Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    08-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We hebben weer een belofte ingevuld !
    Wat zijn we toch sterk in ons woord houden! ( ik wou dat anderen ook zo zouden zijn, maar we komen meestal van een kale reis thuis, al dan niet nog eens goed in de zak gezet te zijn!!)
    Langs den andere kant, als ik zeg dat ik je zal vinden, al kost het 20 jaar, kan je daar ook een huis op bouwen !!! ik vind je !!en hetgeen me is aangedaan krijg je terug  !
     

    Ik heb in onze tuin een hele grote plant staan... ze ziet er echt te edel uit om onkruid te zijn... en bij navragen schijnt het dus smeerwortel te zijn !! .. ik moet nog wel eens de tijd nemen om verder te zoeken waar dit kruid  voor kan gebruikt worden, maar het zal wel iets nuttig zijn.
    Ooit heeft een oud kruidenvrouwtje mij eens gezegd, dat kruiden groeien waar ze nodig zijn !! 
    Om een klein voorbeeldje te geven ... zijn we naar haar tuin gegaan ... ( niet bepaald een voorbeeld van een tip-top tuinier, want voor haar was elk sprietje een kruidje ) en we gingen dus naar de rand waar een massa brandnetels stonden.... ze zegde, dat prikt en kan behoorlijk iriterend zijn als je er invalt !!! maar vlak ertegen groeide er hondsdraf en dat is de genezing ... het kleine kruipende plantje met purpere bloemmekes.. en als je daar wat blaadjes van neemt verkreukeld en over de genetelde dus geirriteerde plek wrijft met het kruid is de branderige en pijnlijke irritatie direct weg .Dus binnenkort weet ik wel meer over dit forse kruid !!

    08-09-2013 om 17:45 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongelofelijk !! hoe lekker tomaten zijn aan de struik gerijpt !!
    Er zit werkelijk enorm veel verschil in textuur en smaak  de verschillende tomatenrassen!!!
    Tomaten hebben de eigenschap om zurig te smaken, maar wij hebben ook pittige zoete tomaten!! ik kan de smaak niet goed beschrijven, Theo vind ze te zoet... 
    Nog een paar dagen en het is de verjaardag van Theo, en ook de dag dat we besloten hebben om niet meer te roken !! en dat ook al gans die tijd volhouden, ik heb uitgerekend dat we minimum 4000 euro hebben uitgespaard !!
    Dus dat is in elk geval mooi meegenomen, plus het feit dat alles vele  frisser ruikt, dat onze gezondheid veel beter is geworden en dat we niet meer in paniek slagen als er geen sloffen sigaretten meer op voorraad zijn ... Als ik dan mensen buiten zie roken aan een restaurant heb ik echt medelijden met hen!  gewoon het feit dat ze  de slaaf zijn van hun verslaving, en wees gerust ik was een verstokte roker !!! dus als ik het kan, kan iemand anders het ook, Een nadeel is van het stoppen, dat je de realiteit moet ruiken, hoe erg het stinkt !!! ... IK ruik iemand die rookt van mijlen ver !! en als je soms in de rij aan de kassa staat voor of achter iemand die in zijn auto rookt dat is bijna even erg als een vies toilet.... 
    Ik hoop uit de grond van mijn hart dat we het met zijn tweetjes blijven volhouden, Zodat de drang die blijkbaar in zeldzame momenten nog opduikt  ... voorgoed tot het verleden zal horen .... Zo Het is zondag, geniet van de plezierige momenten die een weekend  brengt !!!  dat gaan wij ook doen !!!

    08-09-2013 om 09:18 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    07-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gho.... d'as weer een meevaller !!
    IK heb pattisons geruild met bio wortelen, ik ben op dit moment de trotse eigenares van veertig kilo / bij benadering, want het kunnen er ook 50 kg zijn !!
    Dus  zal ik een paar dagen in de stille momenten peekes schillen !! en ik zal van dees reis... mijn elentrieken schijvensnijder boven halen !! Ik ga die peekes natuurlijk niet alléén voor mezelf houden, ik weet dat de buurman zijn peekes mislukt zijn dus die zal ik met plezier ook voorzien van de nodige kilo's !!
    Ik ga proberen om de volgende jaren een ruiltoestand op te zetten, zodat wie bvb geen tomaten heeft die kan ruilen tegen boontjes, of boontjes tegen erwtjes , zodat er voldoende variatie in onze vriezer zit, maar ook moeten andere mensen wel bio bezig zijn want anders gaan deal's niet door !!

    07-09-2013 om 19:04 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk !!! we zijn weer een ervaring rijker !!!
    Ik heb redelijk wat rugpijn, de combinatie, van het boontjes plukken en steeds op en af het trapladdertje voor de sierlijsten af te werken hebben denk ik  tol geëist !!!!... dus dat wordt weer een paar dagen kalm aan doen zijn, hopende dat de medicatie haar werk weer doet ... het gaat steeds om een ontsteking die haar kop opsteekt tussen de ruggewervels... en dan helpt er niets dan wachten tot de medicatie haar werkt heeft gedaan en ikzelf braaf heb stil gezeten, hetgeen niet evident is voor ondergetekend !!! Meschien dat we gedurende die tijd andere dingen die op het programma staan verder afwerken..... maar ook rondrijden is niet echt aan te raden met het boven vermelde !! sorry voor het gezaag !!! Het is niet mijn gewoonte ... maar ik baal als een stekker( dat is dus een uitdrukking van Theo !)
    Ik zou Theo dolgraag trakteren op een dagje forrellen,we zijn gaan kijken naar zo een forrellenvijver ... en dat is echt bij de.... af, je mag niet dit, je mag niet dat, en tussen twaalf en twee mag je ook niet vissen, terwijl ze dubbel zo duur zijn als waar we in de hoge venen gingen vissen !!
    Dan kunnen we beter een bak diesel  verrijden en ons een ganse dag amuzeren !! in de Belgische ardennen, dan de hebberige toestanden waar we in la douce france zijn gaan kijken !!

    07-09-2013 om 09:10 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    06-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Laptop maakt automatisch foto's van dief 5 september 2013 laptop maakt automatisch foto s van dief 3 De politie en het gerecht zijn op zoek naar een jonge vrouw die mogelijk te maken heeft met een inbraak in een woning aan de Neerstraat in Zwijndrecht. Op 30 maart werd er ingebroken in de woning. De dieven gingen met onder meer een laptop aan de haal. Via een trackingsysteem krijgt de eigenaar van het gestolen toestel nu foto's toegestuurd die automatisch door de webcam op de laptop worden getrokken. Op de beelden is een jonge vrouw te zien. Ze heeft zwart haar en draagt een grijze pyjama en een donkere kamerjas. Ze poseert in een sobere kamer met een lichtkleurige, lederen zetel. Hebt u meer informatie over de vrouw, neem dan contact op met de politie via het gratis nummer 0800 30 30 0 of online.

    06-09-2013 om 12:13 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn uitgenodigt.. om een paar dagen !!
    vollop te genieten... en te leren hoe je het moet doen!!! ........... waauuuwww d'as nog eens plezierig!!! er zijn nog mensen.... die weten wat hard werken meebrengt, omdat ze voor dezelfde feiten hebben gestaan !! en.... zeker en vast niet inhalig en schrokkerig zijn geworden of zweverig !!! In de plaats gaan wij dus verse groenten meenemen die zij zelf niet in de tuin hebben staan, en toch graag zouden willen klaarmaken of voorlopig in hun menu's verwerken !! Toppie , juist nog afspreken wanneer !!! 

    06-09-2013 om 12:05 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.thuis gezocht voor
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze Duitse Herder, Bobby zoekt een nieuwe thuis want zijn baasje is overleden. Hij is gewoon van op de boerderij te leven. Wat meer info : - Geslacht: vrouwelijk - Geboren op 10 augustus 2005 - Opgegroeid op een boerderij, gewoon van vrij rond te lopen op de hofplaats, slaapt in de stal, niet in een woonhuis - Geen omgang met andere honden gewoon - Houdt van mensen, houdt ervan te spelen met mensen, is geen omgang met kleine kinderen gewoon - Meest geschikte biotoop is een afgebakend terrein, bv hoeve(tje) of dergelijke - Waakhond: blaft, verwittigt eigenaar, indien personen het erf betreden - Vaccinatieschema in orde, heeft chip Er wordt niets voor deze lieve Duitse Herder gevraagd enkel een goede thuis waar ze nog jaren kan verblijven. Bij interesse, neem contact op met vankerrebroeckmarleen@skynet.be of bel naar 051/40 54 74. ZE VERBLIJFT DUS NIET IN HET IEPERSE ASIEL MAAR NOG WEL BIJ FAMILIE VAN DE OVERLEDEN BAAS. Hopelijk vindt lieve Bobby nog een thuis voor de rest van haar leven en dit best op een boerderij

    06-09-2013 om 08:12 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik kan bijna niet wachten ... wat wordt de badkamer mooi !!
    Maar zoals altijd, zijn er nog prioriteiten die voorrang moeten krijgen, want voorbij is voorbij !!
    Het is immers oogsttijd !!!...ik kan die zaken wel ietsje pietjes uitspreiden, maar dan is het alle hens aan dek !!
    Hetgeen eerst dodelijk langzaam groeit, en rood wordt (zoals de tomaten bvb.) komt nu massaal tegelijk !!.. Hier en daar krijgen de planten van de pattisons wel al plekken op de bladeren ,maar ach die hebben zo hun best gedaan !!!Meschien dat ik ze straks nog een emmertje ( in dit geval lees gietertje) geef !
    Ondanks dat de buurman klaagt dat er overal veel naaktslakken zitten, valt het bij ons eigenlijk nogal mee, ik heb er in totaal twee van tussen de boterboontjes gepakt en ze bij de kippen van de buurman gegooid .. want die zijn er dol op !!
    Onze moestuin ligt wel in de volle zon, en de plek waar twee jaarl geleden een massa naaktslakken rondzwierven, namelijk aan het kleine poortje van de schuur die op de tuin uikomt, daar is al de viezeigheid weg en hebben ze eigenlijk geen schuilplaats meer, want naaktslakken houden van veel schaduw en vochtigheid, en alles wat dit kan veroorzaken, daar vind je hen dus terug, dus klimop, en stapels onkruid tegen en rond je gevel, en omtrent je tuin (groenten/sierplanten) is dus echt funest !!
    Ik had gisteren morgen dus vijf kilo' tomaten, en onder avond is Theo er nog wat gaan trekken zodat we met gemak een zes kilo's tomaten hebben !! 
    Wat nu het meeste opbrengt, weet ik niet, want de Marmandes in,de tomatenserre zijn hun achterstand aan het inhalen en worden nu echte grote tomaten, minstens vier a vijf op een tros( maar gek genoeg allemaal op ongeveer de zelfde hoogte van de struiken !!!
    De tomaten zijn zo intens lekker dat je anders niets hoeft dan wat zout en peper !!
    Verleden jaar had ze bij een tuinder een dorpje verder gehaald ... maar die smaak is zelfs nog niets bij diegene die bij ons echt aan de struik in weer en wind ( in dit geval zon ) gekweekt zijn !!
    Ik ben benieuwd of de kleine selderplantjes nog iets of wat worden, tegen dat ze moeten worden geoogst ( doordat het zal gaan vriezen) want die gaan maar héél traag voorruit, en ik hoop dat de vriezeman , nog lang wacht om zijn winterse werk te doen !!

    06-09-2013 om 07:45 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    05-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker ge-avondmaalt!! met een lekker natje!!
    Onze kleine vriendjes hebben hun portie lekker gekookt vlees met wat vleesnat ook al opgesloebert.. en straks gaan we nog eventjes de groenten sproeien... want de heerlijke nazomer zorgt wel dat de groenten dorst krijgen !! ongelofelijk hoe snel de tomaten nu rijpen !!! zes , zeven tegelijk kan je plukken zonder miserie, sommige soorten heeft Theo niet graag bloedrood omdat ze dan hun intense smaak kwijt zijn en meliger smaken...Ondertussen heb ik na al het sierlijstenwerk ( het ziet er al prachtig uit, maar nu moet de zaak eerst uitharden voor we verder  kunnen ) heb ik dus de boontjes gepietst, dus het kopje en de staart afgenepen, en het waren er veel ... dan nog eens op jacht geweest , terwijl ik dan toch aan het blancheren ben geslagen !! ... een kleine portie purpere bonen en een paar groene "staakbonen" ( Theo denkt dat die in de vakbond zitten en letterlijk staken, die gaan we volgend jaar waarschijnlijk niet meer zetten)ik doe de zak maar provisorisch toe, zodat ik er de volgende keer erbij kan mikken want het is steeds afgrijselijk weinig !! echte misbaksels !!

    Omdat we de pattisons merendeels gaan gebruiken voor lekkere courgettesoep....en die nu toch ook weeral letterlijk compleet opgesoepeerd is , nog een deel preigroen en wat takjes selder meegenomen.... eerst al de bonen schoongemaakt, de groene staakbonen gesneden ,gewassen en allemaal geblancheerd.... een grote partij courgette-roomsoep gemaakt, deels voor de frigo , en een groot gedeelte voor de vriezer!! 
    de tomaten gaan we voorlopig lekker zo oppeuzelen de intense smaken van de tomaten hebben niet meer nodig dan wat zout en peper !! ( we spoelen die wel héél grondig, omdat we absoluut geen virussen op willen scharrelen, ondanks het volledig chemie-vrije kweken ,... ben ik er zeker van, dat je van de 100% natuurlijke groenten ook ziek kan worden, door de uitwerpselen van insekten, en wilde diertjes !!! spoelen, is de boodschap.. wij hoeven geen vijfde, zesde of zevende ziekte,  dus waar ze nog geen naam voor hebben gevonden ! , want volgens mij komt dit door besmetting van ongewassen fruit of groenten !! hoe natuurlijk  ook )

    Wij zijn weer een stapje dichter bij onze moderne woning !!! ..  dat zal dus een hele verbetering zijn !! ..............En dan zit er ook de zwaarste tijd op !!! Dit was de tijd om kapot te gaan of sterk te worden !! en we zullen het overleefd hebben en weten we ondertussen wie, wie is ( al de maskers zijn ondertussen al afgevallen , of door ons afgerukt )en weten we ,wie we uiteindelijk mogen vertrouwen !!

    05-09-2013 om 19:53 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    05-09-2013 om 09:50 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik voel me op dit moment een geboren en getogen boerin !!
    Het is echt de tijd van oogsten !!
    Gisteren dus het varken in de vriezer gepropt( het zal er ooit wel van komen dat we hier zelf een varken kweken , als we hier tenminste blijven wonen, en anders ergens anders, want we hebben wel al besloten, wat er ook gebeurt, we zullen in het vervolg steeds een groententuin hebben en zoveel mogelijk zelf alles kweken)
    Ik wou eerst en vooral verder werken aan de sierlijsten, maar in de tuin is het na de middag snikheet, en als ik dan ( of wij samen want Theo helpt ook graag oogsten ) de boontjes hebben geplukt krijgen ze nu nog de tijd om zich terug te herpakken  !!!
    Ik schat dat ik nu zo een twee kg's boterboontjes zal hebben, een vijf kg's tomaten en de pattisons, dat zijn er een stuk of 10 kleiner en grotere bij mekaar.. de kleine hebben gaatjes van een kever !! die in de pattisons gaat feest vieren, ik heb het nog niet voor gehad, dus ik kijk wel hoe die er van binnen uitzien !! zoniet zullen de kippen in de buurt er goed mee varen
    Op de achtergrond... de overblijfselen van ons boeren ontbijt spek met eieren !!!( Het is maar om kwaaie tongen voor te zijn ... en het heeft voortreffelijk gesmaakt !!)






    05-09-2013 om 09:38 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zal weer een warme dag worden !!
    en voor ons beiden een klein beetje hééél bizzy !! buiten de badkamer plavonds afwerken, is het uiteraard ook oogsttijd... en moeten er boontjes getrokken worden, ik heb deze morgen gezien dat de purpere bonen ook al goed gegroeid zijn en met zes, zeven en meer bonen op een rijtje ( aan ranken) hangen klaar om geplukt te worden, sommige groene maatjes, zeggen dat ze dus groen worden als je ze kookt !! Ik ben echt benieuwd, natuurlijk ook naar de smaak !!
    Als ik nu dus terug kijk op hetgeen we in de tuin gepresteerd hebben... mag ik met trots zeggen dat we het er redelijk goed vanaf hebben gebracht, het is wel niet zo, dat er geen pijltje onkruid in de tuin staat, integendeel, het is net zoals mijn huishouden, we kunnen goed en veel oogsten... maar om nu echt de volmaakte tuinier uit te hangen, ontbreekt me de tijd, en hetzelfde ook om als volmaakte huisvrouw... ons leefruimtes zo danig te onderhouden dat het een paleis is, ik ben, er zeker van , dat hetzelfs niet zal kunnen in het nieuwe gedeelte... het is kiezen of delen !!en ik kies ervoor om onze droom zo vlug mogelijk gerealiseerd te zien !!
    Ondertussen hebben de hondjes en de poes al heerlijk kunnen proeven van het vlees dat voor hun gereserveerd is ... eerst een paar blokjes rauw ( de poes,Jef en chanulleke lusten er wel pap van, maar Luna niet)
    Daarna een plak of twee lever, en wat stukjes hart gekookt en laten afkoelen !! ( lever geeft wel een speciale kooklucht) en daarna zaten er voor niemand nog graatjes in !! Ook Molly heeft het zich goed laten smaken !!

    Het kan zijn dat ik vandaag kip zoet-zuur ga klaarmaken, met rijst of met graantjes !!
    Het is al héél lang geleden dat we nog eens gechineesd hebben... Meschien dat we naar onze favoriete chinees trekken als we Theo zijn verjaardag vieren !!
    maar dit is dan al een voorsmaakje van hetgeen nog moet komen !
    Theo is bij ons de nasi-kok ( indonesisch !) meestal met spek... dat hij dan héééél langzaam laat uitbakken en daarna dus al de ingredienten bij mekaar husselt in een gietijzeren wok... ik heb een arsenaal van kookpotten ( en dat zijn der niet van de goedkoopste ) maar het liefst koken we alle twee in gietijzer !! akkoord het is redelijk zwaar,maar hetgeen er wordt uitgeschept is vele lekkerder geworden, dan dat het voedsel in de gewone kookpotten wordt klaargemaakt !!

    05-09-2013 om 08:22 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    04-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nadat ons varken in de vriezer was beland,
    Eerst en vooral om de sierlijsten die wat groter uitvallen dan diegene die we voorzien hadden... de smalle zijn perfect voor het natte gedeelte van de badkamer, maar ze zouden in het niet verdwijnen in het droge gedeelte.. en omdat we toch nog zullen moeten afwerken zijn de smalle zeker en vast niet verloren !!.
    Zogezegd , zo gedaan !! en in het droge gedeelte dus waar het toilet, en de dubbele glazen wastafel zal staan zijn ondertussen de bredere sierlijsten al aangebracht, alle hoeken mooi in het verstek gezaagd, morgen nog de smallekes in de doucheruimte, maar we moesten stoppen omdat we ons gehakt nog moesten gaan ophalen !!! Ik ben benieuwd of het echt zal smaken zoals ik vroeger geleerd heb op den Vlaamse boeren buiten .. justekes van tussen de leerstof met een ronkend diploma, maar nog redelijk groen achter de oren....IK ben in mijn leven nooit vanzeleven verwent geweest, en toen ik piep was, voelde ik me altijd héél triestig, omdat anderen veel kregen, zonder daar echt veel voor hoeven te doen, het is eigenlijk altijd een rode draad in mijn leven geweest, en dikwijls heb ik nog andere mensen op sleeptouw genomen, ( stank voor dank trouwens , meestens van den tijd !)Maar uiteindelijk heeft het van mij de vechter gemaakt , wie ik ben...en geef niet zomaar op.... waar anderen afdruipen, integendeel, dan voel ik mijn bloed stromen en begin ik pas te leven !!!...
    En omdat stilzitten  niet echt in mijn repertoire zit... en ik héél veel interesse heb, en dat ik soms mijne plan moest trekken willen of niet , kan ik dan ook het 1 en ander !!
    en al die troeven komen nu dus goed van pas !! Het is spijtig dat ik een hele slechte rug heb, dat is alles !!
    De zestiende september..; verleden jaar hebben we besloten van te stoppen met roken, en we zijn dus bijna een jaar later !! Er waren eerst wat kilootjes af ... die zijn er terug bij, toch worden we gewaar, dat we minder behoefte beginnen krijgen naar snoepen, dus zullen stillekes aan de kilo's wel verdwijnen.... Op dieet wil ik niet, en Theo mag dat niet, ik vind een man die de veertig gepasseerd is en graatmager... een toonbeeld is van miserie, of hij krijgt geen eten, of hij ligt met zichzelf en gans de wereld in oorlog !! dus arm of ziekelijk !! neen een gezellig klein buikje mag !! 

    04-09-2013 om 19:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons bio varkentjes is geslacht..
    Het grootste gedeelte hebben we al mee gekregen(om in het te warme weer , alles toch ordentelijk te laten verlopen !)Ik heb mijn eigen kruidenmengeling gegeven om het gehakt te maken....omdat we dat hier momenteel nog niet kunnen , het is hier echt niet proper genoeg voor zulke zaken ... maar dat komt nog !! nu dus al de korteletjes  al in zakken gestoken, het spek  ( een klein gedeelte  want als je gehakt wil, moet je vlees opofferen ...! ) een paar gebraadjes opgebondenm...  de lever is voor de hondjes , het hartje ook en ik heb nog een hart van een zojuist geslachte koe ook gekregen !!
    Dus ons kinders zijn ook met hun gat in de boter gevallen !!!
    Alles is verdeelt, in zakjes en zit al in de vriezer!!zelf bio betaal ik door mekaar geen drie euro de kg voor mijn vlees !!










    04-09-2013 om 13:50 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag gaan de moluren (sierlijsten) aan het plavond in de douchecel
    dat hoop ik toch.... want in het oude gedeelte douchen begint catastrofaal te worden... alles lekt doordat de bularen de douchecel die hoofdzakelijk uit een soort van pvc bestaat, hebben stuk geslagen voor ze zijn gaan lopen , we hebben alles zo goed mogelijk opgelapt, maar uiteindelijk blijft dat opgelapt ook niet duren !!Het is een beetje haastje je, rep je op dat gebied !! desnoods moeten we ons maar terug met een emmer wassen zoals de eerste maand toen we hier waren ( en dan nog me water uit het wasbekken van het dorp, omdat er niemand ons verteld had dat er stromend water was !)


    voor het droge gedeelte moeten we echt om een grotere maat... en we zien wel wanneer we daar tijd voor gaan vrijmaken... we hebben beiden nogal wat andere werkskes ook op te knappen !!die gisteren door het douchen letterlijk in het water zijn gevallen ( zware stroompanne )
    Het eten was lekker en hetgeen over was is naar de buurtjes verhuisd !!! 
    Een ovenschotel kan je geen twee keer opwarmen want dan wordt het stro !
    Zo en net telefoontje gekregen dat ons varkentje geslacht is !!

    04-09-2013 om 13:43 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    03-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb al veschillende dagen goesting in mossels !
    Maar omdat Theo dat niet lust , zie ik dat niet zitten om mosseltjes klaar te maken, want het is vele gezelliger met zijn tweetjes of met een groepje mosseltjes te peuzeln !! .. Toch ga ik ze een keertje klaar maken binnenkort, In antwerpen en als je gaat wandelen naar de kust bevoorbeeld is het natuurlijk vele verleidelijker door al de mosselrestaurantjes, waar de typische geur  die het koken .bereiden van mossels met zich meebrengt !!
    Mosselen met cognacroomsaus en tijm... was de vorige keer ook om duimen en vingers af te likken, ik mag ze natuurlijk ook héél graag natuur,met mijn eigen gemaakte mosseltjessaus !!! De overschot leg ik dan in het zuur... al la rog in't zuur !!! 
    Toen ik vroeger dat klaarmaakte en ik durfde dat mee te nemen naar het werk... was het steevast uitdelen en laten proeven, zodat er menig keer het broodbeleg gewoon verwisselt werd door de collega's!!

    03-09-2013 om 13:04 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een hele warme dag !! hebben ze ons beloofd!!
    Boerewijsheid: een warme september is een hele koude december !!

    Vandaag de koof afwerken waar de schuif-mecanisme van de badkamerdeuren achter verborgen zit  ... en dan het afgelopen plamuurwerk controlleren en schuren en verven... Ik hoop dat Theo vandaag de sierlijsten op het plavond kan plaatsen zodat ik ook daar de kieren van kan dichtmaken en zodat daarna de zaak vliegensvlug kan afgewerkt worden !! Ik verlang naar een normale badkamer, eentje waar het niet lekt... en waar het in de winter niet vriest !!! 
    De escapade's aan de riolering van de ruitjesschuur is volgens ons schema dat we dus voorop hebben gesteld klaar.... we kunnen daar maar aan verder werken als we de rest hebben aangesleept zoals de grote citerns... Ik heb er zowiezo al vier besteld aan een sappig prijsje !!
    Waardoor ik bepaalde mensen mee kan laten genieten, van hetgeen ik zoal voor mekaar kan krijgen in ons thuisland!!

    03-09-2013 om 08:14 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    02-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Electronische neus !
    Elektronische neus 'ruikt' darmkanker Door te ‘ruiken’ aan ontlasting met een elektronische neus, een zogeheten eNose, kunnen darmkanker en voorstadia daarvan (dikkedarmpoliepen) worden opgespoord. Dit is de conclusie van wetenschappelijk onderzoek van de afdeling maag-, darm- en leverziekten van het VUmc. Geurprofielen afkomstig van de ontlasting van patiënten met dikkedarmkanker verschilden van die van personen zonder deze aandoening. Daarnaast vonden de onderzoekers ook een verschil in geurprofielen van ontlasting van patiënten met dikkedarmpoliepen en die van patiënten met dikkedarmkanker. Het onderzoek is gepubliceerd in het International Journal of Cancer. eNose De onderzoekers, MDL-artsen (maag-, darm- en leverziekten) Nanne de Boer en Tim de Meij, maakten gebruik van een eNose, een apparaat dat net zo werkt als een echte neus: het kan moleculen onderscheiden in de lucht. Zij verwarmden 157 monsters ontlasting en leidden de vrijgekomen damp langs de eNose. Deze bleek de ontlasting van gezonde personen, patiënten met dikkedarmkanker en patiënten met dikkedarmpoliepen te kunnen onderscheiden. Uniek "Of de gevonden verschillen in geurprofielen het gevolg zijn van een verandering in samenstelling van de darmflora of veroorzaakt worden door de darmafwijking zelf, gaan we in toekomstige studies onderzoeken", de Boer. "Maar het is zeker uniek dat we ook verschillen konden meten in ontlasting van mensen met dikkedarmkanker en dikkedarmpoliepen." "Mogelijk kan de eNose in de toekomst worden gebruikt bij de screening naar dikkedarmkanker door te 'ruiken' aan ontlasting. Maar zover zijn we nog niet." Recente wetenschappelijke studies tonen dat verschillende andere vormen van kanker, zoals longkanker, kunnen worden gedetecteerd door uitgeademde lucht te onderzoeken met een elektronische neus, en soms ook met getrainde honden. De techniek om geuren via een elektronisch apparaat te detecteren bestaat al enkele decennia. Aanvankelijk werd het alleen toegepast om explosieven, drugs of chemische wapens op te sporen, later ook om na te gaan of voeding bedorven of vervuild is. In de medische wereld wordt de eNose nog niet op grote schaal gebruikt.

    02-09-2013 om 20:21 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik had 18 pakken gesneden pattisons
    allemaal een halve kg.
    Toen ik daarstraks naar de tuin ging om nog wat peterselie... en de rijpe tomaten te plukken ( het zijn er alle dagen toch een stuk of drie die echt bloedrood zijn !! .. zag ik ... dat er weeral vijf pattisons eigenlijk oogstklaar zijn....echt ongelofelijk hoeveel ik van vier planten al geoogst heb, voor volgend jaar ga ik toch een paar afnemers zoeken, een keertje horen bij den turk in ons buurt ( antwerpen !!)
    Vandaag nog wat verder geplamuurd op stukken die ik niet echt naar mijn goesting vind, Theo vind me een muts !! .. ik ben van mijn eigen werk nooit tevreden zegt hij !! goed dat kan maar het is toch mijn eigen zweet dat er gebruikt wordt en ik wil het echt perfect .... Ik weet de plek boven het toilet, en ook boven het bed dat zijn zo van die plaatsen.... waar sommige mensen in tijden van ( vul dat zelf maar in !) zitten of liggen te staren naar het plavond !!! en je zal maar op bobbels en putten zitten kijken phoe, niet bij ons !!!  .. Ik weet op het forum heb ik meer geschreven ... tot grote hilariteit van sommig dames , maar hier hou ik het erg droog en sober !!  

    02-09-2013 om 20:02 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is erg gesteld !!
    NEN ECHTE VLAMING en volgens eigen zeggen ... nen reserve belg!
    Zet daar een frietpot gereed ... met ossewit... en goeie petatten om frietjes van te maken !!!
    D'as het wreedste marteltuig dat er bestaat !!... wetende dat dat niet goe is voor de slanke lijn, en voor de cholesterol... maar het is OOooooo zo verduveld lekker !!! 
    Voor mij daar nog een goeie portie verse mosselen bij en voor den Theo een portie stoofvlees op zijn paterkes , dat een nachtje getrokken heeft, samen met vers gedraaide tartaresaus!! ... ne mens zou voor minder ongelukken begaan !!! ...
    Ik heb geen mosselen, en ook geen stoofvlees ( genen tijd gehad) maar ik heb wel tartaresaus gemaakt en petatten zijn vlug geschild, samen met de overschot van het hespevlees van gisteren dat over is geschoten van de bbq en nog een stuk kippeborst van een dag of twee eerder, en we zullen toch ook weer een lekker maaltje kunnen verorberen, ik durf wedden dat er in Melay zijn die het met minder moeten stellen !! grijnske !!

    02-09-2013 om 18:03 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kwam zo ter sprake ...
    met mensen die op vakantie geweest waren naar Hongarije...

    en ze hadden daar lagosch gegeten, aan een soort snacktentje, in Belgïe zou dat een frietkot zijn, maar daar dus te kust en te keur het soort tentjes met een soort gebakjes, die gemaakt zijn van een soort deeg, deels bloem deels aardappel... en gebakken in de pan volgens ik er kon uit ontcijferen.... die mensen hebben de look versie geproefd met zure room, maar het kan ook met honing of jam... en ik ga denk ik ook eens maken !!

    02-09-2013 om 13:47 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze beloven vandaag 23 graden !!
    Toen Theo gisteren de zaak aan het dichtgooien was met beton, heb ik hier in huis een beetje orde proberen scheppen met borstel , handveger en blik....

    Toen hij me kwam roepen om eens te kijken naar zijn werk....had ik bijna klaar en was de kookwas van het beddegoed ook bijna achter de rug !!!( het is jammer dat de was niet echt lang op de draad kan blijven hangen, omdat er nu vele vlugger het vocht van de avond in kruipt en je die dan zowiezo, nog wat toertjes in de droger moet steke, )
    Daarna dus heerlijk gebbqt met een grote hammeschijf !!!
    verse tomaten en pellepetatjes, die als ze bijna klaar zijn eventjes mee in het braadvet van het vlees mee pruttelen, en ze dan een nog heerlijkere smaak krijgen !!

    Nu de beton zal uitgehard zijn , zal Theo de afvoer van het dak voorlopig op de goot laten lopen zodat we de volgende reis naar Belgie die citerns kunnen meebrengen en dan gans de zaak verder af borduren met ellebogen en afvoeren, naar de citerns, en daarna de overloop naar een riolering !!!
    en we dus in totaal héél wat liters echt regenwater zullen hebben ... waar ik me enorm op verheug !!! want ondanks dat we dus hele rijke mensen zijn, op het gebied van waterputten ( en niet zoals  anderen rondstrooien van geld) zit in het grondwater te veel kalk... het is natuurlijk beter dan niets, maar hemelwater is echt vele zachter, en ik wil uiteindelijk het beste van het beste voor onze planten !!

    Volgende reis breng ik ook een ander afwasmachine mee, want ondanks dat het afwasmachientje dat hier staat spik-splinternieuw was, het toch niet de resultaten behaalt van de miele vaatwasser van thuis !!!en zodoende wil ik dus een miele op mijn franse stek !! Het harde water zorgt al voor vele mindere resultaten en als de machine dan ook nog half werk levert... is het helemaal een catastrofe !!! Die ik zo vlug mogelijk wil oplossen !!!!

    Het is ook enorm als je ziet hoe  mooi de groenten zich s'nachts in de koelte herpakken van de warmte overdag en kaarsrecht staan bij de eerste inspectie ...De grote sprinkhaan.... baart me toch een beetje zorgen... maar heeft tot nu toe nog geen erge schade aangericht, ( meschien lust ze ook de zeepsmaak niet die ik op de groenten heb gegoten !)
    Zo en nu nog een sjatteke kaffie , kuskleren aan en aan de slag !!

    02-09-2013 om 07:44 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    juzef
    blog.seniorennet.be/juzef
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!