Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    25-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb net foto's toegezonden gekregen van ..
    Van onze vrienden in verwegniestan !!! hun renovatie is een feit !!! ik heb natuurlijk meer foto's maar dit is gewoon om een beeld weer te geven hoe mooi en rustgevend het kan zijn met oude meubeltjes die een moderne toets hebben gekregen in dit geval zijn de zetels met linnen aangekleed !



    25-08-2013 om 12:00 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voila !!!
    De verrassing heeft lekker gesmaakt !!!.............. nog een gedeelte van het bladerdeeg dat ik over had ( en dat blijft niet eeuwig vers) omgetoverd tot lekkere zoute hapjes, ( een soort van amuzes )
    Met ingredïenten waarvan ik weet dat het in de lijst van farorieten staat als het op eten aankomt bij Theo, ( neen geen bruine bonen en ook geen spek !)
    Het was dus een voltreffer... gewoon om te vieren dat de miserie van het water dat steeds binnen loopt langs de ramp ( tuin ) gedaan zal zijn, van den eerste keer goed aangepakt !! echt ik ben super blij!!! als we een gepast onderkomen vinden voor de kubota ( en dan bedoel ik niet bij iemand anders, maar gewoon bij ons zelf !! )dan kunnen we de dubbele glazen deur plaatsen, en is alles deze winter water , wind- en koude dicht !!! Het zal een hele verbetering zijn !!!

    Nu ga ik dus nog wat selderplantjes uitplanten terwijl de grond nog handelbaar is na de regenval van gisteren !!!

    25-08-2013 om 11:43 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afwachten wat het weer gaat doen
    Gisteren was het niet echt een superdag voor Jef... ik zag het al aan zijn manieren uren op voorhand dat er een onweer op komst was... hij kwam dicht tegen me zitten, en een kwartier voor het grote bliksem en donderfeest begon lag hij onder mijn voeten !!!
    Het heeft in elk geval deugd gedaan aan de tuin !!!De winterbloemkolen zijn met reuzesprongen vooruit gegaan..en intussen ook kunnen controleren dat de dakgoot in orde is gemaakt !!!!... ik zou enkel nog willen dat hij aan de kanten waar de dakgoot tegen de muren van de huizen komt hij het afwerkt met siliconen .. van dat zwarte goedje, ( het ziet eruit als teer)
    Het feit ... dat ik van alles foto's maak, maakt natuurlijk ook dat ik nogal gemakkelijk foto's maak van hetgeen we zoal tegenkomen , als we aan het stoeien zijn met hamer en beitel... want sommige construktie's laten ons wel de wenkbrauwen fronsen
    Vandaag ga  ik met de rest van de bolognesesaus ... plaatpizza bakken... en morgen waarschijnlijk coquqe au vin ....

    25-08-2013 om 09:08 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    24-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De diepvriezer is weer een stukje meer gevuld !!!
    Terwijl Theo bezig is geweest in de ruitjesschuur.... gisteren met de graafmachine ... een geul gegraven..tot waar hij dacht , van de oude riolering.... en een nog intacte waterleiding zich zouden bevinden.... 
    Het is wat  langzamer dan dat er verteld wordt waar het allemaal ligt, maar toen we achter de ligging van de bron vroegen was het eigenlijk al teveel , en werd er dus achter onze rug geroddeld... komt dat nu door al die stokerij van bepaalde personen, het zal me een worst wezen, en we hebben onze conclusie's al geruime tijd geleden getrokken...en het  zal kan onze pret niet meer  bederven, en telkens vinden we ook  toestanden waarvan we het onze denken... wreed gefoefeld !!! .....
    IK heb nog wat patisons naar de buurman gebracht , want echt ... het is massaal zoals die groenten groeien en ik vind het zonde van ze op de compost te gooien !
    Deze avond op bestelling lekkere spaghetti bolognese gemaakt..en omdat er nog wat deegwaren overbleven en nogal wat saus, ( morgen pizza met die saus) heb ik onze andere huisgenoten getrakteerd op een spaghetti, en zelfs molly heeft haar buikje barstensvol gegeten.... gek dat elk diertje graag spaghetti lust !!! hoe klein of hoe groot dat gaat er altijd in !! 
    Nu een lekkere douche... morgen meschien naar een vide-grenier, dat weet ik nog niet.... anders heb ik nog een paar mooie karweitjes, een grote bokaal vullen met gekuiste knoflookteentjes en daar dan olijfolie op !!! ... lekker gemakkelijk.... 
    Ook nog wat patisons(6)  kleinsnijden voor soep deze winter, en volgens mijn berekening, kunnen we tegen maandag of dinsdag de eerste boterboontjes plukken, en klaarmaken, de buurman is uiteraard ook kandidaat mocht ik er teveel hebben, maar ik zal hem gegarandeert een portie of zo... wel geven, want zeg nu zelf wat is er nu lekkerder dan plukverse groenten .. ongespoten.... met liefde bereid... zo op je bord !!

    24-08-2013 om 17:40 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is al bijna half acht....later dan ik dacht !!
    Het is hier stillekes aan het druppelen...d'as goed voor den hof, en voor ons geeft het niet want we gaan binnen werken, ik het plavond van de douchecel wat sliesen, ( daar haal ik de giraf niet voor uit zijne zak, ik heb het echt mooi egaal gedaan, Theo vind zelfs dat het sliesen niet meer nodig is !
    Maar ook om een paar koppelingen !!! voor ons water affaire, en zo zal stillekes aan ons leed van echte viezigheid voorbij zijn.... gedaan met mens onterende zaken.....te moeten ondergaan!
    S'avonds is het een ramp, om ons Molly mee naar boven te nemen in de slaapkooi... ze maakt er echt een spelleke van ; om haar te vangen !!Maar als we haar beneden laten bleird ze gans de gebuurte bij mekaar !!! ...
    Zo de rest ligt voorlopig nog op 1 oor !!! en ik ga den hof inspecteren !!!
    Vandaag paprika's in de vriezer steken !!! 

    24-08-2013 om 07:30 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    23-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorlopig zitten we op schema !!
    We hebben na de middag de ruitjespoort grotendeels ontruimt om met de graafmachine ( wat een geriefke !) een geul te graven... het is steeds uitgesteld om de nieuwe waterleiding aan te sluiten op de nieuwe meter... maar helaas !!! dus dan maar verder borduren op de oude !!!
    Die moesten we dus eerst zoeken, en aangezien we weten dat we niet bij de oude eigenaars om inlichtingen moeten gaan !! is het dus echt  de speurneus uithangen ( hoe kinderachtig kunnen mensen zijn pfhooeee )... Maar we hebben het uiteindelijk gevonden !!! ... morgen om koppelstukken om oud en nieuw te verbinden !!! 

    Ik heb zoveel patisons dat ik denk ik baby-patisons ga klaarmaken met ui en choriso !!! lekker op zijn heel laten... hapklare groentjes !! ... eventjes een klik zetten want de patisons kunnen echt reuzegroot gekweekt worden... en je zou het kunnen bekijken als verspilling !! maar we hebben toch eigenlijk liever de gewone groentesoepen .... en de courgettesoep ( want dat is pattison toch )af en toe !!!
    Zo om onze vooruitgang te vieren... terug ribbelchips gebakken met het handgeschept camarque-zout !! de ingredienten zijn gekend en dus lekker gezond !  We zitten compleet voldaan van alle geneugtes, van ons beidjes en de beestjes , van ons werk , van de tuin en ons beestjes !!! meer moet dat niet zijn om gelukkig te zijn !!




    23-08-2013 om 18:39 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omdat ik een mailmaatje foto's had beloofd, hier dan ook maar een paar van den hof opzetten !!
    Ik kan gemakkelijk gaan leuren met mijn patisons !! 
    en sommige tomaten beginnen al kleur te bekennen, het zijn altijd foto's van andere planten hé, nooit van dezelfde !!
















    23-08-2013 om 13:12 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo ik heb in het totaal 54 kleine pakjes worteltjes !!
    geschraapt, gewassen en gerapst !!... dus we kunnen al een eindje verder !!!
    Theo heeft de lek aan de dakgoot hersteld... en het volledige dak schoongemaakt van nummer 15, nummer 17 daar moet hij nog eventjes met de vorige eigenaar over de spanten en balken van het dak babbelen..... hopelijk zegt die ook niet "vendue est vendue hé " , want dat vonden we toch wel erg !! .
    Zodra we gegeten hebben, gaan we de ruitjesschuur opruimen zodat Theo kan beginnen met de waterleiding door te trekken naar de voorlopige oude watermeter !!! eigenlijk jammer er is ons al zolang een nieuwe meter beloofd.... en zelfs de waterman ( persoon die de meterstanden komt opmeten, vind dit uiterst vervelend !!)

    23-08-2013 om 11:47 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig nog altijd geen regen !!
    Theo gaat vandaag nog maar eens het schuurdak op...om aan de rechterkant de zaak te herstellen... 
    De linkse kant is eigenlijk in orden gelukkig want menig onkundig mens heeft die pannen gelegd en verlegd!! en het werd alsmaar erger...Met het nodige inzicht, en uiteraard niet gekeken op materiaal, dat best wel prijzig is ( loodslabben van een meter op een meter dus 1m²)  Het is hersteld.... want verkeerde zuinigheid... is absoluut verkeerd , nu hebben we gezien dat er dus aan de rechterkant ook water over en tegen de dakgoot druppelt
    Mijn contrastmuur is dus echt mooi geworden...De schrik sloeg me om het hart, toen ik de zak voegsel opende ................ ik had wit gekocht en het zag er verdikke antraciet uit !!! ik was van plan om bij knauf eens een hartig woordje te gaan placeren (telefoon/mail) maar het is toch goed opgedroogd, Theo kwam me roepen toen ik aan het eten bereiden was.... het is niet echt wit, maar het is toch wel enorm prachtig.... Ik ben blij dat ik het ingevoegd heb.Theo opperde van het zo te laten dus koud op mekaar, maar ik vond dat er iets aan mankeerde  dus ingevoegd en het resultaat is magnifiek !!!!
    De kemels die ik vorige winter aan het plavond in de douchecel had gemaakt door erg ziek te zijn, zijn compleet opgelost en heb ik terug werk geleverd, zoals ik altijd mijn werk oplever... miniscuul juist !!! voor mij een hele geruststelling, veel zouden er niet om geven, ik dus wel !! ik ben dus op dat gebied een pezewever .

    23-08-2013 om 08:34 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    22-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONs werk was vandaag vlot gebeurd...
    We hebben deze middag redelijk laat gegeten... baguet met Hoe kan het anders  Kaas en Corned-beef voor Theo en ik had van een ambachtelijk slagertje... lekkere  salami meegebracht !!zo een zwan toestand van Belgïe, en niet echt duur... met een beetje ... twijfels ....ervan gesneden... en mensen die worst is lekker !!! enorm !!! Dus ik naar dat beenhouwerke getelefoneerd( telefoon stond op het rekeningske ) of hij er nog in voorraad had, want er lagen er maar een paar in de koeltoog !! 
    Ja hoor ... wij zijn er met vuile kleren en al... omgereden.. heerlijk...; nog wat andere smaakskes meegebracht ....... met look, met kalkoen ...naturel, en wij hadden dus de pikante versie gekocht... eerlijk gezegd, de salamietjes van Zwan verdwijnen qua smaak in het niets , bij deze lekkernij !!!

    Onlangs is er een iemand langs geweest een soort van colporteur , met zogezegde ambachtelijke vleeswaren peperduur !!en eigenlijk niets speciaals, ( ja de prijs om achterover te vallen ) 
    Zo na een lekker aperitiefje... ga ik aan het avondeten beginnen

    22-08-2013 om 17:47 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn klusagenda is al afgewerkt voor vandaag !
    Nu kan ik verder om ons winters groentenproviand aan te vullen dus, plukken, schrapen, in julïene snijden verpakken en in de grote diepvriezer mikken !!! Soepgroenten die blancheer ik uiteraard niet !! dat zou iets of wat belachelijk zijn !!! .............. meschien dat ik vandaag nog wat borrelhapjes maak, maar dan komt ons avondmaal weer in het gedrang... en champignons blijven niet eeuwig vers !!

    22-08-2013 om 13:36 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn klusagenda is al afgewerkt voor vandaag !
    Nu kan ik verder om ons winters groentenproviand aan te vullen dus, plukken, schrapen, in julïene snijden verpakken en in de grote diepvriezer mikken !!! Soepgroenten die blancheer ik uiteraard niet !! dat zou iets of wat belachelijk zijn !!! .............. meschien dat ik vandaag nog wat borrelhapjes maak, maar dan komt ons avondmaal weer in het gedrang... en champignons blijven niet eeuwig vers !!

    22-08-2013 om 13:36 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben benieuwd....
    Wat het weer vandaag zal doen... regen zou langs den 1e kant welkom zijn voor de tuin, maar geeft zo een smurrie op de lichte keukenvloer !!!... Dat zal beteren als de koer helemaal aangelegd is, maar dat is dus voor latere datum...omdat we nog moeten graven voor de nieuwe waterleidingen..... 
    en de nieuw meter voor de waterleiding ( die op kosten van de gemeente moet worden vervangen) dat hebben ze al jaren beloofd ondertussen.... we zijn steeds in de hoop van !!! nu gaat het gebeuren, maar bij een andere woning is het nog langer beloofd en daar gebeurt ook niets !!
    De trip naar de tuin ( de 1e althans) heeft aan het licht gebracht... dat de boterboontjes al vollop present zijn.. de grote en de dikte van een goeie dikke stoppenaald !!!!
    De blauwe staakbonen.... hun bloemen kunnen gemakkelijk als sierplant worden gebruikt... maar die bloemen zijn niet zo massaal aanwezig !! als bij de boterboontjes dat is dus echt overweldigend !!!
    IK wou gisteren dus eigenlijk kippekrokantjes klaar maken, met verse champignonnesaus... doch doordat ik de worteltjes had schoongemaakt, gesneden en verpakt voor de vriezer ( en vandaag waarschijnlijk terug een zooi ga invriezen)had ik van een paar aardappeltjes , geribbelde chips gemaakt en die dan gebakken in ossewit ( blanc de boeuf).... geserveerd met handgeschept zout uit de Camargue !!! een ware lekkernij !! en ondanks dat het maar 4 niet te grote aardappels waren...
    hadden we absoluut geen honger meer !! De kleine versnapering was zo lekker !! dat we eigenlijk genoeg hadden aan elk een aardappeltje of twee !!! ( van goeiekoop gesproken hahahahaha)
    Zo Ik heb gezien dat de grond onder de boontjes gescheurd ligt van de droogte , die ga ik eerst en vooral wat besproeien want ze beloven vandaag 29 graden, morgen 30 en een zaterdag blijkbaar regen !!( zegt Theo )

    22-08-2013 om 07:51 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    21-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ja wadde !!
    Mijn vingers zijn stram... van het plamuren, het natte gedeelte van de badkamer ... is geplamuurd in de tijd dat mijne moed onder de vloer was gezakt, koud, vies en natte toestanden, Teleurstelling door bepaalde mensen.... oneerlijkheid, liegen, bedriegen hebzucht.. komen dreigen omdat je de waarheid schrijft enzovoort en dan nog alles berookt vettig en stofferig... hadden gezorgd dat ik serieus depri was geworden... de buitenwereld merkte daar niets van... waarom zou ik het hen wijsmaken ? omdat ze nog meer leedvermaak zouden hebben?... Ondertussen zijn we psychisch sterker geworden, hebben we al het hollandse, franse en vlaamse canaille ... de plaats gegeven die hen toekomt!! en houden ons waar wij horen... op het onze, en de mensen die het verdienen die zullen we met respect behandelen de rest , die moeten blijven waar ze horen in de goot !!
    We waren echt naïef !! te braaf en te goedgelovig,... Maar goed we zijn  vlugge leerlingen!!! dus dat hebben we dan gehad ... hup een sprong naar de toekomst !!!
    Nadat het plavond van de douchecel gecorigeerd ,  was !! ben ik maar aan de worteltjes begonnen, ongeveer drie kg's geschraapt en in stukjes gesneden voor de soep !!! verpakt en de vriezer in !!

    21-08-2013 om 18:26 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voila, fris en monter !!
    Ik heb gezien dat onze broodvoorraad serieus aan het slinken is, dus zal ik eerstdaags een bestelling moeten doen bij ons bakkertje !!!
    als onze koffie gedronken is, en de yohurt is uitgelepeld... naar de tuin en gaan sproeien ... het is er gisterenavond niet meer van gekomen !!! en ik heb gezien dat we weer een invasie krijgen van naaktslakken dus ik zal weer duchtig in de weer moeten , voor die vieze slijmerige toestanden.... als we kippen hebben kan ik ze dus aan die beestjes voeren, maar nu is het echt allemaal voor ondergetekende !!
    Vandaag de lambrizering schuren, ( van de badkamer) schroefgaten verder dichtmaken  de 
    terwijl Theo de verdere afhandeling van de electriciteit  voor zijn rekening neemt !! 
    Ik zal blij zijn als we hier alles hebben in orde gemaakt ( ook de kleinere details , en dan al hetgeen er binnen gestouwd is tegen het stof, een andere plaats heeft gekregen zodat we als " normale" mensen kunnen leven.... want het is nu de derde zomer en het vreet toch wel aan je psyche en ook aan je gezondheid !
    Stillekes aan beginnen sommige klussen echt routine te worden !! en gaat dat natuurlijk vlotjes vooruit... Het tegelen van de badkamer heeft serieus wat tijd in beslag genomen omdat dit alles bij mekaar genomen meer dan 100m² was ( wanden meegerekend )

    21-08-2013 om 07:26 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    20-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was Lekker !! ...
    volgende keer maak ik ze hetzelfde maar bak ik ze in de gasoven, want de combi-oven is toch niet echt ... van een denderende kwaliteit...; soms laat hij serieuse steken vallen !!!  ... maar echt waar voor herhaling vatbaar...ik heb ze dus geserveerd met curry-ketchup van de aro.... die is minstens zo lekker van van Heins..... De  pot van de hoed dient dus voor de sausjes en de rand voor de hapjes 
    STraks biefstuk friet .. njam




    20-08-2013 om 18:48 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben benieuwd ?!
    Ik heb zelf bladerdeeg gemaakt , want hetgeen in Belgïe in elk vries en versvak te vinden is, is hier enkel voor taartbodems voorhanden ... en ik had dus borrelhapjes in gedachte !!! dus had ik vierkantjes of rechthoeken nodig.... dus eventjes mijn onuitputtelijke bron van weetjes en recepten geraadpleegd en tussen de buien van schuren en verven en plamuren ... in het geniep... het 1 en ander klaargespeeld... ik ben benieuwd naar het resultaat !!!

    20-08-2013 om 17:36 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Teveel werk om alle mooie planten en andere toestanden af te dekken
    Voor je kan beginnen met spuiten... dus dan maar met de ordinaire verfkwast... en het resultaat is denk ik hetzelfde !!! oefening baart kunst !

    Oooo!! ja!!! Jef en Molly houden hun sïesta !!! 












    20-08-2013 om 15:23 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tomaten en patisons hebben het erg naar hun zin met die weertype
    voila !







    20-08-2013 om 08:52 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van een bewolkte hemel ... die veel regen beloofd is er gelukkig geen sprake !!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De pattisons zijn ondertussen weeral uitgegroeid ze beginnen weeral over het paadje te groeien, ondanks dat ik ze al verschillende keeren heb verleg, ik dank dat 1 van de twee planten al voorbij de 2meter zit ( niet in de hoogte, want ze kruipen over de grond!! ) echt bombastisch ,en s'morgens staan al de bloemen open waar nog geen vruchtje aan zit, want uiteraard verschrompelen ze dan !!
    Ik moet straks nog even twee takken gaan opbinden waar ook weeral nieuwe tomaten aanhangen en de tak dreigt af te breken omdat de tomaten al een redelijk gewicht hebben!! je tuin alle dagen de nodige aandacht geven loont effectief de moeite, juist de groene staakbonen, dat is vele minder, maar, het kan zijn dat ik indertijd een verkeerde soort heb gekocht ( dus de late , en we nodeloos hebben zitten wachten, en zijn ze dus nu op de juiste tijd ,bloemekes aan het vormen )
    De bloemkool was formidabel lekker, ze stonk ook niet zo erg als een gekochte bloemkool bij het koken !!
    Vandaag ga ik de gevulde en diepgevroren patison uit de vriezer halen om te zien of die methode haalbaar is !! want er zullen binnen kort weeral verschillende vruchten van de plant kunnen worden gehaald !!
    Zo de de grondverf zal genoeg uitgehard zijn om af te schuren en ze in de eerste laklaag te zetten Als dit werkje gebeurd is ga ik de contrastmuur van het droge gedeelte met wit voegsel invoegen !!
    De rest van de muren is dus in grijs ingevoegd.
    en ik heb gelukkig siliconen gevonden om de naden in de hoeken en waar de tegels aansluiten op de vloer met dezelfde kleur als de tegels ( antraciet-kleurig )
    Ondertussen zal Theo de laatste isolatie achter de lamrizering aanbrengen en de zaak afsluiten,  de inmens dikke muur ( waar dus het deurgat zit voor de badkamer moet ook nog bekleed worden !!!

    20-08-2013 om 08:35 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    19-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaaaaalllliiiiigggggg !!!!
    De  tuin heeft zonder moeite veel water gekregen (regen)!!
    Het zonneke is beginnen schijnen en de schuifdeur is dus geplaatst afgesteld en ik heb ze in de grondverf gezet !! ... met op de achtergrond... Jim Reeves ... Ik heb al zijn albums ( nu album 4) Theo is daar echt fan van, ik meer van franse chançons .... het besluit om de vleugels te spuiten is, verandert , gewoon met de hand geschilderd ik kan het blijkbaar even mooi met de borstel !! 
    De twee vleugels staan nu in de grondverf !!! morgen sliesen en krijgen ze hun definitieve eindlagen .... Ik heb van verse groenten tomaten-groentensoep gemaakt die nog een beetje staat na te rijpen.... de geuren van verse soep treiteren mijn grote goesting, ik heb nog wel geen echte honger maar de soep laat je toch wel echt trek krijgen !!! .... Theo had de eer ( terwijl  ik nog met verf in de weer was ) om de bloemkool te gaan oogsten , vanavond met lekkere boere worstjes en aardappeltjes !




    19-08-2013 om 17:55 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buiten de deuren spuiten zal op dit moment niet mogelijk zijn !!
    Want het miezert !... maar goed er is nog veel ander werk... om alles mooi af te werken !! dus niet getreurd en trouwens het is nog vroeg, het kan allemaal nog veranderen.... 

    Gisteren de brocoli,,winterbloemkool, witte kool en spruitkool nog een ferme geut brandnetelgier -mengeling over hun bolleke ( bij sommige letterlijk !) gegoten tegen het koolwitje.... en nog wat takken gefatsoeneerd die ondertussen weeral op de grond hingen van het gewicht aan tomaten !!!
    Blijkbaar was Theo deze morgen vlugger uit zijn bed gerold .. en is dus met de beestenbende naar beneden getrokken !! De hondjes naar de tuin en Molly mee naar de koer !!( en de schuurdeur goed gesloten want ze is verduveld om ook naar de tuin te vliegen, maar ik betrouw het niet dus ze mag dat niet !)
    toen ik in ons voorlopige ( maar ook toekomstige) badkamer was hoorde ik Molly babbelen tegen Theo, klagelijk miauwen, want ze vestond niet dat ik er niet was om haar melk te geven en haar droge brokjes, ( later krijgt ze dan nog een portie nat voer, en als wij warm eten krijg zij ook groenten en vlees )
    Terwijl ik nu zit te tokkelen is ze me al een keer of vier komen kopjes geven en op mijn schoot gesprongen, van Mama ik zie je graag.....tot ik straks het potje yohurt uit de ijskast pak, dan moet ik me schrap zetten of ze klauwt het uit mijn handen, zeker de natuuryohurt lust ze ontzettend graag, dat gek ding !

    Ik denk als ik tijd overheb .. ik vandaag uit het moelleux ... een schocolade gebakje ga maken met een  lopend schocolade hartje .. IK ben benieuwe of het hartje van deze gebakjes ook nog naar bloem smaken... want ik heb veschillende baksels geproefd, al dan niet gekocht !! die echt een bloemsmaak hadden zoiets als een saus die niet gaar is.... en dan mag de rest nog zo lekker zijn, het is dan echt niet mijn ding!!
    Ik heb ook een patison  klaargemaakt op de wijze van de buurman, maar dat vinden we niet echt ons ding !!! als het patisonne gedoe niet lukt, dus als het een slijmerige massa wordt ... maak ik er doodgewone soepgroenten van geschild en in blokjes voor de soeppot, .... Maar dat is nog eventjes afwachten want eerst moeten we nog onze eigen bloemkolen die klaar zijn oppeuzelen, want die vries ik niet in.... die gebruiken we direct , ik vind een bloemkool en ook spruitjes een waterige bedoening !!!waar niets van smaak meer inzit !!! 
    Invriezen doe ik met boontjes, soepgroenten, en witte kool als het nodig mocht bliiken, spruiten, rode kool ( heb ik niet gezet, want Theo is daar niet gek op )
    met ingevroren vruchtjes, zoals aardbeien enzovoort maak ik de lekkerste schake's  en vullingen voor fruitvlaaien !!

    19-08-2013 om 08:48 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ofthemonkeylions
    blog.seniorennet.be/ofthemo
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!