Inhoud blog
  • Tulpentijd in Flevoland
  • Slaaptoerizzzzzzme in je eigen slaapkamer
  • Good Gorl blush elixir
  • Van zonnige lentedag tot fancy avondfeest
  • Sunny Cars innoveert
  • Designer outlets: Een lente met nieuwe collectie
  • DIY met Jung en MattoBoard
  • Marie's Corner
  • Bristol Mode to bright up your day
  • Mikado, developed by Vitra in Zwitserland
  • Jack & Jones
  • Doorkijker
  • Veritas retro club
  • Peace and love (voor stoffen):
  • Anita's Care SS24
  • Aloha Arte bottelt het paradijs
  • Camille brengt nieuwe 'Magie'-kledingscollectie uit met JBC
  • Het exterieur ontwaakt
  • Gespot door Pearle opticiens
  • LolaLiza lanceert zesdelige podcast
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    15-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrita lanceert een uniek waterfles

    BRITA LANCEERT EEN UNIEKE WATERFLES VOOR IEDEREEN DIE ACTIEF LEEFT EN TEN ALLEN TIJDE FRIS GEFILTERD WATER OP ZAK WIL HEBBEN TIJDENS ACTIVITEITEN BUITENSHUIS

     

    Vier vrouwen van 4 verschillende generaties hebben zich kandidaat gesteld om hun verhaal te brengen. Waarom blijven zij fit en gelukkig door actief te leven? Eén voor één, echte, uit het leven gegrepen en inspirerende verhalen die mensen niet enkel aan het denken moet zetten maar hopelijk ook aan het bewegen!

    Wie aan bewegen denkt, denkt ook aan hydratatie. De nieuwe BRITA fill&go Active waterfilterfles belooft alvast de ideale partner te worden van de huidige, dynamische en sportieve generaties.

    DE NIEUWE BRITA FILL&GO ACTIVE WATERFILTERFLES

    BRITA, één van 's werelds meest toonaangevende experts op het gebied van drinkwateroptimalisatie en -individualisering, heeft de ideale oplossing ontwikkeld voor de actieve mensen die gezond willen leven en die tijdens hun activiteiten de aanbevolen hoeveelheid water willen drinken.

    De nieuwe waterfilterfles fill&go Active van BRITA zorgt op elk gewenst moment voor verfrissing. Het enige wat je hoeft te doen, is de fles vullen met kraanwater. De filter in het deksel is een BRITA MicroDisc die via actieve kool zorgt dat het water wordt gefilterd en alle smaakverstorende stoffen zoals chloor en organische verontreinigingen worden verwijderd. Zo kan je optimaal van je water genieten. De fles wordt geleverd in vier verschillende trendy kleuren: limoen, blauw, roze en paars.

    HET BELANG VAN BEWEGING IN EEN ALLEDAAGSE GEZONDE LEVENSSTIJL

    Men hoeft geen speciale opleiding te hebben genoten om te weten dat bewegen een positief effect heeft op onze fysieke en mentale gezondheid. Zo heeft bewegen bijvoorbeeld een gunstige invloed op hart en vaten. De bloeddruk gaat omlaag, net zoals het cholesterolgehalte. Te weinig beweging houdt je slechte (LDL-) cholesterol hoog en de goede (HDL-) cholesterol laag.

    Bewegen geeft een fit en energiek gevoel. De spieren in je lichaam en de bloedsomloop worden gestimuleerd, waardoor je lijf meer zuurstof binnen krijgt. Actief zijn in de buitenlucht doet dus letterlijk de energie stromen.

    Bewegen of sporten geeft niet alleen meer energie, het geeft ook rust. In plaats van te verdrinken in je gedachten als je in de auto zit of in bed ligt, kun je tijdens het sporten, wandelen of fietsen je maar concentreren op één ding. Dat geeft rust in je hoofd.

    Bewegen is ook goed voor je huid: die wordt minder dof en gaat meer stralen. Dat komt doordat de bloedcirculatie er beter van gaat stromen. Hierdoor ziet je huid er gezonder en egaler uit.

    Wie actief is krijgt vanzelf dorst. Daarom is het zo belangrijk om voor optimale hydratatie te zorgen. De fill&go Active helpt je overal gehydrateerd te blijven door je de benodigde verfrissing te bieden voor topprestaties, zowel binnen als buitenshuis.

    Wie regelmatig beweegt, houdt de spiermassa op peil. Vooral tijdens het afvallen is dit belangrijk, want bij afvallen verlies je niet alleen vet, maar ook spierweefsel. Door te bewegen blijft je figuur strak. Tijdens het sporten worden ‘geluksstoffen’ aangemaakt. Deze worden endorfine genoemd. Sporten wordt daarom vaak aangeraden bij mensen met een depressie.

    Hierna volgen de verhalen van 4 gewone vrouwen die van bewegen een fitte dagelijkse routine hebben gemaakt om zich beter te gaan voelen, om te genezen of gewoon mensen te inspireren.

    GUDRUN (26 jaar)

    Gudrun is een levendige blogger en psychologe, een echte spring in het veld. Maar dat is niet altijd zo geweest… Vandaag de dag wil Gudrun jongeren helpen met hun eetstoornis want als tiener heeft ze het allemaal gehad : anorexia, orthorexia (waarbij je een overdreven gezonde levensstijl nastreeft) en boulimie.

    Bewegen heeft een erg positief effect, ook en zeker bij dagen waarbij je je wat minder voelt : het geeft je een boost in je stemming en je energie. Het is het perfecte middel om negativiteit te doorbreken. Je gaat je er zoveel beter in je vel door voelen. Voor Gudrun moet bewegen vooral een leuke activiteit blijven! Kies daarom iets wat je echt leuk vindt en als je het niet graag alleen doet, vindt dan een partner of vriend / vriendin waar je samen een leuke activiteit mee kan plannen.

    Sporten is geen must! Bewegen kan ook wandelen of fietsen zijn of iets anders, maar een minimum van 30 min per dag is wel optimaal om er alle voordelen uit te halen. Probeer er een dagelijkse gewoonte van te maken.

    ASTRID (34 jaar)

    Na een zware fysieke strijd gedurende 7 jaar tegen hevige gewrichtspijnen en spierpijnen waarbij ze 3x/week naar de kiné moest, is Astrid nu full time fotografe. Ze werkt 7 dagen op 7 en heeft dus nooit een echte rustdag. Ze beweegt héél de dag door, moet enorm veel lopen, trappen doen, door de benen gaan, bukken…

    De sleutel tot haar genezing was haar voeding! Een gezonde voeding en véél water is enorm belangrijk voor haar en voor haar gezondheid. Ze zou iedereen willen adviseren om eens kritisch naar zijn of haar levensstijl te kijken, omdat je je écht beter kunt gaan voelen!

    Sport is voor Astrid heel belangrijk. Voor sport moet je tijd maken, geen excuses! Je zal zien dat het leven àltijd te druk is en dat je snel je sport dan afzegt omdat je iets beters te doen hebt. Niet voor Astrid! Zij zal eerder een uurtje later toekomen op een feestje zodat ze toch eerst kan gaan sporten. Je moet een afspraak maken met de sportschool en no matter what je daaraan houden! Sporten doet zoveel met je lichaam en geest, je stress verdwijnt, je concentratie wordt hoger, je levensstijl wordt gezonder. Waarom iets zo belangrijk voor jezelf dan afzeggen? Voor sport MAAK je tijd!

    Astrid drinkt ook veel water, ongeveer 1,5L per dag en dan ook nog veel thee. Haar fysieke klachten zijn gedeeltelijk afgenomen door alle positieve effecten sporten én water drinken op haar lichaam : ze voelde zich geleidelijk aan beter, fitter en haar klachten namen gestaag ook af.

    Tips die Astrid graag wil meegeven zijn onder andere om te luisteren naar je eigen lichaam en je niet laten beïnvloeden door “hypes” van de buitenwereld. Maak tijd om wat te sporten en zorg ervoor dat je steeds water bij je hebt.

    ILSE (46 jaar)

    Ilse is full time verpleegkundige in de thuiszorg. Bewegen is haar levensmotto en heeft haar ook gered! Enkele jaren geleden heeft ze 4 knie operaties achter de rug gehad nadat ze haar meniscus en kruisband had gescheurd. De laatste operatie is goed misgelopen en ze is 9 maanden uit het arbeidsproces geweest, lopen ging niet, laat staan werken.

    De dokters hadden er geen goede hoop in en hadden gezegd dat ze waarschijnlijk nooit meer zou kunnen stappen. Maar daar kon Ilse zich niet bij neerleggen. Ze is dus voor een tweede opinie gegaan en hier waren ze iets positiever maar zagen het toch niet helemaal goed komen. Het is dan dat ze zich een doel voor ogen heeft gelegd: ze zou terug lopen en zelfs de 80km Kennedy Mars meelopen!

    Na maar liefst een half jaar trainen aan het intensieve programma van 3x/week met de fysiotherapeut, heeft Ilse de Kennedy Mars van 80km uitgelopen! Wandelen is voor haar een mentale massage. Alle zorgen die je hebt laat je los tijdens het wandelen. Beweging is écht noodzakelijk in haar leven en heeft haar gered! Door constant in beweging te zijn heeft haar lichaam natuurlijk veel water nodig. Op advies van de fysiotherapeut neemt Ilse nu altijd en overal water met zich mee.

    IRÈNE (58 jaar)

    Voor Irène is bewegen levensbelangrijk, even belangrijk als eten en drinken. Het neemt alle stress weg en bevordert je sociale contacten want je krijgt een open en frisse kijk op de wereld. Voor haar is sporten een dagelijkse gewoonte geworden. Het geeft een adrenaline boost waardoor je de dag energiek doorbrengt. Irène loopt zo’n 10 à 15 km per dag, speelt tennis, gaat regelmatig golfen en is graag weg met haar koersfiets.

    Irène drinkt zeker 2L water per dag alsook warme dranken zoals thee en koffie. Wanneer men veel beweegt vraagt ons lichaam naar veel hydratatie. Naast het lessen van de dorst, vindt Irène veel water drinken belangrijk omdat het ook vele andere zaken optimaal houdt, zoals bijvoorbeeld het geheugen en het behoudt van een mooie huid.

    Tips die Irène graag meegeeft zijn onder meer het opmaken van een goede planning van je dag, waarin je reeds wat beweging in voorziet, anders komt het er dikwijls niet van. Ook wil ze iedereen meegeven om 's avonds voor voldoende ontspanning te zorgen. Wat Irène ook belangrijk vindt, is om af en toe een gezondheidscheck te laten doen. Zo kan je dokter je bijvoorbeeld bijstaan in bepaalde nutritionele tekorten en voedingssupplementen voorschrijven. Deze kunnen je helpen om een optimale gezondheid te behouden. Denk bijvoorbeeld aan magnesium, vitamine D, zink, kurkuma en visolie. Tot slot zegt Irène: “eet wanneer je honger hebt!” Je hoeft je heus niet te houden aan het regeltje van 3x/dag te moeten eten.

    De BRITA fill&go Active waterfilterfles kost € 14,95. Een navulverpakking met drie MicroDisc-filters is verkrijgbaar voor € 12,95. Meer informatie: www.brita.be





    15-07-2018 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 redenen waarom Rijnland Palts het fietsparadijs van Duitsland is

    In het Duitse Rijnland-Palts wisselen rivier- en heuvellandschappen, wijngaarden en historische monumenten elkaar af. Een gedroomde omgeving voor fietsliefhebbers die er hun hartje ophalen dankzij de talrijke bewegwijzerde fietsroutes. Het routenet is zo’n 8.000 kilometer lang en telt zeven langeafstandsroutes en meer dan 60 themaroutes. Fietsers die het graag rustig aan doen, kunnen langs een van de rivieren fietsen. Sportievelingen komen dan weer aan hun trekken in de bosrijke middelgebergtes van Eifel, Hunsrück, Pfälzerwald en Westerwald.

    1. Fietsen en wijn proeven aan de oevers van de Moezel

    De Moezel-fietsroute is maar liefst 278 kilometer lang en voert je al fietsend langs de sporen van de Romeinse tijd. De route start in Thionville (Frankrijk) en eindigt in Koblenz. Onderweg volg je de bochten van de Moezel doorheen de prachtige natuur tussen de Eifel en de Hunsrück. Als je even wilt uitblazen kun je een bezoekje brengen aan een van de vele wijnboeren in de Moezelstreek. De route telt maar weinig hellingen en is dus ook geschikt voor gezinnen.

    2. Wellness langs de Nahe

    Van de bron aan de Bostalsee fiets je langs de Nahe over de 120 kilometerlange fietsroute tot aan de monding in de Rijn bij Bingen. De fietsroute voert je langs wijnhellingen, heuvels, bergen en bossen, maar ook langs drie thermale bronnen. Zo is er bijvoorbeeld de radon- en zoutwaterspa Bad Kreuznach, die gelegen is in het gelijknamige historische stadje. Perfect om even helemaal tot rust te komen.

    3. De Duitse Weinstraße

    De fietspaden van de Duitse wijnroute lopen door oude stadjes en wijndorpjes en langs eeuwenoude burchten. Vanuit Bockenheim in het noorden brengt de 95 kilometerlange bewegwijzerde route je zuidwaarts naar Schweigen aan de Franse grens. Onderweg word je getrakteerd op weidse uitzichten over wijndorpen en een bezoek aan een kleine gezellige wijnbar of een moderne vinotheek mag natuurlijk niet ontbreken. Vanaf het voorjaar kun je in de regio ook een aantal wijnfestivals meepikken.

    4. Mountainbikepark in het Paltserwoud

    Het biosfeerreservaat Paltserwoud is dé bestemming voor mountainbikers. In totaal telt het mountainbikepark meer dan 900 kilometer aan gemarkeerde routes. De kronkelende paden zorgen voor een snelle afwisseling tussen steile klimmen en afdalingen die technisch veeleisend zijn. Tussendoor kun je er genieten van indrukwekkende vergezichten en romantische kastelen.

    5. Fietsen met het gezin door de Lahn vallei

    Aan de oevers van de Lahn kronkelt de Lahn fietsroute zo’n 245 kilometerlang van aan de bron in Bad Laasphe tot aan de monding in de Rijn bij Lahnstein. Er is ook een korter traject van 58 kilometer, ideaal voor gezinnen, dat start in Diez. De fietsroute door de Lahn vallei leidt je niet alleen doorheen prachtige natuur maar ook langs charmante vakwerkdorpjes. De keizerlijke badplaats Bad Ems is een perfecte tussenstop voor liefhebbers van de klassieke architectuur. Bovendien kun je er in de thermische baden van Ems relaxen in de enige drijvende sauna van Duitsland.

     

     











    15-07-2018 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom Comporta de ultieme hotspot van Portugal is

    Madonna en Christian Louboutin achterna: deze bestemming is dé geheimtip van Alentejo. Denk aan sfeervolle beach-restaurants, ‘boho-chique’ winkeltjes, cocktails, een relaxte sfeer en een uitgestrekt paradijselijk zandstrand, weg van het massatoerisme: dát is Comporta! Deze Portugese hotspot op een uurtje rijden van Lissabon, gelegen in Alentejo naast het schiereiland Troía, is zeer geliefd bij beroemdheden zoals Madonna, Mourinho, Christian Louboutin.

    Comporta Beach: relaxed en puur

    De grootste troef van Comporta is het 12-km lange zandstrand, volgens sommige een van de mooiste stranden van Europa, weg van het massatoerisme. Hier geen hoogbouw maar eenvoudige vissershuisjes en hippe beachvilla’s. Ook beroemdheden zoals Madonna, Alicia Vikander en Michael Fassbender, Mourinho, Prinses Caroline van Monaco, Carla Bruni, Philippe Starck en Christian Louboutin komen hier graag vanwege de ongerepte kust en rustige stranden, de ‘boho-chique’ winkeltjes en relaxte strandbars waar je samen met de locals geniet van heerlijke Comporta wijnen, gezonde smoothies en cocktails. Er zijn beach-restaurants, waar heerlijke visgerechten en zeevruchten worden geserveerd. De keuken is eenvoudig maar puur én steengoed !

    Comporta wordt veelal vergeleken met Ibiza of Saint-Tropez maar het grote verschil is dat Comporta nog puur, ongerept en rustig is. Een goede reden voor het Amerikaanse magazine Harper’s Bazaar om Comporta op te nemen in hun ‘Top 18 Honeymoon Destinations 2018’.

    Comporta: authentiek dorp, tussen de rijstvelden: Kortom, Comporta en het schiereiland Troia zijn op het lijf geschreven van zij die op zoek zijn naar een hippe strandvakantie, weg van het massatoerisme. Maar er is meer dan strand alleen: Comporta bestaat uit het oude, gelijknamige vissersdorp en ook plaatsjes zoals Pego, Carvalhal, Brejos, Torre, Possanco, Carrasqueira. Deze regio ademt een al rust en authenticiteit. Bezoek de rijstvelden of trek erop uit met de fiets over het fietspad dat het schiereiland doorkruist of net zoals Madonna, te paard. En wist je dat je tijdens een boottochtje dolfijnen kan spotten?

    Dé beste (geheime) stranden van Portugal

    Maar ontdek ook stranden als Aberta Nova of Carvalhal en Pego. Hier wederom geen hoogbouw, ‘glamour’ of massatoerisme, maar alles is er nog authentiek en rustig. Hier en daar is er een strandbar om te genieten van een drankje of een lekker hapje. Dé bestemming bij uitstek voor mensen die in alle rust willen genieten van hun strandvakantie. Condé Nast Traveller tipte deze regio dan ook terecht als “Portugal’s best secret beach spots”.





    14-07-2018 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Praag, groenste stad ter wereld

    TravelBird benoemd Tsjechische hoofdstad tot stad met meest groene gebieden. Praag bestaat voor bijna 56 procent uit bossen, natuurgebieden, parken, landbouwgrond, boom- en wijngaarden, golfterreinen of openbare tuinen en is hierdoor de groenste stad ter wereld. Online reisspecialist TravelBird analyseerde 50 steden op basis van groengebied. Uit de Groene Stedenindex 2018 blijkt dat de Tsjechische hoofdstad het ‘groenst’ van allemaal is.

    Bossen en natuurparken

    Bijna de helft van Praag bestaat uit ‘groen’. Vooral bossen, landbouwgrond en natuurparken zijn goed vertegenwoordigd. Volgens TravelBird bestaat ruim 22 procent van het Praagse grondgebied uit landbouwgrond en uit 12,6 procent uit bossen. TravelBird heeft ook gekeken naar het aantal vierkante meters groen per persoon. Praag zakt in deze lijst naar de zesde plaats en Reykjavik spant de troon met 410.84 m2 groen. Praag heeft in totaal 220.54 m2 aan groengebied in de stad.

    Op zoek naar de natuur in Praag

    Praag is een prachtige stad met een centrum vol historische gebouwen en indrukwekkende architectuur. Bezoekers kunnen genieten van het rijke cultuuraanbod en de levendigheid. Even genoeg van de drukte? In Praag zijn diverse parken en openbare tuinen waar bezoekers kunnen ontsnappen aan de hectiek van de stad. Dat Praag veel parken heeft is bij de meeste mensen bekend, maar dat de stad zoveel landbouwgrond en bossen heeft is voor velen een verrassing. Uit de studie van TravelBird blijkt dat Praag het hoogste percentage landbouwgrond (22.28%) en ook de meeste vierkante meter landbouwgrond per persoon heeft (86.61m²). Ook qua openbare tuinen scoort de stad hoog. De Tsjechische hoofdstad staat op de eerste plek met meeste vierkante meter aan openbare tuinen per persoon (22.53m²).

    De vijf groene plekken van Praag

    Maar waar moet je dan precies heen om van dat ‘groen’ te genieten in Praag? CzechTourism Benelux somt vijf parken en tuinen op waar natuurliefhebbers het drukke centrum even kunnen ontvluchten.

    1. In het district Troja ligt het 17de-eeuwse kasteel Troja met eromheen prachtig barokke kasteeltuinen. De tuinen zijn versierd met beelden, pergola’s, doolhoven en fonteinen. Vlakbij deze tuinen is de dierentuin van Praag en de botanische tuin van de stad. In Troja is tevens een wijngaard. Wandel langs de wijnranken en probeer de exclusieve wijn in het luxe restaurant Vinařství Salabka.

     

    1. Stromovka Park. Dit park, gelegen in de wijk Holašovice, is een favoriete plek bij de inwoners van Praag. Het park ontstond in de 13de eeuw als wildreservaat. Er is een drie kilometer lang parcours, samen met een tiental andere kleine paden. Fietsers en inline-skaters kunnen de route verlengen door het eiland (Císařský ostrov) over te steken naar het nabijgelegen Troja. Het is een geweldige plek voor slacklinen en je kunt er fijn picknicken. In Stromovka park staat tevens het planetarium en er zijn diverse speeltuinen voor kinderen.
    2. De tuinen van Kinsky zijn de mooiste tuinen van Praag. Ze liggen op de zuidelijke en zuidoostelijke helling van Petřín en zijn gescheiden met de andere Petřín-tuinen door de hongermuur, waardoor het vaak iets rustiger is. Families komen hier graag picknicken. In park staat het Kinsky zomerpaleis en de houten Grieks-katholieke kerk van St. Michael. Vergeet niet langs het standbeeld van de zeehond Gaston te wandelen. De zeehond ontsnapte uit de dierentuin van Praag doordat deze in 2002 overstroomde. Gaston zwom 300 km naar het Duitse Dresden waar hij werden gevangen. Helaas overleed hij door uitputting en stress.
    3. De Rieger tuinen ofwel Riegrovy Sady liggen in het centrum van Praag vlakbij het treinstation. Hiervandaan heb je één van de mooiste uitzichten over de stad. Dit park is meer dan een eeuw oud en is groene oase met bosrijke gebieden, grasvelden, een tuinrestaurant en grote kastanjebomen. In het park vind je diverse pubs, restaurants en biertuinen. Voor een mooie zonsondergang is dit dé plek!
    4. Grébovka park in Vinohrady ligt iets verder van het centrum vandaan, maar is een heerlijke plek om even tot rust te komen en een wijntje te drinken. Het park is geïnspireerd door de Italiaanse Renaissance en heeft fonteinen en watervallen, meren, paviljoens, beelden en een grot, evenals een uniek uitzicht op de stad. Het charmante wijngaardpaviljoen is omringd door grote wijngaarden en het tuincafé Grébovka Pavilion.

     

     





    14-07-2018 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie's Corner x Casa Botelho: een harmonie van samenwerking

    Marie’s Corner denkt opnieuw out of the box en gaat een samenwerking aan met het bekende Braziliaanse merk Casa Botelho. Samen creëren ze een collectie stoffen met exclusieve motieven. De Collection Curvature ontstond toen het gamma Brasilia van Casa Botelho versierd werd met de motieven van de hand van Margo Selby. Curvature zal gebruikt worden om de iconische modellen van Marie's Corner te bekleden (Baker, Alvin, Ritchie en Sonoma). Deze modellen zullen beschikbaar zijn in de MC Project Store in Brussel en in het hoofdkwartier van Casa Botelho in Londen.

    Deze collectie is geïnspireerd op het bekende gebouw "Palácio da Alvoracia", de woonplaats van de Braziliaanse president en ontworpen door Oscar Niemeyer in 1958 en wordt gekenmerkt door de typische fijne, moderne en eenvoudige lijnen van het Belgische huis. De collectie omhelst ook een karaktervol monochroom kleurenpalet waardoor het eclectische design aan elegantie en verfijndheid wint.

    Deze associatie is gegroeid uit de ambitie van twee merken die wereldwijd actief zijn en die dezelfde passie voor kwaliteit, oog voor detail en comfort delen. De Belgische specialist van de tailor made zitbank nodigt Braziliaanse invloeden uit in ons salon en benadrukt daarmee meteen de kernwaarden van João Botelho, de oprichter van het gelijknamige merk. Beide partijen dragen traditie en exclusiviteit hoog in het vaandel en hebben als ambitie om de design- en kunstwereld een stukje van hun vakmanschap mee te geven en de gebruiker het genot van de savoir-faire te laten ervaren.

     

               

     









    13-07-2018 om 20:35 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Villages Nature Paris lanceerf Escape Games

    In februari opende Villages Nature® Paris officieel de deuren van zijn Escape Game-complex in samenwerking met Prizoners®. Het complex telt drie uniek escape rooms waarin de bezoekers grote beschavingen kunnen herontdekken: de prehistorie, Egypte en de Mayacultuur. Een buitengewone en ontspannende ervaring te beleven met vrienden of familie.

    Met zijn nieuwe Escape Games biedt Villages Nature® Paris de bezoekers de kans om hun logisch denkvermogen, communicatievaardigheden en stressbestendigheid op de proef te stellen. Ideaal voor wie de grijze massa op een leuke manier wil laten werken! Langs de Lakeside Promenade zijn drie themazalen ingericht: verbluffende decors, verzorgde klank en licht effecten en uiteenlopende raadsels. Elke zaal dompelt de avonturiers onder in een specifiek scenario waarin elke seconde telt.

    De deelnemers worden meegevoerd naar een kantelpunt in de geschiedenis. De teams van twee tot zes personen reizen 20.000 jaar terug in de tijd naar de prehistorische grotten, komen in het jaar 1925 in een piramide in Caïro vast te zitten of bevinden zich in de jungle, aan de voet van een heuse Mayatempel. Alleen met een stevige portie vindingrijkheid, scherpzinnigheid, aandacht en samenwerking zullen de teams er in slagen binnen het uur te ontsnappen. Duik in deze wondere werelden en herontdek de grootste beschavingen.

    Egypte

    Volgens een Egyptische legende zou de godin Isis mensen en goden opnieuw tot leven kunnen wekken. De grafkamer van farao Amenhotep werd dan ook ingericht om de godin te eren en hem het eeuwige leven te schenken.

    3.500 jaar later bezoeken de deelnemers zijn piramide, maar merken ze al snel dat ze er opgesloten zitten. Ze hebben één uur de tijd om de geheimen van Isis te achterhalen. Zo niet wordt de graftombe van de farao ook hún laatste rustplaats… Teams van drie tot vijf personen –vanaf 8 jaar

    Mayacultuur

    Ergens diep in de Zuid-Amerikaanse jungle heerst eeuwige duisternis. De deelnemers moeten zich een wegbanen door de jungle op zoek naar de tempel van de god Yaktuklan om te verhinderen dat de betovering de naburige stammen treft. Na één uur dreigt de barst in de tijdsdimensie opnieuw dicht te gaan en staat de Maya’s niets nog in de weg om onze avonturiers aan hun bloedige rituelen te onderwerpen. Teams van drie tot vijf personen –vanaf 8 jaar

    De prehistorie

    De laatste tijdreis is niet volgens plan verlopen. De deelnemers zijn 20.000 jaar terug gekeerd in de tijd en bevinden zich ergens in het ondergrondse. Ze zijn al dagenlang op zoek naar een uitweg en de tijd dringt. Ze dreigen voor goed in de prehistorie vast te zitten. Zullen ze vindingrijk genoeg zijn om de obstakels op hun weg te overwinnen? Teams van twee tot vijf personen –vanaf 8 jaar

    Praktische informatie: Tarief per deelname aan een Escape Game:€90 per spel

    Villages Nature Paris opende de deuren in september 2017. Het is een nieuwe, unieke bestemming in Europa voor duurzaam en milieuvriendelijk toerisme, uitgewerkt door twee marktleiders: Euro Disney S.C.A en Pierre&Vacances-Center Parcs. Het nieuwe park ligt in het hart van de natuur, op amper 32km van Parijs en 6km van Disneyland®Paris, en biedt een nieuwe, ontspannende Center Parcs-ervaring rond vijf recreatiewerelden: de Aqualagon – een van de grootste waterparken van Europa waar het hele jaar door gezwommen kan worden, met door geothermische energie verwarmd water tot meer dan 30°C; de Belle Vie Farm voor een authentieke ervaring; de Extraordinary Gardens – vier tuinen, geïnspireerd op de vier elementen; de Forest of Legends, een verrassend speelterrein met ruimte voor creativiteit; en de Lakeside Promenade, om rustig te wandelen of lekker te eten. Verder zijn er drie types cottages en appartementen beschikbaar in Villages Nature® Paris: Cocoon VIP, met een stijlvol design in het hart van het dorp of langs het meer; Country Premium, met de charme van een landelijk toevluchtsoord, centraal in het dorp, omringd door natuur; en Clan Comfort, speels ingerichte cottages als bron van leuke herinneringen met het gezin. Vandaag biedt Villages Nature® Paris: 868 accommodaties, 9.000 m² indoor waterpark, 2.500m² openlucht lagunes en 7 gigantische glijbanen. Bovendien werd de Aqualagon voor de internationale wedstrijd Architizer A+ Awards 2017 door het publiek verkozen tot beste architectuurproject in zijn categorie. www.centerparcs.be

    13-07-2018 om 20:33 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allereerste LNG cruiseschip ter wereld!

    Met 70 jaar ervaring is Costa klaar voor de cruises van de toekomst

    Voor velen zijn de witte passagiersschepen van Costa Cruises, met hun gele schoorsteen en de grote blauwe letter "C" een vertrouwd zicht. Dat is niet verwonderlijk, want Costa blaast dit jaar 70 kaarsen uit. Costa Cruises focust nu op ‘de cruises van de toekomst’, met het allereerste LNG-cruiseschip ter wereld.

    Pionierswerk

    In de lente van 1948 gooide Costa's eerste vlaggenschip --Anna C-- de trossen los voor een trans-Atlantische cruise van Genua naar Argentinië en Brazilië. Dat was het officiële begin van een prachtig verhaal, waarbij de van-origine Italiaanse rederij in die zeven decennia heel wat pionierswerk heeft verricht.

    ‘De cruises van de toekomst’: allereerste LNG-cruiseschip

    De Costa groep bouwt aan de schepen van de toekomst, met het allereerste cruiseschip dat wordt aangedreven door aardgas. In totaal heeft de Costa groep maar liefst zeven nieuwe schepen in aanbouw, waarvan vijf op aardgas. Het betreft een totale investering van zes miljard euro, wat het vertrouwen van de investeerders in Costa en AIDA absoluut bevestigd.

    In het najaar komt het allereerste cruiseschip in de vaart dat wordt aangedreven door LNG en daarmee is Aida Cruises, de Duitse dochter van Costa, de eerste rederij die overstapt van gewone brandstof naar vloeibaar aardgas. Dit is momenteel de zuiverste fossiele brandstof die verkrijgbaar is, en dus voor de meest milieuvriendelijke oplossing zorgt. Dat verschillende Scandinavische passagiersferry's op LNG varen heeft voor een doorbraak gezorgd in de cruisewereld, met de primeur voor de Costa groep.   Het eerste LNG schip zal AIDAnova heten.

    In oktober 2019 is het dan groot feest bij Costa Cruises zelf, als het nieuwe vlaggenschip, de Costa Smeralda opgeleverd wordt. Dit schip zal ook aangedreven worden door LNG. De naam brengt een hulde aan een van de mooiste regio's in de Middellandse Zee, de "Smaragdkust" in het noordoosten van Sardinië.

    Info: www.costacruises.be

     





    06-05-2018 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    05-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toppertjes voor vakantie in Auvergne- Rhone-Alpes

    Van hoge toppen in de Alpen en slapende vulkanen in de Auvergne tot een snuifje Provence in de Drôme en de Ardèche of bruisende steden als Lyon: de regio Auvergne-Rhône-Alpes in het hart van Europa biedt een ruime waaier aan activiteiten voor je vakantie. Keuzestress? Wij selecteerden alvast een aantal toppers.

    Slapende vulkanen: hoog, hoger, hoogst

    Het fascinerende landschap van de Auvergne werd millennia geleden geboetseerd door een verzameling van maar liefst 80 vulkanen, samen 40 km lang en bekend als de keten van de Puys. In het Regionaal Natuurpark van de Vulkanen van Auvergne is een bezoek aan deze, ondertussen slapende, reuzen meer dan adembenemend. Van op de puy de Dôme, 1465 m hoog, heb je een uitzonderlijk uitzicht op deze keten. Andere vulkanen die de moeite lonen, zijn puy de Sancy (1886 m), het hoogste punt van het Centraal Massief, en de puy Mary (1797 m) in het Cantalische massief en de grootste startovulkaan van Europa.

    Sportief fietsen in de Alpen

    In het oosten van de regio zorgen de Alpen, de hoogste toppen van Europa met als absolute reus de Mont Blanc (4810 m), behalve voor fascinerende uitzichten ook voor sportieve uitdagingen. Alpe d’Huez of een van zijn broertjes, in de zomer maakt minstens één Alpencol traditioneel deel uit van de Tour de France. En in het kielzog van de groten zoeken tal van fietsers en wielertoeristen de mythische cols op, zoals de Col du Galibier en de Col de l’Iseran.

    Alpenmeren

    De Alpen tellen drie van de vijf grootste meren van het land. Het allergrootste natuurlijke meer van Frankrijk is het meer van Le Bourget met op zijn oevers kuuroorden als Bourget en Aix-les-Bains, waar de Engelse koningin Victoria graag te gast was. Ook het meer van Genève, dat deels in Zwitserland ligt en ook Lac Léman wordt genoemd, heeft op zijn oevers kuuroorden in steden als Evian-les-Bains en Thonon-les-Bains, die de charme en grandeur van weleer ademen.

    Het meer van Annecy staat dan weer bekend als een van de zuiverste van Europa en is een erg populaire toeristische bestemming. Het gelijknamige pittoreske stadje Annecy, wordt met zijn kanalen en leuke huisjes, ook wel het kleine Venetië van de Savoie genoemd.

    Culinaire sterren in Lyon

    Lyon geldt in Frankrijk als de Hoofdstad van de Gastronomie. Smullen van streekgerechten kan er in een van de typische bistro’s, bouchons genoemd. Maar evengoed kun je er aanschuiven bij een sterrenchef. Maar liefst 19 restaurants tellen samen 21 Michelinsterren, in Lyon alleen al, en in de hele regio kunnen 93 chefs op sterren bogen.

    Relaxen met mineraal bronwater

    Évian, Vichy, deze steden staan bij het grote publiek bekend als drinkwater. Maar wist je dat je er ook thermale kuuroorden vindt? Enkele genieten zelfs van wereldwijde faam. Dé bestemming dus om te relaxen en tegelijk de heilzame invloed van deze minerale bronwaters mee te pikken. Met dank aan de Romeinen die de helende en relaxerende eigenschappen 2000 jaar geleden al erkenden en hun thermae oprichtten.

    Wandelen, in het spoor van schapen en schrijvers

    Ook wandelaars kunnen vanaf de oevers van het Meer van Genève via de Alpen en de GR5 helemaal zuidwaarts trekken. De regio is een waar wandelparadijs met tal van trajecten, van klein en groot, zoals wandelen langs de vulkaankraters. Ook een aantal grote-routepaden doorkruisen de regio. Op de GR69 volg je het spoor van de schapen op hun transhumance en langs de GR70 het traject dat de Schotse schrijver Stevenson in de 19de eeuw, samen met zijn ezel, aflegde. Een bijzondere langeafstandsroute is ‘Sur les pas des Huguenots’, die de exodus volgt van de hugenoten in de 17de eeuw. Tot slot doorkruisen ook twee trajecten naar het bedevaartsoord Compostella het gebied: de Via Arverna en de Via Podiensis.

    Smullen van bekendste kazen en wijnen

    De Fransen zijn Bourgondiërs waarbij wijn en kaas de vaste ingrediënten zijn van een typisch Frans menu. De regio voorziet hier ruimschoots in, met tien AOC-wijngebieden, van de Beaujolais tot de Côtes-du-Rhône of de Savoie. En voor de kaasschotel heb je de keuze uit maar liefst 21 kazen zoals Saint-Nectaire, Beaufort, Reblochon en deze genoemd naar het departement: Bleu d’Auvergne. Deze streekproducten zijn het thema van toeristische routes die werden uitgestippeld zoals Les Routes des Fromages d’Auvergne ou de Savoie en la Route des vins du Beaujolais.

    Algemene info : www.inauvergnerhonealpes.com

     

     







    05-05-2018 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op voorjaarsweekend bij de Noorderburen

    Bloemenfestivals, Betuwse boomgaarden, culturele hoofdstad en zalig Zeeland

    De lente is nu écht in het land en er komen een paar verlengde weekends aan. Los daarvan is de lente sowieso een heerlijke tijd om er een weekendje op uit te trekken, of het nu verlengd is of niet. Al eens aan de Noorderburen gedacht? Nederland is dichtbij, maar toch heel anders en er staan vele leuke voorjaarsevenementen op de agenda.

    Wie Nederland zegt, denkt aan molens. Dit voorjaar, tijdens het Hemelvaartweekend op 12 en 13 mei zijn het de Nationale Molendagen. Bezoek die Nederlandse trots dus. Ook zijn er dit voorjaar een paar toffe Open Boerderijdagen op de vrijdag na Hemelvaart en op Tweede Pinksterdag. Alle soorten boerderijen doen mee en je kan ze gratis bezoeken. Doen! Maar er is natuurlijk meer …

    Bloemenfestivals in regio Amsterdam

    In Amsterdam is er altijd wat te beleven, van topkunst bewonderen in het Rijksmuseum tot een pleziervaart op de Grachten. Voor wie van bloemen houdt is er ook het Tulp Festival Amsterdam (nog tot 30 april) en het Flower Festival op 16 en 17 juni in Aalsmeer, stad van de grootste bloemenveiling van Nederland, juist buiten Amsterdam. Het festival laat bloemen en planten op hun mooist zien en verrast bezoekers met toepassingen in kunst en cultuur, design en food.

    Ideale uitvalsbasis om deze festivals en het immer mooie Amsterdam te bezoeken is deze vakantiewoning mét aanlegsteiger aan de Loosdrechtse Plassen. Van aan de villa kan je gaan varen of vanop het terras genieten van een weergaloos uitzicht. Na een dagje Amsterdam is deze woning een aangename rustplek om na te genieten, in een heerlijke loungebank en bij een goed glas wijn.

    Culturele hoofdstad 2018: Leeuwarden

    Iets verder weg, maar zeker de moeite waard voor een bezoek is de Friese hoofdstad Leeuwarden, want de stad is dit jaar culturele hoofdstad van Europa. Talrijke activiteiten, events en tentoonstellingen staan op de agenda. In het centrum van de stad kan je verblijven in een unieke vakantiewoning die geklasseerd is als rijksmonument. Je vakantieadres ligt in één van de mooiste straten van de Leeuwarder binnenstad. Restaurants, cafés en musea bevinden zich op wandelafstand.

    Liever vertoeven buiten de stad? Op 45 minuten van Leeuwarden, bij het gezellige Friese dorp Langweer, ligt een vrijstaande vakantiewoning voor zes personen. Je hebt er je eigen aanlegsteiger en je mag er gewoon de 22 meter lange Zodiacboot gebruiken! Er zijn ook gratis fietsen ter beschikking en een trampoline voor de kinderen.

    Boomgaarden van de Betuwe

    Tussen de rivieren Lek en Waal ligt de Betuwe, een fijne streek voor natuurliefhebbers, fietsers en wandelaars. Je bent hier in de provincie Gelderland met zijn uitgestrekte boomgaarden en pittoreske dorpjes.

    In het oranjestadje Buren ligt aan een rustig pleintje een vakantiewoning voor 4 personen. Het interieur is ruim en gezellig. Er is een mooie achtertuin. Buren ligt midden in de Betuwe en vanuit de woning haak je snel in op de vele fietsroutes langs de boomgaarden.

    Wat landelijker gelegen en op een 30tal minuutjes rijden van de Betuwestreek ligt aan de rand van het bos een mooi Finnhouse. Van hieruit kan je ook de Hoge Veluwe bezoeken. Op een hoeve in Noord-Brabant, op een kwartiertje van de Betuwe, staat een sfeervol vakantiehuis met twee pony’s, kippen en honden als fijne buren.

    Zalig Zeeland

    Net over de grens ligt een veelzijdig vakantiegebied: Zeeland. Voor een weekendje weg is het de ideale bestemming want je bent er in geen tijd. Dichtbij België, maar toch heel anders. De schone stranden en duinen (schoonste van Nederland!) zijn er wijds en vrijwel onbebouwd. Er zijn ook veilig afgebakende fietspaden doorheen polders en charmante dorpjes en de lekkerbekken zijn gemakkelijk te verleiden met de o zo smakelijke Zeeuwse mosseltjes.

    Aan de rand van het Nationaal Park De Oosterschelde staat een kindvriendelijke vakantiewoning in Zeeuwse stijl van waaruit je naar het strand en historische plaatsjes zoals Veere kan fietsen. Er zijn speciale kinderslaap- en badkamers, en leuke extra’s voor de kids. Maar liefst 9 Zeeland-genieters kunnen in deze woning vertoeven. Uiteraard ontbreekt de trampoline niet.

    Zicht op het Veerse Meer én de mogelijkheid om vanaf je eigen aanlegsteiger datzelfde meer op te varen, dat klinkt niet slecht toch? Deze Belvilla met plaats voor 8 personen maakt het mogelijk. De woning is ook nog eens een hele fijne uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochtjes of een stedenbezoek aan Vlissingen, Goes of Middelburg.

    Er op uit met zijn tweetjes naar een knusse plek aan het water? In Kattendijke staat een gezellig huisje voor twee met groot terras aan het water en op maar een paar minuten wandelen van de Oosterschelde. www.belvilla.be







    04-05-2018 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curacao: zonnebestemming, 365 dagen lang ...

    Is de likeur Curaçao Blue de enige en vage kennis die je hebt van het eiland Curaçao? Hoog tijd om daar verandering in te brengen, we sommen hier graag even op waarom. Ter plaatse zal je vaststellen dat het paradijs op aarde wel degelijk bestaat, het heet Curaçao.

    Nederlands? Nederlands!

    Nee, je bent niet op het verkeerde eiland beland. Op Curaçao spreekt men wel degelijk Nederlands, en met dat sappige accent dat onze noorderburen typeert. Curaçao is een voormalig onderdeel van de Nederlandse Antillen, je betaalt er zelfs in gulden - de Nederlands-Antiliaanse versie- en er zijn afdelingen van Albert Heijn.

    365 dagen zon

    Het eiland Curaçao heeft een vaste afspraak met de zon: het hele jaar door is die present en zorgt ze er voor een zalige 28 graden. Van herfst- en kerstvakantie tot krokus- of paasverlof of zomervakantie, die temperatuur blijft constant. Het is er dus nooit te warm, nooit te koud, en zo is Curaçao op elk moment van het jaar een tropische vakantiebestemming. Bovendien ligt het eiland ook nog eens buiten het Caribische orkaangebied.

    Loungen op het strand

    Met je blote voeten in het witte zand, onder een wuivende palmboom, de oceaan voor je neus en een cocktail – al dan niet op basis van Blue Curaçao - bij de hand, ook dat is Curaçao. Het hele eiland rond zijn er idyllische tropische stranden, sommige zelfs met dramatisch ogende zwarte vulkanische rotsen en een woeste kust. Een constante zijn de gezellige en hippe beachbars die je zo uitnodigen tot relaxen en loungen.

    Cultuurtroeven

    Curaçao kan bogen op een rijke geschiedenis en de sporen daarvan vind je her en der terug. Zo bevinden zich langs de zuidkust een aantal forten uit de 17de eeuw, die destijds door de Nederlanders werden opgetrokken. Ook een must-do is het Tula Museum in het landhuis Kenepa over de geschiedenis van de slavernij. Het Savonet Museum verduidelijkt de werking van de plantages destijds. De binnenstad van hoofdstad Willemstad staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en de kleurrijke wijk Otrobanda kun je verkennen met een uitgestippelde wandeling.

    Stad in snoepkleuren

    Staalblauwe lucht, heldere oceaan, hagelwitte stranden, groene palmbomen, Curaçao presenteert zich als een eiland vol kleur en hoofdstad Willemstad draagt daar nog extra toe bij: de huizen kregen er met roze, geel en groen gevels in snoepkleurtjes. In de binnenstad huizen tal van hippe adresjes en kunstgalerieën.

    Kindvriendelijk

    Voor wie met kids reist, is Curaçao een aangewezen bestemming: door de Nederlandse taal voelen ze zich meteen thuis en het sappige accent vinden ze ongetwijfeld grappig. Verder is het meegenomen dat het eiland compleet veilig is en een Europese levensstandaard heeft, inentingen zijn dan ook overbodig.

    Betaalbaar logeren

    Het palmares aan logeermogelijkheden op het eiland is erg uitgebreid. Logeren kan in een van de vakantieresorts, in een designhotel met minimalistische architectuur of een met tropische signatuur. Ook kun je opteren om een eigen stek te huren.

    lekker eten

    Ook de smaakpapillen worden verwend, van heerlijke exclusieve restaurants tot romantische strandbars met een uitgebreide kaart aan tapas. Je kan er wereldkeuken proeven maar ook Belgisch eten in Beach Restaurant Zest.

    Goede bereikbaarheid vanuit Brussel en Schiphol

    Deze zomer vlieg je wekelijks, op maandag, in negen uur rechtstreeks en non stop van Brussel tot op Curaçao. Vanuit Schiphol zijn er het hele jaar door dagelijks verschillende vluchten naar Curaçao!

    Praktisch: www.curacao.com

     

     

     







    03-05-2018 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste poolwolfje geboren in Domein Grotten van Han

    Vorig seizoen verwelkomde het Domein van de Grotten van Han drie poolwolven: Geri en Freki, twee broertjes van het Deense SafariPark van Knuthenborg, en Keysa, een vrouwtje van de Franse Zoo d’Amnéville.

    Keysa stond voor een belangrijke keuze: welk mannetje zou ze kiezen om samen een roedel te stichten? Heel snel leken Keysa en Geri het goed met elkaar te kunnen vinden: ze speelden, aten en sliepen samen... Haar keuze leek te zijn gemaakt! Freki legde zich zonder moeite neer bij de situatie, aangezien Geri de leider was van de groep.

    Het team van het Wildpark keek vol ongeduld uit naar het eerste paarseizoen. Zouden deze jonge, onervaren dieren paren en hun eerste jongen op de wereld zetten? In februari waren er de eerste tekenen van een zwangerschap. In maart besliste het dierenteam meer holen te maken om Keysa een hol te laten kiezen voor de bevalling. Die keuze is cruciaal, want het hol bepaalt in hoge mate de overlevingskans van de welpen.

    Op 14 april stond Keysa gestresseerd aan de ingang van een hol terwijl Geri nieuwsgierig toekeek. Na enkele dagen was er groot nieuws: Keysa heeft wel degelijk haar eerste welpje op de wereld gezet! Een primeur voor het Wildpark van het Domein van de Grotten van Han! Een klein welpje, mannetje of vrouwtje … nog te vroeg om het te zeggen, maar het gaat heel goed met hem of haar, net zoals met de jonge mama.

    Zo is het eerste hoofdstuk geschreven van een geweldig verhaal dat in 2017 begon en dat hopelijk nog een lang en mooi vervolg krijgt...

    Het Domein van de Grotten van Han, hartje Ardennen, ligt op 1u rijden van Brussel. Het Domein heeft het grootste onderaardse grottencomplex van Europa en bestaat al meer dan 200 jaar. Het Domein van de Grotten van Han is ook bovengronds een toeristische topper met een uniek Wildpark waar je op safari kan gaan om o.a. de big 5 van Europa. Je vindt er een uitstekende toeristische infrastructuur met bars, restaurants, een museum en unieke logiesmogelijkheden, zoals Tree Tents en Pelsjagershut. www.grotte-de-han.be/nl

    FAMENNE-ARDENNE GEOPARK, MET IN HET HART HET DOMEIN VAN DE GROTTEN VAN HAN, ERKEND ALS UNESCO GEOLOGISCH ERFGOED

    Het UNESCO Global Geopark Famenne-Ardenne is bijna 1.000 m² kilometer groot. Met zijn grotten en onderaardse rivieren is het een belangrijke wetenschappelijk site. Het park, waarvan het Domein van de Grotten van Han het grootste en belangrijkste deel is, werd erkend als UNESCO GLOBAL GEOPARK, het eerste in België!

    De indrukwekkende onderwereld in het Geopark Famenne-Ardenne is het resultaat van eeuwenlange inwerking van water in de kalksteenbodem. Het park dat onder meer de gemeentes Beauraing, Durbuy, Hotton en Marche-en-Famenne omvat ligt in drie verschillende stroomgebieden, van de Lesse, de Lomme en de Ourthe.

    Op 17 april 2018 heeft de Raad van Bestuur van UNESCO twee Europese regio’s aan de lijst van UNESCO geoparken toegevoegd: Beaujolais in Frankrijk en Famenne-Ardenne in België. In het beoordelingsrapport wordt Famenne-Ardenne omschreven als het grootste “karst”fenomeen in Europa. Karst is de verzamelnaam voor de verschijnselen die ontstaan door water en kalksteen.

    De UNESCO-erkenning is belangrijk voor het Domein van de Grotten van Han. Het Domein is het meest centrale en waardevolle deel van Famenne-Ardenne. Iedereen kent de fantastische onderaardse wereld van Han die sinds dit jaar nog mooier is geworden met de nieuwe moderne LED verlichting. Daarnaast kan je de natuur ten volle bewonderen in het Wildpark. Dit gebied van 250 hectare kan je te voet of met de Safari-car verkennen. Je beleeft een reis doorheen de tijd en ontdekt de vele diersoorten die leven of geleefd hebben in de regio.

    Het Domein van de Grotten van Han staat in de TOP lijst van toeristische bestemmingen in Wallonië. De gerenommeerde Groene Michelin-reisgids, omschrijft het Domein van de Grotten van Han ook als “incontournable” en plaatst het Domein bij de Waalse attracties met drie sterren. En er zijn slechts drie locaties in Wallonië die deze eer opstrijken.

    Met andere woorden, het Famenne-Ardenne Geopark en het Domein van de Grotten van Han in het bijzonder zijn meer dan ooit de moeite om te bezoeken, goed voor een dagje uit of voor een weekend met de ganse familie.

    Het Domein van de Grotten van Han, hartje Ardennen, ligt op 1u rijden van Brussel. Het Domein heeft het grootste onderaardse grottencomplex van Europa en bestaat al meer dan 200 jaar. Het Domein van de Grotten van Han is ook bovengronds een toeristische topper met een uniek Wildpark waar je op safari kan gaan om o.a. de big 5 van Europa. Je vindt er een uitstekende toeristische infrastructuur met bars, restaurants, een museum en unieke logiesmogelijkheden, zoals Tree Tents en Pelsjagershut. www.grotte-de-han.be/nl





    02-05-2018 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miracles by Annelien Coorevits: beach collection & Sleeplige optical illusion

    De collectie Miracles by Annelien Coorevits brengt deze zomer een strandcollectie uit die helemaal het paradijselijk eilandgevoel belichaamt. Blikvangers zijn de witte kaftans met kleurrijke kwastjes, in vederlichte, transparante stoffen of in gehaakte versie.

    Ronde strandlakens met prints van flamingo’s of bloemen stelen de show. Ruime strandtassen in gevlochten riet vormen dé must voor de zomer. Ze variëren van eenvoudige modellen met marinestrepen tot modellen met een kanten boord, een rij tutti frutti kwastjes of met borduurwerk van flamingo’s of palmbomen. Opschriften zoals “Miracles summerbeach” en “All you need is love” brengen je meteen in een flower power mood.

    Sleeplife S/S 2018: Optical Illusion 

    Goed nieuws als je van leuke prints houdt, want grafische looks drukken ook in de lente/zomer van 2018 hun stempel. Vooral de lineaire patronen en contrasterende kleuren maken een statement. Weloverwogen geplaatste patronen laten een minimalistische indruk na, terwijl all-over prints een speelse optische illusie creëren. Laat dat nu net zijn wat het Oilily-dekbedovertrek Dimension Green doet. Het geometrische dessin lijkt tot leven te komen op het textiel. Meer zelfs, het 3D-effect wordt nog versterkt door de donkergroene kleur die overgaat in lichte pasteltinten. Jammer dat het zo snel donker wordt, want naar dit exemplaar kan je wel uren gebiologeerd blijven kijken.

    Producteigenschappen: • 100% katoensatijn van hoge kwaliteit, • wassen tot 60 graden - • geschikt voor de droogtrommel - • handige instopstrook - • inclusief 1 kussensloop voor 1-persoons en 2 kussenslopen voor 2-persoons - • geschikt voor dekbedden van 200, 210 of 220 cm lang













    01-05-2018 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LolaLiza zet de bloemetjes buiten

    LolaLiza zet dit voorjaar de bloemetjes buiten met haar nieuwe collectie vol met bloemenprints. Tijdloze prints als strepen en stippen vormen een mooie aanvulling hierop. Laat je alvast inspireren door onderstaande selectie.











    30-04-2018 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twinning met Woody & Flowers allover

    Twinning voor moeder- en vaderdag met Woody

    Binnenkort is het weer tijd om de mama's en de papa's in de watten te leggen. Niets laat een moeder- of vaderhart sneller slaan dan een leuke matchende outfit met haar/zijn hartendief. Laat je inspireren door de vrolijke twinning pyjama's van het Belgische label Woody.

     

    L'histoire de Louise by e5 mode: Flowers allover

     

    L'histoire de Lousie by e5 mode heeft zowel een midi dress als jumpsuit in dezelfde print uitgebracht. Een mysterieuze all over bloemenprint die doet dromen van zwoele zomeravonden. De combinatie zwart met geel- en oranjetinten én de lichtheid van de stof zorgt ervoor dat je moeiteloos kan overschakelen van een strandwandeling naar een terrasje.













    29-04-2018 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chantelle & La redoute collections

    Chantelle : Kleur, kleur en nog eens kleur

     

    De Chantelle Color vibes collectie biedt gedurfde kleuren die zorgen voor eclectische combinaties. Geïnspireerd op onze liefde voor frisheid en zonnige dagen. Het biedt een palet van gemakkelijk te dragen fashion kleuren, klaar om te matchen met de kleding uit jouw voorjaarskast.

     

    De badmodecollectie van La Redoute Collections

    Uitgesneden gesatineerde badpakken, fluwelen stofjes en monochrome bikini’s : de badmodecollectie van La Redoute Collections toont zich van haar meest sensuele en sportieve kant. Laat je alvast inspireren door onderstaande selectie.

     













    28-04-2018 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franklin : 'Proef ons ijs, 't is altijd prijs...'

     

    Sedert enkele jaren werkt Franklin samen met diverse ambachtslieden om ijs te maken zonder toegevoegde suiker, maar met authentieke smaken. Franklin is niet zomaar een ijsbereider, hij is een creatieve grondlegger in hart en nieren.

    Toen hij bijvoorbeeld ijs op basis van bier wilde creëren, heeft hij samengewerkt met brouwerij La Binchoise die speciaal voor hem een volledig op maat gemaakt lokaal streekbier ontwikkelde. Voor zijn basisingrediënten zoals melk gebruikt Franklin uitsluitend rauwe melk die afkomstig is van Belgische boerderijen en ter plaatse wordt gepasteuriseerd.

    Je begrijpt het wel: met ons ambachtelijk ijs willen wij bij Franklin zo dicht mogelijk bij producent én consument staan. Dat is niet altijd even gemakkelijk, maar waar een wil is, is een weg. Zodra je het ijs van Franklin proeft, zal je heel eenvoudige zaken herontdekken, zoals smaken die niet geboost worden door suiker. Smaken die eigenlijk heel logisch lijken maar we helaas al veel te lang vergeten zijn. In onze huisbereidingen maken wij overigens nooit een compromis à la belge: Franklin is 100% Belgisch, punt aan de lijn. Van babelut tot cuberdon… zolang het Belgisch is, is het bon! Franklin is pienter, bekijkt de dingen op zijn hoogsteigen manier en biedt écht andere, maar toch steeds herkenbare producten aan.

    Franklin is dat tengere jongetje dat er niet voor terugdeinst om het op te nemen tegen de grote binken tijdens de speelpauze. Geschaafde knieën, verwarde haren… het hoort er allemaal bij voor deze deugniet die sneller dan alle anderen rent, maar nooit de weg verliest. Franklin wéét namelijk dat echte smaken alles kunnen overwinnen. Het huis hanteert een nieuwe communicatiestijl die speels, gewaagd en zelfs een tikkeltje absurd is. Kortom, typisch Belgisch en karrevrachten belgitude! Want ons ijs is bovenal een Belgisch of zelfs Belgicistisch product dat onze klanten verenigt dankzij zijn verscheidenheid.

    Het nieuwe assortiment van deze zomer doet onze Belgische wortels alle eer aan… en dat vinden wij in één woord fantastisch! Zo is Franklin ook beschikbaar voor globetrotters dankzij de handige potjes van 100ml waarbij het recycleerbaar lepeltje in het deksel werd ingewerkt. Zo kan je overal, op elk ogenblik, bij zonneschijn én bij regen genieten van onze ijsjes. We zijn per slot van rekening toch échte Belgen, niet?

    Belgische streekingrediënten

    1) Belgian Manon (een explosieve combinatie van een sorbet van pure witte chocolade en smeuïg koffie-ijs met geroosterde hazelnoten)

    2) Peach Sorbet with the Belgian Beer (een verfrissende sorbet op basis van perzikbier van bij ons)

    3) Belgian Babelutte with a hint of sea salt (liefde op het eerste gezicht, ijs met het kleine karamelsnoepje van onze Belgische kust met een vleugje zout)

    Twee nieuwigheden in ons assortiment van klassiekers: Intense Chocolate Sorbet (sorbet voor puristen van zwarte chocolade en met cacaonibs) - Milk Chocolate Praliné (zachtheid in zijn zuiverste vorm, ijs van melkchocolade met praliné van geroosterde hazelnoten).

    De producten van Franklin worden verkocht bij Carrefour, Delhaize (Brussel en Waals-Brabant), Delitraiteur, ROB en een aantal vestigingen van SPAR, Match en Louis Delhaize. Prijs voor 500ml: tussen 6,2 en 8,20 €, afhankelijk van de smaak - Prijs voor 100ml: tussen 2,1 en 2,5 €, afhankelijk van de smaak.

    OVER IJSJES FRANKLIN

    Als nieuwsgierig levensgenieter en gepassioneerd meester-ijsbereider zoekt Franklin al zijn hele leven naar sublieme smaken. Al snel besefte hij dat veel creaties aan aroma’s en authenticiteit inboeten omdat er (te veel) suiker wordt gebruikt tijdens het bereidingsproces. Een grotere uitdaging had hij niet nodig: het creëren van overheerlijk ijs met uitzonderlijke smaken, maar zónder toegevoegde suikers. En de kers op de taart?

    Zijn smeuïge en delicieuze recepten bevatten maar liefst driemaal minder calorieën. Ons ijs en elk afzonderlijk parfum werden uiterst geduldig en in het grootste geheim ontwikkeld in ons kleine atelier. Het spreekt vanzelf dat deze unieke vakkennis en visie op de moderne patisserie gecombineerd moeten worden met ’s werelds allerbeste ingrediënten. Het resultaat is ambachtelijk, vernieuwend en 100% Belgisch ijs dat onze stoutste verwachtingen overtreft en inmiddels de harten van duizenden fijnproevers heeft veroverd. Verwen jezelf met ons licht en smeuïg ijs dat zich onderscheidt dankzij zijn authentieke en verrassende smaken en aroma’s. Het resultaat is gewoonweg magisch! Franklin, de meester(-ijsbereider) van authentieke Belgische smaken









    27-04-2018 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Villages Nature Parijs: een ware 'blie lagoon' ...

    Zin om die dikke winterjas in te ruilen voor een zwembroek? Villages Nature®Paris biedt maximale ontspanning in de Aqualagon, een knapstaaltje architectuur, ontworpen door Jacques Ferrier. Met water dat het hele jaar geothermisch verwarmd wordt tot 30 °C is de Aqualagon dé plaats bij uitstek om te ontspannen in de buurt van Parijs. Gelegen tussen het meer en de binnenruimte van 9.000m², bieden de openluchtlagunes 2.500m² om volledig tot rust te komen. De nevel, waterdamp en waterplanten scheppen een fantastische uitzicht op het meer en de promenade!

    RUST EN ONTSPANNING IN HEMELSBLAUW WATER Aqualagon is een van de grootste overdekte waterparken in Europa. Het gebouw met de typische piramide bestaat voornamelijk uit glas, is ontworpen door Jacques Ferrier en is inmiddels hét symbool geworden voor Villages Nature® Paris. Het binnengedeelte, bezaaid met weelderig beplante eilandjes van verschillende groottes, staat in verbinding met het buitengedeelte van de lagune. De verschillende zwembaden, watervallen, een avonturenrivier, fonteinen, geisers en bubbelbaden doen de dagelijkse sleur vergeten en nodigen de gasten uit tot rust en ontspanning.

    BIJZONDERE ERVARINGEN, ONVERGETELIJKE SENSATIE De Aqualagon is ook de uitstekende uitvalsbasis voor wie op zoek is naar dolle waterpret. Twee torens bieden toegang tot zeven reuzenglijbanen. Jonge kindjes vinden hun gading in de indoor en outdoor pier en badjes alsook bij de ‘Water Tree’. Gasten kunnen ook het hele jaar door genieten van de leuke watersportactiviteiten, zoals Aqua Sculpt ,Aquacardio of Aqua Jump.

    WELLNESS EN VERZORGINGSRITUELEN De Aqualagon biedt rechtstreeks toegang tot de Deep Nature® Spa. Door de strakke lijnen en de houten en natuurlijke architectuur past de Deep Nature® Spa perfect in de mineraalgeest van het Aqualagon. De spa biedt een warmtepad met een zoutcabine, een hamam, een sauna en een relax-en ontspanningsruimte. Deep Nature® biedt ook een compleet aanbod aan lichaams-en gezichtsbehandelingen, massages en diverse behandelingen voor kinderen.

    EEN SFEERVOLLE VAKANTIEBESTEMMING Villages Nature® Paris is een gloednieuwe bestemming voor ecotoerisme vlakbij Parijs, omringd door natuur. Op het programma staan ludieke sportactiviteiten in 5 unieke werelden binnen Villages Nature® Paris: omringd door dieren in de Belle Vie Farm; op een gigantisch speelplein waar iedereen zich Robinson Crusoë waant in het Forest of Legends; in de ludieke Extraordinary Gardens waar de 4 natuurelementen heer en meester zijn; of in de restaurants en winkeltjes langs de Lakeside Promenade.

    Verblijf vanaf €439 (3nachten) in een Country Premium cottage voor 4 personen Verblijf vanaf €542 (2nachten) in een Country VIP cottage voor 4 personen Dagtoegang: Vanaf €40/volwassene en €30 per kind (in het laagseizoen)

    Villages Nature® Paris opende haar deuren in september 2017. Het is een nieuwe, unieke, toeristische bestemming in Europa, en is ontstaan uit een idee van twee leiders in de toeristische industrie: Euro Disney S.C.A. en Pierre&Vacances-Center Parcs. Het nieuwe park ligt in het hart van de natuur, op amper 32 km van Parijs en 6 km van Disneyland® Paris, en biedt een nieuwe, buitengewoon ontspannende Center Parcs-ervaring rond vijf recreatiewerelden: de Aqualagon –een van de grootste waterparken van Europa, waar het water verwarmd wordt door geothermische energie en het water in het buitengedeelte het hele jaar door een temperatuur van 30 °C heeft; de Belle Vie Farm voor een authentieke ervaring; de Extraordinary Gardens – vier tuinen, geïnspireerd op de vier elementen; de Forest of Legends -een verrassend speelterrein met ruimte voor creativiteit; en de Lakeside Promenade -om rustig te wandelen of lekker te eten. Verder zijn er drie types cottages en appartementen beschikbaar in Villages Nature® Paris: Cocoon VIP, met een stijlvol design in het hart van het dorp of langs het meer; Country Premium, met de charme van een landelijk toevluchtsoord en Clan Comfort, speels ingerichte cottages als bron van leuke herinneringen met het gezin.

    Vandaag staat Villages Nature® Paris voor 120ha, 856 accommodaties, 9.000m² overdekte waterpret, 2.500m² openluchtlagunes en 7 reuzenglijbanen. Bovendien werd de Aqualagon voor de internationale wedstrijd Architizer A+ Awards 2017 door het publiek verkozen tot beste architectuurproject in zijn categorie.

    26-04-2018 om 07:32 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe terrasplank Majestic van Deceuninck: elegant,duurzaam en vlekbestendig
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De nieuwe Deceuninck Majestic-terrasplank werd speciaal ontwikkeld om aan de allerhoogste eisen op het vlak van esthetiek, comfort en kwaliteit te voldoen. De gloednieuwe plank onderscheidt zich door een uiterst elegant oppervlak met een authentiek houtnerfstructuur aan de ene zijde en een fijn gegroefd houtaspect aan de andere zijde. Bijzonder is dat de kern in de pvc-houtcomposiet Twinson omhuld is met een pvc-mantel. Hierdoor is Deceuninck Majestic niet alleen slipvast, splinter- en rotvrij en makkelijk te reinigen, maar ook uv-bestendig, splijtvrij en uitermate vlekbestendig. Ideaal dus voor terrassen waarop echt wordt geleefd… Authentieke houtlook De terrasplank Majestic van Deceuninck bestaat uit een kern van Twinson, een PEFC-gecertificeerd houtcomposiet. Twinson combineert alle voordelen van pvc (slipvastheid, splinter- en rotvrijheid, onderhoudsgemak, uv-bestendigheid…) met een look waarvan je zou zweren dat het 100% puur hout betreft. De Majestic-terrasplank is beschikbaar in de kleuren steengrijs, klei, asgrijze eik en iriserende eik. Bijzonder aan de uitvoeringen in eik is dat ze aan één zijde beschikken over een vlamtekening die van plank tot plank varieert. Hierdoor is iedere terrasplank uniek. Inzake structuur is er telkens keuze tussen twee afwerkingen. De plank is namelijk omkeerbaar. Aan de ene kant vertoont de plank het aspect van een fijn gegroefd hout, aan de andere kant de structuur van natuurlijke houtnerven. Uitermate vlekbestendig Deceuninck Majestic is een robuuste, massieve terrasplank met een hoge weerstand en onderscheidt zich door het feit dat de kern van Twinson omhuld wordt door een pvc-mantel. Die omhullende mantel in pvc maakt haar niet alleen splijt- en slipvrij, zelfs in natte omstandigheden, maar ook uitermate vlekbestendig en dus heel makkelijk schoon te maken. Hierdoor is de nieuwe Majestic terrasplank van Deceuninck de ideale keuze voor tuinterrassen die dagdagelijks intensief gebruikt worden zoals, naast gewone of overdekte tuinterrassen, ook balkons of wintertuinen. Technische gegevens De Deceuninck Majestic-terrasplank is 4 meter lang, 140 mm breed en 20 mm dik. Voor de onderstructuur kan gekozen worden uit diverse vormvaste alu-liggers. Een uniek click-and-slidesysteem en gepatenteerde montageclips staan garant voor een compleet verdoken bevestiging. Specifiek ontwikkelde afwerkingsprofielen zorgen voor een perfecte afwerking, tot in het kleinste detail. www.deceuninck.be

    25-04-2018 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bourgondisch tafelen in Mechelen
    In Mechelen opent op 17 juni het Museum Hof van Busleyden. Het schitterende Bourgondische stadspaleis is een kroonjuweel van de Europese vroeg-renaissance. Bezoek Museum Hof van Busleyden, beleef de bourgondische hofcultuur, ontdek Mechelen en geniet als een echte Bourgondiër van de stad van vandaag. Na een grondige restauratie wordt Museum Hof van Busleyden opnieuw geopend. Het Bourgondische stadspaleis is omgetoverd tot een hedendaags stadsmuseum. Het wordt een ontmoetingsplek voor Mechelaars en toeristen, erfgoed- en andere culturele spelers, onderzoekers, kunstenaars en verenigingen. In Museum Hof van Busleyden beleef je de Bourgondische periode met Mechelen als politiek en cultureel centrum van de Nederlanden. Onder meer Margareta van Oostenrijk speelde hierin een belangrijke rol. Door dat rijke verleden is Mechelen vandaag een unieke monumentenstad met veel beschermde historische gebouwen zoals de Stadsschouwburg, het Paleis van Margareta van Oostenrijk én het Hof van Busleyden. Bezoek Mechelen en geniet van een Bourgondische totaalbeleving ! Maak van je bezoek aan Museum Hof van Busleyden een weekendje Mechelen en ontdek het Bourgondische verleden en heden van de stad. Het nieuwe museum, de gezellige binnenstad, de uitnodigende wandelroutes en eet- en drinkadresjes zorgen voor een onvergetelijke totaalbeleving. Mechelen nodigt uit met veel toffe hoekjes, gezellige straten, stilteplekken, en groene oases om te verpozen. Denk je bij Bourgondisch genieten aan lekker eten en drinken? De Mechelse smaken liggen op jou te wachten. Op je wandelroute door het gezellige stadscentrum, ontdek je uitnodigende koffiebars, lekkere eetplekjes en gastronomische restaurants. En dankzij het Prikkelpakket maak je kennis met een handvol lokale specialiteiten. Als het op genieten aankomt dan is Mechelen het buitenbeentje van de Vlaamse kunststeden. Aan alle Bourgondiërs, welkom in Mechelen! In het rijtje van Vlaamse kunststeden is Mechelen zonder meer een noemenswaardige. Het is een cultuurstad zonder weerga, een schatkamer vol bezienswaardigheden, een plaats waar het aangenaam is om te verblijven. Er is veel te zien, veel te beleven, voor jong en oud, klein en groot. Wat Mechelen extra aantrekkelijk maakt is de gemoedelijke sfeer en wat in Vlaanderen alom is geliefd: het Bourgondische genieten. Het is een stad waar streekbieren aardig vloeien, waar je geniet van heerlijke geuren en smaken. Een stad waar je makkelijk vrienden maakt en je thuis voelt, want Mechelaars zijn hartelijk en gastvrij. www.visitmechelen.be





    24-04-2018 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk: 4 niet te missen events in mei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In mei staan er vier grote afspraken op het programma! Noord-Frankrijk viert de opening van het grootste aquarium van Europa, terwijl Normandië de landing van de geallieerden herdenkt. Ondertussen organiseert de Loirevallei een wijnfestival en openen opera’s in heel Frankrijk hun deuren.

    Tous à l’Opéra – van 4 tot 6 mei

    Altijd al eens een kijkje achter de schermen van de wondere wereld van de opera willen nemen? Op zaterdag 5 en zondag 6 mei kan je 24 opera’s in heel Frankrijk bezoeken, waaronder het oudste operahuis van Frankrijk in Metz en de prachtige opera Garnier in Parijs. Het event “Tous à l’Opéra” biedt een weekend lang een waaier aan gratis activiteiten: exclusieve rondleidingen, workshops over kostuums en make-up, karaoke op het podium en bijzondere repetities. Sluit het bezoek tot slot in schoonheid af met een gratis optreden!

    Meer info: http://www.tous-a-lopera.fr (programma 2018 nog niet beschikbaar)

    Opening van Grand Nausicaà in Boulogne-sur-Mer – 19 mei

    Op zaterdag 19 mei opent het vernieuwde Nausicaà in Boulogne-sur-Mer in Noord-Frankrijk de deuren! Met een oppervlakte van ruim 15.000 m² zal Grand Nausicaà ook meteen het grootste aquarium van heel Europa zijn. Nieuwe doorschijnende tunnels en hoge glaspanelen zullen bezoekers een unieke blik geven op het ecosysteem van de oceaan. Haaien, mantaroggen, vissenscholen... In totaal zullen bijna 60.000 dieren rondzwemmen in het reusachtige aquarium. Een ideale uitstap voor groot en klein! Meer info: www.nausicaa.fr

    VitiLoire in Tours – 26 en 27 mei

    Een heerlijk glaasje wijn in de hand, een onvergetelijke sfeer in de historische stadskern van Tours en een prachtig uitzicht op de Loire... Het festival VitiLoire zal zowel cultuur-, natuur- als wijnliefhebbers kunnen bekoren! Meer dan 135 wijnbouwers uit de Loirevallei komen eind mei een weekend lang naar Tours om het diverse wijnaanbod van de streek te tonen. Het is een uitgelezen kans om de lokale specialiteiten te ontdekken, de middeleeuwse straatjes van Tours te verkennen en gezellig te wandelen of te fietsen langs de Loire. Meer info: http://vitiloire.tours.fr

    D-Day Festival in Normandië – van 26 mei tot 10 juni

    Voor het 12e jaar op rij herdenkt Normandië de landing van de geallieerden op 6 juni 1944 met het grootse D-Day Festival. Op 6 juni zelf vinden in verschillende steden en op de invasiestranden meerdere herdenkingsevenementen plaats. Verder staan tussen 26 mei en 10 juni ook nog rondleidingen, muziekoptredens, filmsessies, spectaculaire parachutedroppings, Amerikaanse parades en een bevrijdingsbal op het feestelijke programma. De grote synchrone vuurwerkshow langs de landingsstranden op 9 juni vormt een niet te missen hoogtepunt! Meer info: http://www.ddayfestival.fr

    Atout France - http://france.fr/nl

     

    24-04-2018 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!