Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    22-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik weet het , het was zondag !!.... maar ik ben zo ongeduldig !!
    Om het spiksplinter nieuwe  appartement te betrekken... dat ik gene rust meer ken... en hoe meer het bouwstof verdwijnt en al de overtollige troep verwijdert is, zie ik pas hoe schrijnend we hebben gewoond... echt mens onterend !! .. en dat er nog mensen zijn die dan durven roddelen achter onze rug !! goe!! da's is dan voorbij, zij wonen nu in iets meer aftands dan wij !! .. want het onze is echt allemaal fonkelnieuw !!... en heeft toch nog de mooie eeuwenoude uitstraling  van een echte oude franse hoeve !! eens we nu aan de overkant zitten!! nog enkele dagen uitmesten en sleuren met kasten en potten en pannen voor de laatste keer nodeloze afwasserij... maar goed dan is het proper !!
    Kan er ons niets meer tegen houden, want psychisch zijn we nu vele sterker geworden.... we hebben nu 2 keer een douche genomen in onze ( luxueuze ) nieuwe badkamer !! en we voelen ons echt properder ... en gezonder dan dat we een douche namen in de varkensstal.
    Voor de middag eventjes met de mensen  die een vignoble hebben van 2Ha getelefoneerd .... die zelf bottelen enzovoort... of we effekes langs mochten komen, want de cadeau die we hebben mogen proeven was echt de max !! .... dat was dus om een uur of tien, en ik heb steevast aan het rommelen en wroeten geweest in de keuken (met de beige vloer )mijn waterzuiger boven gehaald en met man en macht geschuurd op de hele lichte vloer....met al de aan gedroogde smurrie, van klei en andere toestanden zag je echt de kleur niet meer , maar goed gerief is half werk !! en omdat er nogal veel kookspullen in dozen en op rekken staat , moest ik natuurlijk veel over en weer schuiven buiten zetten enzovoort!! maar de vloer is terug zoals het hoort!!  de diepvriezer  (met schuiven) is verzet, de plaats voor de tafel is vrijgemaakt ..; en vanaf morgen gaan we dus een kast uit onze magazijntje halen zodat ik daar spullen in kwijt kan !! en ook nog een kast voor onze kleding... want uiteindelijk moet het bed in de mooie slaapkamer ook opgeruimd worden , het kastje voor de logé's hun kleren volstaat natuurlijk niet voor ons hebben en houwen, alhoewel we van de 365 dagen er 360 met kluskleren rondlopen , het stoort me absoluut niet !! dat ik niet opgedirkt rond kan lopen.... ik weet waarom en als later de rekening gemaakt is, heb ik nog tijd genoeg om welverdient de madam uit te hangen !! ( alhoewel verwaand uit de hoek komen niet echt mijn ding is !! liever gewoon, er lopen hier al idioten genoeg rond )
    Zo onder tussen hebben we een mooi wijntje geproefd, dat gerijpt is op eiken vaten, volgens mijn bescheiden kennis, zal deze wijn pas over een jaar of vier, vijf echt op dronk zijn !!! maar hij is nu al goed te genieten !!! .... wij hebben 10 liter huiswijn gekocht (beaujolais ) maar natuurlijk ook andere grote kanonnen, en stillekes aan  onze plannen uitbouwen... ook op dat gebied, en ik moet zeggen ... ik ben blij dat ik af en toe goeie raad kan krijgen, van mensen die het 1 en ander weten omtrent de wijn !!! 

    22-09-2013 om 19:27 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gho ik hoop dat ik deze winter toch iets meer tijd zal hebben
    Om echt lekker te kokkerellen, echt in een propere keuken mij eventjes laten gaan... echt doen waar ik goesting in heb... op mijn verlanglijstje staat ook het maken van Amisch noodels !!! Het is eigenlijk iets spotgoedkoop een beetje werk... maar ook enorm lekker , het is uiteraard al een eeuwigheid geleden dat ik dat gemaakt heb !!! 
    Het kwam een nu eventjes ter sprake met een U.S. mate ... dat deze noodles enorm lekker zijn met een soort kippepastei ( a la bouche a la Reine )... maar dan in de pruttelpot klaar gemaakt.... Zij gebruiken voor de saus... kipperoomsoep en bospaddestoelen soep(blik van Cambells)... Hetgeen ik resoluut weiger van te gebruiken!! Ik heb meschien maar evenveel tijd als deze dames, maar ik ga voor vers !! al die bewaar, en smaakverbeteraars, weiger ik te gebruiken !! Het kan zijn.... dat het hemels smaakt , daar ga ik me absoluut niet over oordelen !! maar of het even gezond is weet ik niet !! 
    Vandaar lekker vers!!
    Vandaag dus de eeuwige moes met de sossiskes die braaf liggen te wachten .... 

    22-09-2013 om 09:02 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klaar wakker en grote goesting om er in te vliegen!!
    Zalig, gisteren de ramen gewassen van de keuken, en toen ik deze morgen opstond ( nog altijd in het oude gedeelte !!en ik dus op de koer kwam , zag ik natuurlijk het grote verschil van de gewassen ramen !! ze staan te blinken als diamantjes... Nu is er nog juist 1 raam dat er vies is en dat is het raam waar al de super mooie meubeltjes opgeslagen staan en dat is dus de tweede slaapkamer !!die staat propvol!! en ik kan aan dat raam niet aan, ik ga daar dan ook geen halsbrekende toeren gaan doen om persé dat raam te wassen !! ( Het is nu niet bepaald een punt van mijn geloof, dat ik wil uitblinken in het ramen wassen, en ik ben er zeker van dat de wereld er ook niet slechter van wordt als dat niet gebeurt is , alles op zijnen tijd !!)
    Gisteren is er van die eeuwige moes niet veel meer terecht gekomen, het wijntje was enorm lekker en was ook wel diep gevallen de spanningen van de laatste dagen, of alles naar behoren zal werken, heeft gezorgd dat we lekker tipsie waren, ik had natuurlijk wel lekkere hapjes op tafel gezet, een buche van geitekaas, hele oude gouda ( brokkelkaas) en dan zo een lekker salami worstje ... Het ging erin als zoete koek, naderhand dan maar wat frietjes geschilt en wat curry-worsten ( in holland zeggen ze fricadellen ) speciaal erbij gebakken.... het was vettig en lekker prettig !!
    Vandaag verder de zaak op orde zetten ... en de koer die gaan we dus ook opruimen, want we hebben die de laatste dagen verwaarloosd, maar we zitten op het onze... en we zijn blij met ons privéétje !!

    22-09-2013 om 08:00 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    21-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie goed doet, goed ontmoet !!
    Uiteindelijk is er iets gebeurt , hetgeen wij absoluut niet verwachte ... via ,via.. zijn we aan een mini... entiprice ( of hoe je dat moet noemen .. allesins met enorm respect van onze kant !!)een kleine wijngaard maar met grote klasse... wat hebben wij genoten van de fles die ons cadeau is gedaan om te proberen !! dat was dus echt een openbaring... van puur genot.. niet versneden en gene brolle wijn !! die gaan we zeker en vast aanschaffen voor onze cave !!

    Verder hebben we dus het proefkonijn uitgehangen om onze eigen creatie's boordelen, natuurlijk zijn we bevooroordeelt (alhoewel enorm kieskeurig , want we willen geen ontevreden gasten ! )... we hebben genoten ... echt het was puur genot... met zijn tweetjes ( zonder gekke capriolen ) onder die douche... er waren geen woorden voor... het woord hemels schiet hier zelfs tekort !!.. plaats voor twee mensen... een zalige douche een lekker warm... we hebben intens genoten.... ik ben echt blij dat ik dit aan de mensen kan aanbieden.... het is echt apart!!! Uiteraard heb ik het nog niet geprobeerd als rolstoelpatiïent ( dat ben ik trouwens jaren geweest!) maar ik denk dat de belevenis van de douche even aangenaam zal zijn meschien zelfs nog meer !! ... 

    21-09-2013 om 18:50 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is weeral na de middag !!
    Theo is de lusters (2 identieke) aan het ophangen in de keuken !! .. zodat we niet voortdurend met onze knikker tegen de lampen botsen., die provisoris waren aangesloten en de draad veel te lang was gebleven, nu is het eventjes wachten om verder te doen voor mezelf, Theo heeft een zwaar allergische reactie, we denken van de vlooieband van Luna, die kruipt s'morgens altijd bij Theo in zijn kamerjas !! .. ikzelf heb het niet, en nog thans zijn ze bio !! Mmmm voor zoveel het waard is , natuurlijk !! In elk geval , de goeie bedoeling was er , en daar heb ik dan ook voor betaald !!
    Deze avond, aardappeltjes met eeuwige moes en sossiskes !! 
    De electrische verwarming , was redelijk duur in aankoop, maar er zit dus een electronisch gedeelte in, dat je zowiezo ziet hoeveel graden het in die bewuste kamer is, je kan de temperatuur regelen, en ook beveiligen zodat er geen enkele lolbroek .. de zaak kan verzetten !!
    Net zoals we met veel toestanden op ons erf doen, zoveel mogelijk beveiligen !! ik heb een gloeiende hekel aan mensen die stelen ( maar je moet de kat niet op spek binden uiteraard) , aan leugenaars, want over het algemeen hebben die ook lange vingers ... jaloerse mensen, en mensen met meer dan 1 gezicht.... O!!...ja en voor ik het vergeet mensen die denken dat ze alles beter weten, maar steeds hulp nodig hebben .. uiteraard gratis !.... Zo en nu lekker genieten van het zonneke.... en de poets praktijken.... waar we nog wel een tijdje zoet mee zullen zijn !!

    21-09-2013 om 13:22 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben uit mijn bed gevallen !
    Het was juist 6 uur gepasseerd !!... Ik denk door de opwinding dat we bijna kunnen eindelijk menselijker kunnen gaan wonen.
    Natuurlijk was de beestenbende ook paraat om al direct met mij mee te gaan !! en deze keer zonder algemeen muziek, want over het algemeen zijn ze super blij en dan moet dat gans de wereld weten, dat ze wakker zijn en klaar om de zaak te gaan verkennen !
    Iedereen heeft blijkbaar al zijnen toer gedaan en zitten her en der ( in het donker, want we hebben echt geen verlichting meer, gelukkig doen de stopcontakten het wel !)rond te scharrelen, ik heb dus wat licht van het pc-scherm... en gewapend met een zjatteke kaffie , zit ik dan maar het internet af te struinen, naar onderwerpen die mij aanbelangen, of mijn interesse gewekt hebben ...
    Met ons Molly op schoot die lekker dicht tegen mij aan gekropen haar  liefde verklaard !!ondertussen is ze een echte vagebond geworden, die menig kattekwaad uithaalt  en af en toe serieus met mijn voeten speel
    Ik wou kippesnitsels maken, maar ik denk dat de eeuwige moes ook weer moet geoogst worden en daar smaakt nu 1X boeren worst bij dus , zullen we de kip nog even uitstellen .... 
    Vandaag verder de keukenkasten  afwassen en zaken die we momenteel niet meer nodig hebben in de schuur gaan stockeren !! 

    21-09-2013 om 07:22 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    20-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was weer eens super .. lekker ... eenvoudig, en niet duur !!
    Eigenlijk zijn we ondanks ons veel werk, toch gelukkige mensen, het feit , dat wij ons de luxe permiteren om onszelf te zijn !! en ik denk dat dit in deze tijd , echt een grote luxe is... Toen wij aan onze relatie begonnen hebben we mekaar plechtig beloofd van onszelf te zijn.. en te blijven en steeds te zeggen wat er op ons hart ligt... In weze is dit tot nu toe altijd al gelukt wetende, dat ondanks onze fouten, er wederzijds respect is... Bij ons is er ook geen baas, we beslissen alles tesamen !! Soms heeft  Theo overschot van gelijk om iets in te schatten en soms ik.... en  zo verloopt onze menage vlotjes !Wij zijn denk ik toch niet dom, maar houden van eenvoud, hebben het lak op zijn Vlaams ( het schijt, aan bedriegers leugenaars en mensen die zeemzoet je proberen een loer te draaien ) Het is zelfs zo erg geworden dat ik bijna moet kokhalzen als ik zo een individu zie... ( uiteraard weten we dan wat die persoon in kwestie is/en probeert) ik kies dan liever een straatje om te gaan, dan dezelfde lucht in te ademen dan het sujet  !!!

    20-09-2013 om 18:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niets is zo vervelend als bouwstof wegpoetsen !!
    Het is vreselijk ik blijf maar smeerlapperij weg wrijven!! de vloer in de badkamer heb ik al vijf keer gedweild maar omdat er nog veel over en weer wordt gespurt... zie je het na vijf minuten niet meer !! wat is er al verandert  ? Het grote waterreservoir , is volop aan het opwarmen !!... de miele afwasmachine staat op volle toeren te draaien, ( eindelijk na een goed uurtje is alle vaat echt brandschoon en de glazen zijn net kristal , zoals ik altijd gewoon ben geweest !! !)
    Nu ben ik dus al de stukken kast en schuiven van het keukenmeubel onder handen nemen!! en dan kan ik er aan beginnen denken om hier een keukentafel neer te poten, en mijn koffiemachine... De plinten en vensterbanken , dat is voor deze winter !! want daarna moeten we weer verder doen aan toestanden die vele noodzakelijker zijn dan de vensterbanken op het bovenste verdiep moeten de kleine raamkes er nog in  en ook de inkomsdeur naar het 1e verdiep daar moeten we nog het 1 en ander bij mekaar gaan bricoleren ..... Het kan zijn dat we de juiste maat hebben en anders is het een fluitje van een cent om er 1tje te maken !!( het heeft natuurlijk wel deugd gedaan aan het huis, zo lang zonder ramen nu is alle vocht er zeker en vast wel uit zijn gewaaid), ik wil mijn bankrekening toch wat ontzien, en zullen waar we kunnen toch maatregelen treffen om de stookkosten te drukken !! alle muren op de  gelijkvloers verdieping zijn compleet geïsoleerd, dus dat zal ook al een deel schelen 
    Deze avond dus kalkoenpastei, met farfalle, en morgen :
    Kipschnitzel met perzik en groente-kerrierijst
    Als alles een beetje meedraait zitten we echt eind deze maand  aan de andere kant, alhoewel het nog wel goed doorwerken zal zijn !!!.. er komt natuurlijk nog van alles kijken van aansluiten en  
    afwerken , schoonmaken machines wegsleuren, materiaal dat voorlopig niet gebruikt wordt ( ook de resten van vloer en wandtegels, voegsel etc. ) moet dus weg worden gezet op een plek dat we het vlug terug vinden ( en als je druk, druk bent durf je al eens vergeten waar je iets hebt weggelegd, althans bij ons is dat het geval !! .. IK zegde het gisteren nog, wij gaan niet op ons duizendste gemakske eens iets doen, bvb tomaten plukken, ze spoelen , verpakken en in de vriezer steken, NEE!!!, dat is bij ons altijd, vooraf , nadien, of tussendoor op een rapke !! 
    Deshalniettemin.... zijn we super gelukkig met hetgeen we nu hebben, en verwezelijken ... ons huis en onze tuin....

    20-09-2013 om 15:39 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk geslapen...
    Ik dacht, het zal moeilijk zijn om in slaap te geraken toen ik naar boven trok !! .. ( dat is dus binnenkort voorbij , gelukkig !)
    Maar ik ben ik slaap gevallen en heb in 1 ruk doorgeslapen tot half acht !! ........... Vandaag nog een beetje verder afwerken naadjes randen ... enzovoort... hoe minuscuul ook, als het gedaan is zie je het verschil !!Vandaag dus de miele vaatwasser aansluiten,( dan moet hij ook nog een vensterbank maken,want de vaatwasser staat in een soort nis aan 1 van de keukenramen, een beetje zoals vroeger in de  kastelen, de vrouwen zaten te borduren op een arduinen  bank die in de muur aan het raam was ingewerkt vandaar dat de naam vensterbank ontstaan is trouwens !
    De eigenlijke vensterbank heeft er nooit gezeten, ( die ligt al eeuwen aan de buitendeur  gebruikt als plavuis voor de stoep !)... maar zo kan de vaatwasser zonder veel plek te verliezen daar staan !!

    We hebben natuurlijk alle twee onze handen vol .. en mogen geen tijd verkwanselen, tussendoor met 1 oog eens naar de kleine tuintafel kijken of het al de moeite is om nog wat tomaten te wassen en ze in de vriezer te steken.... ( dat gaat natuurlijk vlotjes, want ik vries ze op zijn geheel in )
    De tomaten opbrengst is fenomenaal groot er zit zeker al vijf kilo in de vriezer er ligt zeker een kilo of tien op de tafel en nog enorm veel kilo's aan de struiken... er is nu 1 rij die het ver voor bekeken houd.... maar de rest van  mijn arsenaal tomatenplanten ( die zijn later gezet ) hangen nog massaal vol met vruchten en maken zelfs nog bloemen aan.... natuurlijk weet ik ook wel dat daar weinig of niets van zal komen.... Maar daar weet een forummaatje wel raad mee... zij heeft altijd enorm veel verschillende tomaten.... en heeft verleden jaar nog tomaten geplukt in november naar het schijnt !! Het is voor mijn natuurlijk de eerste keer... en is het toch nog altijd wat zoeken.... wat, waar ,wanneer !!hopende dat alles toch een beetje op zijn plooi valt !


    Dat al die moeite niet voor niets is , komen we elke dag te weten als we aan ons avond eten beginnen ... De smaak is gewoon niet te vergelijken... met hetgeen je koop in de groentewinkel , of GB of op de markt ( tenzij je bij zo een keuterboerke koopt, die kleinschalig bezig is, en maar een kleine hoeveelheid aanbied, dan kan het zijn , dat je nog het echte spul hebt )
    en om af te ronden.. Onze pruttelpot is dus volledig opgeraakt, en het was nog lekkerder dan de avond ervoor !! ( met de tuinboontjes erbij )

    20-09-2013 om 08:05 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    19-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gho wat kan het leven toch prachtig zijn !!
    Het heeft gans de dag, leuke , mailtjes geregend van overal , blogmaatjes, forummaten, maar ook gewone mensen waar ik her en der mee in contact kom  ( zakelijke transactie's ).... zijn enorm enthousiast over onze badkamer en het is natuurlijk super !! als iemand anders het even mooi vind als wijzelf !! Het was een lange rit, omdat er de poort ( omdat iedereen ongenodigd zomaar binnen wandelde , met of zonder goede bedoelingen !) de tuin !! het binnen terras , en het groot buiten terras, ook nog eventjes vermelden ( een kleinigheid !) dat we ook al een volledige nieuwe dubbele riolering hebben voor nummer 15 ... ik denk met trots de eerste in Melay !
    Het afwerken is ook bijna gebeurt, het zal zalig zijn om niet op den tast naar het rolleke toiletpapier te moeten zoeken   , en dan een lekkere douche.... met super zacht water !! met masagestralen op mijn zeer rugske.... ik begin er roze olifantjes van te zien !!! Wetende dat de keuken niet onder water komt te staan en de electriciteit weer eens ontploft is ... Morgen gaat Theo ook de Miele afwasmachine aansluiten in de nieuwe keuken en gaan we kasten aan leuren om onze kleren in op te bergen, en een keukenkast zou ook al niet mis staan, omdat we in ons nieuwe appartement toch wel weer een tijdje zullen blijven wonen, alhoewel ik naar schatting volgend jaar deze tijd aan de afwerking in de nok van het dat bezig zal zijn !! ....Bij leven en welzijn natuurlijk !Nu zullen de zwaarste loodjes bijna op hun eind zijn gekomen en kunnen we terug als mensen gaan leven , na een hele dag hard werken !! 
    Een paar vrienden verwittigde me , je zal wel veel bewonderaars over de vloer krijgen, en ik heb hen terug geschreven, ik denk niet dat ik open sta om gelijk wie te ontvangen, diegene die welkom zijn weten het... en diegene die niet welkom zijn weten dat ook !!

    19-09-2013 om 18:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe waterleiding wordt open gezet !!
    Naar het volledige nieuwe appartement !... je kan hier echt spreken van een nieuwbouw, met een heel oud jasje !!! Van dit huis weten we de ouderdom niet, waar we momenteel nog hokken wel... en het kleinere huisje ( alhoewel zo klein is dat nu ook weer niet ) weten we hoogstwaarschijnlijk ook de ouderdom... In Frankrijk zit al hetgeen met het kadaster en onroerend goed anders in mekaar dan in Belgïe ... daar heb ik een volledige beschrijven vanaf de bouwheer tot en met de houdige eigenaar .. de gans historie, het huis waar we zelf in wonen ... daar staat zelfs in de akte dat er een onterving aan te pas is gekomen... Maar via, ditjes en datjes van de familie is het toch in de rechtmatige erfgenamen hun bezit gekomen !! .. hier is het zelfs erg sumier !!.. en voor bepaalde erfgrenzen kost dat veel geld omdat te weten te komen, ( eigenlijk koop je zo een beetje een kat in een zak !) .. niet erg juist vind ik !!Je hebt toch het recht om de juistheid van je eigendom te weten, maar dan het volgens de franse normen geld kosten...Op dit moment zijn we nog te druk bezig, maar samen met mijn franse raadsman , ga ik hier later toch de juiste toedracht van onderzoeken !! 

    Ik heb dus nog aan het afwerken geweest, en nu aan het wrijven en aan het poetsen..... het wordt tijd dat het gedaan is , want alles begint weer eens dicht te slibben..... buiten en in onze varkenstal... uiteraard heeft onze beestenbende daar ook wel een beetje  schuld aan zeker nu de poes zowat alles als haar eigendom beschouwd, ze weet nog thans al goed wat neen en dat mag niet wil zeggen!!... maar toch !! iets dat niet mag is meestal héél avontuurlijk !! 

    Deze avond de overschot van de pruttelpot op het menu .. er was nog veel vlees in de pot maar de groenten zijn danig geslonken dat ik  een portie tuinbonen ga toevoegen !!

    Voor morgen staat er kalkoenebil op het menu... hoe ik dat ga klaarmaken weet ik nog niet... de inspiratie zal wel komen... 

    19-09-2013 om 15:00 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wereld is op dit moment klein !
    zware mist, maar dat wil zeggen vandaag zonneschijn joepieeeeee!! , want ik heb nog een massa tomaten die rijp moeten worden.... en dan groeit de rest ook nog wat !! 
    IK moet zeggen dat ik met de foto's door te sturen naar mailvrienden, en ook van dit blog enorm veel complimenten heb gekregen en die stromen nog steeds toe..... Het is inderdaad een werk van  langen asem.... maar we leveren zoals je ziet.... knap werk af !! 
    Het is voor mezelf ook enorm plezierig, als ik dan het uiteindelijke resultaat zie, want we kopen soms spullen 2 jaar op voorhand, omdat ik eerst en vooral in mijn gedachten een kamer ontworpen heb, en met dat idee ga ik dan aan de slag !! zoals voor de badkamer, ben ik dan begonnen met de glazen wasbak !! en al de rest is er rond geweven zoals een mandje .. je ziet natuurlijk niet hoe alles zal uitvallen als je dan bvb. tegels gaat kiezen/kopen..... maar het plaatje klopt weer als een bus.... en dat doet echt deugd !
    Ik ben trouwens nu al aan het brainstormen over mijn eigen keuken en  ook al omdat ik een centraal gelegen algemene woonkamer  wil ontwerpen,  dus dat is lang op voorhand!! maar zo krijg ik de tijd, om alles mooi in mekaar te laten passen!... voor Theo altijd een raadsel, maar hij betrouwd zich 100% op mijn ontwerpen... wetende dat hij dezelfde smaak heeft !


    Over smaak gesproken ... onze pruttelpot... van gisteren was eigenlijk voor 2 dagen... maar het zal héél moeilijk worden, want het was zo intens lekker dat we alle twee nog een tweede keer hebben opgeschept !... Normaal kocht ik die hammeschijven voor te bbqen, en omdat ik eigenlijk geen gebraadjes , of rosbiefkes heb .. heb ik het dus met de ham geprobeerd !! het was echt een daverend succes !! 

    Ik heb dus het vlees eerst aangebraden, dan de uitjes , look, en de teerlingskes spek;...om dan te eindigen met de wortelen die ik redelijk groot heb gelaten.... Het vlees is echt gaar na een uur of twee op high, maar ik heb het laten door pruttelen tot half vijf !!  een klein half uurtje voor ik de pot zou afzetten heb ik er dan de erwtjes bij gemikt... 

    Het geheel was dus de worteltjes echt gaar, het vlees viel gewoon in draadjes uit mekaar, en het zwoerd met vet bleef mooi bij mekaar dat kon ik er mooi van tussen de rest vissen !!Ik heb er gekookte aardappeltjes bij gegeven... Het was niet vet !! en ook niet droog, De kruidenmengeling die ik had gebruikt gaf het gerecht de juiste pittigheid ..zodanig dat Theo zich weer een breuk heeft gesmuld ..Ik heb nu 2 pruttelpotten, 1 een kleine , en de grote voor zulke gerechten in klaar te maken, ik kan me niet inbeelden dat ik het al die tijd zonder heb moeten stellen, want de eenvoudigste ingredienten worden met dit soort van koken echt koningsmalen !!


    Juist aan de presentatie zal ik later nog iets moeten doen, nu gaat het kwak op een bord, maar later zal ik het toch iets of wat mooier moeten inkleden, want je eet ook een beetje met je ogen !!
    Theo vind dit allemaal niet nodig, hij zegt , het is hier een boerderij, dus een aardewerken bord  en aanschuiven... eten wat de ( lekkere)pot schaft zonder franjes's maar eerlijk voedsel !! 

    19-09-2013 om 08:18 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    18-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het begin van onze badkamer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen was na afborstelen ( veel afborstelen ) zo !!! 

    18-09-2013 om 20:25 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theo is zo fier !!
    Dat ik op zijn commando een paar tipjes van de sluier moet oplichten !!
    Het bijlange niet alles de rest zijn de verrassingen voor de gasten !!




    18-09-2013 om 16:27 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en als we wat verder zijn en de spruiten zijn oogstbaar !!
    Hutsepot met spruitjes en rookworst !MMmmm het water komt ons zo in de mond als ik erover schrijf en Theo mee leest over mijn schouder !! 
    Ik weet het , het is geen kookblog ! , maar het hoort ook bij mijn/onze leefwereld ... en dus komt het ook in mijn dagboek !
    Dat ik minder tips en foto's zet is te danken aan bepaalde mensen !! 

    18-09-2013 om 13:37 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het regent hier met tussen pozen pijpestelen
    Dus tussen de buien door.... eerst onze oogst in de vriezer gaan steken en een lekker hespenede mee genomen want ik ga vandaag weer eens iets uit de pruttelpot toveren !! 
    Het feit dat ik nog wortels had ( maar dat is nu toch wel ver gedaan , de kwaliteit gaat vlug achteruit dus die zijn voor de wilde diertjes in het bos ! ) 
    en ik veel erwtjes in de vriezer heb zitten zal het zo iets worden denk ik, de erwtjes gaan er vele later bij, anders hebben we moes en dat is niet mijn bedoeling.... Ondertussen is Theo op zijn eentje de lambrizering aan het schuren zodat we straks in 1 keer kunnen doorwerken , en ik de verloren tijd, die ik nu aan het eten spendeer.... later kan inhalen tegen de avond, want eender hoe, je moet voor een lekkere maaltijd toch wel tijd uit trekken......
    Theo kon hem toch niet houden en is op de heerlijke geuren af gekomen met de mededeling , " verdikke ik krijg honger van de geur alléén al ...Dus nu eerst een zjatsje kaffie en aan de slag de pruttelpot doet het werk !! zalig en niets dat aan zal branden !!!






    18-09-2013 om 10:32 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het heeft gans de nacht gewaaid en geregend !!
    1 luik schijnt de wind fantastisch te vinden en ondanks dat het vastgezet is met zo een herders kopje (typisch voor die oude luiken je kan het naar beneden klappen of omhoog zetten als het luik open staat zodat het niet dicht waait.)
    blijkbaar zal Theo eens op de ladder moeten en dat kopke een draai of twee bijgeven zodat het luik minder speling heeft  want het werkt serieus op de zenuwen dat gekletter !!
    Gisteren onder avond is er toch nog volk op bezoek geweest  ( die waren wijn gaan ophalen in Haute -Coiffey)en  kwamen onze creatie eens bewonderen...
    De dame van het gezelschap maakte de opmerking , dat het net uit het sprookje van Assepoester kwam, maar in de plaats van een glazen muiltje ... een wastafel .. en dat het werkelijk echt uniek  is !! zo zijn er geen twee in gans de haute marne ...... 
    Het zijn mensen die héél wat op hun palmares hebben dus .. is dit echt wel een serieus schouderklopje !!.................. 
    We hebben een oplossing gevonden die niet zo drastisch is als dat we eerst uitgedokterd hebben !...maar het brengt toch wel extra werk mee .......... om daarna zeker te weten dat alles veilig is !!! 

    18-09-2013 om 08:15 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    17-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een dag vol arbeidsvreugde is weeral voorbij!!
    een beetje een hectische dag !.. begonnen met de moestuin te plunderen !! de blauwe bonen waren massaal oogstbaar, en ik had ook weer een grote bak pattisons (9 hele grote, en nog wat klein grut ) de hele grote plant is zijn mooie bladeren aan het verliezen, ze zien er niet meer uit, vol witte vlekken maar toch produceert de plant nog bloemen en staan er kleine pattisons aan....ook weer een volle emmer roze tomaten, die we dus op de tuintafel verder laten rijpen De boterbonen hebben we deze avond geplukt .
    Deze avond nadat ik de buren nog een portie boterboontjes had gebracht, onze verfrommel opgeruimd, ons werk in de badkamer nog eens bewondert, en net zoals de buurman deze middag, vinden wij onze eigen creatie meer dan geslaagd !! uniek en hopelijk blijft dat zo !!
    En daarna terug naar onze oogst perikelen, de boontjes pietsen, kontje en staartje afknijpen en dan blancheren !! Dat is ondertussen ook al gebeurd en de boontjes staan per soort uit te lekken zodat ik ze straks nog in zakken ga steken en de vriezer inproppen... Er zal nog 1 grote karwei zijn na de boontjes en dat zal de soepgroenten historie zijn, selder,en prei, want de wortels die zitten al gesneden en wel in de vriezer !! ............... Het enige dat ik niet heb is dus gewone pompoen , hier noemen ze dat potiron .... Zo en nu eerst eventjes bekomen van al dat gezwoeg met een lekker glas !!
    Als de boontjes de vriezer ingaan  nog een stuk rundsgebraad uit de vriezer plukken, want ik ga morgen in de pruttelpot, rundsgebraad op zijn frans klaar maken, dat is dus met veel ui.... Het oude familierecept heb ik uit canada.... en is eigenlijk gebaseerd op franse uiensoep , de moderne vrouwen gebruiken daar cambels french onionsoup voor , maar ik hou niet van blik dus ik neem verse uien !! en dat zal zeker en vast even lekker zijn !! meschien zelfs nog beter !! 

    17-09-2013 om 18:36 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In alle vroegte ..
    De buurtjes al een massa werk bezorgd ... we hebben echt groenten teveel, tomaten in overvloed, en omdat ik weet dat ze graag die blauwe staakbonen eten daar ook een ferme portie van gegeven, een pattison of drie, en natuurlijk geven we deze avond als we de boterboontjes gaan plukken daar ook nog een stevige portie van, wij zijn voorlopig toch maar met ons tweetjes, en waarom zouden we egoïstisch zijn, als je weet , dat die mensen hun oogst compleet mislukt is, ze hebben werkelijk niets dan een paar scharminkeltjes van tomaten ( die hangen er bij ons ook wel aan, maar dat komt door de massale hoeveelheid per struik... de hoofdmoot is dus de grote van een granny-smith appel, dus dat is een deugdelijk formaat!! ... binnenkort zijn er dan de soepgroenten, en de spruitjes, ik ben benieuwd hoe de eeuwig moes zich gedraagt tijdens de winterperiode als het vriest... maar we zullen dus echt groenten genoeg hebben voor beide gezinnen, die ik dan ook graag zal delen... we zijn buren voor iets.... Ik kan me niet voorstellen dat ik uit pure hebberigheid, groenten of fruit zou laten verrotten, wetende dat er mensen zijn, die het kunnen gebruiken, Het zal wel mijne Vlaamse aard zijn.En ik denk dat ik deze keer niet verkeerd zal uitspelen , want dikwijls krijg je als je te braaf en te goed bent.... teleurstellingen te verwerken !

    17-09-2013 om 10:51 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig het is droog !!
    Straks nog een kilo of vijf tomaten in de vriezer gaan steken, ze zijn nu mooi rood,  (ik had immers de tip gekregen om ze als ze kleuren ze toch te plukken, zodat de tomatenplant nog krachten over heeft om de rest te laten groeien en te laten rijpen, het werkt héél goed op de kleine tuintafel, maar of ze dezelfde intense smaak krijgen is iets anders, ze zijn wel voor de vriezer bestemd, en ik laat er zowiezo nog wat hangen die dan toch aan de struik mogen rijpen om zo op te eten !! 
    De coeur de boeufs die in de grote serre staan , zijn vele later in actie geschoten, maar doen nu ook hun best en ik schat dat daar toch ook wel een kilo of acht tomaten aanhangen , een ander fijne verrassing is, dat de paprika's ook allemaal mooie grote vruchten hebben gekregen, weliswaar groen maar ze krijgen de tijd om nog te rijpen, straks nog vlug 1 groene kool gaan halen die vol met rupsen zat !! ( dat komt ervan, ik heb op die plek teveel kolen bij mekaar gezet !! en de insekten die graag kool lusten , hebben ze gevonden ) 
    en nu lekker aan de slag !! zodat we weer een grote sprong vooruit geraken !! ik heb er zin in !!!!

    17-09-2013 om 07:59 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    16-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu ik toch over wijn schrijf !! ..
    kan ik te gelijkertijd nog even de omstreden en overgewaardeerde landwijntjes  bespreken !!...
    op onze ontdekkingstochten hebben we al hier en daar "landwijntjes geproefd " Bocht  waar je minimum een dag en een nacht compleet van de kaart bent van de maagpijn, en eigenlijk niet te zuipen is,  sorry voor de uitdrukking maar het is wel zo... Het zou bij wet verboden moeten worden wat sommige mensen onder landwijn durven te schenken.... Onlangs is er me nog een wijngaardje gepresenteerd voor 800 euro in Melay !! Het ziet er natuurlijk wel romantisch uit, en het klinkt ook wel !! maar uiteindelijk stelt het niet veel voor !!.. en als je zoals wijzelf er niets van kennen, ben je beter dat je er af blijft, je kan  dit als truc  kan gebruiken om wijn te verkopen met je eigen etiket .. " als eigen gebrouwen wijn, maar wie trapt daar nu nog in wetende dat elke  wijnhandel je met je eigen ontworpen  etiketten rond de oren slaat, je reinste kloterij !! bedriegerij op grote schaal  !!.......... Als wij  wijn  presenteren, gaan we voor een super betaalbaar huiswijntje van het vat, of klasse wijnen.... die we her en der in Frankrijk gaan ophalen met de hulp van een echte wijnkenner !!

    Een aanrader om uw wijn beter te bewaren, en/of te serveren :


    http://www.labaronnie.fr/

    16-09-2013 om 18:45 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juist terug... van een prachtige rit....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Ik  wil de mensen die Theo verjaardagswensen hebben gestuurd hééél erg bedanken, hij was aangenaam verrast... en wist niet dat dit ons kon gebeuren, echt tof !!dank je wel van ons alle twee !!
                                              ---------------------------------------------

    Omdat we de wastafel naar onze eigen wensen gaan verbouwen , hadden we nog spulletjes nodig en zodoende zijn we redelijk vroeg weggegaan... wetende dat we toch weer een landweg inslaan en zo onze ontdekkingsreis verder zetten, we hebben al ontelbare mooie kleine dorpen en gehuchtjes ontdekt, strategisch gezien... is onze boerderij een goeie uitvalsbasis om op ontdekking te gaan , of gewoon op huizenjacht... waarbij we natuurlijk zeker en vast willen verder helpen als het dan zover is !! kleine verdoken parels !! echt de max... 

    we zijn nu terug thuis, met een lading spullen die we zowiezo nog nodig hebben.... Theo is niet te houden !! hij wil morgen direct aan de slag, want we staan aan de vooravond van ons nieuwe verblijf, in de keuken moet er ook nog wel veel afgewerkt worden, en gepoetst en uitgeruimd ,( ik mag er niet aan denken hoeveel werk ik nog ga hebben,... maar daarna hebben we de hoofdprijs... een spiksplinternieuw appartement... Mensen dat gaat zalig zijn!!!
    Nu eerst en vooral klinken op mijnen hartendief zijne verjaardag met een lekkere Chardonnay van 2010 Aussiéres Blanc : een klein wijntje van de domeinen van Baron de Rotchild ( Lafite) 
    Sorry voor het stof op het tafeltje , maar dit is de realiteit waar we momenteel in moeten leven !!!

    16-09-2013 om 15:57 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is nog vroeg !!
    We zijn met zijn allen ... uit bed gerold !!!.......... het is hier niet koud maar wel vochtig ... het miezert.............
    Het is vandaag mijne allerliefste schat zijne verjaardag !!
    En we gaan zo goed als mogelijk der een fantastische dag van maken!!!
    Gisteren in de late namiddag nog een heel zwaar probleem dat te voorschijn kwam op drie minuten opgelost !!Wetende dat we altijd voor een degelijke kwaliteit gaan en in het geval  van de gelijkvloerse gite, moet dit nog eens extra benadrukt worden.... 
    Dus het ging als volgt ! de dubbele zware wastafel naar beneden gehaald en op zijn plaats gezet !! ...
    Dus héél erg modern, maar volgens mijn principe's en doelstelling kwam het onderstel met veel pracht en praal, niet in aanmerking om in mijn ogen als deugdelijk en veilig in gebruik ...
    Wat nu gedaan .... geen enkel probleem op vijf minuten is het probleem opgelost !! ik ga enkel nog eens brainstormen om er een nog meer persoonlijke toets aan te geven !! 
    Theo zegt ook dat dit ontwerp ... nog beter past in het concept:" easy for wheelchair"Gite

    Ik krijg van mijn blogmaatjes   mailtjes  foto's van de badkamer en van de volledige gite ?!! lieve mensen, zodra de badkamer compleet is afgewerkt stuur ik de foto's door !! privé...... Het is zo speciaal dat ik ons concept niet te grabbel gooi  !!

    Mensen die nieuwgierig geworden zijn ... zullen op latere datum reservatie's kunnen maken, 
    want ik denk volgens de reactie's dat het serieus storm zal lopen.. ook voor de speciale keuken is er enorme intresse !!

    Het duurt allemaal redelijk lang, maar tenslotte.. moet alles toch degelijk zijn, en dat vergt tijd !! , we moeten ook bijna een wereldreis maken om aan bepaalde spullen te geraken... dus het kan nu 1X niet anders... voor ons duurt het ook wel al  lang, maar .... we hebben deze zomer een pracht van een moestuin aangelegd, §waar we nu vollop van kunnen oogsten ,een gazon, een mooi groot terras , waar later ook nog het 1 en ander gaat op gebeuren, we hebben riolering gelegd, een binnen terras enfin .... we hebben keihard gewerkt en echt wel héél erg secuur  !!!Het straalt echt degelijkheid .... en  gezelligheid uit, je voelt dat we dit met hart en ziel doen, en niet zomaar koudweg als verrijkend middel... integendeel het kost ons handen vol geld.... en zeeën van tijd !!!Maar omdat we het héél graag doen ... voelt dit niet aan  als een last... enkel het moeten leven in de viezigheid van het oude gedeelte is vreselijk !

    16-09-2013 om 08:33 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    denise1947
    blog.seniorennet.be/denise1
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!