressings en uiteraard konfijten.

    Een feest, een chef en konfijten: De konfijten, elk uniek dankzij hun individuele expressie, worden bereid volgens beproefde recepten met de beste ingrediënten en zijn een echte “plus” in uw dagelijkse keuken. De producten zijn uiteraard perfect voor feesttafels, maar maken ook van het dagelijkse een echt moment van plezier.

    Naar aanleiding van het 90-jarig bestaan van Didden vroegen we Carlo de Pascale naar een aantal recepten waarin de veelzijdigheid van deze konfijten mooi tot zijn recht komt binnen tegelijkertijd lekkere maar ook eenvoudige en betaalbare bereidingen. De chef-ontwerper van de Mmmmh! boetieks, die vooral gekend is bij de kijkers en luisteraars van de RTBF (On n’est pas des pigeons, A Table…), bleek met plezier bereid om een reeks gerechten met telkens een andere Didden konfijt uit te werken. Van voorgerecht tot vis- en vleesgerechten en zelfs desserts en kaasspecialiteiten, steeds draagt het zorgvuldig gekozen konfijt bij tot een puur moment van geluk. Via een breed smaakpalet wordt aangetoond dat een Didden konfijt voor een lekkerbek steeds een origineel en verfijnd accent toevoegt, zowel op de grote momenten als bij eenvoudige dagelijkse bereidingen.

    Prijs : de Konfijten van Didden zijn verkrijgbaar in ingemaakte glazen bokaaltjes van 150 gr (Fijne kruidenierszaken, slagerijen en traiteurzaken van 2,05€ tot 3 €) of 220 gr (Colruyt, Carrefour, Makro, Cora, Carrefour Market by Mestdagh, Match, Spar, Louis Delhaize van 2 € tot 3 €).

    De Konfijten van Didden zijn ook verkrijgbaar in enkele verkooppunten onder de vorm van verse schaaltjes van 150 gr (Carrefour, Makro, Carrefour Market by Mestdagh, Intermarché, Spar, Huyghebaert, Lambrechts van 2,05 € tot 3 €). Het betreft: uienkonfijt met gedroogde rozijnen, Ardense uienkonfijt, uienkonfijt met sinaasappel Grand –Marnier, vijgenkonfijt met Porto, bosvruchtenkonfijt, uienkonfijt met peperkoek, konfijt van 1001 nachten en bereide veenbessen.

    Beschikbaarheid: http://diddenfood.com/nl/waar-te-koop. Om de recepten te ontdekken op basis van de producten van Didden: surf naar www.diddenfood.com

     







    26-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmis bij Chocolatier Galler
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jean Galler zet Kerstmis in het teken van uitzonderlijke chocolade. Een bos van gestileerde sparren, heerlijke chocoladekegels die ieders hart sneller doen slaan: drie sparren – de reus, de fee en het kind – als in lang vervlogen sprookjes.

    Drie kerstbomen uit de beste chocolade – door Jean Galler omgedoopt tot 'Noir d'exception' – zijn versierd met geglaceerde hazelnoten. De hazelnoten komen uit Piëmont; ze staan bekend om hun uitmuntende kwaliteit en zijn slechts in beperkte hoeveelheden beschikbaar. Deze knapperige, geglaceerde lekkernijen kregen een ludiek jasje aangemeten in twee kleuren: oranje, als verwijzing naar de vrolijke signatuur van Chocolatier Galler, en groen, als moderne knipoog naar de symboliek van Kerstmis. De sneeuwvlokjes, gemaakt uit witte chocolade, brengen de compositie perfect in evenwicht en herinneren eraan dat dit traditionele feest ook het feest van de harmonie is.

    Jean Galler aan het woord: "Om deze chocolade te maken begon ik met een zorgvuldige selectie van cacaobonen: niet zo maar bonen, maar de allerbeste. Omdat het zinloos is om uitstekende grondstoffen te selecteren en ze vervolgens niet de aandacht te geven die ze verdienen, volgde ik het gistingsproces van de bonen strikt op om zoveel mogelijk aroma’s en smaken optimaal te ontwikkelen. Dat leverde chocolade op met een buitengewoon evenwicht: een heerlijk bitter aroma met een fijn zuurtje en perfect afgerond. Die chocolade doopte ik 'Noir d'exception'." Prijs voor drie kerstbomen in een koffertje (een creatie van +/- 250g): 38,00 euro.

    Over Galler: De wereldberoemde chocolade producten en winkels van Galler zijn het resultaat van de passie, de creativiteit en het vakmanschap van één man, de Belg Jean Galler, chocolatier sinds 1976. Een inventieve en vrijgevige geest, die zich helemaal wijdt aan kwaliteit en smaak, de beste ingrediënten kiest en deze verwerkt in heerlijke chocoladerecepten. De producten van Galler, dat zijn pralines, tabletten, gevulde chocoladerepen, Le Chocolats du Chat, maar ook ijsjes, gebak, boterhampasta's, bouchées…

    Met een team van meer dan 150 medewerkers, meer dan 2000 verkooppunten en vestigingen in 32 landen profileert Galler zich vandaag als een van de meest innovatieve en smaakbewuste bedrijven in de hele chocoladesector. Dankzij zijn dynamiek en perfectionisme mag Jean Galler zich ook 'Gebrevetteerd Hofleverancier van België' noemen, en dat al onafgebroken sinds 1994.www.galler.com

    26-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belvilla: forse groei wintersportboekingen

    De boekingen voor het komende wintersportseizoen zijn volop aan de gang. Belvilla, specialist in vakantiewoningen, noteert in België een groei van maar liefst 18 % in vergelijking met de boekingen van vorig jaar.

    Oostenrijk aan top: Voor de komende skiwinter kiest de grote meerderheid van de Belgen voor Oostenrijk (75 %) gevolgd door Frankrijk en Duitsland. Het lijstje met de populairste skigebieden van de Belgen ziet er als volgt uit: SKI-Optimal Hochzillertal – Tirol; Skiwelt WilderKaiser-Brixental – Tirol; Skicircus Saalbach Hinterglemm – Salzburgerland; Zillertal Arena – Tirol en Zell am See – Kaprun

    Tijdens de kerstperiode op wintersport: Bij Belvilla vind je in een handomdraai de vakantiewoning waar je naar op zoek bent. Er is een winteraanbod van circa 3.500 woningen in Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Tsjechië, Italië en Spanje. Op de website, www.belvilla.be, kun je een vakantiewoning kiezen door bijvoorbeeld te filteren op criteria zoals ‘afstand tot de skilift’. Er zijn nu nog heel wat vakantiewoningen beschikbaar, zelfs voor de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wie tijdens de kerstweek naar de sneeuw wil, heeft nog keuze uit zo’n 1.200 wintersportwoningen.

    Wintersportwensen: De Belgen reizen elk op hun manier naar de wintersportoorden en Belvilla kan hier dankzij het brede en zeer veelzijdige aanbod makkelijk op inspelen. Belgen gaan graag met een groep op wintersport, gemiddeld met tien personen. Kinderen maken in de winter veelvuldig deel uit van het vakantiegezelschap. Er gaan gemiddeld 2 à 3 kinderen per boeking mee. Ook huisdieren zijn welkom bij Belvilla. Binnen het aanbod zijn maar liefst 1.750 wintersportwoningen waar ook een huisdier toegelaten is. Van de Belgische wintersportboekingen neemt 5% een huisdier mee. Verder blijkt dat de wintersporters in hun vakantiehuis een open haard, afwasmachine en wifi wensen. Zo’n twee op de drie wintersporthuizen bieden momenteel draadloos internet aan en dit aantal neemt sterk toe. Zij die nog meer luxe wensen, biedt Belvilla ook een ruime keuze in vakantiewoningen met wellness, goed voor maximaal genieten na een dagje op de piste.

    Dichtbij: Ook voor een korte winterse break, een verlengd weekend bijvoorbeeld, kun je bij Belvilla terecht. Vanuit België reis je makkelijk naar enkele nabij gelegen skiregio’s waar Belvilla ook een mooi aanbod vakantiewoningen heeft. Een short ski in de Vogezen, bijvoorbeeld in Ventron, Gérardmer of La Bresse, is een mogelijkheid. Info: www.belvilla.be/wintersport-chalet

    26-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piekjaar om Noorderlicht te zien

    Nieuwe winteractiviteiten: glamping bij de Samen, Spaceship Aurora, slapen in een ijshotel

    Een wintervakantie doorbrengen boven de poolcirkel? Het komende winterseizoen is een van de beste momenten om het noorderlicht te zien vanwege het draaien van de polariteit van de zon. Noord-Noorwegen is de beste plek om dit te doen vanwege het milde klimaat langs de kust en de toegankelijkheid van het gebied. Voor wie nog meer winteravontuur zoekt naast het noorderlicht, introduceert de regio Noord-Noorwegen ook nieuwe winteractiviteiten. Behalve sneeuwscootertochten, walvissafari’s, ijsvissen, varen met de Hurtigruten langs de kust, langlaufen en rendiersafari’s, kun je worden opgehaald met de “husky airport transfer” in Kirkenes, ga je glampen bij de Samen, slaap je in een vernieuwd ijshotel en leer je meer over het noorderlicht in het pas geopende Spaceship Aurora.

    Piekjaar om noorderlicht te aanschouwen. Het zien van het noorderlicht, ook wel “aurora borealis” genoemd, staat op de “bucketlist” van veel reizigers. Elke 11 jaar draait de polariteit van de zon waardoor er meer zonneactiviteit plaatsvindt en de kansen om het noorderlicht te aanschouwen toenemen. De pieken in de jaren eind 2011, begin 2012 en begin 2013 indiceren dat ook komend seizoen een piekjaar wordt om het noorderlicht te aanschouwen. De noorderlichtzone spreidt zich uit van noordelijk Scandinavië tot Siberië, Alaska, Groenland en IJsland.

    Noord-Noorwegen is een van de beste bestemmingen om het noorderlicht te aanschouwen. Grote delen van de noorderlichtzone zijn namelijk ontoegankelijk voor reizigers vanwege hun ligging en temperatuur. Dankzij de warme golfstroom langs de Noorse kust is het klimaat hier veel milder dan op andere “noorderlichtbestemmingen” op dezelfde breedtegraad. Daarnaast ligt Noord-Noorwegen midden in de noorderlichtzone waardoor de kans op een bijzondere lichtshow boven haar poolcirkel groot is, met name langs de kust van de Lofoten tot en met Europa’s noordelijkste punt: de Noordkaap. Tussen oktober en maart, op onbewolkte dagen, heb je de kans om dit natuurverschijnsel te zien. Wie graag meer wil leren over dit natuurverschijnsel, kan terecht in het in mei geopende Spaceship Aurora in Andenes. Het onderzoekscentrum laat op een interactieve manier zien hoe het noorderlicht is ontstaan en wat voor effect dit op de aarde heeft.

    Vliegveldtransfer met huskytocht. Denk je aan de winter in Noorwegen, dan denk je al gauw aan hondensledetochten. Het Kirkenes Snowhotel in Bjørnevatn maakt deze ervaring uniek door reizigers in de wintermaanden met husky’s van het vliegveld van Kirkenes op te halen en ze naar het ijshotel te brengen. De tocht wordt uitgevoerd door Engholm’s Husky en duurt 45 minuten. Voor thermokleding en warme schoenen onderweg wordt gezorgd. Er passen twee passagiers op elke slee. De transfer kost 2300 NOK per rit.

    Slapen in vernieuwd ijshotel. Wie graag op een originele plek wil overnachten, kan terecht in een van de ijshotels in Noord-Noorwegen. Het Sorrisniva Igloo Hotel in Alta opent op 6 januari 2015 haar deuren met een uitbreiding naar 28 tweepersoonskamers en twee suites. Je slaapt in een iglo waar de temperatuur tussen de -4 en -7 ligt. Alle andere faciliteiten, zoals het toilet en de douche, vind je in verwarmde bijgebouwen. Overnachten kan vanaf 2250 NOK per persoon.

    Vaar langs Noorse kust; Wil je winters Noorwegen vanaf het water ontdekken? Met de Hurtigruten vaar je op een cruiseschip van Bergen naar Kirkenes in Noord-Noorwegen en weer terug. De schepen vertrekken dagelijks en voeren je langs de Noorse kust en over de poolcirkel. Je kunt de hele route in elf dagen afleggen, maar ook is het mogelijk om tussendoor op of af te stappen in een van de 34 havens waar wordt aangelegd. In diverse steden worden excursies georganiseerd: van stadstours tot hondensledetochten.

    Glamping met de Samen. De Samen zijn de oorspronkelijke bewoners van Noord-Noorwegen en leven tevens in Zweden, Finland en Rusland. Ervaar het leven van de Samen tijdens een overnachting in de nieuw geopende lavvo bij Holmen Husky in Alta. Deze luxe Sami-tenten zijn goed geïsoleerd tegen de kou, bevatten een tweepersoonsbed met verwarmde dekens en een groot haardvuur. Combineer deze ervaring met een tour op de rendierslee en ga eten bij de Samen zelf. Wil je meer leren over de Sami-cultuur, dan kun je ook terecht in het Várjjat Sami Museum in Varanger of in Karasjok, de hoofdstad van de Noorse Samen in de provincie Finnmark.

    Vernieuwd relaxen op Spitsbergen. De Noorse eilandengroep Spitsbergen is het enige hoog-arctisch gebied van Europa en ligt halverwege de Noordkaap van Noorwegen en de geografische Noordpool. De eilanden zijn in de zestiende eeuw ontdekt door de Nederlandse Willem Barentsz. Ga terug naar de natuur en kom tot rust tijdens je verblijf in het vernieuwde kleinschalige Mary-Ann’s Polarrigg. De badkamers zijn gemoderniseerd en het spagedeelte is uitgerust met nieuwe behandelingen en een spatherapeut. In het bijbehorende restaurant worden arctische gerechten geserveerd.

     









    26-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rocky Mountain Park viert 100e verjaardag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geliefd park viert mijlpaal met jaar vol festiviteiten.

    Het iconische Rocky Mountain National Park is dit jaar een eeuw oud. Tussen september 2014 tot september 2015 staat het park stil bij deze mijlpaal en worden er allerlei speciale activiteiten georganiseerd voor bezoekers. Ga op pad met een ranger, maak een GPS wandeling langs historische plekken of ga bergklimmen met de Colorado Mountain Club, die een belangrijke rol speelde bij de ontstaansgeschiedenis van het park. Er zijn ook concerten, lezingen en exposities. Zo is er in het Estes Park Museum een speciale expositie over bergbeklimmen die de geschiedenis in kaart brengt maar ook de beste klimtechnieken laat zien. Buiten kunnen bezoekers de theorie gelijk in praktijk brengen in de bergen!

    Gezichtsbepalend voor Noord-Amerika

    Rocky Mountain National Park was destijds pas het zesde nationale park van de Verenigde Staten en ontvangt tegenwoordig jaarlijks ruim 3 miljoen bezoekers. Het park beslaat een oppervlakte van meer dan 1.000 vierkante kilometer en is onderdeel van de Rocky Mountains, het belangrijkste gebergte van Noord-Amerika dat zich uitstrekt van het hoge noorden in Alaska tot New Mexico in het zuiden. Amerika wordt als het ware in tweeën gesplitst door de zogenaamde Continental Divide, waarvan de Rocky Mountains een belangrijk onderdeel zijn. Om de panorama’s en majestueuze bergen op waarde te schatten, is een road trip over de Trail Ridge Road een aanrader. Deze hoogstgelegen geasfalteerde weg van Noord-Amerika laat de Continental Divide en Rocky Mountains in al haar glorie zien. Het park huisvest naast de gezichtsbepalende bergen ook valleien en alpenweiden, bossen, meren en rivieren en natuurlijk heel veel wilde dieren. Er leven ruim 3000 elanden, 800 dikhoornschapen maar ook coyotes en adelaars. Met 5 bezoekerscentra die ruim 500 kilometer aan wandelroutes in kaart brengen is een dagtocht zo uitgestippeld.

    Vertrekpunt Denver

    Vanuit Denver is het slechts twee uur rijden naar Rocky Mountain National Park. De ‘Mile High City’ is een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Colorado. Denver ontstond tijdens de goudkoorts mid-19e eeuw en heeft nog veel van de oude charme van het Wilde Westen. Het hippe pakhuizen district in Lower Downtown en de statige villa’s van Capitol Hill herinneren aan deze tijd. Denver is een van de snelst groeiende steden in Amerika en de inwoners grappen vaak dat als de rest van Amerika wist van de ruim 300 dagen zon, vriendelijkheid en goede prijs/kwaliteitverhouding van deze stad, er niemand meer in de andere grote steden zou wonen. Maar het grootste pluspunt van Denver is toch wel de nabijheid van zo veel natuur. Overal in de stad zijn de Rocky Mountains zichtbaar. Dat vraagt om een road trip!

    Over Colorado

    Colorado staat bekend om haar natuur en biedt reizigers in alle seizoenen talloze mogelijkheden voor mooie vakanties. Het landschap varieert van natuurlijke heetwaterbronnen, grote rivieren en meren, 11 nationale parken en monumenten tot 58 bergtoppen die hoger zijn dan 4.200 meter. Met een rijk cultureel erfgoed, wereldstad Denver en 25 gerenommeerde skigebieden en resorts is Colorado met recht een veelzijdige vakantiebestemming. Icelandair, KLM, United Airlines, Delta Air Lines, British Airways, US Airways en Lufthansa vliegen met een overstap op Denver. Kijk op www.colorado.com voor meer informatie.

    25-10-2014 om 15:39 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spa viert het 125 jarig bestaan van beschermde zone

     

    Spa viert het 125-jarig bestaan van de eerste beschermde zone voor natuurlijk mineraalwater in Europa

     

    De bijen van het project BeeSpa tonen de zeer positieve impact van de beschermingszone op het milieu en de biodiversiteit aan

     

    De producent van natuurlijk mineraalwater Spadel wordt erkend als dé referentie in Europa op het vlak van duurzaam beheer van natuurlijke waterbronnen. De Belgische groep wil een actieve rol spelen in de bewustwording dat water een zeer kostbare natuurlijke bron is, die beschermd moet worden voor de komende generaties. Bij Spa leeft dit al zeer lang: in 1889 - precies 125 geleden dus - stelde een koninklijk besluit het eerste beschermde waterwinningsgebied vast met als doel het behoud van dit uitzonderlijk waterpatrimonium. Destijds was dit de allereerste beschermde zone voor natuurlijk mineraalwater in Europa, wat de pioniersrol van Spa aantoont.

    Vandaag strekt de beschermde zone zich uit over meer dan 13.000 hectare, of zo'n 26.000 voetbalvelden, en is daarmee één van de grootste in Europa. Elke industriële en landbouwactiviteit is verboden in de waterwinningsgebieden en er wordt geen enkel detail over het hoofd gezien om de zuiverheid van het natuurlijk mineraalwater van Spa te bewaren. De laatste jaren heeft Spadel niet minder dan 2,5 miljoen euro geïnvesteerd in de bescherming van het waterpatrimonium te Spa. Dankzij een duurzaam beheer van de waterbronnen zullen toekomstige generaties ook nog dezelfde zuiverheid kunnen genieten die het natuurlijke mineraalwater van Spa vandaag kenmerkt.

    Een unieke publiek-private samenwerking : De beschermingszone die Spa heeft ingesteld is zo efficiënt omdat het sinds bijna 50 jaar het onderwerp is van een unieke publiek-private samenwerking tussen Spa Monopole, het Waalse Gewest en de stad Spa. "Dit is een echte vertrouwensrelatie. Door deze samenwerking hebben we zowel een uniek hydrologisch patrimonium kunnen beschermen als het milieu en de biodiversiteit kunnen bewaren en zelfs verbeteren. Hoe? Dankzij een efficiënt duurzaam beheer van de watercyclus." aldus Claude Delbeuck, secretaris-generaal van de Waalse Overheidsdienst.

    Water is wereldwijd één van de meest bedreigde natuurlijke bronnen, maar de beschermingszone in Spa toont aan dat het mogelijk is om goed functionerende publiek-private samenwerkingen in te stellen om het waterpatrimonium te beschermen voor de komende generaties.

    Deze 125ste verjaardag benadrukt de pioniersrol die Spadel in België en Europa speelt op het vlak van
    duurzame ontwikkeling. "Spa was een voorloper in de bescherming van natuurlijke bronnen en wordt vandaag in Europa erkend als dé referentie, niet alleen op het vlak van bescherming van het grondwater maar ook in de ontwikkeling van duurzame verpakkingen," zegt Marc du Bois, afgevaardigd bestuurder van Spadel. Door dit zeer ambitieuze milieubeleid werd Spadel door de European Business Awards erkend als één van de 10 meest performante Europese ondernemingen op het vlak van duurzame ontwikkeling.

    Nieuwe projecten: Spadel blijft investeren in de verbeterde bescherming van natuurlijk mineraalwater en de biodiversiteit in de waterwinningszones. Verschillende nieuwe projecten werden gelanceerd:

    . Het Europese project Life "Ardenne Liégeoise", waarin Spadel een partner is en dat tot doel heeft de natuurlijke habitat van de Hoge Ardennen te herstellen in een gebied van meer dan 5.700 hectare.

    . De creatie van een Natuurlijk Bronnenpark in de gemeentes Spa en Stoumont. De belangrijkste thema's van dit park zullen water in al zijn facetten, de actoren van het landschap (bos, landelijkheid) en het historische erfgoed zijn.

    . Het project BeeSpa waarbij in samenwerking met het bedrijf BeeOdiversity bijenkorven ingeplant werden in waterwinnigszones van Spa. Bijen vormen een ideale maatstaf van de kwaliteit van het milieu en de biodiversiteit. De eerste resultaten bevestigen de zeer positieve impact van de beschermde zone op de kwaliteit van de biodiversiteit. ( Bijzonder hoge biodiversiteit – 2 keer meer dan in landelijke gebieden, afwezigheid van contaminanten (~500 parameters getest), uitstekende gezondheid van de bijenpopulatie en forse groei aantal bijen van 160.000 tot 400.000 in 2014.

    Het duurzame beheer van het grondwater heeft betrekking tot zeer strikte beschermingsmaatregelen in de waterwinningsgebieden van het natuurlijk mineraalwater van Spa: verbod op elke industriële of landbouwactiviteit, respect voor de biodiversiteit: evenwicht tussen naald- en loofbomen en bescherming van planten zoals orchideeën en vleesetende planten, bescherming van de vochtige zones (veenmoerassen), geen strooizout op de wegen in de winter, verbod op pesticiden, meststoffen, grondverbeteringsmiddelen, gebruik van biologisch afbreekbare olie in bosbouwmachines en parkeerzones met ondoordringbare bodem.

    Spadel realiseerde een omzet van 210,4 miljoen euro in 2013 en stelt vandaag 740 mensen tewerk. Het bedrijf heeft 5 productiesites in Europa waarvan twee in België (Spa Monopole en Bru-Chevron), twee in Frankrijk (Les Grandes Sources de Wattwiller en de SA des Eaux Minérales de Ribeauvillé) en één in Wales (Brecon Mineral water). Spadel brengt de merken Spa, Bru, Wattwiller, Carola en Brecon Carreg op de markt en is marktleider in natuurlijk mineraalwater in de Benelux.











    25-10-2014 om 11:51 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Figuurtjes, voor elk wat wils in heerlijke chocolade

    Kabouters om van te smullen! Maak kennis met kabouter Plop, Kwebbel, Klus en Lui. Deze keer niet op televisie of als stripfiguurtje, maar in de winkelrekken in een heerlijke chocolade uitvoering.

    De Belgische chocolatier Libeert, producent van de Tonkeys holle chocoladefiguren, brengt in samenwerking met Studio 100 de vier Plopfiguren in een heerlijke melkchocoladesnack, individueel verpakt in een doosje van 8 porties van 20 gram. Met deze lancering speelt Libeert in op de trend naar kleinere, voorverpakte porties. Adviesverkoopprijs € 4,49

    Chocolade feestmomenten: De nieuwe Plop chocoladefiguren passen perfect in het ruime gamma chocoladefiguren van Libeert. Onder de merknaam Tonkeys maakten de speelse en ietwat ondeugende chocoladefiguren al furore bij Sinterklaas. Maar ook de chocolade kerstfiguren zijn ondertussen aan hun opmars bezig. Nog nooit hebben de Kerstman en Rudolf het rendier er zo leuk en lekker uitgezien! Zij krijgen het gezelschap van vrolijke sneeuwmannen en echte kerstpinguïns aan de feesttafel. De kerstvriendjes zijn vervaardigd uit heerlijk Belgische melkchocolade en zowel individueel als in multi-pack te verkrijgen. Leuk om te krijgen, lekker om van te smullen! Meer info voor de lekkerbekken: www.libeert.com







    25-10-2014 om 11:49 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Campari onthult adembenemende cover
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Campari onthulde de cover van zijn legendarische kalender 2015, getiteld ‘Mythology Mixology’ met Hollywoodactrice Eva Green in de hoofdrol. De volledige editie wordt voorgesteld op 5 november. De ravissante Eva Green, het gezicht van de 16de Campari Calender, poseert op de cover als ‘lady in red’ tegen een ‘tijdswiel’ met de 12 meest iconische cocktails uit de 150-jarige geschiedenis van het merk. Het hedendaagse kader symboliseert dan weer de tijdloosheid van de Campari cocktailklassiekers. Deze ontdekkingsreis door het verleden, heden en de toekomst van Campari is het werk van Julia Fullerton-Batten, de eerste vrouwelijke fotografe van de Campari kalender. Hiervan worden slechts 9.999 exemplaren gedrukt en internationaal verdeeld onder de vrienden van Campari.

    Dat betekent niet dat de fans in de kou blijven staan. Zij kunnen op de Facebookpagina van Campari volop meegenieten van het hele gebeuren, het beeldmateriaal bekijken en misschien wel een kalender winnen. De Campari-kalender wordt bestempeld als ’s werelds meest iconische en artistieke kalender. Met zijn 9.999 exemplaren en internationale verdeling is het echt een collector’s item geworden voor de gelukkigen die de kalender in ontvangst mogen nemen. ’s Werelds meest getalenteerde fotografen en modellen geven jaar na jaar het beste van zichzelf om deze kalender tot leven te brengen.

    Campari is een hedendaagse en charismatische klassieker. Het recept, dat vandaag nog altijd op dezelfde manier gemaakt wordt als in 1860 in Novara, fungeert ook als basis voor heel wat andere bekende cocktails in de wereld. Campari is een alcoholische drank waarbij de typische bitterzoete smaak wordt verkregen uit planten, fruit en kruiden, aangevuld met suiker en gedestilleerd water. Met zijn typische rode kleur, intense aroma en bitterzoete smaak staat Campari symbool voor intrige en plezier, wat vanzelf leidt tot een stimulerende drinkervaring. Deze waarden maakten het merk Campari dan ook beroemd over de hele wereld. Campari is uitgegroeid tot een icoon van Italiaanse passie, stijl en uitmuntendheid.

    Davide Campari-Milano S.p.A is samen met zijn filialen (Gruppo Campari) uitgegroeid tot een wereldwijde producent in de drankindustrie. Het merk is actief in meer dan 190 landen, met een leidende marktpositie in Europa en Amerika. De groep werd opgericht in 1860 en geldt vandaag als zesde grootste speler in de drankindustrie wereldwijd. De portfolio telt meer dan 50 merken en omvat een uitgebreid assortiment van alcoholische dranken, wijnen en frisdranken. Het hoofdkantoor is gevestigd in Sesto San Giovanni, Italië. De Campari Groep heeft wereldwijd 16 fabrieken en 3 bottelarijen, en een eigen distributienetwerk in 19 landen. De groep stelt ruim 4.000 personen tewerk en de aandelen van het moederbedrijf, Davide Campari-Milona S.p.A. staan sinds 2001 genoteerd op de Italiaanse beurs. www.campari.com I www.facebook.com/campari.be I www.camparigroup.com

    25-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom in het Haagen-Dasz dorp by nendo

    EEN FEEËRIEK DECOR. EEN SCHOUWSPEL OM VAN TE SMULLEN.

    Kerst. Eindelijk nog eens allemaal samen rond de tafel. Heerlijk bijkletsen en lekker eten. Maar stiekem kijkt iedereen reikhalzend uit naar het dessert. Dan rest ons nog één vraag: wie snijdt de ijstaart aan?

    Elk jaar lanceert Häagen-Dazs een kerstijstaart die zowel qua esthetiek als qua smaak een voltreffer is voor ieder die dol is op lekker eten. De succulente ingrediënten in combinatie met het geraffineerde design zijn, letterlijk, om op te eten! Reeds toe aan zijn zevende editie, deed Häagen-Dazs beroep op nendo en zijn sterke verbeeldingskracht. De ontwerpen van nendo tarten werkelijk ieders verbeelding, terwijl zijn technische uitmuntendheid verrast. Ontwerp is één ding, magie creëren iets anders. Het Häagen-Dazs dorp doet nostalgisch dagdromen van eindejaarsfeesten van weleer. Het dorp weet jong en oud samen te brengen, tussen werkelijkheid en fantasie.

    HET HÄAGEN-DAZS DORP IS VERKRIJGBAAR IN TWEE VERSIES. Het ‘Festive Recipe’ is er eentje met charmante roze huisjes, het ‘Iconic Recipe’ bestaat uit snoezige chocoladehuisjes. Chocolade mag immers nooit ontbreken, vinden ze bij Häagen-Dazs. De huisjes werden daarom gemaakt met witte of melkchocolade, gevuld met toffee saus en gekarameliseerde nootjes. Om de recepten helemaal af te werken, worden de huisjes subtiel bestrooid met poedersuiker. Net vers gevallen sneeuw op de daken! Naast dit decoratieve onderscheid, werden ook verschillende smaakmakers gebruikt. Voor het ‘Iconic Recipe’ is er de Macadamia Nut Brittle en Dulce de Leche, het ‘Festive Recipe’ bestaat uit Vanilla & Florentine.

    Kerstmis is het moment bij uitstek om gezellig samen door te brengen. Niet verwonderlijk dus, dat nendo ook gedacht heeft aan een grote tafel met vele lekkerbekken. Daarom kan je twee taarten makkelijk verbinden met een chocolade bruggetje. Jij bepaalt zelf de uiteindelijke look van het dorp met dit meesterwerk van tijdloze elegantie.

    Kerstmis 2014 by Häagen-Dazs - Een overheerlijke ijstaart met crunchy huisjes

    De dorpen en hun huizen worden met de hand vervaardigd in de Häagen-Dazs boetiek op de Champs-Elysées door onze banketbakker. En dit met de nodige know-how. De ijsjes van Häagen-Dazs zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten (room, magere melk, eierdooiers) uit Arras, Frankrijk, en zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Vanaf 15 november 2014 tot 15 januari 2015 in de handel en exclusief verkrijgbaar in de Häagen-Dazs boetieks in Frankrijk en Benelux.

    HET DORP by nendo

    Het taartoppervlak wordt bezet met prachtige melkchocoladehuisjes met een zoet hart van chocolade-toffee saus en gekarameliseerde nootjes. De inspiratie voor het recept werd gehaald bij de twee bestellers: Dulce de Leche en Macadamia Nut Brittle. Tussen deze twee loopt een pad van smeuïge karamelsaus en geroosterde amandelen. Dit alles gepresenteerd op een heerlijke praliné amandelmeringue. Voor 8 tot 10 personen – Verkoopprijs €49

    HET DORP by nendo

    Voortreffelijke witte chocolade omhult het hart van elk huisje: chocoladetoffee saus met gekarameliseerde nootjes. Het geheel wordt doorlopen met een smeuïge sinaasappelkaramelsaus met stukjes orangettes en rust op een bed van amandelkoek, droge vruchten en de combinatie van Vanilla en Vanilla & Florentine ijs. Häagen-Dazs kiest voor speelse creativiteit! Voor 8 tot 10 personen – Verkoopprijs €49











    25-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw beslist waar weop akantie gaan

    Bijna dubbel zoveel vrouwen zoekt vakantie online

     

    Het is de vrouw in het gezin die over de vakantie beslist. Of op zijn minst het meest actief op zoek gaat naar een bestemming. Dat blijkt althans uit de bezoekerscijfers die reisvergelijkingssite Vakantiedeals.be op haar site kon noteren. Het afgelopen kwartaal bezochten maar liefst 63% vrouwelijke bezoekers de site, ten opzichte van 37% mannelijke bezoekers. Vrouwen bleven ook langer op de site, wat wijst op een intensiever zoekgedrag. Meer dan de helft bleek bovendien ouder dan 45 jaar te zijn. Vrouwen aan de macht, ook in internetland.

    In China zijn vrouwen goed voor 60% van alle online aankopen. En dit terwijl vrouwen slechts 40% van de Chinese bevolking uitmaken. Het aloude cliché dat de vrouw het geld beheert en beslist waar het aan besteed wordt geldt dus zelfs tot in het Verre Oosten. Een tendens die ze nu ook bij Vakantiedeals.be waarnemen. De reisvergelijkingssite werd in de periode van juni tot oktober dit jaar bijna dubbel zo vaak door vrouwen dan door mannen bezocht. En ook de tijd dat vrouwen doorbrachten op de site lag significant hoger. Vrouwen bezochten gemiddeld 24% meer pagina’s en bleven 21% langer op de site dan hun mannen, wat duidt op een actiever zoekgedrag bij vrouwen dan bij mannen.

    Vrouwen gaan voor tablet. Vrouwen blijken ook meer mee te zijn met hun tijd. Zo lag het aantal vrouwen dat de site bezocht met een tablet dubbel zo hoog dan bij mannen. En dat ondanks hun leeftijd. Want in tegenstelling tot wat men zou denken blijkt meer dan de helft van hen ouder dan 45 jaar te zijn. 1 op 3 is zelfs ouder dan 55 jaar. De tijd dat enkel jonge mensen online hun vakantie zoeken en boeken lijkt bij deze dus achterhaald.

    Vergelijk nu uw toekomstige vakantie op www.vakantiedeals.be. Vakantiedeals.be is de eerste Vlaamse reis- en vakantievergelijkingssite en heeft als doel het de Vlaming gemakkelijker maken om reizen en vakanties in België te gaan vergelijken. Vakantiedeals.be verzamelt het aanbod van belangrijke Belgische spelers als Thomas Cook, Neckermann, Sunjets, Sunweb en Corendon, etc. Iedere dag wordt het aanbod van deze partners up-to-date ingeladen in het systeem van Vakantiedeals.be. Boeken gebeurt rechtstreeks bij de touroperator. Meer info: www.vakantiedeals.be

    24-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mons (Bergen) 2015 - culturele hoofdstad van Europa

    De metamorfose: Met meer dan 300 officiële evenementen en een duizendtal culturele en artistieke activiteiten op de agenda bereidt Mons 2015 zich voor op een ongezien cultureel festijn: feestgedruis, vreugdevuren, licht en fonkeling. Er worden nieuwe ruimtes ingehuldigd, bijzondere artistieke werelden worden verkend, er zijn allerhande stadsavonturen samen met 18 partnersteden, van Rijsel tot Mechelen!

    De Culturele Hoofdstad van Europa kadert in een ruimere strategie waarbij gemikt wordt op de (her)ontwikkeling van Mons en omstreken tot een “Creative Valley” in een wereld die grondig op zijn kop wordt gezet door nieuwe technologieën. Dat betekent op de trein springen en meteen duizenden bezoekers meenemen. Het nieuwe congrescentrum en het ambitieuze station in opbouw zijn de meest zichtbare tekenen. Het aura van hun architecten, Daniel Libeskind en Santiago Calatrava, die momenteel aan de slag zijn in New York op Ground Zero, wakkert de verbeelding aan van een hele generatie jonge ondernemers die mikken op de bloei van de nieuwe creatieve economie in de regio, naar het voorbeeld van Google, Microsoft en IBM.

    Binnen deze onweerstaanbare ontwikkeling spelen de vijf nieuwe musea in Mons een belangrijke rol in het valoriseren van de kunstcollecties en het herdenkingstoerisme, samen met drie pareltjes die door de Unesco als Werelderfgoed zijn erkend - de neolitische mijnen van Spiennes, het enige barokke Belfort van Europa en de onweerstaanbare Doudou. Het erfgoed van deze toekomstige creatieve stad is ook verankerd in de ambitieuze artistieke visie van Mons 2015 die mikt op belangrijke figuren die het collectieve onderbewustzijn van Mons hebben gevoed: van Van Gogh tot Verlaine, kunstenaars die hier kunst maakten, maar ook op de creatieve geesten die gevierd worden tijdens de grote festivals, van Joël Pommerat tot Guy Cassiers, om nog maar te zwijgen over de trendy “bondgenoten”, zoals stylist Jean-Paul Lespagnard en Marc Pinilla van de groep Suarez.

    Mons 2015 wordt een formidabel artistiek seizoen. Door het woord te geven aan de inwoners van Mons en daarna de burgers van het hele land en het Noorden van Frankrijk komt de Culturele hoofdstad van Europa met een nieuw idee voor burgerparticipatie. Dat is een participatieve en horizontale opzet die we ook terugvinden in de innoverende digitale projecten van Café Europa. Deze nieuwe sociale link wordt permanent gevierd en wel op een totaal nieuwe manier. De kunstenaars verlaten hun ateliers en creëren nu op straat, in het park, in tuinen of bij mensen thuis. Ze nodigen uit om stil te staan bij identiteit, de verhouding tot anderen en de nieuwe wegen die de wereld opgaat. “Nous aurons du pain, doré comme les filles sous les soleils d´or. Nous aurons du vin, de celui qui pétille même quand il dort. Nous aurons du sang dedans nos veines blanches et, le plus souvent, lundi sera dimanche”, zoals Léo Ferré zong in L’âge d’or.

    Het programma loopt over de 4 seizoenen. DE BETOVERING (24.01.15 > 31.03.15) Eerst is er de betovering. Tover uzelf en de stad om tot een levende discobal door een van de 18.000 zilverkleurige poncho's aan te trekken die gratis worden uitgedeeld op het Openingsfeest. We hebben een permanente happening in Mons voorzien, met het Openingsfeest en de 18.000 bezoekers die in schitterende bollen worden omgevormd, gevolgd door de stadsinstallaties zoals deze Phrase die langs de muren loopt. Een stad en een streek die in het verleden Van Gogh al wisten te inspireren, met de gekende successen achteraf, en duizenden andere creatieve geesten. Ontdek de stadsinstallaties van Arne Quinze of ‘La Phrase’ die langs de muren loopt. Voel zelf de betovering van een stad en een streek die in het verleden Van Gogh en duizenden andere creatieve geesten wisten te inspireren. De grote tentoonstellingen Van Gogh in de Borinage Van Gogh au Borinage en Mons Superstar vormen hiervan het duidelijk bewijs. Maar Mons, dat is ook de toekomst! Met het Café Europa, een kweekvijver voor nieuwe technologieën en een nieuwe creatieve economie, en het VIA Festival dat innovatie en in de film en podiumkunsten onderzoekt en stimuleert. dat inzet op de kracht van het beeld om de toneelkunsten nieuw leven in te blazen. Bent u al betoverd? Dit is nog maar het begin!

    GROOT VERTOON (01.04.15 > 27.06.15): Het groot vertoon komt er met onvoorspelbare stadsinstallaties: (een lawine stroom aan boeken die uit een venster valt; worden gegooid!), waarbij een massa performers in Ville en jeu(x) of de massa die zelf performer wordt. voor de nodige chaos zullen zorgen. Tegelijkertijd laat Mons opent ook vijf nieuwe, onderling verbonden musea bouwen waarin het zijn rijke artistieke patrimonium wil centraliseren, maar waarmee het ook wil inzetten op het herdenkingstoerisme van de ‘Groote Oorlog’ en op de drie juweeltjes die door de Unesco in de Werelderfgoedlijst werden opgenomen. Een prima gelegenheid om opnieuw kennis te maken met de neolithische vuursteenmijnen van Spiennes, het enige barokke Belfort dat Europa telt en de “Doudou”, het onweerstaanbare volksfeest van Mons. Maar er zijn nog evenementen, zoals de feestelijke opening van ARSONIC, een concertzaal inclusief gratis toegankelijke meditatiekapel! Alsook de lente van de hedendaagse kunstenaars met Atopolis, een stad waar verschillende culturen samenleven en iedereen met elkaar verbonden is.

    EEN VURIGE ZOMER: (28.06.15 > 25.09.15) : Het zal heel snel een vurige zomer worden met op de Grote Markt een echt veld van zonnebloemen, met een knipoog naar Van Gogh, alsook een massa openluchtactiviteiten die gelijktijdig zullen worden georganiseerd in de partnersteden en bij de partnerinstellingen van Mons 2015. Zo is er in Picardisch Wallonië (Doornik- Tournai) het evenement 400 coups van M. Zo. Alle zintuigen worden aangesproken, en dat geldt des te meer voor het Festival au Carré waar men in één adem kan kennismaken met de 7 tragediën van Sophocles alsook met de tragische stem van Bertrand Cantat. Zelfs China zal op de afspraak zijn met zijn monumentale gebeeldhouwde voorhoede! Dat was beslist een Festin waard: het eerste voor de verzamelde kunstenaars van Bergen, het zesde voor de chef-koks van Dimanche toqué. Gegarandeerd Made in Mons.

    DE HEROPLEVING ( 26.09.15 > 24.01.16): Een heropleving: dat is niet het enige dat Mons 2015 voor de streek nastreeft. Maar het is ook een terugkeer naar het gouden tijdperk van Orlandus Lassus en Jacques Du Brœucq. Deze musicus en architect uit Mons werden geroemd door de prinsen van de 16e eeuw, te beginnen met Karel de Vijfde … Maar ook de Bergense bevolking van vandaag laat zich niet onbetuigd: 800 personen zullen op de trappen van de H. Waldetrudis Collegiale kerk samenkomen om er La Grande Clameur te zingen, ter ere van Lassus. Op hetzelfde ogenblik viert ook Lille 3000 zijn “heropleving” door de cultuur nieuw leven in te blazen en daarbij Jan en alleman te betrekken. Is dat niet de slogan van Mon(s) Idéal? Na een opwarming van een jaar is het de beurt aan de jongeren om de sleutels van de stad alsook hun toekomst in eigen handen te nemen. Mons 2016, al enig idee?

    Meer informatie op www.mons2015.eu

    24-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!