Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    26-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wil absoluut niet beginnen stoefen !!
    maar navenant ik zelf zie, ondervonden heb en mijne neus heeft geroken... heb ik een nieuw blits recept ! ( gecreëerd) de geuren kwamen in de late namiddag zelfs boven de verfdampen uit, en toen moest ik bij het gerecht nog een bijgerecht creeëren, wel mijn eerste gedacht was granen, ( ebly en consoorten) maar uiteindelijk is mijn keuze gevallen op spaghetti .... en echt waar het is een schot in de roos, de eerste hap werd er door Theo geopperd, MMmm iets te flauw, het mag iets pikanter, maar ik wist wel beter, het was perfect afgekruid en als je niet oppast, vreet je, jezelf het hospitaal binnen... het is echt de max !! ik ben blij met mijn vondst ... het is gewoon subliem, qua smaken allemaal groenten uit onze tuin en het vlees is van een bevriende persoon waar we van weten met wat hij bezig is.... en dat vertaald zich tot een eenvoudig maar sublieme schotel is verwezenlijkt die dikwijls op het menu zal staan zeker geweten.... 

    26-10-2013 om 19:14 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een onbekende Nederlandse dichter ....
    Schreef volgend mooi gedicht !

    In het lage land van polders, mijn land, gewonnen uit de zee staat, waar eerst de molens wiekten thans een reusachtige moskee. Daar waar ooit de kind'ren lazen van Pietje Bell en Peter Pan, is de bibliotheek op scholen thans beperkt tot de Koran. Waar in het weekend de discodreunen je deden stuiteren in je bed, word je thans vroeg in de ochtend opgeroepen tot gebed. Waar op de maatschappelijke ladder een vrouw ooit tot de top kon klimmen, resteert thans een zwijgend vrouwenleger van in 't zwart gehulde schimmen. Waar ooit op koninginnedag de mensen genoten van hun Amsterdam, heerst thans de strenge wet der Mullah's en is er niets dan de Islam. Waar man en vrouw ooit samen liepen hand in hand, vrij en verliefd, loopt de man thans meters vóór haar precies zo Allah het belieft. Waar ooit een meisje met poppen speelde genietend van haar kinderjaren, huwt zij thans een vreemde baardmans om snel tien kinderen te baren. Waar levenslang de zwaarste straf was heerst thans de wet van de Koran; en wordt een vrouw met de zweep geslagen als zij gezien wordt met een man. En zo is mijn geliefde Holland verworden tot een land van haat. Welkom in de nieuwe orde van het Neerlands Kalifaat! Dichter onbekend

    26-10-2013 om 12:07 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    en deze morgen is het ook helemaal niet koud 16 graden buiten, en dezelfde temperatuur binnen !!
    Wij hebben gans de week de verwarming niet opgezet, en het was helemaal niet koud binnen !!
    (Tegenover het oude gedeelte is het nu een echte ijskelder.)
    Nadat ons bakje koffie uitgesloeberd was, wist wakkere snoepkont Theo mij te vertellen, dat ons tractatie (appeltaart) die normaliter zo in de ijskast voor het grijpen staat op is... en of ik deze morgen er gauw een andere wil bakken, ( dat is uiteraard zo gepiept, want ik heb altijd een deegje in een tuperwaredoos klaar staan voor gebruik ) en zodoende zal dit mijn eerste werkske zijn zodat het tegen de middag goed afgekoeld is.... 
    Je zou zeggen, je kan ook voor het gemak de kant en klare deeg gebruiken, maar eerlijk gezegd, is dat echt vele duurder, en zijn de ingredïenten die ik gebruik zeker 100% natuurlijk, dus rietsuiker, eitjes biomeel en echte boter !!ook het handgeschept zout is uiteraard beter dan de sneeuwitte troep uit een strooibus
    Ik zal meschien ook nog wat kleine tarteletten maken, zijn gemakkelijk weg te grabbelen en geen geroefel met messen etc. 
    Ik moest lachen om Theo zijn opmerking !! Dat pruttelpot een hele goeie uitvinding is met super lekkere resultaten, en dat terwijl hij entrecote op zijn bord had liggen...

    26-10-2013 om 07:59 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    25-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theo krijgt afkick verschijnsels te kort aan vers gebakken frietjes !!
    Dus deze avond  heb ik dan vers gesneden frietjes gebakken in ossewit met een goeie grote entrecote ( meegebracht van den belgique, want hier is dat bepaald stukje vlees onbetaalbaar !)en ik moet zeggen de smaak van onze biefstuk is ook anders , die prefereer ik boven de franse kwaliteit, die is over het algemeen héél dun gesneden, en taai, een goeie kwaliteit betaal je al gauw rond de dertig euro de kilo !! Daar heb ik dan wel mijn Iers vlees voor !! Het kan natuurlijk niet alle dagen feest zijn en dat vleesje wordt bewaard en gekoesterd voor een speciale gelegenheid !! en zijn wijzelf tevreden met entrecote van om en bij de 16 euro de kilo, dat is dan in België een mooie kwaliteit !!
    Zo en nu aan de slag , aardappels schillen en ze voorbakken zodat we straks een heerlijk warm maaltje naar binnen kunnen spelen !!
    Het tweede paar luiken voor het gelijkvloers (straatkant) ligt te drogen... en ik moest dringend mijn sokken voorraad aanvullen de mensen die geproefd hebben willen meer, zalig toch !!! 

    25-10-2013 om 16:53 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEn week of zo geleden
    Had ik in een vlaag van goesting naar vis !! een pak gerookte haringfilets meegebracht !! ... niet duur, want de toestanden van hier , zijn niet de toestanden die ik gewoon ben, ik hou er dan wel rekening mee, dat er betere kwaliteiten te vinden zijn maar valt het enorm tegen is de Jef en ons Molly in dit geval ( omdat het vis is) er goed mee, de filetjes zaten redelijk oneerbiedig op mekaar gepropt vacuum getrokken zonder tierlantijntjes verpakt!!
    Nu lag die pak vis toch al een week te wachten om geproefd te worden alléén de presentatie stond mij niet echt meer aan , en vervloekte al een beetje mijn exploratiedrift !! maar goed, dus daarstraks toch maar dat pakje open gesneden en er een half visje, zonder vel, graten of kop !! van het bergske vis geplukt met een vork, niet veel verwachtend van de zaak, maar OOooo viel dit mee !!! ik heb er zo direct twee verslonden dus twee helften is 1 haringkske... en ik ben vast besloten om er een lekkere maaltijd voor mezelf mee te bereiden ik denk een soort van aardappelsla, met een redelijke zoete toets van appel ( jonagold) en een beetje veldsla en eikeblad zal hier ook niet mistaan .... Ik zie het al helemaal voor me sé, Theo moet zijn heil maar zoeken met de fricadellesausiskes van Mora !!

    25-10-2013 om 12:35 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is nog redelijk donker om half acht !!
    en vandaag zullen hopelijk dan de twee paar luiken op hun plaats geraken, op het gelijkvloers aan de straatkant, om het geheel een mooiere uitstraling te geven zou Theo graag de andere luiken aan de voorkant op het eerste verdiep dus ook al maken en afwerken, we zien wel wat het wordt !!
    De trui van overschotjes is volgens Theo de max, maar volgens mijn eigen smaak  vind ik het een ramp het donkerblauw is doorgelopen, dus ga ik hem denk ik vandaag verven ( ik heb ook mijn aschford verfspullekes hier staan dus dat komt allemaal wel goed !!
    Ons poes is denk ik nog geen zes maand geworden maar heeft al de grote van een volwassen kat, de poezemelk en brokjes voor kleine katjes heeft uitstekend haar werk gedaan en ons Molly is dus een toonbeeld van gezondheid en vitaliteit !! IK heb dus altijd gehoord en ook gezien dat een kat/poes, haar eigen leven leid, dus erg onafhankelijk in haar eigen wereld, da's dus bij ons Molly absoluut niet het geval, ze hangt gans de dag rond je lijf !! het knuffelen gaat voor eten, en waar wij zijn wil Molly ook zijn !!Krijgt ze op dat gebied haar zin niet, dan bleirt ze dus gans Melay onderste boven, net of ze wordt leven gevild !! 
    Toen ze nog kleiner was, was ons Luna haar speelkameraad, in dien verstande dat Luna met molly zowat gans de boerderij op heeft gekuist .... en Molly bijna een diploma kreeg uitgereikt als stofvod !!
    Nu is Molly groot en sterk en zijn de rollen omgedraait, Luna is vlug, watervlug zelfs, maar toch niet zo lenig als ons poezebeest en moet dus al spelend dikwijls het onderspit delven en dan komt ze als een pijl uit een boog , dekking zoeken achter onze rug of op onze schoot !! 
    Ons Schannulleke is af en toe ook het lijdend voorwerp, maar omdat die dus zich heel gedeisd en en geen intresse in Molly haar brute spellekes heeft is dat altijd nogal vlug afgelopen , en van Jef is ze denk ik een beetje bang, omdat die uiteindelijk vele groter is dan zijzelf en ook veel meer kracht heeft, dus op dat gebied kiest Molly eieren voor haar geld !!

    25-10-2013 om 08:21 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    24-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sommige mensen zitten nauw op hun centjes ...
    Ook voor kleding, zelf kleding maken, daar is geen tijd, laat staan intresse voor, maar de spullen duur betalen willen ze ook niet, dus dan komt er een tovenaartoestand boven, of laat ons zeggen de 3e wereld toestanden O.a. kinder arbeid, hetgeen waar de grote mensen hier te lui voor zijn of zich te goed voor voelen moeten in verwegniestan, de kindertjes voor op draaien aan minder dan hongerlonen , uitgebuit, en slavernij .... volgend artikel zal mischien jullie ogen openen !! ( deredactie.be)Zie je dit meisje?", vraagt mijn vertaler. "Ze is 13 en heeft bloedarmoede. Dat is geen uitzondering hier. De gezondheid van veel kinderen is nog erger", voegt hij eraan toe terwijl we terug naar de auto wandelen. We wandelen verder in één van de vele honderden typische steegjes in de Bengaalse hoofdstad Dhaka, onderweg naar de zoveelste kledingfabriek. Ik kom net van een sweatshop waar kinderen van 10 tot 13 jaar oud T-shirts bedrukken. Met hun handen en voeten in de verf werken ze minstens tien uur per dag om de bestellingen op tijd klaar te krijgen. Alles gebeurt met de hand, de prints worden gedroogd met een haardroger. De geur was zo indringend dat ik er na 5 minuten al hoofdpijn kreeg. De kinderen waren verrast door ons bezoek; "kopers uit België", hadden we tegen de baas gezegd, om er met een verborgen camera binnen te geraken. Want echt happig zijn ze hier niet op buitenlandse cameraploegen sinds de ramp op Rana Plaza waar meer dan 1.100 doden vielen. Dure beloftes Na het drama zijn er dure beloftes gemaakt door de kledingproducenten: charters zijn ondertekend om de werkomstandigheden van de arbeiders te verbeteren. Maar daar is niets van te merken. Ik zie met mijn eigen ogen hoe 40 mannen, opeengepakt op een paar vierkante meters, aan de lopende band trendy wintertruien maken voor de Europese markt. Elektriciteitskabels liggen onbeschermd op de vloeren of hangen los aan de muren: "An accident waiting to happen". Het is een sweatshop van PSPS textile, die werken voor onder meer H&M en Tommy Hilfiger. Ik zie hoe kinderen sleuren met hompen textiel in een fabriek die onder meer fleeces maakt voor Lidl. Ik zie hoe een slachtoffer van de ramp op Rana Plaza sukkelt om te wandelen, zijn been is verbrijzeld toen het gebouw instortte. Ook de brandwonden zijn zichtbaar. Deze man zal nooit meer kunnen werken, hij is veroordeeld om te bedelen. Dan is werken voor 40 euro per maand nog zo geen slechte oplossing, bedenk ik me. Cynisme. Of hij al een compensatie heeft gehad van de overheid of het kledingmerk waarvoor hij werkte?, vraag ik. De man schudt zijn hoofd en zucht van neen. Hij heeft voor Primark gewerkt, die een winkel hebben in Luik. Toch valt er op de website van Primark te lezen dat het bedrijf al 1,5 miljoen dollar heeft vrijgemaakt voor de slachtoffers. Nog steeds geen controle Sinds de ramp zes maanden geleden is er in geen enkele van de 5.000 textielfabrieken in Bangladesh een inspectie geweest, noch door de overheid, noch door de kledingproducenten. Eén van de grote problemen is dat de merken geen zicht hebben op hoe hun onderaannemers in Bangladesh te werk gaan. Toch dragen ze net daar een verpletterende verantwoordelijkheid. En die bedrijven kunnen niet langer de andere kant opkijken. Toch is het geen oplossing om de kledingindustrie in Bangladesh te boycotten; dat zou pas een drama zijn voor de miljoenen mensen die in de sloppenwijken wonen en in de textielindustrie werken. Het zou hen nog meer in de ellende duwen. Maar als ik bij ons in de winkel 12 euro moet betalen voor een T-shirt in plaats van 10 euro, ben ik sinds mijn reis naar Bangladesh bereid om dat te doen. Want de doffe blik in de ogen van de kinderen die boven de verfbakken T-shirts stonden te bedrukken, vergeet ik nooit meer.

    24-10-2013 om 19:46 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Super zalige dag gehad!!
    De klusserstrui voorTheo is dus klaar om afgewerkt te worden, maar blijkbaar lopen de kleuren uit, surtout het donkerblauw is blijkbaar niet bestand tegen het krimpproces, dat het moet ondergaan, het is dus afwachten de trui-delen zijn nu aan het wassen en ik zie wel wat het wordt !! 
    Ondertussen heb ik met hele dikke wol geprobeerd om op de singer te verwerken en het lukt , zelfs "verry easy" ik heb een paar proeflappen gemaakt, redelijk oneerbiedig, want het is 200 procent acryl dus plastiek, super gemakkelijk, maar veel minder van kwaliteit, qua warmte,etc. wij zijn nu  1X natuurmensen... maar om een klustrui zal het uiteindelijk wel goedkomen,dus proeflap gemaakt, en dan mijn fantasie laten werken, de lol was er wat af, omdat ik wist dat het eigenlijk plastiek is, en dan is het voor mij echt minderwaardig, en heb ik besloten om het garen te gebruiken om mee te rotzooien , tot Theo de rotzooi zag !! Hij was er volledig older , de bolder van, vond het super mooi ,k had dus eerst een proeflap voorzien van een boord, ( op de singer boven en onder spanning op 7 en dan gewoon jersey op .10 hetgeen toch al behoorlijk is 
    Toen ik zo het zaakje bekeek had het garen wel een mooie glans en heb ik besloten om te proberen om er mee te kabelen afwisselend een kabel van zes steken om de twaalf rijen ,drie averechts, een kabel van 2 steken om de 2 toeren en ik moet zeggen met een spanning 12 niet te versmaden !
     ik denk dat ik daar iets van te samen ga klussen .... alhoewel het voor mij een minderwaardig product is ( maar wel eeuwig mooie kleuren )
    Ondertussen was Theo ook klaar met zijn verf klus en hebben we een lekker bruisje open getrokken op de koer.... ik had nog een left-over van pizza... en het was zo zalig dat ik ter plekke besloten heb om als avondmaal een verse te maken ( tegenwoordig heb ik altijd wel verschillende deegjes in de ijskast , klaar om gebruikt te worden op voorhand klaargemaakt, 1X rommel en maxi aan feestfestijn )Het heeft dus enorm gesmaakt !! , ook de bruis trouwens, vandaar dat er hier en daar mischien wel een foutje zal zijn, maakt niet uit, ik schrijf zowiezo recht uit het hart !!AL bij al een gezellige dag , die ze ons niet meer kunnen afpakken !!

    24-10-2013 om 18:45 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is bewolkt,maar droog
    Het was om half acht elf graden buiten en 17 graden in de slaapkamer !!
    Het is super fantastisch, dat de lucht in de nieuwe slaapkamer echt tastbaar zuiver is tegenover de slaapkamer waar we eigenlijk drie jaar tegen heug en meug moeten slapen hebben, zelfs met het raam open was het een ramp !! Nu slapen we met de ramen dicht zelfs de deur naar de gang is nu gesloten kunnen we rustig slapen zonder een schorre keel s'morgens of onze neus die dichtgeplakt zit van het vieze stof !! ( en god weet wat daar allemaal inzit als je dat stof  laat ontleden)
    De warme maaltijd heeft super gesmaakt, de verse spruitjes, het super malse en sappige vlees tesamen met de ordinaire gewoon gekookte aardappels was gewoon lekkere eerlijke boerekost !!
    Daarna heb ik nog de laatste mouw gebreid en kan ik die als alles goed zit deze namiddag waarschijnlijk prepareren zodat hij gewoon in de machine kan gewassen worden !! ( ik hoop alléén , dat het kleurvaste wol is zodat het blauw niet overloopt in het wit ...., dus voor de zekerheid maar een paar kleurvangerdoekjes bijproppen !)
    Gisteren de luiken in de schuur verder afgewerkt !! en we zijn blij dat de rest van de muren gewone franse steen is en geen snelbouw, want het geeft serieuse problemen om iets vast te zetten, uiteindelijk hebben we daar dan toch nog een andere oplossing voor moeten zoeken, want hetgeen waar we héél blij mee waren, was ook niet toereikend om het gewicht van een luik te dragen en kwamen de scharnierpunten er met plug en al terug uit... Het heeft voor de vier punten toch een 15 euro chemisch produkt gekost dat niets heeft geholpen... en ik ben blij dat ikzelf aan een hele oude methode dacht... die uiteindelijjk soelaas bracht !!
    Dse super afwerkende verflaag zou ik graag buiten laten drogen !! in het zonneke , dat gaat dan nogal wat vlugger , maar ja we hebben niet te kiezen, het is oktober en mogen al blij zijn dat het nog zachte temperaturen zijn !! Ik heb gisteren de groene staakbonen samen met Theo volledig uitgehaald en heb toch nog een portie bij mekaar gesprokkeld, ( ik ga daar geen zaad van overhouden want ik vind ze niet de moeite ! ) en samen met witte boontjes zal dit weer een super verse smul aangelegenheid zijn samen met een paar heerlijke sausiskes ...... ik kijk er echt al naar uit... de zwarte bonen gaan er zodra we eventjes tijd hebben ook uit!! en wordt de tuin lekker omgeploegd klaar voor de winter ( in elk geval al de helft van de tuin, de andere kant staat nog barstensvol met lekkere gezonde groenten, spruiten, eeuwige moes,( groene ) selder, prei, peterselie, brocoli, en of je het geloofd of niet de later bloemkolen hebben een kooltje de grote van een 2 euro stuk !! Zo nog eventjes onze youhurt en we gaan aan de slag !!

    24-10-2013 om 08:29 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    23-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste spruitjes
    Samen met een lekker stukje vlees uit de pruttelpot en gekookte aardappeltjes .. dat zal smaken, ik heb me voorgenomen als er nog spruitjes over zijn ik er een quiche mee zal bereiden , want die smaakte verduveld lekker verleden jaar !! , maar of er overschot zal zijn is nog de vraag, en met een nieuwe lading spruiten smaakt het echt anders, heb ik al geprobeerd !!... 
    Ik ben benieuwd hoe mijn gebak experiment zal uitdraaien, ik heb namelijk terug een grote lading kruimeldeeg gemaakt... tegen dat ik weer grote goesting krijg om gebak te produceren is het grootste klieder- en opruimwerk al achter de rug, het is vele goedkoper en nog eens vele lekkerder dan de gekochte prullen !

    Dus met lekkere appeltjes, kaneel, rozijntjes en iets dat ik nog op overschot had staan in de ijskast voor ik daar over uit ga wijden, eerst proeven en kijken of het de moeite waard is om daar verdere tekst en uitleg aan te geven .... in elk geval Theo vond het verduveld lekker ruiken en zal ik hem eerst en vooral eens trakteren ( als vier uurtje met een stevige mok koffie )

    23-10-2013 om 15:38 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het regent
     en onder de morgen heeft het geonweerd .... Het was deze morgen kletsnat, zestien graden buiten en negentien graden binnen, ( de verwarming heeft de laatste twee dagen niet aan gestaan ) 
    Het regenweer trekt een streep door het buiten klussen want er moet geverfd worden !!
    Dat is natuurlijk ook wel tof, maar toch prefereer ik daglicht.... Het kan zijn dat ik mezelf vandaag eens ga verwennen met een zelfgebakken brioche brood !! 
    De brioche's die ik hier al her en der gekocht heb, zijn voor mijn smaak te droog !! dat komt natuurlijk door de vele eitjes en de melk die in het recept gebruikt worden !! 
    Mijn brioche's zijn smeuïger en lichter verteerbaar !! 
    De pizza is bijna helemaal opgepeuzeld !! op een klein stukje na.... 
    IK hoop van vandaag  mijn huistaken te kunnen afwerken,  de trui af te werken en nog wat sokken te breien, zodat ik een maatje tevreden kan stellen.....
    Een beetje duimen zodat de regenbui wegdrijft en we alsnog buiten kunnen verder werken !!
    Want de tuin moet ook nog winterklaar worden gemaakt !! 

    23-10-2013 om 08:24 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    22-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee paar luiken zijn gemaakt ..
    Klik op de afbeelding om de link te volgen en wachten nog op  de lagen verf...
    Het was een prachtige dag ... met een heerlijke temperatuur !! en om het te vieren heb ik een lekkere helemaal zelf gemaakte pizza op het menu gezet !!De buurman is even grote suporter van de toestanden als Theo want de menig keertje verhuist er wat naar de overkant !! en dat zal waarschijnlijk met de pizza ook wel het geval zijn !!! spijtig dat er bij de foto geen geur kan geplaatst worden maar de melange van de kruiden de kaas en het pizzadeeg vormen tesamen een super heerlijke geur !! en laat niets aan de verbeelding over ( tenminste als je al van mijn pizza geproefd hebt !! zo en nu de klok en de oven in de gaten houden zodat we weldra aan tafel kunnen !!
    Ik brand nogthans van ongeduld om een pizza te gaan maken in nummer 17 daar staat een grote cuisiniere op hout en ik wil weten of het een smaakverschil geeft.. gas>hout....
    IK heb onlangs een pizzabodem geproefd die blijkbaar gekocht was, en heerlijk gezegd, het verpieterde echt al de andere ingredienten, die toch ook wel wat kosten !!! en het is OOooo zo gemakkelijk , ik weeg zelfs niets af.... en het lukt allemaal altijd !

    22-10-2013 om 18:24 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb een super tof idee!!
    Maar het gaat tijd vergen om de spulletjes te vergaren die ik daarvoor nodig heb !! O.a. veel nepjuwelen enorm veel !! hoe neiger ze blinken hoe beter, reuzegroot, piepklein, het maakt niet uit !! ook namaak parels zal ik hier en daar moeten verwerken dus als ik nu in een kringwinkel kom, of bij Emaüs,zal ik gelijk een ekster moeten snuffelen tussen al die plastieke brol om uiteindelijk aan mijn ontwerp te beginnen !!

    22-10-2013 om 11:13 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We krijgen vandaag terug een herfstdag met denderende temperaturen
    Het was om zes uur deze morgen 12 graden buiten, en 16 graden binnen, we hebben gisteren avond de verwarming niet op gezet !!
    De luiken voor de straatkant zijn bijna klaar de buitenkant heeft al twee lagen ossebloedrood ... en krijgt straks de laatste afwerklaag  , daarna worden ze dus omgedraaid en het kan zijn dat ik de binnenkant ter plekke zal verven, zodat er ruimte is ( schragen) om de volgende lading af te werken
    Het   avondeten was gisteren weer een klein succes, en er waren er meer die met alle plezier de rest van de ovenschotel hebben verorbert !!
    Ik had het beloofd en belofte maakt schuld !!
    Het is er gisteren niet van gekomen om nog de tweede mouw te breien, dus dat zal iets zijn voor vandaag !! Het duurt allemaal niet lang, maar uiteraard zijn er prioriteiten, toch ben ik als een kind zo blij dat ik terug met mijn singer kan werken !! het was een heel lang jaar... en of je het gelooft of niet, ik moest voor sommige handelingen ( hoe eenvoudig ze eigenlijk ook zijn) al eens in mijn haar krabbelen, hoe ging dat ook weer? voor een mooie afgewerkte boordrand?, maar ik heb het uiteraard weer terug gevonden, en eerlijk waar onder ons gezegd en gezwegen, het is echt een heel groot verschil, de rand lubbert niet maar is mooi strak.... en iedereen die cursussen geeft omtrent breimachines, kent zo wel een truc, Passap, Brother, maar ook Singers hebben dus zo een trukje !!....Zo nu de kluskleren aan en de laatste afwerklaag gaan uitrollen zodat de luiken tegen de middag goed verhandelbaar zullen zijn

    22-10-2013 om 08:17 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    21-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste werktrui is bijna een feit
    nog een mouw en de halsafwerken met een mooie boord!!



    21-10-2013 om 10:38 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's van een gite in een voormalig jachtpavillioen ( beau monde )
    Dat is nu echt een stijl waar je tot rust kan komen !! als je midden in het uitgestrekte domein daar een paar dagen kan logeren !! De meubeltjes zijn allemaal met liefde  opgeknapt.... het is echt pure klasse !



    21-10-2013 om 09:26 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is zwaar bewolkt
    en het is buiten veertien graden , in de slaapkamer 17 graden.
    Om een uur of tien , half elf ten hoogste is het beginnen regenen, met bakken te gelijk !!
    Dus we konden de luiken niet passend maken aan de straatkant, zodat ik hem in het ossebloed zou kunnen verven, ( ze zijn wel al in de grondverf gezet) ... Dus is Theo aan het volgende paar luiken begonnen, met te schaven te zagen en er tand en groef in te trekken !!
    Ik ben dan maar aan de truien voor Theo begonnen voor deze winter want dat is even nodig als de sokken.
    De rug, het voorste en 1 mouw heb ik dus al klaar !! en toen Theo het fleurige resultaat zag, was hij van mening, dat de trui veel te mooi was om in te werken !! Maar ik zou het dom vinden van een lelijke trui te gaan kopen terwijl de trui die ik aan het maken ben, gratis en voor niets is, justekes een beetje cijfer en zweetwerk !! 
    Het is natuurlijk wel plezierig omdat hij er zo blij mee is !! 
    Zo nu eerst en vooral de boel opruimen, want dat is ook nodig !!

    21-10-2013 om 08:58 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    reizenwovmpc06
    blog.seniorennet.be/reizenw
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!