Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    05-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na ons warm middagmaal lekker genieten van onze zondag !!

    ONze kluskleren die zitten nu in de machine, drogen doe ik deze nacht !! 

    Het was lekker de kip die volledig doordrongen was van de kruiden en de cocosmelk, en spicy van de hete pepertjes... MMMMmmm lekker hoor, met gewoon gekookte rijst !!

    Onderwijl heeft Theo dus verder gedaan tot het metselzand op was , we moeten ander gaan halen !!

    Nu lekker douchen, en een paar dedective's bekijken !! 

    Ik had als toemaatje ( een redelijk dure) ijsbuche gekocht als surprise, maar dat is ferm tegen gevallen.... jakkes... ik heb gans de zaak gewoon in de gootsteen gekieperd en hij zal wel in de afvoer geraken als hij gesmolten is, .. een kwaliteit om een indigestie van te krijgen , beikes ..; echt vies !!

    05-01-2014 om 14:59 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een fijne zondagmorgen

    Lekker uitgeslapen , het is uiteindelijk onder de morgen gestopt met regenen, (gelukkig want ik zag alweer natte voeten in het voorruitzicht)

    Vandaag gaat Theo verder met betoneren !

    en ik ga ondertussen mijn provisie zaadjes  eens bekijken en een plan opmaken voor het volgende tuinseizoen !!

    Binnen een paar weekskes kan ik al beginnen met te zaaien in bakskes ( mijn methode , want die blijkt echt wel succesvol te zijn !!)  en zo de vensterbanken compleet vol te zetten met zaaigoed die dan op hun gemakske kunnen kiemen alle siervoorwerpen zullen voor een tijdje uit het zicht moeten verdwijnen !!

    De paar weekskes rust hebben ons enorm deugd gedaan !! we zijn terug met volle goesting en de nodige moed begonnen om ons trajekt af te werken 

    05-01-2014 om 09:34 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    04-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is ruim vijf m² gebetoneerd !!

    omdat het vreselijk aan het regenen was, wou Theo niet dat ik hem hielp , hij was bang dat ik zou uitschuiven en vallen en zo miserie zou krijgen met mijne rug, dus ben ik dan maar binnen gebleven en heb de pruttelpot voor morgen al klaar gezet !! dus kippedijen ontdooit... 

    want dit staat er op het menu voor morgen, de Bolognese saus wordt ingevroren voor een paar dagen later, dat werkt wonderwel enorm goed !!

    Gebakken Kip met rijst, ananas & curry-kokossaus

    Ik heb dat gerecht al klaar gemaakt, maar nog niet in de pruttelpot!

    Dus afwachten het is dus echt wel lekker, wij houden van pikant dus het is echt wel lekker spicy, met een exotische toets van de cocosmelk ( hele dikke , njam) en de ananas, samen met rijst is dat om  je duimen en je vingers af te likken  tot aan je ellebogen !!!

    De keuken ruikt nu al lekker doordat ik dus de kip opgebraaien heb en de kruidenmengeling ook heb aangebakken , dat hoeft eigenlijk niet maar ik hou van lekkere uitgesproken en intense smaak !! Het zal moeilijk zijn om tot morgen van de kip te blijven !! 

    04-01-2014 om 16:10 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is veel te warm voor de tijd van het jaar

    Maar dat maakt dat we dus kunnen betonneren,.. het was er gisteren nog niet van gekomen, want we zijn eerst de cheque die orange mij had gestuurd naar de bank gaan brengen ( wat een tijd en geld verkwisting... zo'n toestanden nemen toch veel personneelstijd om te verwerken... ook voor ons weer een paar uur kwijt... want iedereen was lekker aan het kletsen.... dus als klant moet je maar geduld oefenen .)

    Onze buurman hadden we al gezien, maar ons buurvrouwke nog niet, dus daar zijn we gewapend met een magnum-fles naar toe getrokken en hebben daar dan een paar gezellige uurtjes door gebracht, nog wat historie's opgehaald .... hartelijk gelachen en om een uur of vijf zijn we dan naar ons eigen stekje getrokken !!

    Voila voor ik Theo ga helpen, ga ik eerst mijn pruttelpot weer aan het werk zetten, ik moet mijn laatste aanwinst uitproberen !!Het is bolognesesaus!!... voor bij de pasta, en voor op de pizza's !! njam !!

    Molly en de kleine hondjes zijn voortdurend aan de knok, omdat Luna steeds de beentjes die ze krijgen van de boullion die ik voor hen maak van schanulleke en molly te stelen ... Luna denkt altijd dat de andere hun beentje groter en lekkerder is , dus probeert ze die te stelen hetgeen dus uitmond in kleine knokpartijtjes !!

    04-01-2014 om 09:34 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    03-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze weg .. die leid naar Barges !!

    Om dan verder door te gaan naar Blondefontaine.... en om uit te komen in Jusseay.. dat ben je al in de Franse Comté beland!

    In de verte zie je de Vogezen !!

    Dichtbij de pizza die ik eerder had gemaakt met de cheezy crust !!









    03-01-2014 om 13:17 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voornemens 2014

    Mensen die je in 2013 hebben laten vallen,

    die moet je in 2014 laten links liggen 

    03-01-2014 om 09:58 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het is druilerig vies weer !

    Gisteren avond voor 1 keertje s'avonds warm gegeten, omdat ik beloofd had van frietjes klaar te maken, met de overschot van de goulasch (uiteraard klaar gemaakt in de pruttelpot!)

    Toen we gisteren dus op pruttelpotten jacht waren,  ze zijn echt bijna niet te vinden, ja die hele dure van rond de tweehonderd eurootjes, ze zijn uiteraard high-tech, maar verbruiken ook een massa electriciteit, om te vergelijken, mijn grootste pruttelpot verbruikt 120 watt... dat is dus het witte beestje met bruine aardewerken pot van binnen, er zit een aan en uit knopke aan en dat is het .

    De laatste nieuwe hebben uiteraard een timer , maar ook een programma , met meer dan 10 verschillende  programma's... maar die verbruiken om en bij de 1800 watt.

    Een kostelijk afaire, als dat gans de nacht moet staan pruttelen, en ik ben er zeker van, als de rekening van de electriciteit gepresenteerd wordt het toestel vlug in een kast zal verdwijnen of tweede hands zal te koop aangeboden worden !!

    Omdat we dan toch bezig zijn ook onze voorraad, koffie, olijven,scholiertjes ( koekjes met chocolade) en andere dingen waarvan we weten dat ze in gelijk welk grootwarenhuis in onze omgeving vele duurder zijn , aangeschaft, en ons zowat doodgezocht naar woksausjes, hetgeen in Belgïe en Nederland héél gewoon is, dus schabben vol met fenomenale keuze, is hier dus dat eigenlijk bijna of niet te vinden.

    Omdat het varkensgebraadje dat ik in de pruttelpot had klaargemaakt  met woksaus zo fantastisch lekker was, wou ik natuurlijk ook het arsenaal woksausjes aanvullen, maar dat was dus een zware misrekening, want ze hoorden het in keulen donderen.Dus ga ik dan maar zelf mijn woksaus voorlopig zelf samen stellen,Ik heb alles in huis van wat ik denk dat nodig is behalve citroengras, maar daar zoek ik wel een surogaat voor !! 

    • kleine knol verse gember
    • 2 teentjes look
    • rode chilipepers
    • 2 stengels citroengras
    • limoen
    • dl sojasaus
    • 2 eetlepels sesamolie
    • 1 eetlepel vissaus
    • 2 eetlepels honing

    Alles in een vijzel gooien en lekker prakken ...in een goedsluitende bokaal in de ijskast bewaren !! 

    Maar als ik in Nederland ben ga ik toch mijn voorraadje aanvullen... het was echt fantastisch lekker !!

    P.S. ik ben vergeten te vertellen dat ons Mollly krols is... aub !! die kan zagen !!! en jammeren... en commanderen.... ge wordt er niet goed van... als ze buiten is, wil ze binnen, en dan begint ze dus met haar gezaag, een langerekt gemiaauw met fantastische toonvariatie's en een soort van vibrerend geluid,knotsgek..

    1X buiten , begint ze dus op de katers te roepen, als het moet een halve dag aan 1 stuk !!,dus halen we haar na een tijd binnen om geen overlast voor de buren te veroorzaken, maar eens binnen is het natuurlijk weer prijs, ik zal blij zijn als dat beestje haar hormoontjes terug kalm geworden zijn !!

    DEze nacht trouwens de eerste liefdesverklaringen voor ons Molly moeten aanhoren, aangeboden door de katers van de buurt !!

    03-01-2014 om 09:48 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    02-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik kan mijn belofte weeral waar maken

    We hadden een kleine pruttelpot cadeau gedaan ... maar die valt zo in de smaak dat er een grotere gevraagd is, en zo gezegd zo gedaan.... we hebben een mooie grote aangeschaft !! voila !! weer iemand die blij zal zijn !! 

    02-01-2014 om 18:50 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is een jaar geleden...

    Dat de straat hier blank stond... en dat Theo onder uit is gegaan met zijn graafmachine!toen hij iemand van het dorp uit de nood hielp

    Een week buiten strijd met een hersenschudding en een lidteken in zijn gezicht, dat nu stillekes aan , aan het weg trekken is.... Toen is er echt niemand ons komen helpen, dat heeft ons toch ook aan het nadenken gezet... terwijl het toch als een vuurtje de ronde had gedaan !! Maar goed , dat was weeral eens een goeie les !!

    Vandaag starten we met het nieuwe programma .. dus we zouden moeten beginnen met betonneren zodat we de trap naar het eerste verdiep kunnen plaatsen !!

    Ik ben ook van plan om voor mezelf een paar goeie slaapkleden te maken, met een methode die ik ooit zelf heb uitgedokterd .. ze zijn op mijn lijf geschreven, en ze kosten eigenlijk geen drol !!

    Ik gebruik daarvoor T-chirts van een goeie kwaliteit , maar die niet echt vollop in de mode zijn, ofwel gebruik ik spullen die al een tijdje gedragen zijn maar nog niet versleten.... 

    In Antwerpen en Lier heb je stoffenwinkels , waar menig naaister !! haar hartje kan ophalen met stofjes die 1 euro kosten, een goeie kwaliteit , jersey(tricot) katoen, wol poleyster, zijde , flanel etc.... je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben er rollen van liggen in alle kleuren en prints !!

    en zo heb ik ooit eens 20 meter licht blauwe tricot gekocht aan een halve euro de meter, Daar maak ik dan als de nood aan de man is ( in dit geval vrouw) een slaapkleed van, ik neem het T-chirt, met lange of korte mouwen.

    Hoe gaat dit in zijn werk?... Wel je meet de omtrek van de zoom van een goed zittend chirt, en meet hoelang het kleed moet worden volgens jou ,vanaf de zoom van het chirt (als je het aan hebt)tot op de grond, of tot de knieën, dat is volgens je eigen smaak , of voorraad stofjes dat je gebruikt .

    je knipt het stuk stof af, en maak daar een buis van, heb je graag een ruim zittend slaapkleed, dan moet je meer stof in de breedt gebruiken, ( dus je hebt dan een grotere rechthoek) om dit toch te laten passen aan de zoom  van je bovenstuk trek je twee draadjes door de bovenkant van de tunnel, en maak daar fronsjes mee,zodat je die kan aanpassen je speld die aan het T-chirt en naait die uiteraard vast ( met een naaimachine)nog een zoom in de tunnel en je hebt een tof lekker warm en een goed kwaliteits-slaapkleed !

    Je kan dat natuurlijk ook met katoen, of flannel, met Tricot moet je zeker en vast opletten dat je de vleug van de stof mooi naar beneden laat lopen want anders gaat de stof scheef trekken !!

    Vroeger maakte ik ook van oude mans overhemden, knutsel-schorten voor de kleuterklasjes in onze buurt... het was een komisch gezicht die kleine kabouters allemaal met zo een oud overhemd , aan het plakken of knoeien met verf

    Ik begin nu meer ruimte te krijgen, en ik wordt gewaar dat mijn knutselmicrobe ook weer wakker wordt,

    Als ik dan zo aan het knutselen ben, maakt niet uit, of het nu naaien is, of breien ( breimachines) of spinnen met het spinnewiel....of gewoon aan onze hoeve verder werk,kan ik met een gerust geweten lekker verder doen, zonder me zorgen te moeten maken over het eten ,want mijne pruttelpot is de uitkomst !! het zal natuurlijk in de zomer wel wat veranderen want we bbqen ook graag !! 

    02-01-2014 om 08:28 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    01-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze wandeling is achter de rug !!

    Al die tijd had ik een kleine weg nog nooit ingeslagen, en telkens ik aan Theo vroeg van daar even te gaan rondneuzen, kreeg ik het antwoord , dat het in de velden en de bossen uitkwam, maar vandaag heb ik voet bij stuk gehouden!! en dus zijn we die weg gaan ontdekken, we kwamen ook uit in de bossen rond Melay, jammer genoeg liep de weg op een bepaald moment dood op een kleine beek die midden het bos loopt !! en zijn we onverrichter zak terug gekeerd !! .. ik heb natuurlijk een paar foto's genomen, van onze mooie , doch winterse omgeving, die niet zo mooi is als die van verleden jaar want toen lag er veel sneeuw !!



















    01-01-2014 om 15:29 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze nieuwjaarsontbijt is voorbij !!

    De zon is weer van de partij... dus niet echt extra koud !

    Meschien dat we vandaag een grote wandeling gaan maken, of dat we naar kennissen trekken om onze nieuwjaarsgroet nog eens persoonlijk over te doen !! ( maar dat is natuurlijk afhankelijk van de gasten die daar aanwezig zijn) 

    Voor het eten  ga ik me niet al te druk maken, er staat grote plaatpizza op het programma, ik heb nog lekkere ragu over ( dat is dus de italiaanse naam voor bolognese saus ) en de deeg is dus vlug genoeg gemaakt, omdat vorige keer de rand gevuld was met smeuige kaas en die echt wel in onze smaak viel ga ik dat dus vandaag nog eens overdoen !! Het is niet te geloven wat je met een beetje water ,bloem , gist en wat overschotjes van de warme maaltijd kan doen....... Het kost eigenlijk niets, het is voedzaam, gezond en het voed toch wel een paar maagskes van grote eters ( indien nodig zelfs een gans gezin, met dan wat groenten aangevuld !!of eerst een lekkere kom tomaten-roomsoep !!)

    We zijn gisteren redelijk vroeg film beginnen kijken na ons avondmaal dat absoluut "TOP" was... de biefstuk was super mals, de groenten kwamen allemaal uit den hof, en de lekkere rozemarijn aardappeltjes ( met uiteraard goed wat look) pasten hier enorm goed bij ! IK had het zo berekend dat er buiten een paar aardappeltjes niets over is gebleven, een uurtje of twee nadien hebben we dan ons desert genomen en we hebben dus ons niet ziek gegeten, maar heerlijk genoten van de laatste dag van het jaar !!!

    Als ik het vergelijk met de braspartijen die ik vroeger met deze dagen organizeerde ( soms 6 gangen en meer)vind ik deze methode nogal wat gezonder, en kunnen we dus vandaag normaal functioneren zonder lichamelijk compleet van slag te zijn... ( overladen maag)

    Zo menskes .... ik zou zeggen doe zoals ons en maak een ferme wandeling , haal een frisse neus om met goeie moed aan het nieuwe jaar te beginnen 

    01-01-2014 om 11:37 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    31-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zijn al vollop aan het aperitieven !!

    Een glaasje bruis, en een lekkere rooie... als voorproef op de eigenlijke maaltijd, wij gaan het niet trekken tot middernacht !! De hondjes mogen voor 1 keertje in de slaapkamer slapen, want de kwajongens zullen hier wel weer brievenbussen opblazen.... en onze Jef is als de dood voor vuurwerkknallen !!

    Wat eten we deze avond?.... Heu eigenlijk zeer simpel( het is bij ons alle dagen lekker !!)Maar voor de krieuzeneusen ... rozemarijn-aardappeltjes ( met look  en in de schil, want het is bio) sluimererwtjes en worteltjes uit onzen hof en blauwe bonen.... met een hele lekkere biefstuk !!... Als nagerecht een lekkere bavarois en een beetje later ons lekker roomijs !! 

    31-12-2013 om 16:57 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik leg verschillende keren per dag mijn (geletterd)eitje

    Dus ik heb nog andere site's waar ik actief (daglijks)schrijf !

    De eigen gemaakte tekst die ik daar heb geschreven, heb ik gecopïeerd omdat ik hem eigenlijk goed vind  en ik dit aan mijn blogmaatjes ook ga toewensen zonder meer!

    Het komt recht uit mijn hart... en ik zou niet weten wat daar aan zou verandert moeten worden....

    IK wens iedereen van mijn maatjes een tof einde, en een succesvol nieuwjaar, waar ik onder versta, een goeie gezondheid, voor jezelf en de uwen, een toffe job zonder stres ,genoeg geld om rond te komen en af en toe eens te kunnen genieten van hetgeen op je verlanglijstje staat.. een omgeving zonder jaloezie, hartfretterij,of roddels, voor diegene die aan een nieuw lief toe zijn, een nieuwe (h)eerlijke en blijvende liefde, voor diegene die ziek zijn , genezing, voor iedereen goeie temperaturen... voor de studenten goeie slaagkansen .. heu en de rest vullen jullie zelf maar in !! Wat wij voor onszelf wensen is, dat we het kleine beetje goeie vrienden dat we hebben mogen behouden, dat we met mekaar in goeie gezondheid aan onze relatie en onze toekomst mogen verder bouwen, en dat volgend jaar het eerste huis van onze hoeve klaar mag zijn rond deze tijd Zo en dat we elke dag de geneugten van een lekker boeren ontbijtje mogen proeven en aub. dat ik niet nog meer profiteurs moet ontdekken in onze zogezegde kennissenkring, want ik wordt er intriest van.... dat het zo erg gesteld is met de mensheid!!

    31-12-2013 om 15:18 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste dag van het jaar !!

    En die zal voor ons niet héél lang duren, tijdens de wintermaanden, gaan wij echt lekker vroeg met de kippen op stok !!dat wil wel niet zeggen dat wij dan al slapen, maar we genieten dan van ons beddeke en van het feit dat Theo een prachtig meubel heeft gemaakt, die ons in staat stelt  om in ons bed lekker naar een film te kijken !!....Het is een prototype, want we gaan dat voor elke kamer arangeren !! Het is zo gemakkelijk een echte Luxues gemakkelijk hebbeding!!

    IK leef nu al een volledige maand zonder pijnstillers, of slaappillen en al meer dan een jaar zonder sigaretten, mijn/onze gezondheid is dus denk ik met het drinken van onze thee ( al een maand) nog beter geworden, in elk geval ik heb een gezonde nachtrust, ik ben uitgeslapen, ik kom daverend van energie uit mijn bed... De mensen waar we gisteren nog eventjes wat boodschappen zijn gaan weg brengen (van Belgïe),wisten me te vertellen dat mijn huid er ontzettend helder en zuiver uitzag, en dat de weinige rimpels die ik heb weg en/of vervaagd zijn, ik heb bijna de huid van een jonge spring-in't-veld!!

    Dat ik er ook slanker uitzie , ik zie er minder opgeblazen uit !! De echte kilo's die der af zijn dat kan ik niet vertellen!! omdat ik niet aan basculenpolitiek doe... ik heb het al eerder geschreven, ik wil een lichaam die voor mij  perfekt is, en wat de omgeving er van vind, of dicteerd zal mij een worst wezen !! ...

    Hetzelfde geld voor mijn maatje. ik heb liever een man die lekker in zijn ( meschien iets te royaal) velleke,(lees buikske) zit , dan  dat hij super gefrustreerd rond baggert en ganse dagen vals en venijnig rond loopt, om zijn hongergevoel de baas te kunnen..... wij houden van rust, en van gezellige mensen...dus wij gaan ons eigen niet uithongeren om aan een bepaald beeld te voldoen.. en we vinden dus dat iedereen voor zichzelf maar moet uitmaken wat hij met zijn lijf en leven doet...

    IK heb me wel voorgenomen dat de gasten later niet in de kamers mogen roken !!! 

    er zal ruimte genoeg zijn om sigaretten, pijpen of sigaren te roken , zonder anderen te storen !! ....

    Zo we hebben ondertussen  lekker ons ontbijtje  al binnen gespeeld en zijn klaar om de laatste klussen voor dit jaar af te werken !!( Het fricandonneke smaakt dus hemels , met mosterd, of op zijn limburgs met confituur !)





    31-12-2013 om 10:08 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    30-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boodschappekes gedaan !!

    en impassant mijn pruttelpottevlees wat aangevuld ... en naar de methode van mijn overzeese vriendinnen alles al lekker op voorhand opgebraaien !!

    en op de vlaamse manier .... een lekkere fricandon die als alles goed afgekoeld is als broodbeleg zal dienst doen... Ik mag er wel graag kriekskes bij , maar Theo houd daar niet zo van , dus gaan we dan maar mosterd smeren ook lekker (maar anders )





    30-12-2013 om 14:39 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wereld is piepklein in Melay en omgeving !!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er hangt een enorme zware mist, net melk !!

    ... maar het geeft niet we werken binnen !! ...nog een paar ontbrekende vloerdelen van de gang naar de keuken en dat werk zit er ook op, Theo zou dit nog doen in het oude jaar , dus vandaag of morgen overdag !!

    Spijtig dat ik nu de twee deuren die uitkomen in de keuken dus de badkamerdeur aan de kant van de keuken en de deur van de gang, niet verder kan afwerken ( dus verven)!! Er is teveel over en weer geloop van onze troetels en dat zou maar wrevel en ergernis veroorzaken ,plus dat we dan in de verflucht moeten vertoeven, nog een paar maandjes geduld, als we dan terug meer buiten leven, kan ik met gemak en plezier deze werkskes opknappen !!

    Gisteren heb ik per ongeluk al experimenterend een fantastisch pruttelpotrecept ontdekt, met een fles woksaus van de Nederlandse Aldi...een stuk varkens(filet)gebraad, een paar fijn gesneden ajuin, wortel , een peken, een paprika, een paar teentjes look uit de fles +dito olie !! , oja en ook nog zo een klein héél pikant pepertje !!! 

    1 groot nadeel, en daarom geef ik de raad om het  gerechtje klaar te maken als je gans de dag weg moet, want de geur is eigenlijk martelend lekker !! gans de keuken geurt naar het pruttelpotje, ( verschillende uren) en als je dan net zoals wij , je niet kan bedwingen, ga je na een uurtje of twee al eens proeven.... en dan duurt het tergend lang eer je aan tafel kan gaan, want het moet natuurlijk wel zijn tijd krijgen, ik heb er Mie bij geserveerd !! en er schiet dus nog een piepklein beetje over, dat gaan we deze middag eerlijk verdelen 

    Zo en nu aan de slag !!

    30-12-2013 om 10:16 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gerry_jente
    blog.seniorennet.be/gerry_j
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!