Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    29-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.phoe een drukke, heel toffe dag !!
    Mensen gelukkig gemaakt met groene tomaten , want die gaan dus confituur maken ,met de tomaten die we toch teveel  hebben, ik heb nu zo een pak of dertig in de vriezer zitten en er hangen nog veel tomaten aan de 10 struiken die we nog niet gerooit hebben, ... zonder diegene die nog liggen te rijpen !! en ik hoop dat we nog wat zonnige dagen mogen genieten zodat er nog wat tomaten verder afrijpen, want de bruine plekken op de schil zijn  als ze niet echt héél erg zijn, eigenlijk niet te merken op het eigenlijke vruchtvlees, omdat ik nogal secuur ben snij ik die bruine vlekken wel weg als de tomaten gewassen zijn en deponeer ik ze zo in de vrieszakjes !!! Het  zijn geen winnaars voor een schoonheidswedstrijd maar , het is voor soep ,of saus , dus niemand zal daar ook maar iets van merken !! en het is dus biologisch, dan heb je al eens vlekjes, puntjes of gaatjes !! 

    29-09-2013 om 22:24 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iets later !! het is tenslotte zondag !!
    We slapen nu echt het klokje rond !!!.... en blijkbaar begint de overweldigende verandering.. zijn plaats te krijgen, het was best wel wennen, de keuken moet nog altijd geinstalleerd worden, maar dat gaan we doen als de rest wat minder tijd in beslag heeft genomen, want het feitelijke koken ga ik voorlopig toch nog in het oude gedeelte doen, het voorbereiden uiteraard gebeurt  bij goed weer lekker buiten, en als het echt niet meer kan binnen in de nieuwe keuken .
    Gisteren avond nog het 1 en het ander verandert aan de materialen bestemd voor de tweede verdieping.Gisteren  was het kliekjesdag !! de overschot van onze pruttelpot kip met verse frietjes....  ik moet trouwens dringend een paar lege brick verpakkingen  , want het frietvet moet ververst worden... en omdat we echt niets verloren laten gaan, gebruik ik dat afgewerkte frietvet voor vogelvoer, eventjes licht opwarmen zodat het juist gesmolten is en daar dan vogelzaadjes door mengen in vormen gieten  siliconen  en lekker laten opstijven met een koordje , waarvan dan later de vogeltjes in putteke winter lekker van kunnen genieten, Het zal meschien in aankoop niet echt veel verschillen, maar alle beetjes helpen en het milieu wordt er ook nog eens door gespaard, want in Bourbonne, heb ik in het containerpark nog geen verzamelpunt gezien voor olie en vetten.
    NU  eerst spek en eitjes bakken !! voor de boterhammekes !! en dan de gewassen spullen, opbergen !! 

    29-09-2013 om 09:07 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    28-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het wordt tijd dat we de zuurkoolpot ( in bruin aardewerk) te voorschijn gaan halen
    De witte kooltjes liggen te knikkebollen in de tuin , de ene al wat schever dan de andere !!! Vanaf onze buurman hier komen wonen is, trakteert hij elke winter ( dat is toch al twee keer gebeurt ) met een enorme grote schotel zuurkool, klaargemaakt op de Elzasser manier )met het nodige spek, hammetjes en sausieskes .. altijd jammie!!... maar ik heb dus zelf een oude maar volledig intakte zuurkoolpot,zelfs de steen om de kool aan te drukken is er nog bij ... en de rand van het waterslot is ook nog volledig intact !!Ik weet wel de zuurkool hier in de streek kost niets... maar eigen maak  !! ik ben er zeker van, dat dit toch wel vele lekkerder zal zijn !! We hebben alle kruidjes voorhanden de schaaf voor de kolen ligt al klaar, nu enkel nog de pot opduikelen uit de kelder in antwerpen !! en dan Lang leve gezonde zuurkool !!! naar eeuwenoud, Elzasser familierecept !

    28-09-2013 om 18:56 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De klok rond geslapen !
    De prettige, propere  en muisstille slaapkamer zorgt ervoor dat we dus echt slapen als marmotjes !!
    Gisteren na ons lekker pruttelpotje, en hier en daar nog een mailtje of berichtje beantwoord lekker naar bed met een goed boek !!
    Vandaag niet veel werk aan het koken ( meschien dat ik vandaag nog eens een cake bak !! ( als het werk het toelaat ! ) Want het is ongelofelijk !! hoe netjes alles blijft zonder dat ik me in het zweet werk om op te ruimen !... Niet te geloven... De laatste keukenspullen die in gebruik zijn , zijn allemaal door Miele afgewassen, het programma is vele korter , het verbruikt vele minder water en alles is brandschoon !! Ik ben echt blij met mijn beslissing !! om een Miele afwasser in de nieuwe keuken te zetten , nu heb ik tenminste waar voor mijn geld, en weet ik dat het echt afgewassen is !!
    Ik ga vandaag of morgen toch eens echt tot draadjes getrokken rundsvlees in mijne pruttelpot klaar maken,  Het moet samen met mijn zelfgemaakte tartaresaus hemels lekker zijn op een broodje !!
    Het idee speelt al een week of zowat door mijn hoofd !!
    Ik ben blij dat sommige mensen ... me schrijven dat ze sommige keuken weetjes zelf ook al lang toe passen, dat is een teken dat ik goed bezig ben, want de dames die mij dit schrijven.. zijn niet zomaar de eerste de beste , maar straffe madammen met een groot gezin !! waar het steeds de zoeten inval is!.. en andere meiden vinden het een goed idee !! en vragen verdere uitleg !!....

    28-09-2013 om 08:26 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    27-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb goesting om te klagen en te zagen !!
    Ten eerste.. is mijne matras veels te zacht !!( dat kan opgelost worden met een plank gelukkig !)
    Vroeger werd ik wakker van de eerste tractor of rammelkar om een uur of half zeven ... hangt van het weer af ! , niet meer dus !! potdicht, niénte, nougabollen, nada, zero !! ..... alles blijft muisstil !!
    Ik zweet mezelf ongans !! het zijn bijna zomerse temperaturen in onze slaapkamer !!! .. ik drink mezelf s'nachts zo een beetje kwijt !!... Maar de lakens blijven proper, het stinkt niet naar (onbekende )toestanden, er liggen ook geen schilfers op ons bed van? en ik kan na 1 etmaal mijn naam niet in de meubels schrijven! 
    Alles blijft netjes en proper !! dus nog eventjes alles aanpassen !! stoken in de slaapkamer no way !!! De straatverlichting , daar moeten we ook nog een mouw aanpassen (luiken 100% zeker van ) en dan denk ik dat we zonder dekens zullen moeten slapen zoals hoog zomerse toestanden... Ik ben gewoon aan het klagen omdat ik deze luxe niet meer gewoon ben !! Dat heb je nu 1X met nieuwbouw die echt up-toe-dete  is 
    Nu een heerlijke douche en ons beddebakske induikelen !! 
    baai de weei, het is geen aardappeltoert geworden ala francaise, maar een kip-curry ala pruttelpot de myriam, lekker straf spul met aardappelnootjes.... een ganse kip gefilleert, en al wat ik niet echt gefilleerd kreeg , zijn in een pot gegaan ... met water ... alles afgekookt en er waren vier , viervoeters die dachten dat ze in de hemel beland waren.... Het heeft hen gesmaakt, maar ook Theo en ondergetekende !!vivat pruttelpot !!

    27-09-2013 om 19:48 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroeg gaan slapen, en uiteraard vroeg wakker !!
    We liggen momenteel héél vroeg op bed... Het is blijkbaar nodig... de spanningen van het echt vuil kot.... (  de vieze vliegen die massaal binnen zitten, stof, smurrie en alles dat gewoon door de ouderdom verpulvert ... enzovoort...) hebben gezorgd dat we doodmoe waren, en ongemerkt in ons lijf waren gaan hangen !! Een ware zegen , Nu ligt de koer echt vol met groene tomaten !! De tomaten zijn door de hele lange winter .... laat aan hunne start begonnen, ( en doordat mijn eerste zaaisels kapot gevrozen waren, ik moest herbeginnen , extra laat)De opbrengst is dus echt nog nooit gezien, en omdat we ondervonden hebben dat de tomaten bruin worden als we ze aan de planten laten hangen .... hebben we gisteren echt massaal geplukt... resultaat grote (Ikea)-bakken vol, de kleine tuintafel ligt propvol, Het werkvlak van de BBq ligt vol, de helft van de grote tuintafel ligt vol,en dan moeten er nog een rits geplukt worden !! Beter zo, dan ze te laten rotten aan de struik, 
    Nu nog een plek zoeken waar ze rustig verder kunnen afrijpen !! 
    En uiteraard op tijd controleren of er geen tomaten zijn die bruine plekken krijgen !! want die besmetten de andere gezonde tomaten.... IK heb gezien dat de enorme berg tuinplanten... zo goed als compleet opgebrand is !!!  Dat de jonge selderplantjes  niet zo vlug groeien als dat ik zou willen !!ondanks dat ze super gezond staan... dat is dus wel balen!! want daar had ik dus echt op gerekend !! voor de soepgroenten (diepvries !! ) Het zal héél zuinig omspringen worden als de selder verdeelt wordt over de pakken met de mengeling voor de groenten !! Spijtig ! want de geur van super-vers ingemaakte selder en prei... zijn zo hartverwarmend gezellig in de winter !! Maar goed dat is dan toch weeral bijgeleerd voor de volgende keer !! 

    Ik zal wel veel plek hebben op de vensterbanken om de jonge zaailingen volgend jaar groot te brengen binnenshuis !! lekker licht en warm, hetgeen vorig jaar ook niet kon, het was verdorie kouder binnen dan buiten !!zelfs met de stoof die roodgloeiend gestookt werd !! uw gezicht verbrande, en uw achterwerk vervrozen !!
    Vandaag staat er kip op het programma !! en ik ga waarschijnlijk een franse aardappeltaart erbij maken.... Het is onvergetelijk lekker en spotgoedkoop !! 

    27-09-2013 om 07:48 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    26-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze hadden regen voorspeld , maar die is gelukkig uitgebleven !
    Met zo een 26 graden  °C was het op ons koer aangenaam, en in de tuin na de middag redelijk heet ! om het zware werk te verrichten !! grote struiken onkruid, die door gebrek aan echt tuintijd, hebben staan woekeren ( buiten de moestuin) en om echte ziektes te vermijden verbranden we alle gerooide struiken van aardappelen, (tijdje geleden) tomatenplanten en boterboontjes , eigenlijk héél ondankbaar voor het prachtige voedsel dat ze geleverd hebben, maar het is nu zo !! )en we willen de volgende jaren een zo vruchtbaar mogelijke tuin, deels door wisselteelt, door de juiste bemesting ! en uiteraard door zoals nu alle ziektes in de kiem te smoren !! en dat is verbranden van alle nutteloos geworden planten door verrotting, gewoon zwart geworden dus afgestorven !!en omdat slakken, (wijngaardslakken, naaktslakken, en andere ) van lommerte, dus veel schuilhoeken houden !! ruimen we zoveel mogelijk rondslingerend onkruid, klimop,(hedera) op.... zodat ze op moeten krassen naar de Buurvrouw die blijkbaar haar hart verknocht heeft aan de klimop die onze gezamelijk tuinmuur begroeit !! .. en maar zeuren over slakken terwijl ze eigenlijk zelf voor de broeiaarden van dit ongedierte zorgt !! voor mij niet gelaten als we ze vinden mag ze , ze allemaal hebben !! viva la nature !!
     We hebben dus alles verbrand en het heeft echt deugd gedaan !! een dagje tuinieren !!
    IK heb onze buurman nog eens getrakteeerd op een massa tomaten, maar omdat zijn vrouwke onze badkamer nog niet had gezien, vroeg hij of ze eens mocht komen kijken.. en toen zagen ze de massa groene tomaten die we nog van de afstervende planten hebben geplukt.... Ze stonden versteld van de hoeveelheid, en dan zijn er nog de marmande's die het voorlopig nog goed doen (struiken dus... die kunnen nog een paar dagen verder groeien/rijpen aan de struik )
    Deze avond, de 2e helft van het rode wijntje opgefeest en daarna de indonesische rijstschotel van Theo !! lekker !! het was echt een genoegen !! morgen gaat Theo vensterbanken maken zodat het in de keuken toch iets gezelliger aangekleed kan worden !! Ik zeur niet want hij heeft tenslotte ook maar twee handen net als ik !! en het laatste dat ik wil is spanningen tussen ons, omdat het vlugger zou moet gaan !! ...
    Het is af en toe... wikken en wegen wat eerst, en nu zorgen we eerst dat de tuin zo goed mogelijk de winter kan beginnen, enfin der moet nog wel het 1 en ander geoogst worden, en er moet nog gezorgd worden dat mijn mailvriendinnen met groene vingers .; krijgen wat ik beloofd heb aan zaadjes en boontjes !! belofte is voor ons een ereschuld !! dus daar moet ook nog voor gezorgd worden !! ..;

    26-09-2013 om 18:34 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was weer heerlijk wakker worden, zonder de gore troep !!
    Ik wordt enkel s'nachts nog wakker omdat ik het veel te warm heb !! dus gooi ik een deken van bed.. onder de morgen fris !! dus daar gaan we een mouw aan moeten passen !!
    De keuken ziet er nog steeds als een (super propere ) stapelplaats uit voor potten,pannen en keukenmeubels!! , dus daar gaan we vandaag wat aan doen !! de dag eventjes iets anders was welkom !! temeer toen we de hoeveelheid tomaten zagen in de vriezer ... hieperdepieper !!!d'as tenminste een voorraadje !! de tomatensoepkes, tomatensauskes, en pizza' die magriet heten zullen hier van de lopende band rollen.... (natuurlijk ook andere pizza's natuurlijk , maar die kan je dus gewoon met plakken tomaat beleggen en daarop de kaas meer is er  niet aan )

    Als ik bijgeslapen ben ( dus supervroeg naar bed, en iets later eruit) ga ik beginnen om s'avonds nieuwe sokken te breien op de singer !! de franse Brother( ik geloof een  830 kaartenmachine) ga ik gebruiken om gebreide kussen-overtrekken mee te maken en eventueel lappen waar ik dan met mijn coverlock een trui of een vest van maak !! 
    Ik heb er helemaal zin in, de spiksplinternieuwe woning, geeft mij terug de boost om verder te kunnen. De energie die het oude afgeleefde en versleten gedeelte me af heeft gepakt, krijg ik hier helemaal terug !!!... Het is zoals Yvonne schreef, nu zijn we eindelijk goed gestart.... en niets zal ons nog tegen houden..... want we hebben een menselijke woning, met alle modern confort ... opgesmukt met een randje originele  elementen die we zoveel mogelijk bewaard hebben.... Hier krijg je s'nachts een ferme lading energie , dat je s'morgens er direct wil invliegen gelijk een turbo machine !!! en dan heb ik nog geen nieuwe matrassen gekocht !! Dat zal wat geven !

    Ons molly da's andere koek !! Ze is nu groot genoeg, om water te drinken !! dus krijgt ze op de krabpaal in haar voerbakjes... water... Ze komt dus nog altijd zeggen dat haar drinken of brokjes op zijn, dus de gever van dienst was Theo... hij had de fles met bronwater vast dus kreeg ze dus lekker water in haar drinkbak... Je zag de verwondering op de poes haar snuitje !!
    dan met haar poot in het water ... " TJÏEN...WAS IS DAT?, das geen melk !, andere poot !, het is nat, maar geen melk!... Theo had zijn rug nog niet gekeerd of voederbak en al lag ferm op de grond !! Mevrouw wil melk ...

    26-09-2013 om 08:32 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    25-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze avond heeft Theo lekker Indonesisch gekookt !!
    lekker pittig en zoals altijd als hij kookt , is het voor twee dagen !! en deze keer zonder veel rotzooi te maken, hij heeft alle dos netjes opgeruimd !! .. het was super lekker ... en deze middag ook de rode wijn van dezelfde domeinen van Baron de Rotchild ( Lafite) redelijk gecorseerd !!! enfin we hebben genoten en morgen gaat de andere helft van de fles er nog aan !! Nu lekker mijn beddebakske gaan opzoeken, want het sleuren is in mijn vel gaan zitten.... en moet dringend wat rust bijtanken !! Alle groenten zitten in de vriezer... dat wil zeggen ... de boterbonen dat is voorgoed voorbij de struiken zijn helemaal gerooit !! de staakbonen zijn aan hun 2e asem geloof ik , want nu schieten de groene ook in actie, en de blauwe geven fenomenaal veel boontjes die enorm lekker en zacht van smaak zijn !! er liggen nog een kilo of tien tomaten te rijpen en zeker nog 20 kg aan de struiken !! het was een fantastisch tomatenjaar, maar sommige struiken geven nu ook de geest ... en worden zwart en verdorren !!! de kleine tomaatjes die er dan nog aanhangen, worden niet rijp maar rotten weg !! jammer !! zo dat wast

    25-09-2013 om 19:20 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze wijn is geleverd !!
    en vandaag eventjes de rotzooi laten voor wat ze is, ( meschien dat de kabouters langs willen komen, niet om te stelen maar om om te ruimen !)Want onze moestuin puilde uit van de groenten die schreeuwden om geoogst te worden, ik had weer drie kilo boterboontjes, een kilo snijbonen, en vijf kilo blauwe staakbonen die we nu aan het blancheren zijn.De vorige opgenoemde boontjes zijn al verpakt (netjes afewogen... en staan klaar om zodra de blauwe bonen verpakt zijn in de vriezer te duikelen !! dan nog een kilo of vijf tomaten die rijp zijn!! en nog een gedeelte voor de buren !

    25-09-2013 om 14:58 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nevelig
    Dus zal de voorspelling of de belofte van de weermannen en vrouwen, wel juist zijn !! vandaag 25 graden !! In de nieuwe slaapkamer was het 18 graden zonder verwarming op/ bij het opstaan !! Het is s'nachts zelfs te warm !! we zullen voorlopig een deken moeten weghalen. En ik denk dat we s'winters héél weinig zullen moeten stoken, om het aangenaam warm te hebben, dat zou dus echt mooi meegenomen zijn !! Vandaag zou onze bestelling witte wijn moeten arriveren !! ik ben benieuwd !! Wat een verschil hé ? En gisteren nog onder mekaar gezegd, dat poetsen gelukkig niet ons vak is!! chapeau, voor de mensen die iedere dag de rommel van een ander opruimen en het dan thuis ook nog eens moeten doen !! We sleuren liever met gyproc-platen en de giraf, dan een dag te poetsen,dat komt natuurlijk ook omdat het in het oude gedeelte echt... tevergeefse moeite is/was !! en ik hoop dat onze gezondheid , door al dat vieze stof, gene deuk heeft gekregen, het zit immers nog vol met loodverf en die bladdert... Het heeft te lang geduurd en we moeten ook nog veel afwerken, maar na het inruimen komt het hout aan de beurt dat we nog tegoed hebben uit het bos !! , daar moeten we dus ook nog plaats voor maken, de keukenblok... wil Theo op latere datum aansluiten en in orde maken, ( spijtig, maar het is nu zo, we hebben prioriteiten in te vullen, die in de winter toch ook van levensbelang zijn !)



    25-09-2013 om 08:48 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    24-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met man en macht!!
    Zijn we ons tweetjes aan het poetsen buiten sleuren..en uiteraard proper afgewassen of uitgewassen aan het binnen sleuren !!! Ik wou de hondjes eerst in het oude gedeelte laten wonen, maar het zijn HUISdieren, dus waar wij leven, mogen zij ook zijn, enkel de lichte vloer in de keuken baart mij zorgen voor de winter... als ze binnen komen geroetst, wij schoppen onze schoenen uit, en lopen op ons sokken.... maar de hondjes?! dat denk ik niet !! dus dat moeten we nog zien op te lossen !!.. want als het regent, sneeuwt enzovoort is de koer voorlopig nog een drassige boel... we hadden het graag anders gezien en ingeschat, omdat er belofte's waren gedaan !! omtrent water !! ... 
    Ik zal later een enorme grote kamer moeten hebben om al mijn keukentoestanden in op te bergen !! en het mooie van de zaak is ! ik gebruik het steevast allemaal !! Gemak dient de mens !!! en omdat je hier af en toe met je gat in de boter valt, (vide-greniers, of Emaüs ) heb ik nogal wat hebbedingen staan !! .. Ik wil de keukenprinsesjes die de gite's later  bevolken graag verwennen met hebbedingen !! die ze eigenlijk feitelijk wel eens willen proberen voor ze het kopen.... en omdat ik mijne weg weet in spullenland!! kost dat eigenlijk vele minder dan dat sommige durven dromen, de kunst is om het te weten 
    IK ben al vol op aan het onderhandelen om mijn eigen keuken in te richten met echt prof. spullen !! en omdat we graag kraakverse pistoletjes eten..; ( de echte van vroeger en geen diepvries spullen) zoals een echte vlaamse boterpistolet,of een tijgerpistolet !! Mmmmm het water komt in mijn mond als ik er over schrijf, maar daarvoor heb je dus een oven met stoom nodig, geen gewoon amateurspul, hoe duur ook, dat volstaat niet... en ik wil dus die spullen in mijn keuken !! 
    Het is nog veraf, maar ik ben toch al vollop bezig !!! 
     Zo eventjes gerust, want we hadden allebei tabac van de viezigheid op te kuisen, en omdat je het natuurlijk nog meer ziet , dan vroeger.... van fonkelnieuw,naar ....  vieze zwijnerij !!! 
    En kom ik tot de concluzie ... dat mijn partner en  ikzelf .. uit het juiste hout zijn gesneden !! vechter, doorbijters...hoe meer mizerie, hoe schrapper we ons zetten....en hoe meer vastberaden we er voor gaan, jammer voor diegene , die geprobeerd hebben onderuit te halen !!! er is geen terug weg mogelijk.. ook diegene die juist maar het genoegen hadden om glimlachend te laten betijen met binnenpretjes !! ...wij hebben gevoeld, gezien en geregistreerd.... en ik herhaal dit tot vervelens toe...de vernedering, van het weghonen, uitlachen en pesten heeft onsheel  diep geraakt !! en is niet zomaar direct verteerd !!... en wij wensen echt met deze mensen echt niets vandoen te hebben van mijn part de helft van een dorp... dat raakt onze kouwe kleren niet meer !!! smerige loeders !! hoeven we niet !!

    24-09-2013 om 18:00 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De morgen van het wakker worden in een gloednieuw spik-splinter nieuw appartement !
    Het was wennen .. de twee matrassen bovenop mekaar ( voor mijn rugske veel te mals , maar goed dat overleven we wel !! )
    Hemels ... na de douche .. lekker met een boek naar bed... Theo had zich nog een wijntje uitgegoten... en zat na te genieten .. hoe, na al onze ellende van de aannemer.... en andere zever..... Het toch enorm prachtig is geworden... ze krijgen ons niet klein of kapot... Het heeft alléén de mentaliteit enorm verziekt !... 
    Gisterenavond was het seniorennet voor ons niet bereikbaar !! en zo kon ik niet beschrijven hoe lekker de eeuwige moes ( een soort bladkool )  weer was !! 
    Vandaag ga ik dus de gordon-bleu's van kip klaar maken !! ... Deze week is het werkelijk  alles opruimen en verslepen van  het oude gedeelte naar het nieuwe !!!....... en ik moet zeggen dat in het nieuwe gedeelte eigenlijk na een jaar geen stof ligt, en als er al ligt komt het omdat de deuren van de kamers niet dicht waren tijdens het afwerken van de badkamer !
    Zo vandaag gaat onze grote ijskast naar het nieuwe gedeelte...wasmachine en droogkast blijven voorlopig staan !! 
    Op de elementen van de verwarming  is er een geintegreerde thermometer... die dus altijd de exacte kamertemperatuur weergeeft, het is zonder te verwarmen een gemiddelde tussen een 15 en 17 graden...na de middag is het in de voorste slaapkamer 21 graden... en we zijn er zeker van dat als de overige luiken zijn aangebracht, en ze in de winter dicht zijn.... we echt heel economisch zullen kunnen verwarmen !! Het isoleren van en woning en dan bedoel ik , vloer, muren plavonds en het dak , een behoorlijke hap uit het budget kost, maar dat win  je  op een jaar of twee terug... en om daarna in pure winst te veranderen... goedkoop is niet altijd beter !!! 
    Zo en nu verder onze woning ontruimen en de nieuwe inruimen !!

    24-09-2013 om 08:46 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    23-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag alle hens aan dek... want ik wil de nieuwe slaapkamer gebruiken
    Vorige zomer heeft opa daar al gelogeerd !! en hebben wij verder onze plan getrokken in het oude gedeelte tot nu dus !! maar nu is de maat echt vol, en zie ik het niet meer zitten om nog een winter in de smeerlapperij te zitten, het vergt veel van je lichaam door al de vochtige en ook hele stofferige toestanden, maar de aftandse en echt versleten rommel zorgt ook dat je psychisch een lelijk douw krijgt !! ... Ik heb nog al zware uitdagingen moeten ondergaan, maar tot nu toe is wonen in een wrak van een huis, toch wel de zwaarste gweest,  ook omdat we dachten dat het maar goed 1 winter zou zijn ... Het is natuurlijk anders uitgedraaid.... Sommige die ons werk kennen  zeggen Myriam , dat is een teken dat het zo moet zijn en nu zal het echt een mooie boerderij-villa, zijn, hetgeen met die aannemer waarschijnlijk vele minder van kwaliteit zou zijn geworden !! Dat kan wel natuurlijk , het werk op zich is niet erg , integendeel, het leven en wonen, in die troep is het ergste geweest !!
    Gisteren dus een een wijn geproefd, gerijpt op eiken vaten.... een Brouilly, .... zo en nu gaan we dus  zorgen dat de rest ook op pootjes valt .... Theo moet nog wel afwerken maar dat zal voor de wintermaanden zijn als het te koud is op ergens anders te werken !!

    23-09-2013 om 07:56 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    sylbart
    blog.seniorennet.be/sylbart
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!