Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    01-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voila sé !!!
    Het is gebeurt , Hetgeen voorop gesteld was is achter de rug....de riolering en de goot is in de beton gefixeerd !....Ondanks dat we deze morgen eventjes naar zo een vlooienmarktje zijn geweest en er een paar toffe spulletjes hebben aangeschaft!! tuurlijk weer een koffiepot... een echte mooie antieke... ik heb er koffie in gezet en die was echt heerlijk... lekkere straffe !! zo van dat waalse spul!! ( waar je, je lepel in kan recht zetten) de combinatie van het ouderwetse filtersysteem en de versgemalen bonenkoffie is dus echt.... de max, ook nog een mooie aardewerken kaasstolp voor een paar stuivers en ik was weeral als een kind zo blij !!!
    Daarna lekker gegeten, en aan de slag!! Theo had dit voorop gesteld om dit klaar te hebben en dat is het ook, zodat , als het nu regent de ruitjesschuur niet meer onder water loopt!!
    De afvoer van het inmens grote dak zal wel ooit eens bestaan hebben maar wij hebben enkel een paar skeletten van buizen aangetroffen op een puinhoop! en idem voor de rioolbuizen !
    Dus stillekes aan krijgen de gebouwen waar ze echt recht op hebben !!fatsoenlijke riool, fatsoenlijk sanitair en electriciteit !!! 
    Je ziet ook zo de gebouwen opfleuren....en dat is natuurlijk voor ons ook plezieriger..!!! , jammer dat de winter er weer zit aan te komen.... fijn voor schannulleke die dan weer vollop in haar nopjes zal zijn, maar ikzelf ...BBrrr nee hoor !!!












    01-09-2013 om 15:39 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is ongelofelijk hoe de natuur herademt na al die te warme toestanden !!
    Je ziet echt alles gewoon cm's per dag groeien, en zelfs nu dat het een pak minder warm is rijpen de tomaten een stuk vlugger( althans zo lijkt het toch )
    Het is te zien wat het weer gaat doen,bbq? en indien het regent  ga ik een kip-curry-macaroni-schotel klaarmaken .....
    Nu nog een oplossing vinden voor dat 1 groot beest dat ik als bedreiging voor mijnen hof vind!! een reuze grote sprinkhaan, en die vreten echt alles op waar ze voor komen te staan !!
    En een beet van zo een monster is ook niet echt aangenaam, als het tegenzit, moet je naar de kliniek!!
    VAndaag of morgen weer een serieuse portie boontjes trekken en volgens de groei van de flaschy staakbonen, komen die er binnen kort ook bij, de soepgroenten, en de schorseneren zijn voor latere datum.... zoiets van oktober, begin november !!!

    Vandaag gaan we de goot betonneren,Zodat al het water van de tuinramp... niet meer in de schuur loopt maar bravekes in de speciale goot !! het kost wel wat, maar we hebben dan ook wat ... we moeten er natuurlijk wel rekening mee houden dat er nog een vloer of stenen op die ramp komt... Het is wel altijd cijferen en rekenen ... maar blijkbaar hebben we beiden toch wel genoeg inzicht om die toestanden op te lossen.... het fijne aan iets zelf restaureren/renoveren is dat je , nog altijd kan veranderen van gedacht.... en onlangs heb ik nog iets verandert aan ons concept.... en Theo vind het een beter idee dan hetgeen we eerst van plan waren.... dezelfde handelingen op een andere plaats !!!!
    zo mijn eerste zjatteke kaffie is uit .. en nu mijn eerste trip naar onze tuin.... daar geniet ik dus met volle teugen van !!! Het heeft ons renovatieproject iets achteruit laten gaan, maar voor onszelf is het een hele verbetering !!! Als je ziet hoe Theo geniet van de super verse en eerlijke smaken van de groenten die we zelf geteeld hebben....is dat echt de kriek op de taart van ons gezwoeg.... gisteren had ik er echt plezier in , hoe we beiden met twee armen vol pattisons naar de koer trokken !!
    Ook het feit dat ik  dan aan Theo zeg, van de boterboontjes beginnen vollop oogstbaar te worden, of aan de blauwe staakbonen komen er al boontjes... dan is het echt genieten....met ons tweetjes... Sommige mensen zullen het een beetje, debiel, seniel en idioot vinden, dat wij zo een plezier hebben in ons tuintje.... maar dat leggen we lekker naast ons neer !!! en genieten van al onze kleine rijkdom... die we door het goed aan te pakken van de natuur cadeau krijgen !!

    De foto's van het begin van ons natuur avontuur en nu... dat alles bijna oogstbaar is...










    01-09-2013 om 07:56 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    31-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik kon mijne noeste werkende man... geen groter plezier doen dan....
    Zelf gesneden frietekes, met een goeie sappige biefstuk , zelfgemaakte tartaresaus en heerlijke tomaten die aan de struik gerijpt zijn en dus héél intens van smaak....
    Het is zo iets eenvoudigs.... en toch zo lekker, zelfs nadat we al een tijdje gegeten hebben en echt voldaan zijn.... dus niet met honger van tafel... en we ruiken het ossewit, dat staat op te stijven.... krijgen we terug goesting !!!  ( maar we gaan uiteraard niet terug beginnen met nog eens frietjes te bakken)....Nu dat gebleken is dat zonnebloemolie, en ook de meeste andere olie's kankerverwekkend worden  als ze meermaals verwarmt worden zijn we blij met onze keuze ( terug grijpend naar de lekkere smaken van vroeger )
    Onze buurman kan ook weeral lekker verder met zijn lading pattisons !!! en voor mij zal dat waarschijnlijk maandag worden(om ze te wassen en klein te maken voor de soep, want mensen je hebt er toch geweldige lekkere soep van hoor ) !!! 
    De blauwe bonen zijn eerder zwart dan blauw, maar het zijn ook zeer sierlijke groenten, 
    een foto van het werk dat vandaag geleverd is, hard labeur, je zou dat niet zeggen maar het is wel degelijk zo !! foto's van de alsmaar groeiende tomaten ( en die ook lekker aan het rijpen zijn uiteraard) en een foto van  stinky die net gewassen is ( de pattisons zijn echt inmens groot, en ze groeien nog steeds !!)Foto's van eeuwige moes die bij mij ook enorm goed gedijt !!

















    31-08-2013 om 19:57 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze noeste werkman !
    hard labeur !!! zelfs met een graafmachine !
    en de pattisons die weeral geplukt kunnen worden !!
    Ons Molly die aan haar pakje met snoepjes is geraakt en de verpakking in flarden heeft gescheurd zodat ze de inhoud gemakkelijker kon oppeuzelen ... ( kleine dief !)








    31-08-2013 om 13:06 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag een dag van hard labeur... ook voor mij !!
    De  aangevoerde grond en steenslag.. in de ruitjesschuur moet meer naar de kanten worden getrokken en vlak gemaakt, zodat we daar dan beton op kunnen storten !! ... tevens zullen we dan ook meer plaats krijgen om ons hout dat nog elders staat te stockeren... en dan ben ik toch wat geruster....

    Blijkbaar is mijn tuinieren, tot in Bourbonne bekend geraakt, Mijn tuin staat er florisant bij ( het onkruid ook, maar dat komt door tijdsgebrek ) zonder vergif, met engelengeduld, en hier en daar een kemel ( zaaien met spul in maart, dat pas in juli in de grond moet belanden is er 1tje van ) 
    een ander was dat ik de steundraad voor de sluimererwtjes veel te laag had laten maken van Theo....en nog wat ander klein grut dat het vernoemen niet waard is.... 
    Het schijnt dat de koolwitjes ( witte vlinders) samen met naaktslakken en een soort van groene rupsen, de zaak compleet kaal vreten, niet alléén sla en boontjes maar ook de preiplantjes en de selders moeten eraan geloven, de tomaten krijgen meeldauw..; of staan vol met schimmels ...
    Gelukkig is dat hier nog niet het geval... 
    Het is meschien omdat wij de grond voor we planten of zaaien nog eens volledig om frezen, en er voldoende mestkorrels van paard/koe ondermengen .. en ik resoluut elke dag met de gieter en mijn bio-gier aan de slag ben !! Ik zet ook echt alles door mekaar en zo dicht mogelijk , zodat de insecten echt van slag geraken, want de meesten komen af op de geur van de planten die ze willen aanvallen !!
    als je langs de tomaten komt, geven die een zware geur af, om de specifieke insekten te verjagen of in de war te brengen heb daar rond afrikaantjes gezaaid ( tagetes-stinkertjes) en  na een rij tomaten staat er héél dichtbij , langs links prei.. en langs rechts spruitkool , daarna een rij soepselder, en dan de eeuwige moes... en dan weer een rij prei en selder, dan de winterbloemkool enzovoort, langs de andere kant staan er dus de boterboontjes en staakbonen , geflankeerd, door tagetes en een pattisonplant, ....witte kolen staan her en der verpreid.... en hier en daar heb ik dus volledig rijen met tomatenplanten geflankeerd van al de groenten op rijen die ik al opgesomd heb..... als de koolwitjes massaal in mijn tuin rondfladderen doe ik bij de gier, bruine zeep ( savon noir .. wordt ze dus hier genoemd) in zo een rugsproeier, gaat het natuurlijk iets profijtelijker dan met een gewone gieter.... maar het werkt met beiden voortreffelijk  , en je ziet de koolwitjes nog wel even massaal, maar zijn echt op de sukkel, ze strijken neer op de kolen maar fladderen zenuwachtig met de vleugels en na een paar tellen zijn ze terug weg !! het is een bioproduct , dus de beestjes gaan niet dood, ze leggen alléén geen eitjes waar rupsen uitkomen !!!

    31-08-2013 om 08:35 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    30-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is vandaag stillekes geweest !
    Omdat we eerst boodschappen zijn gaan doen,  ( ik moest dringend pijnstillers aanvullen !) en dan zonodig de diepvrieskist een beetje organizeren, nu weet ik ...; waarom ik indertijd een diepvries met schuiven heb aangeschaft !! je hebt vele minder plaats, maar vele overzichtelijker !! alé, de klus is weeral geklaard, de boterboontjes zijn weeral geplukt, schoongemaakt, gewassen en geblancheerd, en in de vriezer gestoken.... We hebben nu ook onze eerst kilo rijpe tomaten in 1 keer bij mekaar ggesprokkeld, een mengelmoes, van coeur de boeuf, marmande en pruimtomaten !!!
    Ondertussen zou ik weeral met 15 pattisons moeten gaan leuren, ik zal ze uiteraard wel kwijt geraken, liefhebbers genoeg, en soep van pattisons ,( met uiteraard nog andere soepgroenten ) is zeker en vast niet te versmaden !!
    Deze avond  is het een lekker kippetje met aardappelmaantjes en hoe kan het anders boontjes !!
    Zo de oven piept ik moet dringend eens in iemand haar bil gaan steken om te zien of de zaak gaar is !!! 

    30-08-2013 om 16:46 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    29-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.net terug met een panneke verse viskes..
    Niet voor poezebeest , maar voor poezebeestje haar mama , d'as geleden van toen ik drie jaar was dat ik nog een panneke verse viskes voor mijn neus heb gehad!! helemaal zelf gevangen door Theo, en het zal smaken want het is van deze middag geleden dat we gegeten hebben Theo zal wel iets anders met zijn stokbroodje eten !!! Na nog een kilo boterboontjes te hebben schoongemaakt die ik morgen ga blancheren en in de vriezer steken... heeft Theo zonder mij héél erg doorgewerkt aan de schuur !! vloer/grond !!
    Hij wou eigenlijk pas morgen gaan vissen, maar ik had zo een compassie toen hij daar zo aan het sleuren was met zware toestanden... dat ik vond dat we vandaag ook maar moesten gaan om een beetje ontspanning te creëren ... en het heeft hem inderdaad deugd gedaan !!!
    Ik ben ondertussen een boek met Vlaamsche vertellingen aan het lezen van verschillende dorpen en gehuchten, een prachtig boek om aan  een kampvuur voor te lezen !!!

    29-08-2013 om 21:28 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We eten deze middag warm...
    De soep was op !!...dus maken we nieuwe.. ik heb een tip gekregen van de buurman.... en daardoor heb ik dus al groen van prei.. hetgeen zowiezo, een straffere smaak heeft dan het wit... Koop je dat in een groentenwinkel of warenhuis, ben je best dat je het groen niet gebruikt want doorgaans zitten daar enorm veel insecticide's op en in.... preivlieg etc. Maar doordat ik dus echt niets van die giftige toestanden gebruik... kunnen we alles gebruiken en zodoende ga ik vandaag een lekkere courgettesoep maken, de stoemp die over is van gisteren zal opgepeuzeld worden en ook een beetje boterboontjes,.... om de eerste grote pluk te vieren !!! ... Nu nog gauw een kip uit de vriezer toveren, en we kunnen aan de slag... met de overschot van de kip ga ik een macaroni-kip-curry ovenschotel maken... ik weet dat ik daar Theo erg mee plezier, ook de herinneringen aan de tijd dat we dat de eerste keer hebben geproefd ( min of meer de vele armere versie !)







    29-08-2013 om 10:16 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb niet zo best geslapen...
    Dat komt door het feit,dat er in de late uurtjes( of anders bekeken) in de vroege morgen, vlak onder ons raam een oude rammelkar startte ... wat moest die daar, en toen een buurvrouw van een beetje verder haar honden ook nog eens aansloegen... was het helemaal in orde, ik denk dat er iemand de weg naar het kappelleke is opgegaan te voet !! (een rare en verdachte combinatie )
    Het was dus een vreselijk lange nacht.. verdikke toch!!
    Theo is de nieuwtjes van de afgelopen dagen aan het lezen, en we zitten zo na te praten over de strafvermindering ,die de vlaamse jongelui gekregen hebben ( hoofdschopperij in Eindhoven) en wij vinden dat die strafvermindering zelfs niet zou moeten, de rechters vinden dat ze door dat het gefilmde in de media terecht is gekomen ze al genoeg gestraft worden door omstaanders, ( als galeiboeven, als uitschot, en als melaatse,) wel wij vinden dat goed met recht en rede iemand!!

     kleineren, pijn doen enzovoort zomaar voor de fun !! omdat je , je zo nodig moet afreageren... spijtig , van ons zouden ze de volle zwik krijgen 

    29-08-2013 om 08:12 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    28-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eeuwige kool is dus een groente die vergeten is waarom??
    Het is eigenlijk een groente voor de toekomst...deze koolplanten kunnen veertig jaar oud worden en meestal worden ze niet gezaaid maar gestekt !!
    Blijkbaar aten de romeinen deze kool al, Ik heb de fout gemaakt om ze niet direkt te oogsten, dan krijg je gaatjes in de bladeren ( doet niets af van de smaak, maar optisch is het iets minder als je ze oogst ) het is een bron van mineralen en vitaminen ! en een groente die zorgt voor een sterk immuunsysteem... het is eigenlijk een hele oude nederlandse groente.... maar vergeten, alhoewel ze nu toch  terug te vinden is in verschillende moestuintjes !! in elk geval wij zijn er enorm blij mee !!! 
    Wetende dat het een winterharde groente is en we dus echt gans het jaar door kool kunnen eten als we daar zin in hebben, Theo wreef verrukt in zijn handen , toen hij dit hoorde...

    Ik heb ondertussen geleerd dat je de lossen bladeren ook rauw kan eten, gewokt , maar je kan ze ook vullen met allerlei vlees, rijst enzovoort, en als pakketjes serveren !!

    28-08-2013 om 19:33 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn weeral een stapje verder !!
    De riolering ligt er...We gaan dus in 17 citerns zetten van 1000 liter.. ( wet van de comunicerende vaten)om zo toch veel regenwater te kunnen gebruiken, we gaan een buizenstelsel aanleggen die uiteindelijk in de cave van het kleine boerderijtje zullen eindigen... het overtollige gaat uiteraard de aparte schoon-water afvoerbuis in !!...De buurman ziet dat ook zitten en we brengen er voor hem ook mee!! ik heb natuurlijk weer een goed adreske...; veel mensen kennen is toch héél fijn !!! en als alles draait zoals het hoort, helpt de 1e de andere en vice-versa dat blijft ook het langste duren !!
    Ondertussen wordt de sleuf die getrokken is natuurlijk terug opgevuld, en wordt er al een plan opgesteld om de speciale  afwateringstoestanden op de riolering aan te sluiten, daar waar de ramp van de tuin overgaat in de schuur.... Het was een kostelijke aankoop maar daar hebben we dan ook het nodige kwaliteitmateriaal voor !!
    We hebben enorm veel steengruis nodig om op te hogen en te nivelleren, omdat de originele balken van de bovengrondse cave, krom scheef en serieus van de tand des tijds zijn aangetast, en daar echt niets is mee aan te vangen, gaan we die vervangen ... ook de muur die de cave scheidt  van de rest is zo bouwvallig en krom dat we een nieuwe gaan metsen ...We moeten enkel nog een groot probleem op zien te lossen met een enorme vertikale  steunbalk die gans het  dak gebinte ondersteunt  en zullen we denk ik toch wel hier of daar proffesionele hulp moeten inroepen !! .. Het is nog eventjes de kat uit de boom kijken, want we gaan niet met iedereen nog in zee...we zijn erg kieskeurig geworden !!
    Maar het werk vlot goed, en Theo wil graag dat het gruis uit de cave is... tegen vrijdag avond !!

    Ik zou dus zielsgraag willen dat hij een mooie sierrand aan de lambrizering freest zodat ik verder kan met afwerken maar, die lieve schat heeft ook maar twee handen !! en kan niet op twee plaatsen tegelijk zijn !!! Het plavond in het natte gedeelte is ondertussen zo gaaf als een biljarttafel...Zo deze dag is weeral voorbij gevlogen, en we hebben opgemerkt, dat het terras in de tuin stillekes aan aangenamer zal aanvoelen.... dan de koer, net als in het voorjaar dus gaan we stillekes aan onze mooie meubeltjes opbergen en s'avonds een tripje naar de tuin doen om daar nog van de laatste zonnestralen  te genieten 

    28-08-2013 om 19:13 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer een beloning van mijn noeste tuinarbeid !!
    deze middag al warm gegeten, en ik heb dus bladkool klaargemaakt ( de eeuwige kool, zoals hij vroeger wel eens beschreven werd )

    Het was dus echt héééééél lekker... ik vond het een beetje de smaak hebben van savooi-kool, en Theo dacht dan weer aan boerekool, in een gietijzeren kookpot ( type le creuset )spekjes uitbakken gesneden kool met aanhangend water derbij kieperen, een beetje peper en wat zout, ( niet te veel want het spek is al gezouten)met goed gesloten deksel op een héél zacht vuurtje ( dat kan dus met zulke kookpotten, eens ze hun warmte hebben opgeslagen, verbruik je bijna geen energie meer )een 20 minuten a half uurtje laten stoven.... daarna de in stukken gesneden aardappels erbij en nog een 20 minuten laten sudderen ( ik had er nog een kwakske water bij gedaan voor de zekerheid )... als de aardappels gaar zijn, ze met een stamper onder de kool mengen met extra kruidnoot ,( muskaatnoot ) wat melk en echte boter ) proeven eventueel bijzouten... smakelijk ... Theo denkt dat het ook lekker is met gelderse rookworst , en ik denk ook met een korteletje met soubissesaus ( klettersaus oftewel ajuinesaus )

     P.S. bij het schoonmaken van de bladeren( goed aan de onderkant kijken voor insekten of hun eitjes..... ( bij ons is het echt bio... en we hebben het liefst geen extra vlees op ons bord )

    Doordat ik de groenten gewoon met aanhangende spoelwater heb klaargemaaktwas er geen vitamine verlies, en dat hebben we toch nodig om met een goeie gezondheid de winter te lijf te gaan !!! 




    28-08-2013 om 12:35 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de foto's blijven klein wat ik ook doe
    Dus eventjes op klikken en dan worden ze groot 

    28-08-2013 om 08:58 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET stukje moestuin met volwassen groenten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen op wisselteelt gebaseerd, zodat de insekten hun kluts kwijt geraken... inderdaad s'morgens overheerst de selder .. gans dat stukje tuin en een beetje later de geur van de tomaten...

    28-08-2013 om 08:56 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de plantjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen die gisteren aangeplant zijn, eikeblad, winterprei  bloemkool en brocolli

    28-08-2013 om 08:54 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.winter bloemkool en brocolli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog zowat een miljoen plantjes .. het is zo een zonde om die op de compost te gooien !!

    28-08-2013 om 08:52 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De moestuin.. medicatie ... van de natuur....
    Het zorgt voor een super humeur !!! 





    28-08-2013 om 08:51 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk geslapen en het is droog !!!
    Bewolkt zoals gisteren morgen maar het zal volgens mij een zeer aangename temperatuur worden om in te werken,Mijn eerste bakske koffie is al uit geleuterd , we gaan voor ons tweede en daarna naar de tuin de eerste inspectie, doordat Molly op mijn arm zit , als we met zijn vijven naar beneden denderen,kan het niet want Molly wil ook rondstuiven en springt ondertussen overal op , in en achter, en ik vertrouw het niet, dus moet ze op de koer haar ding maar doen, en later als de schuren goed dicht kunnen zonder spleten en gaten naar de tuin, zal haar domein nog vele groter worden, althans dat is toch mijn bedoeling, ik ben bang dat ze Molly kwaad zullen doen . (Theo  komt meestal iets later ) en stuiven de drie hondjes naar de tuin.. om daar in de dreef hun behoefte te doen... en ik Molly dus op de koer tussen haar geliefde hortensia's.. bezig laat en ze heeft ook een kattebak !! die ze regelmatig gebruikt ( als het regent)
    Ons Luna heeft de laatste dagen iets met de tomatenstruiken, telkens ik in de tuin ga werken/wandelen/sproeien/ of gieten met gier.. wil ze mee en is voortdurend tussen de tomaten aan het snuffelen en aan het rond draaien.... gek beest!!.............
    IK denk van vandaag de eerste portie boterboontjes te trekken voor ons warme maaltijd, of snijkool(bladkool)....Ons Schannulleke was gisteren een beetje ziekskes en de kussens van ons (aftandse geworden) rieten zeteltjes hadden het moeten ontgelden, dus hebben we de bekleding van de kussens geritst en ze in de wasmachine gestoken, ze hebben twee volledige beurten gedraaid en zijn nu proper.... Hard water is toch wel héél erg !!We gebruiken nu al veel ons putwater ... om te sproeien om de gevel af te spuiten enzovoort... want we hebben krachtige, zelfs te krachtige pompen, zodat we zelfs met  hoge druk kunnen werken vanuit de bronnen !! 

    VAndaag eerst hier een beetje het stof buiten werken, en daarna zal ik het plavond in het droge gedeelte nog eens minicieus inspecteren .... schilderen en dan is het wachten op Theo... maar de sukkelaar is nog niet klaar met het zwaar beulenwerk  (wroeten in de grond ) maar het zal wel degelijk een hele grote verbetering zijn, en zullen uiteindelijk deze winter daar maximaal profijt van hebben !!!  

    28-08-2013 om 07:56 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    27-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lekker properkes gewassen...
    Theo van het beulenwerk in de schuur dat echt moet gebeuren voor de winter.. en tevens al plannen gemaakt voor de rest van de schuur later !!
    Ikzelf stonk uren in de wind naar het zweet van mijn rugpijn te verbijten !! de prei en andere groenten geraken niet vanzelfs in de grond !! en aangezien ik de tuinier ben.... ( met volle goesting !)  moet ik ze toch ook in de grond steken,  ik vervloek soms mijn zware rugpijn, maar ja.... het is nu zo en niet anders dus we moeten er mee leven, over het algemeen heb ik overal trukskes voor om me toch zo weinig mogelijk te bukken, maar met dit kan het echt niet en staan de tranen dikwijls in mijn ogen van de pijn te verbijten, maar des te trotser ben ik als ik dan mijn tuintje vol gezonde groenten zie staan, sommige zullen mijn schrijfsels wel serieus gestoef vinden maar ik schrijf dit blogje in de eerste plaats voor mezelf en ik ben gewoon fier , dat ik door pijn te verbijten zoveel lekkers op tafel zal kunnen toveren, zonder vergif !!!
    Het is een hutsepot, van tips die ik krijg op het tuinforum, dingen die ik ondertussen gelezen heb / of opgezocht/ herinneringen van mijn opa zaliger !! en uiteraard ook de buurman zijn wijze raad !! 
    En deze avond hebben we weer kunnen genieten, van mijn zweet dat ik al in de tuin heb gelaten, er waren namelijk vier tomaten rijp... en omdat we dus deze middag al lekkere pizza hebben gegeten ( uiteraard zelf gemaakt  en van scratch begonnen ) hadden we dus deze avond een broodmaaltijd... met baquet, goudakaas mayonaise en vier overheerlijke plukverse eigen gekweekte tomaten.... mensen we hebben genoten..... en ik ben blij dat  er nog veel héél veel aanhangen !!!! Theo zegt , als we zo doorgaan moeten we der geen in de vriezer steken !!!!
    Ik had twee marmande's, en twee Italiaanse pruimtomaten,  of je het geloofd of niet er zit echt smaak verschil in, 1 marmande is dus in de volle grond gekweekt ( open lucht) en 1 marmande in de tomatenserre , ( daar zat dus echt verschil van smaak en struktuur in , die uit de serre smaakte meliger ) de pruimetomaten smaakten intens lekker, bij alle vier de tomaten hadden we een stevig vleesje en weinig prut in de tomaten ( sap en zaadjes )

    27-08-2013 om 20:08 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De werken van de afvoer krijgen afgewerkte vormen !!
    TErwijl Theo met afvoerbuizen in de weer was ( uiteindelijk goed bekomen van zijn snoeperpraktijken ) ben ik dus in de tuin klein grut gaan uitplanten... nieuwe slaplantjes die groot genoeg waren, de winterprei, bloemkolen en brocoli, en kleine selderplantjes ook een plaats gegeven !! De boterbonen daar kan ik eigenlijk al van plukken voor een avondmaaltje en ik zie dat er ook al redelijke rode tomaten aan verschillende struiken hangen... de patisons t'ja die woekeren, ( wel erg plezant hoor als het allemaal zo goed groeit !)en eigenlijk zou ik ook al kunnen beginnen oogsten aan de bladkolen ( een vergeten groente , ze noemde die vroeger eeuwige kool )en uiteraard de snijbiet ik heb er zelfs al op de compost gesmeten omdat ze de zon van mijn tomaten in de weg stonden !! 
    IK moet eens nakijken wanneer ik de schorseneren mag oogsten... ik lust het wel, maar Theo kent dat niet ! en het is voor mij de eerste keer dat ik ze dus als groente in de tuin heb staan, ik weet schorseneren zijn een speciale bezigheid om ze schoon te maken maar dan dragen we handschoenen !!
    Deze avond is het gewoon een eenvoudig broodje !!!! want we hebben deze middag de overheerlijke plaatpizza  opgegeten

    27-08-2013 om 17:09 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theo zijn grote zware werken in de schuur, de nieuwe riolering voor de schuren
    en de overloop van de electrische boilers.... hun condens moet ook ergens naartoe... dus dat is dan ook van den eerste keer proffesioneel aangepakt... diegene die ooit deze boerderij overneemt zal ook aan het draaiboek ( met al de foto's) zien wat, waar en hoe alles is bevestigd en op een degelijke manier wel te verstaan, niet van haast je rep je.... het moet en zal af zijn want we moeten zonodig !!!







    27-08-2013 om 09:46 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.betrokken maar droog...
    D'as al dat ik moet hebben sé !................alles staat mooi overeind hetgeen ik uitgeplant heb.... want bij een intense hitte, krijgen de jonge planten het enorm hard te verduren en duurt het dagen eer ze wat bekomen zijn, en in de groei geraken.
    vandaag Het plavond van het natte gedeelte helemaal nog eens goed inspecteren, ( het is goed van een ^paar dagen de zaken te laten rusten,dan neem je afstand en zie je wat een ander ziet van je werk ) als alles dan glad is de zaak nog even de braamkes wegschuren of schrapen met een groot plamuurmes en kan ik de zaak daar dan schilderen !!! Het droge gedeelte dat was eigenlijk in orde  maar daar moet Theo nog eventjes met de bovenfrees de lambrizering een mooi sierrandje geven, zodat ik daar dan ook verder mee kan.... als dan daar ook alles geschildert is kunnen we de wastafel en de spiegel 's)plaatsen !!!Ik heb de keuze, 1 massaal klassieke spiegel of twee  eenvoudige ovale spiegels zonder toeters en bellen ...... 

    Ons Molly is echt  een super-gelukkige  en honderd tevreden poezebeest !! Ik wordt wakker van haar spinnen s'morgens vroeg, want dan liggen ze met hun vieren in de grote slaapkooi, op en onder of boven mekaar, staarten, koppen en poten liggen gezellig te swieberen  en zijn startensklaar om aan de nieuwe dag te beginnen dus ook Molly !!!
    Ik heb verschillende keren al dieren uit nesten gehaald en hen een warme thuis bezorgt, hetgeen niet altijd zonder slag of stoot ging/gaat.
    Maar ons Molly is er zich blijkbaar 100% van bewust dat ze bij ons dus een hemeltje op aarde heeft gevonden, en laat dit dan ook gans de dag merken.
    Het is ook een poes, die echt haar eten en drinken komt vragen, die ook duidelijk maakt , dat ze op de schoot gekuffelt wil worden  of mee wil gaan wandelen naar de tuin... 
    Die je ook verteld dat ze ook graag yohurt lust... enzovoort... 
    Als de hondjes naar de tuin zijn geweest om te spelen, of hun behoeft naar de dreef zijn gaan deponeren, en ze staan te wachten aan de gesloten hartjespoort, en ik daar helemaal geen erg meer in heb, komt zij mij roepen om de poort open te doen, echt waar, zonder 1 letter te liegen....
    Tuurlijk steekt ze ook kattekwaad uit, ik had dus 2 kleine brioche's meegebracht gisteren, van dat bakkertje...  heu !!! ........ die heeft ons molly dus  al alle twee  lekker voorgeproefd !

    27-08-2013 om 07:59 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    26-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rapte vergeten !!
    Het afkappen van de gevel , dat gaat wel over het kleinere huis ... n° 17 .... hahahahaha

    26-08-2013 om 17:13 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ondertussen zijn we koppelstukken en veel verf rijker !!!
    Onderweg nog een ferm bakkertje gevonden dat s'maandags open is ( echt een uitzondering in frankrijk ) daar een baguette gekocht die we dan samen met de lekkere salami die ik meegeritst heb uit de nieuwe keuken gaan oppeuzelen onderweg ... en ook  een paar lekkere gebakjes voor mijne bestuurder die een heel zoet bekske heeft ....... de gebakskes dat is zowat de helft van prijs in Belgïe en minstens zo lekker !!!
    Ik heb ook een brioche gekocht om nog eens de smaak te vergelijken met mijn brioche's.... de bakker die hier in het melay'se rond toert, is nu niet het toonbeeld van ambachtelijke inzet !!! 
    We zijn dan weer langs kleine wegen terug afgezakt en hebben weer een pracht van een plekje gevonden een piepklein dorp... echt bijna zo mooi als in een sprookje !!! en dan hup afgezakt naar ons eigen stekje !!! Waar het even mooi zal worden , daar ben ik zeker van, het kan zijn dat we als we nog veel goesting hebben, ( of gewoon om ons achteraf nog wat te amuzeren, ) de gevel gaan afkappen en die volledig invoegen..... en nadien behandelen met een waterafstotend product !!! De luiken ( die we uiteraard gaan maken worden dan in dezelfde kleur als de grote boerderij gezet !!!
    Zo nu eventjes gaan kijken hoe het met mijn plantjes in de tuin gaat.... Aan al de voortekens van de natuur , kon ik zien dat we terug erg warm droog weer krijgen !!! en dat is goed voor mijn tomaten.... 

    26-08-2013 om 15:35 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is aan het miezeren !!!
    Al bij al goed, voor de brocoli, bloemkool en selderplantjes die ik gisteren van plek heb laten verhuizen !!!......... Ik heb langer geslapen, want ik had door al dat gebukkend werk zowat goesting om te sterven... zoveel rugpijn had  ik....en heb ik dus een grote dosis pijnstillers ingenomen !! resultaat ... dat ik nu dus later ben opgestaan.... maar het is al beter,met mijn pijn....Ondanks die miserie heb ik mijn moestuintje graag... het feit dat je er gezonde groenten door hebt, en dus ook goed is voor de gezondheid....is een pluspunt, zonder dan nog van de hele lekkere smaken nog maar te zwijgen,zoals gewoonlijk krijg ik niets zonder slag of stoot.
    Terwijl het lijkt of het bij andere mensen vanzelf gaat, maar ik ben niet de mens met het soort karakter dat denkt dat het op een ander het gras altijd groener is !!!! Ik ben blij met hetgeen ik kan en daardoor heb, zelfs met serieus wat pijn !!!! het zorgt er ook voor , dat ik me niet zomaar zonder slag of stoot gewonnen geef, op de tanden bijten heb ik geleerd , door al de lichamelijke miserie;... het vormt denk ik ook een deel van je karakter !!

    26-08-2013 om 07:49 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    claartje
    blog.seniorennet.be/claartj
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!