Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    12-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tussen de buien door...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Toch eventjes mijnen artistieke kant aan het werk gezet, 

    12-01-2014 om 17:52 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.misdadig lekker !!

    Omdat ons ontbijt aan de late kant was ( het is tenslotte zondag !) dus nu pas gedaan met ons maaltje van de noen !! ... zoals ik het had gedacht is het ook geworden, echt misdadig lekker !! met frietjes, kroketjes dat zou ook niet misstaan !! gisteren had ik het vlees zodanig laten garen dat ik er nog plakken van kon snijden, voor het vlees met de saus opgewarmd werden heb ik eerst het grote stuk vlees in stukken getrokken, geen vezeltjes, maar echt hompen lekker vlees, en dan traag laten opwarmen ongeveer een kwartiertje !! 

    IK heb er geen extra sausjes bij gegeven zoals mayonaise ofzo, want de saus is gewoon hemels !! 

    Mijn Canadese maatjes gebruiken dikwijls uiensoep uit een pakske, of cambells uiensoep , maar ik heb liever echt "proper" eten, zonder aditieven bijvoegsels , smaakversterkers, en al die nummerkes waarvan je een lijst moet gaan opduiken om ongeveer te weten wat je zoal in je kas slaat, ( met andere woorden hetgeen je in je mond steekt ) 

    Het duurt dan meschien 5 minuten langer , maar dan weet ik zeker dat het gezonde en eerlijke kost is !!

    Ik heb nu nog ongeveer voor 1 persoon vlees en lekkere saus, die ga ik invriezen en samen met andere lekkere kliekskes  een rijsttafel op het menu zetten !!

    De werken :

    De trap staat op zijn plaats ( het was eigenlijk gemakkelijker , dan dat ik dacht )

    en als alles gefixeerd is gaan we de trapleuningen, ( inderdaad toch twee ), bevestigen... zodat we deze maand als alles meezit nog kunnen beginnen op het eerste verdiep !!

    12-01-2014 om 14:28 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog steeds niet echt stervens koud !

    Ik zal toch blij zijn als we terug kunnen beginnen in de tuin, oké dan verliezen we tijd voor onze traveaux, maar onze tuin is even belangrijk omdat ik daar mijn stres kwijt geraak het is ondanks dat het soms hard werken is ( zeker als ik bepaalde dingen moet doen met mijn echt kapotte rug ) maar het loont de moeite, en en elke keer ik in de vriezers duikel en daar een pak heerlijke groenten uit vis, maakt mijn hart een klein sprongske van blijdschap en fierheid, want het zijn groenten die wij zelf verbouwd hebben uit onze eigenste tuin, en zonder vergif !!

    Als je dan aan het eten bent, dan proef je ook dat je erwtjes, worteltjes en surtout de tomaten van eigen kweek... die smaak die was ik alang vergeten, want groenten van de markt, of gewoon uit de winkel smaken allemaal hetzelfde, naar niets dus !! Met 1 groot verschil een bloemkool die je koopt, is hagelwit en stinkt tijdens het koken dubbel zo hard als een bloemkool uit eigen tuin... maar helaas die gaan we niet meer zetten, het is echt niet rendabel !!

    De zuurkool was eind december volgens mezelf nog niet klaar het was al veel geslonken, maar smaakte nog te zout en nog niet zuur !! geduld, of het vat staat te koud dat kan natuurlijk ook hé, alhoewel toen de zuurkool ontdekt is ( ten tijde van columbus dacht ik!?!)  stonden die vaten toch in het scheepruim en daar zal het toch ook niet al te warm zijn geweest !!oefening baart kunst, en geduld is een schone zaak!

    Er is een spreekwoord dat zegt, hetgeen in het vat zit, verzuurd niet, awel ik zou graag hebben dat mijn kool begint te fermenteren dus zuur wordt verdikke toch !!

    Vandaag verder aan de trap," lentement !! maar zeker"... en deze middag is het verse frietjes met de overschot van het varkensstoofpotje van gisteren , met veel uitjes... ( vitamientjes C) en vandaag maak ik daar dus met een klein toegiftje jagerssaus van !! Het vleespotje zal dus echt super lekker smaken met de frietjes !! Theo kijkt er nu al reikhalzend  naar uit, 

    en nu aan de slag !! 

    12-01-2014 om 10:09 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    11-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer een eenvoudige maar o zo verrukkelijke maaltijd !!

    Stillekes aan krijg ik de methode om met de pruttelpot.... lekkere maaltijden te bereiden met een klein beetje moeite , om nadien dus uitermate te genieten van (h)eerlijke ingredienten !!

    Ik heb uiteraard nog veel vlees in de vriezer zitten dat niet gebakken is, dus echt rauw, en moet ik het eerst ontdooien voor ik het uiteraard kan aanbraden !! als het laatste stukje van dit vlees is opgebruikt kan ik me echt nog meer specializeren in deze manier van koken, want nu zijn we ook weer versteld van de intense smaak  !! die je door deze kookmethode verkrijgt !!  

     een paar foto's van de ingredïenten 







    11-01-2014 om 18:19 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.droog en kouder dan gisteren!!

    Ik ben benieuwd of de muur die wij gisteren geverfd hebben droog is !!we zouden in eerste instantie de trap anders hebben gezet... maar ik vond dat het estetisch  niet echt ferm was.. en dat we in de tweede plaats teveel ruimte zouden verliezen. Ik hoor het je al denken, in een inmense schuur plek verliezen !! awel dat kan !!

    en het zou zowiezo vele kostelijker zijn, we zouden minimum nog een wand moeten maken en we zouden nog een trapleuning tekort komen, want er is van de bouwfirma uit maar 1 leuning voorzien !!

    Dus gaan we de trap anders zetten , en komt die dus tegen de muur, een ommezwaai van 200 % maar het is voor alles vele beter, enkel , had ik dat niet voorzien en moesten we toch zorgen dat de muur de nodige afwerking kreeg van verf of andere deco-toestanden , omdat het een schuur is wil ik uiteraard geen al te mooie rechtlijnige , schietlood-toestanden, en de waterpasser komt voor de muren ook niet in "frage"!!

    Zogezegd zo gedaan, de muurverf en een paar struise borstels en aan de slag, op zo een brute muur met kieren en gaten en hier een daar ne ferme kwak beton , of morteltoestanden die de vorige eigenaars in de loop der eeuwen hebben aangebracht is het echt geen plezierig werk,Maar het is gelukt, het stuk waar de trap komt is volgens ons in eer en geweten lekker "boertig "opgekallifaterd !

    Vandaag gaan we dus de trap in mekaar puzzelen !!

    en op het menu staat er spruitjes met een lekker korteletje en gekookte aardappeltjes !!

    Morgen ga ik waarschijnlijk terug een varkensgebraadje in de pruttelpot klaar maken !! en we verheugen ons nu al op morgen, maar we moeten uiteraard ook de groenten die we in voorraad hebben ( diepvries en ook in de tuin staat er nog vollop ons goudmijn aan vitamientjes), de eeuwige kool staat er nu florisanter bij dan in september, alhoewel haar postuur niet meer om aan te zien is, waar ik de bladeren heb afgesneden is dat natuurlijk een lege stam, als we wat verder zijn en het tweede gedeelte van de moestuin wordt omgefreesd ga ik ze toch stekken en verplanten, als het lukt ten minste !! Ik heb daar wel al verschillende artikels over gelezen , die geschreven zijn door mensen die zich daar in gespecializeerd hebben !!

    als ik tijd heb maak ik foto's van onze vorderingen !! ( ik ben nog steeds een beetje grieperig, of verkouden, het wil maar niet doorzetten... grr )

    11-01-2014 om 10:53 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    10-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ons middag maal is voorbij

    en na een half uurtje terug aan de slag!! we gaan de trap in mekaar steken !! .. maar eerst ons eten laten zakken...

    Ik heb de lekkere maaltijd bereid ... van de overschotten, de gekookte aardappelen ( van 2Xoverschotjes ) lekker gebakken met een speciale kruidenmengeling, heerlijk tesamen met de lookolie en het ganzevet... zijn het geen gewone gebakken petatjes, het is echt dat ietsje meer !! ... ook de geur is echt verleidelijk !!en dan de het pruttelpotje van runds met erwtjes en worteltjes !! Het was echt weer fantastisch!! 

    Dat zulke eenvoudige ingredïenten zo hemels kunnen smaken is soms een raadsel  !!

    Doordat ik de nog licht vervrozen erwtjes pas een goed half uurtje bij het reeds uren staan pruttelen rundsvlees wordt gevoegd ( eigenlijk soepvlees met een been ) is de zaak helemaal niet platgekookt zoals in blik !! en na dat half uur is ook al het vocht in de erwtjes in getrokken zodat je echt niets van de pure smaak verloren gaat !! In elk geval die rundsvlees combinatie zal nog dikwijls op het programma staan, maar ook het varkensgebraadje met de woksaus !! Pfff het is allemaal zo lekker dat je eigenlijk niet kan kiezen !! je moet al een grote domoor zijn om iets uit de pruttelpot te laten mislukken !!

    En het is echt voor mij een groot raadsel waarom in de vlaanders deze methode nog zo onbekend is !! als bourgondische genieters !! gekend zijnde !!

    Het is dus echt ook nog eens tijdsbesparend, energiebesparend ( er is ook geen filet mignon, of chateau -Briand nodig om heerlijke vleesgerechten op tafel te zetten, integendeel ) 

    10-01-2014 om 13:30 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo ....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Doen de meiden in de states het !! 1keer zich uitleven in de keuken, om daarna een ganse week op je gemak te zijn, en enkel de pruttelpot die moet dus tegen dat iedereen aan tafel gaat s'avonds zijn werk afleveren 

    10-01-2014 om 07:28 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.beton is gestort

    Theo heeft gisteren de laatste loodjes aan het beton afgewerkt , en mijn wasmachine nagekeken !!

    Vandaag gaan we de originele balken die op het eerste verdiep in de schuur liggen volledig zuiver maken en nagelvrij !!Nadien zullen we dus een methode moeten uitdokteren om de trap die dan in mekaar is gestoken op zijn plaats te krijgen ... zodat we wat gemakkelijker op het eerste verdiep kunnen geraken met materialen !!

    Tot mijn blije verrassing, hebben we nog heel wat gyproc-platen op voorraad !!

    enkel de isolatiematerialen die we voor de muren gebruiken die zijn op en zullen we dus ook weer opnieuw moeten aanvullen , want de rollen die we op voorraad hebben is voor het dak !!

    Vandaag is het de rest van de rundstoofschotel met erwtjes en worteltjes en gebakken aardappeltjes !!

    ikmoet ook mijn isolatie klaar leggen om  mijn vijgeboomke te beschermen tegen de vrieskou die beloofd is vanaf maandag !!

    10-01-2014 om 07:01 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    09-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een prachtige video voor alle mama's an P&G

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=57e4t-fhXDs

    copïeren en plakken 

    09-01-2014 om 14:52 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We gaan onze voornemens voor 2014
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Zeker en vast in de praktijk brengen, en nog minder verkwisten !!

    Mijn pruttelpotten zijn enorm zuinig in gebruik en als ik het een beetje goed becijfer, kan ik in 1 pruttelaar in 1 keer ,drie maaltijden bereiden,( ik heb uiteraard wel plaats in de vriezers !)

    De kip curry met cocos en ananas daar was nog al wat van over omdat ik een bak met kippepoten heb gebruikt en er op het laatste moment ook nog een halve kip die bijna over datum was ... bijgevoegd, dus als resultaat een grote kuip heerlijkheden, we zijn wel goeie eters, maar teveel is teveel, dus de kip is nadat ze gesuddert had ontdaan van alle beentjes .. en is gedeeltelijk in de ijskast beland.

    Het eerste gedeelte is dus met ananas en rijst klaargemaakt  en opgepeuzeld.... vandaag heb ik  van de tweede helft van het kippevlees ( al in brokjes ) mijn macaroni ovenschotel  gemaakt, maar teveel is nog altijd veel te veel en de helft van deze bereiding gaat in een aluminium bakje en als het allemaal goed is afgekoeld de vriezer in, ferm gemakkelijk als we binnen een paar weken tot over ons oren in het werk zitten, en uiteraard ook weer een serieuse besparing, omdat het al grotendeels is klaargemaakt !!enkel nog eventjes laten korsten onder de salamander !!

    09-01-2014 om 14:41 geschreven door myrthe


    Tags:e
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensen kunnen toch lelijk reageren ...

    Net een lang telefoongesprek gehad, met een lief mens ,dat momenteel met haar hart onder haren arm loopt !!

    Ze ziet het niet meer zitten door het getreiter, de afkeurende blikken, het achterbaks geklets achter haar rug !!( ens soms zelfs dat ze het vanuit haar ooghoeken kan zien, dat meesmeulend, hooghartige gedoe !)

    Het mens vraagt zich af wat ze in hemels naam toch mis doet..... en aangezien , wij ook al het 1 en ander hebben moeten ondergaan en daar dus van kunnen meespreken... heeft ze bij mij haar hart gelucht !!

    Ze is het beu om de underdog te zijn... het pispaaltje van collega's,familie,en bovenop dit alles  kinders die  ze maar ziet als ze geld nodig hebben of een kindermeid !! 

    Als buitenstaander zie je soms de dingen iets klaarder.... ( maar ik begrijp echt 100% haar teleurstelling )

    Het komt er op neer dat de wereld waar in we nu leven, niet veel vriendelijks te bieden heeft, haat, nijd en jaloezie.... zijn nu dikwijls het scenario die in menig omgeving... een grote rol spelen, niemand gunt iemand nog iets !! .. en O.. wee als je, je kop boven het maaiveld uit komt te steken, door wat dan ook, een nieuwe auto, een betere job ... een renovatie, of zelfs je inzet om iets te doen!! wekt soms echt haat op, van mensen die zichzelf niet in staat zien om hetzelfde te verkrijgen, of te verwezelijken....

    Ik heb ondertussen ondervonden dat het niet de mensen zijn met de grootste IQ. en je bent deze individuen beter kwijt dan rijk !! Het is moeilijk om deze leefregel werkelijk uit te voeren, maar eens dit gebeurt is , is het leven vele aangenamer !!.. want de mensen die je zo slecht behandelen daar zal je eigenlijk toch nooit goed voor kunnen doen!! Als ze je nodig hebben zullen ze vriendelijk zijn, zijn hun boontjes gedopt laten ze je terug links liggen en begint het getreiter van voren af aan...

    De gemakkelijkste manier .... om aan gans dat kleingeestig gedoe een eind te maken is gewoon links laten liggen en niet meer te reageren !! Ook niet als ze een visje uitsmijten, negeren !!! in goede en kwade dagen !!

    Het is een lange weg , om echt mensen te vinden die je vriendschap waard zijn, en al vind je er dan maar 1 die persoon is dan de moeite waard !!! om je energie aan te geven!!

    09-01-2014 om 10:09 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is droog !!

    Overal staan de uiterwaarden blank.. in de Haute Marne, maar ook in de Vogezen en de Comté regio zijn de landerijen volledig verzadigt... gelukkig hebben ze bufferzones !! die al dat water als het nodig is opvangen !!

    Onze voorraad materiaal is weer aangevuld en we kunnen de laatste meters  in orde maken, volgende week wordt de trap in mekaar gestoken, we zullen nog wel eens moeten uitzoeken hoe we dat in het vat moeten gieten !!

    Het blije nieuws is , dat ik gisteren gezien heb dat mijn vijgeboomke goed is aangeslagen, want net als de fruitbomen is dat voor dat klein prutske echt geen gemakkelijke start geweest !!

    Ik ga hem volgende maand lekker verwennen met een deel goeie humus aan zijn voetjes te strooien, zodat hij een lekkere boost krijgt voor de volgende lente !!

    De vijgen die ik ooit kocht op de markt in Antwerpen ( die van s'zaterdags) zagen er altijd super uit echt !! maar er zat geen beetje smaak aan !! zelfs niet als ik ze dus met buffel mozarella en honing  presenteerde als nagerechtje.... dus heb ik die ook niet meer gekocht... ik ben benieuwd hoe de super verse zullen smaken, in elk geval in onze tuin waar het in de zomer veertig graden kan worden en meer ( uiteraard in de zon en beschut uit de wind ) zullen ze zeker wel suikerzoet smaken !!

    Gisteren nog een lading bronwater meegebracht in petflessen van vijf liter, om mijn ideetje dat ik uitgebroed heb , te kunnen uitvoeren, ik vind de vijf liter flessen zowiezo vele gemakkelijker !!  en omdat ze in de winkel waar we dus regelmatig onze voorraad aanvullen even veel kosten als de gewone petflessen hier in Bourbonne is de keuze uiteraard vlug gemaakt !! 

    Zo de start is voor vandaag gemaakt !! 

    09-01-2014 om 08:23 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    08-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mmmmm ....lekker heerlijk voedsel !!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    groenten uit de tuin, ( kostprijs : 2 zakjes zaadjes erwtjes en wortelen ! zweet  en een dosis geduld... als alles dan geoogst kan worden, is het nog eventjes de handjes uit de mouwen... en de vriezer doet de rest !!)

    Wij smaken de zomer ! op ons bord samen met een goeie brok sappig rundsvlees... dat de tijd had om te garen en uiteraard lekkere aardappeltjes !!! klaar in een tik voor jezelf !! justekes maar aanschuiven aan tafel en opscheppen, confortabel!! genieten zelfs als je héél weinig tijd hebt van gezond voedsel !!

    08-01-2014 om 12:54 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is weer 10 graden buiten !!

    Ik heb deze morgen mijn soepvlees opgezet ( met been) in de pruttelpot, je kan niet geloven hoe lekker dat dit gestoofd vlees  smaakt, vele lekkerder dan al dat super mooi en mager en vele duurder rosbief bvb.Dat zijn dus beginners fouten.... Omdat ik steevast voor een goeie kwaliteit kies.... heb ik dus de bal mis geschoten !! maar goed, in het vervolg , zal ik de lekkerste maaltijden op tafel toveren, die eigenlijk een almoes kosten , ook om het klaar te maken !! NOg eens op onderzoek geweest qua verbruik.... en het is inderdaad zo dat de laatste nieuwe  pruttelpotten (slowcookers) veel meer verbruiken dan de oudere modellen die enkel drie standen hebben en sommige zelfs niet eens... het timer gedoe en de snufjes dat je dus op een knopje kan drukken en de breidingswijze wordt dus aangepast .... sommige daar kan je zelfs in braden, maar in de plaats van 120 (max. 180 watt) moet je daar een nulleke achter zetten, als ik echt op de minuut wil koken zet ik zo een timerklok in het stopcontakt en steek daar de stekker van mijn pruttelpot in, even gemakkelijk.... maar met een fractie van het verbruik van de jongere modellen !!

    De duizend kilo's zand, keien en cement zijn weer bijna verleden tijd, maar je ziet gewoon de schuur zo opknappen !!Het is natuurlijk een hels karwei !!Maar we zijn dan toch weer een stukske verder en kunnen we de trap installeren, onder en naast de trap gaan we een kast maken en een modder ruimte met een bank om confortabel je laarsen te verwisselen voor pantoffels of in elk geval schoeisel waar geen klei aan hangt, ik heb ook al een héél tof idee gevonden om de laarzen omgekeerd dus met de zool naar boven te laten drogen !!!Dat is natuurlijk niet voor direkt maar het feit , dat ik het gevonden heb , wil dus zeggen dat het er al half staat

    Zo en nu aan de slag !! Molly is zo hyper !! en zo krols dat we haar nu maar in de hartjes schuur laten ravotten , daar kan ze dus op de balken lopen en overal achter gaan snuffelen, want ze is dus enorm nieuwsgierig !!en dan is dat gezeur en jammerend gemiaauuw  ook veel minder !!

    08-01-2014 om 08:44 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    07-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zevende januari !!

    en het is gewoon lente, ola!! pola!!, ge moet niet denken dat ik daar wreed content van ben hé !! integendeel, al die sloren van bomen en struiken zijn in de war en beginnen al te botten.. dus als er binnen X aantal dagen of weken .. het eens serieus vriest, is gans mijn klein paradijsje naar de verdommenis !!.. het klinkt natuurlijk wel héél egoistisch die IK-vorm, en uiteraard zit iedereen wel in hetzelfde schuitje die een tuin heeft!

    Maar goed een beetje Suspens in je leven is best wel goed, het zou anders maar wreed eentonig zijn of worden !!

    Als we zo aan het rijden zijn, smeden we ook wel plannen, ik zou graag deze zomer .... mijn groenten en bloemen helemaal zelf kweken, en liefst goed op tijd, we hebben nu licht en lucht en gezonde warmte in overvloed en reuzachtige vensterbanken waar heuse ikea-bakken als couveuse kunnen worden ingericht !! 

    ik wil een constante temperatuur .. maar zo een serre met bodemwarmte kost een arm en een been , dus gaan we daar wat op verzinnen , en tesamen met de methode die ik al heb bedacht ( en die bewezen heeft dat ze dus de max is !!) in de keuken en de slaapkamers opzetten !! het nodige materiaal is al aanwezig !! nu nog de kalmte en geduld opbrengen om ten 1e ons idee uit te werken en ten tweede , om dus de zaaien !! want ik denk dat begin januari toch wel héél vroeg is om te beginnen met  moestuintoestanden !!

    Toen ik buiten frietjes aan het bakken was, bedacht ik, verdorie we zouden gemakkelijk buiten kunnen eten !! 

    Ik krijg zowiezo al visioenen om lekkere bruchetta's klaar te maken , met brood en kaas en heerlijke tomaten uit eigen tuin !! het water komt in mijne mond als ik er aan denk, want lekker eten moet niet altijd duur, ingewikkeld of tijdrovend zijn!! vraagt dat maar aan mijn maatje voor het leven !! 

    Die kent onder tussen ook wel het klappen van de zweep ( omtrent lekker eten ) 

    07-01-2014 om 13:46 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons ontbijtje was weer heerlijk !!

    Dus kunnen we er weer tegen aan klappen !! 

    We gaan de bus op de koer  rijden ( in zijne achteruit, effekes vingers kruisen want het oude beestje heeft meer dan duizend kilo's in zijn ruim , en dan nog bergske op pff , afwachten !!)

    Als we lange ritten rijden, dan heb ik een klein tasje met een breiwerkje erin, je raad het al, een sok , die op vijf naalden gebreid wordt !! van deze keer heb ik gekozen voor een dubbele hiel !! het duurt iets langer, en het is wat uitzoeken, want ik brei dat uit mijn hoofd, en omdat de steken verspringen telkens je gemindert hebt aan de kleine hiel.. steeds een beetje puzzelen hoe de volgende rij verder moet gebreid worden !! want elke rechtse steek wordt dus twee maal gebreid !! tot nu toe zit ik nog goed !! en ik ben al de spie van de kous bezig, ik denk om de dubbele hiel ( dus versterkt) op de zool van de kous in het midden te laten uitlopen op een punt, maar het is uitzoeken geblazen, af en toe leg ik het breiwerk aan de kant omdat er weer iets speciaals te zien langs de weg, bvb, zilverrijgers, buizerds, ( spechten, ik wist niet dat dit zulke mooie vogeltjes waren wat een mooie kleuren) maar ook herten en reeën toen we binnen-door naar Bourbonne reden heb je daar een feestzaal, met een grote tuin ( de zijkanten zijn héél erg verwildert en daar staat soms een vos op de uitkijk, hij is echt geen bang type , want ik kon onlangs aan zijn snuit zijn dat hij grijs haar heeft, dus niet meer heel erg piep !!Boertjes pas op jullie kippen

    Gisteren was het spinazie ( grove bladeren, dus geen gemalen  koeie pladesters) ik had dus lekker vers bio spek , en een paar vlaamse worsten, het spek heb ik dus lekker uitgebakken in de gietijzeren koekepan, dat  is echt een must voor lekker gebakken krokant en toch niet verbrand spek !!

    Voor vandaag weet ik het nog niet, als de pizza deeg  nog goed is maak ik meschien een Cazone !! of eens gratin ... surprise !!

    07-01-2014 om 09:30 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    06-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en bij keukens horen

    dampkappen en gootstenen en werkbladen !!













    06-01-2014 om 15:10 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voila we zijn terug van de DHZ...

    Ik heb  om te bewijzen dat ik altijd nogal een serieus meiske ben , een paar foto's genomen van keukenmeubels ( de gewone prijzen) en ook een paar soldekes, dat zijn diegene met de gele prijzen !! kijk en geniet !!



















    06-01-2014 om 15:08 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is droog !!

    Gisteren tussen de buien door naar den tuin geweest en geloof het of niet er stond een annemoontje in bloei !!Het stuk van de moestuin dat al omgefreesd is en ligt te wachten tot het seizoen om in de moestuin te ravotten.... is helemaal dicht geslagen!!

    De andere kant daar staan prei, spruitjes  eeuwige kool of eeuwige moes wordt het ook wel genoemd  die doen het allemaal nog uitstekend !! en of je het geloofd of niet, ik heb zelfs kleine selderkes in de tuin, die niet vervrozen zijn !!

    We weten nu wat we graag lusten, we weten ook wat goed gedijt in onze tuin, en wat maar halvelings lukt gaan we niet meer zaaien of planten !! Onze moestuin is te klein voor aardappels, en voor het geld dat wij betalen in Belgie... is het niet eens de moeite, want het plantgoed kost meer !! ook bloemkool neemt voor hetgeen het dan volgroeid  voorsteld  niet de moeite, het pakt maar plaats in beslag !! 

    Wij gaan dus wel  veel tomaten zetten, ook prei en selder, erwtjes , boterboontjes sluimerwtjes  en uiteraard onze zwarte staakbonen !!Omdat mijn zaaigoed een deel beschimmeld is , zal ik een pakje moeten bijkopen , het is duur maar het is het waard !!

    Uiteraard ga ik ook terug pattisons zetten alléén al om de mooie spectaculaire planten te zien groeien !!! is het een must !

    Ons Molly is in alle staten, de hormonen razen door haar lijf en is echt enorm bedrijvig... !! Het mannevolk dus Theo en zelfs Jef zijn dus de slachtoffers bij uitstek , om haar affectie op bot te vieren, Jef heeft al een paar keer gegromt en Theo verschiet zich op tijd een ongeluk omdat ze dan op hem springt en hem zachtjes bijt , en tegelijkertijd een soort gillend geluidje maakt !!

    knotsgekke poes !!

    Ik ben het ook eens met onze burgemeester ( ik bedoel dus die van Antwerpen)Dat hij de Moslim-tereur de ergste vind sinds het HItler tijdperk !! .. waar al die miserie gaat eindigen weet ik niet!!

    Zou ons generatie toch nog een wereldoorlog voor de kiezen krijgen?, Het zou te mooi om waar te zijn , dat er een generatie zou geleefd hebben zonder oorlog in Europa !!

    06-01-2014 om 09:39 geschreven door myrthe


    >> Reageer (2)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lies
    blog.seniorennet.be/lies
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!