Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    15-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als ik nu van iets super content ben dan is het van mijne sudderpot !!
    Ik vrees dat dit beestje heel veel werk gaat krijgen, buiten onze frietpot ( op voorwaarde dat het ossewit is !) is er niets waar we zo gek op zijn !! Het is echt onbeschrijfelijk lekker al hetgeen je er uit te voorschijn tovert...Je moet hem enkel leren gebruiken en uiteraard , ben je best dat je voor je er eentje aanschaft naar de wattage kijkt... hoe groter hoe meer wattage hij zal verbruiken , maar het scheelt ook veel van merk tot merk !!.. die van ons verbruikt 160 wat..(want het is er eentje voor 2 personen ). en ik moet zeggen hij is hier beland en heeft nog niet koud gestaan !!......... en ik ga als alles opgewerkt is uit de vriezer ( dat duurt uiteraard nog wel een tijdje ) mijn pruttelpotingredienten al op voorhand klaar maken zoals mijn maatjes uit de states, zij bakken zelf het vlees al aan voor ze het invriezen, zodat er gewoon geen tijd verspilt wordt s'morgens als ze gaan werken !! Ik kan ze absoluut geen ongelijk geven !! Het is echt hemels.... je zal denken , ze trapt door !! heu... best even nagaan of dat wel zo is(dat doortrappen !!), als je het niet geproefd hebt kan je der niet van meespreken !!dus... geen zegen geven voor je de hele waarheid hebt ondervonden !! !
    Zo nu eerst de wasmachine aan, en dan proberen , om alle twee een lekkere douche te nemen !! (hopelijk houd de electriciteit het uit tot we kunnen verhuizen naar de overkant !! )

    15-09-2013 om 18:54 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is ondertussen half vier in de namiddag !!
    en we gaan eerst en vooral iets lekkers drinken want we hebben iets plezierigs te vieren.... nee niet Theo zijn verjaardag , dat is morgen !! en daar heb ik een extra fijn wijntje voor aangeschaft... omdat het forrellen er toch niet inzit... gaan we dat anders vieren !! ( hij wil geen vier uur rijden om te vissen ... en ook niet op hotel voor 1 nacht dus t'ja ..... ) Nee vandaag vieren we dat de muren van de badkamer al helemaal clean zijn helemaal zonder cementsluier, of zonder voegresten en ik kan U verzekeren dat was echt een prutswerkske en het waren ettelijke vierkante meters !! maar we blijven erbij !!! het is echt enorm prachtig,de volledige afwerking zal waarschijnlijk nog een kleine week in beslag nemen, maar deze winter zitten we lekker proper , aan de overkant alhoewel mijne gierige kant zegt dat ik voor de zuinigheid beter overdag hier verder hok in de winter... en juist de kilte uit de slaapkamers houd aan de overkant dat dit een pak in de stookkosten zal schelen, omdat bij ons , natuurlijk ook de kleintjes meetellen, ik heb nooit mijn geld over den balk gegooit !! dus waarom zou ik er dan nu mee beginnen !!
    Nu een lekker bruisje... een lekker stukje kaas en lekker salami... Meschien dat Theo deze avond kookt, alhoewel.... meschien gaan we morgen avond ofzo chinezen !! We hebben een enorm goe adres ..... 
    Als we zo alles eens bekijken samen gevat !! ( want er is een hele tijd overgegaan maar tenslotte hebben wij eigenhandig met ons tweetjes een volledig huis samen bebokst op nog geen twee jaar )
    Dan kan je zelfs als je minder valide bent een aangenaam , gezellig en zelfs prachtig appartement of huis hebben ... zonder dat het echt enorme fortuinen moet kosten !! De gite is werkelijk een héél knus en gezellig appartement, ( natuurlijk ook geschikt voor mobiele mensen, de speciale keuken , en dan de wondermooie ruime badkamer ( ik heb altijd al iets gehad met badkamers,dat zal mijne romantische kriebel zijn denk ik) In het verleden heb ik altijd geopteerd voor een douche.... ik ben van het type ... een drie minuten douche en het is klaar... ik heb jaren lang een geweldig mooi bad gehad, maar heb daar zelf eigenlijk nooit van kunnen ( willen )genieten ... als er een laag van vijf cm's water in dat bad was geraakt was ik allang aangekleed en paraat om aan de slag te gaan....Terwijl je mensen hebt die een uur of langer in bad hangen te weken en zelfs in slaap vallen ! Hallo !! dat is aan mij niet besteed, woelwater eerste klas ! ( om het op zijn waterigs uit te drukken !!) Maar het kan zijn , omdat we hier toch enorm veel plaats hebben dat ik hier een inloopdouche en een bubbelbad ( jacouzi) in onze privé ga zetten... temeer omdat Theo nu ook de electriciteit de baas kan... het geen enkel probleem zijn.... en we hebben water in overvloed !!! Het kost enkel wat leidingen !! Yipeee!!!... volgende week alle hens ( hands) aan dek en we zitten lekker knus, en mooi !!! eindelijk dat hebben we wel verdient !! 
    Het voelt aan zoals de eerste keer , toen ik mijn eerste appartement in Antwerpen klaar hadden en ik spiksplinter nieuwe meubeltjes had gekocht !!!  .... wel zo voelt het nu ook aan, alléén zitten er vele jaren later sleet op ondergetekende en hou ik nu meer van mooie antieke spulletjes !! ( die waren toen der tijd trouwens in Antwerpen niet te betalen !)
    Menig minder mobiel mens zal bij ons zich koningin/koning wanen!! in de gezellige sfeer die we gecreëerd hebben 

    15-09-2013 om 16:03 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beloofde zonneschijn..is toegekomen in regen !!
    Het regent nu toch al drie dagen en nachten, geen stortbuien, maar alles is wel kletsnat !!
    Dus de pattisons en de tomatenplanten zullen nu wel hun zegen krijgen en kapotgaan, want die houden niet van douche's ...
    Daarna verder de muren en de vloeren van de badkamer die betegelt zijn..af te wassen , zodat we dus de zaak verder kunnen afwerken!!
    Theo is zielsgelukkig en uiteraard apetrots, over ons werk... hij vind het jammer dat we onze kennis niet kunnen doorgeven aan zoons of schoonzoons.... maar dat is nu zo.... dat valt niet te veranderen !!
    Het is natuurlijk voor ons zelf een groot verschil qua uitgaven...Een nadeel is ,hoe meer je kan , hoe meer je zou moeten doen , en dat iedereen denkt dat ze het recht hebben om ons , voor hun kar te spannen !! Het zou mooi zijn, als we dan een wederdienst zouden ontvangen.... maar dan krijg je het antwoord... ik kan niets, of ik ben te ziek.... of mijne rug doet zeer !! en nog wat van die gezegde's we kennen zowat alle uitvluchten die er gemaakt kunnen worden !! Dus we hebben besloten om iets of wat egoïstischer uit de hoek te komen !!! We zijn niet geschapen om alléén maar te werken, hoe graag we het ook allemaal doen !! Diegene die ons zonder bijbedoelingen spontaan komen helpen, krijgen uiteraard ook vier helpende handen aangereikt, de rest zoekt zijn heil maar bij betalend klusjesverkeer !!

    15-09-2013 om 08:08 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    14-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het heeft dus weer eens wonderbaarlijk gesmaakt !
    Niet te geloven... we hebben de de rest van ons pruttelpotje opgepeuzeld met nog eens graantjes !!
    We zijn het er roerend over eens !! dit is echt een blijver !!
    Het plezierige aan het vlees dat in de pruttelpot is klaargemaakt, dat het in draadjes uit mekaar valt !!
    en het was even lekker als gisteren, je kan het stoofpotje een lekker prutje van maken samen met de graantjes, de draadjes vlees en de groentensaus , die lekker pittig is Mmmmm...; echt een tof menuuke.. geen haute-cuisine, maar na een dag stevig doorwerken hoeft dat ook niet, we zijn al blij dat we een stoel ( of een zetel in het geval van Theo , de mijne is in beslag genomen door ons beestenbende ) en dat we ons buikje kunnen vullen met kwaliteits voedsel..... ... Vriendinnen van mij in de States , maken ( in een groter formaat uiteraard ) een schoudergebraad van een varken in klaar, ze wrijven het in met een kruidenmengsel, (sommige gebruiken , cola, nog anderen melase , maar ook onze normale kruiden worden gebruikt en dan gaat dit gebraad voor een uur of acht , de pruttelpot in,als ze thuiskomen, of in het weekend als ze weer eens naar een soccerwedstrijd zitten te kijken of naar een speciale honkbalwedstrijd, wordt dus het gebraad in stukjes (draadjes) getrokken met twee vorken en dan nog eventjes terug in de pruttelpot gedaan met een salsasous of iets dat ze zelf in mekaar flanzen van favoriete ingredïenten en nog een half uurtje tot drie kwartier opgewarmd, daarna wordt dus het vlees dat nu meer op een ragout begint te lijken, op een lekker krokant broodje (soor pistolet ) en dan aan de suporters aan de tv uitgedeeld hetgeen blijkbaar steeds héél enthousiast wordt verwelkomd !!

    14-09-2013 om 19:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De allerlaatste loodjes die wegen het zwaarst !!
    Volgens onze planning zullen we deze maand een fatsoenlijke ( en superprachtige , maar dat terzijde)badkamer hebben .... de plavonds zijn geschilderd .. de sierlijsten zijn nog eens goed nagekeken geen spleten meer de naadjes zijn prachtig aangewerkt, de spots  verlichten het geheel al, en dat geeft dus een fantastisch verschil....De waterketels staan startensklaar !! en nu ben ik bezig om miniteus de cementsluier en alle ander prut die niet op de tegels hoort weg te ^krabben te poetsen te wrijven... dat het zweet in mijn schoenen staat, want de tegels ( ook aan de muren ) zijn allemaal met reliëf en ik kan U verzekeren het voegsel is blijven plakken op putjes en bultjes en nu moet dat dus allemaal weg !!!  eens een muur klaar en zie je pas hoe mooi de combinatie is die ik uitgedokterd heb......... Theo kan het zich nog niet voorstellen hoet het zal zijn als de mooie dubbele glazen wastafel op haar plek zal staan met de spiegels ( en dat is nog effekes uitdokteren ik heb twee optie's... twee kleinere ovale spiegels zonder veel treut .... en een massaal grote spiegel met een enorme mooie sierlijst.... dat weet ik nog niet hoe ik dat ga in het vat gieten !! ik heb dus keuze !!! 
    IK heb altijd mijn eigenzinnig ding gedaan!, IK hou niet van voorgekouwde toestanden, laat staan dat ik iemand anders moet gaan imiteren !!! ...Viva de originaliteit !!! De buurman heeft de brute versie gezien en vind het al veel te mooi voor een badkamer , Ik ben benieuwd naar zijn reactie als hij het afgewerkt zal zien!!
    Zo en nu lekker eten !! want mijnen beer is beginnen grollen !!

    14-09-2013 om 18:30 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is vochtig !!
    Het is inderdaad bewezen, het voedsel klaargemaakt in de pruttelpot.. is inderdaad hemels... Het is wel niet voor mensen die hele grote haast hebben( of meschien juist wel ) Het moet acht uur staan pruttelen en dan komt er een hemelse zaligheid tevoorschijn zelfs de geur... is veel intenser, dan zelfs in een gietijzeren kookpot( type creuset).......De mensen die ik ken... en die er veel gebruik van maken, hebben daar een hele cultuur rond gebouwd....... In de States, hebben de meeste werkende mensen, twee tot drie jobs, om rond te komen ( inderdaad het beloofde land is niet zo fijn als men dacht ) en omdat sommige mensen hun gezin gezond eten willen voorschotelen, is de pruttelpot... de uitkomst bij uitstek,....
    Het gaat als volgt in zijn werk : Ze maken eerst een boodschappenlijstje, Thuisgekomen gaan ze dus tijd vrijmaken voor het hakken en verpakken van de recepten die ze dus samen gesteld hebben, bvb, ze hebben kippefilets gekocht, brocoli en room, dus maken ze een kippeschotel met brocoli, alles nauwkeurig gewassen en in dobbelsteentjes gesneden, gemengd verpakt in zipzakjes ( zipbags ;-) !) en de hoeveelheid van die zelfde maaltijden gaat door tot de kip en de brocoli is opgewerkt, dat doen ze ook met bvb ,stoofvlees samen met ui, paprika,look worteltjes enzovoort ... en zo hebben ze op een halve dag wassen, hakken en verpakken een hele rits maaltijden die in de vriezer gaan,
    S'avonds nemen ze een diepvries maaltijd uit , leggen hem in de ijskast,  en voor ze s'morgens vertrekken naar hun job gaan de ingredienten in de pruttelpot.... zodat het gerechtje s'avonds klaar is en enkel moet uitgeschept worden op de borden !! 
    Dat is dus ook fantastisch voor iemand die alleen is, je kan toch lekker eten zonder veel weg te moeten gooien omdat alles veel te groot moet aangkocht worden !!! 
    En ik moet zeggen .... de smaken zijn onvergetelijk hemels lekker , 

    14-09-2013 om 08:02 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    13-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijnen pruttelpot is in gebruik !!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het werkt wonderwel... het is dus een soort rundsvlees stoofschotel.. a la Myriam.. een beetje goulach-achtig iets, in elk geval lekker tomaterig en heet !! ik ga er dus graantjes bij serveren !!

    Het heeft echt zijn tijd nodig...maar de smaak is echt magnifiek, ( ik hoop dat ik genoeg tijd heb gehad om het te laten gaar worden, want het is tenslotte stoofvlees !) en het is hier op dit moment echt nog meer behelpen dan ervoor, de oude electriciteit heeft het laten afweten, ... gelukkig is het maar een paar dagen ... en zitten we als het goed is aan de overkant !!

    Nu moet ik met een verlengkabel vanuit het nieuwe gedeelte naar de oude keuken om alles achter mekaar met een verlengdraad ( inderdaad nog eentje extra bovenop ) de vaatwasser, de wasmachine of de oven aanzetten dus dat was dus ook het geval met de pruttelpot !! 

    Toen ik de stukjes runds heb aangebakken , de ajuin gesneden ( en de teentjes look uit de lookoliefles , wat een gemakkelijk iets) had ik niets anders te doen dan de reeds rijpe tomaten in stukken snijden ( uiteraard gewassen, maar wie wast nu zijn groenten niet?.... dat zou echt idioot zijn en om ziektekiemen vragen )de paprika uit de diepvriezer ... en nog wat andere groenten en kruiden, ik kon er niet alles inmikken omdat het een potje is voor een piepklein gezin !! .. het is een zalig probeerpotje en als het meevalt ... zorg ik later voor een grotere pot !!! Ik ben super blij met dit geschenk !!! ... 
    Theo is dus in het ketelhok bezig geweest, en ik heb dus aan het schilderen geweest.. Eigenlijk was het voorzien , dat vandaag de plavonds afgewerkt zouden zijn, maar ik zag toch nog een paar krasjes en heb die dus nog eens geplamuurd.... dus morgen nog maar eens met de giraf aan de slag !! De douchekamer is wel al volledig geschildert ( ik ben best tevreden over ons werk !!  een biljartafel van Raimont -Ceulemans, zou er bij verbleken ...Daarna kan ik aan de lambrizering beginnen, in de grondverf zetten, nog eens afschuren en dan kunnen er de eindlagen op....Voor ik het vergeet ik zou aan mijn raadsman ook nog foto's sturen, want die is ook enorm nieuwsgierig !! ( je weet maar nooit !)

    13-09-2013 om 17:36 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag wordt de pruttelpot al in gebruik genomen..
    HOe kan het anders !!...Een stoofpotje met rundsvlees in tomatensaus... met veeel groenten, er zit nog een gedeelte dat ik uit de vriezer moet halen... en als alle voorbereiding gemaakt is, hem lekker laten sudderen... voor deze avond met ofwel lekker brood, ( deze keer eens zelf gebakken) of met graantjes (blé)

    De opbrengst van de tomaten van gisteren !!( ik heb de tip gekregen om de tomaten al te plukken als ze beginnen kleuren , zodat de planten genoeg kracht hebben om de kleinere tomaten nog te laten groeien! dus doen we dat maar.. die in de fruitmand zijn eigenlijk rijp en kunnen gebruikt worden om een slaatje van te maken of al in te vriezen de rest vraagt nog een aai over hun buikske van de zon !!




    13-09-2013 om 10:36 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is heel laat geworden gisterenavond !!
    Gisteren avond vrienden van het eerste uur  aan de telefoon gehad ...en dat is redelijk uitgelopen!! over de verbouwingen en onze huisdieren en dat we toch eens echt moeten afspreken, maar we zitten wel met onze viervoeterkes... en ik kan ons Molly moeilijk gans de tijd opgesloten laten in de bench, ze hoort echt bij de roedel... en als dat niet kan, protesteert ze luidkeels, en er is geen paaien aan.... Ze kalmeert wel na een tijdje als ik haar toespreek , maar als ik dan terug mijn eigen ding ga doen, is dat terug hetzelfde !!
    Ze beschouwd Theo als hare persoonlijke knuffel en mij als haar mama!! als Theo roept doet ze echt zoals elke poes.. haar eigen ding, en als ze geen goesting heeft , dan kan hij wortel schieten ze komt niet!
    In tegenstelling tot mezelf ik roep 1keer en gelijk waar ze ook is, ze komt echt afgestoven als een pijl uit een boog,om eerst en vooral kopjes te komen geven tegen mijn benen ... hevig spinnend... Dat beestje kan blijkbaar niet genoeg haar dankbaarheid uiten omdat ik haar toen ze piepklein was , uit de miserie heb gehaald ... ( hetgeen ik trouwens normaal vind, en menig mens kan er een voorbeeld aan nemen !! hoe lief ze is tegen ons , terwijl sommige mensen je nog eens bestelen bovendien , of nog erger !)

    13-09-2013 om 08:36 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    12-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb een tof cadeau gekregen....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Namelijk een pruttelpot !! 

    Van mijn U.S.A. vrienden heb ik de lekkerste recepten...ik maak die doorgaans in de winter op de kachel klaar !! in een goeie oude zware gietijzeren castrol !!! Het vlees en al de aromaten die toegevoegd zijn, krijgen dan de tijd.... om lekker te trekken .. en zo langzaam maar zeker een hemelse smaak te krijgen!... In de zomer brand natuurlijk de kachel ( houtstoof) niet en om zo een pruttelgerechtje klaar te maken en zowat dood te gaan van de hitte is ook niet alles... Het appartement dat we tijdelijk gaan betrekken wordt verwarmt op electriciteit .. Het is namelijk geschikt en uitgerust voor rolstoelgebruikers ( natuurlijk ook voor valide mensen ) en dan kan er jammer genoeg geen houtstoof geplaatst worden... ( geen gezelligheid?,wacht maar af , voor iedereen dus ook voor minder mobiele mensen zal er een houtvuur zijn!!, dat eventjes terzijde )Dus zou ik geen pruttelpotjes meer kunnen maken, want ik heb het geprobeerd op het gaskookvuur, maar dat is toch niet hetzelfde.. het is echt een andere smaak !
    dus heb ik van iemand een pruttelpotje gekregen ...die op electriciteit werkt ..
    en kan ik nu mijn kookkunsten toch botvieren ... het is een kleintje, je hebt ze in verschillende formaten, maar om te beginnen volstaat dit wel !! later kan ik nog altijd een grote bestellen en vind ik hier in europa mijn gading niet, dan bestel ik er gewoon eentje in de states !

    12-09-2013 om 17:16 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze webdesigner .. heeft me al huiswerk gegeven !!
    Het is nog veraf,... maar we denken toch al aan een website... 1tje om U tegen te zeggen !! en daarom heb ik van onze webdesigner al huiswerk gekregen !!!

    Nu maak ik mijn foto's nog met mijn huis, tuin en keuken toestelleke, maar als het zover is, dan ga ik een paar maatjes fotografen optrommelen die samen met ons gaan kuieren en ook meerijden naar de prachtige plekjes die we ontdekt hebben !! 

    Plezante teksten zullen ook op mijn rekening komen te staan, en ja de rest zal natuurlijk helemaal opgebouwd worden door onze kameraad , die het als een eer beschouwd om ons van dienst te zijn !!!  en hoopt natuurlijk om op die manier ...  wat clïenten te kunnen werven !!!Want tegenwoordig kan iedereen een fimaatje oprichten en moeten de goeie het bekopen met de prutsers !


    12-09-2013 om 08:43 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker uitgerust... op een morgen in de herfst !!
    Mijn oude knoken laten me weten dat ze de vochtigheid niet echt aprecïeren ... en ik wordt gewaar dat het elk jaar een klein beetje meer wordt , dat ik in de winter moet afzien!
    Maar niet zagen en niet klagen, daar is niemand mee gebaat !! 
    Om nog eens terug te komen op gisterenavond , het eten was weer formidabel lekker !! in al zijn envoud !! Theo had me eens tussen neus en lippen gemeld dat hij niet echt van peekes hield omdat hij niet van die zoete rommel houd !
    Ik was erg verbaasd ! , worteltjes zoet? ... nee hoor ... 
    Dus omdat ik nog altijd een kluts wortels in een zak heb staan en het echt zonde vind om die in het bos te gaan strooien voor de herten en de wilde zwijntjes !! heb ik ze fris in de schuur gezet !! en ga ik ze toch nog zoveel mogelijk op gebruiken, ( ik had er immers op gerekend dat de buurman ook een kilo of 10 zo genomen hebben , gratis uiteraard, maar blijkbaar maken die geen soep en gebruiken ze die enkel rauw voor de koude schotel )
    Dus gisteren wortels met erwtjes op mijn manier klaargemaakt, lekker royale portie's ... met een goeie cortelet... en aardappeltjes !! hetgeen er over was... heeft onze beestjesbende opgesmuld met grote voldoening.... want zelfs Molly liet zich niet onbetuigd, en ondanks dat ze droge brokjes krijgt en ook wel een portie blikvoer.... heeft ze naderhand ferm mee gesmuld.
    Het eerste wat ze uit de groentjes pikte was de stukjes spek , en daarna de wortelbrokjes die ik al dente laat !!! echt plezierig om te zien hoe ze met hun vieren echt een feestje bouwen.... 
    En moet Theo schromelijk toegeven, dat peekes en erwtjes nog zo slecht niet is !!!
    Ik moet ook beginnen rondneuzen om een waterverzachter die we gaan aansluiten op de waterleiding, ( Het beetje dat we van het oficïele kraantjeswater zullen gebruiken , zal niet in staat zijn om alle toestellen te verkalken, want  het water bevat enorm veel kalk....en verpieterd meer dan 1 duur toestel...) Ik heb drie enorme zware  pompen gekocht... waardoor we in staat zijn, om zelfs met de hoge druk reiniger te werken vanuit onze waterputten !!! 
    Onze put op de koer bevat ongeveer een 10.000 literwater, en de waterput  in de tuin is denk ik de helft van inhoud van die op de koer !!! en dan de rijkdom van inmens veel daken.... 
    Dat we echt zoveel mogelijk gaan opvangen !!
    Maar goed dat was dus mijn betoog voor een water verzachter !!
    Vandaag ga ik in de tuin niet veel uitvoeren, ze voorspellen voor morgen lekker warm weer , en dan zijn de struikjes waar de boterbonen aanhangen een beetje bekomen , want gisterenavond stonden ze er maar troosteloos bij..... 

    Deze avond denk ik blauwe boontjes met biefstuk en gebakken aardappeltjes !!

    12-09-2013 om 08:24 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    11-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag eigenlijk héél veel gedaan , en toch niets !!


    ... ik heb de groenten nog eens voorzien van een goeie geut vitamines.... Theo heeft ondertussen de citern zodanig geplaatst dat deze gratis gespoeld wordt door het hemelwater dat van de grote schuren naar beneden loopt ( regenpijp ) en als hij halfvol is gaan we der eerst bleekwater in mikken , om de geur van hetgeen er heeft ingezeten ( een soort van siroop voor de voedingsindustrie)Maar het ruikt en dat heb ik dus liever niet !! er gaan twee van die vaten in de bus, dus gaan we regelmatig terug naar die firma... ze zijn op de hoogte ... en kunnen we ook een voordeligere prijs bedingen !! Ik had er eentje aan de buurman beloofd en wijzelf ook al eentje dus de volgende keer weer  tot we denken dat we der genoeg hebben !!! De buurman gaat er het water voor het toilet op aansluiten ( pomp uiteraard ) en wij gaan in de eerste plaats voor de tuin er een paar wegzetten en hoogstwaarschijnlijk ook voor de wasmachine ... want hard water is héél funest voor machine's , maar ook voor de kleding !!! of het aan te raden is voor de vaatwasser ... dat moet ik nog uitzoeken.. In elk geval bij ons zal er héél weinig hemelwater verloren gaan !! een reservoir van 3000 liter komt in het beste geval op een kleine 800 euro, maar dan moet je dus nog alle soorten filters en controleputten steken je moet uiteraard een diepe put graven of laten graven ... je bent gauw rond de tweeduizend eurootjes kwijt, en dan is het echt in het beste geval, !! 
    wij geraken aan de citerns voor een hele schappelijke prijs, omdat ik , zoals al eerder vermeld , héél veel mensen ken !!en via, via geraak je dan wel aan spullen die een ander het dubbele betaald !!
    de tomaten die ik vandaag van de struiken heb gehaald zijn naar de buurman verhuisd.. de mens verstaat er zich niet aan dat bij mij de tengel-latten ( panne-latten voor de vlaamse mensen  )  die we gebruiken voor de tomatenplanten gewoon afbreken door het gewicht van de tomaten.... en dat bij hem , de gekochte tomatenplanten ( Barges) eigenlijk feitelijk niets opbrengen ... zijn vrouwke eet héél graag tomaten en vandaar dat ik er hem toch wat geef, tenslotte zijn we geburen en zullen we mekaar mischien nog nodig hebben , voor het 1 of ander ... voor wat, hoort wat !!
    Deze avond een paar lekkere grote en dikke corteletjes met erwtjes en worteltjes !! en aardappeltjes , het ruikt weeral verduiveld lekker !! en als het wat meezit... kunnen we gelukkig buiten eten.... Theo is nu overal de electriciteit aan het aansluiten, dus we zullen deze winter wel degelijk aan de overkant kunnen wonen, 
    Voor onze Nederlandse vrienden zullen we ergens in het najaar toch eens tijd moeten maken en af moeten zakken naar Ede , het is jaren geleden dat we mekaar nog eens in levende lijve hebben gezien !!! maar beide familie's dus zij en wij zijn druk, druk, druk !!! 
    Ik ben wel van plan om een paar lekkere flessen mee te nemen !

    11-09-2013 om 17:33 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eindelijk !!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen de 2 kg's gekookte mosseltjes zijn uit de schelpen geraakt, en zijn ze opgelegd!! ik trek ze vacuum en toch nog in de ijskast.... want ik vind het recept dat ik ooit van een hele oude kokkin heb gekregen die gediend heeft ( want zo noemen ze dat) in een kasteel in de west-vlaanders ( regio Brugge-Damme)..
    Toen ik nog studente was, ging ik voor deze oude dame boodschappen doen... en hielp haar een beetje bij klusjes die niet zo goed meer konden voor haar zelf, ik vond deze dame zo lief en ik vond het bij haar zo gezellig dat ze voor mij een beetje een surogaat moeder was geworden... als beloning kreeg ik dan een lekker bakske koffie ( of meer ) die ze ook op de oude manier nog klaar maakte, met een snuifje zout, en af en toe een snuifje cacao der in !
    ze vertelde dan van haar werkgevers, allemaal echte graven en baronnen, schatrijk geworden op de armen hunne rug !! en sommige madammes waren dus echte serpenten !! .. zoons die menig dienstmeisjes zwanger maakten, en het arme schaap de straat op werd gesmeten !! Dat de jachthonden van deze mensen beter eten kregen dan het personeel, die soms het eten weg namen van deze beesten afin !! , de goeie ouwe tijd, was maar voor sommige  zo !!
    Maar ook heb ik van haar veel kunnen leren .. door haar verhalen... en sommige recepten op te schrijven, en hier en daar heb ik het aangepast naar onze tijd, of naar mijn persoonlijke smaak !! 
    en zo is het recept van mijn mosseltjes in het zuur geboren.
    Dit heeft de kokkin zelf bedacht, vroeger waren mossels trouwens arme mensen eten.... en soms konden ze die dan héél goedkoop kopen, maar niemand lust dus 14 dagen na mekaar mossels , trouwens toen was de bewaarmethode's nog niet zoals nu  ( en mosselen zijn zowiezo, delicaat ) dus werden ze opgelegd !!  

    Ik heb er dan later nog een eigen fantasietje aan gegeven en ben echt blij ... want ik kan het niet dikwijls maken!! omdat de vis in deze contraien vreselijk duur is !! dus idem voor mosselen en garnaaltjes ( grijze) en nu had ik dus een buitenkansje en heb daar dankbaar gebruik van gemaakt !
    Met dit receptje, gaat er zelfs niets van de saus verloren je kan er gewoon je boterham in soppen... en ook bij vers gesneden frietjes is dit echt iets om duimen en vingers af te likken ..
    Het is eigenlijk meer een mosselslaatje, maar dan eentje waar je absoluut niet dikker van wordt... want er komt geen vet aan te pas !!


    11-09-2013 om 13:29 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag is het de trieste verjaardag van de terroristische aanslag

    Twin Towers neergehaald bij terroristische aanslag




    Ik weet nog exact wat ik aan het doen was en waar toen het verbijsterende nieuws door de luidsprekers galmde !!... ik dacht eerst het is een joke !! een wansmakelijke grap !! maar nee!! was het dat maar geweest !!
    De vreselijke realiteit, die voorgoed iedereen zijn leven heeft verandert,maar uiteraard zijn de getroffen familie's van de mensen die toen allemaal om zijn gekomen in die moordende terroristische aanslagen die dag zijn het zwaarst getroffen !!Het zal nooit meeer hetzelfde zijn  ... De tijd vliegt, en waarschijnlijk zullen er veel mensen niet eens meer bij stil staan !!
    Wij wel.... het zal je maar overkomen !!! 

    11-09-2013 om 10:55 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeie morgen !!!
    Super-lekker geslapen en vol goeie moed aan onze taak beginnen !! het is hier druilerig aan het regenen, dus de tuin sproeien zal niet nodig zijn, maar wel nog sommige plantjes wat extra vitamientjes geven zodat ze nog een goeie groeischeut krijgen tegen  dat ik ze moet gaan oogsten, zoals mijne selder !!
    IK ben echt enorm blij dat er mensen zijn die we als vrienden beschouwen , en waar we dikwijls maanden niets van horen, ( zodat we al beginnen denken van ;" der zal toch niets mis zijn zeker?" en dan ineens krijg je een hele lange mail, met prachtige foto's, en een heleboel vragen, ( plezierige vragen uiteraard, ook toestanden die ons verder helpen !) en dan weet je, er zijn nog mensen die het woord vriend waardig zijn !!! Dus 1 van deze weken naar Ede !! om de vriendschapsbanden nog eens te gaan bezegelen !! 
    Vandaag na de gietbeurten voor de selder de badkamer verder afwerken!!

    11-09-2013 om 08:34 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    10-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het was vandaag alle hens aan dek !!
    Het was dringend nodig dat we in de tuin oogsten, dus de rest even terzijde gelaten en uit volle macht boterbonen, en blauwe bonen geplukt, Theo heeft zich eerst over de goeie zes kilo rijpe tomaten ontfermd en is me daarna komen helpen met het plukken van de bonen..... er waren ook weer pattisons groot genoeg om te oogsten, en omdat ik mosseltjes ging klaar maken had ik dus daar ook groenten voor nodig !! dus het was eventjes doorwerken !!
    terug met onze grote lading groenten op de koer eens goed de zaken bekeken en hebben we besloten om vandaag echt alles te verwerken en eventueel te blancheren en in de vriezer te steken, inclusief de vele kilo's wortelen !!! we zijn dus de peekes beginnen schillen met een dunschiller en omdat ik vroeger ook in de keuken moest helpen voor veel kinderkes hun warme maaltijd ( was een beurtrol, of aardappelen schillen of opdienen en afruimen , of afwassen) dus ik kan met de dunschiller goed overweg, en Theo heeft uiteraard ook zijn uiterste best gedaan,!!
    Daarna de wortels gewassen en met de electrische moulinex groentemolen alles in schijfjes gesneden en verpakt voor oftewel bij de soepgroenten de doen ofwel gewoon pekestoemp of erwtjes en peekes enzovoort ... ook een gedeelte cadeau gedaan aan buurmensen ....daarna drie kilo boterboontjes, 1,5kg blauwe bonen, de tomaten gewassen en zo per halve kilo in zakken gestoken en ingevrozen...De pattisons zijn geschild in stukken gesneden en zitten ook al in de vriezer, we kunnen van deze groente ruimschoots de winter door, alles dat nu nog geoogst wordt is extra en zal ik waarschijnlijk nog uitdelen aan mensen die ik een warm hart toedraag !! nu ben ik de boterboontjes en daarna de blauwe bonen aan het blancheren en moet ik de laatste 2 kilo reeds gekookte mosseltjes uit de schelpen halen en nog mijn speciaal ( en beroemd) sausje klaarmaken zodat ik daarna voor een tijdje kan genieten van mosseltjes in het zuur !!
    Omdat ik deze middag met veel smaak 2 kilo mosseltjes in mijn kas geslagen heb, heb ik niet veel honger, dus vroeg Theo om een paar loempia's te bakken !!! Voor mezelf waarschijnlijk een potje pattisonsoep uit de vriezer duikelen !! 











    10-09-2013 om 19:26 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk geslapen ...
    Goeie morgen !!!
    Iedereen was enorm blij dat we terug thuis zijn !
    Molly heeft gisteren gans de rit zitten miauwen stil, hartverscheurend, maar de poes moest in haar reisbench blijven.Theo had binnen pretjes ,want het was net of ze rie Theo !!!, THEEEEEOOOOOOO..... en dan weer klagelijk theo ??...
    Ze is blijkbaar van plan om extra gehoorzaam te zijn, want nu moet ik haar maar 1 keertje roepen en ze staat voor mijn voeten te wachten ... op hetgeen gaat komen, in elk geval ons beestje zijn blij dat we thuis zijn !! , 

    en ondanks de druppels... Op een spurtje naar de tuin !!!
    De selderplantjes zijn gegroeit, de blauwe bonen hangen massaal te wachten op een plukbeurt... in de tomatenserre zijn er veel marmande's mooi rood aan het worden !!!
    Vandaag nog wat telefoontjes plegen, de giraf van stal halen en eerst en vooral het plavond onder handen nemen, en daarna aan de wortel historie beginnen werken !!!

    Eerstdaags zullen we ook nog naar Belgïe moeten voor bouwmaterialen !!!! 

    10-09-2013 om 08:37 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    09-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het heeft deugd gedaan !!!
    Veel bijgeleerd en genoten !!!Nu terug op post en we kunnen er met verse frisse moed invliegen !! tussen de buien door oogsten en invriezen, ook de worteltjes krabben  en verwerken tot stoofgroenten of soepgroenten Maar veertig kilo ( bij benadering is toch wel erg veel )


    Eigenlijk hebben we nog veel geluk bij een ( klein) ongeluk, de oude electriciteit heeft het laten afweten in het gedeelte waar we nu nog hokken, gelukkig was dat enkel maar voor het licht in de woonkamer en de keuken de de diepvriezers en de ijskast staan op nieuw aangelegde ( provisoris)  draad en stopkontakten, de ellende zou anders niet te overzien geweest zijn, qua viezigheid, maar ook de prijs van al het voedsel dat bedorven zou zijn !!
    Dat is dus werk voor morgen... nu lekker met kaarslicht nog eventjes alles nalezen.... en foto's doorsturen naar super geintereseerde mensen ..... voor , tijdens en na de werken !! ( die al gefatsoeneerd zijn... )We zijn blij dat we terug in onze troep zijn beland !!! het kan beter, maar het is onze stek , waar we met ons hebben  gelukkig zijn !!!
    We ondervinden wel , dat we goed gevolgd worden .... en dat we eigenlijk veel lof oogsten.... mensen hebben respect voor onze volharding en het werk dat we met ons tweetjes verzetten..... zonder bombastisch uit de hoek te komen, eenvoud wordt blijkbaar nog geaprecieerd !!

    09-09-2013 om 23:50 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is doef... en gelukkig heeft het een beetje geregend deze nacht !!!
    1000 liter vaten nemen eigenlijk weinig plaats in beslag !! en de prijs hangt een beetje af of ze op een palet staat !! en uit welk materiaal de palet vervaardigt is, hout is het goedkoopste en dan loopt het op van plastiek, gegalvaniseerd of zelfs in inox !!! 
    als je verschillende vaten aan mekaar koppelt heb je natuurlijk  een tank naar maat gemaakt en moet je alléén het massale gevaarte weten weg te moffelen !!
    Ze worden dan ook voor van alles en nog wat gebruikt , zelfs voor septische put !!!! ( camping)
    of voor voederbak voor dieren( weide)
    gebruik je de citern voor wateropslag moet je natuurlijk ook nog een kraan hebben ... en die bestaan ook !!! maar die kosten bijna zoveel als het vat zelf !!!
    Als je iets of wat van een serieuse pomp hebt...kan je toch wel een tijdje verder om de tuin te broezen of zelfs om de wc door te spoelen en een was te draaien, ( het zal in elk geval beter zijn voor het wasmachien, en ook zal de was vele zachter zijn !!)
    Theo heeft de schatting gemaakt dat we er telkens twee kunnen meenemen !!! tot we voor onze gading genoeg wateropslag zullen hebben en een plaats hebben we daar ook al voor.
    Nu nog een plaats en systeem bedenken om de vaten zo perfect mogelijk te spoelen , zonder dat dit electriciteit en moeite moet kosten !!

    Het kan zijn dat ik me vandaag  aan een experiment ga wagen namelijk tomaten confijten.... wat ik daar voor nodig zal hebben ?... een oven en veel geduld !
    Ik ben ondertussen ook weer iets slimmer geworden en weet nu toch iets meer over smeerwortel !!
    Het is inderdaad zoals gedacht , een medicinaal kruid !! het hoort bij de ruwbladigen, en schijnt een plant te zijn die enorm veel eiwitten bevat, ( goed voor de vegetariërs ) maar het zou ook als compres gebruikt kunnen worden, om wonden vlugger te doen helen( ook brandwonden ), botbreuken gemakkelijker te laten genezen, ze maken er siropen van ( kruidengeneeskunde ) maar het zou dus ook héél goed zijn als veevoeder, kippen konijnen , schapen geiten, koeien en paarden ).
    laatst, maar niet de onbelangrijkste opmerking, je kan de bladeren ook rauw in slaatjes gebruiken in stoemp ( zoals spinazie) of in soep... uiteraard niet overdrijven is de boodschap !!!

    09-09-2013 om 08:26 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    amaltheia
    blog.seniorennet.be/amalthe
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!