Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    04-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voila... de wafels zijn gebakken !
    Opgepeuzeld met bloemsuiker en verse slagroom.... en de overschot is verdeelt onder mensen die we een warm hart toedragen !!.... en ons andere huisgenoten hebben er ook van mogen smullen !! en wees gerust , ze weten echt wel wat pannekoeken en wafels zijn hoor, als ik aan het bakken ben , zijn ze niet uit de buurt weg te krijgen, want ze weten als er eentje mislukt is dat zowiezo voor hen !!
    Naderhand hebben we het lekker zondag's gehouden.... een frisse douche genomen en wel al in pyjama ( maar we zijn op het onze... en er hoeft ons echt niemand te komen storen .... en genieten van een lekker bruisje..... en de capriolen van onze kleine vriendjes !!!


















    04-08-2013 om 19:43 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE wafelenbak kan beginnen....
    Eerst alles klaar zetten !! uiteraard buiten hé, ik wou dat ik altijd buiten kon koken, jammer genoeg moet dat in de winter binnen in dat vies kot !!!  Om moedeloos van te worden !!! 
    Maar goed nu is het feest !! we kunnen buiten met alle ingredïenten aan de slag !! vive la vie !!
    Sorry voor de buurtjes, het zal  in de straat weer ruiken naar vlaamse kost !!! ....
    Buurman aan de overkant zal weer kontent zijn als er over schieten ( want de brusselse wafels kan je niet bewaren !!!






    04-08-2013 om 14:16 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben redelijk vroeg gaan slapen...
    Na een heerlijke maaltijd... waar ik al sinds ik de zaadjes heb gekocht  van droomde... en het is echt geworden zoals ik gehoopt had.... Courgette is courgette... zie ik je al denken, dat is ook zo !... Maar ik zou mezelf niet zijn mocht ik deze prachtige vruchten niet omtoveren tot een smaakvolle schotel!
    Zeg nu zelf  naar wat smaakt sla op zichzelf, of witte kool , zonder de nodige saus en kruiden ? juist! naar weinig of niets... en dat is dus hetzelfde met de patison !!! en nog maar eens tot vervelens toe herhalen het is een wondermooie plant , waar weinig of geen onkruid onder groeit.
    Ik heb ondertussen  ook al een paar bladzijden gelezen van het boek gschreven door een vrouw over vrouwen .... grootmoeders moeders en dochters, en van alle lagen van de bevolking, en alle beroepen, en godsdiensten, van Religieuzen , tot boeredochters, die uit een groot of klein gezin komen, of uit een weeshuis of kostschool !!
    De taboe's over je eigen lichaam , opgesolferd door het geloof !!! ....Van waar de kindertjes kwamen, maandstonden, verkering krijgen enzovoort.... 
    Ook is er een heel hoofdstuk gewijd aan hoe vrouwen vroeger de toestanden met hun maanstonden en hun hygïene(moesten) omgaan en de spullen die daar dan voor gebruikt konden worden.... en  ik moet zeggen, ik denk dat ik het (voor-oorlogse  doeken die met een gordel om je lijf gedragen werden ) . de hygïenische servetten , noemden de zusterkes dat, tot de tampax en de o.b.tjes ... dat was niet goed, want daar werd je van ontmaagd  ... enzovoort.
    Echt alles komt aanbod en is heel mooi beschreven, Ook hoe de nonnekes omgingen met hun gevoelens toen ze al ingetreden waren ( klooster dus) het is een zeer interesant boek, die echt een klare kijk geeft , wat godsdienst kan teweegbrengen, .... 

    Theo is het hout voor de lambrizering aan het slaan en dan gaat het met rasse schreden vooruit... ik ga het plavond nog bijplamuren, want in de wintermaanden en met een zware depressie is de afwerking niet echt naar mijn goesting, ik vind het op sommige plaatsen zelf héél minnekes voor mijn eigen doen . 
    Meschien dat ik na de middag Deeg ga maken voor Brusselse wafels......Het is al een eeuwigheid geleden dat ik die nog eens gemaakt heb !!en ik heb nog klaargemaakte slagroom staan in zo een speciale syfhon !! Dat is nog eens een gedacht sé !!!En met lekker veel bloemsuiker voor Theo !!! Njam, Njam 

    04-08-2013 om 08:21 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    03-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze warme maaltijd heeft gesmaakt !!
    De patison was perfect gegaard... goed afgekruid en een lekkere pittige vulling !!! gans de buurt kon weer de geur van ons eten ruiken....het was echt om duimen en vingers af te likken !! Ik ben blij dat we de patisons gezaaid en uitgeplant hebben want dit zullen blijvers zijn.... elk jaar op nieuw goed geweten.... het zijn courgette's, maar ze hebben door hun vorm echt iets feestelijks kijk maar !!









    03-08-2013 om 19:10 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig is het wat aan het afkoelen...
    De was hangt in de tuin te drogen.... de patison staat gevuld en wel in de oven, een grote ketel met groenteboullion staat op het vuur om de macaroni te koken die we daarbij gaan eten, ( ik had de keuze aan Theo gelaten ) Theo bekijkt dat allemaal maar argwanend, want die groente kent hij niet, en is niet zo avontuurlijk aangelegd op dat vlak als ikzelf ... Maar een pluspunt vond hij al, dat de vulling enorm lekker ruikt ... ik ben benieuwd !! Het is eigenlijk geen werk... en de vulling is een recept uit mijn eigenste grijze massaboek !!! gewoon terplekke verzonnen.... ik heb foto's genomen en als het lukt zal ik er maken als hij uit de oven komt, ik ben begonnen met een half uurtje , maar het zou kunnen dat er nog tijd moet bijgezet worden !!! ... Ondertussen een paar foto's van onze kleinste kapoen.... Hare klim/krabpaal is al helemaal ingeburgerd... en zelfs Luna kan zoals een kat tot op het bovenste verdiepke geraken ( zeker als ze denkt dat de poes haar melk niet allemaal heeft uitgedronken,ik heb het natuurlijk nog niet geproefd, maar die poezemelk moet toch een speciale smaak hebben )



    03-08-2013 om 18:03 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eventjes naar een vide Grenier geweest in de buurt !
    Plezierige dingetjes gekocht !! iets dat al lang op mijn hebberig systeem werkte heb ik nu voor vijf euro aangeschat een soort expresso-machientje .... we zien wel wat het wordt, ik weet wel al waarom het nog bijna nagelnieuw is, er kunnen maar voor twee tassen  water in de stoomketel... ( is op electriciteit !
    een paar antieke klompen ( voor aan de muur ) een paar prachtige eierschalen koffietasjes echt super fijn en elegant sjiek !!! het zijn er maar drie, maar in een mooi kastje kan dat echt wel een hebbeding zijn.... mischien dat ik ze verpats aan een antiquair !!






    03-08-2013 om 12:46 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog een paar foto's van ons fruit
    en meschien onze toekomstige citroenleveranciers ...opgekweekt uit een pitje
    de blauwe pruimkes aan de boom is het overschotje dat we nog niet opgepeuzeld hebben.... ze zijn heerlijk zoek.... en ongespoten !!! nog twee bomen die moeten verder rijpen .... ze zijn niet al te groot, maar we zijn blij dat ze al vruchten dragen...... want het is tenslotte niet niets voor een boom om gerooid en in een heel andere bodem terecht te komen !!








    03-08-2013 om 07:50 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze Nacht ferm gespookt serieuse windvlagen... en broeierig warm...
    Het is eigenlijk de eerste nacht dat ik slecht geslapen heb van de hitte, ik lag zowat te baden in mijn eigen zweet en dan de Jef die paniekerig lag te hijgen door die wind... ( broekschijter )
    Maar goed... opgestaan de hondjes en de poes uitgelaten en dan gewapend met mijn cameraatje naar den hof !! 
    dus kijk en geniet, ik denk dat ik vandaag de patison ga oogsten en klaarmaken oftewel morgen, valt te bezien hoe ons draaiboekske vandaag uitkomt !


















    03-08-2013 om 07:45 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    02-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is eindelijk zover afgekoeld dat het een aangename 26 graden is.............
    De tuin heeft weer zijn rondje water gekregen en al de kolen groot en klein zijn dus voorzien van een lekker biologisch middeltje tegen de gatenmaker in hun bladeren.... 
    Het is fantastisch hoe alles weeral gegroeid is, het is net of onze tuin heeft gene last van de hitte !! en ik weet beter want overdag is het er niet uit te houden.. ik wed dat je er een zwembad zet , dat het binnen de kortste keren aangenaam warm water  is !!! De patisonplanten zijn enorme joekels geworden ze beginnen echt het zicht van de tuin te domineren... met als uitschieter natuurlijk de zacht-cremegroene vruchten.... Alles begint zowat volwassen vormen aan te nemen.... en dat is dus echt voor ons een feest!!! 
    Het enige minpuntje is dat de hortensia's het in de tuin  niet echt florizeren, die gaan we moeten verplaatsen, de plekken waar wel schaduw is, zijn absoluut nog niet klaar , om ze daar al te planten, en de plaats waar we ze nu al hadden voor uitgekozen deugen niet voor deze stijlvolle bloemenpracht, geen nood er is nog plaats genoeg.... waar ze enorm goed gedijen !!! en we gaan ons ogen de kost geven, als we zo aan het exploreren zijn( toekomstige zakenpartners zoeken, maar ook natuurlijk ideetjes opdoen qua bloemen en planten die hier wel gedijen ) Bij sommige mensen groeien de hibiscus gelijk kool met een grote bloemenpracht  , idem met de clematissen, en bij anderen is het net een bussel verdroogde takken... Het is echt nog wat zoeken geblazen, maar ik denk wel dat we alles in de juiste context zullen kunnen invullen..... 

    02-08-2013 om 21:52 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn terug van de winkel...
    Montigny le roi, want de schuurzeep die ik gekocht heb in Jussey deugt niet voor mijn biologische oorlogsvoering tegen het venijn , dat mijn kolen probeert te verorberen, rupsen en koolwitjes  vliegen en kruipen ... naar mijn spruiten en bloemkolen ( ik heb al mooie kleinoden hoor!!! maar ze zijn nog niet groot genoeg om te oogsten !!).... mijn witte kool en de brocoliplantjes vertonen gaten, het wordt tijd dat ik nog eens die invasie te lijf ga.... ondertussen zijn er nog twee patisons grote vruchten aan het vormen.... en krijgen mijne prei en mijne selder als volwassen vormen, dus ik heb deze winter eindelijk terug soepgroenten, zoals soepgroenten horen te zijn..... en kan ik Theo eens trakteren op een lekker menu waarin  prei met roomsaus en fischsticks zijn verwerkt ( andere vis moet hij niet , jammer genoeg )
    Het is echt een plezier om naar de tuin te gaan.
    Ik heb me al afgevraagd of mijn buikpijn niet afkomstig is van bronwater uit flessen te drinken die in de auto liggen ... ik zou graag  water kopen in glazen flessen want met dit warme weer zal dit aan het in plastiek verpakte water geen deugd doen, ik denk dat de PCB's in die petflessen oplossen door de warmte en we ongewild kankerverwekkende stoffen in ons lijf krijgen.... in elk geval.... ik heb altijd buikpijn als we een lange warme rit achter de rug hebben dus ik begin het daar op te steken.... Dus in het vervol een koelbox en vrieselementen mee !! 
    Ik weiger om water uit de kraan te drinken.... wat ze ook beweren.... zodra het enigsins kan laat ik in Belgîe toch ons putten nog eens testen, maar we gaan eerst die nog een tijdje laten lopen dus alles besproeien in de tuin en op de koer, zodat de waterput voldoende gespoeld wordt !!! 
    en we daarna een beter beeld krijgen van de waterkwaliteit !!!
    Deze avond.... bloemkool met witte saus, gepofte aardappeltjes en kip van de bbq !!

    02-08-2013 om 13:45 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ocharme de mensen die nu in het hospitaal liggen !!
    Het zou vandaag de warmste dag worden !!
    Ik houd mijn hart al vast !! gelukkig is het invoegen voorbij !! ... en kunnen we nu stillekes aan , aan de afwerking van het plavond beginnen en de lambrizering .... 
    Ik maak me ook wat zorgen over buikpijn die ik af en toe heb.... een raar iets.... hopelijk niets ernstigs, want dat kunnen we missen !! zo en nu eerst en vooral naar de tuin !!

    02-08-2013 om 08:02 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    01-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was/is weer blote konten weer !!...
    Resultaat dat de pas gevoegde tegels enorm vlug drogen en we heel vlug de tegels kunnen afwassen.... een hels karwei, met al die kantjes en randjes en hoekjes, want het is een bestaande situatie die aangepast is en sommige dingen kan je niet afbreken maar moet je integreren !!! en dat is dus eerst een berg snijwerk en daarna een massa invoegen... maar het ziet er reuze knap uit...Menig  mens zijn badkamer is kleiner dan onze douche hahahaha.... De keuze van tegels (2 vrschillend maten en kleuren) passen enorm goed bij mekaar en de glitters die er in de hoofdkleur zitten komen ook terug in de contrasttegels.... Theo is benieuwd hoe de wastafel en de spiegels die ik bijgekocht er zullen uitzien, het is echt allemaal in mijn gedachten te samen gevoegd en ik weet dat ik daar zonder stoefen redelijk goed in ben !!! Ik denk dat de laatste twee kastjes  ( toch zeker en vast 1tje er mooi bij zouden kunnen gecombineerd worden ... we zullen wel zien !! in elk geval ik weet dat we een unieke badkamer zullen hebben ... menige gast zal zich vergapen en zich een prins/prinses wanen ....
    Voor ons zal het natuurlijk nog veel plezieriger zijn, want dan kunnen we eindelijk toch een klein beetje leven als een mens, ( alhoewel ik niet veel tijd heb om huisvrouwke of poetslady te spelen, time is money !)
    We hebben lekker gegeten, een goeie cortelet met sluimererwtjes en worteltjes uiteraard, en staakboontjes, het was niet genoeg voor een volledig maaltijd ... dus was het een combinatie en het was echt om duimen en vingers af te likken.... 

    01-08-2013 om 18:43 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Net gedaan met ons tafel af te ruimen... want het heeft weer gesmaakt
    Een lekker stokbrood van ons symphatiek  bakkerke.... ( uiteraard uit de vriezer geplukt, want we gaan voor een broodje geen *** km's rijden hé)
    en nu gaan we verder doen met de douchekamer verder in te voegen, ik heb ondertussen versterking gekregen van Theo... hij voegt en ik kan beginnen met het eerste gedeelte dat ik deze morgen al gevoegd heb af te wassen !!! een serieuse karwei !!Het is bangelijk groot en nog mooier dan dat ze groot is , maar het kost uiteraard het dubbele van een gewone badkamer ( aan tegels alléén al) en een massa werk meer, maar het zal mogen gezien zijn..... 
    Deze avond korteletjes met staakboontjes en nog een kliekske sluimererwtjes en worteltjes .... want vacuum getrokken ( met prof. machine) is we goed, maar blijft ook niet eeuwig durig vers !!!
    en meschien Créme Brullér

    01-08-2013 om 12:20 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben blijven plakken tussen de lakens
    voor mijn normale doen veel te lang , maar heerlijk geslapen, mijn vingers zijn nu zo ver genezen dat ik terug de spons en een vod kan vastpakken en we met ons tweetjes de rest van de douche kamer gaan voegen !!Als dit dan geklaard is gaat Theo de speciale wc op zijn plaats zetten zodat hij weet hoever de lambrizering moet komen, om later geen breuk te hebben als er iets of wat struisere mensen logeren.....
    straks nog eventjes jacht maken op staakboontjes , zodat ik ze niet allemaal tegelijk moet schoonmaken en blancheren.... want daar heb ik een gruwelijke hekel aan, natuurlijk als je alles moet gaan kopen, in de groenwinkel , dan ga je om vijf kilo boontjes bvb. en moeten die rits achter mekaar  gekuist en geblancheerd worden... een moestuin van jezelf heeft dus meer dan 1 voordeel !!
    en dan nog eentje om de dag prettig te beginnen :

    effekes lachen Er wordt aan de deur gebeld , een vrouw doet open en ze komen met een collectebus rond voor de vrijwillige brandweer... Hare man roept;"WIE IS'T?". De vrouw roept terug "HET IS VOOR DE VRIJWILLIGE BRANDWEER!" Roept Kees terug"GEEF ZE MAAR EEN PAAR EMMERS WATER MEE "

    01-08-2013 om 08:28 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    31-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEn zalige dag is weer voorbij, wat vliegt de tijd !!
    Heerlijk genietend van een zalige temperatuur op ons koer.... met kaarsjes een lekker natje.... en mekaars gezelschap !! meer moet een mens niet hebben om gelukkig te zijn.... De wetenschap dat de badkamer met rasse schreden afgewerkt wordt en  bijna voltooid is , en dat onze tuin een oase is van heerlijk fruit en dito groenten, blakend van gezondheid, ondanks de verzengende hitte....... we hebben de luxe om onze eerste pruimen te plukken en te smullen met de wetenschap dat ze 100% puur zijn zonder gif.... ongelofelijk lekker !!! Het eerste maaltje staakboontjes zijn geplukt en wachten in een potje om morgen klaar te worden gemaakt , met een lekker stukje vlees !! De patison is bijna op de gewenste grote om te oogsten en klaar te maken , en de volgende vrucht is zich ook aan het opmaken om mooi groot te worden, de eerste struik , is formidabel groot , ongelofelijk , wat een prachtige plant.......... met als eigenschap dat je er nog van kan oogsten ook.... nu maar hopen dat de smaak meevalt , dan hebben we twee vliegen in 1 klap.....De blauwe staakboontjes zijn ook al volop in de groei en de tomaten zijn een fenomeen op zichzelf aan elke tak van elke tomatenplant (ongeveer een vijftigtal planten dus )  hangen er in trossen ofwel tomaten , variërend van grote, of trossen met bloemen.... minimum vijf tomaten aan elke tak.... dus we zullen als alles met het weer goed blijft gaan een overvloed van tomaten hebben coeur de boeuf en marmande F1.... bio zaad !! Zodra het voegen in de badkamer achter de rug is en de ruitjesschuur is leeg gemaakt, ga ik eerst en vooral nog wat brocoliplanten  uitplanten, en winterbloemkool..... Het is gewoon zalig als je ziet dat je harde werk en je gedicplineerde zorg vruchten afwerpt(letterlijk)...


    31-07-2013 om 22:50 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeilijk typen, met beurze vingertoppen !!
    Het is lekker koel... ( niet koud)... Gisteren was weer eens een zalige dag, die veel vooruitgang heeft geboekt.... de laatste pruts-stukskes moeten nog gekleefd worden en dan kunnen we met zijn tweetjes voegen ... en het plavond verder afwerken met een sierlijst ( moluur)
    We hebben alle onderdelen voor de schuifdeur van de badkamer bij mekaar ( we hebben daar meer dan een jaar naar moeten zoeken en uiteindelijk hebben we een betaalbaar systeem gevonden ( het liefste hadden we dus een echt schuurdeursysteem gehad ( in smeedijzer) maar dat vonden we niet zo direct, en het feit dat ze hier in Frankrijk met een vork schrijven als het moet betaald worden van buitenlanders.... hebben we daar niet echt op doorgezocht, en onze plan getrokken in Belgïe..... 
    Theo zweert dat we deze winter in het nieuwe gedeelte zullen wonen ik ben benieuwd , we hebben echt dit jaar héél veel gedaan , maar meestal buiten de woning, zoals een hek geplaatst aan de ander kant van ons erf (no 17) de tuin omheining gemaakt ( moestuin) een terras gemaakt buiten, maar ook op het eerste verdiep van het vakantiehuis,we hebben vloeren gelegd in de badkamer, we hebben steunmuren voor de ingangspoort gemetst en bezet, we hebben luiken gemaakt en alle houtewerk op de koer dat al voorhanden was geschuurd gerestaureerd , in de grondverf gezet, en natuurlijk ook de eindlagen  erop gezet ... Theo heeft ook de buitendeur van het gastenverblijf  ( dat de Bulgaren hadden opgestookt !volledig nieuw gemaakt !Hier en daar nog wat mensen uit de nood geholpen, en nog een paar serieuse levenslessen gekregen..... Zodat we nog meer op ons zelf zijn gaan leven..... 
    Het egoïsme en hebberigheid van de mensen  rijst de pan uit, en we zijn goed, maar niet gek, we hebben ons voorgenomen, van eens wat meer aan onszelf te denken !! want de rest van de mensen doen dat ook !!!

    31-07-2013 om 07:43 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    30-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.update
    Het pizzadeeg was nog voortreffelijk !! en zodoende heb ik met veel verse produkten een hele lekkere pizza gebakken ( een klein uurtje in de oven) ondertussen een lekker aperooke en leute gemaakt met ons schannulleke ik denk dat dat hondje een reïncarnatie is van de 1  of andere ferme voetballer !! dat beestje voetbalt graag, ongelogen waar, ze kan zelfs dribbelen !! 
    Haar voetbal ( amerikaanse voetbal) die koestert ze als een diamant, en als ze goesting heeft, dan komt ze hem voor je voeten leggen.. omdat ze zo fijn en klein is kan je niet zomaar op dat spel beginnen schoppen , want voor hetzelfde geld schop je dat kleine ding een fractuur, dus opletten is de boodschap... en zij maar keffen, blaffen bijna hysterisch , want ze wil de bal natuurlijk pakken zoals een keeper.... echt aandoenlijk.... We krijgen haar maar aan het voetballen als we jeux de foot zeggen... dan vliegt ze als een pijl uit een boog om haar bal  en komt er zo fier als een gieter mee afgewandeld in haar muilke... 
    Zo het was een super-productieve dag! met hier en daar een vrolijke noot .... 
    Deze morgen gezien dat we in de grote badkamer een paar meubeltjes hebben die daar perfect bij passen.... en nu een zalige douche... en met een goed boek naar bed !!

    30-07-2013 om 20:47 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo straks eens kijken hoever ik kom met mijn overschotje pizzadeeg
    Dat ligt goed ingepakt in de ijskast... en als het nog te doen is maak ik voor deze avond een pizza... met vers gesneden groenten... niks speciaals... Het is lastig typen want mijn vingertoppen zijn door het voegsel kapot gevreten... (piepkleine wondjes ) Terwijl Theo de laatste puzzelstukjes snijd en op hun plaats kleeft ben ik dus begonnen aan de muren van de douchekamer ( de vloer van de ganse badkamer is zondag al gedaan mooi echt waar )
    Mijne rug en mijn vingertoppen ... deden vreselijk zeer, dus ben ik gestopt en ben ik nog eventjes naar de tuin geroetst, want ik had deze morgen gezien dat de meeste tomatenplanten die aan gewonen stokken staan ( aangebonden) hulp nodig hadden, hun masale takken , die dan ook nog eens overladen vol hangen met gele bloemen of trossen tomaten, variërend van grote  lagen bijna op de grond !! en dan krijg je rotte vruchten en zieke planten.... dus dat ook nog gauw in orde gemaakt.... zowel in de serre's als buiten doen de tomaten het formidabel voortreffelijk , ik heb er geen woorden voor,Ik heb gezien dat bij sommige franse dorpelingen de tomaten al redelijk groot zijn, maar die hebben geen eigen gekweekte plantjes ( dus vanaf de zaadjes, verspeend en dan later uitgeplant zoals ik) maar van een eindje verder bij de groententeler .. dus die hadden al een grote voorsprong.... Omdat ik echt puur natuur wil vanaf het zaadje.... tot de groente die op mijn bord ligt moet het bij mijn chemicalïen vrij zijn, ben ik niet zeker van de zaadjes dan ga ik die werkelijk wassen  ( en terug laten drogen ) 
    Mijn vingers jeuken om de patison te oogsten en die klaar te maken maar dat zal toch nog een paar dagen moeten wachten.... tot ik hem goed kan vullen  met een lekkere farce !
    Zo nu mijn ontdekkingstocht naar de ijskast kan beginnen.... Theo is al helemaal verlekkerd ..... 

    30-07-2013 om 17:31 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voila... in pyjama ... met gans de bende naar den hof !!
    Gewoon zalig !! alles is goed voorzien van water ... maar het ziet er weeral donker en betrokken uit !!
    Ze moeten nu ook niet overdrijven hé !!
    Mijn patisonneke is bijna verdubbelt tegen eergisteren, ik had wel al gelezen dit een  eigenschap is van de patison.. maar het is toch een fijne verrassing...
    Ondertussen weet ik ook dat er aan die plant vrouwelijke en mannelijke bloemen zitten , hoe je die kan onderscheiden, en hoe je de natuur ( bestuiven) een beetje kan helpen...
    Al bij al het is een fantastische mooie plant ... ook serieus overdonderend van grote !!!
    We zijn dus ondertussen terug in huis en gans de bende zit te ontbijten....; Molly weet dat ze haar prakske op haar privéplekje krijgt... en de rest zit aan de schoofbak.... te genieten, want als we gans de dag weg zijn eten ze, of drinken ze blijkbaar niet !!! 

    30-07-2013 om 08:08 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    29-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo de laatste meubeltjes zijn op ons erf beland !!
    Het was vele aangenamer rijden... dan vorige vrijdag..... In het terug rijden zijn we nog even mijn leesvoer gaan aanvullen.... en heb een hele rits prachtige boeken aangeschaft... 
    Zodat ik s'avonds en tijdens de uurtjes "vissen" ik mij lekker kan uitleven als boekenworm...
    Met deze laatste lading heb ik niet op een eurootje gekeken .... want tenslotte ga ik toch ook een bibke aanleggen.... voor diegen die ook graag leesvoer hebben... kunnen ze dus hier een boek lenen.Ik moet nog wel een methode uitdokteren hoe we dat in het vat gaan gieten om mijn spullen niet kwijt te geraken .....Ik kon ook voor een prikje Schindlers lijst op de kop tikken en de film is machtig mooi ... dus heb ik nu ook het boek... Uiteraard een mooi groot kookboek met prachtige foto's en 2000 recepten ook veel italiaanse ... ik ben redelijk gek op de italiaanse keuken, heb eigenlijk ook alles om zelf deegwaren te maken....maar het liedje van altijd, het is hier echt vies en in de zomer maak ik echt alles buiten klaar.... maar in de winter .... kan dit niet, en alle machientjes worden hier smerig, we hebben net alles afgewassen vier dagen aan een stuk en het is al terug even smerig !!! het is echt onmenselijk ... zo te moeten leven... we hadden alle vliegen weggezogen met de stofzuiger alle spinneragen weghaalt  en dan afgewassen me dethol , als je nu binnen komt zou je zeggen dat wij nooit gekuist hebben er liggen terug vliegenlijken en de webben hangen weeral overal ..Dus staat alles nog mooi te wachten in mijn grote keuken te antwerpen 

    De titels van mijn leesvoer :
    KOKEN de eigentijdse keuken 
    Deltas groot moestuinboek ( waar veel ziektes en bioremedie's beschreven worden ook de insekten met foto's en tekeningen , echt een leerrijk boek voor de beginneling of iemand die echt wil overschakelen op biologisch tuinieren 
    Dan Heb ik  volgende boeken 
    Misbruik wordt gestraft (Réné Appel)
    Bedwelmend bedrog (Sally Beauman)
    DE schaamte en de schrik goesting  en genot (Diane de Keyzer) vier generaties vrouwen vertellen ....
    Bloedmaffia (Heinz G. Konzalik)
    Het geheim van de Buick ( Steven King)
    en dus zoals eerder geschreven Schindlers lijst (Thomas Keneally
    Ik heb er al een rits liggen in de nieuwe keuken  ( kartonnen doos) die ik nog moet verslinden... en de massa's kookboeken, want dat is dus een droom ik wil in mijn eigen gerestaureerde , gemodernizeerde en aangepaste keuken ... een boekenkast met kookboeken, ( alhoewel ik toch meestal mijn eigen goesting en fantasie aan een recept geef .... en ik van her en der ook nog receptjes krijg en/of opduikel !!

    29-07-2013 om 22:31 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het wereldje van Molly
    Moly komt klikken als Luna gelijk een aap op de krabpaal kruipt en Molly haar eten naar binnen sloekt ... dan probeert Molly eerst met haar pootje Luna weg te kletsen (te verjagen) maar dat lukt (nog)niet en dan komt ze klagelijk schreien !!! en Luna gaat zich verstoppen wetende dat ze onder haren duvel gaat krijgen !!! maar telkens opnieuw is het van datte !!

    29-07-2013 om 07:20 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heel vroeg gaan slapen....
    Met 2 hele zware pijnstillers.... die ook nog ontstekingsremmend werken !! en de gansen dag durende regen !!!............. alles was kleddernat !!Deze morgen is het bewolkt droog en lekker afgekoeld.... nu vlug een kommeke koffie want we hebben een druk programma af te werken !!
    Ik vertel daar later wel wat meer over !!
    De eerste inspectie naar de badkamer .... heeft verklaard dat alles dik in orde is, weer een werkskse dat achter de rug is, nu nog de muren van de douchekamer !!!en we kunnen de zaak verder beginnen afwerken !!! als mijne koffie uit is en ik heb mijn inspectie van de tuin gedaan ( ik heb immers gisteren niet meer naar achteren geweest, het was hard aan het regenen ) ga ik Theo oproepen !!
    De hondjes en ons Molly zijn al voorzien van de nodige natjes, droogjes zijn gaan plassen en hebben uiteraard ook al de nodige knuffjes gekregen !! Sinds Molly erbij is gekomen is dat allemaal blijkbaar nog vele intenser geworden ... surtout dat knuffelen... ( maar ook luisteren doen ze nu beter, ze zijn bijna voorlbeeldig, ik zeg erbij bijna )

    29-07-2013 om 07:07 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    karpaten
    blog.seniorennet.be/karpate
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!