NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Nieuw Zeeland - DAG 16
 • Nieuw Zeeland - DAG 15
 • Nieuw Zeeland - Dag 14
 • Nieuw Zeeland - Dag 13
 • Nieuw Zeeland - Dag 12
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  De breedte van onze glimlacht is rechtevenredig met het alkoholgehalte in onze aderen
  Mijn favorieten
 • Delfinneke43
 • Aotearoa - Het land van de lange witte wolk
  Ons Motto is: TravelasmuchasUcan
  De voorbereiding, de reis zelf, het monteren van de filmpjes, het schrijven van het verhaal en publiceren op het net, maakt van het reizen een full-time job!
  17-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw-Zeeland - Dag 01
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deelnemers:

  René & Felicienne

  Janine & Marcel

  Marcel is Felicienne's broer
   

  DAG 1 : Vrijdag 10 februari 2006

   

  Vlucht Sydney – Christchurch

   

  De wekker loopt af om 05 h 30. De lucht is blauw wanneer de dag opkomt. De rest van de valiezen wordt gepakt. Het ontbijt is herleid tot het strikte minimum; een paar tassen oploskoffie met wat droge koekjes op de hotelkamer. Om 06 u 00 stappen we de lift in naar beneden. Janine en Marcel staan al te ijsberen. Aan de balie rekenen we af.

  De taxi die we de avond tevoren gereserveerd hadden is stipt op tijd en brengt ons naar de luchthaven.

  We hebben ruim de tijd, drinken nog een tas koffie en kopen een fles Brandy om onze avonden was gezelliger te maken.

  De boarding verloopt vlot en de Boeing 767-338 vertrekt om 09 u 25 voor een vlucht van 2.127km. Ongeveer 3 uur later landen we in Christchurch rond 14 u 20 (NZ-tijd). Eerst wat geld gewisseld en daarna onze auto opgehaald: een Mitsubishi Pajero 4x4. Het was even wennen met zo'n schuit te rijden en dan nog links ook. Gelukkig zijn de straten daar breed en het verkeer heel rustig. Naar het hotel gereden en de auto in een veilig afgesloten garage van het hotel geparkeerd. Een verkennende wandeling naar centrum gemaakt en inkopen gedaan. Zelf gekookt: patatjes met sla, tomaat en kotelet, daarna nog eens naar de stad, op zoek naar Internet, foto’s gekeken en mailtjes gelezen en verstuurd. Op de kamer nog pintjes gedronken en vroeg naar bed.

   

  17-11-2006 om 00:00 geschreven door XzengKikket43

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw-Zeeland - Dag 02
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


   

  DAG 2 : Zaterdag 11 februari 2006

   

  Bezoek aan de Banks schiereiland

   

  Vanuit Christchurch kan men een trip maken naar het Banks‑schiereiland met Akaroa als voornaamste historische plaats. Het plaatsje heeft een bevolking van slechts 650 zielen en was de eerste Franse nederzetting in Nieuw‑Zeeland. Akaroa betekent in het Maori, lange haven. Het charmante stadje ligt op 82 km van Christchurch, aan een panoromische haven, en streeft ernaar de sfeer te creëren van een Frans provinciaal dorp. Het Akaroa Museum weerspiegelt de geschiedenis van het schiereiland. Het omvat ondermeer ook het gerechtshof en de Langlois‑Eteveneaux Cottage. Een zeer geliefde wandeling is de Akaroa Historic Village Walk die de bezoeker langs de verschillende oude houten huizen en kerken voert, die zo kenmerkend zijn voor het stadje. Het Akaroa Museum weerspiegelt de geschiedenis van het schiereiland.

   

  We verbleven in het hotel Fino Casementi all suite te Christchurch

   

  Om 8 u 00 opgestaan, ontbijt in ons appartement. Vóór 10 uur al op weg naar Akaroa.

  De stad verlaten via Dyers Pass road, 1ste fotostop op de top Sign of the Kiwi (332m), dan tot Governors Bay. We zijn de brede wagen nog niet gewoon en moeten opletten voor de talloze fietsers op de smalle banen. De Kiwi's, zoals de Nieuw-Zeelanders zich noemen zijn zeer enthousiaste sportievelingen

  Baan over Geddies Pass road, op baan 75 naar Akaroa

  11 u 25 fotostop op Hill Top met zicht op Akaroa Harbour

  11 u 45 Akaroa. Mooie wandeling door het dorp, foto bij standbeeld van een schilder, mooi Anglicaans kerkje (foto’s), boterhammekes op een bank en terug op weg, via Summit road (met verschillende fotostops) naar Lyttelton.Wandeling door dorp. Er was een lokale braderie aan de gang en veel volk op de been. Foto’s op sterk hellende straat, verder niets speciaals. Via Summer road naar Mount Cavendish (gondel!), te voet naar boven gegaan tot aan het eindpunt van de gondel- foto’s gemaakt en terug naar de auto gewandeld. Via Mount Pleasant road naar beneden.

  Gaan winkelen (bier, olijven, groenten, vlees). Gekookt : boontjes, lamssteak en patatjes, douche en slapen (want op tijd weer op voor een lange tocht zuidwaarts!)

   

  18-11-2006 om 00:00 geschreven door XzengKikket43

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw Zeeland - Dag 03
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mount Cook aan Lake Pukaki


  DAG 3 : Zondag 12 februari 2006


  Christchurch – Mount Cook/Twizel
  – Geschatte afstand: 416 km

  Het is 08 u 35 en het weer schitterend. Temperatuur 20°. We ontbijten en checken out.

  We verlaten Christchurch via baan 73 noord-westwaarts richting Arthur's Pass. We rijden over Templeton – Kirwee – Darfield. In Darfield  nemen we baan 77 naar Mount Hutt, verder de Scenic Road 72 richting Mt Hutt. We houden halt aan de Rakaia Gorge. Hier maken we een wandeling tot aan een uitzichtpunt. We komen onder de indruk van de ongerepte natuur en de brede kloof, uitgegraven door het smeltwater van de gletchers in de Nieuw Zeelandse Alpen. Rond 11 u 25 bereiken we terug de auto. We rijden verder over de legendarische Rakaia brug richting Mt Hutt.

  Geraldine : fruit gekocht en onze boterhammekes verorberd op een bankje in het dorp.

  Om 01 u 05 terug op weg richting Fairlie, om 01 u 43 fotostop, mooi uitzicht (7km voor Fairlie), dan over de Burkes Pass (709m) – fotostop om 02 u 15 zien we in de verte de besneeuwde toppen van de Alpen met witte wolken er omheen.

  02 u 50 stop aan kapel van de goede herder (met hond) aan Lake Tekapo

  03 u 30 stop aan Lake Pukaki met Mount Cook in sombere wolken gehuld.

  Om 04 u 00 komen we aan het Mountains Chalet Motel in Twizel. We checken in en de bagage wordt  afgeladen. We besluiten toch nog door te rijden langs Lake Pukaki tot Aoraki, aan de voet van Mt Cook.

  04 u 45 foto’s vanaf Peeters lookout – 05 u 45 bezoek aan Mt Cook Visitors Center (gesloten). Baan naar Hooker Valley genomen en niet veel gezien wegens veel en dikke wolken rond Mt Cook. De verharde weg eindigt hier en kunnen niet meer verder, aangezien huurwagens vanaf dit punt niet meer verzekerd zijn.

  Vanavond gaan eten in "The Korner Kafé" – zalm en Marcel steak – lekkere witte en rode wijn gedronken en happy gaan slapen.


   

   

  Bij het tafelen genoten we van de lekkere Nieuw-Zeelandse wijnen en werd er gekeuveld over de gebeurtenissen van de voorbije dagen. Algauw bleek dat we allen, met dezelfde prangende vragen rondliepen, waarop we het antwoord helaas schuldigd bleven.

  We vroegen het dan maar aan de bazin-dienster van het restaurant.

  1.  Wanneer men de stop uit een met water gevuld bad trekt, hoe draait de kolk; in wijzer- of in tegenwijzerzin?

  2.  We reden zuidwaarts op het middaguur en de zon stond pal achter ons? Hoe kan dat?

  De dame antwoordde dat de kolk op het zuidelijk halfrond anders draait dan op het noordelijk halfrond. We hebben dat later bijna dagelijks getest, gefilmd en vergeleken, maar we twijfelen nog altijd. Hoe draait de kolk dan op de evenaar, eens links en dan rechts of helemaal niet???? We geraken er nog niet uit.

  Maar op de andere vraag hebben we wel een bevredigend antwoord gekregen. Het is inderdaad zo dat in het zuidelijk halfrond de zon opkomt in het oosten, 's middags over het noorden gaat en tenslotte in het westen onder gaat.

   

  24-11-2006 om 00:00 geschreven door XzengKikket43

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-12-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw Zeeland - Dag 04
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
   

  DAG 4 : Maandag 13 februari 2006


  Mt Cook/Twizel – Queenstown – Geschatte afstand: 200 km

   

  09 u 25 –blauwe lucht, zon, geen wolken – Een magere 14° C. Als we naar buiten kijken door het raam van onze slaapkamer zien we de besneeuwde toppen van het Mt Cook massief.

  Na het ontbijt reppen we ons in alle haasten naar het Visitor Centre om Mt Cook te aanschouwen zonder wolken en in al zijn glorie. Het spectakel is adembenemend en kunnen er niet genoeg van krijgen. We zijn er van overtuigd dat weinigen hem zo zullen gezien hebben zoals wij nu! Euforisch begeven we ons op weg naar Omarama, 10 u 23 stop voor een wandeling naar de "Clay Cliffs". Speciale kleiformaties gevormd door afzetting van morenepuin afkomstig van gletchers uit het Mt Cook gebied en geërodeerd tot bizarre formaties onder invloed van hevige regens. We trekken verder richting Omarama.

  Op baan 8 rijden we over de Lindis Pass. We zijn er voorbij zonder een hoogtemerk te hebben opgemerkt.

  Naar Tarras en Cromwell langs Lake Dunstan, boterhammekes gegeten op bank met picnictafel, veel koude wind.

  13 u 45 stop aan de samenvloeiïng van Clutha en Kawarau rivier, wandelingetje door Old Cromwell Town (vlug bekeken). 14 u 00 stop aan Gold Mining Ct en Goldfields Jet in het begin van de Kawarau Gorge.

  Fotostop aan Roaring Meg (=stroomversnelling). 16 u 00 aankomst aan de legendarische Kawarau Bridge waar de eerste bungy sprong werd uitgevoerd (43m). Voor NZD140 kan je springen: spectaculair. Marcel z’n fototoestel gaat er van stuk!

  Bezoekje aan het goudzoekersstadje Arrowtown, met oude houten gebouwtjes en de "Chinese Village", dan via Malaghan road naar Coronet Peak (1.150m), mooi uitzicht. Het is een bekend ski-oord in de omgeving van Queenstown. Vandaar naar Queenstown, gewinkeld en ons hotel gezocht. Na wat zoeken en vragen toch gevonden even buiten de stad. Gekookt en we eten sla, tomaat en koteletten met patatjes. Douche, slaapmutsje en slapen.

   

  05-12-2006 om 00:00 geschreven door XzengKikket43

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-12-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw Zeeland - Dag 05

  DAG 5 : Dinsdag 14 februari 2006

   

  Queenstown – Glenorchy: geschatte afstand: 120 km

   

  Weer vroeg uit de veren zoals altijd doch slechts rond 08 u 40 op pad. We verlaten het hotel "Sherwood Manor" (Golden Chain Gold), dat een eindje buiten de stad is gevestigd. We rijden terug naar Queenstown. In het Visitors Centre geboekt voor trip naar Skippers Canyon voor morgen, want de weersvoorspelling voor vandaag ziet er niet goed uit. Prijs: NZD120 p.p.  Daarna gewinkeld en inlichtingen ingewonnen voor de aanschaf van een nieuw fototoestel. Terug naar hotel, kapot fototoestel gaan halen en uiteindelijk de knoop doorgehakt. Marcel is blij met zijn nieuw speeltje. 12u 00 en eindelijk op weg naar Glenorchy, fotostop aan Bennett Bluff, zicht op Lake Wakatipu met Pigeon en Pig Island. 13u30 - we eten onze boterhammekes op de picnicbank bij het Visitors Centre in Glenorchy, we rijden naar de wandeling die naar Lake Sylvan leidt. Vanaf de parking gewandeld over een waggelende hangbrug, door bos tot aan het meer (fototoestel geprobeerd), het regent. Terug naar Glenorchy in de kletsende regen, langs dezelfde weg terug naar Queeenstown. Foto’s van nieuw toestel bekeken, geinternet en terug gewinkeld.

  2 flessen Sparkling wine soldaat gemaakt als aperitief voor Valentijn. We eten opgebakken patatjes, erwten, wortelen en kip, douche, pintje(s) drinken en naar bed, morgen om 6u op!

  29-12-2006 om 16:25 geschreven door XzengKikket43

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw Zeeland - Dag 06

  DAG 6 : Woensdag 15 februari 2006

   

  's Morgens trip naar Skippers Canyon

  's namiddags verplaatsing naar Te Anau – Geschatte afstand: 160 km

   

  Op een onchristelijk uur opgestaan, ontbijt en wij vertrokken rond de klok van 7u20. De zon was nog niet op; er was wat bewolking en wij op weg naar onze afspraak aan het Visitors Centre in Queenstown. Uitstap naar Skippers Canyon met 4x4, langs smalle wegen en schitterende zichten, langs verlaten bungyspring-plaatsen (de beruchte Pipeline), over brug tot aan een plateau diep in de canyon, bezoekje aan oude woning en schooltje en verder tot eindpunt. Met glaasje wijn, toast met kaas, thee met koekje, genoten we van het uitzicht. De weg terug langs dezelfde helse baan naar de stad : schitterende uitstap!

  Om 12 u 30 waren we terug in de stad. Er blies een fris windje maar het was zonnig. Door de aankoop van het fototoestel konden we 25 gratis foto’s gaan bestellen. Middagmaal op een bank aan het Wakatipu meer. Daarna de foto’s afgehaald en dan ging het richting Te Anau. De zon schijnt en er waait een frisse wind, 19° C en rond 16 u 30 komen we aan.

  We zoeken het hotel "Anchorage Motel" (Golden Chain Gold) op en checken in.

   Inschrijving voor de  Glow worm cave voor morgenavond. Gewinkeld voor 2 dagen. Gekookt : patatjes, bloemkool met witte saus en steak, kaartjes geschreven en tijdens avondwandeling gepost.

  29-12-2006 om 16:29 geschreven door XzengKikket43

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw Zeeland - Dag 07

  DAG 7 : Donderdag 16 februari 2006

   

  Te Anau – Geschatte afstand: 40 km

  Dagexcursie naar de Doubtful Sound

   

  De wekker ging af af om 07 u 00 en we waren de baan op om 08 u 15. Grijze wolken omhelsden de bergtoppen en we zijn nu op weg naar Manapouri voor uitstap naar Doubtful Sound, langs de "scenic route 95".

  Aangekomen en onze vouchers omgewisseld voor boarding cards.

  09 u 20 Wegens teveel volk voor de grote boot, boarding in een kleinere boot. Mooie en gladde tocht over Lake Manapouri gevormd door gletschers. Door de west-arm gevaren tot aan het power station.

  10 u 35 Vertrek met bussen over de Wilmot Pass, voorbij oerbomen ( Beech trees) en stop aan mossgarden met ontelbare soorten mossen.

  Waterval (Cleve Garth Falls: 365m) en over de pass: 670m. Mist en geen mooie zichten.

  Stella Falls (Wij dachten dat de Stella van de Dijle kwam) aan de andere kant van de vallei, over grote rivier tot Deep Cove Wharf en dan de boot op naar Doubtful Sound.

  Eens op de boot direkt onze boterhammekes gegeten. We varen de Bradshaw Sound in en dan naar de Tasman Sea (robben spelen in de branding) en terug richting Deep Cove. Onderweg zien we nog pinguins op rotsen en een klein strandje aan de kant. Het weer is niet schitterend:  af en toe een stukje blauwe lucht en slierten wolken hangen tussen de bergen. We varen tot het einde van Crooked Arm en dat levert schitterende beelden op van stijlrechte rotswanden met boombegroeiing.  „Moment of Silence": de motoren worden stilgelegd en de mensen gevraagd even complete stilte in acht te nemen. Er volgt een ontroerende stilte; één enkel vogeltje durft het aan te fluiten. Bijna aan het eind maken we nog enkele mooie beelden van de Sound en de cruise eindigt in Deep Cove. Terug op de bus, door betoverend regenwoud: mossen in alle kleuren (licht tot donkergroen,rood), varens in alle hoogtes, oerbomen, alles dicht ineen gegroeid, watervalletjes her en der, in één woord : indrukwekkend!!!

  Vanaf de Wilmot Pass nu heel mooi zicht op Doubtful Sound, maar helaas niet gestopt voor een fotooke (spijtig)

  Bezoek aan het Power Center (electrische waterkrachtcentrale), 200m onder de grond verder niet spectaculair.

  16 u 40 terug met catamaran naar Manapouri, mooie plaatjes geschoten met een beetje zon op Lake Manapouri.

  Terug thuis, de mannen winkelen. We eten sla, tomaat, komkommer, feta (shopke's sla – typisch Bulgaars gerecht), hesp, eieren en koude patatjes. Haast en spoed want om 19 u 30 vertrekken we alweer we voor een boottocht over het Te Anau meer naar de  Glow worm caves. We stappen te voet tot aan de kade. Op de trip ontmoeten we 2 verraste Belgen. Het bezoek aan de gloeiworm-grotten in het pikkedonker lijkt fel op een nachtelijke sterrenhemel, doch is niet veel zaaks. Mooie maan over zee tijdens onze terugtocht, nog eens 3 verdwaalde Belgen ontmoet op het einde van ons bezoek.  29-12-2006 om 16:32 geschreven door XzengKikket43

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw Zeeland - Dag 09

  DAG 9 : Zaterdag 18 februari 2006

  Wanaka – Franz Joseph Glacier – Geschatte afstand: 284 km

   

  We ontbijten relaxed op het terras van onze kamer, daarna inpakken en wegwezen. Rond 08 u 30 verlaten we dit schitterend gelegen stadje bij een ochtendtemperatuur van 14° C. Het zonneke schijnt in een blauwe lucht met witte wolkenslierten.

  Nog wat foto’s geschoten van Wanaka en dan op weg via baan 6 naar de West Coast, langs Lake Hawea, mooi omringd door bergen, en Lake Wanaka.

  In Makarora getankt. De Haast Pass over (563m) en de bewolking neemt toe. We komen in dichtbegroeide oerbossen met kleine boomvarens.

  Bossen en bergen verminderen en we naderen de Tasman zee en het plaatje Haast. Stop aan Haast Junction, bezoek aan Visitor Center (Daar leren we dat „Beech tree“ de naam is van deze typische boomvarens en wij blij dat we dat gevonden hebben ). Over de brede Haast River, via één van de zo typische "One Lane Bridges"

  We rijden verder langs de zee en door prachtig dichtbegroeid laag regenwoud.

  11 u 45 fotostop aan Knight Point lookout. We hadden het al eerder gevoeld maar nu ondergingen we een echte „Sand fly „ aanval. Miljoenen kleine vliegjes vergelijkbaar met de bij ons bekende fruitvliegjes, maakten ons het leven zuur. Langs Lake Moeraki, Lake Paringa, over River Paringa. Stop aan "Salmon Farm" en boterhammekes gegeten op terrasje, zalm gekocht voor vanavond en 4 slaapmutsglaasjes. Wandelingetje over klein paadje door regenbos. 13 u 10 terug op weg. Temperatuur:  20° C met lage wolken

  13 u 20 stop aan Bruce Bay, foto’s gemaakt en glittersteentjes geraapt.

  Voorbij Fox Glacier township naar Franz Joseph. Daar ingeschreven voor ½ dag "Glacier walk".

  In het Visitor Center, plan gaan halen om de weg naar het motel te vinden, een eind buiten het plaatsje. Motel gevonden, uitpakken en terug weg naar Fox Gacier. Gewinkeld : brood, beleg, water...

  Met de auto tot de parking aan de voet van de gletscher, dan fikse wandeling tot de Fox Glacier gletschermond.

  17 u 20 terug op weg naar Franz Joseph town.

  Het is 18 u 15 bij een aangename 22° C. De bewolking trekt open en we komen terug in ons motel De mannen koken : gebakken patatjes, sla en tomaat en verse zalmfilets. De vrouwen wassen. Drogen doen we op kapstokken overal in huis. Slaapmutsje en slapen want morgen beklimmen we de gletscher!

  We verblijven 2 nachten in het Glacier View Motel (Golden Chain blauw) bij Franz Joseph Glacier.

  29-12-2006 om 16:49 geschreven door XzengKikket43

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw Zeeland - Dag 10

  DAG 10 : Zondag 19 februari 2006

  Gletschertocht en uitstap naar Okarito

   

  Zenuwachtigheid alom wegens het verdwijnen van de kamersleutel. Veel gezoek naar de sleutel, alles verschillende malen omgedraaid en eindelijk gevonden in de zak van René. Om 08 u 30 eindelijk op weg naar het dorp.

  In het Visitor Center krijgen we onze uitrusting: schoenen, ijzers en een regenjas. Er wordt gemeld dat er vertraging is wegens het effenen en beveiligen van het pad op de gletcher. Met 1 uur vertraging vertrekken we richting gletscher. Het busje moet plots halt houden bij een "one lane bridge" en moet achteruit voor een opkomende wagen. Een lichte schok, getoeter en geroep, maakt ons duidelijk dat er achteraan wat aan de hand is. In een handomdraai is het probleem beslecht en blijft de verbauwereerde bestuurder met zijn beschadigde auto verweesd achter. De bus kan zijn weg verder zetten. Vanaf de parking stappen we tot een punt waar de groepen ingedeeld worden, wij kiezen voor groep 3. Na 40 minuten bereiken we de voet van de gletscher, we zetten de „ice-talonz“ onder onze schoenen en gaan op stap naar boven. Over trappen, gehouwen in het ijs, langs spleten (crevasses), over loopplankjes (3 stuks) tot op 350 m boven zee. Dan begint de afdaling langs dezelfde weg. We houden ons stevig vast aan koorden, tot mijn kneukels geplet zitten tussen de koord en het ijs, tot bloedens toe. Terug beneden lopen we naar de parking en vandaar met de bus terug naar het dorp, helemaal onder de indruk van de blauwe ijsmassa.

  We leveren onze jassen, laarzen en ice-talonz terug in en krijgen een kaart met uitleg als aandenken aan onze wandeling over de gletscher. Winkelen : bier,groentjes.... Nu genieten we op ons terrasje van een welverdiende pint. Daarna ritje naar Okarito; We maken een strandwandeling en vissers en observeren de vissers. Twee jongetjes met gevangen haai gefotografeerd. Daarna mooie foto’s vanaf het strand, de lagoon met besneeuwde bergentoppen van de Alpen op de achtergrond.

  18u30 en we zitten terug aan ons pintje, koken patajes met snijbonen en kotelet, als voorgerecht: mosselen met een dipsausje en een lekker wit wijntje. Douche, slaapmutsje en vroeg in bed.

  29-12-2006 om 16:59 geschreven door XzengKikket43

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw Zeeland - Dag 08

  DAG 8 : Vrijdag 17 februari 2006

   

  Te Anau – Wanaka – Geschatte afstand: 215 km

   

  Rond de klok van 8-ten opgestaan, ontbeten en om 09 u 05 de baan op.

  Veel belovend zonneke, blauwe lucht met kleine witte wolkenslierten. Op weg naar Wanaka, terug langs Mossburn, Five Rivers, Kingston. Om 10 u 40 stop aan begin Lake Wakatipu, langs het gelijknamig meer richting Queenstown, 10 u 55 fotostop en ook om 11 u 00 fotostop voor zicht op Frankton en effe later stop voor zicht op Queenstown. In Arrow Junction nemen we de Crown Range Road, op naar Cardrona, om 11 u 45 stop aan de lookout, verder naar boven klimmend en stop voor zicht op meer, we stijgen tot ong. 900m en dalen af naar Cardrona. Plasstop aan oud kerkje en dan verder tot de legendarische "fence", een hoge draadafsluiting langs de hoofdbaan waar God weet om welke reden, duizenden vrouwen hun overbodig geworden BH's ophangen. De plaats is werkelijk uitgegroeid tot een waar bedevaartsoord voor afgedankte BH's. Felicienne had haar slag grondig voorbereid en hangt haar oude en te groot geworden BH tussen de duizenden andere. Tot Wanaka gereden en gegeten aan het meer op een bank met zicht op besneeuwde bergtoppen, wandeling tot stadje en verkenning, naar hotel (geen kookgelegenheid). Mount Iron loop track gewandeld (ong. 1 u 30). Tijdens de wandeling en erna was het heel warm (volgens onze schatting, boven de 30°). Gewinkeld en fles Brandy gekocht.’s Avonds op restaurant (3x steak en 1x zalm) Slaapmuts op ons terras en dan pitten tegen de sterren op.

   

  We verblijven in het Oakridge Pool & Spa Resort in Wanaka een eindje buiten het plaatsje

   

  29-12-2006 om 17:02 geschreven door XzengKikket43

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 22/01-28/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!