Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    11-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als alles meezit, verzuipen we in de tomaten !!
    Je hoort me niet klagen, absoluut niet, want wij zijn redelijke grote verbruikers van tomaten, al dan niet vers..... zelfs de waterbommen die ze verkopen in de winkel ... verbruiken we ( van armoe uiteraard) dus over teveel hoor je me zeker niet klagen !!... ik ga ze invriezen, al dan niet gepureerd, ik ga ze drogen in de oven maar ik zou ook graag zongedroogde tomaatjes hebben en daarvoor hebben we natuurlijk wel het 1 en ander nodig............. of dit nu nog kan verwezelijkt worden is nog de vraag !!!In de huidige keuken ( dus het oude gedeelte , daar kan het absoluut niet!!!à
    Het feit dat wij in de keuken veel last hebben van vliegen echt enorm veel ik denk dat die op de smurrie die aan de binnenkant van de schouw plakt afkomen...; ik zou het anders niet weten of op de 1 of andere verf die ze ooit hebben gebruikt, in elk geval in het nieuwe gedeelte is dat gelukkig niet het geval.... daarom dat ik zo blij ben dat ik buiten mijn eten kan bereiden !!!Het is echt nodeloos elke dag een vuilblik vieze dikke vliegen !!! ik wordt er moedeloos van echt waar !!! Wij hangen om de haverklap ouderwetse vliegenvangers, spuiten tegen ongedierte en zijn zelfs bij met de dikke spinnen die zich volvreten met die dikke vliegen !!! maar het is echt vreselijk om in te leven.... enfin er zit beterschap in de maak... en omdat het daar betonnen vloeren zijn hebbe we daar ook geen last meer van muizen !!!Nu leven we zo goed als in de schuur door al de kieren gaten en scheuren in de vloeren ramen en deuren... Ik hoop dat er nooit iemand ons een scheef antwoord zal geven als alles klaar is... van "geluksvogels ofzo, want dan sta ik niet in voor de gevolgen, hetgeen ik moet verdragen van viezigheid is met geen pen te beschrijven , en ik zal blij zijn als dat voorbij is !!!

    11-08-2013 om 17:43 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is s'morgens frisser aan het worden
    Dus... stillekes aan .... gaan we naar een seizoen dat voor ons niet erg aangenaam is, koud, nat, glibbrige toestanden, de tuin die er  dan doods bij ligt....
    Maar gelukkig is het nu nog niet zover.... vroeg opgestaan want al onze klusplunjes zijn gewassen en zitten in de droogkast!
    Terwijl de hondjes naar de tuin spurten.. om min de dreef lekker te gaan rotzooien en hun behoefte's de vrije loop te laten...moet ik natuurlijk Molly goed vasthouden want die wil mee, maar ze is nog te klein en kent nog geen gevaar dus moet ze braaf op de koer haar ding doen tussen de hortensia's..
    en dat zou ik het liefst ook zo houden !! Ik vertrouw hier sommige voor gene meter !!
    Ze schiet als een pijl uit een boog naar de hortensia's, graaft haar kuiltje doet haar ding, en dan begint haar ochtendritueel, op haar klimpaal krijgt ze haar poezemelk en droge brokskes, eens ze die opgepeuzeld heeft en lekker gedronken komt ze haar portie knuffels uitdelen op mijn schoot staat dan bijna op haar achterpootjes en met haar voorpoten neemt ze mijn gezicht vast, hevig spinnend, krijg ik dan van haar ruw tongske likskes, erg aandoenlijk, en ik die dacht dat een poes een kouwe kikker is !! ( ik ben dan ook 25 jaar met een verwoed duivenmelker samen geweest..en je kan je natuurlijk wel voorstellen als zo een verwilderde kat , een prijsbeest had opgepeuzeld , het de eerste dagen der niet goed uitzag voor al de poezen van de omgeving !, laat staan dat we der zelf eentje zouden in huis nemen!)

    11-08-2013 om 07:07 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    10-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is een ander menuuke geworden...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het water kwam niet in mijn mond, maar droop van mijn kin, als ik aan de sabayon van belgische pikels dacht... ik heb bloemkool in de tuin aardappels in de provisie... en pikels in de ijskast... en wie heeft er nu geen eitjes in voorraad... 
    DUS!.......... een paar lekkere korteletten uiteraard mooie magere met een mooi beentje voor de smaak... de aardappeltjes en de super verse bloemkool gestoomd !! de korteletjes lekker gebakken met olijfolie/hoeveboter... en dan eventjes in de weer om sabayon te maken met een paar lekkere goeie lepels pickels ... van vlaamse bodem, ( als ze op zijn maak ik ze in het vervolg zelf , ik hoop dat mijn provisiekast dan al klaar is !!)
    Het is zoals Theo zegt een combinatie om duimen en vingers af te likken... eigenlijk niets vettig... maar OOoooo zo intens van lekkere smaken.....  Als ik dit later aan mijn gasten presenteer zal menig mens zijn bord willen aflikken !!
    Het bord kon bevalliger geschikt worden, maar voor eigen gebruik ... en super grote honger en goesting.... was dit toereikends

    10-08-2013 om 20:10 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb blijkbaar een goeie feeling , als het op maanstand tuinieren aankomt!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het boeit me eigenlijk niet zo erg.... maar als ik dan toch eens ga kijken wat ze op specifieke dagen hebben gedaan in de moestuin doe ik dat zonder zo een boekske .. als ik daar tijd en goesting voor heb .. rotzooi ik in de tuin... en het komt blijkbaar telkens overeen met de Melayers hun maankalender !!
    Ik heb eigenlijk nog nooit tomaten gezaaid, geplant laat staan  geoogst , en nu heb ik zo wat een oerwoud van tomatenplanten waarvan de takken bijna afknakken van het gewicht van de vruchten... maar de tomatenplanten zijn enorm fors... struis, hoe ge het wilt noemen;... ferm uit de kluiten gewassen en volgens mijn mening geven de vele frisse groene bladeren bescherming tegen wat dan ook , maar houden dus ook de zon tegen , om ze te doen rijpen, dus heb ik vandaag coifeurke gespeeld en zowat een kruiwagen aan takken geoogst en die op de compost gesmeten... het is een paddere boel en nu zie ik pas, hoeveel tomaten ik rijk ben... amai mijn schoenzolen.... diegene die al redelijk uit de kluiten gewassen zijn (maar nog groen) dat is het 1 en het ander, maar diegene die nog maar in de bloem staan of justekes komen piepen dat is nog andere koek, menig kweker zou jaloers zijn op mijn teelt... die echt het label bio mogen dragen... ik wil direct met mijn vruchten direct naar een labo laten testen op chemicaliën, dus elke vrucht is dus een klompje goud voor de gezondheid !!
    Het is alléén zo erg voor mijn geduld... dat ze nog niet echt rijp zijn !! het kleine tomaatje gaf ons een voorsmaakje van hetgeen we dus volgende seizoenen op ons bord kunnen toveren ( diepgevrozen, maar toch puur natuur)
    Hoe hard we ook moeten werken, wat we ook nog moeten slikken van vuiligheid (wonen) deze rijkdom .... hebben we toch weer voor mekaar , door samen in de tuin de handen in mekaar te slaan... Mijn opzoekwerk en Theo zijn zweet ,( tuinfrees enzovoort )zorgt ervoor dat we gezond voedsel op tafel kunnen toveren !!! ik kan zelfs bloemkolen produceren zonder gif !!

    10-08-2013 om 17:52 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat groeit er in mijn tuintje :-)
    allemaal super lekkere en gezonde dinges  

















    10-08-2013 om 12:48 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ga vandaag denk ik nog eens snijbietjes klaarmaken
    De snijbiet staat er heel fleurig groen en knapperig bij! Dus ga ik Cannelloni met snijbiet maken.... ik gebruik daarvoor gewone lasagna-vellen en niet de buisjes, teveel een geklieder, het gaat net zo goed met de gekookte vellen , vullen en oprollen ...in individuele portie's... ik heb verschillende kleine ovenschoteltjes... waar portie's voor 1 persoon  gemakkelijk in geserveerd kunnen worden...
    alles wat we graag lusten flikker ik erin... spek, look sjalot/ui, mozarella ,tomatensaus  en room !!en dan lekker in de oven laten sudderen en korsten Mmmm.



    10-08-2013 om 08:19 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wereld is daarbuiten erg klein !
    Het is echt mistig!!... mijn wandeling naar den hof is al gepasseerd, (dat wil zeggen tot ons paadje, waar de patisons staan.
    Ik heb die gisteren helemaal versleurd zodat ze nu meer links en rechts op de grond liggen langs het pad, en niet meer verder groeien op de stenen van het padje.... het is teveel een verlokking voor onze Jef die tenslotte en reu is en alles wat boven het maaiveld uitsteekt wil hij zijn poot even tegen  opheffen !
    Maar hierdoor lag dus de grote stam( steel waar de bladeren en de bloemen uit ontspruiten) compleet bloot ... het heeft gisteren toch serieus geregend , dus ... controle , alles valt toch weeral reuze mee !
    De bladeren die half van hunne sus lagen ( slagzij) of helemaal tegen vlakte doordat ze dus anders groeiden, zijn helemaal naar het licht gekeerd( echt een fameuze sterke mooi plant !!!
    Een aanrader zelfs voor een siertuin met bloemen, 1 minpuntje is dat er op de stengels en de bladeren stekeltjes staan die prikken !! en het zijn er veel hoor !!!Maar dat tempert mijn enthousiasme dus niet ... integendeel , ik denk dat dit  goed is tegen slakkenvraat !!

    10-08-2013 om 07:37 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    09-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker gebbq't ...
    Ondanks de regen!................ Het voordeel van een bollekes bbq is dat de regen niet op het vuur kan vallen , laat staan op de te bereiden spijzen... 
    Ribbekes met gepofte aardappels ,tomatensla met rode uitjes ( de uitjes waren een weder gift van de buurman )en krulandijvie.....................Mijn voorgevoel kreeg gelijk, toen alles bijna klaar was begon het te druppelen om over te gaan naar een ferme bui, maar onder de paraplu zaten we toch lekker droog.... 


    en de tuin is weeral voorzien van zijn nodige water... de eerste bloemkolen zijn aangeslagen... en nu nog wachten op de ander 15 bloemkoolplantjes en de brocoli dat die het ook goed mogen beginnen doen !!!
    alle boonsoorten staan nu vollop met bloemekes, en de boterboontjes zijn een plezier om naar te kijken een oase van mooie groene malse struikjes met enorm veel bloemen .... als dat allemaal boontjes worden ... waauww.. Ook de selder begint  mooie frisse donkergroene struikjes te worden !! echt een plezier om naar te kijken, de patisons heb ik echt moeten verleggen want  de drie grootste beginnen op het paadje te groeien er is er eentje al meer dan een meter lang en meer dan een meter hoog , met aan zijn stam ( hoofstengel)ontelbaar veel bloemen en verschillende vruchten... ik hoop dat ze de verhuis van hun stam overleven... ze zijn enorm soepel maar toch !! zou ik het zonde vinden 


    Het eerste tomaatje dat rijp is geworden ( een marmande ) gaan we bewaren tot morgen en eerlijk delen... dat zal dus een ontdekking zijn, een tomaat die echt zonder smeerlapperij is  gegroeid!!
    Ondanks dat wij niets van onkruidverdelgers, of insecticide gebruiken, spoel  ik toch alle groenten drie keer, zelfs in een vieze vuile keuken, mijn vergiet en ander kookgerei zijn wel proper... als ik niet zeker ben worden die voor gebruik nog eens onder heet water afgespoed en afgedroogd ... want er lopen hier toch wel wat dieren rond, wilde katten, tamme katten, maar ook wezeltjes, vossen, marters woelmuizen, ratten en gewone muizen  , dan nog niet gesproken van de glibberige dinges... hagedissen, slakken enzovoort, en die zijn niet bacterievrij.... en kunnen ziekte's overbrengen 


    09-08-2013 om 20:53 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hopelijk blijft het droog tot we gedaan hebben met bbqen deze avond !!
    Theo gaat de badkamerdeur verder afwerken ( 2e  deel dus) 
    Terwijl ik nog wat ga stoeien in de moestuin... Ik heb ondertussen  een belofte ingelost en de buurman een mooie patison cadeau gedaan... en ik heb een paar verse uitjes gekregen en twee kleine lookbollekes ook uit zijn tuin... Ik heb beloofd van paardemest mee te brengen van Belgïe ....
    Ik ga deze namiddag nog wat in de tuin werken kijken waar ik nog het 1 en ander kwijt kan van planten.. de grote serre eventjes onkruidvrij maken en nog wat tomaten aanbinden die aan gewone stokken staan.... 
    Deze avond gaan we bbqen, alhoewel ik ook graag  mijn kunsten nog eens zou willen botvieren op mijn kookvuur , ik heb namelijk enorme trek in sabayon van belgische pickels... en dat is enorm lekker met varkenvlees... Ik heb al eens gesnuffeld in de vriezer of ik geen varkenswangskes niet mee zitten had, maar nee... spijtig genoeg niet !!!Ik ga daar toch de franse beenhouwer eens over aanspreken.... ter zijner tijd !!Dus 1 van dezer dagen is het een feit.... Theo zal weer duimen en vingers aflikken, het kan zijn dat ik dan de overbuurtjes eens uitnodig !! ( als het goed weer is, kan dat buiten, want door bepaalde personen, heb ik dus doodsangsten om op dit moment mensen op ons erf te laten puur, om kwaadaardige roddels tegen te gaan !)
    Zo we hebben gedaan met ons middagmaaltje (Theo stokbrood met corned beef, en ik idem brood met lekkere vers afgesneden rauwe ham... die echt hemels smaakt )
    Jammer dat de tomaten nog niet echt héél rijp zijn om ze al te kunnen gebruiken !!vanavond !!

    09-08-2013 om 11:43 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroeg op, want ik ben héél vroeg gaan slapen gisterenavond !!
    Gisteren heb ik dus op verschillende fronten tegelijk aan het werken geweest... geverfd ( en terwijl dat aan het drogen was... geen tijd verloren laten gaan ) en ook in de tuin gewerkt... bloemkolen en brocoli uitgeplant.. en uiteraard gewied !! want dat groeit even hard als de groenten zelf... het stuk aan de muur met " de fieldstone " muur .. is nu in de blauwe bloemen periode ongelofelijk mooi, zelfs nu dat nog niet alles tip-top in orde staat .... en ik nog héél veel planten wil plaatsen.... 
    We zijn eigenlijk abrupt gestopt mee achter te gaan zitten omdat we ten eerste voortdurend in de gaten worden gehouden van de buurvrouw, ( afluisteren kan niet want ze verstaat geen nederlands /vlaams) en dan het getier en het geraas van een koppel dat wat verder de berg naar het kappelleke woont en voortdurend hysterisch tegen hun kinderen brullen en roepen... ik heb al een paar keer geroepen dat het moest gedaan zijn... maar die verstaan dat natuurlijk niet en in het frans  veegden ze daar hun broek aan, tot ik luidkeels riep "GESTAPOOOOOO ",want niet alléén de bleirende kinderen waren de dupe van die methode, ook wij moesten tegen ons wil... op die miserie luisteren( dagelijks en geen vijf minuten maar lang, heel lang !!....Het is nu kalmer(waarschijnlijk uitleg gaan vragen wat dat woord wilde zeggen, en wees gerust , dat woord was niet overdreven ),  ik had me voorgenomen als dit bleef duren ik er de politie zou bijhalen.... ( ik heb die toestanden op verschillende tijdstippen opgenomen als bewijsmateriaal )het is echt abnormaal, iedereen voed zijn kinderen op, op zijn manier, en we weten uiteraard niet wat er achter die hoge tuinmuur afspeelt, maar elke avond dat hysterisch gekrijs van moeder, vader en dan daarna dat gebleir van die kinderen was teveel van het goeie !!... we hebben het twee zomers verdragen... en het is nu stiller, maar we zetten ons voorlopig vooraan, ook de intense hitte heeft natuurlijk een rol gespeeld  bij ons beslissing om terug op de vele koelere koer te gaan zitten
    Ik hoop van alles op punt te hebben tegen dat we van start kunnen gaan.... hier en daar moeten we zo nog eens onze tanden laten zien, en zal ik desnoods een advocaat inschakelen.... om dingen gedaan te krijgen , die feitelijk normaal zonder miserie zouden moeten verlopen 

    09-08-2013 om 07:48 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    08-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sfeerbeelden van ons boeren leven !!!
    Gisteren heeft de tuinwandeling volgende produkten opgeleverd ( we nemen wat we nodig hebben zodat de rest nog wat kan groeien ) en dan het luilekker leven van onze huisgenootjes !!





    08-08-2013 om 14:33 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb de wandeling naar de tuin al achter de rug !!
    Gewoon zalig toch,hoe alles met die regenbuien gegroeid is, want ondanks onze inzet en het dagelijks sproeien tijdens de hete dagen zonder regen.... groeien de groenten toch beter met hetgeen de natuur geeft..De eerste tomaten beginnen een roze schijn te krijgen...en de patisons blijven mooi aan hun steeltje aan de inmens grote plant hangen ( gelukkig, steeds meer komen er bloemen en kleine vruchtjes aan te hangen.....)
    Als ik die nu toch maar in hun geheel kon invriezen hé, maar dat betwijfel ik ten zeerste.... ik denk als ik de patisons compleet klaarmaak, dus met gehaktvulling en saus en dan in een grote tuperwarepot invries... en ze daarna ontdooi om in de oven te zetten ik een berg slijmerige snot overhoud !!
    Meschien dat ik het eens aan Erice zou kunnen vragen, die heeft ook een tijd in frankrijk gewoond 
    Zij kent ook de patisons en hun heerlijke smaak , ( want ze heeft die ook zelf gekweekt en uiteraard klaargemaakt... dus meschien weet zij daar raad mee !!!)
    Vandaag kan de deur geassembleerd worden, geschuurd en geverfd !




    We zullen toch nog keihard moeten werken om alles tegen de echte wintermaanden klaar te krijgen er moet nog zoveel gebeuren om de winter door te geraken !!... water aansluiten ( is al vermeld een beetje eerder deze week) maar we moeten ook plaats maken voor hout dat nog op ons staat te wachten in het bos, gekapt en al.... Maar we hebben maar twee handen ... en we hebben natuurlijk ook nog een leven in Belgïe en Nederland , dat verder loopt... dus daar moeten we ook tijd en energie insteken!!! .... 



    Net zoals de meeste van onze maatjes, verschieten wij ook wel van onze vooruitgang aan het huis, het zal nog wel wat voeten in de aarde hebben ... maar eens het eerste woonhuis klaar is, zal de tweede woning belange zoveel tijd niet in beslag nemen, omdat hier alles nog in vele betere staat verkeerd... het is wel iets meer , dan grote schoonmaak , maar de balken zijn nog in goeie staat... ik denk dat ik nog het meeste tijd zal kwijt zijn aan het restauren van de grote plakaard met de aansluitende binnendeur en alle fraaie lambrizering die daar rond is gemaakt, de tand des tijds, heeft niet stil gezeten... vocht, muizen, ratten  , houtworm en natuurlijk doordat wij hier al drie winters hokken ( ik kan het geen andere naam geven) en tegen de sterren op stoken, heeft dit ook nog eens wat duiten in het zakske gedaan, en voor de nodige uitdrogingschade gezorgd....



    Omdat ik héél graag kook en wij eigenlijk toch wel een grote leefwoning willen, niet om mee te pronken maar ,waar je echt in kan leven, ben ik van plan om een hele grote leefkeuken te maken die eigenlijk bestaat uit twee gedeelte's, Het voorste gedeelte waar we dus nu onze woonkamer hebben zou ik dus inrichten met de meeste kasten en de keukenkasten die erbij komen moeten bij de grote placaard( wandkast) geintegreerd worden, daar zou ik ook een groot kookgedeelte willen op electriciteit, van alle gemak voorzien, pizzaoven, stoomoven, en een gewone grote oven met gril, spit en andere toestandjes.... in de echte oude keuken met zijn inmens grote schouw die echt wel een opknapbeurt moet krijgen en daar zou ik dus dolgraag een kookapparaat op hout... dus de gezelligheid van toen.... wetende als je op zo een stoof je  je "stoofschotels" bereid ze van een intens lekkere smaak worden, het woord zegt het trouwens zelf !! ... De alkoof ' waarvan nu de vloer compleet verrot in gruzelementen ligt, van het vocht, maar de OOoooooo zo mooie wanden nog wel intakt zijn, ( dan bedoel ik , dat er meer hout tussen de houtwormgaatjes zitten dan gaten dus )  daar ga ik dus een voorraadkast van maken goed geisoleerd .. zodat hetgeen niet mag vervriezen, dus intakt blijft en de wijn en het bier koel !!
    Ons eerste gedacht om dus  in de hartjes schuur een gezellige open ruimte te maken, met daarachter, dan een grote wand in glas en een dubbele deur.... en daar dan een open haard en gemakkelijke zetels een enorme boekenkast en een televisie, ( alhoewel wij nu geen televisie hebben , en wij dat absoluut niet missen!)maar meschien dat famillie en vrienden ( welke vrienden??? de paar die we hebben eigenlijk op 1 hand te tellen en dan hebben we nog vingers over hoor  , of diegene die nog moeten opgeduikeld worden hier of daar !)Maar ik kijk altijd verder dan mijn neus lang is.... en dat is altijd al goed geweest naderhand !Daar moeten we dus ook zorgen voor een trap naar het eerste verdiep,  naar onze badkamer ( de huidige , maar in een vele betere conditie uiteraard) en de slaapkamer.


    Onder het dak zou ik graag een soort van Romantisch liefdesnestje maken met hemelbed en al... voor jong gehuwden.... die het rijk voor zich alléén willen.... 
    aan de koerkant wil ik dus mijn atelier... met brei-,naai en borduurmachines, spinnewielen etc. 
    daar achter mijn stoeltjes-opknapperij...

    Naar de tuin zouden we dan langs de grote leefruimte gaan.... waar ik dolgraag ook een héél groot raam zou hebben om te genieten van al het moois dat we nog moeten creeërenof we zelf in Melay blijven, daar zijn we niet echt héél zeker meer van... sommige toestanden hebben bij ons een vieze smaak nagelaten, en ik weet wel , tijd brengt raad... en er zal nog veel tijd voorbij gaan ... voor alles is , zoals wij het willen.... 


    Vrienden van ons zeggen , jullie zijn het zo mooi aan het maken, dat jullie niet weg zullen willen, of dat het gewoon voor andere mensen onbetaalbaar zal zijn !!  qua afwerking ! Maar goed, op dit moment is het nog hard werken aan een droom ... die stillekes aan serieuse vormen begint te krijgen .

    08-08-2013 om 08:57 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    07-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch nog eens terug ...
    Heb net gedaan met al mijn mails te lezen, en we zijn beiden der een beetje stil van geworden, zoveel lieve reactie's ... dank U wel mensen !! Het doet deugd !!zoveel opbouwende complimentjes !! Het is inderdaad hard werken... zoeken naar juiste materialen ( en eerlijke mensen ...>dus eerlijke prijzen)en ook soms naar een gepaste oplossing voor een probleem dat hier en daar tevoorschijn komt.... Foto's worden doorgestuurd ter zijner tijd !! 

    07-08-2013 om 19:53 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dubbele schuifdeur is bijna klaar om een laagje ( of meer :-) verf te krijgen.
    Zijn rollerblades aan te meten en op haar plaats te worden gemonteerd....de ooit inmens brede deur  die er zat is een stuk toegemetst geworden maar de hele dikke muur is dus nog een feit, en die gaan we dus afwerken met hout... in het oog houdend dat de wielen van rolstoelen duchtig schade kunnen aanbrengen !!
    We hebben dus deze middag het nieuwe gerechtje geproefd, en Theo is er gek op ( ik minder, omdat ik het redelijk bitter vind )
    Deze avond gaan we het een klein beetje eenvoudig houden ..... Ik wou pizzadeeg maken , maar Theo zegt dat het wellekes is , een eenvoudig broodje met eitjes, kaas en tomaat zal wel volstaan..... 
    Tussen de regendruppels door !! naar de tuin... en door de regen is alles super gegroeid , de patisons die echte dronkaards zijn en gulzige giereters... groeien als kool... op  dit moment is er  patison weeral oogstbaar, 2 bijna en dan nog een stuk of zes waarvan je kan zien dat het meer zal worden dan een bloem alléén !!
    Ik dacht dat ik twee soorten tomaten had gezaaid, maar blijkbaar zijn het er drie... omdat ik er me al niet aan verstond dat er een rij tomaten redelijk langwerpig en  de vorm kregen van een grote pruim, in de plaats van een hart zoals bij de coeur de boeuf... ben ik gaan zoeken in mijn zadenbak en inderdaad.... ik heb ook pruimtomaten ( italiaanse) gezaaid..die doen het uitstekend, aan elke tak van de planten vijf tot zes redelijke grote tomaten.... licht groen dus het begint in orde te komen, ik heb veel geduld voor het afwerken van iets, maar over het rijp worden van mijn tomaten ... dat is wat anders met mijn geduld !!! ik wil ze zo graag proeven, omdat ik weet dat ze echt, maar dan ook echt ongelogen waar zonder smeerlapperij zijn gegroeit, en enkel met pure natuur produkten zijn behandelt, namelijk brandnetel, rabarber en zeepsop !!!

    07-08-2013 om 17:52 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Swiss Chard and Goat Cheese Frittata
    Vergeten groenten... en lekkere recepten die ik hier en daar doorgespeeld heb gekregen ...
    Dus dat gaan we vandaag uitproberen, ik ga de geitekaas wel vervangen door mozzarrela en  wat vers geraspte kaas van de brokjes die ik in de ijskast heb liggen !! (oude goudse, belegen en mimolette....)

    07-08-2013 om 08:46 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tuin is deze nacht weer getrakteerd op een goeie plens water
    En eerlijk gezegd die kon dat goed verdragen ik ben alléén een beetje bang voor de patisons en de tomaten, die in volle grond en zonder bescherming tegen het weer staan !!
    Dus zodra mijn bakske koffie is uitgedronken op inspectie !!
    1 Patison is bijna klaar om geoogst te worden en drie die in vershillende grote's groeien, dat is dus echt het plezierige aan die planten !!
    Mijn tomaten hangen krom van de vracht vruchten, maar allemaal nog zo groen als gras !!
    Prei en selder groeien als kool en ik heb 1 bijna oogstbare bloemkool, twee kapotgebeten door insekten, en 1 compleet misgroeit misbaksel

    07-08-2013 om 07:22 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    06-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.update !
    Ik hou mijn ogen niet meer open, het is net of ze hebben het sjepappeken los gedraait... de fut is eruit... ik denk doordat het nu wat koeler is geworden, en ook de druk om de badkamer af te krijgen ....is ver weg... want alles is bijna op zijn plooi gevallen !! en kunnen we beginnen denken om de nieuwe keuken uit te ruimen van spullen die we daar voorlopig tegen het stof hadden gestockeerd !!
    Dus ik ga lekker slapen, met de ramen wagewijd open, zodat de frisse lucht de laaste verstikkende warmte uit de slaapkamer kan waaien !!
    Christiane, ik hoop dat de onkruidverdelger zijn werk al gedaan heeft in elk geval hier ziet het er ferm verdort uit hoor !!! 

    06-08-2013 om 20:37 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juist gedaan met ons avondmaal
    Het lievelingskostje van gans ons huishouden zelfs ons Molly heeft haar buikje tot barstenstoe gevuld
    Verse spinazie met aardappeltjes en fischsticks 
    Theo heeft alle onderdelen geschaafd, geslagen en op maat gezaagd voor de dubbele badkamerdeur ...
    Het zal er weer magnifiek uitzien.... spijtig dat het hangsysteem van de deuren te modern zullen ogen en ook iets de sjiek.... Maar het kon niet anders... nood breekt wet.... 
    Theo kan met de houtcombiné lezen en schrijven en kan er de mooiste spullen mee maken , net zoals met de graafmachine.... hij kent de machine's van binnen en van buiten... 
    Wat ben ik blij , dat ik indertijd koppig mijn goesting heb doorgedreven, akkoord het was veel geld !! maar we hebben ook wat, en de machines hebben zichzelf allang terug verdient, ons graafmachine heeft zichzelf al de helft terug verdient doordat we met gemak ( alé , bij wijze van spreken hé) de geulen van 60 cm diep hebben gegraven... als je hier in de grond moet gaan ploeteren met een piosch ( pikhouweel ) en een spade, ben je het eerste half jaar wel zoet denk ik.... Bij ons heeft alles tesamen het een kleine week geduurd... reken maar gemiddeld aan 60 euro per uur ..... en als het aan de riolering is van een toilet durven ze het dubbele rekenen, ( ook in Belgïe )Nu heeft het ons ( uiteraard het afschrijven , dus de sleet op de machine en de rupsbanden, en de diesel gekost drie keer op en neer naar bourbonne om verschillende jerrycans )Dat zijn dan de belgische prijzen, wat ze hier in Frankrijk daar voor zouden rekenen dat weet ik niet, en ik denk ook niet dat ze ons hoog werk tempo aan houden !! dus enfin wij hebben enorm veel profijt gedaan , met die twee machine's aan te schaffen.

    06-08-2013 om 19:57 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een extra goeie morgen!!!
    Inderdaad, we zijn super goed gelummeld... heerlijk kunnen slapen, omdat de temperatuur een beetje gezakt is!!en het droge gedeelte van de badkamer stillekes aan vorm begint aan te nemen !! 
    Ik kijk mijn ogen uit !! echt waar hoe mooi dat ons ( meer dan een jaar geleden) uitgedokterd idee wel is !!!
    Maar voor we daar van kunnen genieten... is er nog veel werk te verrichten, de waterleiding naar de hoofdkraan moet nog worden aangelegd, en omdat ze van de gemeente uit een nieuwe meter hadden beloofd ( en die der nog steeds niet is )is dus de leiding nog niet aagesloten... maar van armoe zullen we dat wel moeten doen, alhoewel het ons beloofd is meer dan twee jaar geleden.... 
    Ik was helemaal geen poezemens... omdat ik van het gedacht was dat een poes meer in zichzelf gekeerd is en haar eigen leventje leid.... Maar toen ze hier kwamen aangezeild met molly, een klein tenger beestje met een super blessure aan haar pootje .... en ik geen enkel dier in nesten aan zijn lot overlaat..... en we haar dus  hebben geadopteerd.... Niet goed wetende hoe het allemaal zou aflopen !!! 
    In de eerste plaats waren we zeer blij dat de hondjes haar direct hebben aanvaard, ( ons Luna , de dame met het leeuwenhart nog het eerst!)
    Molly is nu zo ingeburgerd , dat ze babbelt tegen ons !! ze komt s'morgens zeggen dat de hondjes aan de binnenkant van de gesloten schuur staan te wachten ( wandeling naar de dreef voor hun pieske) ... ze komt om drinken vragen, want telkens er melk in haar bakske blijft staan , gaat Luna dat uitdrinken , idem met het nat kattevoer . 
    Ze buldert de ganse buurt bij mekaar, als ze s'avonds niet mee mag naar de tuin !! en ik haar lekker op haar krabpaal heb gezet, daar is ze dus niet mee akkoord, ze moet en ze zal meegaan naar de tuin... waar wij en de hondjes zijn daar wil Molly ook zijn.... Ze staat even vinnig te schooien aan tafel als de andere drie... met het voordeel dat zij lenig is, en overal op en bij kan dus ook op tafel.... en ik wil dat niet, dus dat wordt verboden en blijkbaar  verstaat ze ook :"MOLLY ? DAT MAG NIET!"
    Ik ben benieuwd naar het verdikt van de chili bij de buurtjes  
    Mijn patisons gaan keuren en kijken of alles goed gaat !! deze keer zonder trippelende pootjes achter mijn gat !

    06-08-2013 om 07:50 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    05-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.haleluhia....
    het heeft super gesmaakt... hoe kan het anders een pittig en zonnig gerecht :chilli-con-carne ,dat van origine uit een land komt waar het nooit winter ... en altijd bloedheet is.....Ik heb voor verschillende keren klaar gemaakt en De buurman en zijn vrouw kwamen thuis ..en toen hij uit de auto stapte, vroeg ik of hij al gegeten had... "neen" dus heb ik hem een tuper-ware pot met chili cadeau gedaan ... want diegene die hij geproefd had (ergens )lustte hij niet !! ( waarschijnlijk blikvoer ) enfin iedereen weer zalig gelukkig.... Nu eerst en vooral een goeie lauw douche... en morgen zal ik serieus van mijn paretten moeten geven.... want de lambrizering is bijna compleet klaar( en dat geeft dus een volledig ander beeld waauuuuwww.. echt ongelofelijk !!!Tot nu toe zag je nog steeds een gedeelte van de onbewerkte kromme vieze stalmuren in rotsstenen opgebouwd..... maar dat is nu bijna volledig weggewerkt .... Het altijd zo... ineens valt het doek is het klaar.... na X -aantal zware maanden zwoegen en prutsen , zonder de vooruitgang te zien, en de moed in je schoenen zit.... baf !! lap... wijzelf zijn dan compleet van ons sokken gemaaid door het resultaat, je hebt iets in gedachte.... en streeft en zoekt naar de gepaste materialen en beetje bij beetje , kruimel na kruimel komt de puzzel in mekaar te vallen ..... ondanks de verzengende hitte van vandaag ... toch weer zielsgelukkig

    05-08-2013 om 20:51 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk zulke zomerse temperaturen
    Gisteren , waren we op den Brusselse toer ... met de wafels.... Onze buurman was zo blij , dat hij getrakteerd heeft met een lekkere fles proseco ... ( ik hoop dat ik het goed schrijf, en anders is dat nog gene man overboord zeker hé ?)Het kwam zo te pas over lekker eten (kunnen) maken en over Chili-con-carne...achteraf bekeken, vonden wij dat het eigenlijk al een poosje geleden was dat we dat nog eens gegeten hebben en ik heb toch altijd kidney-boontjes op voorraad... dus deze avond ... Chili-con-carne... lekker hot, zoals het mexicaanse temperatuurtje dat er nu heerst.... ik wou nog mexicaans bier meebrengen een poos geleden ( corona) maar het is redelijk prijzig en met een gewone frisse pint gaat het ook hoor ! pronto, pronto ...  
    para trabajar

    05-08-2013 om 16:19 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is lekker buiten....
    en je wordt gewaar dat we al in augustus beland zijn.... s'avonds koelt het nu vlugger af en voelt ook vochtiger aan , en s'morgens is het ook nog redelijk vochtig bij het opstaan en een wandeling naar de tuin om een uur of acht..... Vandaag zou ik eigenlijk nog naar bourbonne moeten, om kilo's zout, liters azijn, en goedkoop afwasmiddel, want ik zou dringend moeten sproeien tussen de gravel op het paadje dat Theo al aangelegd heeft !!Wat voor de drommel moet ik met die producten ? zie ik je al denken, wel dat is het beste en niet giftige onkruidbestrijdingsmiddel dat er bestaat.... probeer het maar, in zo een  2 gallon rugsproeier..... het zout en de azijn zorgen ervoor dat de wortels afsterven en het afwasmiddel zorgt ervoor dat het vet dat als beschermlaag op de bladeren en stengels zit wordt afgebroken !!
    Ik hou echt niet van al die giftige gore troep..... en er zal wel altijd een alternatief bestaan !!! uiteraard zijn een paar kippen in een verplaatsbare ren , een nog betere uitkomst en daar gaan we ook voor zorgen, als alles een klein beetje meer menswaardig voor onszelf is gemaakt !!
    Zo nu de trip naar de tuin, om mijn patisons te controleren want ik heb de buurman er eentje beloofd, de plantjes die ik hem heb gegeven zijn blijkbaar niet aangeslagen bij hem..... gek !!
    Meschien dat ik hem al volledig prepareer zodat ze hem gevuld met gehakt en al , zo de oven kunnen inschuiven !! We zien wel !!
    Na de boodschappen , ga ik ook stillekes aan beginnen aan  mijn taak in het badkamer gebeuren, en Theo nog eens aan zijn mouw trekken dat hij een kleerkast tevoorschijn moet toveren zodat ik die kan schoonmaken afschuren en zo nodig verven in een kleur die later in het geheel hier of daar past !... nu liggen alle gewassen kleren her en der, ( gelukkig al in het nieuwe gedeelte )UIteraard heeft Theo ook maar twee handen, net zoals ik !! en je kan je tijd  maar 1 keer voor iets gebruiken !!

    05-08-2013 om 08:13 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vonneke
    blog.seniorennet.be/vonneke
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!