Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    24-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk relaxed
    Ondanks dat ons werk al twee dagen willens nillens stil ligt wegens veel te koud...
    Toch van de gelegenheid geprofiteerd... om sommige zaken op punt te stellen tegen dat het ooit zover zal zijn, dat we hier lekker kunnen genieten met zijn tweetjes , of met velen..... wij weten nog niet goed welke naam we onze hoeve gaan geven, Maar de zoeten inval zou zeker en vast goed passen bij ons karakter, alhoewel we door al die narigheid van verschillende mensen, heel erg wantrouwig zijn geworden, dus voortdurend op onze hoede zijn.... en zo kan het zijn ,dat ik weer eens een doortrapte leugenaar ... betrap, die met leugens aan de waarheid probeerd te geraken, foei, foei..... er is misbruik gemaakt van onze goedheid, wij delen graag, maar worden niet graag misbruikt, en blijkbaar zijn er mensen die goedheid als domheid beschouwen , jammer voor hen, maar voor hen is het feest voor eeuwig en altijd voorbij.... zoek het zelf maar uit in uwen tijd en uw eigen kosten....
    Ik zie het al helemaal voor me..... een hele grote tafel.... met banken  met aardewerken kruiken en vaatwerk... lekker eenvoudig eten wat de pot schaft.... ( natuurlijk zal er dan wel op voorhand uithangen wat er die dag te smikkelen valt.!, en inschrijven zal de boodschap zijn)
    S'morgens in de tuin de groenten voor die dag gaan plukken... gho ik kan haast niet wachten ... tot het zover is..... alhoewel ik wel weet dat er nog veel tijd zal verstrijken, en we geen haastje , spoedje werk  leveren, want dat is voor niets goed, hebben we ondervonden aan de gyprocwand van de gang op het gelijkvloers, Het ging vliegensvlug, maar alle balken waren te kort afgezaagd en de gyprocplaten waren ook altijd of te breed of te kort!
    Diegene die geholpen had die zegde laconiek dat ik dat allemaal wel goed zou krijgen..... want ik kon dat goed, wel dat is zo, maar hetgeen er op 10 minuten aanhing  schots en scheef te kort of in een bult omdat de plaat teveel spande, die heeft mij veel , heel veel meer werk bezorgd.
    vandaar liever traag en van den eerste keer perfect!
    Ik krijg van een oudere vlaamse dame die als kokkin op een gerenomeerd kasteel heeft gediend ( dus in de keuken gewerkt) veel tips en recepten met oude groenten , ik zie het al helemaal voor me, leergierigen in de grote werkkeuken helpen met de groenten te bereiden..... En de rest,ga ik nog helemaal niet verklappen  dat zal voor diegenen zijn die op vakantie komen...
    In elk geval als je een doe vakantie wil,   zal je hier zeker en vast aan je trekken komen.... zonder je blauw te betalen aan cursussen want je mag hier stelen met de ogen.... en goeie raad zal hier absoluut niet duur zijn.

    24-02-2013 om 20:59 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is deze nacht beginnen sneeuwen...
    En die is blijven liggen..... op dit moment zie ik nog altijd sneeuwvlokken naar beneden dwarelen.
    Vandaag allesins onze sokken wassen .. want  de propere sokken zijn bijna uitgeput. In het begin van de week heeft theo de wasdroger nagekeken , want het duurde veel te lang eer iets droog was... en ook uit de filter ( van de motor)zat er echt bijna een stofzuigerzak vieze vuile troep.
    Je moet echt de machine een gedeelte ontmantelen voor je daar aankan... en als de machine draait, zuigt die blijkbaar lucht aan om te koelen van buiten, resultaat..... dat de smurrie die hier overal rond dwarrelt.... in die filter geraakt.
    Maar dat is dus ook opgelost.!
    Vandaag op het menu, gekookte aardappeltjes met verse spinazie , voor Theo fis-sticks, en voor mezelf een lekker gepanneer visfiletje... .
    Theo zei deze morgen dat de wafelenbak.... gerust vandaag mocht overgedaan worden.... maar heu, ik ga toch zorgen dat de hunkering naar lekkere luchtige , krokante  echte brusselse wafels.... een beetje in ere blijft.....
    Ik weet dat het een super recept is.... en als ik ooit een proffesioneel brussels wafelijzer op de kop kan tikken tweede hands.... zal ik dat zeker en vast aanschaffen, dan komt  de wafel nog beter tot zijn recht......
    En ik heb op mijn erewoord beloofd dat zodra er verse aardbeien en/of ander vers fruit.... ik ze
    terug zal bakken....
    Bij ons in Antwerpen bestaat er een begrip een "pateekes-madam", dat wil dus zeggen dat deze dames , s'middags alléén of met zijn tweetjes der op uit trekken , naar de Carfour, De belgische makro, Of de Hema... om daar om een uur of 2 , drie, koffie met gebak, een brusselse wafel of een pannekoek te gaan eten in het desbetreffende restaurant. Dat zijn over het algemeen dames op respectabele leeftijd, dus al lang de pensioensleeftijd voorbij.... opgedirkt op hun paasbest, en behangen met al de juwelen die ze in huis hebben , gekocht, gekregen of georven.
    Ik denk niet dat dit hier gebruikelijk is, maar als ze bestaan kunnen ze dan later hier hun zakcentje komen verteren.hahahaha     .....

    24-02-2013 om 10:11 geschreven door myrthe


    >> Reageer (2)
    23-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je kan hier maar beter rekening mee gaan houden..... leve de echte boere boter!

    "Becel Pro-Activ vergroot de kans op hart- en vaatziekten"



    Waar is de tijd dat we nog onbezorgd een plak boter tussen onze boterhammetjes propten? Vandaag worden we om de oren geslagen met wat allemaal niet mag, maar de grootste verdedigers van een gezonde levensstijl is tegenwoordig de voedselindustrie zelf: gezondheid is de nieuwe marketing. Al blijkt dat niet steeds te kloppen: Becel Pro-Activ zou bijvoorbeeld net omgekeerd werken.


    In Nederland heeft Foodwatch, een consumentenorganisatie, geëist dat Becel de margarine uit de handel neemt. Volgens Unilever, eigenaar van Becel, zou de margarine het risico op hart- en vaatziekten verkleinen vanwege toegevoegde plantensterolen. Deze stof, die ook te vinden is in groentes, heeft een gelijkaardige structuur als cholesterol, waardoor het lichaam deze soms 'verwart' en daardoor minder cholesterol opneemt.

    Volgens een aantal onderzoeken kan je diezelfde plantensterolen echter ook terugvinden bij arteriosclerose: het vormen van aanslag en eventueel dichtslibben van de aders en een veel voorkomend probleem in onze contreien. Alhoewel cholesterol de grote boosdoener is, zouden deze sterolen eveneens voor afzetting op de binnenkant van de aders zorgen, waardoor het risico op hart- en vaatziekten stijgt.

    Unilever wist te melden dat wie geen verhoogde cholesterol heeft, zonder problemen Becel pro-activ kan blijven gebruiken. Becel pro-activ is alleen bedoeld voor mensen die hun cholesterolgehalte willen verlagen.

    Consumentenorganisatie Foodwatch claimt dat pro-activ margarine van Becel de kans op hart- en vaatziekten vergroot. De organisatie wil daarom dat het product uit de supermarkten wordt verwijderd.

    In Duitsland werd al een rechtszaak tegen Unilever aangespannen, afhankelijk van de uitslag zal Foodwatch Nederland beslissen of dit ook in Nederland het geval zal zijn. (KA)

    23-02-2013 om 23:06 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEER eens een geval van pesten
    http://www.clint.be/actua/pest-ettertje-mishandelt-meisje-gruwelijk-video


    Meestal zijn het individu's met weinig  intelect... en van zeer lage commaf....Pesters bestaan in alle leeftijdsklasse's.... Wie ons pest, die weet niet waar hij aan begonnen is, ik heb geleerd om van mij af te bijten en geef niet op... tot ik vind dat de pester(s) hun deel hebben gekregen !!

    23-02-2013 om 19:46 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We hebben ons deze avond echt te goed gedaan aan...
    Brusselse wafels...eigenlijk hebben we ons ziek gegeten......
    De wafels zijn zo luchtig en happen zo heerlijk weg.... dat je gulzigheid, niet vlug genoeg de volgende ( dubbele) wafel kan naar binnen spelen.... met alle gevolgen van dien..... Want  de eigen bereide deeg.... is gemaakt van echt spul, echte eieren , bloem , melk en boter..... en hoe luchtig ze ook zijn.... je maagske protesteerd als je er vier of vijf ( dubbele) de man hebt naar binnen gewerkt  al dan niet met boter, confituur, of kindjessuiker.....
    Ik had er een gedeelte over... ( want het deeg verwerkt héél profijtelijk door zijn luchtigheid) en heb er een gebuur (hopelijk) een plezier mee gedaan !In elk geval waren we een uur ofzo wat.... de gure kou vergeten, en ik heb op mijn komuniezieltje beloofd om deze zomer er nog eens te bakken maar dan met zelfgemaakt roomijs verse aardbeien ( uit den tuin ) en echte slagroom  ...
    Dat zal nog een veel groter feest zijn dan nu !!

    23-02-2013 om 19:14 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze morgen boodschappen gaan doen...
    En in gesprek geraakt met mensen ( nederlandstalig) die hun licht kwamen opsteken om in de haute marne een eigendom aan te kopen.....Ik heb ze attent gemaakt op de website van de notarissen.... en ook de naam gegeven van een notaris die héél corekt werkt
    Die blij is dat de streek nieuwe mensen aantrekt, die de verpauperde huizen terug nieuw leven inblazen.... en zodoende zorgen dat alles terug een meerwaarde krijgt...
    Immo's zijn hier te kust en te keur.... maar zelf heb ik  hele slechte ervaringen mee dat soort van cowboy's....( verhuren en aankoop) En geef ik iedereen de raad om naar een notariskantoor te stappen, en met de eigenaren te gaan babbelen....Het zal heel veel (soms) duizenden euro's schelen.......
    De zon is van de partij dus zal ik in de tuin maar eens gaan kijken of ik daar al iets kan uitvoeren,want door mijn tendenitis.... heb ik veel van mijn kracht verloren in mijn armen en moet ik machteloos toezien..... hetgeen vroeger zeker en vast niet waar was.... maar het is nu zo

    23-02-2013 om 13:39 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij het opstaan...

    Gaf de thermometer min vier aan..... brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.................; het is echt te koud,om in de tocht van de schuur te werken................
    Ik was zo blij een paar dagen geleden, dat het mogelijk was om buiten te eten s'middag's , maar nu is het net of het is weeral maanden geleden..............Als we voortdurend binnen moeten leven is het hier echt een varkensstal,het brengt niet op dat ik opruim en al onze spullekes zien er op een paar uur uit of ze komen onder een lading aardappelen vandaan zonder bescherming.............
    Het positieve is dat de tuingrond nu enorm uitdroogt en de klei luchtiger wordt,.De bakken compost die we op het eerste stuk hebben ingewerkt maakt inderdaad een verschil.... dus dat zal als er plaats is in de camionette steeds op het menu blijven staan.
    Maar dat zal pas kunnen op vele latere datum, Theo wil zakken met klaargemaakte specie om te vloeren meebrengen van belgie omdat het echt teveel scheelt in prijs.
    Dus zal hij niet tot zijn nek toe vol geladen zijn maar wel het max. aantal kg's bevatten.

    23-02-2013 om 09:15 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    22-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het voelt siberisch koud aan... door de venijnige wind
    Alhoewel het nog altijd 1 luttele positieve graad is , theo is van armoei gestopt.... in de schuur tocht het enorm.... en de snerpende kou..... is toch echt teveel van goeie ... maar ..... hetgeen al klaar is.... is de moeite.... Het ziet eruit of de hoeve is alzeleven goed onderhouden geweest ( hetgeen natuurlijk niet waar is) Het gebouw vraagt nu 1X naar reeds gebruikte toestanden, een hagelnieuwe vloer... zou teveel vloeken.... en ons kent ons... dat is niet zjust !!Omdat ik gisteren na de middag gewaar werd dat het eerste gedeelte van de moestuin eigenlijk al rul aanvoelde en gene kleffe pap meer was..... dat gemeld aan Theo, die tot mijn hele grote aangename verrassing, het eerste gedeelte van den hof al aan het frezen  was...Berekoud, en hier en daar een verdwaald sneeuwvlokje zorgde dervoor dat we redelijk vlug binnen zijn gevlucht voor de gure kou....
    Morgen als het kan , verder doen.... zodat de tuin en het terras tegelijkertijd gebruiksklaar zullen zijn..... Deze avond zelfgesneden frietjes met een kortelet en witloof met zelfgemaakte mayonaise... en nu, nu lekker witse verder  bekijken......

    22-02-2013 om 18:34 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theo is ondanks de bijtende koude....
    In de schuur vollop de vloeren aan het leggen.... het heeft nogal wat voeten in de aarde, want geen enkele muur loopt recht, het teras heeft de vorm van een trapezium.. dus héél veel zaagwerk aan de zijkanten..
    Maar het is schitterend materiaal.... en ik ben blij dat ik hie de hand heb kunnen opleggen.Der is mij ook gezegd dat volgende bestellingen veel duurder zullen , zijn want ondertussen is de vraag enorm gestegen...
    De platen lenen zich tot gelijk wat.....optrekken van stallen, tuinhuisjes terassen, binnenmuren ook planché's... bloembakken, tuinhekken enzovoort...
    Er is al tand en groef in geslagen, dus dat scheelt ook en de platen zijn van een serieuse dikte... ze geven niet mee onder het gewicht van een volwassen manspersoon die thuis voldoende eten en drinken krijgt ,
    Als alles zal afgewerkt zijn dus geschuurd en ik denk gevernist... maar daar ben ik nog niet volledig over uit.... dat het dan echt het van het zal zijn....
    Omdat we veel, zelfs héél veel nodig hebben gaan wij ze natuurlijk allemaal zelf gebruiken ... het zou te stom zijn om bijna het dubbele te gaan betalen de volgende keer...
    Het leven is aan de rappe... zei mijn grootvader altijd... en eigenlijk is dat wel zo...
    Nu eerst en vooral theo een lekker bakske verse koffie presenteren zodat hij wat opwarmt.

    22-02-2013 om 14:19 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is berekoud , super droog en helder
    Ik zou graag hebben dat Theo eerst en vooral de tuin vreest , maar op dit moment van de dag is het allemaal keihard bevroren !
    Dus verder doen aan het binnen-terras.en deze middag bekijken hoever het met de grond staat.. ( is die genoeg ontdooit om hem te bewerken) als dit het geval is kan dit natuurlijk eerst en vooral gebeuren.... De bloementuin is voor latere datum ( alhoewel ik wel al een hoek heb gereserveerd voor al mijn stekken en struiken die ik later.... gebruik om de tuin aan te kleden, dus eigenlijk , feitelijk heeft het nu nog geen zin om de bloementuin al mooi te maken er moet nog zoveel gebeuren voor alles een defenitieve plaats kan of moet krijgen....Het is natuurlijk fijn dat je al stekken kan maken voor hetgeen je wil gaan verwezelijken met je tuin... elke stek die aanslaat is toch gauw 5 a 6 euro gespaard..... en ik wil veel, heel veel klimmende bloeiers tegen de vele muren...... zodat de vogeltjes en de bijtjes vollop hun ding kunnen doen.... als alles later in orde is.... dan zien we wel wie of wat de zaak gaan onderhouden..... eenproffesionele  firma is vlug genoeg aangesproken. Om de zaak te onderhouden.




    22-02-2013 om 10:10 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    21-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag heel droog , maar ook heel koud....
    Er stond een venijnige wind die alles bitterkoud maakte....en de zon kwam voor de middag even zeggen dat ze in congé ging voor de rest van den dag...
    Vanavond staat er gebakken visfilet  met natuuraardappelen en gestoofde prei met een roomsausje... als nagerechtje hebben we lekker roomijs... we zijn onze smaakpapillen aan het trainen met een wit wijntje :Poully Fume ..... Terwijl theo aan het vechten was op het binnen-teras met de platen ... was ik al het stoofke boven gaan aansteken.... want hij kan  nu wel een hete douche gebruiken om te ontdooien en de tennis-ellebogen een beetje soulas te geven.....

    21-02-2013 om 17:32 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wederom een zonnige dag !
    Waarop ik weer met grote houten platen sleuren mag!

    21-02-2013 om 09:24 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    20-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.You tube afschuimen naar interesante docu's
    gemiste serie's enzovoort...
    ik heb eerst de reeks over victoriaanse tijd volledig bekeken, dan Witse al een gedeelte gevolgd... en nu ben ik op een reeks van deadly women gesukkeld.... vrouwen die moorden,
    Veeleisende vrouwen, die iedereen rondcomanderen geen nee verstaan super jaloers zijn en.of egoïstisch een duur woord daarvoor is narcisitisch... Op zijn klings gezegd.... bij die vrouwen is er hier en daar nen hoek af( en bij sommige zijn der geen hoeken meer te bespeuren ).
    Hetgeen mij het meeste is bijgebleven is volgende stuk...
    MURDER OF INNOCENCE...... Vrouwen die zo gek zijn als een achterdeur, die om hun man een lesje te leren hun kinderen gewoon kapotmaken..... pfff....
    Ik zou zeggen kijk en huiver.... bij sommigen zal er wel een lichtje gaan branden !
    Deze link copïeren en plakken

    http://youtu.be/DLNFOlid6cA

    20-02-2013 om 22:39 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het wa deze nacht niet zo koud , zoals beloofd was met de weersvoorspelling...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Trouwens de termometer geeft ook veel meer graden aan overdag, dan dat ze voorspellen minimum 10 graden... de natuur leeft helemaal op!
    Ik heb gisteren mijn voet verzwikt in huis sommige planken van de vloer staan een gedeelte omhoog... en heb ik me dus mistrapt... hout leeft zelfs na honderden jaren en die bobbels en bulten verdwijnen op 1 plaats en komen op een andere weer te voorschijn.Gisteren juist na het gebeuren ging het nogal.... maar nu een nacht nadien doet het vele meer pijn.... dat wordt dus pikkelen en strompelen.... we kunnen dat eigenlijk, feitelijk missen....
    vandaag planken vloeren sleuren naar het binnen terras en de droogste op de grond leggen om ze met de parketschuurder op te schuren zodat ze kunnen bevestigd worden en daarna behandeld met 1 of ander goedje van vernis...
    Deze mensen zijn het ontwerpers team van de amsterdamse hotelketen...... Zij hebben nog meer ideetjes die voor mij echt te gedurfd zijn met uiteraard materialen van uitstekende kwaliteit  , maar waar wel een goedbetalend publiek voor is  chapeau....

    20-02-2013 om 09:44 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    19-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze vind ik dus echt fantastisch!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen en dan bedoel ik niet allééééén de mooie prent !!!
    Maar ook hetgeen er mee bedoelt wordt... naapers zijn er genoeg... van denken wordt je blijkbaar moe!!

    19-02-2013 om 20:37 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb vers bladerdeeg !
    Dus ga ik straks lekkere appelflappen maken...met lekkere stukjes appelcompot.... geen smurrie... die klef en papperig in je mond hangt...maar pittig, fris-fruitig met een klein tikkeltje zuur....Het water komt me echt in de mond....
    Ik moet zeggen , bij ons in Antwerpen heeft de grand-bazar  en ook de Lidl lekkere appelflappen voor een klein beetje geld.... de toestanden die ik hier al gekocht heb kunnen daar echt, niet aan tippen.Hier zit er als vulling een soort brij in dat meer op een gelatineachtige substantie lijkt met een vage zweem van appel...en dat is echt een klets in je gezicht.... Hoe kan je nu iets simpel als appel verpieteren?.. Hier lukt dat !
    Deze avond...... macaroni met kaassaus en hesp in den oven....
    Theo heeft mijn kaassaus leren eten.... en vind al wat ik klaarmaak met kaassaus zelfs super lekker......

    19-02-2013 om 16:14 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is weeral een heldere zonnige dag.....
    Dat resulteerd natuurlijk wel dat het 'snachts nog ferm koud is...
    Ik heb de eerste dagen mijn groentenbaby's op de placaard achter de stoof gezet beneveld en onder plastiek, dan de plastiek weg ... en ze dan wat verder van de stoof weg gezet... Daarna op de vensterbank ...De zon schijnt op hun bolleke door de kapote luiken... en je ziet ze werkelijk groeien.
    De nacht daarvoor had ik ze op de vensterbank laten staan.... geen erg in het grote temperatuursverschil , en dat het enkel glas is... en er waren er een paar letterlijk van hun strootje gegaan.... Deze  nacht heb ik  ze veilig omtrent de kachel gezet... die niet laaiend heet is s'nachts maar stillekes smeult... zodat het niet ijskoud is binnen

    19-02-2013 om 09:28 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    18-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik hoop dat mijn verzameling stekjes allemaal hun best blijven doen..
    Momenteel, heb ik in mijn tuin staan
    2 rhodo's
    1 azalea ( maar dat is twijfelachtig, want die was al ver kapot )
    2 druivelaars meegebracht Belgïe en Nederland (tafeldruiven)
    2 hazelaars ( hazelnootjes)
    aardperen
    frambozen
    pioenrozen
    sneeuwklokjes
    hyacinten
    veel laatste nieuwe soorten van tulpen
    Irissen
    blauwe druifjes
    rozen
    klimrozen
    klimop ( tot in den treure)
    sleutelbloemen
    korenbloemen
    aardbeien
    bosaardbeitjes
    flox
    petunia's
    krulwilg/hazelaar ?
    In kweekbakjes heb ik 2 verschillende soorten kolen gezaaid
    2verschillende soorten van tomaten
    petunia's
    flox
    lobelia's ( klokjesbloem 2 jarig )
    pepers... en zodra het weer en de grond het toelaat een grote varïeteit aan groenten te beginnen natuurlijk met sla, spinazie, courgette's ( spaghetie vegetal) prei, tomaten uitplanten, wortels en selder zaaien , bonen planten.... pfff... elke dag een bodem onderzoek maar nog steeds veel te drassig !!
    Overdag kan je eigenlijk al lekker buiten genieten in het zonneke... in De serre is het echt een tropische vochtige temperatuur door de condens.... die verdampt uit de bakjes en natuurlijk de grond... gewoon Zalig....

    18-02-2013 om 19:23 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker geslapen en het is buiten droog
    Omdat ik gisteren in de voormiddag de plavonds en de wanden voor de tweede keer in de primer had gezet en de tuin te drassig was zijn we nog eens een mooie hele lange wandeling gaan maken.... naar het oude Melay... om daarna dan langs wildpaadjes naar de "grote " weg van Melay af te zakken, we hadden er eigenlijk een straf paske ingezet... en ik moet zeggen mijn conditie is nog altijd niet wat het moet zijn maar het gaat beter dan vorige wandeling( en het eerste stuk is dus steeds klimmend) we hebben er 2 uur over gedaan , zonder treuzelen... zo meer een militaire pas.... en het heeft ons buiten mooie zichten en wondermooie plekjes..... deugd gedaan....
    Ik heb spijt dat ik mijne camera thuis had gelaten .... want de woeste natuur die eigenlijk midden tussen de bossen haar gang is gegaan eeuwen aan een stuk, is echt betoverend, we hebben ook nog een ruïne gevonden van een kapel, kerk of een dooienhuizeke ( kerkhof)
    De sneeuw die nog aanwezig was.... verraad aan de sporen in de sneeuw dat het daar nog vol zit met wild... reetjes, herten en konijnen...Vandaag verder schilderen en met platen sleuren.

    18-02-2013 om 09:02 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    oplichting
    blog.seniorennet.be/oplicht
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!