Inhoud blog
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
  • Aspria: een goede ademhaling, levensbelangrijk!
  • Moederdag
  • Peugeot lanceert nieuwe stijlvolle Boreal molen
  • Freedom Moses
  • Door de gordijnen het licht zien
  • De gevelbekleding maakt de architectuur
  • Belgische labels
  • Juttu-winkel in Luik
  • Koning Comfort troont op het terras
  • Magic drops glow
  • Ontdek de Oostkantons in de lente
  • Unisa
  • Swatch X Tate gallery collection
  • Swatch X Tate gallery collection
  • Citizen Series 8
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    19-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaas

    Zomer nog wat langer rekken? 3 tips voor een sfeervol nazomers tuinfeest

     

    Gezellige bbq’s en terrasjes : het hoeft niet te stoppen met het einde van de zomervakantie. Ook in het najaar zijn een tuinfeest of herfstbarbecue perfect mogelijk. Spaas geeft je alvast drie leuke tips voor een relaxte sfeer.

    • Verlicht je tuin met een feeëriek pad

    Je tuin verlichten en tegelijk een beetje magie brengen buiten? Dat doe je origineel met de welkomkaarsen van Spaas: vuurbestendige papieren zakjes waarin je een maxi-theelicht kan zetten. Sfeer gegarandeerd, zeker als je een leuk wandelpad uitstippelt of een romantisch hoekje creëert. Het motief van takjes en vogels licht sprookjesachtig op door de uitsparingen in het papier. De zakjes zijn vlamdovend behandeld en dus veilig. Info: 8 grote papieren zakjes + 8 maxi-theelichten: 9,95 euro- 4 kleine papieren zakjes + 4 maxi-theelichten: 4,95 euro - - 10 branduren

    • Decoreer bomen en terrasplanten

    Heb je een romantische Blauwe Regen in de tuin staan? Of is je terras gevuld met sierlijke planten in verschillende potten? Dan zijn de Clearlights van Spaas authentieke sfeerbrengers met een eigentijdse twist! Zet deze trendy theelichtjes in oude jampotglaasjes, maak met ijzerdraad een handvat en hang ze her en der verspreid in je tuin. Zo kan je uren turen naar de paraffine die smelt tot een kleurrijke gloed in de doorzichtige houders. Spaas brengt de Clearlights uit in een geurloze en geurende versie, telkens in een mix van kleuren. Info: 12 geurende clearlights XL: 8,75 euro, 18 geurloze clearlights XL: 9,95 euro, 24 geurende clearlights: 5,99 euro, branduren: 4,5 tot 10 (XL)

    • Geef je terrastafel extra kleur

    Met de kleurrijke outdoorkaarsen van Spaas – geurloos, dus perfect voor maaltijden buiten – geef je je terrastafel extra kleur. Wat dacht je van typische herfsttinten zoals oranje en koraalrood? De dikke, hoge glasrand beschermt de vlam tegen wind en als de kaars op is, kan je het glas gebruiken om er een theelichtje in te doen. Of liever frisgroen ? Neem een appel en hol hem bovenaan een beetje uit. Theelichtje erin en klaar! Info: outdoor kaars in glas: 6,15 euro- kleuren: oranje, koraalrood, violet, aquagroen, 40 branduren

     

    Verkrijgbaar vanaf oktober bij de betere tuincentra zoals Van Gastel, Eurotuinen,…

    In 1853 gestart als lokale kaarsenfabrikant in Hamont, is Spaas vandaag uitgegroeid tot een belangrijke speler in de internationale kaarsenmarkt (250 medewerkers). Spaas is marktleider in België en heeft in tal van Europese landen een sterke positie uitgebouwd. Vandaag staat de vijfde generatie aan het roer. Naast de productie-eenheid in Hamont is er ook een nieuwe fabriek in Polen. De Spaas-vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn louter salesgericht. www.spaas.be

     

              





    19-09-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sodastream verlengt de zomer met nieuwe drankjes

    Nieuwe smaakcollectie - Natuurlijker en fruitiger - Gezondere frisdranken - Creatief aan de slag

               

     

    Je eigen kraantjeswater veranderen in een verrukkelijke én gezondere drank: het klinkt niet zo vanzelfsprekend, maar toch is het mogelijk! Dankzij SodaStream heb je de klus zelfs in een mum van tijd geklaard. Om je bruisend drankje nog spannender te maken, laat SodaStream je kennis maken met Waters: een gloednieuw assortiment van verschillende fruitige smaken!

     

    Waters is de kersverse smaakcollectie van SodaStream en geeft een compleet verrassende dimensie aan het maken van bruisend water met een smaakje. De siropen zijn stuk voor stuk gemaakt op basis van écht fruit, ze zijn heel wat natuurlijker en overheerlijk. Bovendien bevatten ze heel wat minder calorieën of suikers dan andere frisdranken! “Steeds vaker willen mensen afstappen van frisdranken vol suiker,” zegt Daniel Birnbaum, CEO van SodaStream. “SodaStream biedt een oplossing met sprankelend water en natuurlijke ingrediënten die je helpen om een gezonde levensstijl te volgen. Hoge calorieën worden vermeden!”

     

    Extra fruitig én gezond

    In de Waters-collectie kan je nu al kennismaken met Fruits: sterke, spannende, fruitige sensaties die volledig uit natuurlijke ingrediënten bestaan. Ook de Zeros zijn bijzonder fruitig en smaakvol dankzij natuurlijke zoetstoffen, zónder calorieën en boordevol vitamines B, D en E. Hoe dat komt? SodaStream is de eerste in de sector die de innovatieve technologie van micro-inkapseling gebruikt en zo de calorieën reduceert. Dat maakt de drankjes van SodaStream heel wat gezonder.

               

    Meer water drinken

    Water drinken is zeer belangrijk voor lichaam en geest. Je huid gaat ervan stralen en ook je concentratievermogen gaat erop vooruit. Toch slaagt driekwart van de Belgen er niet in om dagelijks 1,5 liter water te drinken. Uit onderzoek is gebleken dat wie een SodaStream-toestel in huis heeft, drie glazen water per dag méér drinkt. Het goede nieuws? Al meer dan 400.000 Belgische gezinnen gebruiken SodaStream om hun kraantjeswater te te veranderen in sprankelend spuitwater of een gezondere frisdrank. Elk toestel wordt dan ook geleverd met al het nodige om onmiddellijk je favoriete drankje te kunnen maken.

     

    Ga zelf creatief aan de slag met SodaStream!

    "It's about time you get excited by water." Honing helpt mee om de bloedsuikerspiegel te controleren. Er zit veel natuurlijke fructose in wat, in tegenstelling tot synthetische fructose, heel gezond is. De combinatie van rood fruit en honing in je sprankelend water is dan ook hemels lekker!

    Nodig voor 1 glas: 200 ml bruisend water, 5 braambessen, 3 aardbeien in schijfjes, 5 frambozen, sap van een halve citroen, schijfje citroen, 1 eetlepel honing. Zo gemaakt: Doe de inhoud van de SodaStream fles in een kan. Meng het fijngesneden fruit in het water. Klaar!

               

    "Whatever you're having for dinner tonight, make it sparkling!" De ‘Americano’ werd in de jaren zestig voor het eerst geserveerd in Café Campari, de bar van Gaspare Campari. De naam ‘Americano’ werd gekozen omdat het vooral Amerikanen waren die de smaak waardeerden. Er wordt ook wel beweerd dat de naam is afgeleid van een woordspeling op het woord ‘amaro’ - Italiaans voor ‘bitter’.

    Nodig voor 1 glas Americano: 25 ml Campari, 25 ml Martini Rosso, 20 ml SodaStream bruisend water; 1 schijfje citroen, 1 schijfje sinaasappel, ijsblokjes

    Zo gemaakt: Vul een gekoeld glas met ijsblokjes. Voeg de Campari en de Martini toe. Werk af met het bruisend water en de schijfjes citroen en sinaasappel. Cheers!

     

    SodaStream is marktleider in het ontwerpen en verdelen van bruiswatertoestellen voor thuisgebruik, wereldwijd en met een duidelijke visie: “betere bubbels voor iedereen, ook voor het milieu”. SodaStream hoopt mensen aan te zetten tot meer water drinken en inspireert om op een leuke, creatieve manier drankjes te maken. Alle SodaStreamproducten promoten een gezonde levensstijl, zijn milieuvriendelijk, kosteneffectief en volledig personaliseerbaar. De SodaStream-producten zijn ondertussen beschikbaar in meer dan 70.000 winkels in 45 verschillende landen.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     







    18-09-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yoko Ono lanceert nieuwste illy Art Collection
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mended & unbroken als metaforen voor het leven 

    Voor de nieuwste Art Collectie werkte illy samen met niemand minder dan Yoko Ono. Het helen van wat gebroken is en het koesteren van hetgeen dat niet gebroken mag worden, vormen het uitgangspunt van de collectie. De 7 espresso kopjes laten de fragiliteit van ons bestaan en de wereld zien, maar vooral de mogelijkheid tot vergeven en de hoop op een betere toekomst. Het design is geïnspireerd op de traditionele Japanse Kintsugi kunst. Deze limited edition is vanaf midden oktober verkrijgbaar via shop.illy.com.

    De Yoko Ono illy Art Collectie bestaat uit 7 espresso kopjes en schoteltjes. De 6 “gebroken” espresso kopjes, waarvan de scherven gelijmd zijn met goude kleur, vertegenwoordigen gebeurtenissen die de wereld hebben veranderd. In haar eigen handschrift heeft Yoko de gebeurtenissen - sommige die haar persoonlijk hebben geraakt - opgeschreven, inclusief datum en plaats en eindigt met de woorden "... and mended in 2015". Het zevende kopje, de UNBROKEN CUP, is wit zonder scheuren of herstelde breuklijnen met daarop geschreven de tekst: "This cup will never be broken as it will be under your protection".

    De set van 7 espresso kopjes met schotel kost EUR 120. De UNBROKEN CUP is ook apart verkrijgbaar en kost EUR 25.

     

    17-09-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T-Palm blaast 50 kaarsjes uit

    Dit jaar viert T.Palm zijn 50ste  verjaardag. T.Palm is na al die jaren nog altijd een rasecht familiebedrijf. Het begon allemaal in Theux in 1965 toen ondernemer Toussaint Palm pionierswerk verrichtte met het sleutel-op-de-deurconcept. 50 jaar later realiseert de bouwonderneming woningen in heel België, stelt meer dan 550 mensen te werk en haalt een zakencijfer van 80 miljoen euro. “Zo’n lange levensduur is eerder zeldzaam in de bouwsector,” meent Thami Laraki, gedelegeerd bestuurder van T.Palm. In het kader van de verjaardag geeft hij een inkijk op zijn visie over T.Palm en de bouwsector.

     

    Thami Laraki is geen nieuwkomer in het bouwgebeuren. Hij staat aan het hoofd van drie bedrijven uit de wegenbouw en burgerlijke bouwkunde (Sace, Sogeplant en Sotraliège). De zakenman liet zich echter verleiden door de menselijke waarden binnen T.Palm en integreerde het als vierde bedrijf in zijn groep. “Naast de goede financiële gezondheid en de rendabiliteit van de onderneming, waardeer ik heel sterk de betrokkenheid van het personeel. Een medewerker met 10 jaar anciënniteit wordt bij ons nog als groentje beschouwd.” Pierre Pirard spreekt hem niet tegen. Hij begon op zijn 34ste bij T.Palm en beklom de spreekwoordelijke ladder binnen de onderneming totdat hij vorig jaar benoemd werd tot directeur-generaal.

     

    T.Palm mag dan wel vooral gekend zijn voor zijn residentiële projecten op maat, het bedrijf heeft in de loop der tijd ook een afdeling ‘industriële en private gebouwen’ uitgebouwd. Deze legt zich toe op het bouwen van grote vastgoedprojecten.   Daarnaast   bouwt   de   onderneming   ook appartementsprojecten die goed in de markt liggen omwille van hun prijs-kwaliteitverhouding en energie-efficiëntie. “Zo waren we het eerste bouwbedrijf dat het BEN-label kreeg uitgereikt.” Tot slot is T.Palm ook actief op de renovatiemarkt, die niche vertegenwoordigt 10% van het zakencijfer. “T.Palm heeft zich altijd gediversifieerd. We hebben ons perfect weten aan te passen aan de trends in de loop der tijd of de crisis in de bouwsector. Dat is het geheim achter 50 jaar T.Palm.” Vandaag staat T.Palm ver af van de sleutel-op-de-deurwoning op basis van standaard plannen. “We werken met de architect van de klant. Zo kunnen we voor ieder project een maatoplossing afleveren. Kort samengevat: de architect ontwerpt, T.Palm bouwt.”

     

    Feestjaar vol activiteiten

    Het hele jaar lang organiseert T.Palm speciale acties om zijn verjaardag de nodige luister bij te zetten. In iedere provincie verenigt het bedrijf nieuwe en oude klanten tijdens feestelijke opendeurdagen. “En verder neemt iedere klant die dit jaar een studieopdracht ondertekent automatisch deel aan een wedstrijd. De winnaar – getrokken onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder - betaalt zijn woning aan de tarieven die in 1965, het geboortejaar van ons bedrijf, van kracht waren. De tarieven van toen lagen 10 keer lager dan de huidige prijzen,” kondigt marketing-directeur Jean-François Piancatelli aan.

     

    Synergiën

    Na een jaar aan het hoofd van T.Palm heeft Thami Laraki al verschillende synergiën kunnen creëren tussen zijn bedrijven. Zo bouwde T.Palm een project in Lasnes met kantoren, commerciële ruimtes en passief appartementen. De zusterbedrijven kregen van het gemeentebestuur de opdracht de omgevingswerken uit te voeren. “Ik introduceer hier ook de cultuur uit de publieke sector met openbare aanbestedingen. Die is bij T.Palm nog niet sterk aanwezig. Dat laat toe nieuwe opportuniteiten in de projectontwikkeling te grijpen.”

     

    De bedrijfsleider van T.Palm ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. “De kandidaat-bouwers hebben via internet toegang tot een schat aan informatie. Ze willen kwaliteit en zijn veeleisender. En die kwaliteit zit net in ons DNA en dat weten onze klanten. Het orderboekje voor 2015 en onze recente cijfers bewijzen dat. Dit jaar leggen we het accent op onze communicatie in Vlaanderen en een nieuw imago. En die maatregelen werpen duidelijk al hun vruchten af.”

     

    T.Palm kiest voor lokale vakmensen

    Thami Laraki strijdt ook met volharding tegen de sociale dumping. Hij ziet het als een echte plaag voor de sector. “Hoe kunnen we op een gezonde manier concurreren met buitenlandse bedrijven die veel lagere loonkosten hebben dan die in ons land? Er zijn al heel wat bedrijven die de deuren hebben moeten sluiten of die mensen op straat hebben moeten zetten. De afgelopen 3 jaar kostte dat 15.000 arbeidsplaatsen in de bouwsector.”

    Een ander cijfer dat de vrees van Thami Laraki onderbouwt is het aantal Limosa-verklaringen. Dit is een verplichte verklaring die buitenlandse arbeidskrachten moeten doen om in ons land te mogen werken. Het cijfer steeg tussen 2010 en 2014 van 118.000 tot 314.924 buitenlandse arbeidskrachten. “Maar ik ben ervan overtuigd dat het gezond verstand van onze politici oplossingen zal brengen voor onze sector, die de grootste werkgever is in ons land,” besluit Thami Laraki.

     







    16-09-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    15-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug naar school Picard

    - 4 kleine pleziertjes van september heerlijk nieuw , heerlijk lekker

     

    Zit de vakantie er weer op? Helemaal niet erg! Picard zit nooit verlegen om slimme en lekkere ideeën die ons het drukke leven in september vergemakkelijken. Ontdek negen verwenmomenten om het nieuwe schooljaar met de glimlach in te zetten!

     

    1/ Snacking:  so chic! Verwen uzelf de hele dag door met deze culinaire en eigentijdse nieuwigheden. Om te delen, of helemaal voor u alleen!

     

    HAPJES VAN ALASKAPOLLAK A LA "FISH & CHIPS" EN TARTAARSAUS

     

    U hoeft niet eens het Kanaal over te steken om even naar Londen te reizen... Dip deze heerlijke pollakhapjes in de tartaarsaus en u waant zich al onder de Big Ben. Deze mooi goudbruine "fish" met zacht visvlees zonder graten bieden ons in hun smakelijk jasje het beste van de duurzame visserij. Deze mini-versies staan garant voor maxi-snackplezier! 4,70 € per etui van 400 g - Baktijd: 15 min in de oven

     

    AARDAPPELCHURROS : Laat u verbazen door deze knapperige en goudbruine durvers! In plaats van het typische zoete deeg, bestaan deze churros uit een smeuïge kern van aardappel en emmentaler. Dit lekkere en goed uitgebalanceerd recept zal iedereen kunnen bekoren. Als aperitiefhapje met een dipsaus, of als garnituur ter vervanging van de klassieke frietjes. 2,95 € per zak van 330 g - Baktijd: 8 min in de oven

     

    STOKBROODSANDWICH HAM- EMMENTALER-VERSE KAAS

     

    Een banaal broodje? Nee, hoor! Heerlijk stok brood, Franse kwaliteitsham en een mooie snee emmentaler; voor fijnproevers die op zoek zijn naar een smakelijke, snelle hap. 3,25 € per sandwich van 185 g - Opwarmen: 1min 40 in de microgolfoven

     

    2/ Een bordje gezond: Gezond eten, zonder in te leveren op het gastronomische aspect? Dat kan! Deze twee gezonde nieuwkomers combineren culinair plezier en een evenwichtige voeding.

     

    KOMMETJE MET FRUIT: PERZIK, PEER, APPEL EN DRUIF, PEER-VANILLESAP:

    Prachtige vruchten in een kommetje vol smaak! De sappige peer vertoeft in goed gezelschap met de druiven, appel en perzik die op smaak gebracht zijn met tongstrelend peer-vanillesap. Dit kommetje boordevol vitamines is handig om mee te nemen; voor een pauze op het werk, op school, op de trein,... De ideale fruitige en lichte toets om uw maaltijd mee af te ronden. 1,95 € per kommetje van 150 g (1 portie) Ontdooien: 8u in de koelkast of 15 min in de microgolfoven

     

    ZALM, TAGLIATELLE MET INKTVISINKT, RICOTTA-CITROENSAUS: Deze lichte maaltijd biedt u een geslaagde combinatie van zachte zalm en tagliatelle met inktvisinkt. Onze nieuwkomer in het gamma "+d'Equilibre" denkt aan uw gezondheid (bron van omega-3-vetzuren), maar sluit geen compromis op culinair gebied. Dit gerecht is overgoten met een lichte, romige saus op basis van ricotta en citroen en gaat vergezeld van gekleurde groentjes. We starten het nieuwe schooljaar licht en luchtig! 4,30 € voor een schaaltje van 350g (1portie). Opwarmen: 6 min in de microgolfoven

     

    3/ Zoete zonde: Handig om mee te nemen, dus altijd een lekkernij bij de hand. Voor de zoete toets in uw leven.

     

    KOEKJES MET MERINGUE, HAZELNOOT EN MELKCHOCOLADE : Zacht en knapperig tegelijk! We smelten helemaal voor de geraffineerde smaak van hazelnoten en melkchocolade. Een verwennerijtje tijdens de pauze, ideaal voorbij de koffie of de thee. Discreet, luxueus en verfijnd: deze koekjes zullen de meest veeleisende lekkerbek versteld doen staan. 2,20 € per doos van 100 g- Zonder palmolie- Naast de diepvriesafdeling

     

    4/ Zin in zoet: Zin in een pauze om van te smullen? Deze klassiekers met hun onnavolgbare smaken nodigen u uit voor een moment van pure verwennerij op elk uur van de dag.

     

    CITROEN-CHEESECAKE : Gun uzelf een pleziertje: het succesnummer uit ons patisseriegamma is nu ook verkrijgbaar in individuele porties. Op een bodem van knapperige speculaasbiscuit prijkt een romige kaasvulling met een lichtzurige citroensmaak, genappeerd met een lemoncurd-saus. 1,95 € per portie van 85 g. Ontdooien: 2 min 30 in de microgolfoven

     

    MINI-CHOCOLADEDONUTS : De donut: rond en verrukkelijk! In de VS is de koffiepauze pas geslaagd als dit legendarisch gebak van de partij is. Bij Picard bestaan ze voortaan in mini formaat, speciaal voor grote lekkerbekken. Klein, maar nog altijd even fijn! Met chocoladeglazuur en stukjes chocolade. Wedden dat dit kleintje snel een plaats in uw hart zal veroveren? 1,95 € per doos van 80 g (4 stuks).

    Ontdooien: 20 à 35 sec in de microgolfoven

     

    ECLAIR MET CHOCOLADEVULLING : Voor alle chocoholics onder ons die er op zaten te wachten: de dubbele chocolade-eclair is een feit! Deze klassieker is herwerkt met een extra chocolade-twist, en verkrijgbaar in individuele porties. Perfectie in alle eenvoud: romige banketbakkersroom met chocolade, zacht soesjesdeeg, verfijnd chocoladeglazuur en krokante, gekaramelliseerde pecannoten. Wees er als de bliksem bij! 1,95 € per portie van 85 g. Ontdooien: 2 min 30 in de microgolfoven

     







    15-09-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Gobbins

    SPECTACULAIRE ‘CLIFF-WALK’ THE GOBBINS KLIFFEN HEROPENT – Ervaar de ruige Ierse kust van dichtbij

     

     

    In Noord-Ierland is de spectaculaire wandelattractie ‘The Gobbins’ heropent na een miljoenenrestauratie. The Gobbins, voor het eerst geopend in 1902, neemt bezoekers mee langs steile kliffen, wilde golven en indrukwekkende uitzichten. Een must-see attractie voor iedereen die de ruige Ierse kust van dichtbij wil ervaren.

     

    Het kliff-wandel pad ligt langs de beroemde Causeway Coastal Route op nog geen 40 minuten rijden ten noorden van Belfast, op het smalle schiereiland Islandmagee. Een gids leidt bezoekers langs de ruige schoonheden van de kliffen met spectaculaire panorama’s. De 2,4 km lange wandelexcursie van The Gobbins gaat over 23 metalen hangbruggen, trappen langs steile rotswanden en door grotten waar de bezoeker het gevoel krijgt onder de zeespiegel te zijn. Daarnaast is er een bijzondere variëteit aan flora en fauna te zien langs de kliffen zoals kleurrijke papegaaiduikers, zeekoeten en alken en met een beetje geluk kunnen bezoekers een bruinvis of walvis spotten op de Ierse zee. Al uw zintuigen worden gewekt. De locatie is geweldig!

     

    Het wandeltraject van The Gobbins is enkel onder begeleiding van een gids af te leggen en duurt ongeveer 2,5 uur. Diegene die niet het pad willen bewandelen, maar wel willen genieten van de sfeer en de uitzichten van het eeuwenoude wandeltraject, kunnen terecht in het bezoekerscentrum. Hier leren bezoekers over de bouw van The Gobbins, het Edwardiaanse tijdperk en de lokale geologie en ecologie.

     

    Interessant detail: het landschap van The Gobbins vormden het decor van de populaire tv-serie ‘Game of Thrones’. www.thegobbinscliffpath.com

     















    14-09-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pronken met specerijen

    In tegenstelling tot de vaak alledaagse zout- en pepervaatjes laat de nieuwe collectie van Alessi al je specerijen helemaal tot hun recht komen. De collectie combineert op een knappe manier food en design. Deze ‘familie’ kreeg namelijk een organische vormgeving geïnspireerd op de natuurlijke rotsformaties van monolieten, stalagmieten en kristallen.

     

    Vaatjes en flessen voor zout, peper, olie, azijn en suiker zijn een belangrijk onderdeel van de Alessi Encyclopedie. De prototypes van de nieuwe collectie tafelaccessoires werden met een mes uit stukken zeep gesneden. De veelzijdige en onregelmatige volumes die zo ontstonden, zien eruit als kleine monolieten. Peter Zumthor, ontwerper en internationaal gerenommeerde architect, tekende zes stukken: een olie- of azijnflesje, een zoutvat, een pepervat, een kruidenstrooier, een suikerstrooier en ten slotte een klein, persoonlijk zoutvat.

     

    Dankzij het materiaal waaruit de collectie is gemaakt - glas - hoeft de inhoud van de vaatjes geen geheim meer te zijn. Het transparante materiaal laat bovendien licht binnen en straalt helderheid uit. Elk stuk is ontworpen met specifieke dimensies die zijn functie het best ondersteunt.

     

    Om de natuurlijkheid van minerale vormen weer te geven, zijn de vaatjes zelf gemaakt van kristallijnglas; voor de deksels werd verzilverd gietstaal gebruikt.





    14-09-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotel Amigo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HOTEL AMIGO VOOR GEZINNEN EN KINDEREN

     

     

    In de Rocco Forte-hotels, waar het prestigieuze Hotel Amigo deel van uitmaakt, staan familiewaarden centraal. De hotels maken er een erezaak van om de allerkleinsten een aangenaam en onvergetelijk verblijf te bezorgen, met een waaier aan activiteiten en diensten voor alle leeftijden. Speciaal voor kinderen en hun volwassen begeleiders is het familieprogramma 'Families R Forte' ontwikkeld.

    Ieder Rocco Forte-hotel heeft een eigen dierenfiguurtje waar kinderen gek op zijn als mascotte. In Hotel Amigo is dat René, de ondeugende babyeekhoorn. Hij heet de kinderen welkom bij hun aankomst in het hotel. De Belgische hoofdstad staat bekend als bakermat van de strip. René is dan ook geïnspireerd op een beroemde Belgische stripfiguur, en zijn naam verwijst naar de Belgische surrealistische schilder René Magritte.

     Met de programma's RBabies, RKids en RTeens zorgt Hotel Amigo ervoor dat een verblijf voor kinderen puur genieten is.

     RBABIES – 0 tot 3 jaar

    Het programma RBabies is speciaal ontwikkeld voor baby's en kinderen tot drie jaar, en biedt alles om de kleinsten een prettig verblijf te bezorgen.

    DIENSTEN: Kinderopvang 24/24 (op aanvraag): € 10-15 per uur, afhankelijk van het tijdstip (dag/nacht). Kosten verplaatsing/taxi voor rekening van de klant.

    MAALTIJDENENSNACKS: Alle babyvoeding is gratis beschikbaar. Op aanvraag: babybordje, kinderstoel, slabbetje, flessenwarmer, sterilisator. 'Teddy Turndown Service': melk of vruchtensap en kleine gebakjes of fruit worden 's avonds bezorgd op de kamer.

    IN DE KAMER: Kinderbedje, beddengoed, speelgoedbeertje. Op aanvraag: nachtlampje, speeltapijt.

    IN DE BADKAMER: Babyverzorgingsproducten, badjas met kap, rubberen badeendjes. Op aanvraag: antislipmatje voor in het bad, babybadje, commode met luierkussen, verzachtende luiercrème, thermometer.

     

    RKIDS – 4-12 jaar

     RKids, het programma voor kinderen tussen vier en twaalf jaar, is zo leuk dat ze er de tablet en smartphone bij vergeten. 's Ochtends is er in het restaurant BoCConi speciaal voor kinderen een kleurig ontbijtbuffet met als thema de beroemde stripfiguur Kuifje.

    DIENSTEN: Kinderopvang 24/24 (op aanvraag): € 10-15 per uur, afhankelijk van het tijdstip (dag/nacht). Kosten verplaatsing/taxi voor rekening van de klant.

    ACTIVITEITEN IN DE STAD: Tips voor activiteiten in de stad samengesteld door het conciërge team. Op aanvraag kunnen activiteiten worden geboekt. Het conciërge team werkt ook activiteitenprogramma's op maat uit.

    MAALTIJDENENSNACKS: 50% korting op alle maaltijden. Kindermenu's verkrijgbaar in het restaurant en als roomservice. Aparte ontbijthoek voor kinderen rond het thema 'Kuifje'. 'Teddy Turndown Service': melk of vruchtensap en kleine gebakjes of fruit worden 's avonds bezorgd op de kamer. Gratis snack bij aankomst.

     IN DE KAMER: Beddengoed, linnenzak voor de kinderen, kleerhangers, speelgoedbeertje, welkomstboodschap. Op aanvraag: boeken, tijdschriften, films, games en spelconsoles, wifi, extra bed, kamers naast elkaar met tussendeur, speeltapijt.

     IN DE BADKAMER: Verzorgingsproducten voor kinderen, pantoffels en badjas, rubberen badeendjes.

     

    RTEENS – 13 tot 16 jaar

    Met het programma RTeens, gericht op jongeren tussen dertien en zestien jaar, hebben ze iedere dag wel wat te twitteren! Wedden dat ze weg zullen zijn van de iPad-app voor de roomservice?

    ACTIVITEITEN IN DE STAD: Tips voor activiteiten in de stad samengesteld door het conciërge team. Op aanvraag kunnen activiteiten worden geboekt. Het conciërge team werkt ook activiteitenprogramma's op maat uit.

    MAALTIJDENENSNACKS: Kindermenu's verkrijgbaar in het restaurant of als roomservice. Welkomstgeschenken, zoals een alcoholvrije cocktail van het huis. Op aanvraag: iPad-app voor roomservicebestellingen

    IN DE KAMER: Welkomstboodschap. Op aanvraag: boeken, tijdschriften, films, games en spelconsoles, wifi, extra bed

     

    Ontdek Brussel met het hele gezin, dankzij de Family Packages van Hotel Amigo.

     Family 2-room package : tot 50% korting op kamers met tussendeur of aangrenzende kamers voor twee kinderen (tot 16 jaar), ontbijt voor het hele gezin, babymaaltijden RBabies; 50% korting op maaltijden en drankjes voor RKids

    Family Suite package : Ouders die een suite boeken, genieten de volgende voordelen: gratis een kamer met tussendeur of aangrenzende kamer voor twee kinderen (tot 16 jaar), check-in in de suite, strijkdienst voor één avondtenue op de avond van aankomst, toegang tot snelle wifi en films, ontbijt voor het hele gezin, babymaaltijden RBabies, 50% korting op maaltijden en drankjes voor RKids

     

    RESERVATIES: Hotel Amigo: Rue de l’Amigo, 1000 Brussel T: +32 (0) 2 547 47 07 –

    email: reservations.amigo@roccofortehotels.com

    www.roccofortehotels.com/hotels-and-resorts/hotel-amigo

     

    Rocco Forte Hotels is een groep van tien individuele hotels en resorts, opgericht door Sir Rocco Forte en zijn zus Olga Polizzi in 1996. De prachtige gebouwen op uitzonderlijke locaties maken van alle hotels, zowel de historische als de eigentijdse, een bezienswaardigheid. De hotels worden geleid door een familie met een horeca-ervaring die vier generaties teruggaat. Alle hotels bieden dezelfde uitzonderlijke service, zodat de gasten optimaal kunnen genieten van al het moois in de steden en de omliggende gebieden.

     

    Rocco Forte Hotels omvat de volgende hotels: Hotel de Russie, Rome; Hotel Savoy, Firenze; Verdura Golf & Spa Resort, Sicilië; The Balmoral, Edinburgh; Brown's Hotel, Londen; The Charles Hotel, München; Villa Kennedy, Frankfurt; Hotel de Rome, Berlijn; Hotel Amigo, Brussel; Hotel Astoria, Sint-Petersburg. Volgende openingen: Djedda in 2016 en Shanghai in 2018.

     

    www.roccofortehotels.com

     

     

    13-09-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pierrre & vacances

    Pierre & Vacances dat zijn korte of lange dichtbij vakanties voor al wie aan een welverdiende pauze toe is!

     

     De rust van de zomervakantie moet helaas al snel plaatsruimen voor de eerste drukte op het werk of op school. Tijd dus voor een welverdiend moment van ontspanning dichtbij huis, met Pierre & Vacances. Met het hele gezin of gezellig met z'n tweetjes, enkele dagen of een hele week keuze te over om er weer even helemaal tussen uit te zijn.

     

    De baai van de Somme, de Opaalkust, Normandië… stuk voor stuk bestemmingen van Pierre & Vacances dichtbij huis, om met volle teugen van de nazomer te genieten. Tussen de talloze aan biedingen op http://www.pierreetvacances.be, met kortingen tot wel 30%, vindt elke vakantieganger gegarandeerd de ideale bestemming om in september of oktober de batterijen terug helemaal op te laden, tijdens een verblijf in Frankrijk ,Spanje of– waarom niet– op de Antillen!

     

    Een blik op residentie “LE CHANT DES OISEAUX” in het Normandische Courseulles-sur-Mer. Op nog geen 500 km van Brussel, vlakbij Caen, in het Franse departement Calvados, ligt Courseulles-sur-Mer, dé locatie bij uitstek voor een leuke vakantie aan zee. Pierre & Vacances-residentie “Le Chant des Oiseaux” laat elke vakantieganger proeven van het beste wat de kust te bieden heeft: gezellige strandwandelingen, watersport, de bedrijvigheid aan de vissershaven, de visveiling of–niet te vergeten– de charme van het pittoreske Courseulles-sur-Mer.

     

    De residentie vormt één geheel met het Normandische landschap en beschikt over appartementen en huizen met terras, in een oase van rust en toch vlak bij alle faciliteiten. Aan de receptie is een speelruimte ingericht voor de kinderen, maar ze kunnen zich ook volop uitleven op het buitenspeelplein of in het binnenzwembad, dat het hele jaar door verwarmd wordt en dankzij de grote glaspartijen in het licht baadt. Vanaf €70 voor twee nachten op een twee kamerappartement voor vier personen. Om ook tijdens korte verblijven ten volle van het vakantieoord te kunnen genieten, zijn de aankomst- en vertrekuren aangepast. Afhankelijk van de beschikbaarheid kunt u al vanaf 14u inchecken. Uitchecken kan tot 17u.

     

    In 2015 kreeg de residentie het “certificaat van uitmuntendheid” van TripAdvisor!

     

    www.pierreetvacances.be

     





    13-09-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie's Corner - respect of tradition and human values

    Op iets minder dan 20 jaar tijd heeft Marie’s Corner een uitstekende reputatie uitgebouwd op het vlak van decoratie en design. De marktleider van de zetel en de canapé met het label “Made in Belgium” boekt internationaal succes en dat dankzij de vastberadenheid van de oprichters Laetitia Zichy-Low en Alain Low. Laetitia staat aan de basis van de creatie van alle modellen en haar echtgenoot Alain vervoegde de onderneming in 1995 om deze verder te ontwikkelen en de collecties te structureren, iets wat hij in de wereld van de mode had geleerd. Ook vandaag nog volgt het koppel nauwkeurig iedere stap op in het bedrijfsproces van Marie’s Corner: Laetitia zorgt voor de creaties en Alain voor de strategie en de ontwikkeling alsook voor de controle over de goede werking van alle diensten.

    Marie’s Corner baseert zich op fundamentele waarden om het merk en de producten verder te ontwikkelen en draagt kwaliteit en comfort hoog in het vaandel. Het kosmopolitisch design gaat in tegen het oppervlakkige en focust zich op het essentiële door Europese en Amerikaanse invloeden harmonieus met elkaar in contact te brengen: een cottage stijl waarbij elegantie en artisanale productie zo ver mogelijk teruggrijpen naar tradities. Ieder stuk is uniek en “op maat” gemaakt dankzij de brede keuze aan exclusieve modellen (200) die steeds verbeterd worden met talrijke afwerkingen (meer dan 700 variaties). Marie’s Corner is tijdloos maar ook vóór op zijn tijd en heeft steeds één doel voor ogen gehad: sterke producten ontwikkelen die passen bij elke smaak en behoefte.

    Serge Silber, CEO van Marie’s Corner :

    Met meer dan 30 jaar ervaring in de exclusieve textielsector en de introductie in het buitenland was ik meteen aangetrokken door de stijl en waarden van Marie’s Corner.

    Ik ben mij bewust van het begrip ‘tijd’ in de artisanale fabricatie van producten en samen met het team koos ik dan ook voor een ambitieuze selectie van de “best of”. Zo kunnen we de levertijden van 6 à 10 weken terugschroeven naar 4 weken. Deze vernieuwende aanpak komt vooral tegemoet aan de nieuwe manier van consumeren zonder evenwel afbreuk te doen aan het kwaliteitsniveau van onze producten.

    Ik wil ook een nieuwe dynamische wind laten waaien door de onderneming door zorgvuldige projecten en partnerships aan te gaan met onze trouwste klanten en verkopers. Op lange termijn heb ik de ambitie om onze aanwezigheid op de verschillende markten verder te versterken (opening van nieuwe showrooms in Duitsland – waarvan één in Hamburg op 15 september 2015, en in Frankrijk). Daarnaast wil ik ook Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika verder veroveren: een groei met dubbele cijfers tijdens de komende jaren is de doelstelling. Onze ultieme droom zou zijn om een Marie’s Corner hotel te openen in één van de Europese hoofdsteden. Meer dan ooit moet ons merk de internationale referentie worden van de ontmoeting tussen design en lifestyle.

    Een nieuwe dynamiek 2015-2016 : Marie’s Corner heeft zich met succes internationaal gelanceerd en is sterk aanwezig in Europa, de Verenigde Staten, Zuid-Amerika, Azië en Noord-Afrika. Belangrijk zijn steeds de artisanale productie en een structuur op mensenmaat (50 personen) zodat de fundamentele waarden behouden blijven. Het merk vestigde zich in 2009 in Noord-Carolina en zet daarmee zijn American dream verder doorheen een partnership met Lee Industries, één van de grootste meubelfabrikanten in de verenigde staten. Ze delen dezelfde waarden op vlak van kwaliteit, comfort en respect voor het milieu. Marie’s Corner laat nu de Europese knowhow en traditie overzees tot bloei komen en integreert vlot de artisanale technieken en specifieke comforteisen van de Amerikaanse markt.

    Met de komst van Serge Silber aan het hoofd van de onderneming schakelt Marie’s Corner een versnelling hoger en bevestigt nogmaals de unieke stijl doorheen de prestigieuze samenwerkingen. Bij de collecties focust het team zich nu op een verfijnde selectie van sterke modellen en bestsellers. De meeste collecties worden op de eigen productiesite in Spanje gerealiseerd, een garantie op kwaliteit, doeltreffendheid en pro-activiteit in alle stappen van de fabricatie (van het raamwerk tot de afwerking).

    De flagship store in de Naamsestraat in Brussel krijgt in september 2015 een nieuw jasje na renovatiewerken. Beter nog, het merk heeft een oproep gedaan en designers en creatoren uitgenodigd om de ruimte te gebruiken voor de voorstelling van hun nieuwe lifestyle concept. De onderneming reikt zo de hand naar anderen om Belgische creaties zo breed mogelijk te promoten. 2015 is het jaar waarin Marie’s Corner toetreedt tot de BEL, de Brussels Exclusive Labels. Het merk maakt nu deel uit van een groep van de 80 meest spraakmakende merken van de hoofdstad. tot slot gaat Marie’s Corner vanaf september 2015 samenwerkingen aan met grote, bekende merken zoals BMW Brand Store, Bellerose en David Lloyd.

    Prestigieuze projecten werden o.m. gerealiseerd in restaurant “Cospaia” in Brussel, restaurant “knokke-Out” in Knokke, restaurant “Dzhu Dzhu” in Moskou, Hotel “Le Lana” in Courchevel, Hotel “Burgundy” in Parijs, “Château de La poste” in Ronchinne, Hotel “the kottage” in Francorchamps, Hotel “Le Lana” in Courchevel, “villa Morelia Château Hôtel” in de Zuidalpen, “Martin’s klooster” in Leuven, restaurant «Bon-bon» in Brussel, restaurant « GQ Bar» in Moskou.

    Marie’s Corner, vakmanschap op een piedestal: ‘We are craftsmen and proud of it’. Het vakmanschap alle eer aandoen is bij Marie’s Corner absoluut geen loze belofte. Het is zelfs de essentie van het merk: ieder model is uniek, stuk voor stuk door vakmensen met de hand gemaakt, op bestelling. Marie’s Corner werkt alleen maar met edele materialen en exclusieve stoffen van natuurlijke grondstoffen.

     De Creatoren: Through a unique style and vision . In het verleden maar ook vandaag nog geeft Laetitia Zichy-Low haar toets en unieke stijl aan de creaties van Marie’s Corner. Zij is afkomstig uit een familie van vakmensen en decorateurs en haar talrijke reizen en ontmoetingen hebben haar gezellige en gebruiksvriendelijke stijl ontwikkeld, steeds met meerdere invloeden. Met haar arendsoog kiest ze elementen uit die op het eerste zich tegenstrijdig lijken maar die zij zowel qua vorm, kleur als materiaal harmonieus samenbrengt.

    De visie krijgt in 2015 een extra dimensie met de komst van Sophie van Melckebeke. Deze binnenhuisarchitecte van opleiding werkte bij Donaldson en Caméléon waar ze instond voor de creatie van de gamma’s. Daarnaast ontwikkelde ze ook haar eigen woonprojecten. samen gaan de dames door de collecties en productfamilies om alleen de allerbeste stukken over te houden.

     De stijl van Marie’s Corner evolueert zo in de richting van meer organische vormen met eenvoudige lijnen, natuurlijke curves en een maximum aan comfort. De designers vinden hun inspiratie in de natuur waarbij de nieuwe modellen het welzijn, de mens en zijn omgeving benadrukken, met respect voor ieders eigen prioriteiten. Je eigen cocon creëren in de tijd, is dat niet wat je tegenwoordig echte luxe noemt? Typische voorbeelden vindt men in Club Méditerranée- Hotel “Le Crans” in Crans Montana, Hotel “La Farandole” in Sanary-sur-Mer, “Swissotel Metropole” in Genève, “Grand Hotel Kempinski” in Genève, “the George Hotel” in Hamburg, Hotel restaurant “Weissenhaus” in Weissenhaus, Hotel “Waldorf Astoria” in Berlijn, Hotel “Royal Palm” op Mauritius en Le royal golf Club de Fagnes en vele anderen!

     

     

     







    12-09-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De palmolie uit Maleisië voert campagne in België en Frankrijk

    Er wordt van alles en nog wat beweerd! De Maleisische Raad voor Palmolie start met een productbenamingslabel en een informatiecampagne voor een meer verantwoordelijke palmolie

     

    De informatiecampagne over palmolie uit Maleisië startte op 7 september in Frankrijk en België en wordt georganiseerd door de MPOC, de interprofessionele organisatie die alle medespelers in deze sector in Maleisië vertegenwoordigt. De campagne streeft ernaar de bestaande opvattingen te weerleggen en iedereen te vragen zich een eigen mening te vormen. Bij deze gelegenheid start de MPOC met een productbenamingslabel en verwijst naar zijn verbintenissen inzake een meer verantwoordelijke productie.

     

    Deze olie is de meest gebruikte in de wereld. Onontbeerlijk voor de internationale voedingsindustrie, heeft deze olie een marktaandeel van 35% op de internationale oliemarkt. Toch doen er veel tegenstrijdigheden de ronde over deze olie. Er wordt van alles en nog wat beweerd zonder dat het ergens op slaat zoals: de voedingswaarde, gezondheid, milieu, duurzame economische ontwikkeling in Azië en Afrika. Palmolie wordt beticht van vele kwalen die zwaar doorwegen op de publieke opinie.

     

    Om de Belgische en Franse consumenten beter te informeren… en om te reageren op deze kritiek en het product aan te prijzen, dat de Maleisiërs beschouwen als het symboolproduct van hun land (11% van het BNP, 4 de op de nationale grondstoffenlijst), heeft de MPOC gekozen voor een informatiecampagne in alle transparantie en openheid. Bovendien wil de MPOC inzake geven in de initiatieven en inspanningen die ter plekke worden genomen om de industrie verder te ontwikkelen en om langzaam te evolueren naar een duurzamer en meer verantwoordelijke palmolie. De Maleisische palmolie is nu al een wereldspeler en blijft stappen vooruit zetten met ambitieuze plannen voor een efficiëntere en meer verantwoordelijke toekomst.

     

    Een olie die zorg draagt voor het milieu, dankzij de bereidheid het beheer van de bosbouwbronnen te optimaliseren en tegelijkertijd de bedreigde soorten te beschermen. Een olie die zorg draagt voor de gezondheid van de consument, dankzij een voortdurend streven naar verbetering van een product met miskende eigenschappen... waarvan de de Maleisiërs weigeren die te wijzigen door hun toevlucht te nemen tot GMO's. Tenslotte een maatschappelijk verantwoordelijke industrie die aan een groot aantal kleine producenten de mogelijkheid geeft toe te treden tot de middenklasse dankzij een regelmatig en hoger inkomen, maar tevens een goed functionerende infrastructuur aanbiedt aan de bewoners op de plantages zoals scholen, ziekenhuizen, wegen...

     

    7 september was de officiële start van « Er wordt van alles en nog wat beweerd over de palmolie uit Maleisië » de campagne opgezet door het agentschap Havas in Parijs, en die iedereen uitnodigt om zich een eigen mening te vormen over de palmolie uit Maleisië. De campagne rekent op de kritische nieuwsgierigheid van de burger-consument, die gestimuleerd wordt een kijkje te nemen op de site huiledepalmedemalaisie.info met originele en informatieve inhoud.

     

    Het geïntegreerd communicatiesysteem bevat meerdere onderdelen: Een campagne via de pers, aanplakborden en digitale media in België en Frankrijk. Een ludieke en gekleurde serie van 5 illustraties die aan de hand van een paar volkslegendes het publiek beter aanspreken. Een educatieve internet site (huiledepalmedemalaisie.info) met leerzame informatie en een quiz waarmee je een reis naar Maleisië kunt winnen. Een mini web-doc (6 thematische filmpjes van ongeveer 2 minuten over productie, dieren, voeding, bos, gezondheid, maatschappij) op de betrokken site volgt de verwikkelingen van drie jongeren, Angélique, Marianne en Simon bij hun ontmoeting met de plaatselijke stakeholders. Het creëren en voeden van sociale media met het oog op het delen van de inhoud en een interactie met het publiek uit te lokken

    facebook.com/malaysianpalmoil instagram.com/malaysianpalmoil

    twitter.com/HuileDePalmeMPO twitter.com/PalmOlieMPO

     

    Een informatieondersteuning door de Belgische en Franse media: " In Maleisië leven meer dan één miljoen mensen, waaronder 300,000 kleine producenten, direct van de palmolieproductie. Wij hebben tot deze campagne en productbenamingslabel besloten om het debat terug in evenwicht te brengen en de onwaarheden, waarvan de gevolgen zwaar worden onderschat, recht te zetten. Het onderwerp is dermate belangrijk voor ons omdat vele onwaarheden de ronde doen over dit product met vaak ernstige gevolgen voor hen die in deze industrie werkzaam zijn in Maleisië en in Europa", aldus Dr Yusof Basiron, CEO van de Maleisische Raad voor Palmolie (MPOC) tijdens de persconferentie voor de lancering van de campagne. Carl Bek-Nielsen, vicevoorzitter van United Plantations, een Maleisische palmolieproducent verduidelijkt: " Wij willen iedere burger en consument in de gelegenheid stellen zich met kennis van zaken een eigen mening te vormen over dit product. Wij hopen dat zij zullen inzien dat het hele Maleisische circuit van palmolie zich dagelijks inzet om een olie te produceren die rekening houdt met het milieu, de gezondheid en hen die ervan leven."

     

    De Maleisische Raad voor Palmolie (MPOC) belichaamt de vastberadenheid van Maleisië om op wereldniveau een verantwoordelijke en competitieve producent van palmolie te zijn. De MPOC wordt internationaal erkend voor zijn kennis en werk over alle onderwerpen die verband houden met palmolie en diens industrie. De vele stakeholders van de Maleisische palmolie zijn kleine boeren, grotere plantages, onderzoeksinstanties, enz. en vertegenwoordigen een steeds meer verantwoordelijk product en industrie. Zo kan MPOC doortastende initiatieven op poten zetten op vlak van duurzame ontwikkeling, maar ook diverse programma's voor sociale steun en informatiecampagnes, zowel in eigen land als in de rest van de wereld, uitwerken.

     





    11-09-2015 om 15:54 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolademousse volgens chocolatier Galler

    Chocolatier Galler lanceert een origineel recept voor chocolademousse op basis van zijn befaamde tablet witte chocolade met frambozen en yoghurt. Het is een heerlijk dessert dat de smeuïge textuur van chocolademousse combineert met de zachte smaak van frambozen.

    Ingrediënten voor vier personen:            1 dl melk, 1 gelatineblaadje, 150 g witte chocolade met framboos en yoghurt,   300 g room,   150 g aardbeien, 1 dl aardbeiencoulis, 12 Galler-zandkoekjes

    Bereiding: Dompel het gelatineblaadje in koud water. Verhit de melk en laat het gelatineblaadje erin smelten. Laat de chocolade smelten in de melk. Klop de room voor 2/3 op en spatel de room door het chocolademengsel.            Giet het mengsel in een spuitzak en laat minstens 4 uur rusten. Spoel de aardbeien schoon en snijd ze in tweeën. Schik de zandkoekjes op een bord en spuit er enkele mooie bolletjes van de mousse op. Werk af met de aardbeien en de coulis.

     

    Veel smulplezier!

    10-09-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerprogramma Thomas Cook airlines boekbaar

    Het zomeraanbod van Thomas Cook Airlines is sedert 31 augustus en dus vroeger dan ooit boekbaar voor zomer 2016. Malaga doet zijn intrede als nieuwe bestemming en op deze manier breidt dan ook het aanbod van vluchten rond de Middellandse Zee verder uit. Tijdens het hoogseizoen zijn er eveneens heel wat bestemmingen bereikbaar vanuit Luik. Om het reiscomfort van de klanten verder te verhogen werd vooral de nadruk gelegd op kindvriendelijk en vaste vertrektijden met nog meer directe vluchten. Bovendien kunnen de klanten nu ook genieten van het volledig vernieuwd interieur.

    Alle vluchten voor zomer 2016 nu reeds boekbaar: Wie voor komende zomer op zoek is naar één of meerdere vliegtuigtickets doet er goed aan van nu al het aanbod van Thomas Cook Airlines te bekijken. De luchtvaartmaatschappij heeft namelijk de reservaties voor het zomerseizoen 2016 reeds geopend. Wie dus van de scherpste prijzen wilt genieten kan vanaf nu zijn vlucht(en) aan de beste prijs boeken.

    Malaga als nieuwe bestemming en aanbod vanuit Luik tijdens het hoogseizoen: Spanje is een van de populairste bestemmingen voor de Belgen. Thomas Cook Airlines breidt zijn aanbod aan vluchten rond de Middellandse Zee en Spanje in het bijzonder dan ook verder uit. Vanaf zomer 2016 wordt Malaga twee maal per week aangevlogen, telkens op woensdag en zaterdag. Tijdens het hoogseizoen biedt Thomas Cook Airlines eveneens de mogelijkheid om vanuit Luik te vliegen. Ook hier is het aanbod legio met Agadir, Kreta, Corfu, Kos, Rhodos en Palma de Mallorca.

    Kindvriendelijke en vaste vertrektijden: Het merendeel van de vluchten van Thomas Cook Airlines worden onder het statuut van lijnvlucht uitgevoerd. Vluchten krijgen hiermee vaste en stipte vertrektijden, waardoor passagiers maanden op voorhand hun vluchttijden kennen. Bij deze planning hield Thomas Cook Airlines ook rekening met haar jongste passagiers, via comfortabele en kindvriendelijke vertrektijden. De luchtvaartmaatschappij bevestigt hiermee eens te meer haar statuut van familievriendelijke airline. Bovendien werd de vliegroute naar enkele bestemmingen geoptimaliseerd met als resultaat meer directe vluchten en meer reiscomfort voor de klanten.

    Slim seats en nieuw interieur: Thomas Cook Group Airlines investeert continu in het comfort en de service van haar passagiers. Het aangekondigde "cabin refurbishment programma" waarmee alle Airbus A320's een volledige make-over kregen is ondertussen afgerond. De passagierscabines zijn volledig heringericht met nieuwe ergonomische (slim) seats, die niet alleen moderner zijn, maar vooral meer extra beenruimte opleveren. Ook het interieur werd volledig opgefrist in de Thomas Cook Airlines-kleuren, inclusief het tapijt, de opbergruimte voor handbagage, verlichting … www.thomascookairlines.be

    09-09-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bye bye hongergevoel, helle caloriearme pasta's

    Ben je gluten intolerant? Of let je op je lijn? Dan is de ‘The Lite Selection’ van Lignavita vast iets voor jou. Lignavita, gekend voor haar proteïnedieet, pakt uit met een gamma aan pasta’s zonder koolhydraten!

    Too good to be true?

    Pasta zonder koolhydraten? Dat kan toch niet? Toch wel! De Penne, Noodles en Rice van ‘The Lite Selection’ bevatten minder dan 10 calorieën per 100 gram. Als je weet dat een gemiddelde portie normale pasta zo’n 140 calorieën bevat, en 100 gram gedroogde pasta zelfs meer dan 350 calorieën, dan is de keuze snel gemaakt! De pasta’s zijn bovendien vezelrijk, zodat je na je maaltijd langer een voldaan gevoel hebt. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn deze topproducten ook gluten, vet en suikervrij en verlagen ze je cholesterol.

    De Konjacvezel

    ‘The Lite Selection’ pasta wordt gemaakt van een natuurlijke, oplosbare, plantaardige vezel van de Konjac plant, genaamd glucomannan. Aziaten kennen de geheimen van deze klepper al langer en nu kunnen ook wij uitgebreid genieten van 100% natuurlijke pasta’s.

    Hoe? Zo! Handig aan de ‘The Lite Selection’ pasta’s is dat ze snel klaar zijn. Je moet ze immers niet meer koken, maar simpelweg spoelen in een vergiet en toevoegen aan je gerecht. De neutrale smaaklaat toe de pasta’s mee te stoven of te roerbakken in smaakvolle kruiden of sauzen. Aan tafel! €3,20/200g

    Lignavita is de specialist die jou helpt om op een gemakkelijke en gezonde manier gewicht te verliezen. Het eenvoudig te volgen programma en het uitgebreide gamma smaakvolle producten helpen dagelijks mensen om zonder zorgen het ideale gewicht te bereiken en te onderhouden. Bovendien investeert Lignavita continu in Research& Development en gaan ze steeds op zoek naar de meest innovatieve producten. Het resultaat is dat Lignavita regelmatig nieuwe producten en nieuwe smaken kan presenteren. Ze combineren daarbij alle voordelen van dieetvoeding met de smaak en looks van onze dagdagelijkse voeding. Lignavita gaat trouwens nog een stap verder, en creëert ook eigen recepten. Diëten en creatief koken kunnen immers best samengaan.

    www.lignavita.be www.theliteselection.be

     







    08-09-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My Greek Villa, Belgische website voor het verhuren van villa's in Griekenland

    MAAKT EEN HEEL POSITIEVE BALANS OP VAN DE ZOMER 2015, NET ALS GRIEKENLAND ZELF, DAT RECORDCIJFERS BEHAALT

     

    My Greek Villa is een unieke Belgische portaalsite die 250 charmante en prestigieuze villa’s te huur aanbiedt over 40 bestemmingen op de Griekse eilanden en op het vasteland. Aan het eind van de zomer kan deze jonge website een heel positieve balans opmaken. De site ging van 30 verhuurde weken in 2014 naar 150 verhuurde weken in een honderdtal villa’s eind augustus 2015. Het succes van www.mygreek-villa.com ligt in de lijn van dat van Griekenland in 2015. Ondanks de crisis en de vele vraagtekens, slaat het land alle records: 26 miljoen toeristen en een omzet van 14,5 miljard (cijfers van het SETE, verbond van de toeristische sector). Het doel van My Greek Villa voor januari 2016: het aantal verhuurde weken verdubbelen en beschikken over een portefeuille van 500 villa’s over 70 bestemmingen. My Greek Villa is ook volop partnerships tot stand aan het brengen met internationale, prestigieuze reisagentschappen om de verkoop te stimuleren. Europ Assistance en Avis zijn reeds partner en bieden hun diensten aan op de website.

    Griekenland heeft de wind mee

    Het toerisme in Griekenland is één van de belangrijkste economische activiteiten van het land. Het staat voor 20% van het nationale BBP. Ondanks de crisis en de onzekerheden doet het Griekse toerisme het goed in 2015. Ze profiteren van de gespannen situatie in de Maghreb, in het bijzonder de aanslagen in Tunesië. Daardoor gaan Europese toeristen eerder naar Spanje en Griekenland. Volgens de gegevens van het SETO (Syndicat des entreprises de tour operating – syndicaat van touroperators) is het aantal reservaties in Griekenland met 10% gestegen in één jaar tijd. Dit jaar verwelkomde het land 26 miljoen toeristen – een recordcijfer – en haalde het, op dit moment, een omzet van 14,5 miljard (cijfers van het SETE, verbond van de toeristische sector - www.sete.gr). In 2014 liet Griekenland al een stijging van 23% van het aantal buitenlandse bezoekers optekenen met 24 miljoen toeristen, goed voor een omzet van 13,5 miljard.

    De eersten die vallen voor de charme van het vaderland van Plato zijn de Duitsers, gevolgd door de Britten en de Fransen die met 1,2 miljoen mensen door het land trokken in 2014. De populairste bestemmingen: de Cycladen, Kreta, Peloponnesos, … De bezoekers prijzen de goede prijs-kwaliteitverhouding, het klimaat, de prachtige landschappen, het culturele erfgoed, maar vooral de legendarische gastvrijheid van de Grieken. Deze zomer nam My Greek Villa een hoge vlucht, gestimuleerd door de prestaties van een bestemming die enorm gewaardeerd wordt bij de Europese toeristen, waar het prettig toeven is en waar ze zich veilig voelen.

    Victor Camhis, algemeen directeur en eigenaar van de verhuursite, vertelt meer over de vooruitgang van zijn activiteiten: “In 2014 verhuurden we 30 weken. In 2015 zitten we nu al aan 150 verhuurde weken in meer dan 100 villa’s. De doelstelling voor 2016 is dat cijfer verdubbelen dankzij de komst van nieuwe villa’s en ook dankzij het feit dat we internationaal steeds bekender zijn. Om onze klantenportefeuille en het aantal verhuurde weken verder uit te breiden, starten wij ook een partnership met prestigieuze reisagentschappen. Die agentschappen zijn gevestigd in de landen waar de meeste van onze klanten zich bevinden. Onze belangrijkste markt is Frankrijk, dan België, Zwitserland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, waar My Greek Villa zijn eerste klanten begint te krijgen. Ook Europ Assistance en Avis zijn onze partners. Hun diensten worden aangeboden op onze website, wat het leven van onze klanten vergemakkelijkt.”

    Ondanks de crisis verzekert Victor Camhis dat hij geen enkele annulering ontving tijdens de zomer of voor de komende maanden. “De meerderheid van mijn klanten maakte zich geen zorgen over hun bestemming. Ik heb wel veel vragen gekregen voor hun vertrek. Ik kon hen geruststellen door zelf na te gaan of via mijn Griekse partners dat er geen problemen waren voor de toeristen. Mijn klanten hebben allemaal een rustig verblijf gehad in de villa’s die ze gehuurd hadden en ze konden ten volle van hun vakantieoord genieten.”

    Volgens de enquête die Victor hield bij zijn klanten, meent bijna één op de twee dat ze door de economische moeilijkheden goeie zaken kunnen doen. Sommigen willen er zelfs van profiteren om zelf een eigendom te kopen in Griekenland. Griekenland biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding, dus het huren van villa’s is financieel ook interessant. De meeste klanten van My Greek Villa zijn vriendengroepen of verschillende gezinnen die een huis delen. De kosten worden dus gedeeld. Dankzij die formule kun je de kosten beperken door thuis te aperitieven en te eten, door te genieten van het zwembad, ... Er zijn nu reeds reservaties voor de villa’s binnen voor volgende zomer, dus het belooft een goed seizoen te worden.

    Van 20 Kéa-villa’s in 2014 naar meer dan 500 villa’s en 70 bestemmingen in januari 2016 www.mygreek-villa.com biedt steeds meer prachtige villa’s in de vier hoeken van Griekenland en op de bekende of minder bekende droomeilanden.

    Victor Camhis beschrijft de evolutie van het aanbod van de website: ”In 2014 zijn we begonnen met 20 villa’s op het eiland Kéa waar ik zelf een vakantiewoning heb. In één jaar tijd, dankzij mond-tot-mondreclame, haalden we 200 villa’s over 40 Griekse bestemmingen in 2015. Vandaag, aan het eind van de zomer, hebben we er 250. Het doel voor januari 2016 is te komen tot 500 villa’s over 70 bestemmingen. We zouden graag 20 eigendommen per bestemming kunnen aanbieden”, preciseert Victor Camhis. We proberen onze villaportefeuille te blijven uitbreiden en nieuwe eigenaars te verwelkomen op onze website. In lijn met onze huidige verzameling villa’s, gaan wij op zoek naar eigendommen met iets bijzonders, zoals een vrij uitzicht, een unieke locatie, een geweldig zwembad, een onvergetelijk meubilair, … We stellen onze klanten enkel huizen voor die we zelf op prijs stelden en waarvan we zeker zijn dat we er onze gasten in de beste omstandigheden kunnen ontvangen. Kwaliteit, comfort en rust zijn onze belangrijkste pijlers. Wij hebben een gevestigde reputatie wat betreft ontvangst en service aan een veeleisend en kosmopolitisch clientèle. Wij begrijpen hoe belangrijk het is een nauwe band aan te knopen met de eigenaars van de villa’s. Aangezien wij de eigendommen die we vertegenwoordigen gaan bezoeken, kennen we elke eigenaar persoonlijk. Zo kunnen wij onze klanten het best adviseren in functie van hun noden en hun stijl.”

    My Greek villa: 250 villa’s, 40 bestemmingen op de Griekse eilanden en op het vasteland - Prijs: vanaf € 2000/per week/ 4-6 pers. www.mygreek-villa.com

     







    07-09-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belevenissen om warm van te worden

    De ‘batterijen opladen’ doe je in Graubünden deze herfst

     

    Als september begint, begint in de grootste vakantieregio van Zwitserland, Graubünden, het herfstseizoen. De dennen hullen zich in hun geelrode pracht, terwijl op veel plaatsen het traditionele jachtseizoen van start gaat. Voor de gasten lonken daarmee wandelbelevenissen en culinaire hoogstandjes van de hoogste kwaliteit. Het vee trekt van de bergweiden naar het dal, wat op prachtige wijze met veel culturele en traditionele elementen wordt gevierd. Wie dus een authentiek stukje Graubünden wil meemaken, moet zijn/haar wandelschoenen uit de kast halen en één van de 150 dalen bezoeken.

    In de herfst, zo wordt gezegd, lijken de bergen het dichtste bij. De bossen zijn bont getooid en prachtig om te zien, in al hun mooie kleuren. De beste vooruitzichten dus om nog eens de wandelschoenen aan te trekken en door de sprookjesachtige natuur van Graubünden te trekken. Een bezoek aan het Zwitserse Nationale Park is aan te bevelen. De kans om wilde dieren te zien is groot, tevens kan er genoten worden van de stilte en de ware, ongerepte natuur. Ook een bezoek aan het museum in Zernez hoort daarbij. Met behulp van de Nationalpark App kan een perfecte dag ingepland worden.

    Kastanjefestival in Bergell van 3 t/m 18 oktober 2015: Voor een bijzondere lekkernij en een leuk festival is Bergell, in het zuidelijke dal, aan te raden. In Bergell staat de kastanje centraal. Het festival viert de pluk, de verwerking en geschiedenis ervan. Overige activiteiten tijdens het festival zijn, wandelen door de kastanjebossen, genieten van de specialiteiten en de culturele lekkernijen rondom Giacometti en Co.

    Terugkeer van de bergweiden in Prättigau: In Graubünden is de trek naar de bergweiden in de lente net zo'n traditie als de terugkeer in de herfst. De mensen vieren de gezonde en gelukkige terugkeer van de herders en hun dieren in het dal. De tijdens de zomer bereide kazen worden aangeboden om te proeven. Tradities als het schwingen (Zwitsers worstelen), het tschäppeln (bloemschikken) en het jodelen worden opnieuw tot leven gebracht. Kinderen genieten van de nabijheid van geiten en schapen en worden vrolijk van de kleurrijke marktkraampjes met de vele lokale lekkernijen. Wie een stukje authentiek leven in de bergen wil meemaken mag een bezoek aan het Prättigauer Alpspektakel, het grootste in zijn soort, niet missen.

    De parels van de jacht – Gourmetpakket: Aangezien in de herfst de buit van de Bündner jagers op tafel komt, is er geen jaargetijde waarin er lekkerder gegeten kan worden. Wild hoort daar net zo goed bij als de kastanjes. Of het nu gaat om hert, ree, gems, Alpenmarmot of heel zelden zelfs steenbok, wie van vleesgerechten houdt is verzot op deze periode. Op die manier leggen zij, net als de Alpenmarmotten en de eekhoorntjes, ongetwijfeld de wintervoorraad voor de koude jaargetijden aan, Bündner wijnspecialiteiten uit de Herrschaft zijn inclusief. Graubünden is dankzij talrijke GaulMillaurestaurants, een paradijs voor culinaire fijnproevers. Met het Gourmetpakket kan er genoten worden van een menu en overnachting in een passend hotel tegen een zeer gunstige prijs.

    Meer over de herfstaanbiedingen van Graubünden: http://nl.graubuenden.ch/

     

    06-09-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    05-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Futuristische bleoemncreaties tijdens koket Koksijde-Floralia

    Bloemenliefhebbers noteren best vrijdag 11 tot maandag 14 september in hun agenda want dan vindt Koket Koksijde-Floralia plaats. Tijdens dit evenement kun je verrassende en kunstige bloemencreaties van meester-floristen bezichtigen. Ze verwerken bloemen tot kunst, een symfonie van kleuren! Hoogtepunt zijn de bloemencomposities in het Gemeentehuis, een werk van bloemensierkunstenaar Jo Pattyn.

    Koket Koksijde – Floralia wordt georganiseerd op het Theaterplein en in het Gemeentehuis. De gemeentelijke groendienst zal op het plein voor een passend decor zorgen door de aanvoer van 600 ton zand, bomen en houtbussels. In deze duinenomgeving worden de strandcabines geplaatst waarin 18 floristen hun verbeelding kunnen uitwerken.

    Het is de wondere wereld van de oceanen, in het bijzonder de veelkleurige fauna en flora, die inspirerend werkt voor het bloemenevenement. Er worden vissen, zeesterren, kwallen gemaakt, soms van grote afmetingen, en gedecoreerd met bloemen. Hoogtepunt is ongetwijfeld een futuristisch zwevend bloemenstuk in de raadzaal.

    Kortom, het wordt een fantastische bloemencreatie mét een boeiend verhaal, getooid met niet minder dan 8000 snijbloemen: orchideeën, hortensia, rozen, gloriosa, anjer, dahlia en tientallen andere snijbloemen.

    Info: www.koksijde.be

    05-09-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familiemagazine Neckermann

    4 maal uniek voor een vakantie met de kids en 500€ korting on top!

     

    Uniek in alle opzichten. Alleen zo kan je het nieuwste Familie Magazine van Neckermann omschrijven. Het werd opgebouwd vanuit de belevingswereld van de klant en dit op basis van een onafhankelijke bevraging van 14000 klanten. Het magazine maakt een mooie link tussen enerzijds het verwachtingspatroon van de klant, en een gericht aanbod, tips-voor-trips en handige wist-je-datjes anderzijds. Het biedt ook een uitgebreid gamma aan producten aan, van vliegvakanties, autoreizen, tot city-trips, cruises, rondreizen etc. Als kers op de taart pakt Neckermann uit met een unieke 500-euro actie cadeau voor de zomervakantie. Vier maal uniek dus!

    Bij Neckermann staat de klant centraal en vertrekt het aanbod vanuit zijn wensen! Op basis van een uitgebreid onderzoek bij 14000 vakantiegangers naar hun reisbehoeftes, werd een volledig nieuwe segmentatie van de Belgische reismarkt gemaakt -. De klant, zijn vraag en behoefte vormen de rode draad in de opbouw van het Familie Magazine. Het onderzoek leert dat je klanten steeds minder in één enkel vakje kan plaatsen. Het gaat al lang niet meer om een traditionele 'citytrip klant', 'all-in klant' etc.. Je reist in functie van de behoeftes die je hebt. Vandaag reist de klant met zijn gezin en opteert voor een strandverblijf in een all-inclusive resort. Later op het jaar besluit hij om er met z'n tweetjes, als koppel zonder de kinderen, even tussenuit te trekken. Nadien opteert hij ervoor om apart met vrienden of vriendinnen te genieten van bv. een weekendje feesten op Ibiza of een matchbreak mee te pikken tijdens de Engelse of Spaanse voetbalcompetitie. Dit kan allemaal binnen hetzelfde jaar of gespreid over een langere periode.

    Voor elke behoefte zoek je een ander aanbod en doorloop je als reiziger ook een ander traject naar de finale reservering. Hier sluit de multi-channel strategie van Neckermann dan ook perfect op aan. Uit het onderzoek is gebleken dat een brochure - magazine echt relevant is voor 3 segmenten gebaseerd op een specifieke behoefte: Gemak, comfort en zekerheid: de bestemming, het hotel en de accommodatie staan centraal. Klanten komen er graag terug, omdat ze het kennen, er goede ervaringen hebben, het is er aangenaam en men voelt er zich thuis. Beste prijs-kwaliteit verhouding: men is vooral op zoek naar de beste deal. De bestemming, het hotel en de accommodatie zijn ondergeschikt. Het gaat hier vooral over wat er te beleven valt op de bestemming. Volop genieten, zich tegoed doen aan luxe: hierbij primeert het belang dat alles van A tot Z in orde en geregeld is. Men wil volop genieten en wil hier ook graag budget aan spenderen.

    Alles wordt dus bekeken vanuit de vraag en de behoefte van de reisliefhebber die perfect, in functie van het moment, tot de drie verschillende segmenten kan behoren. Alle producten samen in één brochure/magazine. Deze brochure, zeg maar magazine, is dan ook het resultaat van de behoeftes die de reisliefhebbers hebben. Het barst dus uit van inspiratie, tips-voor-trips, wist-je datjes etc. Dit werd gekoppeld aan voor de klant relevante hotels, rondreizen, cruises, ...

    Uniek is dat hiermee wordt afgestapt van het klassieke bestaande patroon waarbij brochures opgedeeld zijn volgens productonderscheid. Het is dan ook een mix van autovakanties, citytrips, vliegvakanties, cruises, rondreizen, etc. Bovendien worden leuke tips meegegeven om kinderen te animeren tijdens de reis, leuke doe-tips om het vakantieplezier thuis te verlengen, hoe je vakantie te pimpen enz...Hiermee zetten we met Neckermann een belangrijke stap om nog dichter bij de klant te staan. Wat zich niet alleen vertaalt in het huidig maar vooral ook toekomstig aanbod.

    Nog nooit zo vroeg in de markt

    Neckermann is hiermee de eerste die zijn Zomeraanbod in de markt zet. Nog nooit was het vakantieaanbod zo vroeg beschikbaar. Vanaf 31 augustus zal het Familie Magazine te vinden zijn in de verschillende Neckermann Vakantiewinkels. 500 € cadeau op je zomervakantie: Deze winter kan ook jij (bijna) gratis gaan zomeren. Indien je als klant t.e.m. 27 september 2015 een Neckermann pakketvakantie boekt (vliegvakantie met Thomas Cook Airlines of Tailwind), dan krijg je 500 euro cadeau voor je zomervakantie in 2016. Deze 500 € kan je dan gebruiken voor zowel een vliegvakantie, autovakantie als voor een cruise, rondreis, weekendje weg of eventueel een leuke citytrip of football break! Deze korting is combineerbaar met alle andere acties en er zijn geen beperkingen naar vertrekdatum.

    Neckermann, 4 maal uniek met de klant centraal.

    04-09-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mooiste herfstvakantie beleef je op Corsica

    De herfst is een heel aangenaam seizoen op Corsica en een vakantie in die periode betekent méér rust en ontspanning. Op het eiland heerst een zacht klimaat met mooie, zonnige herfstdagen en heerlijk warm zeewater. Ontspanning verzekerd! Geen overvolle stranden of bomvolle terrasjes, maar een intieme, relaxte vakantie in de herfstkleuren van een ongerepte natuur.

    Voor een geslaagde herfstvakantie heb je mooi weer nodig. Op Corsica ben je zeker van een stralende najaarszon met zachte temperaturen van om en bij 25°C, frisse nachten en warm zeewater, ideaal om te zwemmen of allerlei watersporten te beoefenen. De zon schijnt tot negen uur per dag, zodat het er overdag heerlijk warm is. Kortom, vanaf de maand september kun je Corsica ontdekken in de beste weersomstandigheden.

    Ongekende natuurpracht: Het ‘Île de Beauté’ heeft zijn naam niet gestolen, want Corsica is een van de mooiste eilanden in de Middellandse Zee. En het is nog mooier in de herfst, waarin de natuur alle tinten van oranje kleurt. Tussen de zee en de bergen wachten je tal van verrassingen. Na een zomerse dag kun je ’s avonds genieten van het eerste knetterende haardvuur. De meeste hotels, winkels en restaurants blijven open. Het najaar is de ideale periode om het eiland met je partner, vrienden of reisgroep te verkennen. Tijdens wandelingen kun je paddenstoelen of kastanjes plukken, die in streekgerechten worden verwerkt.

    Wandelparadijs: Corsica is een eersterangs wandelbestemming met een netwerk van wandelpaden die het eiland in alle richtingen doorkruisen. Doorgewinterde stappers weten de beste reisperiode te kiezen en dat is het najaar, want in juli en augustus stijgt het kwik te hoog om te stappen. Voor de geoefende wandelaar heeft Corsica enkele fantastische langeafstandspaden in petto zoals de GR 20 die het eiland van noord naar zuid doorkruist.

    Het eiland biedt in het najaar ook een ruime waaier aan wandelmogelijkheden voor wie het wat rustiger aan wil doen en de grote drukte tijdens de zomervakantie wil vermijden. Senioren zullen maar al te graag de wandelpaden langs de kust, de Calanches van Piana, de ‘chemin des crêtes’ en de Sanguinaires eilanden verkennen, terwijl ze tussendoor kunnen genieten van een zwempartijtje in het turquoise water.

    Culinaire herfst op Corsica

    Op zoek naar een vakantiebestemming voor de herfst waar ook je smaakpapillen worden verwend? Kies dan voor Corsica, je zult het je niet berouwen. De Corsicaanse keuken is beroemd en in het najaar is Corsica met zijn seizoensvruchten, vijgen, kastanjes of druiven, een echte topbestemming voor lekkerbekken. Zo proef je er onder meer gerechten op basis van kastanjemeel, dat deel uitmaakt van de traditionele Corsicaanse keuken en in tal van gerechten voorkomt, zoals polenta. De periode van de wijnoogst is uiteraard ideaal om de streekwijnen te ontdekken (9 AOC-wijnen en inheemse wijnstokrassen). Er zijn meer dan genoeg gelegenheden om het eiland, zijn erfgoed en specialiteiten te ontdekken: kleine producenten en hoevetoerisme in het hartje van het eiland, traditionele markten in de oude Genuese steden Ajaccio of Bastia, of evenementen voor fijnproevers zoals het Honingfeest (in de stad Murzo in september) of de Kastanjebeurs (half december in Bocognano).

    Wegwezen!

    Een herfstvakantie op Corsica is makkelijk geregeld. Er is een groot aanbod goede verblijfsmogelijkheden (hotels, vakantiewoningen, hoevetoerisme, campings, bed & breakfast, gîtes d’étape). Het eiland is het hele jaar door makkelijk bereikbaar, met vier internationale luchthavens (5 rechtstreekse vluchten per week vanuit Brussel met Brussels Airlines) en bootverbindingen vanuit Zuid-Frankrijk naar zeven verschillende havens. Alle informatie vind je op www.visit-corsica.com. Twijfel niet langer en trek dit najaar naar Corsica om je volledig te herbronnen!

     

    03-09-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grou^seasy.com lanceert matching platform voor groepsboekingenb

    Groupseasy.com brengt organisatoren van Leisure groepsreizen samen met groepsaccommodaties. De innovatieve website maakt het voor reisorganisaties eenvoudig om de juiste hotels te vinden voor groepsreizen. Groupseasy.com gaat met een ruime keuze aan hotels in Europa op 1 september 2015 van start.

    Vraag en aanbod stroomlijnen: Groupseasy.com is een marktplaats voor Leisure groepsaanvragen waar reisorganisatoren hun groepsaanvragen eenvoudig kunnen matchen met de beschikbaarheden van hotels in uiteenlopende reisbestemmingen. Groepsorganisatoren delen met enkele muisklikken hun aanbod en voorkeuren op basis van kernwaarden als verblijfsdatum, classificatie, budget, ligging en hotelfaciliteiten voor toeristische groepen. Vervolgens koppelt groupseasy.com accommodaties aan de hand van hun profiel en stelt hen in staat om te ‘bieden’ met een concreet aanbod.

    Inspelen op veranderingen in de groepsmarkt

    Met deze nieuwe online toepassing speelt groupseasy.com in op structurele veranderingen in de groepsmarkt. Co-founder Roeland Hermsen zegt: “Zowel reisorganisaties als hotel accommodaties worstelen met het optimaliseren van hun groepsboekingen. Groepsorganisatoren kunnen niet uit de voeten met bestaande boeking engines en hotels zoeken zekerheden. Daarbij zijn bovendien de prijs en het aantal kamers vaak het struikelblok.” Hij vervolgt; “Met een online tool in de eigen taal, waarbij vraag en aanbod dankzij onze ‘smart matchmaking’ direct bij elkaar gebracht worden op basis van gerichte criteria, hebben koper en verkoper minder werk, meer gemak en een grotere (ver)koopkans. Daarbij is groupseasy.com niet alleen op de transactie gefocust, maar ook op het efficiënt communiceren tussen hotels en groepsreis organisatoren.”

    Eigen taal, beste deal en direct zaken doen

    GME (Group Matching Engine) brengt internationaal vraag en aanbod van groepsaccommodaties samen. Altijd in de landstaal van de groepsreisorganisator enerzijds en het hotel anderzijds. Voor Vlaamse groepsreisorganisatoren voorziet groupseasy.com in een integrale vertaling van het aanbod van hotel accommodaties in het Nederlands. Dankzij het marktplaats-principe profiteren de touroperators en groepsreisorganisatoren van de beste prijzen en van veel boekingsgemak. Groupseasy.com geeft hotels de mogelijkheid om direct en scherp aan te bieden voor groepsreizen. Na de ‘match’ wikkelen groepsreisorganisator en hotel hun transactie onderling af.

    Aanmelden voor een live demo van groupseasy.com doet men via goto.groupseasy.com of ga naar www.groupseasy.com voor meer informatie

    02-09-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!