Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    03-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was een super gezellige dag !!
    Eerst en vooral lekker uitgeslapen (meer voor Theo dan voor mij.. als ik wakker ben wil ik vooruit !!) Die de zachte super zalige nachtrust aan de zoutlampen wijd!! ( die hebben lang staan branden want ze verbruiken niets en het licht dat ze verspreiden stoort absoluut niet !)Daarna de slaap/leefkamer een beetje meer georganizeerd , doordat we nu meer in de slaapkamer vertoeven heb ik de tweede breimachine een andere plaats gegeven !...
    Daarna de buurman aan de deur gehad met de tradionele choucroute menu , waar we elk begin van de winterse toestanden worden getrakteerd !! en het is telkens een hoeveelheid om U tegen te zeggen ...en ook zijn werk gaan bewonderen ( want hij heeft in de leefkamer een nieuwe vloer gelegd!! Nadien op ons gemakske de camionette leeg gemaakt , want we zijn om zand, keitjes en cement geweest , zodat we kunnen betoneren !! 
    Een verkwikkende douche en een toerke gaan doen... langs de kleine wegen !! om zo af te zakken naar Foulain,  en daar eens Emaüs te gaan bezoeken, je kan werkelijk zien dat de crisis nog vollop woed, want er waren niet veel mooie spullen , maar wel dure afgeleefde meubeltjes die echt veel te prijzig waren voor de staat waar ze in verkeerde !! maar ach we hebben al zoveel en ik ben best wel kieskeurig !!Ik hou van mooie antieke spulletjes, maar niet van oude rotzooi !!
    Zo en nu lekker eten en daarna een filmke kijken !! 

    03-11-2013 om 19:24 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.benieuwd over wat ik nu allemaal verteld heb
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voila, dat is er eentje zoals wij der twee gekocht hebben.. maar belange niet zo duur !! ( in deze franse firma vragen ze voor exact dezelfde lamp 32,95 eurootjes )

    03-11-2013 om 09:36 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk geslapen
    Maar buiten is het winderig en kletsnat !!
    De zoutlampen zijn in gebruik genomen, en Theo zegt dat hij heerlijk ontspannen is, omdat hij enorm goed heeft geslapen ( meschien erg vlug op de lampen gepind, maar dat stond ook bij de eigenschappen van de himalaya zoutlampen )
    Dus zijn we eigenlijk wel blij met onze aankoop ; ik heb ondertussen natuurlijk wel weer een beetje aan het uitspitten geweest wat de goeie eigenschappen van die lamp zijn !!! 

    Als de zoutlamp in gebruik is zorgt de warmte van de lamp binnenin ervoor dat hij ionen gaat verspreiden die negatief geladen zijn. Die negatieve ionen kunnen dan zorgen voor schonere lucht. Hoe doet zo’n lamp dat eigenlijk? Dat gaat zo: de lucht om ons heen bestaat uit vele deeltjes, waaronder (positief geladen) deeltjes zoals stofdeeltjes die we met het blote oog haast niet kunnen waarnemen. Vervuilende stoffen in de lucht komen in onze leefomgeving erg veel voor, en de ionen ervan zijn positief geladen. De werking van de zoutlamp is om die positieve ionen te neutraliseren, door het uitstralen van negatieve ionen. Als dat gebeurt worden de geneutraliseerde deeltjes zwaar en deze vallen dan uiteindelijk neer, waardoor ze dus niet langer in de lucht zweven. Dus is de lucht dan minder verontreinigd. Elektrische apparaten in huis zorgen ook voor de zg. elektrosmog, die zowel onze concentratie als onze de ademhaling negatief kan beïnvloeden. Ironisch genoeg zijn er veel luchtionisators, die bedoeld zijn om de lucht te zuiveren, maar die zelf weer hun eigen vervuiling produceren. Met een zoutlamp wordt de elektrosmog aanzienlijk verminderd; deze zoutlampen zorgen ervoor dat ook de elektrosmog van andere apparaten, zoals computers, in huis of op kantoor wordt geëlimineerd. Kortom het is een luchtzuiveraar die zelf de lucht niet vervuilt, bij mensen die roken ( of in ons geval gerookt hebben !) Het werkt ook kalmerend dus anti-stress !! ziekenhuiskamers, als nachtlampje in kinderkamer!!... bij pollen-allergie!! astma, etc... wie aan kleur-therapie doet kan het 15-volt lampje vervangen door een lampje met een kleur !!

    03-11-2013 om 08:53 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    02-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensen die me echt héél goed kennen ...
    Weten dat ik iets heb met zout !! handgeschept zout van alle windstreken en het witte geraffineerde goedje in bussen aan een halve euro de kilo  en dan heb je nog teveel betaald , als je een beetje zoekt , naar dat vergif !!.. dat eigenlijk geen echt zout meer is, in echt zout zitten nog allerlei mineralen en spoorelementen die we nodig hebben ( uiteraard minuscuul, maar we hebben het wel degelijk nodig)
    echt zout heeft ook  geneeskrachtige eigenschappen, en ik zweer met het Himalayazout, dat een rozige schijn heeft en redelijk prijzig is !! .
    Dat gebruik ik bij kleine lichamelijke ongemakjes, en sommigen die kind aan huis zijn weten dat ik Theo geholpen heb , met iets waar hij al jaren veel leed en mizerie door had, geopereerd werd en het telkens terug kwam !! 
    en nu !! nu heb ik me twee mooie lampen gekocht om in de slaapkamer te zetten  de(licht) bollen zijn gemaakt van Himalayazoutkristallen en geven een difuus licht af, de lampjes worden warm waardoor de kristallen uiteraard ook verwarmt worden en  negative deeltjes verspreiden, die goed zijn voor onze gezondheid, dus nu maar hopen dat we der vlug profijt van zullen hebben !!

    02-11-2013 om 18:33 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is guur weer !!
    Niet echt stervenskoud , want het is buiten 13,5 graden celcius ! maar het stormt !! miezerige regen kletst in je gezicht en de wind laat de luiken rammelen !!
    Ik ben best wel blij dat de luiken ondertussen helemaal klaar zijn om hun beslag te krijgen ( maar door geen provisie in de winkels dus,eventjes uitgesteld!)
    Dus zal er vandaag het 1 en ander worden voorbereid om de doorgang af te werken die van de keuken naar de badkamer leid !! 
    Ik ben echt super-blij dat ik alles nog eens héél goed heb nagekeken omtrent de wetgeving met deuren, deurgaten etc. voor minder-valide ( in ons geval zal dat minder mobiel zijn, want we zijn niet van plan om een hospitaal op te richten, dus het is eigenlijk voorzien voor mensen die minder goed uit de voeten kunnen, maar toch zelfstandig hun ding kunnen doen, en zo vakantie kunnen vieren )
    Het zal je maar overkomen en afgekeurd worden voor 2 cm's !!Het was voor Theo een zware teleurtelling , want die dacht van de klus dus tegen s'avonds af te hebben en nu zal dat toch wel enkele dagen in beslag nemen.... en in de plaats dat we dus de rechtse kant gaan beslaan met een lambrizering en gyproc, heb ik ondertussen de grote rotsblokken, proper gemaakt,( afgekrabd, de voegen uitgekrabd en dan volledig afgeborsteld en geschuurd !!)
    Vandaag ga ik in de ruitjesschuur ook een grote wasdraad spannen zodat de was daar kan drogen als we daar niet aan het werken zijn, het tocht daar ongelofelijk dus gaan we van een nood een deugd maken, en zal dat de electriciteitsrekening een klein beetje aan de plausibele kant houden !!
    Zo nu lekker onze yohurt  en in de startblokken !!

    02-11-2013 om 07:56 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    01-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De binnen werkskes aanpakken !!
    We komen weeral ijzerwaren te kort om de luiken verder af te werken en op te hangen, het is echt... soms niet te doen !! de kleine klutskes die winkels binnen hebben hier in de omtrek is echt armzalig en om grijs haar van te krijgen !! 
    Maar goed, dan niet getreurd we zitten niet om werk verlegen en nu zijn we dus begonnen met doorgang van de keuken naar de badkamer, die staat nog in alle ruwe, armtierige vieze glorie te wachten om afgewerkt te worden zodat dit smerig en vies zicht ook verleden tijd is, maar OOooooweee, daar hebben we een probleem!!, de minimum doorgangsbreedte moet 90 cm zijn(mindervalide vriendelijke toestanden ), en als we de zaak afwerken zoals we eerst gepland hadden, houden we maar 86cm over.... Dus dat werd dus serieus nadenken.... UIteindelijk hebben we de zaak opgelost, maar zal de afwerking uiteindelijk meer tijd in beslag nemen dan gepland ... goed, we gaan ons toch niet laten afkeuren voor vier cm's !! en nu hup met verse moed terug aan de slag !!
    Het zal nog een tijdje duren eer ik de controlende instantie's ga vragen om de gite's te keuren, maar ik wil echt op alles voorbereid zijn !! en tevens hier en daar eens de puntjes op de I zetten !!

    01-11-2013 om 16:15 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het begint stillekes aan op de winter te gaan trekken...
    Toen de hondjes gisterenavond hun laatste keertje buiten moesten voor ze de bench in moesten om te gaan slapen , was het kraakhelder buiten!! Dat resulteert in echt koud maar droog weer !!
    Echt novemberweer, de chrysanten op de kerkhoven zullen weinig of niets hebben geleden van vorst denk ik !!Het is net zoals  veel andere gebruiken , comerciëel opgeklopt, er  zijn toch ook veel mensen die veel van hun dierbaren verloren hebben en absoluut niet willen onder doen voor anderen , zelfs als ze het hun eigenlijk niet kunnen permitteren, Ik weet dat er in Belgïe verschillende dorpje zijn waar ze het gecommercionalizeerde (hier zal wel 1 en ander verkeerd geschreven zijn, maar ge snapt wat ik wil zeggen zeker hé?) van allerheiligen hebben verbannen ... Iedereen gaat met zijn allen met kaarsjes ( Theelichtjes) naar het kerkhof,om daar hun dierbare overledenen te herdenken, nadien worden er dan pannekoeken of wafels gebakken... en dat vind ik zo een hartverwarmend gebruik dat dit meer in zwang zou moeten geraken !! niet iedereen heeft duizenden euro's per maand te spenderen, en toch missen zij hun dierbaren ook !!
    Het is ook weer om de echte winterse kost klaar te maken zoals erwtensoep, zuurkool met rookworst, lekkere pannekoeken... met een geurige tas koffie,en uiteraard wordt het ook de tijd om wildschotels te bereiden................Ik kijk er al naar uit,want we worden deze winter zeker en vast aan de dis verwacht bij onze kennissen die ons toch wel hier en daar goeie tips geven en die ook de gaten in mijn persoonlijke cultuur dichten.De heer des huizes is een verwoed jager... en ze kunnen dus de heerlijkste wildgerechten voorschotelen,....
    Ik heb beloofd om vandaag pannekoeken te bakken !! en ik heb dus van Belgie en Nederland verschillende suikers en stropen meegesleurd , want die zijn hier niet te vinden !! zoals de licht bruine  meelsuiker( het pak met dat kinderkopje op), parelsuiker ( is hier ook haast niet te vinden , voor bvb luikse wafels te bakken) kandij  suiker en siroop ...en dan al de stropen van nederland !!
    Ikzelf heb het liefst op de rand van mijn bord van alles een beetje , een toef echte boter, een beetje meelsuiker, een beetje kandij-siroop een beetje (echte)confituur, en een beetje Butter-scotch-stroop !!....Als ik pannekoeken feestjes geef ... staat er altijd per persoon deze waaier van mogelheden op tafel...en dan vergeet ik nog de gewone kristalsuiker !!
    Vroeger maakte ik ook wel eens zoute pannekoeken , een streekgerecht van de west-vlaanders... boekweit-pannekoeken met spek en siroop MMMmmmmmm !! lekker !! 
    Zo nu aan de slag !! eerst en vooral het beslag maken zodat die kan "trekken" 
    Deze middag gaan we waarschijnlijk de tuin winterklaar maken !!

    01-11-2013 om 09:05 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    31-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij de buurman op het dak lag een wit laagje !!
    De meteo had dit niet voorspeld, dus ik hoop dat mijn zwarte bonen het nog goed doen !!
    want dat zou een zware streep door de rekening zijn voor verschillende mensen !(zaaigoed kapot)
    Vandaag gaat Theo verder werken aan een folieke , dat we later  op elke slaapkamer gaan gebruiken !! en dit gaat eerst en vooral ons nu heel goed van pas komen sé !!
    Ondanks dat het blijkbaar goed koud was deze nacht, hebben we daar in het nieuwe gedeelte niets van gemerkt, Het is echt met argus ogen dat ik de temperaturen in het nieuwe gedeelte opvolg.... 
    Dat komt natuurlijk ook wel doordat ieder zijn mening heeft gegeven over stoken met electriciteit, uiteraard is het wel zo dat die mensen hun huizen niet geisoleerd zijn , en in de meeste gevallen geen dubbele beglazing in de ramen hebben !!
    Ik wil alléén geen super hoge electriciteits-afrekening !! en daar komt nog eens bij dat we de voorbije winters ook eigenlijk niet kunnen gebruiken als vergelijk, omdat het eigenlijk stoken was met de ramen en de deuren wagewijd open !! gescheurd glas, stukken plastiek of karton en spleten en gaten waar een hondje gemakkelijk onderdoor  kon lopen ( of doorheen ) 

    31-10-2013 om 08:16 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    30-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.THeo heeft weer vier luiken klaar gestoomd ( in douglas)
    De enorme gewichten liggen alle vier al geschuurd  en gestopt op de koer drie zijn er al in de grondverf gezet langs beide kanten, door mezelf !! en de vierde daar twijfel ik een beetje aan omdat ik eigenlijk daar de plek voor mis op dit moment !!  en ze zo alle vier tegelijk telkens een volgende schuur of verf laag te geven !! het werkt vele vlotter  !!
    Ook bijzonder blij met de opmerking van voorbij wandelende mensen(ons poort was volledig blikdicht, dus ze konden mij niet horen of zien ), die de opmerking maakten , dat onze boerderij toch wel degelijke kwaliteit wordt  , dat het echt vakmanschap uitstraalt !! ( en dat is niet de eerste keer hoor), er zijn nogal mensen geweest die ons werk bestoefen, soms in het frans, en soms in de engelse taal... daar krijgt een mens toch wel een beetje vleugeltjes van ( zelfs zonder redbull )
    Deze avond frietjes denk ik!!... We hadden gisteren Lumache  gegeten en deze middag daar het overschotje dat nog ruimschoots voldoende was voor 2 grote eters !! 
    Ondertussen nog een experiment met de gebreide sokken , die volledig afgewerkt zijn maar nog niet op hun maat gefixeerd. nu afwachten, ze zijn ook van de eerste keer dan nog eens gewassen, maar hoe de sokken zich de volgende wasbeurten gaan gedragen is de kwestie, anders zal het vlug terug de oud getrouwe methode zijn die ik al héél lang hanteer, maar omslachtiger is en ook vele langer duurt.

    30-10-2013 om 14:58 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wereld was heel klein deze morgen
    Een hele dikke mist !! en zes kleine gradekes buiten, in de slaapkamer was het zestien graden ( nog steeds zonder verwarming!)
    Ik heb gisteren morgen te vroeg Victorie gekraaid, de rugpijn was niet weg !!wel de pijn in mijn linkerschouder die opsteekt als er onweer in de lucht hangt ... Dus nog eens een dag serieus afgezien, het gewoon lopen ging wel, maar bukken absoluut niet !! Theo zegt dat ik teveel hooi op mijn vork heb genomen met de luiken alléén om te draaien toen ik aan het verven was, zonder zijn hulp !!
    ...Maar ik heb dan mijn tijd goed besteed aan het opzoeken van wetten en regeltjes omtrent gite's verhuren en chambres d'hotes.... We zijn hier nu drie jaar en hebben al verschillende buitenlanders , dus Belgen, Nederlanders etc. hun kostje weten bijeen te scharrelen met het uitbaten van Gite's en B+B... We hebben onze wenkbrauwen gefronst met gewoon al sommige gebouwen ( die reeds uitgebaat worden) hun staat .... en bij anderen hun binnen kant... dat dit allemaal zomaar kan?... van sommigen heb ik dus ... cowboy verhalen gehoord.... terwijl ik voor mezelf dacht, hoe kan je in zo een troep  betalende mensen ontvangen ?
    Als je de artikels  leest geeft dit toch wel een groot verschil, Van de (veel te dure) realiteit en hetgeen de wet voor schrijft !!
    Als ik dan de eisen qua acomodatie lees, zijn we echt goed bezig en zal het niet echt héél moeilijk zijn om vier of vijf sterren te verwerven!! .... Maar dat zit nog wel en tijdje in het vat !! 

    30-10-2013 om 09:03 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    29-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joepieee... mijn rugpijn is beter ....
    De wind is gaan liggen... en het is droog .... Gisteren heeft mijn grootste werk  een warme maaltijd bereiden geweest !! 
    Theo heeft gisteren verder aan de luiken geweest dus de planken schaven zagen en tand en groef in trekken !! Omdat het redelijk grote ramen zijn, wegen de luiken enorm veel !! ocharme Theo zijn armen en zijn rug, maar... hij doet het graag en als je dan uiteindelijk het afgewerkte resultaat ziet... zie je dat het werkelijk een droom wordt !! 
    We zijn ook tot de vaststelling gekomen dat het product waar we de omlijstingen mee oplappen en afwerken niet op de oude verf "pakt" dus de oude verflagen moeten er echt afgekrabd of geschuurd worden... dus dat wordt nog effekes een tandje bijzetten volgende zomer !!ofzo... Het heeft natuurlijk wel zijn charme !! een te netjes opgelapte gevel, dus héél strak gestuckte muren, dan  verliest het antieke gebouw zijn ouderwetse uitstraling !! en het is wel degelijk mijn/onze bedoeling om het/de gebouw(en) zijn oude luister terug te geven,en niet weg te steken !!Dus het mag best een beetje vlekkerig, scheef , bulterig en krom zijn !!! 
    Toch heeft het gedwongen stil liggen nog wat opgeleverd, ik heb nu een hiel gebreid op de oude traditonele manier, dus echt met grote hiel, kleine hiel en spie om de sok/kous verder op de machine mooi verder af te werken.
    Het stond al lang op mijn verlanglijstje, omdat Theo de twee verschillende methode's al heeft kunnen uitproberen/draag gemak ondervinden.... en hij vond dus de handgebreide sokken lekkerder zitten aan de hiel, de hiel valt als het ware dieper in de sok, terwijl een machine gebreide sok een boemerang hiel heeft !! 
    Nu ben ik dus echt de methode rijker dat het lukt !! en ik ben daar dus echt super blij mee ... hier en daar moet ik nog een handeling bijstellen ( maar ja het was wel erg vroeg deze morgen toen ik het uit heb geprobeerd )en dan zal dat de perfekte sok zijn, waarvan ik zeker ben dat mijn  zelf gebreide sokken-fanaten in de wolken zullen zijn !! 
    Foto' ga ik later plaatsen nu effekes de verloren tijd van gisteren inhalen !! 

    29-10-2013 om 08:32 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    28-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het heeft hier gans de dag echt vreselijk slecht weer geweest
    en ik stond gewoon krom van de pijn.
    Buurman zag dat ik ondragelijk veel zeer had en kwam met zijn medicatie op de proppen, ook pijnstillers op basis van asperine, opium en cafeïne, maar het mocht niet baten, mijn medicatie is blijkbaar sterker.... en ook ontstekingswerend !! van zijn medicamenten werd ik alléén erg duizelig en de pijn bleef eigenlijk hetzelfde !!
    IK heb me dan maar braaf op bed gedeponeerd, met mijn sokkennaalden en al liggend een paar 43ers gefabriceerd !! 
    Nu wil ik toch voor Theo zijn warm eten zorgen dus zit ik nu eventjes tegen het kookfornuis hier te lezen en uiteraard te schrijven !! na ons eten terug mijn beddebak in met hopelijk een goeie dvd, gisteren een film gezien over Rusland Duikboot no 19 niet slecht !!

    28-10-2013 om 17:34 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is hier guur herfstweer
    En de wind speelt met de luiken boven de ruitjesschuur, blijkbaar zal Theo het kopje van dat herderke nog eens een draai moeten geven !! zodat dat gedaan is.... 
    Gisteren heb ik noodgedwongen moeten stoppen met de afwerking van het 1e luik aan de zijkant van het huis dat zicht geeft op de poort, er moest nog een afwerklat worden geverfd maar door de regenbuien is er dat niet van gekomen, .. dat was niet echt erg Theo heeft verder hout geslagen en ik heb dus de beloofde herfsttaart gebakken met speculaasrand... en deze keer was het echt een ware lekkernij !!... daarna dus sokken gebreid.. want verschillende forummaatjes wachten op hun sokken ( die neem ik mee als ik naar Antwerpen ga, de posttarieven zijn daar goedkoper )  en die voor Nederland die post ik in Breda, dat is nog voordeliger !!....
    De tuin is te nat om daar ook maar iets te doen en de selder, en de zwarte bonen groeien nog steeds weelderig !! de bonen dat is goed voor deugdelijk plantgoed, en de selder zolang het niet vriest .... kan hij groeien en geraak ik toch nog aan een bepaalde hoeveelheid voor de soep !! 
    Zo vandaag eens bekijken wat we zoal kunnen doen van verven.... en daarna is het opruimdag in het nieuwe gedeelte maar ook de ouwe troep moet af en toe eens op zijn plek worden gezet, want onze viervoeters kennen er ook iets van !! 
    IK moet zeggen als ze op hun schapevelleke onder de breimachinekast van de Brother liggen, zoals gisterenavond, terwijl wij een dvdtje hebben opgezet, zijn ze uiterst braaf... en blijven mooi stil op hun aangewezen plaats liggen, het is net of ze verstaan , als we hier rotzooien is het mooie liedje gedaan !!Just ons poezebeest .. die probeert ons nog uit ons schelp te lokken met een beetje te komen treiteren !!, maar ze is dus nog erg jong ( ondanks haar reeds grote gestalte) en is dus nog erg speels.... als ze echt kattekwaad heeft uitgehaald ... verdwijnt ze als een schicht, om een half uur later te komen flodderen, kopjes geven... en te spinnen !! je kan op dat scharminkel echt niet boos blijven !! 
    Zo .. hopelijk verandert het weer naar droog en zonnig zodat we de buitenboel verder kunnen afwerken.... ( ik moet wel serieus wat pijnstillers slikken, want veranderende weersomstandigheden gekruid met storm is echt niet om te lachen )

    Ik denk dat ik vandaag terug spruitjes ga klaarmaken met gebakken buikspek en hofmeesterboter( !!(dat klinkt héél sjiek, maar is niets anders dan echte hoeveboter , in ons geval toch ;-) absoluut geen margarine of bakboter !!, een verse peterselie en wat druppels citroen en peper en zout om af te kruiden, )je laat de boter op kamertemperatuur komen ( zalfje ) meng met heel fijn gehakte peterselie en wat druppels citroen, peper en zout, neem alu.folie, en maak met de bekomen mengeling een worstje , door de folie te rollen  laten opstijven in de koelkast (of in de vriezer , voor langere tijd )

    28-10-2013 om 09:09 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kebber_en_duivin
    blog.seniorennet.be/kebber_
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!