De onvoltooid tegenwoordige tijd
Belevenissen vandaag en gisteren.
04-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.politie

Als reactie op het optreden van de Brusselse burgemeester Mayeur: Moderne politiekorpsen hoeven niet meer onder een burgemeester te vallen. Dat is niet meer van deze tijd. Dat was misschien een goed plan onder Napoleon, maar om de huidige problemen het hoofd te bieden, moeten er andere maatregelen getroffen worden. Misschien één Vlaams en één Waals korps, geleid door ieder een politiechef, en een uitvoerend comité die het personeel verdeeld over de steden en gemeenten. Alleen nog controle door het parlement.

Zo zou het politieke cliëntisme vanzelf verdwijnen en moet een minister zich niet meer verantwoorden, omdat hij, volledig terecht, een gemeente wil opkuisen. Hij kan dan gewoon overleg plegen met de korpchef. Het zal dan sowiso niet meer nodig zijn om één gemeente te viseren.

04-04-2016 om 11:43 geschreven door P.G.Wodehouse

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar is de tijd deel3
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Na mijn afzwaai, in 1960 ben ik nog tot 1966 in de prive gaan werken, maar na een hersenvliesontsteking kreeg ik de raad van mijn arts om een job te zoeken in de buitenlucht. Dus viel mij Duitsland met zijn vele bossen terug in het geheugen. En toen heb ik bijgetekend. Met vrouw en twee kleine kindjes naar Duitsland. Inderdaad tussen de bossen in Büren bij 30 Cie TPT. Maar aangezien ik terug onderofficier wilde worden moest ik terug een jaar naar de schoolbanken in Heverlee. Mijn echtgenote zat dus met twee kleine kindjes in een land waar zij de taal (nog) niet van kende. Maar wij waren selfmade mensen, en dus trok ziij haar plan en leerde Duits. Maar toch, in de winter lag daar wel centimeters sneeuw en van het Natodorp naar de stad was toch wel enkele km.

Enfin, in juni 1967 had ik mijn 3 strepen terug en kon ik beginnen aan een loopbaan bij den ABL ( ook wel het Arm Bels Leger genoemd).

wordt vervolgd

02-04-2016 om 12:48 geschreven door P.G.Wodehouse

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.misdaad

Gisteren gehoord:echt gebeurt op 31/3/2016

Op het paleis van justitie te Antwerpen heeft een gedetineerde 3 mensen van de veiligheid aangevallen met een scheermes. Een is zeker zwaargewond. Niks in de gazet, niks op VRT of VTM. Raar.

Politiereeksen

De reeks "Coppers" vind ik maar een flauw afkooksel. In de acts van de spelers zit geen enkele emotie, en alles wordt meer verteld op een ongeïntresseerde manier dan gespeeld.

De nieuwe reeks "patrouille linkeroever" zou een comedie moeten voorstellen. het is boers, ruw en veel geroep. Bij humor stel ik mij wat anders voor. In een serie als Dalziel and Pascoe,New Tricks en A Touch of Frost, zit meer humor. Het zogenaamd racistisch gedoe van de moustache moet duidelijk maken dat Vlamingen racisten zijn zeker? Flauw allemaal.

Onze acteurs kunnen veel en veel beter, het ligt zeker niet aan hen.

01-04-2016 om 14:13 geschreven door P.G.Wodehouse

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
31-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maatschappij

Nu wil ik toch wel even iets aan het papier toevertrouwen. Na mij 65ste ben ik parttime gaan werken bij de rechtbank van koophandel te Antwerpen als bode. ik heb dat 11 jaar gedaan en ben dus nu juist gestopt om nog een beetje van het leven te genieten. Het was een toffe job en ik heb dat met heel veel plezier gedaan. Ik heb daar heel veel toffe mensen leren kennen en heb veel geleerd over rechtsspraak, maar ik heb wel gemiddeld 3 halve dagen per week gewerkt, maal ongeveer 40 weken maal 11 jaar. Dat is een serieus bedrag aan sociale zekerheid, waar ik niks van terugzie, want in België teld dat allemaal niet, en dus gaat mijn pensioen met geen euro omhoog. Toch wel vreemd, in een land waar vreemdelingen maar 1 dag hoeven te werken, om van de sociale zekerheid te genieten.

En dan zijn ze daar in Brussel verwonderd, dat velen belgië liever kwijt dan rijk zijn. Vlaanderen heeft moeite om de eindjes aan mekaar te knopen, maar jaarlijks tussen de 6 en de 11 miljard euro naar het Franstalige landsgedeelte sluizen is geen probleem. In Duitsland hebben 3 deelstaten, zijnde Beieren, Baden Wurtenberg en Reinland Pfalz samen 7 miljard euro éénmalig aan Berlijn moeten storten om de Noordelijke deelstaten (Länder) geleid natuurlijk door socialisten uit de nood te helpen. Deze Länder hebben daarvoor in Berlijn danig op tafel geklopt en geëist dat dit in de toekomst niet meer gebeurt. Dat was dus éénmalig en bij ons is deze diefstal al jaren aan de gang.

31-03-2016 om 14:07 geschreven door P.G.Wodehouse

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pers

Gisteren op ZDF (tweede duitse TV net): Erdogan roept de EU op om de pers aan banden te leggen. Op onze Vlaamse (nou ja) zenders geen woord?? Ik versta dat wel, ze hebben zichzelf al jaren gesensureerd door het kijk-en lezerspubliek halve waarheden en hele leugens te vertellen. Alles wat met een bepaalde geloofscultuur te maken had, werd deskundig verzwegen. Maar nu is de bom ontploft en is het in bepaalde politieke hoek muisstil.

Gaan de politieke bollebozen nu heel misschien wakker worden, en beseffen, dat ze een oorlog aan het voorbereiden zijn, waar weer miljoenen onschuldige slachtoffers zullen vallen, in naam van god?

Of is dat nu juist de bedoeling??

31-03-2016 om 12:44 geschreven door P.G.Wodehouse

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maatschappelijk

Koning voetbal:

 

Ik ga veel voetbalsupporters nu tegen de haren strijken, maar het is mijn mening, en anderen mogen en kunnen een andere hebben. De stad Antwerpen heeft dus een grote som geld gestort op de rekening van "den antwarp" Ja ik weet dat deze is opgesplitst in twee of meer delen, waarvan een VZW en een NV, maar dat zijn tenslotte allemaal trukken van de foor om legaal belastingen te ontduiken. Mijn mening nu is, dat als de voetbal zo'n grote som geld krijgt, alle andere sporttakken dat ook moeten krijgen. ten slotte vind ik het nogal straf, dat dit gebeurt met mijn en uw centen, waarover de heren beschikken naar goeddunken of naargelang hun eigenste interesse gaat. Al in de lagere school heb ik geleerd, dat men met andermans geld moet omspringen als een goede huisvader!

Als ge dan ik betracht neemt, dat al deze grooote clubs miljoenen hebben om spelers te kopen, is dat toch van het goede te veel.

Wat nu helemaal de deur dicht doet, is dat de vroegere baas (zijn naam schiet me niet te binnen en zijn functie ook niet, omdat er tientallen grootverdieners hun broek daar verslijten) direct zijn achterstallig loon(??) opeist, dat ook in de honderduizenden loopt.

 

Ik ken baseballclubs en korfbalclubs en nog tientalle andere die het moeten rooien met vrijwilligers omdat de centen ontbreken. daar al eens aan gedacht meneer de schepen?

29-03-2016 om 15:52 geschreven door P.G.Wodehouse

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waar is de tijd
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waar is de tijd (deel2)

 

Maar ook reserveonderofficieren waren geen watjes, en we deden wat alle jonge gasten deden, we deden de muur.( diegenen die nog dienstplicht hebben gedaan die kennen dat)

maar ook wij mochten niet in burger buiten en moesten om middernacht binnen zijn. Gewone piotten moesten om 22 uur aan hun bed staan dus daar hadden we een klein voordeel. Officieren echter (dus ook reserveofficieren) mochten wel in burger, en mijn peletonscommandant was zo een KRO. Ik en nog een KROO hadden ons dus een burger kostuum geleend bij KRO's en weg waren wij. Toen we 's nachts aan de kazerne kwamen, moesten we niet over de draad klimmen, want de hele kazerne reed buiten. Dus gewoon langs de grote poort naar binnen, en niemand reageerde, alleman stress natuurlijk. Ik vlug naar mijn kamer en mijn tanksuit over mijn burgerkledij met het gedacht, een alarmoefening duurt enkele uren en 't is voorbij. Mijn chauffeur (van mijn M41) had al in  de mot dat zijne commandant aan't  pinteliere was en uit voorzorgsmaatregel nam hij mijn persoonlijk wapen (een pistool) mee uit de wapenkamer. want bij controle zou snel blijken dat ik er niet was. Na een paniekerig gezoek mijnentwege vond ik  mijn voertuig gelukkig nog in de kazerne. En zo was alles nog goed afgelopen,. het had mijn 3 strepen kunnen kosten. Maar wie niet waagt, niet wint

28-03-2016 om 17:15 geschreven door P.G.Wodehouse

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bist Wilrijk
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Verkeersreglement:

 

De Bist in Wilrijk:

 

Op de Bist rechtover de KBC begint het fietspad dat evenwijdig loopt met de rand van de straat. Dit fietspad neemt ter hoogte van het districthuis een 90° bocht naar links richting Doornstraat. Op dit kruispunt (van het fietspad met de rijbaan) staat een verkeersbord B17, dat stelt, dat de fietsers voorrang moeten verlenen aan het verkeer dat van rechts komt. Maar de wegbeheerder heeft  de oversteek  rood geschilderd, zodat menig fietser de indruk heeft voorrang te hebben op alle autoverkeer.

Ik ben zelfs de mening toegedaan, dat 80% van de fietsers het verkeersreglement nauwelijks kent. Onder druk van sommige politici heeft de wetgever de voorrang voor fietsers zo aangepast, dat het redicuul wordt.

Maar het reglement zegt duidelijk, dat een fietspad is aangeduid door twee onderbroken witte lijnen, zo  ver van elkaar, dat een auto en niet kan op rijden, of aangeduid met het verkeersbord D7, een voorrang die ophoud aan elk kruispunt. Hier op de Bist heeft de wegbeheerder dus nog eens extra op gewezen door het bord B17, maar ik durf te wedden    dat vele fietsers dat anders zien.

Hier had ik graag een reactie op van kenners.

28-03-2016 om 16:24 geschreven door P.G.Wodehouse

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
25-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waar is de tijd

1 juli 1959: een dag zoals een andere maar voor ons bijna 19 jarigen onze eerste kennismaking met het leger. Ik moest naar Stockheim bij Arlon voor een opleiding reserve onderofficier bij pantser verkenningstroepen. Nu zouden ze dat elite-eenheid noemen, toen was dat gewoon troepsoldaat. De opleiding was zeer hard, en de jonge mannen van toen waren ook geen helden, maar alledaagse jonge mannen, van universitairen tot kasseileggers (en dat is niet onrespectvol bedoeld) Maar de conditie was iets beter dan nu, en 16 km lopen in 2 uur met volle uitrusting was de doelstelling.

En de leiding zorgde ervoor dat de meesten (98%) dat ook presteerden.

2 januari 1960 dan als kersverse wachtmeester naar Kassel in de BSD(Belgische Strijdkrachten in Duitsland). Als commandant van een Walker Buldog (M41). De mensen van nu moeten zich dat eens voorstellen, een pantserwagen van enkele millioenen frank, volgestouwd met echte munitien zijnde, voor de kenners .30, .50 en 76mm obussen. Daar was dus een 19 jarige snotneus verantwoordelijk voor. En wij vonden dat niet speciaal. Dat was zo,punt.

wordt vervolgd

25-03-2016 om 12:38 geschreven door P.G.Wodehouse

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn Blog

Er doen zich zo enorm veel zaken voor rondom ons, waar we onze mening nergens kwijtkunnen.

Anekdotes uit ons leven kunnen soms herkenbaar zijn voor dezen die erbij waren, en deze blog misschien onder ogen krijgen. Zij kunnen dan hun eigen mening hierover kwijt. Het zullen voornamelijk zaken zijn, die ik als beroepsmilitair heb meegemaakt.

Maar ook later na mijn afscheid van het leger, als bewakingsagent , en toen ik reeds op pensioen was en als bode bij de rechtbank terecht ben gekomen.

En dan had ik graag een foto bijgevoegd, maar dat lukt niet zo simpel, misschien kan de verantwoordelijke van seniorennet mij hier helpen. Met dank

25-03-2016 om 12:04 geschreven door P.G.Wodehouse

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)


Inhoud blog
  • politie
  • Waar is de tijd deel3
  • misdaad
  • Maatschappij
  • pers
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!