Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    02-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voila sé !! we zijn terug op ons erf !!

    Een paar dagen belgenlandje !! aléé , als ge dat zo kan noemen hé, donderdag  na de zessen dus in de vooravond in antwerpen geraakt, ik ben niet tot bij den huisdokter geraakt,.... de weinige post gecontrolleerd, en dan eventjes bekomen..... vrijdag eerste werk om appels vier bakken van 8 kilo.. belgische jonagold !! en daarna boodschappen gedaan, naar den Api zoals Theo dat zegt, c1000 en den boerenbond voor tabakstelen, ... dat is tegen de vieze beesten in de legnesten van de kippen, daarna gezellig naar opa

    gisteren ook nog een hele toffe dag gehad met vrienden... de uren vliegen dan voorbij !! en vandaag om onze kippen geweest... het was redelijk rumoerig in de laadruimte want ze waren al van den eerste keer de pikorde aan het vast stellen en dat ging niet zonder slag of stoot !! 

    Het was heerlijk om te rijden !!! en we zijn blij dat we terug zijn !!! in ons mini-paradijs ( in wording) terwijl dat we der niet waren is de laatste bak paprikazaadjes ook beginnen kiemen en staan in alle bakken dus miniplantjes !!! Ik heb van den Api puntpaprika's meegebracht en de zaadjes ga ik dus ook zaaien  !! 

    Ik ga dus morgen een super hammeschijf in de pruttelpot klaarmaken en daar ga ik op de 1e of andere manier die paprika's in verwerken !!! 

    En nu  nog een telefoontje plegen om iemand te bedanken ...; voor de gezellige zaterdag ... met al die kleine mini-mensjes !!

    02-02-2014 om 19:28 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    30-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het is bewolkt maar droog en de temperatuur valt mee !

    Het golfplaten dakje is er nog niet op geraakt!! dat is dus een beetje uitgesteld !! maar het gevaarte staat al op zijn plaats.. zodat de verflucht ( buitenkant) wat kan wegwaaien !! ik kan me voorstellen dat de kippen evenveel last hebben van die chemicalïen als wij, en ze zijn zoveel kleiner !! dus we gaan het niet zoeken.

    Ik heb onlangs een artikel gelezen van kuikentjes die dus in de keuken  onder de lamp gekweekt werden, de mensen gingen dus gourmetten ofzo iets, in elk geval er kwamen kleine pannenkes met tefal aan te pas,

    Toen het toestel aan werd gezet, vielen 1 voor 1 de kuikentjes in zwijm... in paniek werd dus het toestel buiten gezet, er zijn verschillende kuikentjes dood, en anderen herstellen nog... 

    Ik wil maar zeggen dat kleine diertjes nog vele heftiger reageren dan wij grote mensen van gestalte !!

    Tefal moet dus bij het verwarmen giftige dampen verspreiden, althans voor  1dags kuikentjes 

    30-01-2014 om 09:19 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    29-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er vliegen hele kleine vlokjes sneeuw....

    Toch maak ik me sterk dat we vandaag het kippenhok verder kunnen afwerken ( het golfplaten dak  en de isolatie voor het dak moet nog bevestigd worden) Jammer dat we niet alles rechtstreeks buiten kunnen doen maar ja sé, het is winter !!

    29-01-2014 om 11:18 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    28-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Belgische trots "frietjes"

    Ik bak die dus op de oude manier in ossewit... ik hoor verschillende mensen snuiven !! slecht voor de cholesterol enzo.. ik ga dat niet betwisten !! absoluut niet maar maisolie is vele slechter als het meerdere keren opgewarmd word met dien verstande, voor frieten tussen de 160 en de 180C°... en het smaakt ook zoveel lekkerder en je eet er belange zoveel niet van !!

    Maar na een paar keer moet je dus de pot gaan proper maken, want gelijk wat je gebruikt het moet ververst worden, olie of vet hup weg ermee!! naar het containerpark , naar de  vaten met afgedraaide olie !! rundsvet is dus een ander paar mouwen, ik gebruik daar de lege kartons van drank voor, melk vruchtensappen , je snijd dat open zodat je een pak hebt van een liter en giet daar je gesmolten vet in en laat het rustig afkoelen naderhand doe je het in de speciale bak voor het containerpark ( dat wil dus zeggen dat wij dat meenemen naar antwerpen, want ik heb het nog niet gezien in bourbonne )

    en dan gebruik ik terug een ouderwetse maar zeer efficïente manier om de(buitenste) pot en de binnenste kuip uit te wassen ik doe de bak een kwart vol met water een geut afwasmiddel en een soeplepel of twee soda kristallen, de frietpot die al schoongeveegd is met keukenrol, aanzetten en aan de kook brengen,

    het water dat nu erg heet is een beetje aanlengen met koud water en je zou normaal gezien al de aangebakken vetresten... moeten kunnen wegvegen zonder echt te moeten schuren, met een vodje en wat van dat sodawater de buitenkant reinigen, gaat ook vliegensvlug... en daarna de zaak even met schoon water naspoelen en afdrogen, je frietpot/pan is terug fonkelnieuw... en klaar om terug gebruikt te worden !!

    28-01-2014 om 13:48 geschreven door myrthe


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is droog en weer een beetje minder koud !!

    Op de tocht staan in de ruitjesschuur  heeft bij mij weeral voor een zere keel gezorgd!! ik heb zowiezo een gevoelig spreekaparaat.

    Het plezierige nieuws is dat er weeral een bak begint te ontkiemen in mijn verwarmd serreke !! 

    Vandaag de binnenkant van het kippenhok in het wit zetten en zorgen dat het gevaarte in de tuin kan belanden !!...

    We zijn druk met ons kippen bedrijf !!... We gaan toch maar geen batterijkippen nemen, we denken dat deze kippen niet echt héél gezond zijn in verband met antibiotica, en jaren geleden heb ik al eens serieuse problemen gehad... dat bijna geen enkele antibiotica wou aanslaan en mijn leven daardoor echt bedreigd werd.... ik moet dus dingen gegeten hebben die vervuild waren met antibiotica....vandaar dat ik dus echt terughoudend ben en liever een euro of tien meer uitgeef !!... het is erg voor die beestjes... maar onze gezondheid, en ons leven gaat voor !!Wyandotte  zijn dus de beestjes waar we mee willen beginnen.. Wyandotte !! zachte karakters en goeie kloeken als het er op aankomt.... om een toom kuikentjes groot te brengen....ze zijn redelijk groot !! en leggen ook nog eens veel en grote eitjes !

    28-01-2014 om 11:19 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    27-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de mensen die kippen en andere vogels bezitten

    Heb ik volgend interesante lectuur gevonden, ik copïeer de link, het is in pdf...

    Hier staat werkelijk enorm veel in over ziektes  bij pluimvee en vogels in het algemeen !!

    copieren en in je werkbalk plakken !! zeer uitgebreide informatie !!

    http://www.hoenders.net/kleinveedestermeeuwen/files/Pluimveeziekten.pdf

    27-01-2014 om 16:40 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De pannekoeken smaakten heerlijk !!

    Ik had dus verschillende soorten siroop op tafel gezet, confituur , echte boter en ook rietsuiker( gewone blonde)... het simpelste de rietsuiker dus, smaakte het beste !! ... uiteraard heb ik de woefkes en ons molly ook getrakteerd .. ( en of ze het kennen) , je zou het moeten zien als ik de koeken aan het bakken ben zitten ze met zijn vieren rond mij en houden alles héél goed in de gaten !!

    27-01-2014 om 13:06 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is droog !! en minder koud dan gisteren !!

    Gisteren onder avond spannende momenten mee gemaakt !!

    Theo had de beestjes buiten gelaten zodat ze nog even op de koer wat konden spelen!!  maar was vergeten dat de deur naar de tuin in de hartjespoort open stond,  wij doen normaal die deur dicht zodat Molly in de schuur kan spelen en op verkenning gaan in de gebinte(s en op de balken van de grote schuur)Maar Molly is dus verduvelt om in de tuin op verkenning te gaan en zolangs de tuinen van de dichtste geburen de wijde wereld in te trekken, en ik heb daar een hemelse schrik van, ( het waarom heb ik al eerder beschreven)

    Goed hij laat ze buiten.... en jawel hoor, een half uur nadien :...... "chit !! " de deur van de tuin stond open !!

    en uiteraard geen molly meer te bespeuren, roepen hielp niet en het was serieus aan het regenen !! pfff... met ons tweetjes gezocht... niets, onder tussen was het al donker... en hebben we besloten van de zaak maar bezig te laten we zien wel... maar toch om het uur of ik of Theo gaan kijken en roepen..... niets !!

    Theo voelde zich erg schuldig !!... tot !! een uur of elf !!! stond ze aan de deur, kletsnat en blijkbaar even blij als wij dat ze terug thuis was geraakt !!!

    Deze middag pannekoeken, Theo heeft goesting in lekkere pannekoeken !! voila de start is gegeven !! voor vandaag !! De grote pot bolognese saus gaat in portie's in de vriezer !! ( er is natuurlijk minder gegeten, door dat voorval van gisterenavond !!)

    27-01-2014 om 10:09 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    theo1931
    blog.seniorennet.be/theo193
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!