Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    30-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het hammetje dat in de erwtensoep lag is wijlen....

    Het vlees is in de soep gedaan en het bot ( gelukkig waren het twee stuks )  is naar de hondjes... zjef en Luna een langwerpig beentje en schannulleke die heeft het kraakbeen gekregen ( die vaart er nog het beste bij )... 

    Ik moest dringend pers appelsienen hebben voor de saus bij het lamsfilet....en omdat er een snoeper al stiekum een stuk marsepein gebietst heeft het allerlaatste stuk  gekocht  in de winkel... ... nu nog eventjes de slaapkamer en de overloop dweilen en dan staan we weeral een stuk verder !...

    Nu nog eventjes het stuk polystereen  isolatie zoeken dat ergens rond hangt te zweven en ga ik toch eens een luterloh patroon uittekenen.... ik heb er helemaal zin in... eigenlijk zou ik een soort van  sweater-jurk willen maken met hier of daar iets plezant geborduurd !.. ik heb in elk geval nog dikke zwarte tricot liggen en ook een orangerig zweaterstof...Omdat mijn gewicht nu wel zal schommelen met deze dagen... ga ik natuurlijk niet het zotteke uithangen... en daar een hele rits kleren maken die achteraf te krap zitten oftwel veel te groot geworden zijn... dat laatste daar valt nog wat aan te doen... maar goed ik ken mezelf .. en mijn liefde voor lekker eten ... het scheelt nu wel natuurlijk dat ik op mijn gezondheid een beetje moet letten ( minder zout )  maar er is me wel aangeraden om het zout dat ik in mijn eten doe wat te minderen , maar ik ben al redelijk spaarzaam met de zoutbus !.. over vet en suiker is er niets gezegd en ook niet over mijne cholesterol !.. dus  zit ik wel goed denk ik ... 

    Ik heb mars mallows op de kop getikt daar ga ik dan mee aan de slag om daar ook een soort van fondant mee te maken... Mmm ik ben benieuwd of ik daar over kan schrijven.. of dat ik het stillekes in de vuilbak ga kieperen 

    Ik ben tevens ook op zoek naar klederdracht die de spinsters hier in de regio droegen... om die na te maken voor mezelf en mijn maatjes  als we de oude ambachtsmarkten gaan vervoegen.... inclusief haartooi dus een kapje , muts of zo iets...Ik denk dat ik wel een vlaming in de buurt weet die daar in thuis is ... dus een keertje aan de bel gaan trekken bij diene meneer !

    30-12-2015 om 14:24 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn appel-frangipanetaart is goed gelukt ..

    en nu heb ik me voorgenomen.... om lamsfilet klaar te maken op nieuwjaarsdag... met sinaasappelsaus... ik  heb eigenlijk alles bij de hand... maar wat kan je daar dan verdorie bijgeven als groente?... iemand een suggestie?

    in elk geval zullen er kroketjes aan te pas komen... want er zullen er natuurlijk overschieten van de avond ervoor !.... de combinatie van zout en zoet ( sinaasappel, look honing.... ) maar dan princesseboontjes in een jasje van spek mischien of gekaramelizeerd witloof?..... ik weet het echt niet ik moet nog grasduinen....

    Onder tussen heb ik gewaar geworden ( en ook wel gezien bij kameraden die exact dezelfde pelletkachel hebben als de mijne .. en net hetzelfde stoken als ik....) hun raam van de kachel belange niet meer zo  netjes is terwijl mijn kachel eruit ziet of ze is net geplaatst...

    Ik ben nu een poetsmiddel aan het brouwen en ja menskes dat is dus de max hé !! zelfs nu  ( en het moet nog verschillende tijd staan rijpen... ) beter dan mister proper of aanverwanten en weer super natuurlijk !!... yes nog van datte !!... ik kan mijn geluk niet op...

    Ik had er gisteren mijn waterketel een keer met ingewreven..; amai , dat was een verschil.. tegenover het gewone afwasmiddel  of kuisprodukt !!.... nu maar plastieke flessen gaan schooien want zelf gebruiken we eigenlijk weinig of geen plastieke flessen meer !

    30-12-2015 om 10:50 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    29-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mouwen opgestroopt en een reuze afwas afgewerkt....

    wie graag kookt kent dat wel... de rekening van in de potten te roeren !....en dan nog eens al de tuperware om sommigte ingredienten  te bewaren zijn dan ook nog eens leeg geraakt.. amai mijn schoenzolen... 

    Theo is wijselijk vertrokken om nog wat aan mijn borduurbenodigdheden te klussen..... 

    Wat staat er te pruttelen... juist hemels ruikende erwtensoep oftewel snert genoemd!.... en wat zit er in den oven...

    een appeltaart... eigen creatie... met een bodem van bladerdeeg... een koerske kweeperengelei ( met druif) een laagje marsepein en dan de eigenlijke vulling... afgewerkt met dezefde gelei en  amandelschilferkes zal dat een lekker vier uurtje zijn voor verschillende dagen... maar ik heb in de ijskast ook nog profiterolles staan die op moeten... het is nu wel geen grote straf om die kleine ronde zaligheden in ons kaske te slagen... en aangezien er bij mij de kilo's druppelsgewijs maar gestaag afgaan, mag het met deze dagen ietske meer zijn... 

    Den truk van den beenhouwer... mag het iets meer zijn als het over broodbeleg gaat.... nog thans weet een doorwinterde beenhouwer of zijn verkoopster exact hoeveel sneden 100 gram bevat van gelijk wat .. de feeling van de routine , en dat ietske meer is gewoon een verkoopstruk

    Ik heb gisteren ook nog iemand moeten troosten is het woord niet, maar ik zal de situatie beschrijven... ze is uitgenodigd bij mensen  ( ik weet niet of het familie is , vrienden, buren of collega's)  ze schetste me daar een situatie die ons in elk geval  ook niet vreemd is.... er zullen mensen zijn die haar dus echt gecoeieneerd hebben... en ze voelde het niet echt prettig om op deze uitnodiging in te gaan... 

    Ik heb haar gezegd.. bij ons is dat héél simpel... wij zouden gewoon niet reageren... dat ze het maar allemaal alléén opfeesten.. het gedacht van tegen , of rechtover zo een smeerlap te moeten eten , doet me al braken op voorhand !.... in ons geval een dikke NO...NO

    Ik heb haar de raad gegeven van te liegen en te zeggen dat ze al toegezegd hadden op een andere  en dan is ze van gans die zever af !

    29-12-2015 om 15:59 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gisteren onder avond en tot de vroege uurtjes een zeer toffe tijd gehad

    Met dames ( internationaal ) over onze hobby's ... naaien en borduren... gezellig !... veel kennis uitgewisseld .... en  het systeem om patronen te tekenen die uiterst lekker zitten... en als gegoten om je lichaam passen  is dus de max.... omdat ik ettelijke kilo's verzwaard ben de laatste jaren dacht ik dat ik een nieuwe set zou moeten aanschaffen maar dat blijkt niet zo te zijn... ik ga me wel een paar nieuwere modellekes aanschaffen ... of ik moet de ouwere versie's die ik bezit een beetje oppimpen zoals het jonge volkske dat zegt... maar over dat jonge volkske gesproken toen ik wat foto's van mijn modellen liet zien waren er direkt  die ze wilden overnemen, natuurlijk .er was ook iemand die me nadrukkelijk waarschuwde om goed de maten na te kijken nu hoop ik maar dat het speciale meetlint nog bruikbaar is tegenwoordig .. want de toenmalige kledingmaten a la " twiggy "die zijn alang uit de mode 

    De Erwtensoep staat al op met een lekker gerookt hammeke.... en als de soep klaar is ga ik er dus nog  een goeie echte rookworst in snijden en een gedeelte invriezern... de varkenspootjes heb ik nu dus maar niet  in de soep gedaan... maar theo zegt dat hij ondanks dat ze er in zouden hebben gezeten toch van de soep zou eten... dus d'as voor de volgende 

    Ik denk vandaag Pizza.. hondjesvlees koken .... en voor onszelf nog wat lekkere stoofpotjes bereiden , want er is niets zo gemakkelijk dan gewoon naar de vriezer te stappen en daar een pot lekkernijen uit te halen, als je doodmoe bent, ziek of .. gene tijd.....  

















    29-12-2015 om 11:49 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    28-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als je graag hobby 't.... met draad, wol, borduurgaren , naaigaren

    en je hebt de nodige machientjes ... dan is hetgeen op de foto's staat de ultieme droom 260 klossen borduurdraad .. met een super kwaliteit !!....

    Ik ben ik , en ga poberen om de fabrikant warm te maken om aan mij te leveren... 





    28-12-2015 om 16:38 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wist het !

    Omdat het voor mij eigenlijk hetzelfde blijft  wat ik moet koken !... kan ik maar beter vragen wat er zoal graag  zou gesmult worden.... ik heb liever dat alles opgegeten is... met de volle goestinsg , dan dat ik nog een maand of vijf moet kijken op dozen die in de vriezer plek in beslag nemen omdat niemand daar nog echt trek in heeft...

    Op kerstavond heb ik wel gezien dat er iemand  zelfs de gouden randjes van het bord wou afknabbelen omdat het zo smaakte !!....  en dus ga ik dat op oude jaars avond nog eens overdoen maar nu .. met een groentenkransje !! van gesauteerd witloof... erwtjes en wortels ( uit eigen tuin , maar diepvries) en bloemkool vers maar van de comerce !en kroketjes.... langwerpig? of rond?.... het is toch wreed plezierig om die te maken... akkoord je handen hangen wel een beetje vol met eierprut en paneermeel maar ik geef daar niet om, je begint met propere handen en nadien spoel je ze af onder een lauwe kraan en het maleur is opgelost !

     de waterzooi van kip ... is natuurlijk wijlen ( op nog 1 tas na) 

    Voor de volgende dagen staan er spliterwten te weken  voor!!...juist .... erwtensoep... oftewel op zijn hollands snert... waarom ze dat zo noemen weet ik niet....Nu zou ik daar heel graag een varkenspootje in meekoken .... maar dat zal voor mijne viesneus niet goed zijn denk ik.. dus maar een stuk gerookt spek... ( of een gerookt hammeke) en als de soep klaar is een goeie rookworst... ik heb nog een ferm voorraadje... want die vind je hier niet !.....

    28-12-2015 om 14:02 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zo dat is dat!... we zijn bijgewerkt... al de sporen van de vorige festiviteiten zij weg

    en dus kunnen we ons klaar maken voor de volgende rits.. ttz.  boodschapkes  want de room en de suiker is helemaal op.... ik zou aan fondant moeten geraken... maar helaas ... weet ik dat ik dat zowiezo niet zal vinden hier in de regio.... dus zal ik het moeten klaarspelen met marsepein... fondant en marsepein is alle twee om ter zoeter en 1 zoetekauw ..; doe ik daar dus een groot plezier mee.. voor mezelf is dat iets minder.... ik hou meer van de duitse trend ( ik bedoel dus het zoeten van gebak en de bijhorende slagroom)... maar goed.. uiteindelijk maak ik niet zo vlug petite fours klaar en trek ik daar wel mijne plan mee..... deze keer ga ik dus er ook maken met cremé au beure...met mokkasmaakskes... met gemalen nootjes.... ( bresieliene maar dan home made uiteraard)

     Of mijn snoeper ook nog graag kroketjes heeft met oude jaar ... is nog de vraag? ik denk terug met een lekker dik stukske runds en pepersaus.... want dat was dus echt fantastisch..; het is lang geleden dat ik zulk een malse biefstuk heb gekocht... meestal komt dat van den boer ... maar omdat we de vriezers moeten leeg eten heb ik dat dus de laatste tijd niet meer aangevuld ! en moet ik die hier ergens bij de commersanten zien te vinden..... en dat is altijd een beetje vogeleppiek.. en moeilijk te vinden qua dikte hier eten ze hun biefstuk super dun gesneden het is bijna broodbeleg!.. erg als je die dan graag nog een beetje rood lust...

    Bij de allerlaatste laag heeft de wet van Murphy toe geslagen en heb ik het borduursel eraf genomen , bang dat mijn machien kapot zou gaan.... als het effe kan vandaag hetzelfde maar een andere manier bedenken...  

    VAndaag na het winkelen ook nog de druivelaar aan de gevels op de koer fatsoeneren....  en de bomen instrijken met een biologisch middel tegen kruipende insekten....en dan , ja dan zal het ver tijd zijn voor het avondeten en daar moet ik me geen zorgen om maken... want we hebben nog de helft van de ovenschotel  in  de ijskast staan !

    28-12-2015 om 11:56 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    27-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op verzoek... vlaamse kost..... friet met stoofvlees en witloof

    Voor mij , ne grote met stoofvlees en mayonaise aub?... welke vlaming heeft dat nog nooit gevraagd in zijn leven?

    Ik denk dat die persoon nog moet uitgevonden worden.... maar wij houden ook van witloof met lekkere zelfgemaakte mayonaise...dus vlaamser kan echt niet !!

    Onder tussen staat de borduurmachine lekker te draaien ... op mijn eigen creatie die enorm mooi is... het is maar een proefje... maar ja mensen dat ziet er niet slecht uit...  echt zo iets voor op een oude ambachtenmarkt hier of daar...het wordt geborduurd op meubelstof voor middel-eeuwse trend  na te bootsen  ( bergerekes een voltaire enzovoort)





    27-12-2015 om 17:57 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.na de soep en tussen het rommelen met mijn borduurdraadklosjes ..

    toch nog wat geoefend... in gelijk wat ! ben ik een pit-bul ... ik laat niet los...!! en dus ... heb ik toch weer veel bijgeleerd op een dik half uurtje ( want zolang geef ik mezelf om de lekkere waterzooi te laten zakken ) ik ben dus begonnen met embird ... (omdat ik dus dat programma ook goed onder de knie wil krijgen ) en dan het veranderde patroon over brengen naar de V6 van Bernina... Ik kan onder tussen met embird  ook zipfile met borduurpatronen doorsturen... daar ben ik dus super blij om !... en zodra de borduurdraad ravage opgeruimd is ga ik dus de daad bij het woord voegen en me een roze cameo borduren !....Het oorspronkelijke patroon is dus blauw... toen ik nog piep en jong was heb ik ooit een oud (zalm) roze cameo van iemand gekregen maar die is dus ook ooit gepiekt geweest jammer want het was een echte... ( ik droeg die op zo een zwart fluwelen bandje rond mijn hals, dat was toen dus "DE MODE " eigenlijk is dat al in de tijd van de franse revolutie ontstaan die mode.... alle gevluchte adel  ( naar Engeland) droegen dan uit protest zo een fluwelen lint strak rond hun hals als protest en ik denk uit solidariteit met diegen die niet ontsnapt waren aan mme guilliotine In mijn jeugdige jaren heeft dat zelfs twee keer een grote hipe geweest 







    27-12-2015 om 14:08 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ondanks mijnen ambras met mijne software De V6 van Bernina en embird

    Heb ik voet bij stuk gehouden... en heb dan  de reeds bestaande cameo  bewerkt, ik heb de kleuren veranderd van blauwe naar  roze... niet slecht al zeg ik het zelf....nu nog op een mooi lapke stof krijgen... want ik ben mijn mooi hoesje kwijt geraakt....ik denk dat het ergens bij maatjes of kennissen is blijven liggen... en het is zo een plezierig hebbeding... dat ik het niet zal terug zien denk ik... het zou wel mooi zijn mocht ik  een telefoontje daar over krijgen... de vinder in kwestie krijgt van mij een spiksplinternieuw... zodat hij/zij geen schuldgevoelens moet hebben over pikken ... je ziet  eerlijkheid is niet altijd .......

    Mooi zondag hobbydag!! toch nog wat orde op zaken zetten en dan wordt het tijd dat we aan een ander huisje gaan beginnen ....

    27-12-2015 om 10:57 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    26-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het lekkere ovengerechtje is den helft opgeraakt..

    iK had om een uur of drie nog een klein pakje gerookte zalm ..opgepeuzeld dat dringend op moest...en hoe lekker ik het  deze avond ook vond... ik kreeg maar een achtste van zo een ovenschotel binnen en een stronk witloof!.. ik zou liegen ... ik heb ook nog het overheerlijke korstje gepikt van het stuk da de hondjes kregen... het zelf gemaakte paneermeel is zoveel lekkerder.... het smaakt echt intens naar vers gebakken brood( d'as natuurlijk ook door de royale hoeveelheid die ik er dan op strooit hé)... dan een paar kluitjes echte boter.. en geef dan maar buzze !!....

    Ik kreeg net een maitje dat een mailmaatje ... lekkere kwarteltjes met witte druiven had gemaakten dat ze deze week ook eens waterzooi klaar gaat maken !... heerlijk....

    zo nu nog eens kijken wat ik zoal zou kunnen borduren ... ik lig in oorlog met mijne software !!.. grr





    26-12-2015 om 18:47 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ondanks dat het nog wel een beetje een feestdag is... ons werkschema aangehouden met opruimen overal

    en deze middag ( aan de hele late kant) lekkere waterzooi gesmikkeld mensen hoe kan zo iets eenvoudig toch zo lekker zijn....met lekkere grote stukken kip en veel groenten... je proeft uiteraard dat er sloten groenten gebruikt zijn en dat de kip ook gene goeiekope prul is... en het super goeie nieuws is... we hebben nog voor twee keer !!

    Theo heeft wel tien keer gezegd gho dat is toch lekker.. en dat is dus heel fijn... als de mensen waar je voor kookt het aprecïeren ....

    Deze avond slovaakse schotel op aanvraag.. ja als hier kipperagout   bewaard wordt is die nooit een heel lang leven beschoren

    en ik heb nog veel kip in de vriezer .. die dringend op moeten dus we kunnen ons uitleven 

    26-12-2015 om 14:04 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.van al onze kerstfestiviteiten ... is er weinig of niets meer te bespeuren..

    nog een stok bisquit van pakweg een 15 cm's en dat was't... geen kleffe toostjes.... ( maar ook niet ziek van teveel te schranzen).... de waterzooi ... die ik gemaakt heb van de kippeboulllion staat netjes in emmertjes te wachten in de ijskast !...de kipperagout  is in portie's ingevroren .. ( om achteraf te verwerken in dingen die we op dat moment zouden willen eten .. dat kan gewoon met frietjes ( of kroketjes als ik niet teveel werk heb die dag).. of verwerkt in een ovenschotel met farfale ... al dan niet met een pittig curry-smaakske 

    Vandaag de honden hun menage wassen...  en nog wat zaken uitsorteren in het vernieuwde gedeelte hier beneden.... ik ga een gedeelte naar emaus  brengen... ( ook wat nieuw geborduurd... kwestie van een goed doel te steunen )... en dan morgen hier nog wat verder rotzooien om al het naai, brei en borduurgrief op orde te krijgen..... IK heb het tracknummer van mijn borduurgaren gekregen nu maar afwachten... wat de kwaliteit is.....

    De waterzooi zal best smaken , want het is terug een beetje frisser geworden.....    Heerlijk !

    26-12-2015 om 11:25 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    25-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het was weeral om duimen en vingers af te likken

    Theo kon niet wachten en is gans dat zaakje al beginnen aanvallen voor alles op het bord lag !!... 

    Voor mij dus de zalm.. met een blanke saus !! niet slecht al zeg ik hetzelf.. de kleintjes waren  niet echt content... want ze lusten liever kip en biefstuk dan vis... onze Zjef die geeft daar niet om die lust eigenlijk, feitelijk alles... en hetgeen eigenlijk niet goed is voor hondjes nog het liefste chocolade ....;





    25-12-2015 om 19:53 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is of ons poes ruikt dat ik dus die zalm ga prepareren ..

    Hij was direct op het appel om te helpen....  het zal voor hem straks ook feest zijn... alles staat klaar... van den overschot van de lekkere  huisgemaakte kippeboullion ben ik nu dus een ouderwetse waterzooi aan het bereiden...

    Theo houd niet zo van de fletsere smaak van de versie met room... hij heeft liever zoals het eigenlijk in de middel-eeuwen werd bereid.... een goeie stevige boullion met verse soepgroenten en stukken kip... ( ik heb daarvoor een paar kippetietjes opgeofferd.... en omdat het kerstdag is... een rood kleurtje aan gegeven met paprikasnippers.....  maar normaal doe ik die er dus niet bij... wel lekkere knolselderreepjes ( uiteraard ook vers van het mes)prei , ui en worteltjes.... ik heb ongeveer dezelfde groenten voor de zalm enkel heb ik er dille.... en champignons nog bij gedaan dat mag strakskes beginnen stomen sé ( ik kreeg die papilliotte amper in het stoommandje , het zal dus zalm zijn voor verschillende keren ( koud is dat ook lekker hoor  met wat witloof of in een quische...maar dan zal ik toch eerst weer mijn room voorraad moeten aanvullen want ik heb er natuurlijk weer niet naar gekeken ( ik bedoel de calorietjes )... als ge lekker wilt koken en uiteraard eten... moet ge de real stuf kopen en geen afgietsels !..... d'as over het algemeen niet zo lekker en allemaal prullen .... hun naam niet waardig !!..... mischien dat ik er straks nog een blanke saus bij maak... dat weet ik nog niet.. we zien wel het is allemaal vlug gedaan...Ik heb deze afgelopen zomer bewezen dat ik van wanten weet... iemand uit de nood geholpen een week aan een stuk gekookt voor pakweg 25 a 30 mensen..... met de hulp van mijne soulmate ... met mijn campingtoestanden.... maar zoals gewoonlijk stank voor dank.... pfff.. dat heeft definitief de deur toegedaan van ons goedheid..... Ik kook dolgraag... maar op die manier bedank ik voor de (twijfelachtige) eer... de gasten waren super content, en het waren niet de minsten... hoge heren en dames van De Nederlandse bedrijventoestanden zoals C&A... Hunkemuller ... een groot bloemenbedrijf ( export naar de Benelux)enzovoort....Om goe half vijf zet ik het stomerke aan... en de frietpot..... en dan gaan we der nog eens werk van maken hé.... heerlijk genieten...... 

    De waterzooi staat lekker zachtjes klaar te pruttelen en de geuren van de verse prei, knolseder en wortelkes , kriebelen in onze neus !!.. ondanks dat we deze middag lekkere groentesoep met linzen hebben gegeten.... 

    foto's van de voorbereiding 









    25-12-2015 om 15:09 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste sporen van het kerstavond gebeuren zijn opgeruimd

    en uiteraard gaan we dat vandaag nog eens luchtekes overdoen..... maar deze keer gene biefstuk... mijnen halve zalm die ligt verdorie  te geelogen in mijn ijskast... die moet vandaag echt klaar worden gemaakt.... ( ik heb wel geen seconde spijt van hetgeen ik/wij gisteren hebben opgefeest)Ik ben er zeker van dat Theo zijn favoriet aardappelgerecht... op zijn minst concurentie krijgt van de aardappelkroketjes... en dat hij stiekem blij is dat de diepvrieskroketten van de comerce teveel zouden ontdooien... gek na zoveel tijd kon ik hem nog verrassen  !!.... en er staan er nog een vloot te wachten hoor... in de ijskast... onafgedekt... dat is beter dan afgedekt , zo kan er geen condens inslaan .. ( dan wordt de bereiding klef en spatten ze uit mekaar in het vet)... de ijskast zorgt ervoor dat de kroketjes lekker droog blijven... dus doen zou ik zo zeggen.... Ik denk ook dat de lekkere smaak deels komt doordat ik dus zelf mijn paneermeel maak... net zoals mijne zelfgemaakte mayonaise heeft die een totaal ander karakter en smaak dan de gekochte versie's... en het klein beetje grotere kruimels geeft net dat extra toetske .... 

    Theo krijgt deze avond dus Bouché a la reine.... dat is dus de sjieke naam... bij ons noemen ze dat vidé... maar omdat het niets kost... gaan we dus diene sjieke naam gebruiken , voor mezelf heb ik dus dat reuze stuk zalm ( geen filet, maar echt een grote moot zal je wel zien als dat spel klaar is gemaakt en ik die ga asembleren op mijn bordje.....inpapilliotte met als groentjes  prei... wortelkes.... een beetje peterselie en brocoli... wat citroen peper en zout.... lekker stomen .... en dan op mijn bord met zelfgemaakte kroketjes....ik wou eerst tagliatelle  voor mezelf maken... maar dat is al te zot... als ik al zoveel werk heb verkocht aan de kroketjes..... 

    Als nagerecht nog een ferm stuk taart.....  die super lekker was ik had een vulling van kweeperen confituur met bramen... en dat is ook heerlijk , het geeft een hele frisse toets aan gans dat zaakje 

    Ik denk dat ik weeral een kilo of zo kwijt ben ... het gaat goed, ik voel me ook vele fitter natuurlijk..... juist dienen hoest s'morgens speelt me nog parten en het gekke is , dat ik dus overdag geen kuchje laat, ( ja als ik in die stinkrook van de niet trekkende schoorsteen aan den overkant bezig ben )... De dokter zegt dat dit het schoonmaakproces is van mijn rokerslongskes... dus die worden helemaal nieuw !!

    voila nu de kippepastei  die ik in portie's heb verdeelt in de vriezer  steken zodat we de volgende weken  nog wat lekkers hebben....

    We zijn vele slimmer geworden, bij gelegenheden zoals nu eten we ons niet meer ziek....  dat was dus vroeger wel het geval.... eerst borrelhapjes , tegen dat mijn grootmoeder gehaald was .... het buurvrouwtje op de proppen kwam de kids gewassen en opgeblonken..... en dan voorgerechtjes, gerechtjes ,enzovoort enzoverder... en dan kotsmisselijk gevreten....  s'anderendaags  opgestaan met een zware kop en opgeblazen gevoel.... wanhopig kijkend naar al die wakke toostjes die op de overloop en de trap stonden.... en dat het eigenlijk zonde was.. om het weg te gooien... maar niet meer echt lekker !!..... d'as voorgoed voorbij..... 

    25-12-2015 om 12:26 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    24-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.we hebben gedaan met eten...Theo was gelukkig terug de oude

    spijtig dat ik niet van alles foto's heb genomen... maar het was allemaal super lekker.. we hadden er goesting in en dus was het allemaal verorbert voor ik foto' s heb genomen 

    in elk geval .. er is nog van alles over voor morgen... en theo had nog nooit mijn eigen gemaakte kroketten geproefd ( gemakzucht in belgie kosten die uit de vriezer geen drol...maar Theo zegt dat die gewoon niet te vergelijken zijn met mijn edele kost die zelf gemaakt is).. wat een compliment.. hij heeft wel tien keer gezegd mensen dat is toch lekker... ook de kleine maar lekker malse rundssteaks  waren subliem ik had er dus een lekkere  pepersaus bij gemaakt ... geen pakskes , geen poeierkes  !...maar met echte room en echte opgelegde peperbollekes ....  omdanks dat we echt " veel "hebben gegeten hadden we  geen opgepropt gevoel.... en kon er nog gemakkelijk een lekker stukske zelfgebakken taart bij die zoals altijd super licht is !..

    voor oude jaar ga ik het anders doen en denk ik eraan om "petit fours te maken... met créme au beurre... de room is niet echt van een super goeie kwaliteit... en hetgeen ik eigenlijk nodig heb vind ik hier in de regio niet .... maar daar passen we dan wel een mouw aan... ik ben niet voor 1 gat  gevangen.. en met petite fours heb je dan wel wat meer werk... maar achteraf ook meer keuze ...

    De voorbereidende foto's ..... de kroketjes zijn gebakken  ... een lekker krokant buiten laagje en de binnenkant , de vulling dus is hemels smeuig !

    chapelure..; oftewel paneermeel .. hier en daar een groter kruimeltje... moet kunnen lekker rustiek en geeft echt een extra crunch... ik zweer erbij ... en zou die fabrieksrommel niet eens meer willen ( heb je daar al eens goed aan geroken en zo geproefd... beikes )

     de bisquit die gebakken is , klaar om opgerold te worden met de nodige vulling 

    de kippepastei en een kwart van de lekkere kroketjes 

    de rest daar heb ik geen foto's van want het moest vooruit gaan !









    24-12-2015 om 19:21 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voorlopige stand van zaken

    taart staat buiten fris ( hopelijk komt ons poezebeest niet in de verleiding) .... alhoewel de taart staat hoog en droog !...)De kroketten zijn gemaakt .....ronde!! want ik heb nog steeds geen krokettenmachine.. .... de kip was geplukt de kleine ballekes van kippegehakt ( zelf gemaakt kippegehakt) staan ook gekookt en wel te wachten... nu zou ik eerst den afwas willen afwerken, want een klein aanrecht bomvol vuile potten is ook wat ... 

    Onder tussen ( dus nu)  heb ik mezelf opgeofferd om een nieuw bruisje te proeven... dat moet kunnen vind ik ... ik kook graag ...maar er moet toch ook wel wat lekkers aan vast hangen... en ik moet zeggen  (alhoewel ik gene somelier ben) dat dit wijntje best te pruimen is.... best gezellig en al dat geduvel met  kookspullen kip , biefstuk... kroketjes groenten... een lekkere taart en wijntjes ....mmmmmm 

    Mijne raar gevoel is wat weg gehebt... toch ben ik er niet gerust in.... die achterlijke idioten die nog leven in den tijd van VOOR!! ons  jaartelling.... zijn tot alles in staat !!....de islamitische staat 

    Zo de foto's volgen nog...  ik denk niet dat we alles zullen opkrijgen... zeker en vast de krokketten zijn nogal royal uitgevallen... en vroeger had ik genoeg adreskes waar ik dus  den overschot naartoe kon brengen... maar dat is lang geleden...  ik ben van mening verandert !!... dus den overschot in de vriezer... en anders naar de woefkes !.... 

    voila ... Theo is onder tussen de ouwe... en is vol enthousiasme mee beginnen proeven... aan de wijntjes...  de kippepastei... nu moet ik nog enkel de groentjes klaarmaken... en uiteraard de pepersaus !!... heerlijk ... en het zijn er die iets dikker zijn dan een cmterke  hé... voila .. dat was dus  de voorlopige toestand van zaken !

    24-12-2015 om 17:49 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het bisquitdeeg staat klaar om in de oven te schuiven

    vlug nog wat van alles bij de hand gehaald...nu de (soep)kip plukken  en de vellekes en de beentjes zijn voor onze schepseltjes die vier pootjes hebben... en of ze het weten hé!!...

    Ik weet niet wat ik heb... maar ik heb steeds een paniekerig gevoel... ik denk dat er iets ergs gaat gebeuren.... ik had dat ook met die aanslagen in Parijs !!.. een vies gevoel... dat ik niet kan thuisbrengen..mischien niet op kerstavond of kerstdag... maar met oud en nieuw..... op een plaats waar niemand het verwacht... als het nu is dan zal het waarschijnlijk in een bassiliek of een kathedraal zijn... ik ben er echt van onder de indruk ... ik hoop dat ik mezelf hier nu belachelijk maak.... met dit te schrijven... en dat alles in vrede mag verlopen.....  pff....

    zo volgende trajekt de kip !... de pot met prut voor de may staat al klaar ... dat doe ik straks als alles zeker en vast dezelfde temperatuur heeft....

    dan de slagroom en/of de creme au beurre klaarmaken .... en de kroketjes  bij mekaar husselen.... het paneermeel zal ook voor mijn rekening zijn, want theo voelde zich niet echt lekker en is op bed gaan liggen  !!...te weinig gegeten deze morgen.... en bloedsuiker te laag !!.... als je veel plaats wil houden voor al dat lekker eten hahaha... dan kan dat gebeuren... maar nu moet ik wel de werkjes die hij zou doen ook nog voor mijn rekening nemen 

    24-12-2015 om 13:32 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.we zullen er ne keer aan beginnen sé...

    De grote voorbereidingen zijn al gemaakt gisteren !

    zodat ik vandaag niet echt veel meer moet doen om voor ons een klein maar pittig feestmaal op tafe te toveren....

    VRoeger en dan bedoel ik heel vroeger was ik soms al een week ofzo in de weer... zeker en vast voor de soep .. want die werd samen gesteld uit drie soepen... namelijk tomaten-roomsoep, champignonneroomsoep en kipperoomsoep.... Ik maakte die echt maar 1 keer op een jaar en daar werd echt reikhalzend naar uit gekeken...

    Nu houden we het simpeler , ook omdat Theo wel graag soep eet maar niet in een volledige maaltijd, hij eet de soep liever alléén bvb.. s'middags ....

    Ik ben ook nog achter een gegeven gekomen , dat er iemand, die ik zowiezo al van in het begin niet echt mocht ...en mijn inzicht heeft me niet bedrogen!!....Het individue zit waar ze  denk ik alléén maar voor deugd... en ik denk dat dit  leventje haar zuur zal opbreken.. en dat we der nog van gaan lezen in de gazet.. meer wil ik er niet over kwijt... alléén dat ik dat feilloos aanvoelde ! Ik vind het jammer voor bepaalde personen...

    Zo de oven aanzetten , en de mixer....de rolbisquit... zodat ik nog wat kan bij halen als het  nodig mocht zijn !

    als ik het niet vergeet maak ik foto's... der zal wel geen kip naar komen kijken met deze dagen, maar het is meer voor mijn dagboekske en mezelf !!....

    24-12-2015 om 10:31 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    haentjen
    blog.seniorennet.be/haentje
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!