:!::-8)
Nederlands Visbureau lanceert nieuwe nationale wedstrijdactiexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Kook internationaal met grijze garnaal. Klein maar dapper: de grijze garnaal mag dan beperkt zijn van omvang, zijn culinaire potentieel is zowat onbegrensd. In koude of warme gerechten, in de oervlaamse of wereldkeuken, als hoofd- of voorgerecht: je kan er letterlijk alle kanten mee uit. En dat is precies wat het Nederlands Visbureau beoogt in een nieuwe, nationale wedstrijdactie. Hobbykoks met een brede kijk en een portie internationale inspiratie maken kans op een fantastisch diner voor twee in een sterrenrestaurant.
De grijze garnaal of noordzeegarnaal heeft een meer uitgesproken en constante smaak dan de tropische roze variant, de gamba of andere garnalensoorten. Grijze garnalen worden direct na vangst aan boord gespoeld en gekookt in zeewater, waardoor de garnaal zijn frisse geur en krokante, pittige en zilte smaak krijgt. Dat is meteen een grote troef die zijn veelzijdigheid in de keukens van de wereld verklaart. Zo past de grijze garnaal perfect bij sushi-gerechten, in thaise bouillon, bij risotto of zelfs op knäckebröd.
Van 1 juli tot 31 augustus 2010 organiseert het Nederlands Visbureau een nieuwe nationale wedstrijd. Op het prijzenmenu: 12 diners voor twee personen bij toprestaurants in België én net daarbuiten, want ook het vermaarde Oud Sluis van Sergio Herman in Nederland staat op de lijst. Om het internationale karakter van de wedstrijd te onderstrepen, selecteerde het Nederlands Visbureau verder Japanse, Belgische, Scandinavische, Franse tot Thaise en Griekse eethuizen. Onder hen klinkende namen als River Kwai, Notos, Pazzo, Château du Mylord, El Pica Pica, LAir du temps.
Wie kans wil maken op zon belevenis, moet via de wedstrijdpagina de jury zien te overtuigen met een vernieuwend, internationaal getint recept met grijze garnalen in de hoofdrol. Vervolgens moet de kandidaat zijn recept samen met een smakelijke foto of een leuk filmpje uploaden. Begin september worden dan de 12 winnaars bekend gemaakt: zij mogen zich verheugen op een etentje ter waarde van 140 tot 520 euro. Inspiratie te over op blog.grijzegarnaal.be of www.grijzegarnaal.be.
Het Nederlands Visbureau lanceerde al tal van kook- en culinaire wedstrijden ter promotie van de grijze garnaal, onder meer op de Europese Dag van de Buren in 2009, waarbij in elke provincie een gratis burenfeest te winnen viel, met exquise garnalenhapjes bereid door een bekende chef-kok. RVH.
www.grijzegarnaal.be - www.visbureau.nl - http://wedstrijd.grijzegarnaal.be
|