Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    06-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles valt vandaag op zijn plaats...
    Hetgeen ik uitgedokterd had, is weer eens bingo !! het is op dit moment wel een gesleur met de zware platen, maar de proffesionele parketschuurmachine, is echt een uitkomst !! ..het spaart enorm veel tijd en miserie uit... om de platen vanonder hun laag betonstof en steenslag te peuteren .
    IK eet enorm graag maatjes !! en diegene die hier te koop zijn, zijn eigenlijk niet de maatjes die we kopen bij onze visboer Belgie !! of in Nederland op de markt ... met lekkere uitjes, Theo moet dit niet !! maar ik kan er met gemak een stuk of vier en als het moet meer per keer op !! .. Dus heb ik een experiment gedaan, en dat is ook weer gelukt !! vandaag een super vers maatje gegeten .... dat al meer dan een week geleden gekocht is !! 
    Ook de mooie roze geurende lelie's beginnen nu pas helemaal open te gaan, en de slaapkamer... ( ze staan aan de venster /straatkant) geurt helemaal  ...
    De singer breimachine is goed gesmeerd, en loopt als een lierke, de eerste proefsok is een feit, maar omdat ik uiteraard ook mijn steentje bijdraag aan de siergevel van de badkamer , kan ik niet constant bezig zijn met die machine dat zal dus een werkske worden voor s'avonds !! Ik ben blij dat we geen televisie hebben, want dan zou ten eerste, ons huiselijk leven, grotendeels verdwijnen, met aan die kijkdoos te hangen, naar prutprogramma's te kijken.... zouden we veel te laat gaan slapen, en zouden we waarschijnlijk de rest van onze hobby's ook verwaarlozen !!
    Nee voor ons geen televisie  !!! gewoon lekker gezellig, een goeie babbel, een goed boek of iets interesants opzoeken op het net !! ( daar leer je nog wat van !!)
    Om van hobby's te schrijven, de tocht naar de tuin heeft me geleerd dat er tegen overmorgen nog eens bonen zullen moeten getrokken worden, zalig !!!hoeveel groenten de tuin al heeft opgebracht !! en binnen een dikke maand, net voor de vriezeman zal neerstrijken met man en macht de soepgroenten te lijf gaan !! ik kijk er al helemaal naar uit  se! 
    Zo en nu stillekes aan mijn parmentierschotel gaan asembleren voor vanavond !!

    06-10-2013 om 14:57 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker lang geslapen, het is zondag voor iets he!!
    Gisteren is er enorm veel gebeurt, ikzelf heb de karwei  van de luiken te schuren en te plamuren !! dat moet uitharden voor we verder kunnen, en als er na de schuurbeurt nog mankementjes te zien zjin wordt er natuurlijk weer geplamuurd !!
    Het is buiten allemaal om ter natter dus wordt er binnen geklust, onder het onophoudelijk getrommel van het water dat in de vaten valt !! zodat ze proper worden... De buitengevel van de badkamer bekleden en tegelijkertijd.... op mijn aanraden een balustrade aan het binnen-terras maken.. 
    Het is pas en meetwerk ... maar als het af is zal het weer voor duimen en vingers af te likken zijn, en héél origineel, We hadden natuurlijk ook gewoon houten gedraaide spijlen kunnen kopen, maar dat heeft iedereen, en wij zijn niet de mensen die graag bij de massa hangen.... We doen ons eigen ding !! 
    Gisteren had ik verduvelde lekkere (boere)worstjes met bloemkool en aardappeltjes, omdat er nog een gedeelte van de groenten en de aardappels overschiet ga ik vandaag een soort van Parmentier ovenschotel maken !! ...
    Toen het plamuren, wassen en plassen, schuren en sleuren voorbij was, en ons eten verorbert, ben ik aan mijn gloednieuw tweede hansje gaan zitten en heb het beestje eerst en vooral eens goed geolied, en beginnen breien !! ... Door de nieuwigheid loopt het nog stroef.... en hier en daar zal Theo nog een schroef moeten bij zetten ( waar de machine aan de kast is bevestigd )
    Ik brei het liefst sokken op  de Singer omdat die iets grovere (100% wol) kan verwerken, 
    De kousen die we nu dragen van dit garen zijn nu zo een vijf jaar oud, en hebben hun beste tijd gehad !! .. Het harde water zorgt ervoor dat ook de kleren vlugger verslijten, dus niet alleen de machines, Ik zal blij zijn, dat er een citern van 1000 liter met regenwater  gereserveerd zal zijn voor de wasmachine !! Mijne was, zal witter zijn en belange niet zo vlug verslijten !! 
    Zo vandaag sleurwerk met platen en schuren zodat ze als de wand geisoleerd is  nog een extra laag isolatie wordt !

    06-10-2013 om 08:39 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    05-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo hard ik moest ploeteren in de verleden tijd om het leefbaar te houden
    en al de voorbereidingen aan de luiken tijd nodig hebben om te drogen ... heb ik dus nu tijd op overschot !! dus ga ik eindelijk mijn nieuwe tweede hands (brei)machine's die ik lang geleden hier in frankrijk voor een prikje op de kop heb getikt , uitproberen, in de eerste plaats uiteraard oliën van de slede's en de naalden !! en dan ga ik een poging wagen om sokken te breien, want al de sokken die we hebben vertonen zware slijtage, ( we dragen ze winter en zomer in onze veiligheidsschoenen, en nu in het nieuwe gedeelte op kousevoeten, dus het gaat sappig zijn gangetje om nog meer te verslijten), gestopte kousen vinden we niet erg in onze werkschoenen maar om nu netjes de baan op te gaan, is dit toch wel een beetje minder, kan het niet anders is het maar zo, maar nu dus aanstalten maken om een rits nieuwe sokken te breien voor hem en voor haar
    Terwijl Theo de buitenkant van onze badkamer aan het afwerken is zodat er daar ook nog een koppel luiken kan worden gemaakt !!

    05-10-2013 om 13:07 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het regent hier pijpestelen !!
    Dat is dus heel goed voor de vaten te spoelen !! ( wreed dikke grijns )
    de eerste luiken ( voor de kop van de gite ) zijn klaar om de tweede keer geschuurd te worden
    Dat gaat dus in de ruitjesschuur gebeuren !! en ook het verven met een paar goeie straffe kluslampen , is het net of je staat buiten !!
    We zijn gisteren redelijk vroeg naar bed gegaan met een paar goeie boeken !!Zolang alles maar provisorisch is opgesteld vind ik er weinig gezelligs aan, en voel ik mij het beste in onze slaapkamer, daar staat ook wel alles op mekaar gepakt, maar is het meer de stijl van thuis, sjabbie sjiek met een redelijk groot gehalte van Parijse romantiek !!
    Ik ben blij dat ik gisteren de groenten heb geplukt en klaargemaakt voor de vriezer , want het zou vandaag dus echt niet llukken  met die drassige grond !! 
    Als we nu nog naar ons bakkertje gaan ( ik schat binnen een veertien dagen ) dan hebben we voor de ganse herfst en een stuk van de winter lekker brood zonder dat we daarvoor weg moeten !
    Aardappelen kan niet op voorhand ingeslagen worden ( 100den kilo's) want het vriest in de schuren evenveel als buiten, dus we moeten eerst zorgen dat we een plaats maken waar de temperatuur altijd hetzelfde is, dus super goed geïsoleerd en lichtdicht !!!! wij willen daar ook de grotere hoeveelheden flessen wijn opslagen ( en uiteraard een hele goeie electronische cave, die het mogelijk maakt om de wijn op de juiste temperatuur laat rijpen , dat heb ik Theo beloofd , als het merendeel van de hoeve stofvrij is, krijgt hij van mij zo een ding, voor een hele grote hoeveelheid flessen !! het kost net zoveel als zo een klein wijngaardje !! maar dan heb je iets waar geen werk aan is, en die de kwaliteit van de wijn ten goede komt !! Dat is een raad die me door een gerenomeerd kenner is aangeraden !! en ik kan hem absoluut geen ongelijk geven, denkende aan de bocht die we al geproefd hebben en er veel geld voor hebben betaald !!

    05-10-2013 om 09:20 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    04-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de stakende bonen !!
    zijn bereid om te produceren ( het werd tijd, ze zitten al in de grond van begin juni !)
    en de blauwe ( in mijn ogen is het zwart maar goed, op het pakjes stond haricots bleu !)
    die doen enorm hun best, diegene die heel hoog hangen ( want het zijn ook een soort staakbonen) die laten we hangen voor zaad volgend jaar, en omdat er enorm veel vraag naar is bij mijn pennevriendinnen ... en ikzelf ook volgend jaar het dubbele wil zetten van deze bonen ( ze zijn wondermooi van plant en als groenten enorm zacht en lekker van smaak , en ze geven een super opbrengst !!Ze waren wel enorm duur in aanschaf 6,99  euro voor een doosje, en dan stonden ze nog in promotie ! ,
    Zo dus ik ben weer gerust voor een paar dagen !!!en kan ik mij morgen hoogstwaarschijnlijk al aan de luiken ververij wijden !! en het is met de volle goesting !! want zo wordt ons hoeve weer een stuk mooier , het is zoals er een hele goeie kennis van ons zegde, Het is echt een Villa-boerderij aan het worden die ettelijke eurootjes waard zal zijn !!! stom van sommigen om het te laten schieten, want nu zien ze natuurlijk wat je er van kan maken, ( mits je niet te lui bent en er geld wil aan spenderen, maar !! werd er bij gezegd), elke euro zal waarschijnlijk het honderdvoudige opbrengen !










    04-10-2013 om 14:56 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te is teveel !
    Het was super lekker ons pruttelpotje, maar te is teveel dus ik had nog veel, heel veel over en vandaag dan maar een gesloten groenten en vleestaart klaar gemaakt voor deze middag !! Ik denk dat het wel lekker zal zijn, alles is door onszelf van verse groenten in de vriezer gestoken !! eerlijker kan nie









    04-10-2013 om 10:55 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.klaar om weer van start te gaan !!
    Onder de morgen (toen ik het bakje met koffieprut, ging uitkappen aan de hortensia's) vielen er een beetje druppels, maar het zal blijkbaar toch nog droog blijven !! Het zou prachtig zijn, zo kan ik de luiken als ze klaar geraken toch al een paar laagjes geven !! 
    Theo verstaat er zich niet aan dat ik s'morgens zo vol energie het bed uitstap... hij vergelijkt met een koerspaard, dat aan de meet (lijn) staat te trappelen om als een pijl uit een boog een race te winnen !!
    Hijzelf  wil uiterst rustig  wakker worden.... liefst met een bakje koffie op bed ... een dikke knuffel en zolang er geen luiken aan de ramen zijn gemaakt, even naar buiten kijken wat er gaande is op straat, want er komt eigenlijk geen geluid van de straat binnen ( dat is natuurlijk het voordeel van dubbel glas )We moeten nu ook het raam niet open zetten om gezonde lucht binnen te krijgen, de loodverf toestanden dat is verleden tijd !!! amen en uit !!
    Ik kan ook zien dat mijn experiment met de mooie roze geurende lelie's gelukt is( water in de vaas)
    Ze staan nog even vers als toen ze van de bloemenwinkel kwamen .... en ze hebben toch een twee dagen en een nacht in de laadruimte gelegen zonder water !! ( maar het was wel redelijk koel !)
    Zo vandaag de witte was, de blauwe staakbonen kunnen meschien geplukt worden, ( voorlaatste keer ) en dan ga ik stillekes aan beginnen denken om gordijntjes te maken voor de keukenramen ( alles is zo goed en zo kwaad meegesleurd van Antwerpen, ook de borduurarm is hier al, maar al het borduurgaren en verstevigingen nog niet ) het liefst zou ik het kastje met al het borduurgaren zo meesleuren, maar of daar al plaats voor is, dat is een andere kwestie !! ......
    Mijn mooie grote Bernina 830 naaimachine blijft voorlopig nog waar ze is, want ze is te delicaat om al naar hier te sleuren, de machine is drie jaar oud, en ik heb er eigenlijk nog niets op geborduurd, enkel een beetje verstelwerk en probeersels mee uitgevoerd, De machine is zo secuur, dat het echt toch wel leren is.... want als er ook maar iets niet klopt weigert ze dus alle werk !

    04-10-2013 om 08:50 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    03-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze eerste werkdag zit er weeral op !!
    Terwijl Theo de voorlopige afvoeren naar de vaten heeft geleid, zodat ze bij de eerste regenbuien, goed proper gemaakt kunnen worden, heb ik dus de tomaten uitgesorteerd,de rijpe in de vriezer gedeponeerd ( toch weer een kilo of zes ) dan die met teveel vieze plekken, waar echt niets mee aan te vangen is er  van tussen gehaald, en de overschot bij mekaar op de kleinere tuintafel, de tomaten hebben blijkbaar daar hun stek om vlug rood en rijp te worden, Het was zonde om zeker 10 kg tomaten te moeten weggooien, maar ja !! het is nu wel zo, de marmande F1 die nog niet rijp zijn, hangen zonder ook maar 1 vlekje op plekje aan de nog mooie groene struiken, ( dat stond trouwens ook op de verpakking, resistenter tegen ziektes etc.) Mijn frietpot uitgekuisd , ik vind niets zo erg als vies oud frietvet/olie ... en het is toch telkens wel een klus om het aangebakken spul uit de ketel te krijgen!!! maar telkens heb ik een fonkelnieuw gemaakte frietpot !!! met vers ossewit, deze avond is dus het experiment met de  pruttelpot weer eens goed geslaagd, .. Het was blijkbaar een buitenlandse versie van ons stoofvlees, niet slecht absoluut niet ... maar ik had het soepvlees dus van Belgïe mee genomen, Ik kan voor minder centen echt stoofvlees kopen  in de haute marne.... dus daar moet ik het niet voor doen, het was juist uitproberen of het waar was wat mijn verweg... vriendinnen beweren en het is inderdaad juist !!! Heel lekker met brood, maar wij hebben er dus verse frietjes bij gegeten, en ik heb nog een halve pot vlees met saus staan die ga ik denk ik morgen opwerken met spinaziestoemp !!
    Toen de ingewikkelde construktie van regenpijpen af was  ( we willen aan het voorlopige geen geld spenderen, dus was het aan mekaar flanzen van grote kleine smallepijpen met alle soorten van bochten..... om de twee vaten tegelijkertijd uit te spoelen zodat ze met een gerust geweten voor alle soorten toestanden die water nodig hebben te gebruiken !!! )
    Is Theo begonnen aan het schaven en zagen van de planken voor de luiken, van de ramen aan de voorkant en de zijkanten van het huis, het zal zeker nog een verschil geven in warmteverlies als het duchtig koud is !!! 
    En het zal natuurlijk weer een pak mooier worden !! 
    Zo ons maaltje heeft gesmaakt, we gaan ons wijntje nog opdrinken en lekker naar ons bedje !! met een goed boek..... 

    03-10-2013 om 19:49 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voila, we hebben al ons boterhammekes opgegeten ..
    en hetgeen moest op zijn plaats geraken is dus gebeurd , de vaten gaan we dus schoonspoelen met het water van het dak !!zodat ze daarna... in volle scharge kunnen gebruikt worden voor d wasmachine, toilet, water voor de planten en zoals een slimme buurman het wc doorspoelen ! 
    De lege vaten opzichzelf zijn een habbekrats van gewicht om te vervoeren, en er kunnen er telkens twee in de laadruimte... uiteraard nu hebben we er zelf nodig, en de mensen die ons al geholpen hebben kunnen op ons rekenen om ook hen er eentje mee te brengen..... Later zal er natuurlijk wel een tussenkomst voor de diesel gevraagd worden, want ons trekpaard loopt niet op lucht !!! en het is tenslotte toch ettelijke kilometers tot het depot waar we ze kopen !! 






    03-10-2013 om 12:52 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.phoe.... eindelijk, alles is ingeruimd van de goederen die we hebben meegebracht
    Dat was dus vroeger wel anders, toen begonnen we direct de dag erna te klussen en bleven pakken en zakken staan waar we ze uitgeladen hadden ( als er niets bederfelijk inzat uiteraard ) Nu nemen we de tijd om de niet bederfelijke waren.... op hun plaats te zetten , te leggen of in bakken te doen.... de pruttelpot staat al een tijdje te pruttelen, ik ben benieuwd, Een Canadees maatje had me geschreven om het met soepvlees te doen, het geeft niet dat het taai is, de pruttelpot zorgt ervoor dat alles in draadjes van elkaar valt, en een onvergetelijke smaak krijgt, ik ben benieuwd, want ginder gebruiken ze veel klaargemaakte spullen ( meestal soepen), om erbij te kieperen, en cola, en Melasse .... maar ik hou teveel van het echte spul , dus inplaats van een doos uieinsoepprut ( ze gebruiken die onverdund) heb ik dus gewoon veel ajuin gesnipperd en gestoofd !De melasse en cola dat is worchesterchiresaus geworden en de rest is een beetje op goedvallend uit gekozen uit mijn mega grote kruiden voorraad, 
    Het is dus soepvlees met een groot been, dat geeft ook nog eens een goeie smaak, en later is de Jef er als eerste goed mee later kunnen de kleintjes ermee verder spelen, dat is nu zo in de natuur, de sterkste krijgt het eerst !!
    Het ruikt al overheerlijk !! en zodra Ik Theo klaar is met zijn uitgebreid douche-festijn, gaan we de citerns uitladen , en daarna nog de zuurkoolpot een goeie afwasbeurt geven !!!
    Zodat we daarna lekker van start kunnen gaan met een reportage van de zuurkoolmakerij !!!
    en zes weken later kunnen genieten van overheerlijke zelfgemaakte zuurkool, met rookworst en een hammetje en heu... met spek Mmmmm en allemaal super natuurlijk !! 
    Mijn volgende grote droom is een rookoventje ( groot genoeg om een groot stuk spek, een streng look in te hangen geen prutserig klein ding, want daar kan je echt niets mee dan een piepklein mootje zalm bvb roken !!! De foto's volgen later op de dag, nu eerst nog de boodschappen voor de buren wegbrengen!

    03-10-2013 om 10:31 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    02-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voila sé, we zijn weer op ons franse stekje
    IK loop daar niet mee te koop als we weg zijn, en enkel een paar hele goeie boezemvriend(in)en weten dat ik even naar antwerpen verhuisd ben !! Het is niet persé voor de Melayse /bourbonse dorpelingen.... ( sommigen weten wel wat ik bedoel ) Maar een ander slag, waar we absoluut niets mee op hebben !!.... 
    Zondag vertrokken .... met veel spijt .... we missen onze boerderij al voor we weg zijn  !! erg hé !!
    chaotische toestanden, want we zijn maar met twee, ( de viervoeters, helpen niet mee hé, integendeel ) .. en iedereen wil ons zien, wil ons horen en wil soms advies, of gewoon voor de gezelligheid !! en dan hebben we nog ons eigen leven en ook onze noodzakelijk noden en verplichtingen !!! .... en moeten we ook nog schipperen met boodschappen ,want door jaren lang zwaar medicijn gebruik heb ik een hele delicate maag !! en kan ik echt niet elke kwaliteit verteren !!
    dan bedoel ik niet super sjiek , (oesters, kreeft, caviaar, of tournedo's en chateaux-briand, maar gewone boere-kost die zonder kleur, smaak en geursstoffen geprepareerd is ..dus enkel peper en zout.... geen glutamaat, geen bietemeel etc. ik ben er echt een week van onder de voet !! dus ik kies echt voor eerlijk voedsel... spek en eieren, een zelfgebakken fricandon !! koude gebraden worst een schelleke koud varkensgebraad en kaas ... als broodbeleg !! meer moet dat niet zijn !!
    mayo, coctailsaus, tartaresaus, samourai;currysaus en al de rest, maak ik met plezier zelf, het is meer werk, maar ik doe het graag en bovenop blijven we gezond( ons lijn is een streep, maar swat.... we weten wat we met plezier en smaak verorberen )
    We hebben weer twee vaten bij van duizend liter !! deze keer zijn het vaten die maar 1 rit beleefd hebben naar de fabriek ( voedingsindustrie, olie) en moesten we iets meer betalen, maar je kan ze niet van nieuw onderscheiden !(als ik dan de prijzen bekijk die ze hier tweede hands vragen val ik plat achterover !!! nieuw kosten ze hier 139  euro ( firma die uiterst betaalbaar is, dus geen woekerprijzen ) ik betaal 60 euro voor een vat bijna nieuw, naargelang de vaten meer gebruikt zijn kosten ze dus minder !! gaande van 35 euro .... tot 60!!liefhebbers in de haute marne kunnen bij ons een vat bekomen , ( maar door .... boter bij de vis )

    02-10-2013 om 22:08 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoals verwacht !!
    De choarma schotel van kippevlees, heeft dus echt super gesmaakt... zelfs met brood !! en omdat ik zag dat er nog wel over was, wou ik daar vandaag dus broodbeleg mee maken in de vorm van een slaatje ... dus nog wat extra kruiden, en een lekker romig koud sausje... Maar blijkbaar is dat Theo ontschoten en zaten onze viervoetertjes deze morgen lekker te smikkelen want, de pan had Theo in de vaatwasser gezet... en de beestjes getracteerd... die konden natuurlijk hun geluk niet op !!  

    Vandaag  het 1 en ander klaar zetten om de oogst verder af te werken en opmeten wat we nodig hebben op het tweede verdiep van balken !!! 

    02-10-2013 om 09:46 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    01-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.besprekingen, afspraken en ideetjes uitwerken !!
    Het is enorm druk!! dat leven van ons !! Maar het is zo een adembenemend warm gevoel, om te weten dat er veel ( niet allemaal natuurlijk,  ) ons werk weer waarderen !!! ... en dat niet onder stoelen of banken steken !... we zouden ons droomhobby kunnen laten varen en zo direct bij een gerenomeerde firma kunnen beginnen werken !! ... maar zoals ik al veel eerder verteld heb, ik wil mijn eigen baas zijn !! en ik doe dit louter met hart en ziel  als hobby( en ik neem de vrijheid om hetzelfde te beweren van Theo )..... Ik weet wel dat de mensen die ons deze droom job aanbieden dit niet doen om ons aan banden te leggen.... en zo een stok in de wielen te steken.... maar gewoon om dat ze echt ons werk  aprecïeren .... IK heb bij dit(formidabel ) aanbod absoluut geen slecht gevoel... maar  dit aanbod had een jaar of acht eerder moeten komen !! ... Maar meschien kan ons werk uiteraard voor het juiste bedrag gekocht worden !! als het klaar is .... Nu werken we lekker ons eigen concept verder af..... 
    Ondertussen heb ik ook een paar kleine kruidjes aangeschaft die op onze buurman zijn verlanglijstje staan !! nog eventjes wachten en genieten van zijn reactie  !!!!
    Nu lekker een zelfgemaakte Schoarma schotel met kip op tafel toveren !!! Mmmmmm het is al lang geleden en ik heb er zin in !!

    01-10-2013 om 18:23 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het wordt s'nachts kouder
    Als je s'nachts uit je bed moet, of je heel vroeg buiten gaat , wordt je gewaar dat de winter in aantocht is.... Wij dragen intensief onze kamerjassen, en die zijn nu ondertussen vijf jaar, en op die van Theo komt er serieus sleet !! dus het wordt tijd dat we er een paar nieuwe aanschaffen ook de dikke pyjama's in een soort van stretch badstof, daar is er eentje kompleet versleten, want die heeft de laatste drie jaar het schab in de kast niet geraakt, of Theo had hem aan, of hij was gewassen in de droogkast of aan de draad !
    Het feit da t ik de buurman ook nog pili-pili heb beloofd ..; ( een soort van hele pikante paprika/peper)
    maakt dat we  1 van deze dagen op de loop zullen moeten !! 

    01-10-2013 om 08:07 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    30-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb uiteindelijk een lekker recept voor mijn snijbietstelen !!
    Je weet wel de meest sexy groenen in Melay !!
    Theo lust er wel pap van, ik ben eerder gematigd door de redelijke bittere smaak, maar ze zouden dus enorm gezond zijn .. dus  hier is hij dan kip FOO -YONG 
    wat je hier allemaal voor nodig hebt, wel kippefilet, snijbiet  prei, sojasous eiwitten maiszetmeel , gemberpoeder cajennepeper en zout !!! ik ben er helemaal uit , en aangezien dat we op tijd graag 
    een uitgedokterde geraffineerde variatie op een chinese omelet !! met stokjes !!

    30-09-2013 om 18:34 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk geslapen ...
    Nu ons programma plichtsgetrouw afwerken, want volgend jaar deze tijd... zou ik graag het eerst woonhuis volledig klaar hebben, met afwerking en al !! 
    Of er zou natuurlijk iets héél ernstigs moeten tussen komen, dat is natuurlijk niet ingecalculeerd !
    Ons schannulleke haar periode van loops zijn is bijna voorbij, maar nu is ons Luna aan de beurt, het is me wat met die meiden, ze  liggen te rollebollen onder mekaar in de tuin, op de koer , in hun eigen zetel ( die nog in het oude gedeelte staat, en daar waarschijnlijk ook zal blijven tot hij op de brandstapel beland , wegens te aftands) IK moet zeggen, we hebben vanaf dat 1 ( de tijd dat de meubeltjes in de eerste slaapkamer kwamen te staan, de dieren verboden om in de kamers aan de wandel te gaan , want ik wil niet dat daar een hoofdkwartier wordt gemaakt voor onze kameraadjes !!! Onze Jef houd zich mooi aan de regels, Luna probeert af en toe... Maar Schanulleke en Molly zijn verduveld om daar lekker op ons bed te gaan liggen rollebollen, dus moeten we angstvallig zorgen dat de deur van de slaapkamer gesloten blijft !!! 
    Het is nu elke avond opzoekwerken om bepaalde materialen te vergelijken Franse firma's onder mekaar, maar ook de franse prijzen tegenover de belgische prijzen, Want soms denk je dat je beter af bent in Belgie , maar dat is lang niet altijd zo  !! daar zijn we dus onlangs weer eens achter gekomen .... ( met hele zware grondkabel 5X 16 carré ) Dan ga je in Belgïe naar een groothandel , waar ik dan 30 % korting krijg ( ik ben af en aan al een 20 jaar aan het verbouwen, dus ik denk wel dat ik in verband met materialen en ook bouwmethode's goed op de hoogte ben ) maar dan kom je in een grote franse doehetzelf zaak en daar staat dezelfde kabel  verschillende euro's de meter goedkoper !!! ( dat zijn dan wel dagprijzen, dus ik weet niet of dat altijd zo zou zijn ) 
    Zo en nu ons slagvaardig maken voor vandaag !

    30-09-2013 om 08:32 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rudolf
    blog.seniorennet.be/rudolf
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!