Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    13-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was buiten 4 graden !!
    en binnen een constante temperatuur van 16 graden... meschien vraag je, jezelf af , waarom ik dit hier telkens schrijf, wel het is ook een dagboek, en zo kunnen binnen X-aantal tijd terug blikken wat de winter gebracht heeft en dan becijferen wat we gaan doen met de verwarming in de andere woongelegenheden, wat is het voordeligst, hout, electriciteit .... mazout of pellets !! 
    Tegen die tijd zullen we ook wel gemakkelijk aan een beter koop alternatief geraken dan de winkelprijzen !! voor pellet kachels, dan is het nieuwe er wat af !!! en zijn de voor en de nadelen bekend, ( Theo is niet te vinden voor pellet kachels, maar ach ... er is nog zoveel tijd om het juiste te vinden ... dat ik me daar echt nog geen zorgen over maak )Ik weet dat met hout stoken best wel erg arbeidsintensief is, als je jong bent gaat het hier nog met de kosten van het hout, omdat je dan veel zelf regelt, en letterlijk je hout bij mekaar sprokkelt voor de winter , met dien verstande dat je het eerst een jaar of drie laat drogen !! maar als je ouder wordt , dan is het een ander ^plaatje, dan is hout niet meer zo goedkoop, je moet het gekapte hout kant en klaar kopen, en dan nog personen hebben die het voor je stapelen, die moeten toch allemaal betaald worden.. en dan moet je toch zelf nog altijd je hout naar de kachel of haard sleuren, en dan is er natuurlijk geen andere keuze.... of je wil of niet !!
    Maar het geeft wel een gezellige warmte dat staat zonder kijf vast !! of dit echt op weegt tegenover de andere mogelijkheden  is nog de vraag ? dus daarom dat ik dus dit allemaal noteer !!
    Zo vandaag nog de laatste twee stukken aan de muur bevestigen en het voorop gestelde scenario is inderdaad  af !! op een week, Het scheelt echt enorm in het verwarmen van de badkamer !! dat is 1 ding dat vast staat !!
    Gisteren avond al een proeflap gemaakt om een eenvoudig trui te breien met witte konenwol!!! het is dezelfde dikte als de sokkenwol maar geeft een andere uitstraling !! de wol is poezelig zacht !!We zien wel wat het wordt , het is in elk geval wol om op een tussenbreier te gebruiken 
    De brothers 930-940 zijn hiervoor niet geschikt !! en voor een brother 260 is hij volgens mij te dun..........Dus ik ben zeer blij met mijn singers ........;;;;;

    13-10-2013 om 08:22 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    12-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is zaterdag !! en voor het eerst in lange tijd !!
    Een badkamer van onder tot boven gepoetst, de keuken een serieuze beurt gegeven , en dan nog de dagelijkse beslommeringen zover al gezet als mogelijk is bed is ontdaan van de lakens die nu eigenlijk zo goed als droog op den draad in den tuin hangen, ( hoe ik dat weet?)  dan bonen gaan trekken, staakbonen en d zwarte bonen.... de laatste keer , volgende week wordt de rest afgehaald om als zaad volgend jaar te gebruiken, het zijn er nogal wat, want ik heb verschillende liefhebbers voor zaad 
    Dan eventjes naar de pruttelpot gaan kijken en ik rook al van toen ik in de keuken kwam dat het allemaal wel snor zat !!
    En dan het grootse werk van Theo en een klein beetje van mezelf de beklede muur !!










    12-10-2013 om 15:08 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Super GOEIE Morgen !!
    Vandaag zou het droog blijven en is het een graadje of zowat warmer dan gisteren...  
    Om acht uur deze morgen was de buiten temperatuur  7 graden en was het in de nieuwe slaapkamer 17 graden ( zonder dat de verwarming aanstaat uiteraard) Met de deur die uitgeeft op de gang  open !
    De buitengevel van de badkamer is bijna een feit, de loei zware platen vergen veel van onze spierkracht, zeker die, die ook als balustrade moeten dienen,.. Het is hang en spanwerk... maar het resultaat is zoals we voorop hadden gezet !!

    Daarna komen de kleine vensterkes voor het tweede verdiep aan de beurt, en worden de luiken voor het gelijkvloers afgewerkt en geplaatst.. zodat we zoveel mogelijk de warmte binnen en de koude buiten houden deze winter ( ik ben benieuwd naar het verbruik van de verwarming op electriciteit, bij de volgende afrekening, want het is meschien niet zo romantisch, maar ferm gemakkelijk en proper , geen gesleur met hout geen vieze beesten die uit het hout komt gekropen en ook bijna geen stof !!
    Uiteraard gaan we ook met hout stoken maar dan meer voor de bijkeuken en ook voor een gezellig haard in de ruimte die we gaan voorzien om gezellig s'avonds te vertoeven !! 

    De sokkenhistorie draait op volle toeren, de mensen die ons op de 1 of andere manier hebben geholpen (gratis) krijgen als eerste de sokken toegestuurd als bedankje  uiteraard ook gratis  !
    Daarna komen de andere mensen aan de beurt... Goeie maatjes worden bij ons op handen gedragen en we geven graag terug hetgeen we hebben gekregen , dat blijft het langst duren.... en om eerlijk te zijn, zijn we rap uitgedeeld , want we hadden veel zogezegde vrienden tot de realiteit onder ogen kwam !! .... nu goed, we hebben veel goeie zakelijke contakten ( dat telt natuurlijk ook serieus mee ) en de weinige vrienden die we over hebben gehouden tellen voor 2

    Theo wil graag dat we deze avond terug vlees uit de pruttelpot smullen, dus zal ik maar een lekker stuk hesp van het varken uit de vriezer halen en samen met wat winterse groenten... lekker laten pruttelen,ik had nog stoemp van spinazie over dus die gaan we dan deze avond lekker met het sappige vlees soldaat maken !! 

    12-10-2013 om 10:27 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    11-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ga den werkmens die heel hard aan het werken is straks vertroetelen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Met iets dat hij héél graag lust !!! ik ben er zeker van dat dit een goeie verrassing is !!! 
    Nog even een bedenking !! over de  winter die in aantocht is !! ... Wij zijn alles goed aan het isoleren, ( dat waren we toch al van plan, op aanraden van een franse electricïen die eigenlijk verder heeft laten zien dat hij een louch type is, die met andere hollandse louche type's graag in zee zou gaan, het spreekwoord zegt niet voor niets :"soort, zoekt soort !"... Maar goed die tip was goud waard...)
    Theo had vorige week al iets laten vallen van " ze voorspellen een hele strenge winter ,( maar tussen haakskes het komt van amerika, die overdrijven al eens een keertje )..... 
    NU daarnet schrijft een forummaatje dat ze temperaturen voorspellen van  min 40 graden Celcius !
    IK kan het bijna niet geloven !! als ik naar de natuur kijk , dan zie ik dat er weinig noten aan de bomen hangen !! boerenoten, hazelnootjes maakt niet uit, ik zie er bijna geen, dus ga ik ervan uit dat het een hele zachte winter wordt !! Mijn vorige voorspelling is ook uitgekomen, en ik hoop dat ik deze keer ook gelijk heb !!

    11-10-2013 om 13:12 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het wordt kouder !! en wij met de dag (eigenlijk nacht) gezonder !!
    Het was een kletsnat opstaan , maar het was wel gestopt met regen !!...... 
    Ik heb gisteren om 19 uur Theo van tussen de houten platen geplukt, hij kreeg er maar geen genoeg van... omdat het weer héél mooi wordt , deze keer is het een geraffineerde brute afwerking, die mooi samen vloeit met de ruwe ,kromme scheve en door de tand des tijds aangetaste dikke eiken balken !! 
    aangetast door de tijd, dat wil zeggen vol met lagen stof, hier en daar een knauw gekregen van een machine of zo !! ( wat gebeurt er zoal niet in drie, vierhonderd jaar ?) Maar gelukkig niet rot.... 
    Het blijft mooi in balans je ziet in de schuur niet dat achter die wand een prachtige grote badkamer zit !! In de badkamer is de temperatuur veel beter geworden omdat de buiten muren niet alléén opgemetst zijn met isolerende stenen, maar daar bovenop nog eens met glaswol + dikke houten platen van 4 cm's dik bekleed zijn !! Het is moeilijk in te schatten want op een paar dagen is de buitentemperatuur danig gezakt, ( dus daarvoor was het buiten warmer , en in de onverwarmde badkamer kouder )Nu is de badkamer vele warmer met de isolatietoestanden !! IK ben blij dat ik gisteren nog kunnen schuren heb, tussen de buien door, want op een bepaald moment werden we zelfs bestookt met hagelbollekes !!
    Theo was uiteraard serieus verkleumd door in de koude te werken en  heeft zich te goed gedaan aan de stoemp met eeuwige moes en rookworst ( volgende keer neem ik wel rookworsten van Unox mee die zijn lekkerder dan andere merken ) 
    Ik heb me voorgenomen om elke dag 1 paar sokken te breien , dan blijft het plezierig en wordt de voorraad aangevuld voor onszelf en krijg ik op mijn duizendste gemakske ook de bestellingen afgewerkt !! 
    Als het sokkengaren opgewerkt is dat ik hier heb, ga ik beginnen met de andere breimachine uit te proberen , dat is dus een franse brother !!  met kaarten ook echt spik-splinternieuw !! deze was wel vele vollediger,enkel gewichten en kleine prullen waren er niet bij, maar voor een nieuwe breimachine met kast voor 10 euro kan je moeilijk reclameren denk ik !! 


    Het wild seizoen is begonnen en de mensen waar wij af en toe naartoe gaan ( en waar we al veel van geleerd hebben, hoe je het moet doen om met een zekere klasse met kop en schouder en boven sommige uit te steken, zonder echt bombastisch over te komen, en dat zie je ook aan de reserveringen bijna een jaar op voorhand van mensen die steevast terug komen en zeker willen zijn dat ze hun vakantie daar kunnen doorbrengen, grotere complimenten bestaat niet )
    Ze hebben in dit jaargetijde .. dus het jachtseizoen ook hele lekkere menu's op hun kaart staan en wij gaan er zeker een paar van mogen proeven !! zoals

    Fazantenborstfilet met tijmkrokantje en calvadossaus,  Fazantenrollade met pastinaakpuree en nog andere grote kleppers !!

    11-10-2013 om 10:02 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    10-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sommigen zullen me absoluut knettergek vinden, en anderen zullen meewarig hun hoofd schudden
    Maar ik vind sokken breien het einde, absoluut verslavend !! met de hand of met de breimachine met vijf kleine sokkennaalden of met een rondbreinaald.... in de loop of gewoon .. Het maakt mij allemaal niet uit !! En ik ben echt , maar dan ook echt in de wolken nu dat ik terug kan roetschen op een singer.... Het fijne aan zelf gemaakte sokken ( ook voor andere mensen uiteraard ) dat 1X je de kneep vast hebt, je echt designer sokken kan maken, dus echt op de voet en het been van de drager geschreven ( in dit geval uiteraard gebreid !)Sommige mensen hebben dikke benen, andere dan weer uiterst fragil en dun, anderen hebben een brede voet, en kort , je hebt lange smalle voeten etc. 
    Als je zelf je sokken breit, kan je dat allemaal uitvlooien en aanpassen.... dat vraagt natuurlijk wel wat hang en spanwerk maar de resultaten zijn dan ook super!!Wie nog geen zelfgebreide sokken heeft gedragen weet niet waarover ik spreek, andere mensen zullen begrijpend knikken en zeggen ;"d'as just !!"...Als ik het duurdere zelfstrepend sokkengaren gebruik, ( is dat meestal met bollekes van 50 gram, en je hebt voor een paar normale manssokken 75 gram nodig.. dus heb je altijd een klutske van 25 gram over. Het is zonde om dat ergens te laten slingeren, dus houd ik die bij tot ik een paar kleurtjes bij mekaar heb gesprokkeld en maak ik daar dus oftewel sneakersokken van ofwel kindersokken.... Sommige mensen vinden het te duur om voor  hun kids deze sokken te kopen/maken..... want het is algauw 5 euro voor een paar kindersokken !! en dat tikt aan... terwijl je de chinese rommel kan kopen 20 paar voor drie euro of zo !!  T'ja dat is natuurlijk ieder zijne meug !!! maar ik weet dat indertijd mijn kids in de winter lekkere warme voetjes hadden... 
    Ik zie nog de arwanende en afkeurende blikken van Theo toen ik hem de eerste keer voorstelde van zelfgebreide sokken te proberen!!
    Nu begint hij al te klagen ... als hij denkt dat de sokken geen lang leven meer beschoren zijn.... 
    en dat ik tijd moet vinden om er nieuwe te maken !!! 
    Geen zweetvoeten, geen eelt , geen kloven en uiteraard geen kouwe voeten !!!  dat is de luxe die veel mensen niet kennen !! en het is steeds een plezierig iets om te zien hoe verbouwereerd ze zijn als ze zo een paar eens mogen proeven hebben .
    Ik hoor dan sommigen zeggen ik heb ze gedragen tot ze op den draad versleten waren !! en ik mis ze !! .. t'ja dat kan natuurlijk ik ben wel bereid om te breien( maar  altijd gratis kan niet en ik lig zowiezo al de helft onder de prijs van anderen omdat ik er niets op moet winnen enkel mijn materiaal wil ik eruit hebben dat is alles !!!)

    10-10-2013 om 16:17 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is weeral middag voorbij !!
    Ondertussen is Theo vollop de verloren tijd aan het inhalen , zijn we met zijn tweetjes nog wat platen gaan halen met het pierewietje, zodat ik beide kanten kon schuren, ( balustrade binnen-terras) heb ik de soep op smaak gebracht, uitgeschept en is die al binnen gespeeld ( hetgeen resulteerde in lekker opgewarmde boddy's van Theo en mezelf, ) en dan nog een paar lekkere suikerwafels!! De honger was over, en het was eigenlijk meer een snoepfestijn,... 
    Theo is nog druk met een plaat vast te schroeven om ook de ketelruimte af te werken zodat, ik een paar hele plezierige mails heb beantwoord, ... Het zijn dames die ik nog nooit gezien heb , maar ondertussen toch wel hele goeie maatjes van mij zijn geworden !! en ik toch telkens uitkijk naar de letterkes die ze me toesturen.
    Het gaat niet altijd over  bouwavonturen , maar ook over lekker eten, familie, breien, groenten en mooie bloemen !! ... en het is altijd om ter gezelliger !!! zelfs al ben ik vele km's van ons Belgenlandje ... voel ik met toch lekker in mijn vel, omdat ik kan keuvelen met vlaamse dames die de zelfde ingesteldheid hebben als ons !!! 
    P.S. Het is een vaststaand feit , de tuperwarepot .. waar de wafels in zouden moeten zitten is leeg !!
    IK versta niet dat Theo nog tijd heeft om die wafels te kidnappen terwijl hij zo druk bezig is !! dat wordt dus nieuwe bakken ( alléén hier aan parelsuiker geraken dat is nog een ander paar mouwen )

    10-10-2013 om 13:25 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo het is nat buiten !!
    Deze morgen eerst en vooral naar de tuin en heb daar wat soepgroenten geplukt !! 
    samen met een goed stuk soepvlees staat dit nu lekker te koken !! gans de buurt ruikt naar soep... heerlijk !! ik heb veel selder genomen dat is  een uitstekend voorbehoedsmiddel voor verkoudheden, griep etc... volgens sommigen zou het ook goed zijn voor wat anders !! .. Maar of dit zo isdat zal je dus zelf moeten uitzoeken en ik denk dat de selder dan super vers en héél veel zal moeten zijn !! pffff hihihihi............  Vandaag buiten soep maken... platen schuren en proberen de verloren tijd in te halen die we kwijtgeraakt zijn door het zoeken naar die schroeven.... ongelofelijk !!! 
    OP een uurtje is de kamer op een temperatuur dat het aangenaam toeven is, en dan bedoel ik geen tropische temperaturen maar 20 graden !! als we gaan slapen zetten we de verwarming op 14 graden en de deur naar de gang open ... want voorlopig is het met gesloten deuren te warm om te slapen op die kamer !! 
    Zo we gaan aan de slag ....

    10-10-2013 om 09:29 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    09-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gans de dag op zoek naar grote verpakkingen schroeven !!
    AUB. moet er nog zand zijn? nee vijzen !! pfff ... maar we hebben er gelukkig !!
    Tevens weer bestellingen binnen gekregen voor mijn kousenverhaal, Ik vraag daar niet veel voor en als je zelf kousen wil breien kost het meer aan sokkenwol !! Sommige mensen hebben al sokken van mij en kopen erbij of leggen ze onder de kerstboom voor mensen die gaan jagen, die een beroep hebben  die in de winter buiten werken enzovoort !! want goeie wijn behoeft geen krans ! dus de beste promotie is van diegene die blij en tevreden zijn van een dienst of product, die maken mond aan mond reclame !! d'as beter dan het grootste reclamebord !! met koeien van letters !!
    Zo het brood dat we aangevuld hebben zit op zijn plaats, de andere noodzakelijke boodschappen ook nu zijn we bijgelezen hebben verschillende mails beantwoord, en nu kunnen we beginnen denken aan ons avondmaal, ikzelf heb niet veel honger !!Maar Theo die zal wel de nodige calorietjes willen inslaan dus nu aan het fornuis !!

    09-10-2013 om 18:48 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker uitgerust!!
    De schroeven raken op, we zullen onze voorraad moeten aanvullen !! 
    en ik ga vandaag dus absoluut soep maken, er is niets heerlijkers dan tegen de middag een lekkere grote tas dampende vers gemaakte soep  !! 
    Ze moesten Theo gisteren niet in slaap wiegen, Hij lag nog niet goed op bed of hij sliep al, zelfs met het zoevend geluid van de slede van de breimachine 
    Heerlijk genieten van een propere kamer , en lakens die niet kraken van de vieze troep die erop valt !





    09-10-2013 om 08:45 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    08-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De suikerwafels zijn gebakken !!
    34 stuks !! een deel weggegeven aan buren... en ook aan lieve dorpelingen, die bijna elke dag voorbij komen en steeds een vriendelijk woordje overhebben voor ons !! Ze kenden dat niet " luikse wafels " dus nu zullen ze dat wel kennen !! Theo kwam met de mededeling, als je nu de muziek luid zet , denken ze dat het kermis is !! je ruikt de wafels tot in de tuin !!! en ze zijn lekker , hééél lekker !!
    (maar slecht voor de lijn ) in mijn geval streep !! 
    So watt... mensen die enkel naar uiterlijkheden kijken.... moeten we niet ( die krijgen ook geen wafels hahahaha)... Zo en nu de bakrommel opruimen en verder gaan helpen met Theo !!!
    Mischien deze avond pizza?..... ik weet het nog niet !!

    08-10-2013 om 13:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is een droom om wakker te worden in een gezonde slaapkamer !
    Geen stof, geen loodverf, geen beesten ( insekten waarvan ik van sommigen zelfs hun naam niet weet )Onze neus zit niet meer verstopt omdat er een laag stof inhangt gewoon van het slapen in die viezigheid !! 
    We voelen ons echt een koningspaar !!De kamer heeft een constante temperatuur van 17,5 C° als de deur naar de gang open blijft staan op een kiertje.. ( anders wordt het voor ons te warm s'nachts )
    en dan geeft de buitentemperatuur 14 C° aan ...
    Gisterenavond verschillende paren sokken gebreid, de machine loopt ondertussen als een lier!
    Het regent niet dus ik kan de resterende platen buiten schuren, en als ik een gaatje vind ga ik ons, en onze maatjes trakteren op suikerwafels ( je weet wel de Luikse  die je kan bewaren, alhoewel er van bewaren weinig in huis zal komen denk ik !)
    Zo de koffie is op, de yohurt is uitgelepeld !! dus kunnen we verder gaan doen aan hetgeen wij graag doen !!

    08-10-2013 om 08:44 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    07-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is nog geen oud en nieuw !!
    Maar bij ons wel !! deze avond sé!!!....
    Een hele moderne soep..... knolseldersoep met nootjes  en daarna verse friet in ossewit gebakken met een zelfgekweekt eikebladslaatje, en een hele lekkere biefstuk ..... 
    Als nagerecht... hebben we een lekkere zelfgebakken appeltaart... met meegebakken banketbakkersroom ( uiteraard niet uit het pakske, maar zelf geasembleerd !)

    We gaan daar een caberbet Sauvingnon  bij drinken( van 2010 Aussières )...
    IK denk dat Theo daarna zijn armspieren zal willen laten rusten, en wat zal tokkelen op de laptop, en ik ga me terug aan het kousen breien zetten.... Ik ben blij dat ik dat hobbytje terug kan uitoefenen !!
    Omdat sommige nu weten dat ik terug sokken vervaardig lopen daar ook de bestellingen van binnen.... het is inderdaad een pure luxe.... maar je moet het eerst geproefd hebben voor je het gelooft geen zweetvoeten, geen koude voeten, eelt verdwijnt enzovoort !!! en omdat ik ze behandel tegen krimpen kunnen ze gemakkelijk in wasmachine, ( uiteraard niet op kookwas !)Ondanks dat het 100 % wol is ( echte ouderwetse sokkengaren) zijn ons kousen 5 jaar oud geworden !! en wees gerust , ze zien af !! in ons werkschoenen !! en het harde water !!

    07-10-2013 om 15:40 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo het heeft weer eens uitstekend gesmaakt !!
    Ik had van Nederland een lekkere sappige gerookte makreel meegenomen !! Het was héél lang geleden en samen Met Jef en Molly hebben we ons drietjes lekker gesmuld .... Ik heb zolang ik Theo ken en dat is ondertussen wel al wat jaartjes, mezelf een  beetje vis ontzegt,  buiten de kibbelingen in Breda aan het viskraampje vrijdags als we daar dan toevallig zijn, en de maatjes... dan vreet ik voor een klein fortuintje .... Maar ze zijn op die plek nieuwe flats aan het bouwen en het kraam is er niet meer !! dus dat is echt wel triestig, dus het was héél magerkes voor mijne vistand!!!
    maar nu heb ik het gevonden en ik ben zeker dat we telkens in Breda komen ik mijn proviand zal inslaan, gerookte vis houd langer goed !! dan vers !! ( ook maatjes , maar !! ik heb de oplossing en zal daar duchtig gebruik van maken !!)
    Deze avond staat er op het menu, verse friet ... met lekkere ierse filet !! dus dat zal meer dan smaken, De spoeling was deze keer dun van Ierland, overal is er crisis, en kameraden delen waar nodig is !! dus is er voor iedereen een beetje !!! en dat is goed !!! 
    Hebberigheid is niet  het mooiste in  een mensen karakter !! ...iemand pesten of coeioneren omdat je denkt dat je het door de crisis niet gaat redden, brengt niet veel soelaas, want dat is een teken dat je weet , dat je iets fout doet./
    Wij hebben zo verschillende mensen die mekaar verder helpen in moeilijke momenten, ( ieder op zijn eigen manier !! ... en dat schept een echte vriendenband !)

    07-10-2013 om 12:58 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het regent niet... maar ..
    Gelukkig konden we dus binnen de grote schotten schuren !! en de luiken die zijn voor de derde keer geplamuurd, de overschilderbare siliconen, krimpen als ze drogen, dus het is een pruts karwei !! en dan de schotten van 17 naar de ruitjesschuur sleuren op zo een pierewietje ... en met de parketschuurder te lijf gaan... er zijn er al drie geplaatst , het zal een schouwspel zijn dat af is, en uniek, Dat was dus best een goede inval ! ik heb gisteren avond al drie sokken gebreid, de vierde daar ging het mis mee aan de hiel, en ik heb het gelaten voor wat het was,om het herbreien gemakkelijker is dan de steken op te rapen die juist tegen d'hand gevallen zijn !! De ovenschotel met het restant van bloemkool was weer een daverend succes, Theo heeft zich een breuk gegeten en naderhand was het een ware knokpartij onder de beestjes om de laatste kruimels te bemachtigen,... Vandaag gaan we dus lekker verder werken aan de prachtige siergevel !! Als de hoeve af is zal het als we zo verder doen.... echt een juweel zijn, van een klasse die bij de top hoort !!

    07-10-2013 om 08:48 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    johnnyenchristiane
    blog.seniorennet.be/johnnye
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!