Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    18-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.we zijn tot de ontdekking gekomen
    Dat ik voor 1 bepaalde houtbewerking op de machine 10 cm te klein ben...  Ik heb dus mezelf gisteren een beetje geforceerd, en toch nog de teugels uit handen moeten geven, ( met spijt... want het is net zo leuk als breien op de passap E6000)... gisteren avond, geen honger, deze morgen opgestaan met zere gewrichten, ( ik dacht eerst dus door mijn houtcapriolen ) maar een kwartier later hing ik al op de pot... mijn darmen waren de charleston aan het dansen, naar beneden, koffie drinken, youhurt opgelepeld ( dagelijks ritueel) en dan een douche gaan nemen, ik moest zorgen dat ik terug vlug vlug op het toilet was, overgeven en diaree, ik voel me maar een halve zool,draaierig, rillerig van de kou... een uur op bed gaan liggen... want de bakker komt morgen niet en voor vandaag heb ik eigenlijk ook geen brood.
    Opgestaan, Theo wil dat ik rust... maar daar heb ik geen goesting in.
    De bakker .... buurman zegt dat er in "france een epidemie de testanes heerst "( ik heb niet alles goe verstaan, ik ben te slap... Maar ik maak er opuit dat ik prijs heb)Met moeite deze middag een klein beetje brood en soep ( tegen mijn zin )innen gewerkt, en vechtend tegen al het ongemak... ga ik wat helpen in de schuur,( het zal wel met het nodig gekibbel zijn, want hij zal het niet willen.
    Alé , ik ga een beetje kibbelen, en verder met hout spelen groetjes

    18-03-2012 om 13:36 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    17-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hersenspinsels ......Het is nu 6 over halfzes

    S'morgens, en zit al bijna 2 uur te koekeloeren... beneden...Theo slaapt uiteraard nog,
    Omdat ik gisterern echt doodmoe was, redelijk vroeg onder de wol gekropen, met resultaat,dat ik om vier uur eigenlijk al wakker was.... draaien, en keren ,ik ben dan maar uit bed gegaan.. ik durf nog geen koffie zetten, want het koffiemachien maalt eerst de koffie en zet dan ( een overheerlijke) tas koffie maar door de oude struktuur van het huis, hoor je dus alles in de slaapkamer wat er beneden gebeurt, en theo heeft blijkbaar meer slaap nodig dan ik, dus zit ik hier zowat te verdrogen ?Als ik te lang blijf liggen, begin ik maar te piekeren, over van alles en nog wat, in hoofdzaak de verbouwing... het lijkt wel dat we al een eeuw bezig zijn, alhoewel  het maar onze eigendom is geworden in september, en we toch al veel gedonder hebben gehad met van alles en nog wat.
    Ook hoe ik het probleem moet oplossen van het koppel dat steevast komt schooien om voor hen gratis en voor niets te werken, en bovendien de gemaakte onkosten niet eens wil vergoeden, verbruik van diesel voor de wagen om materiaal voor hen te gaan halen, of de electriciteit die gebruikt wordt om het hout te zagen en tand en groef te slaan, ook wederdienst, wordt dus pertinent geweigerd, het feit  wij helpen jullie, en julllie helpen ons wordt dus botweg geweigerd,Wijzelf komen om van het werk, doen eigenlijk bijna alles alléén,met machines die we daarvoor aangeschaft hebben, anders was er eigenlijk geen beginnen aan, maar toch is het nog erg veel werk.
    Het werken met de houtcombiné is wel erg plezierig , maar er kruipt wel veel tijd in.
    Goe profiteurs zullen er altijd wel zijn, maar ik krijg het toch niet goed verteerd het  houd me wakker... als ik ze zie afkomen, vlucht ik letterlijk het huis in ... want ik sta zowat op het ontploffen, een stuk van je tong bijten om de lieve vrede te bewaren is goed, maar het telkens opnieuw vreet aan mijn geduld.
    Als iemand mij een tip aan de hand kan doen, hoe ik dit moet aanpakken met plezier !

    17-03-2012 om 05:53 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    16-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Up-date

    Deze namiddag, zijn dus alle 50m2 geschaafd aan 1 kant, en omdat we het plavond er zo origneel mogelijk willen laten uitzien, gaan we geen messing en groef slaan maar gewoon tegen mekaar plaatsen, het is dan wel noodzakelijk dat de planken aan de zijkanten kaarsrecht zijn, en omdat ze dus ruw waren is dat toch ook nog een klus, de planken wegen niet veel( het meeste is douglas, maar ook grenen) je gaat er niets van zien , ik bedoel de houtsoort omdat ik het plavond wit ga spuiten.... ik wil het licht en luchtig... dus een zomers sfeertje...Er is dus nu nog eens een 15m2 op 1e zijkant ook al mooi recht geschaaft... ik had gehoopt om alles klaar te hebben maar  , dat was dus een misrekening, ik moet ook nog voor eten zorgen, en de warme maaltijd gaat dus uit poupietes ( vraag me niet om het uit te spreken ) in een tomatensaus met paprika's, peekes, ajuin en de nodige kruidjes... met macaronie -elleboogjes bestaan , want de franse aardappels zijn niet te pruimen , zelfs rapen hebben een betere smaak, Omdat het vandaag 26C° was dacht ik van buiten te eten deze avond, maar de zon is weg, en het is echt fris... dus niet dus.
    dan maar lekker aan de PC, spinnewiel en een lekker bruisje ( champagne )

    16-03-2012 om 18:22 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag ... weer héél erg warm....
    Ik ben de planken aan het schaven die tussen de balken komen voor het plavond.... het is echt noodzakelijk dat alles geisoleerd is dus ook het plavond....
    Omdat ik in antwerpen al plavonds met balken , en daartussen dus gyproc heb gehad, en ik dat eigenlijk meer dan beu was, heb ik dit dus verandert naar een effen gyproc plavond met mooie moluren en rozetten waar de lichtpunten zijn..Het oogt veel stijlvoler... omdat dit dus nu eigenlijk niet van toepassing is, ( boerderij) wil ik toch de planken vloer laten zien... dus even de grijze massa laten werken en we gaan dus rockwol, en daarna terug planken leggen tussen de balken, zodat het er precies hetzelfde zal uitzien als zonder isolatie !, ik heb 5 palletten van elk 50m2 gekocht, allemaal dezelfde dikte en lengte, maar ruw, dus we moeten weer buzze geven..Het grootste gedeelte, neem ik voor mijn rekening, de planken zijn allemaal 1 meter lang, en dus niet zwaar om te tillen, en te bewerken.







    16-03-2012 om 15:46 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    15-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.








    15-03-2012 om 22:38 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vandaag , bijna ganse dag naar de houtzagerij ,over en weer gereden..
    Omdat de houitzagerij stopt eind maart voor een hele tijd, moeten we dus zorgen dat we genoeg voorraad hebben voor het gite-huis af te werken, dus geld besteld en deze morgen , wou ik dus gans de zaak afhandelen, bestelling opgemaakt, en uiteraard betalen...
    De halve lading, die we de vorige keer niet konden meenemen eerst opgeladen ( die was al betaald) en de man wou dat we met de grote som geld... om vijf uur terug kwamen nog een lading planken zouden opladen ( die voor het plavond moeten dienen... dus eigenlijk heeft elk verdiep eeen dubbele laag hout,plavond, isolatie, en dan nog eens de vloerdelen...
    zogezegd zo gedaan.. om vijf uur terug op het appel... geladen en dan naar die mens thuis,
    Het huis oogt aan de butenkant, gewoontjes.... de voordeur valt wel op., maar binnen..Waauw... dat is andere koek... er is een schuur boj het woonhuis getrokken, allemaal met eiken balken, een monumentale grote schouw, en prachtige binnendeuren.... Ook het uitzicht door het grote raam ( beslaat gans de achtergevel) is adembenemend...
    Daar gekomen ,gans de reutemeut van facturen, die betaald waren gekregen en de nieuwe bestelling werd opgemaakt en is ook betaald... Een wijntje van 92' werd opengemaakt om de zaak te beklinken... 

    15-03-2012 om 21:35 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    14-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gisteren was het echt schitterend weer
    Onze machine draait als een zonneke, vele beter als toen we hem gekocht hebben.
    De machine was afgesteld op de breedste en langste planken, toen die erdoor waren, moest theo de machine opnieuw instellen, en het was toch te laat om nog een andere reeks planken te beginnen.
    Dan maar miijn Louet buitengesleurd en nog wat gesponnen in het zonneke, het begint dus meer en meer bekend te geraken dat ik spin, want ik ben zowat de atractie van het dorp geworden, zeker bij de oudere dames.... die wat verder uit de dorpskom wonen... en de nostalgie komt natuurlijk boven, want ze hebben er ook nog een antieke op hunne zolder staan.DeMadame die haar huis verkoopt aan de overkant ( het stond al te koop verleden jaar deze tijd) kwam ook eens piepen, want ze waren de rommel komen opruimen van de overstroming een tijdje geleden.
    Veel patatie-en patataa.... en dat ze donderdag terug komt , ze gaat een ander immokantoor gebruiken, maar het mens vergeet maar 1 ding, dat ze veel te veel vraagt voor weliswaar een heel mooi huis, maar dat enorm veel last heeft van vocht op de benedenverdieping... en de toekomstige kopers zijn ook niet gek hé..... het zal veel kosten om de zaak zodanig te herstellen...; dat het vocht ook uit de muren is .. en hoe langer het leeg staat hoe erger het natuurlijk wordt.
    Ik hou natuurlijk wijselijk mijn mond.... Ik heb geleerd dat sommige nationaliteiten het toch altijd beter weten... ( tegen beter weten in )
    Vandaag 1 hele grote zak gewassen wol gepikt en toch al een bard of 8 gekaard, in de zon, nadat het houtslaan achter de rug was... nu is theo de kopse kanten aan het zagen zodat alle planken kaarsrecht zijn.... wat we vanavond gaan eten weet ik nog niet....

    14-03-2012 om 17:40 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    13-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De machine is hersteld,
    Hij loopt nu als een zonneke( rare uitdrukking, de zon kan niet lopen maar goed, zo zeggen ze het toch hé ),
    Blijkbaar is de machine ooit gereviseerd geweest en hebben ze een paar stukken der niet ingestoken, aan 1 van de drie aandrijfmotoren, en ja die stond dan niet mooi recht, endoor dit scheef gedoe is de v-snaar gebroken.... kostprijs 15 euro  het stuk ( voor de zekerheid der 2 gekocht)... en een dag stil gelegen, maar een fortuin uitgespaard aan aarbeidsloon van een technieker die moet langskomen van  minimum 120 km verder.... ik ben wat fier om mijn manneke...Ikzelf heb dus maar verder wol gewassen en gespoeld, nu was ik aan de bodem van de zak, waar de echte smerige vieze wol zat... een paar extra sopjes is nodig... morgen de laatste emmer, zwieren, en naar de fontein, gaan spoelen, en dan is die ook hagelwit ( het is lamswol, die is altijd erg wit)Morgen gaan we weer buzze geven met hout... joepieeeeeee !!!!

    13-03-2012 om 19:39 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en zo ziet er het eerste verdiep al uit
    rekening houdende , dat we beginnen met gewoon, brute planken, en elke plank minimum 6 keer door onze handen gaat, voor ze op hun plek terecht komen



    13-03-2012 om 10:30 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voila
    eventjes tijd gemaakt..





    13-03-2012 om 10:09 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdikke
    Eergisteren om een uur of vier in de namiddag, kwam theo binnen , met de mededeling dat de machine in panne was gevallen,... de V-snaar was gebroken.... Eerst grote paniek... we moeten tegen het eind van de maand al ons hout binnen hebben van de houtzagerij , want die stopt voor enkele maanden, en het is nog erg veel, dus dit kunnen we missen.
    Maar goed, theo heeft de machine een deel open geschroefd en de boosdoener eruit gehaalt...Naar de garage gereden, en daar een nieuwe besteld.
    (s'avonds hadden we ze al)
    Het was dus schitterend weer, en omdat ik elke avond zit te spinnen, is de lontwol op, de lamswol'(veel te kort, dus een miskoop maar goed) die al gewassen in emmers in de kelder (antwerpen) stond, is ook bijna volledig opgebruikt, dus ;gepikt, gekaard, gesponnen en getwijnd, en uiteraard ook gehaspeld.ik heb hem van miserie moeten mengen met Alpaca.
    Daarom ben ik dan gisteren ... de baal met lamswol uit de schuur gesleurd en ben ik die beginnen schoonmaken en wassen, met zout, warm water, dreft afwasmiddel, en daarna met een soort Acé-delicaat...
    Goe begonnen, rumoer op straat, traktorkes, moto's mannestemmen gehammer ......
    en de burgemeester , vlak voor ons raam aan de straat.
    Ik gaan kijken, er was een lek in de waterleiding.en onze burgervader liet me weten, dat het water zou afgezet worden.
    Dus dan maar verder gedaan met regenwater.... en gaan spoelen naar de lavoir, in het begin, eerst met een emmer en een vergiet... later had ik de lumineuze inval om die nylon zakken ( aardappels, uien) te gebruiken en die dus gevuld met de gewassen lokken wol door de lavoir te sleuren..... en OOOOoooooo, hoe mooi wit is hij er uitgekomen, nog eventjes in het zwierderke.. en die ligt nu te drogen op de wasrek , dat ook overspannen is met zo een paar van die zakken.. zodat de wind er lekker door kan waaien... er staan nog twee teilen te wachten om gespoeld te worden. we moeten ook naar Jusé vandaag, om cach af te halen de houtzagerij heeft het liefst zijn geld in handen.
    en dan op hoop van zegen ,dat de machine draait... dan kunnen we terug aan de slag..
    nog een kleine kanttekening, we worden weer voortdurend lastig gevallen van dat koppel profiteurs, die hun zinnen gezet hebben op een nieuwe planché of vijf, uiteraard gratis, gehaald
    geschaafd, en tand en groef ingeslagen...
    Ik wordt van dat koppel knettergek, en blijf binnen als ze de straat afduiken ons erf op, maar blijkbaar helpt dat niet veel.... pfffffff,

    13-03-2012 om 08:02 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    aquarellen_van_jp
    blog.seniorennet.be/aquarel
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!