Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    26-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theo wist me te vertellen dat het code oranje was in bepaalde delen van Nederland!

    Wel het is hier ook vele kouder geworden ( ikke hééééél blij !!)

    Dus kruipen we straks lekker vroeg onder de wol , Theo die is nog vollop bezig aan het schroeven en het meten !! .. ik heb medelijden maar ja, het moet af !! de tijd begint te dringen !!

    Ondertussen heb ik in bolognese saus gemaakt voor 3 a vier keer lekker smullen,met deze vleesragout kan je vele (lekkere kanten uit) hetzij met pasta, hetzij met brooddeeg ( pizza ) met 800 gram kidneybeans... en brood, (chili con carne )..... maar ook onder een laagske puree ... (ovenschotel)of gnocci !!, maar ik heb ondervonden dat de gnoci (redelijke grote stukjes  en uiteraard zelf gemaakt) héél lekker is met erwtjes en worteltjes.... heu  gen conserven,  in het slechtste geval diepvries !! echt om duimen en vingers bij af te likken !!

    Daar waar de kippen hun  hok komt gaan we helemaal inrichten, zodat het echt plezierig wordt om naar te kijken, heeft de tuin nood aan een wiedbeurt... ( gene wiet om te smoren hé ) dan laten wij onze madammen los !! is alles netjes dan mogen ze op hun mooi privéterein dat helemaal volgens den boerenstiel zal omheind zijn, het zal zelfs hééél mooi zijn en de tuin krijgt weeral een opwaardering, ik wordt er zowaar nog blijer van !!

    26-01-2014 om 15:33 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geweldig !!

    Het redelijk groot hok begint vormen te krijgen, Theo is dat in de ruitjesschuur aan het bij mekaar schroeven !! zo uit de losse pols afgaande op onze ideetjes hoe een modern , mooi en toch niet te popperig kippenhok er moet uitzien !!Omdat we dat zo doen, moeten we dan achteraf gezien soms eens iets aanpassen en het hok begint echt proffesionele vormen aan te nemen ...Omdat we in het begin rond de 10 kippen gaan houden ( maar wel het hele grote soort) moet het hok toch ook bepaalde afmetingen hebben !!

    IK wacht nog op een reactie van een hobbyist , ik wil 4 wyandottes overnemen die hij teveel heeft ( geboren in 2013) uiteraard mechelse koekoek of izegemse koekoek en dan ook nog een paar Barnevelders !!

    Ooit in een vorig leven toen ik nog erg piep was, hadden we een gebuur en die hadden engelse kiekskes en dwerggeiten,en diene mens  zijne zjolosie , zat meer in  onze (rozen)tuintje te wroeten en te knabbelen dan in zijn eigen paradijs !! dus al wat ook maar kriel noemt daar krijg ik nu nog kippevel van !! om in de spreekwoordelijke trend te blijven !!... dat is ons prototype , later zullen we hier en daar waarschijnlijk nog wel een hok ofzo bij zetten of in een schuur voor de kippetjes een plekske reserveren !! maar voorlopig zal ik al blij zijn , dat de beestjes niet ziek worden, en ze mijn niet gewenste vegetatie ( onkruid)  opruimen en de vele slakken elimineren 

    Voor vandaag als het hok eindelijk klaar is !!!

     de boel een beetje opschuren en verven.. de binnenkant met witte grondverf en de buitenkant met een goeie verf voor buiten .... later gaan we nog wat schuilplekjes in mekaar timmeren ( lommerte in de zomer)en een broedbak of twee voor de kippen die broeden !! want dat zou ik toch wel graag willen !! ( kleine tjiepkes in een afgesloten kooi, voor mijn andere beestjes en uiteraard voor de beesten van de buren... en de vossen!!

    Zo vandaag spaghettisaus in mekaar flanzen en daar wordt uiteraard de pruttelpot voor gebruikt !!

    26-01-2014 om 11:40 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    25-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk gegeten

    simpel maar lekker , spinazie (diepvries) stoemp met fisch vingers !! 


    Theo is de nesten aan het hok aan het zetten !! en dan kan de zaak verder worden afgewerkt !! 

    het zaaisel van de radisio, ofwel rood witloof, hier is dat dus chicorei sauvage !! is al vollop ontkiemd, de rest laat nog een beetje op zich wachten.... 

    Als ze bekwaam zijn dan ga ik de plantjes in de volle grond zetten !!...

    Het is een klein beetje bitter, maar niet gelijk witloof !het smaakt hemels met kerstomaten en biefstuk !! 

    Het groen dat nu nog in de tuin staat zal vlug ontdekt worden door onze kippen denk ik !!

    daar ben ik blij om...want tenslotte gaat er héél veel groentenafval verloren en daar komt nog eens bij dat het prima slakkenvangers zijn !!Hopelijk vangen ze , ze allemaal !! 

    Er zijn zoveel mooie kipperassen dat het echt moeilijk wordt om te kiezen, 















    25-01-2014 om 13:25 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het heeft gelukkig een beetje gevroren !!

    Heerlijk.. dan geraken al die slechte bacterïen en virussen kapot !!....zachte heelmeesters maken stinkende wonden, en dat is met zachte winters ook zo.. al het venijn blijft leven en hele epidemie's breken uit ( griep, mazelen, de rooie hond, de windpokken etc.)voor de dieren is dat niet anders ... daarom dat er vele mooie wilde vogels uitsterven....en omdat er nu veel meer bio dieren... gekweekt worden, kunnen die besmet worden doordat de externe gevleugelde dieren ook bij hun kunnen geraken ( eten en drinken uiteraard) vandaar dat de zeer besmettelijke vogelpest of griep zoveel ellende veroorzaakt !!...

    Maar genoeg over die ellende... want ik ben dus blij , de vries moet maar eens een paar dagen aanhouden en uiteraard niet regenen, zodat het niet te gevaarlijk wordt op de baan!!

    Het massaal grote mooie kippehok is bijna klaar en we gaan dat binnen schilderen in het wit!!

    Alhoewel ik laat kom schrijven, ben ik steeds heel vroeg op... en verslind ik alle letters die ik kan vinden over kippen , kippekoten, kippevoer, kuikens broeden, rassen ( en geloof me er zijn veel rassen meer dan 400) 

    Om vieze beesten uit het nest te houden , zou je tabakstelen moeten gebruiken als nestmateriaal in de plaats van gebroken stro !! 

    Niet erg realistisch... ik denk dat we daarvoor naar de kanten van WErvik zullen moeten omdat ik denk dat daar nog tabak wordt geteeld voor de tabaksindustrie !!

    Maar een ander alernatief is dus gedroogde varen bladeren als nest materiaal, we hebben in de buurt natuurlijk veel varens staan, maar ik denk niet dat dit nu het goeie moment is dus zal het voorlopig dan maar schavelingen worden , die we zowiezo als strooisel gaan gebruiken !

    Wat we in het begin aanmoeten met die eitjes als we ze dan1X gaan gebruiken omdat we zeker zijn dat er geen medicatie residu's in de eieren aanwezig zijn weet ik niet, wij gebruiken wel veel eitjes maar pakweg alle dagen een eitje of 7 -8 is toch wel veel !!!

    Ik zou ze zoals in de ouden tijd kunnen opleggen ( in gesmolten varkensvet)... niet moeilijk maar dan heb je steeds hard gekookte eitjes, voor de koude schotels bvb.

    of ze als geklutst ei invriezen voor de culinaire baktoestanden !! 

    Verkopen is ook een optie... we zien wel !!

    25-01-2014 om 10:24 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    24-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is kouder en uiteindelijk is het opgehouden met regenen !!

    Toen we gisteren kippevoer drinkbak en voerbak gingen kopen zagen we dat er sneeuw in de bermen lag !!

    Dus mijn neus heeft mij niet in de steek gelaten.... ik had werkelijk de sneeuw op voorhand geroken... hoe noemen ze dat helder ruikend?... 

    Onze nieuwe plannen ( kippen) brengt natuurlijk weer meer ambiance in ons huishouden...

    Ik ben vast besloten, om ook Mechelse koekoek te gaan kweken !! Het is een oud ras..ik vind ze ook enorm mooi... ze zijn héél groot, grof gebouwd, ze hebben heerlijk vlees ( als ze de pot in gaan) en leggen grote eieren !!

    De echte legkippen daar kan je niet mee fokken, ze zijn werkelijk gemaakt om eitjes te leggen !! en we gaan die daar ook daarvoor reserveren... maar ik wil dus ook een klein arsenaal neerhofdiertjes !!  en niet alléén voor de sier... Wel met het gezonde concept , we doden maar een diertje als we het echt nodig hebben, en het zal eerst een fantastisch leven hebben gehad !! niet in donkere kleine kotjes... maar vrij rondscharrelend op ons erf !!

    Ik zal Theo over het laatste onderwerp nog moeten overtuigen, maar 1X hij een zelfgekweekte koekoek heeft geproefd... zal hij vlug overstag gaan ( als hij ze maar niet moet slachten)

    We zullen dus nog wel meer spullen voor de kweek van tjiepkes ( kuikens) moeten kopoen !! maar dat nemen we der met plezier bij,!! 

    24-01-2014 om 09:58 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    23-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voila, deze middag lekker brood! met zelf gemaakt beleg

    Deze avond waarschijnlijk  een schapenherderchotel !... en dan verder onze zaak plannen om het kippenhok te maken en de ren!! de eerste dagen moeten ze toch binnen blijven om het gewoon te worden !! en hun eten en drinkbak te leren kennen !!

    zodat we ze s'avonds mooi kunnen opsluiten in hun hok !!We gaan wel een grote veilige ren maken , tegen dat we wat minder in de buurt zijn ( vossen enzo ) zodat ze toch van harte kunnen scharrelen, maar het is eigenlijk wel onze bedoeling van er echte scharrelkippen van te maken, en  omdat we ze super bio willen laten worden , gaan we dus zorgen dat ze in de eerste plaats gezond worden/zijn.. dus de eerste weken gaan we de eitjes die ze leggen niet gebruiken !!

    en met een potje drollekes naar de veearts !! 

    23-01-2014 om 12:15 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben aan de zeer late kant !

    Dat heeft te maken met mijn behoefte naar veel informatie!! ... 'mijne pc  is de laatste twee uur zowat binnenste buiten en onderste boven gedraait.. en inderdaad weet ik nu al vele meer !! 

    We gaan dus een tiental kippen adopteren.... en omdat we eigenlijk niets weten van deze beestjes wil ik me toch wel wapenen, tegen ziektes, de pro en de contra's .... hoeveel plaats ze nodig hebben om te slapen, hoe moet een hok ingericht worden , een veilige ren , wat eten ze, welke ziekte's kunnen ze krijgen etc. 

    1 voordeel, mijn vorige ( overleden) partner was een duivenmelker in hart en nieren... maar is uiteindelijk gestopt omdat er ook in dat wereldje enorm veel gesjoemeld werd/wordt... zeker als je op de grote fond speelde... Hij zweerde bij natuurlijk bestrijdingsmiddelen ,als het kon, maar de dierenarts daar was hij dus ook vaste klant met potjes uitwerpselen, want trichamona's ,cosidiose ( pin me niet vast op de schrijfwijze) wormen etc. daar is dus menig gesprek over gevoerd!! gezond in de mand als ze ingekeefd werden en doodziek als ze terug thuis waren geraakt !! ..

    Maar goed!! ik wil me dus zo goed mogelijk wapenen tegen de vogelgriep etc.... 

    Omdat het echt een slappe winter is zullen er veel vogelsoorten ziek worden/zijn en sterven !!

    Kippen horen daar ook bij !! dus !! het zal direkt alle hens aan dek zijn...

    In de eerste plaats hadden we gekozen om brahma's en Mechelse koekoek te kopen, maar het aanbod van de kippen die we nu gaan kopen was te aanlokkelijk om te laten schieten !!

    Zodra Theo gedaan heeft met het laatste stukje van het terras dat nu uitgebreid is tot aan de trap... gaan we dus inkopen doen en om kippevoer, drinkbak en etensbak !! 

    en gaan we uiteraard een kippehok en loopren maken !!

    We zoeken wel een mooie haan ( liefst koekoek of brahma's) eentje die ergens moet verhuizen omdat er al een haan is  of omdat er gstopt wordt met een hobby... Onze politiek van dieren in nesten verder te helpen , wordt weeral doorgetrokken, we kunnen het blijkbaar niet laten.

    23-01-2014 om 10:52 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    22-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We kunnen waarschijnlijk spotgoedkoop aan legkippen geraken !!

    nog eventjes wat meer inlichtingen verzamelen !!en als alles goed is voorbereidingen treffen om de lady's te huisvesten samen met hun haantje !! 

    22-01-2014 om 18:33 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn aan onze volgende stadium van onze droom aan het werken...

    Namelijk  legkippen !... we gebruiken sommige weken echt veel eitjes !! en t'ja het is zo lang geleden dat ik nog eitjes geproefd heb van echte scharrelkippen , en we hebben dikwijls zoveel tuinafval .... dat ik soms denk foei, zoveel goed spul en dat moet naar de compostbak !! menig kip zou daar een sprongske voor maken !! Ik zou het liefst uiteraard een beetje mooie kippen hebben en jongst leden heb ik een blogje gevonden van mensen die in hongarije verzeild zijn geraakt en die hebben Bramah's waauw prahtige beestjes !!

    Ik weet uiteraard niet hoeveel die dieren kosten !! maar goed... voorlopig is het nog een droom.... in de eerste plaats voor de eitjes , maar ook wel om mij/ons te helpen onkruid te bestrijden !! ik wil dus een verplaatsbaar  hok met ren !! dus nog eventjes  de zaken bestuderen.... het moet geriefelijk, degelijk mooi , economisch, ruim en verplaatsbaar zijn !! lap  we zullen weer overuurtjes draaien !!

    22-01-2014 om 16:43 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is hier mistig , klammig en koud !!

    Toch kan het mijn goed humeur niet temperen, want ik heb vastgesteld dat mijn uitgedokterd experiment ( correctie ons experiment) hoogst waarschijnlijk zal slagen !!... na een dag of drie, kan ik zien dat bepaalde pepertjes en paprikazaadjes ontkiemen, ze komen lekker opgezwollen naar de oppervlakte ....

    Ik had een beetje twijfels omdat ik de verwarming in de keuken s'nachts uitzet ... en het in de  kast dan s'morgens een graad of 16 is ...paprika's en pepers moeten volgens goed ingelichte bronnen ontkiemen tussen de22 en25 C°  dus ongeveer een 10 graden te weinig s'nachts, maar als ik dan een logische gevolg trekking  maak is het in de natuur toch ook altijd koeler s'nachts, zelfs bij een hittegolf!! en blijkbaar denken de zaadjes dat ze in een natuurlijke habitat terecht zijn gekomen, nog eventjes opzoeken of ik al een paar spagheti-courgette's kan zaaien ( eventueel in een koud serreke ) .. en ik ga ook al prei zaaien, sommige bronnen zaaien nu al hun tuinbonen en erwtjes voor in huis.

    Dat ga ik zelf niet doen, omdat ik verleden jaar ondervonden heb.... dat dit weinig of niets uithaald, de piepkleine erwtjes of boontjes hebben verschillende dagen nodig om zich "te herpakken" en de boontjes of erwtjes die je direkt in de volle grond steekt , halen hun vroege zusjes en broertjes met gemak in !! 

    Het is volgens mij ook vele omslachtiger , omdat je voorzichtig moet zijn met de kleine worteltjes en steeltjes van de piepjonge plantjes !! ..

    Vandaag de laatste schotten op hun plaats sleuren en is de lijdensweg van Theo ( die soms in dikke vieze rook moet staan , doordat hij de schotten op maat moet zagen met de cirkelzaag ) ook voorbij !! Het is prachtig materiaal, dat zich uitstekend leent voor zulke projekten, maar het heeft de nadelen van loei zwaar te zijn, en om in te korten en op maat te zagen het vreselijk stinkt , doordat de wrijving van het zaagblad in het hout dat doordrenkt is van betonwater ... en daardoor  dus schroeiplekken veroorzaakt !

    Vandaag boterboontjes.... met een lekkere kortelet !!

    Ik heb ook DE METHODE gevonden om mijn gietijzeren kookspullen netjes te onderhouden !! Daar ben ik dan ook weeral superblij mee !! Ik doe dit nu een week en heb echt veel tijdsbesparing en meer ruimte uiteraard in de afwasmachine !!

    H

    22-01-2014 om 13:46 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    21-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is plezierig !!

    Ik heb lekker nog een zaadjes bestelling gedaan bij het vlaamse zaadhuis, ik weet dat deze firma honderd procent deugdelijke kwaliteit heeft !! en elk pakje zaadjes  is minstens een euro goedkoper dan hier !! 

    de  blauwe bonen die ik verleden jaar bijna negen euro heb betaald  hier in Frankrijk kosten nu bij deze vlaamse firma nog geen vier euro  .... 

    Ik ga het wel laten opsturen naar hier .... De tip heb ik gekregen van Cecile ook een blogmaatje !!

    Verleden jaar heb ik bij de nederlandse firma bakker besteld, en heb werkelijk  dure troep gekregen met een geschenkje waar ik niet echt op zat te wachten... en van al dat dure spul is er werkelijk niets , maar dan ook niets blijven leven !!! gatverpielekes !!

    Ik heb nog verschillende soorten tomatenvarïeteiten besteld, waaronder een soort die per vrucht meer dan 1 kg kan wegen ( lekker voor soep en sauzen) ik heb ook een ananastomaat, en eentje die op citroen trekt !

    OOk  boeren tenen besteld ( beruchte grote bonen) die ik in de tomatensoep gebruik heerlijk lekker !! 

    21-01-2014 om 19:17 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de winter, surtout in januari gaat het allemaal wat langzamer !!

    Ik ben allang blij !! dat wij ons hier met onze zessen  , ons hartje kunnen ophalen, want niet alléén wij maar ook onze troetels vinden het hier gewoon hemels !! 

    achter onze poorten voelen wij ons geweldig, niets moet en bijna alles is mogelijk.... we doen wat we het liefste doen, en dus hebben we gewaar geworden dat het niet zo nauw komt met de tijd , het is nog redelijk lang donker.... en een uur vroeger beginnen werken zal uiteindelijk ook niet veel meer zoden aan de dijk brengen, we kunnen beter zorgen dat we gewoon ons ding doen zonder ons uit te putten, want er zullen nog redelijke zware karweitjes op het menu komen te staan, en voorlopig is het echt dus zorgen dat we alles op een gemakkelijke en veilige manier zullen kunnen aansleuren, want daar gaat het op aan gaan komen, de meeste materialen zijn log, en zwaar !! en soms onhandelbaar als het op tillen aan komt dus moeten we zorgen dat we niet als een ballerina op ons tippen moeten lopen met de zware marchandise !!

    Ik heb nog zes containertjes met bloemen gezaaid, en omdat ze koud en licht staan hoop ik dat het mooie forse planten zullen worden, ... ik weet het , het is héél vroeg, maar wil ik vroeg plantgoed, moet ik er vroeg aan beginnen, de commerce die jonge planten verkoopt in de lente die zijn nu ook al bezig !! sommige groenten en bloemen zaai ik in een verwarmde en verlichte bak, soms gewoon afgedekt, en dan andere gewoon in containerkes open en bloot !! in een onverwarmd vertrek !! ...

    UIteraard heb ik nog niet alles gezaaid voor sommige groenten en bloemen ga ik wachten tot eind februari !!

    Omdat Theo zich veel moet bukken gauw iets luchtigs in mekaar geflanst ... eerst een goeie soepkom tomatensoep, en daarna een paar lekkere bruchetta's... ( er zaten geen graatjes in, het schoof goed binnen !!) deze avond een kip-curry-macaronischotel , van de vriezer  ( maar wel uit eigen keuken ) Zo we gaan verder bakkelijen..... 

    IK denk dat Molly haar krolse periode voorbij is, in elk geval ... zit ze niet meer hysterisch te jammeren !!

    We laten haar nu spelen in de hartjes schuur maar zorgen wel , dat ze niet naar achter kan, sommige geburen vertrouw ik voor geen haar, ik heb al gezien dat ze gewoon naar poezen rijden en die beestjes dan gewoon omver rijden... ik heb ook al dooie poezen gevonden en daarom .... Molly moet op ons erf blijven ,dus in de schuren en de koer !! 

    21-01-2014 om 14:14 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De knal blauwe hemel ... van een paar dagen geleden

    Is echt temps passér !! Het is helemaal grijs !! niet echt aangenaam !! 

    Vandaag gaan we al de schotten naar boven hijsen !! zodat we der ferm kunnen invliegen !! ik ga pas foto's maken als het geheel met trap en al in mekaar is gestoken !! 

    zo en nu aan de slag !!

    Ik moet dringend een paar inlichtingen  opzoeken want ik zou dolgraag zelf champignons kweken !! maar voor ik het kostelijke broed ga aanschaffen eerst, uitzoeken, hoe dat in mekaar zit, en wat ik er allemaal mee kan !! als het dan uiteindelijk gelukt is, de voor en de tegens !! 

    21-01-2014 om 10:28 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    20-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Den dag zit er bijna op !!

    Het is een pak kouder geworden ... en volgens mijn bescheiden gevoel zit er sneeuw of zoiets in de lucht !!

    Nadat ik mijn schrijfkriebels heb afgewerkt deze middag Theo zijn werk gaan bewonderen, en met zijn instruktie's de knoppen  van de electrische lier bedient, en zo een zwaar schot ( +/- 45 kg droog, als ze nat zijn mag je der nog een kilo of 10 bijvoegen) .... en het ging als een fluitje van een cent !! 

    Omdat ik nu meer petunia's wil ga ik ze dus ook nu al zaaien !! dus in het vorige centre de jardin , waren die nog niet aanwezig !! en zijn we dan hier maar in de buurt geweest, ook mijn erwtjes zijn onder tussen al aangevuld, en zodra het weer het toelaat ben ik van de partij !! 

    ik heb van deze keer ook kleine ronde courgettekes gekocht, de vorm van een kanonbal, om lekker op te vullen en dan in de oven MMmmmm... en kerstomaatjes en nog een paar andere soorten !! kom ik tomaten tegen die ik niet ken , en het pakje zaad is betaalbaar, dan schaf ik me dat aan...

    Of je het gelooft of niet ik heb ook nog rood witloof in de moestuin staan, die ga ik dan toch morgen der uit halen en met wat frietjes en een biefstuk  op tafel toveren !!

    Ik heb trouwens ook al nieuwe gezaaid  en nu maar spannend afwachten hoelang het gaat duren eer de pepers en de paprika's ontkiemen en er een groene schijn op de zaaibakjes komt !! 

    20-01-2014 om 17:33 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tijd van toen !!

    Gisteren heb ik dus tomaten groenten soep gemaakt van onze eigen tomaten, prei en selder !! mensen dat is toch wat anders ...Als ik die soep aan het oplepelen ben, dan denk ik terug aan mijnen kindertijd, dat ik samen met mijn grootouders ook soep zit te eten ,gemaakt van groenten  die mijnen pepéé zelf had gekweekt in zijnen hof !! Ik moet ook nog denken aan de vrijdagen , dat de mosselman langskwam en dat mijn pitteke ( oma) dan een moot kabeljauw kocht , als die dan op mijn bord lag ( met gestampte petatjes en botersaus) dan kon je daar zo plezierig schelpkes van halen!! ( toen was dat samen met mossels en haring armen mensen kost ! ) Als ik nu naar de moten vis kijk een paar flinterdunnen plakjes waarvan het (hoge)prijskaartje groter is dan het stuk kabeljauw zelf !!zucht ik ne keer , en laat mijn goesting van vis eten maar voor wat het is, ( rijke mensen eten )

    20-01-2014 om 11:18 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het heeft al pijpestelen geregend !!

    De planning was dat ik vandaag de eeuwige moes zou verplaatsen in de tuin, en nog wat prei uitsteken en in de vriezer steken !! maar dat was dus zonder de regen gerekend !!

    Het experimenteel verwarmd serreke doet het uitstekend overdag!! met de hulp van de verwarming in huis, doch s'nachts als de verwaming uit staat is het nog iets of wat te weinig dus zullen we dat moeten aanpassen !!!

    S'nachts is het in de serre maar 15  graden en de kleine pepers moeten om te kunnen ontkiemen tussen de 23 en 25 graden hebben !! Dus nog eventjes de zaken aanpassen !!

    Theo gaat vandaag de zware lier bevestigen zodat we verder kunnen  doen op het eerste verdiep met de uitbreiding van het terras !!

    20-01-2014 om 10:13 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    nick
    blog.seniorennet.be/nick
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!