Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    01-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voila.... ons buikske is weeral gevuld sé !!

    Niet met gnocci maar met een ander lekker gerechtje... In de vriezer zat er nog lekkere bolognese-saus... en  dus eigenlijk feitelijk zou een pizza er ook wel goed ingaan ... dus eventjes de bloem, gist , zout olie en water gepakt en aan de slag.. voor een plaatpizza... toen het potje saus ontdooit was en ik de pizza wou beleggen, zag ik dat ik eigenlijk maar voor een halve grote pizza vulling had ( wij hebben namelijk graag dat er iets meer smaak aan een pizza zit dan de korst alléén ! ) en toen kwam Theo met het lumineuse idee om er een calzoné van te maken !! en zo is geschied.. het was echt super lekker....en we gaan dat zeker en vast nog klaarmaken !!

    De keuken is zover klaar, dat ik mijn sjatten en teloren aan het inruimen ben, ik ga voorlopig een gedeelte in dozen wegzetten.... want ik krijg maar een fractie in de keukenkasten weggezet.... Maar dat geeft niet... Theo gaat op een dringende vraag van mij nog een stopcontakt aan de inductiekookplaat plaatsen , want daar hebben ze blijkbaar over gekeken en ik vind zelf , dat er niets zo vervelend is, als een keuken waar je voortdurend moet zoeken naar oplossingen om de mixer te laten draaien of een wafelijzer aan te zetten !!

    We hebben er al twee extra geplaatst en ik wil er dus nog eentje aan de knoppen van de lift !

    nog effekes geduld en de foto's worden dus gemaakt !! zelfs als alle hele persoonlijke toetsen nog niet echt aanwezig zijn,!

    01-12-2013 om 13:26 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo.... dat is balen....

    Ik had op een ferme wandeling in de sneeuw gehoopt, maar t'is niet zo .....

    Dus gaan we maar verder de keuken afwerken... ik hoop dat alles zich een beetje gezet heeft, zodat de zelf dichtrollende schuiven... wat minder stroef doen, hetgeen ze behoren te doen, want het keukenblok heeft toch twee jaar en nog wat meer op een paar verhuis karretjes gestaan, je weet wel  een plank met vier wieltjes onder,( een goe geriefke, want wij hebben daar al veel problemen mee opgelost, als het loodzwaar was)

    Heerlijk geslapen... na een gezellige avond.... gans de avond ... Midsomermurders bekeken... en dat zijn dus afleveringen van meer dan een uur en een half !

    Om dan lekker in te doezelen, zonder medicatie!! In ons familie hebben we veel last van  slaapeloosheid !! en daar is bijna geen kruid tegen gewassen..... je begint op den duur al medicatie te nemen op voorhand !! 

    Maar ik denk door de combinatie van de magnetische juweeltjes en de zoutlampen....'(en zonder slaappillen) slaap ik echt heerlijk !! en voor mijn doen zelfs héééél lang !! Met twee slaappillen sliep ik ongeveer van middernacht tot een uur of vijf in de morgen... ( als ik geluk had, soms sliep ik gewoon ook niet en liep ik gans de dag half slaperig rond ) nu val ik ongeveer om een uur of 10  dus om 22 uur in slaap, en ben wel wakker om een uur of vijf , half zes !! ... dan ga ik dus al aan mijn eerste bakske koffie of thee, .. en ga wat lezen en schrijven op de computer !!! super uitgeslapen !!! Theo darentegen , die kan een gat in den dag slapen en heeft een zware liefdesverhouding met zijn beddeke... terwijl ik slapen een noodzakelijk kwaad vind !!

    Vandaag de laatste loodjes aan de keuken .... Theo wil de wand waar het keukenmeubel staat nog niet afwerken omdat... we alles toch nog wat moeten in de gaten houden in verband met lekken, alle nutsleidingen gaan mee op en neer... en meschien dat we vandaag toch ergens een oude druivelaar gaan halen in de verwilderde wijngaarden die verlaten zijn !!

    01-12-2013 om 08:33 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    30-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het keukenmeubel kan "gesteld" worden

    Waarschijnlijk zal ik dan morgen zelf nog het afwerken met siliconen voor mijn rekening nemen !! d'as geen zwaar werk !!en al zeg ik het zelf, het mag best wel gezien worden !!

    deze middag waren het frietjes met fischsticks ... morgen ga ik waarschijnlijk gnocci maken ..Ik heb een prachtig recept gekregen en ga dat dus helemaal zelf in mekaar flanzen, ik ben er al helemaal holder ,de bolder van,.... zo en nu verder helpen met aangeven.... van machines en materialen !!

    30-11-2013 om 13:12 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo een nieuwe dag..

    ik ben benieuwd wat er vandaag weer in ons franse avonturen zal gebeuren, .. al dat idioot gedoe , de slechte service , de woekerprijzen van sommigen... en het achterbaks gedoe van anderen maken dat ik stillekes aan mijn stralend humeur op sommige momenten verlies...

    Langs de andere kant , ben ik dan weer super blij dat ik in onze directe omgeving, 2 franse famillie's heb , die echt héél tof zijn !! en die ook altijd bereid zijn om ons als het moet verder te helpen, dat is dan gelukkig wel de keerzijde van de franse medaille ! Uiteraard , is dat langs onze kant natuurlijk ook zo, indien nodig zullen wij ook (4) handjes toesteken.....

    Door al dat gedoe is het keukenblok steeds maar verder achteruit gesteld .... want na dat over en weer rijden naar gelijk welk frans gedoe om een gsm ( portabele ) werkende te krijgen...is uiteraard een beetje de cadans  van het afwerken weg.... vandaag vol frisse moed .. starten we terug !!!

    Nu moet dus het keukenmeubel terug ontmanteld worden om gans het hydraulisch systeem te bevestigen aan de achterkant van het meubel en dan kan alles verder afgewerkt worden !!

    De wand en het werkblad afwerken met siliconen, de kasten op hun plaats hangen, de inductieplaat met speciale tape aan de randen afwerken, de dampkap aanbrengen en dan .... kan ik de kasten inruimen!!

    Dat zal waarschijnlijk wel tegen vallen , want ik heb altijd een keuken met enorm veel kastruimte, ( dat heb ik uiteraard nodig voor al mijn keukenspullen), als  hobbykok, spaar je wel veel bij mekaar, en dan komt er nog bij dat ik ook nog eens een hele grote provisiekast heb, die tot de nok gevuld is met  spullen die niet bederven,zoals, peulvruchten, deegwaren ( macaroni, farfalle, elleboogjes etc)blikjes  champignons, fruit in bokaal of blik , rozijntjes pruimen, abricozen, verschillende soorten noten,suiker bloem, olie ( verschillende soorten )cocosmelk,sojasaus , vissous etc.... je kan het niet bedenken  of ik heb er wel een paar blikjes , bokaaltjes, brikjes of zakjes van in voorraad, maar de deegwaren en de koffie , die tarten alle verbeelding, ik koop mijn bonen koffie in ( kwaliteit zoals douwe-egberts) aan nog een 5 euro de kilo ! dus hamster ik daar toch telkens een 5 kilo als we in de buurt zijn van deze firma !! ongeacht hoeveel pakken ik nog liggen heb !!

    Indertijd toen ik in Antwerpen net begonnen was aan mijn renovatieprojekt ( huis waar ik zelf nu nog woon) stonden sommige collega's versteld wat ik als alleenstaande allemaal kon met 1 loon !! , terwijl zij allemaal 2 verdieners waren, en dikwijls het eind van de maand niet haalden en in het rood stonden bij de bank, ze hadden geen eigendom, reden niet met peperdure wagens, en hun kleding was nu ook niet om te zeggen dure boetiekstijl , maar eerder wibra en zeeman !!

    Kregen ze problemen met hun auto, dan waren er mensen bij die bij mij geld kwamen lenen, om de reparatie van de auto te bekostigen ( ik heb wel altijd mijn centen terug gekregen )

    Gewoon door steeds goed uit te kijken waar ik wat kocht, de promotie's in de gaten hield,( wat niet echt simpel was, want ik had toen geen computer , ook niet op het werk, het was nog de tijd van de tam-tam, en rooksignalen !)kon ik echt bijna het dubbele doen , dan de twee verdieners die klakkeloos ergens boodschappen deden..... en ook veel klaargemaakte prullen kochten ... terwijl ik zelf dikwijls mijn broodbeleg asembleerde , kip-curry, een fricandonneke ( vleesbrood)  varkensgebraadje dun gesneden met mosterd etc.

    Dus ik weet , een provisiekast en een diepvries ( uiteraard het verbruik moet je ook rekenen) zijn dus spaarpotjes !!steeds het oudste product eerst verbruiken !! en je kan uiteindelijk met je centen veel meer , dan dat je telkens maar juist genoeg koopt, ongeacht of het in de promotie staat of niet !

    Nu lekker aan de slag !! Zodat mijn zonnig humeur lekker terug van de partij kan zijn !

    30-11-2013 om 08:27 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    29-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kip met zoet-zure saus !

    Was eigenlijk lekkerder dan , hetgeen je krijgt bij een goed chinees restaurant !! en er is eigenlijk geen kunst aan, niets geen vooraf bak of sudderpraktijken... enkel wat spulletjes bij mekaar kieperen en lekker laten sudderen !! om dan drie uur nadat gans het zwikje in de pruttelpot is gemikt opdienen met gewoon gekookte rijst of in ons geval met graantjes ( bvb. Ebly )

    29-11-2013 om 13:49 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was nog geen vijf uur ..

    Toen ik met de eerste sloot koffie in aanslag..... de laptop had open gedaan en de plezierige commentaartjes begon te lezen, die door forummaatjes aan mij gericht waren, omdat ze blij zijn dat ik terug van de partij ben !!

    Vandaag om mijn nieuw telefoontje, wat een gedoe!! en dan verder de keuken afwerken, en daarna de zaak weer maar eens grondig schoonmaken !! 

    Je kan niet geloven wat een plezierige ervaring het gisteren was om zonder veel miserie de geschilde aardappeltjes en wat uurtjes later de gesneden soepselders te wassen ,te snijden en dan in 10 pakjes te verdelen zonder met vieze troep rekening te moeten houden.

    Het 1ige nadeel is nog dat de stoppen springen omdat de electriciteit  nog niet genoeg verzwaard is....

    (de hoofdzekering dus )

    DAt ik mijn appels Jonagold van Belgïe meebreng, maar de peren die van Belgische origine zijn, hier goedkoper zijn dan in Belgïe zelf, Doyene de comis, kan je hier al kopen voor 1,60 euro, 1e keus vruchten !!

    Dit soort peren zijn als ze goed rijp zijn heerlijk sappig en zijn dus echt lekker met blauwe kaas.....

    Vandaag ga ik dus kip zoet-zuur klaar maken !!!

    Ik heb een héél gemakkelijk recept !! het is niet veel werk.. en de kip met de lekkere zelfgemaakte saus in de pruttelpot... is echt lekkerder dan bij de chinees gehaalt .... 

    Zo ik ga aan mijn tweede sloot koffie beginnen.... ik zou zeggen amuzeer jullie vandaag dat gaan wij ook doen !!

    29-11-2013 om 06:05 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    28-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De keuken heeft nu voldoende stopcontakten !!

    Dus ze kan nu eigenlijk, helemaal op haar plaats worden gezet en kan alles gefixeerd worden, het gaat traag maar zeker, we houden niet van half werk !.

    Theo moest ook nog de speciale toestanden die vertikaal achter de keuken moeten komen, om het gevaarte op zijn plek te  houden als ze op en neer gaat !! op maat maken !! 

    Het ziet er echt fantastisch uit, de kleine veranderingen en de grote verbeteringen volgens mijn veeleisende smaak...zorgt ervoor dat het toch wel een heus hebbeding zal worden voor mensen die houden van confort en kwaliteit !! 

    Ik denk ook wel dat menig minder mobiel mens dat voor een gezin moet zorgen ( of dat van plan is) toch graag haar/zijn planneke trekt, en niet altijd afhankelijk wil/moet zijn van derden...

    Het hydraulisch systeem zorgt ervoor dat, als je in een rolstoel zit, je vele gemakkelijker aan de kasten boven het werkblad kan... door de keuken te laten zaken.... onder het werkblad zijn er schuiven aangebracht.... moeilijk met een rolstoel?... niet met deze keuken !! met 1 beweging gaat de volledige keuken omhoog, tot op de gewenste hoogte, dus je moet je niet dubbel plooien om in de schuif je aardappelmeisje op te duikelen, op gevaar van uit je stoel te donderen......

    Ook koken kan met groot gemak met de inductiekookplaat !! en de speciaal ontworpen kraan en grote maar ondiepe spoelbak  maakt dus dat het voor de keukenwonders die minder mobiel zijn toch hun ding in de keuken met plezier kunnen doen 

    28-11-2013 om 17:48 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ijskoud !!

    Maar dat gaat ook weeral voorbij..... Deze avond of morgenvroeg om mijn nieuw telefoontje, naar bourbonne, het is me allemaal wat !

    Vandaag gaan we dus echt verder aan de keuken !,gebeurt,wat gebeurt !!.... gelukkig moeten we niet meer tillen, het super zware ding hangt al op zijn plaats, het moet enkel allemaal nog gefixeerd worden op het hydraulisch systeem, en dan zal ik eindelijk na al die tijd fatsoenlijk mijn groenten , fruit en wat allemaal nog meer kunnen spoelen zonder dat er vieze beesten ontrent hangen !!!

    Ik heb altijd mijn voedingswaren zoveel mogelijk buiten bewerkt, zoals aardappels schillen groenten schoonmaken deeg bereiden voor pizza of koek..... maar het is nu echt wel te koud, als het regende, dan deed ik alles onder de paraplu.... en dat was eigenlijk nog niet zo erg !, maar de laatste dagen met de sneeuw en de vriezeman die om het hoekje gluurt was het niet meer aangenaam !

    Doordat in de nieuwe keukn ook alles zo een beetje provesoir opgestapeld staat hebben we niet veel plek over voor een tafel en stoelen en is het , een heel klein ding geworden, waar af en toe ook nog eens machines, schroeven etc. op gezet worden tijdens de werkzaamheden en schiet er voor mijn kookperikelen niet veel ruimte over !! maar !!! dat zal dus binnenkort allemaal voorbij zijn, want de kastjes en de schuiven gaan op hun plaats en dan kunnen we zo waarschijnlijk weer ruimte winnen voor oftewel een grotere tafel ofwel om de kattepaal die nu in de badkamer staat naar de keuken te verhuizen.

    De hondemeisjes zijn weer op weg om loops te worden, dat zal weer hilarische toestanden teweeg brengen !!!

    Op het programma staat dus de keuken verder afwerken, de grote groene selders die ik gisteren gekocht heb omdat de mijne echt veel te klein is gebleven... te versnijden naar soepgroenten ( dat zal weer een fantastische geur geven in de keuken)en nog een beetje aardappeltjes bij schillen want we hebben nogal wat overschot van gisteren dus moet ik vandaag niet vlees en groenten klaar maken  ( alhoewel dat moeten , een héél verkeerd woord is , want ik doe het héél graag)

    Toen we dus onze voorraad thee aanvulden merkte ik op dat ze terug de hele oude verpakking hadden dat is echt een beetje nostalgie !! 

    Zo het eerste bakje koffie is al uitgeleuterd , maar op 1 been kan je niet blijven staan

    Ik zou zeggen pluk de dag !! , dat gaan wij ook doen !

    28-11-2013 om 07:52 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    27-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer bijna gans de dag op trot geweest

    Deze morgen om een uur of tien kon ik me niet meer houden en heb naar Orange gebelt... met de vaste telefoon, hoe het nu zat met die vervanging van mijn spiksplinternieuwe gsm (mobieltje, en in het frans is het portabele )Dat mens zegde dat er geen dossier was ( want zo werken ze hier in Frankrijk ) en of ik het probleem nog eens kon uitleggen, dus ik het verhaal van vooren af aan, portabele met de post  gestuurd naar bourbonne , wij gaan ophalen, maar dat lifebox oké, maar geen telefoonnummer voor de portabele dat was 1e probleem, dus naar Chaumont, daarna kwam het tweede probleem geen wifi toestanden en hij geeft geen kik als iemand mij opbelt ! dus naar vesoul geweest, super vriendelijk personeel, ware het niet dat we de eerste keer voor een gesloten deur stonden. enfin dat er me een nieuw was beloofd binnen 48 uur maar dat die vorige zondag al lang verstreken waren en dat er nog geen berichtje was gekomen voor mijn nieuwe telefoon !! 

    Nu komt het, dat mens zegde nieuwe simkaart meschien maar geen nieuw toestel, een gans uur gezever over en weer, tot ik heb ingehaakt en we naar vesoul zijn gereden.... daar de kwestie terug aangekaart , en uiteindelijk voor een lang verhaal kort te maken morgenavond om 17 uur zou er een andere telefoon klaar liggen in bourbonne, en dan maar hopen dat dat spel werkt, ik wordt er orendul van !!! ik dacht toch dat Frankrijk een ontwikkeld land was, maar qua service kunnen ze nog veel lerene !! 

    We zijn weer een dag kwijt ... maar de afvoer is aangesloten ( eentje die dus mee naar boven en naar beneden gaat ) de kookplaat is aangesloten warm en koud water is ook al klaar , enkel vind ik dat er veel te weinig stopkontakten zijn , dus daar moet nog wat mee gebeuren .... en dan de zijkanten afwerken als alles goed verankerd op de hydraullische benen, poten of stelten hoe je het wil noemen staat, kunnen de kastjes en de schuiven ook op hun plaats en zie ik nog eens hoe de keuken eruit zag toen we in de fabriek onze eigen plannen uitgevoerd zagen ..... We gaan uiteraard nog hier en daar verfraaïngen aanbrengen zodat het er meer HOMY uitziet !!!... <YES!! 

    27-11-2013 om 18:21 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinda-pinda,lekka-lekka !

    Goeie morgen iedereen,... Het is koud maar droog !!

    Om half zes deze morgen de troetels al eventjes op de koer gelaten, terwijl ik ons eerste bakje thee heb gemaakt en ook de koffiemachine heb aangezet !!

    De hondjes waren redelijk vlug terug van hun escapade's ; maar Molly dacht er anders over, ze heeft nu het gedrag van een peuter die de macht van het woordje "NEE" heeft ontdekt... en ze wou dus niet binnen komen, na vijf minuten hield ik mijn gesmeek voor voldoende en heb madame , lekker buiten laten zitten.... de thee was voldoende getrokken, en kon in de thermos-fles Hondjes lekker aan de verwarming in de bench, en ik gewapend met twee volle koffiemokken naar de slaapkamer, waar Theo al klaar wakker zat te wachten en of ik vandaag eens wou kijken voor : pinda,pinda, lekka, lekka.

    Dat is denk ik super nederlands , want ik ken het niet,en toen ik begon te googelen , vond ik surtout scetche's en wat oude deuntjes .... over dit onderwerp !!

    Ik ben dan verder gaan struinen en heb zo toch wel een recept opgeduikeld  niet van de nederlandse bronnen maar eentje dat afkomstig is van Canada !! Op het eerste gezicht, moet je geen echte keukenwonder te zijn, en het is ook niet echt spectaculair duur !! 

    Dus als de rits pepernoten op geraakt zijn, zet ik me aan pinda,pinda, lekka, lekka ! 

    Ikzelf hou ontzettend veel van pruttelpothistorie's, en ik heb wel geen italiaanse roots, maar ik heb wel iets met hun zalig eten !! , en ik ga toch 1van deze dagen :Gnocci di patate al ragu maken en uiteraard ook van niets beginnen dus met aardappeltjes te koken in de schil !

    Zo vandaag verder aan de keuken werken !!! het is maar best dat het binnen te doen is , want het is hier vreselijk koud, ik denk door het gure windje dat er nu rondzweeft !!

    27-11-2013 om 07:16 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    26-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug van een vruchtbare dag !

    Ontwerpers hebben de neiging om alles wat met rolstoelen te maken heeft een serieuse hoeveelheid ziekenhuis omgeving mee te geven....en eigenlijk stoort mij dat wel een beetje .Het is dan ook weer te modern om er gelijk welke faïence aan te zetten en op den duur wordt het dan zo zwaar dat het gewoon niet meer handelbaar is zelfs niet voor het deftige hydraulische systeem !

    Maar 1X in het walhala van de doehetzelvers te zijn geraakt.... ben ik altijd op mijn best, en schud ik met veel gemak 1 of ander idee uit mijn mouw !!... deze keer was dat just het zelfde, en Theo was van den eerste keer 100% akkoord met mijn voorstel !!

    Nadien zijn we dan nog andere zaken gaan bezoeken, en zijn we ook naar de winkels geweest die in onze franse buurt, laat staan in de thuislanden niet te vinden zijn , en waar veel artikels zoals koffie ,boter, champignons( blik) bruine en witte bonen, nogal wat schelen van prijs en kwalitatief soms beter zijn dan Lidl, Aldi, Carfour , of intermarché !

    Voor mijn hobby als hobbykok, heb ik ook nog wel het 1 en ander in te vullen en dat was o.a. een paar peper/zoutmolens!! omdat het handgeschepte zout redelijk grof is en moeilijk verdeelt op bvb. biefstuk, of kortelet... Het duurt ook vele langer eer het opgelost is.... dus had ik me voor genomen om ter zijner tijd een paar van die molentjes aan te schaffen, 1tje voor het fornuis en 1tje voor de tafel!! en zowaar ik ben er vandaag 2 rijker, 1tje vond Theo wreed leuk, en de ander is nogal wat groter, moderner maar ook vele goedkoper... die houd ik dus voor de kookpotten!!

    Gelukkig had ik een hele grote tuperware-pot met verse tomaten-groentensoep klaar staan, want na zo een dag over en weer vliegen !! had ik niet echt goesting om de petatjes te beginnen jassen en wat in mekaar te flanzen.... een grote soepmok dampende soep, met een lekker stokbroodje was voldoende om ons terug helemaal op ons positieven te brengen.... om de volgende laag pepernoten te bakken is het ook te laat !! dus ga ik nadat ik mijn verhaal hier heb afgerond een douche nemen en lekker vanuit mijn bedje naar een dedective reeks kijken waarschijnlijk Bergerac, toen hij nog super jong, héél sexy en rimpeloos was !!

    Daarna komt dan midzomer-murders waar dezelfde acteur in te zien is, met wat meer kilo's en rimpeltjes !!

    Zo dat was het... ik ben héél blij met onze aanwinsten en morgen vliegen we der terug aan om de laatste loodjes van de keuken af te werken .... 

    Ik heb voor morgen kip zoet-zuur op het programma staan, en nee !! niet uit een potteke maar echt van scratch begonnen !!!

    26-11-2013 om 19:03 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.heel koud... en bewolkt...

    Nog altijd niets gezien van Orange !Onze Jef zit op hete kolen om naar de tuin te spurten, maar Theo en ikzelf zijn nog eventjes onze mails en andere beletterde toestanden aan het lezen en eventueel updaten !!

    Ik ben benieuwd, we drinken nu ongeveer een week die thee, ( en uit ervaring van vele vroeger, weet ik dat het echt werkt, zonder diëten, geen speciale darmklachten of zo iets, en lang voor dat de hype met al die groene thee toestanden werd gelanceerd ) Uiteraard moet je het dan nadien wel onderhouden en dagelijk 1 of twee tassen van die normaal smakende thee drinken.

    Het probleem is gekomen doordat het biologisch boetiekske in antwerpen van mizerie zijn deuren sloot, allemaal veel te duur.... en was ik mijn super produkt kwijt, en tot verleden jaar, nooit nog die thee gevonden, In de sun-Wa in Antwerpen verkopen ze ook van die thee, maar dat is erzats.... namaak, Het helpt geen drol !

    Het is meschien inbeelding maar ik vind dat ik al in mijn gezicht smaller ben geworden, en Theo vind ook dat er bij hem ook meer plaats in zijn kleren komt, we kunnen dat niet controlleren, want we hebben hier geen personen weegschaal en ik zal die voorlopig ook niet meebrengen van Antwerpen !! Het is gewoon psychologisch....  Als we ons te dik vinden moeten we daar maar een mouw aanpassen zonder al te veel geleuter !! zo en aan ons dagelijks menu beginnen.

    Theo heeft op zijn ere-woord beloofd om niet meer al de pepernoten achter mekaar op te sneukelen ( maar er kwam wel even rap nog de opmerking, dat ze veel te lekker waren en dat het daarom zo moeilijk was om af te blijven!)

    26-11-2013 om 08:32 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    25-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ondanks mijne vlaamse kost !!

    Heeft Theo als zoetebek in de periode van sinterklaas !!... goesting naar pepernoten, bij ons zijn dat mokskes ( nik-nak)met of zonder een toefje glazuur en speculase venten te kust en te keur :hele kleintjes en reuzegrote bij sommige bakkers !

    Dus ga ik pepernoten bakken, terwijl hij vollop aan het stoeien is met de keuken :aansluitingen water afvoer electriciteit etc....dus aan de slag ( als ik er aan denk maak ik foto's) Het is toch héél gemakkelijk als je een grote kast vol proviand hebt staan... inclusief een arsenaal kruiden  !!

    UPDATE:

    om half vijf zijn de pepernoten de oven in gegaan !,om kwart voor vijf kwamen ze er heerlijk geurend uit !! en om vijf uur lagen er van de nog redelijk warme koekjes nog 6 van de 50 ... ik heb natuurlijk nog veel deeg over , want ik heb van alles dubbel genomen... maar ik ga toch een dag wachten of hij snoept zich ziek !!

    koud zijn ze heerlijk knapperig en bros !!

    Deze avond is het dus een brood maaltijd, ik benieuwd of hij na al dat snoepen , nog honger heeft !

    25-11-2013 om 17:12 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn schorseneren zijn gewoon een ramp..

    echt klein waarschijnlijk veel te droog geweest toen het allemaal aan het groeien was, nogthans  zagen de bladeren er beloftevol uit !!

    Dus even het menu aangepast ( dat kan als je de luxe hebt van een volle vriezer groenten , dus ik ben wat blij )

    Erwtjes en worteltjes zijn als groenteschotel ook een favoriet gerechtje van Theo het liefst heeft hij daar frietjes bij, maar het zijn deze keer gewoon gekookte petatjes !! met een lekkere kortelet !!

    om de kou te trotseren heb ik voor tussen door een lekkere verse tomaten-groentesoep gemaakt, die lekker weg drinkt in een grote soepmok ! door de lekkere pittige smaak krijg je het binnen de korste keren terug warm !!

    Theo is het water en de afvoer naar het keukenmeubel aan het aanbrengen en ook de TL-lamp zit al achter de massieve, grote originele eiken balk weggewerkt dus wel licht aan de keukenblok maar geen lelijk uitzicht !

    25-11-2013 om 11:25 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk geslapen zonder hulpmiddelen !!

    Geen bakske hete melk, geen slaappillekes niets !! en dat is dus volgens mijn herinnering decenia geleden!!

    De magnetische juwelen werken dus echt !!! Om pijn te bestrijden zal ik nog wel iets langer met hen in de running moeten zijn, maar Theo stoeft daar dan weer mee, dat zijn zere elleboog eigenlijk niet meer opspeelt !

    Toen ik deze morgen koffie ging halen , voor ons tweetjes ( om half zeven) was het een hele ervaring, de keuken toont vele groter nu het keukenblok op haar hydraulisch systeem is gezet en dus een heel eindje van de grond zit !! hier en daar zweven er nog wat schuiven rond, omdat we van alles gaan verstevigen en de rest nakijken !! dus zouden die toch maar in de weg zitten!

    Het is hier kraakhelder en hemels blauw , maar ook stervens koud !!

    Ik heb al een grote THermos  thee gezet, en mijn volgende werkske is dus de werkkleren van verleden week wassen en naar de tuin om de schorseneren uit te steken, het zal voor Theo een primeur zijn , want hij heeft dit nog nooit geproefd !! en voor mezelf is het enorm lang geleden ik denk een halve eeuw !! 

    Meschien met een lekkere kortelet !!? 

    Morgen waarschijnlijk kippepoten, ik ben aan het recept geraakt van de kippeketen JFK.. (drumsticks) en wil dat uitproberen !!

    Zo nu mijn manneke gaan helpen sé !

    25-11-2013 om 00:00 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    schatje
    blog.seniorennet.be/schatje
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!