Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    09-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nepvoedsel !!

    Toen ik nog hééél piep was en naar de handelschool ging kregen wij dus ook warenkennis in ons lessenpakket , en  uiteraard de wetten omtrent voedsel.... o.a. de prijs die vermeld staat bij of op een produkt  is de prijs die betaald wordt en als je per ongeluk je comma verkeerd zet als winkelier... in de plaats van bvb. 99,99 euro.. 9,99 euro prijst je het ook aan de laagste prijs dat je  moet verkopen... ( vroeger een lokmiddel, en sommige mensen durfden dus niet meer terug krabbelen ) Je mag geen foto's gebruiken van voorwerpen bvb. een luxe zwembad foto plaatsen als acomodatie, en eigenlijk maar een opblaasbaar prul  kunnen aanbieden... dat is zware fraude !!

    Bij ons zou er in weze  enkel maar de ingredïenten in de produkten  mogen zitten, die vermeld staan... ( gelukkig is er hier en daar eens een controle die serieus is opgevat) bij ons ... de dioxine kippen bij verkest..

    de anti-vries in wijn etc.

    Hier in Frankrijk heb ik al opgemerkt dat de goedkope hamburgers ( diepvries) eigenlijk bestaan uit bietenmeel, vet een piepklein beetje vlees en veel kleurstoffen en andere troep !! en dat kwam omdat ik zo nieuwsgierig was, wat er in zou zitten van ingeredienten, 20 stuks voor een 1,5 euro.... ( het was wel eerlijk allemaal opgegeven wat er inzit, dus aan de consumerende klant de keuze)

    In Engeland is dat net zo, daar is de slager verplicht om 10% inderdaad zo weinig !! echt vlees in zijn worsten die hij draait te gebruiken de rest  mag allemaal troep zijn, en nog zijn er slagers die het klaar spelen om nog minder dan 10% vlees in hun verse worsten te gebruiken !! Kijk  !! niet iedereen zijn charletans, en bedriegers, kijk maar naar de bekendste en beroemste bio-boer van engeland , Z.K.H. Prins Charles !! sommigen menen het echt wel goed, terwijl de meeste schrokkerige op zware winst beluste zakenmannen.... met de mensen hun gezondheid russische roulette spelen.....

    VAndaar dat bij ons de leuze geld, graag een beetje traag, voor alles... en ik hoop uit de grond van mijn hart, dat ik hier binnen een bepaalde termijn , de mensen hier terug de smaak van echte groenten en vlees kan laten proeven !! en warm te maken om voor niets minder te kiezen, 

    Het is absoluut niet onze bedoeling om dan blasé uit de hoek te komen, en hetgeen wij over hebben zal zeker en vast voor een schappelijke prijs worden door verkocht !!

    We gaan het wel kleinschalig houden en gewoon zorgen dat we zoveel mogelijk zelfbedruipend zijn ! 

    tegenslag incalculerend uiteraard !

    09-02-2014 om 19:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroeg gestopt !!

    Het was te koud..met af en toe wat druppels toen we het hoogstnodige aan het kippenkot hebben gedaan , namelijk het deurtje om binnen en buiten te lopen.. zijn we lekker binnen gaan genieten van de zondag !!

    Het deurtje was echt nodig , want vandaag zijn de kippen dus al een week op hun nieuwe adres, en blijkbaar vinden ze hun nieuwe hok de max !! Ze lopen mooi het brugje op en af... om in hun hok te gaan.. De jongste haan is het aktiefst in de ren, scharrelt overal, en de appels ( die ik gekocht hier in frankrijk , vielen absoluut niet in onze smaak, omdat ze te erg blinken en plakkerig aanvoelen, dat zal wel weer chemie ofzo iets zijn) 

    Ze liggen al een week of zo te zieltogen, en we hebben ze dus eerst goed afgespoeld en daarna in de ren gekieperd.. Dus... de jongste haan gaat alles als eerste uitproberen ! en daarna komt de oudere , de jongere weg jagen !! Ik hoop dat ik vlug die twee apart kan zetten !! Ik vind ze alle twee erg mooi, en zou ze het liefst zelf houden.... als het mogelijk is tenminste !

    Theo heeft zich ergens verkeerd bewogen, en zit met een stijve halsspier een verkwikkende douche en daarna platte rust, met het electrische dekentje op 6 zal vlug verlichting brengen... 

    We hebben een mitraillette gegeten, lekker vettig ... en een paar uurtjes later  een paar ferrero rocher's, dat scheelt den helft in prijs tegenover belgie en nederland !(goedkoper)

    Nu een paar lekkere appeltjes , schillen en in partjes verdelen !! Lekker en gezond !!! 

    Een rustige zondag... meer moet dat niet zijn !! 

    09-02-2014 om 19:39 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tests bewijzen: Brits voedsel is voor groot deel 'nep'

    Drankjes met verboden vlamvertragende additieven, varkensvlees in rundvlees, nep kaas en garnalen die voor 50 procent uit water bestaan. Na het paardenvleesschandaal, wacht het Verenigd Koninkrijk nu ook een nepvoedselschandaal. Uit een grootschalige laboratoriumtest, blijkt dat zeker een derde van de voedselproducten in de winkel niet bevat wat wordt beweerd of foutief is geëtiketteerd. Dat meldt de Britse krant The Guardian vandaag. Er wordt mozzarella verkocht die voor minder dan de helft uit kaas bestaat, ham op pizza's die bestaat uit gevogelte of een vleesemulsie en bevroren garnalen die voor de helft uit water bestaan, blijkt uit de laboratoriumbevindingen. Verboden middel Een derde van de geteste vruchtensappen waren niet wat ze beweerden of hadden de etikettering fout. Twee van de geteste dranken hadden additieven die niet zijn toegestaan in Europa, waaronder gebromeerde plantaardige olie dat wordt gebruikt in vlamvertragers en dat gekoppeld wordt aan gedragsproblemen bij ratten die het in hoge doseringen binnenkrijgen. Uit de testen bleek ook dat de alcohol in sommige wodka's niet zoals voorgeschreven wordt, werd gemaakt uit alcohol uit landbouwproducten, maar uit isopropanol. Dit is een antivriesmiddel en industrieel oplosmiddel. Voor de test zijn 900 monsters genomen uit consumentenvoedsel dat wordt verkocht in het Engelse West Yorkshire.

    09-02-2014 om 09:55 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is echt koud maar droog !!

    Ons cuisinart koffiemachien  heeft haar werk perfekt gedaan, om zeven uur hadden we een lekkere thermos vers gezette koffie !! van vers gemalen bonen !! Het spul werkt ook met gemalen koffie, maar dan is de smaak niet echt hetzelfde, en waarom zouden we toegen aan een mindere kwaliteit, als het betere voor het rapen ligt !! akkoord , de machine's kosten wel vele meer, maar je hebt dan ook koffie, en geen aftreksel van....De betere koffiemachines/koffiezet... percolator ( geef het beestje een naam) zet maar degelijke koffie als het water echt tegen de kook komt, dus moet de wattage toch wel iets of wat hoger liggen !! 

    de koffiezet machines voor de caravan, zijn dus niet echt "HET van Het"... dan ben je beter dat je water kook op het gasfornuisje en op de oude manier met een koffiepot en filter koffie maakt , geutje per geutje, ( en uiteraard , het water niet meer laten doorkoken , want dan is je koffie bitter )

    Dat voor het hoofdstuk koffie en de herstelling van mijn machientje !

    Gisterenavond, hebben we nog eens de film , de graaf van Monte-Christo bekeken.... een prachtige avonturenfilm, in een modern kleedje !! en de levensles dat je moet oppassen van jaloerse mensen !!

    Vandaag lekker verder knutselen aan de omheining van het kippenhok !!...

    Omdat er nog altijd geen deurtje in het kippenhok zit, zetten we dus het volledige voorfront open, maar gisteren hadden de dames het blijkbaar niet graag, want ze kropen met zijn vieren in de nestjes die ik voor hun heb klaar gemaakt !! ... De Meteo verspeld voor dinsdag sneeuw, en als het zo door gaat, zal dat waarschijnlijk nog bewaarheid worden ook !!

    Vandaag spruitjes trekken !! Ik denk dat ik een spruitjesschotel ga klaar maken met cashew noten ( ongezouten, meegebracht van holland )

    En tegen de middag een lekker grote soepkom zelf gemaakte tomaten groentensoep !!

    09-02-2014 om 09:38 geschreven door myrthe


    >> Reageer (2)
    08-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jabbedabbedoeeee !!!

    mijn kleiner koffiemachien is gemaakt.. geldelijke winst !! minimum honderd euro !!

    en s'morgens bij het opstaan lekker vers gezette koffie !! met bonen die vers gemalen zijn !! de sterkte die je het lekkerste vind, op het uur dat jou het beste uitkomt !! ik heb dat gemist, alhoewel mijne saeco ook wel fijn is met versgemalen bonen ( maar dan per tas, de stoomeenheid gebruik ik niet zoveel ) 

    08-02-2014 om 16:27 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theo is gestopt, het druppelt te veel !!

    IK wil niet dat hij ziek wordt, de kippen gaan we direkt terug opsluiten en we doen verder als het beter is .

    Ondertussen kan hij mijn koffemaker van cuisinart , nakijken, het is er zo eentje waar je bonen inkieperd en water en je kan de tijd instellen zodat je s'morgens een lekkere thermos koffie hebt van versgemalen bonen !!

    De koffiemolen moet nagekeken worden !! dus dat is een prima werkske voor nu !!

    Ik wou in de tuin spruiten gaan trekken, maar daar werd op gepreuteld, er wordt niet in de regen gewerkt

    Ik denk dat ik dan straks maar ga kokkerellen, ik heb een lekker gerechtje !! om knolselder te verwerken !! 

    Het is een vegetarische verie, maar als je toch graag een hartige snack wil , kan je er wat spekblokjes, of hamblokjes en kip kan ook 

    knapperige knolselderijkoekjes , als hoofdgerecht bij een slaatje 

    500 gra aardappelen geschild en 1 kleine knolselder van zeshonderd gram ongeveer 

    75 gram gepelde hazelnoten, drie eieren en tweehonderd gram blauwe kaas, bevoorbeeld  bleu d'Auvergne in kleine stukjes en twee theelepels tijm en 50ml olijfolie.

    bereidingswijze , kook de aardappel gaar in water met zout, schil ondertussen de knolserlderij en rasp hem grof, rooster de hazelnoten  lichtbruin in een droge koekepan en hak ze daarna in stukjes

    Klop de eieren los in een grote kom, giet de aardappelen af en stamp ze fiijn meng de aardappelpuree met de knolselderij , hazelnoten kaas en tijm door elkaar met de eieren.

    Breng op smaak met zout, peper en kruidnoot en vorm er 16 koekjes van ca.een halve cm dik 

    Verhit de olie in de grote koekenpan en bak de koekjes in drie of vier keer, telkens vijf minuten aan elke kant; goudbruin en knapperig.

    je kan dus bij de al de ingredienten, nog uitgebakken stukjes spek voegen of gaar kippevlees rookworst, chorizo , wat je in huis hebt !!! Bij ons zal er dus wat spekjes ( ik heb altijd ongeveer een kilo gerookt en ook alléén gezouten geregeld spek in de ijskast voorhanden.) maar ook nog een stukje rookworst zal er dan nog bij komen .... ik heb graag gevulde koekjes !!

    Ik had het recept , blind getypt, en redelijk haastig , het niet meer nagekeken, toen Theo het leesde had hij de grootste pret, en nee ik was niet zat !! dus ik heb het verbeterd, bloos... sorry 

    08-02-2014 om 14:25 geschreven door myrthe


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.YES!!YES!!YES!!

    IK ben dus aan het recept voor ketchup te maken geraakt... ook de lekkre curry-ketchup die Theo zo graag lust !!

    Dus zullen we glazen flessen moeten verzamelen, van fruitsap... vroeger te kust en te keur in de LIdl... maar hier in Frankrijk zijn het allemaal plastieke flessen en aangezien ik het al moeilijk heb met die plastieke prullen... ( mijn darmen hebben daar een allergie tegen gekregen en ik sterf van de krampen als het warm weer is en ik uit iets van plastiek moet drinken of het water bvb, uit plastieke flessen komt )

    Gelukkig hebben we nog een merk gevonden die nog wel glazen flessen gebruikt voor sommige van de fruitsappen. en dan gelukkig nog het soort dat we alle twee graag lusten ( pompelmoes ).... Omdat wij echt kilo's tomaten verbruiken in soepen, sauzen, maar ook gewoon zo rauw op een broodje of in een slaatje.... gaan wij er weer veel zetten, en omdat ik dan ook uitgeplozen heb waar dat bepaald ras dan het beste voor is, kwam ik dus tot de bevinding, dat ik bijna alles in eigen tuin zal kunnen vinden, behalve de lava's waar ik al lang naar op zoek ben.

    Ik heb nog wel zaadjes, ( overschot van verleden jaar ) door het ecohuis van antwerpen naar mij in Melay opgestuurd ( gratis, da's vriendelijk hé?!?) maar er is dus niets van in huis gekomen, dus zal ik het nu maar weer eens proberen... ik heb wel gezien dat de salie die ik gezaaid heb vollop present is !! 

    1X lava's aan is geslagen en je een struikje hebt, heb je hem voor de rest van je leven ( of tot dat je verhuisd uiteraard )

    Ik ben er helemaal weeral blij mee... en hopelijk hebben we dit jaar weer veel tomaten, maar ik geloof er ten stelligste in, want volgens veel mensen was het een rot jaar in de tuin en niet alléén voor tomaten !!

    Wij hebben diepvriezers vol van al die lekkere groenten, en hadden eigenlijk geen klagen, alléén veel water moeten bijgeven !! en de tips van Essem heeft ons geen windeieren gelegd !! Ik ben hem daar nog altijd , super dankbaar voor !

    Zo nu lekker verder gaan doen tussen de piepkleine regenbuitjes door !! 

    08-02-2014 om 12:06 geschreven door myrthe


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is kouder dan gisteren, maar droog !!

    Dus ons nog wat meer lagen kleding aan doen,.. ( maar 1X je aan de slag bent , voel je van de kou niet veel meer, het is de start die wat kouder aanvoelt )

    Het dak van de ren is ondertussen ook al klaar, nog het tweede stukje van het poortje om de ren binnen te gaan, het in en uitloopdeurtje voor de kippen... en dan nog de muurtjes onder het kippenhok maken, zodat het helemaal veilig is....

    De nestjes werden na een half uurtje keuren, goed bevonden, dat hoorde ik aan het getok, als de dames dan zo vriendelijk zouden willen zijn, om een eitje te produceren, zoud euforie , nog groter zijn voor ons, want we zijn knetter op onze beestjes !!

    Als we dus Mechelse hoenders aanschaffen ( en dat is eerder voor het vlees dan voor de eitjes) ga ik ze echt zoals de traditionele kwekers ( dus de oude eerlijke manier  van fokken ) de laatste  weken voor dat ze dus in de vriezer belanden, een oude ( iets duurdere  speciale)graansoort voeren en melk/melkpoeder !! zodat de typische smaak van het Mechelse hoender echt uitgesproken is !!

    ( Het is niet voor niets, dat de echte mechelse koekoek, een prijzig kaartje heeft bij de poelier )

    STraks eerst en vooral prei uit gaan steken voor mijn soep !!

    Deze avond denk ik gnocci .... met lekker veel look en een stoofpotje dat ik maar uit de vriezer moet plukken !!

    Als het enig zins mogelijk is zet ik foto's van de vorderingen die we gemaakt hebben gisteren !

    08-02-2014 om 09:30 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    07-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justekes terug van den doehetzelf !!

    we zijn vertrokken met serieus wat wind.... tegen dat we in St-Marcellin waren ( een km of drie verder) hadden we vollop zon.... we zijn dan door Bourbonne gereden en in de verte zag ik de bui al hangen !! ik opperde dat er sneeuw in de lucht hing !! ...

    We zijn dus terug met gewapende plastie, omdat ik een stuk van de ren overdekt wil ... en de bache die Theo gereserveerd had voor deze karwei, vond ik echt niet goed genoeg , vandaar dat we weeral weg moesten,  het oog wil ook wat ... dus een stuk waterdicht en dan nog een stuk dat we gaan overspannen met kippegaas voila dat gaan we dus nu nog vlug doen zodat er dan hopelijk de laatste loodjes kunnen worden afgewerkt, en we hebben dus stro gevonden dus ga ik ook nog de nestjes klaarmaken.... 

    en in het terug komen viel er natte sneeuw !! maar het is al over hoor dus we gaan nog eventjes door... ik sta in dubio wat we straks gaan eten... een korteletje dat is al zeker, maar ik heb zoveel lekkere groenten... dat ik niet weet wat gekozen, ik ga ook lekkere verse tomatensoep maken ,met eigen gekweekte groenten uiteraard... de smaak is van al de rest niet te evenaren 

    07-02-2014 om 16:25 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het heeft al serieus aan het stormen geweest!!

    En volgens het klapperen van de ( gefixeerde ) luiken boven de ruitjesschuur... is het nog zeker niet gedaan!

    Maar zegt Theo het is niet koud !!Dus kunnen we verder aan de kippenren !! Ik ben super blij met al de complimentjes die we daarmee geoogst hebben en de tips die ze ons ook nog gegeven hebben , ik moet nog juist aan hooi zien te geraken voor de nesten, want de schavelingen vallen blijkbaar niet in de smaak om eitjes te leggen !!

    Dus ik denk vandaag op de schooi , of uiteraard gaan kopen bij de 1e of andere boer !!

    We kennen wel een paar sympathieke mensen dus dat zal zeker en vast wel lukken !!

    We gaan vandaag dus het bovenste gedeelte van de ren afwerken, het poortje installeren, en alles onder het kippehok fatsoeneren en afsluiten , want het was nu maar allemaal voorlopig  gedaan !! maar het is prima op die plek, de ren krijgt een dak !! dat heeft verschillende voordelen !! ten eerste als we kuikentjes hebben kunnen de eksters, buizerds en andere roofvogels niet met die gele bollekes aan de haal !! en kunnen er ook geen ziektes overgebracht worden door de wilde vogels, ( vogelgriep, cocidiose vlooien, luizen etc.) 

    Voila aan de slag .. hopelijk is het vandaag allemaal afgewerkt en kunnen we de buitenkanten van de ren  dat tegen de grond ook in de grond werken en nog eens omzomen met betontegels !!

    07-02-2014 om 09:07 geschreven door myrthe


    >> Reageer (2)
    06-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was vandaag lekker werken in onze ( beschutte)tuin !!

    EEn heerlijk zonneke.... lekker buiten op het terras ons middagmaaltje gegeten en daarna verder geklust !!

    Na de middag konden de dames eventjes hun pootjes voor de eerste strekken in hun nieuwe leefomgeving, nu nog iets of wat beperkt, ze moeten eerst alles nog zien te vinden vandaar schoorvoetend de eerste stapjes, daarna mogen ze naar hartelust ravotten en scharrelen  in de tuin de groententuin uiteraard ook maar met beperkingen, dus in een kooitje !! dat het volgende projekt wordt....

    De eeuwige moes (zie de koolbladeren op de grond) vallen super in de smaak, enkel de nerven en de steel laten ze liggen..... de twee hanen staan hevig, ik denk dat ik vlug met klein geel spul op het erf zal zitten, we gaan de hanen uiteraard er van tussen halen en waarschijnlijk grootbrengen als scharrelhaan voor in de pot !!

    Maar zeg nu zelf?!?, zijn het geen dotjes !!







    06-02-2014 om 17:36 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's van de madammen

    Ze zijn het al aardig gewoon ... er is nog geen in en uitloop gemaakt dat komt er nadat de ren is gemaakt !! 









    06-02-2014 om 10:54 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een verschil met gisteren!

    Een knalblauwe hemel... en de zon is van de partij !!

    De Meteo voorspeld 10 graden en bewolkt met hier en daar wat zon !!

    morgen ook 10 graden maar het kan regenen...

    en daarna zakken de temperaturen  , volgende dinsdag zou het zes graden zijn en sneeuwen !

    en daarna nog wat kouder !! tot tegen het vriespunt !!

    Dus vandaag gaan we dus de ren in mekaar foefelen, en ook kijken of we een grote plastieke container hebben met deksel om een automatische voerbak te maken.... die geen vijvenveertig euro kost ... maar een ruwe schating als ik de bak nieuw moet kopen een kleine 10 euro, zo hebben de kippen altijd voer... ook als we der niet zijn !! een drinkautomaat gaan we uiteraard ook nog bedenken !! maar dat is zorg voor later !!

    Hopelijk kan ik vandaag foto's plaatsen, want ik heb dat beloofd , maar we willen het eerst en vooral klaar hebben meschien van de madammekes in hun mooie woning !! vandaag !!

    06-02-2014 om 09:45 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    05-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeer nuttige tips....in Belgie noemen we dit onmisbare ding GSM,

    De Nederlanders geven het de naam :Mobieltje en de Fransen daar krijgt het de naam portabele 

    Ik vind deze tips enorm belangrijk en wil ze jullie niet onthouden .... 

    Nuttige tips. MOBIELE TELEFOONS. Vier dingen die je waarschijnlijk niet weet! Print deze mail of sla hem ergens op, zodat je hem altijd kan raadplegen. EERSTE noodgeval. Het alarmnummer voor alle mobiele telefoons is wereldwijd 112. Als je merkt dat je uit het dekkingsgebied van je provider bent dan zoekt de telefoon automatisch net zo lang tot er een verbinding te maken is bij welke provider dan ook. Dit werkt op alle telefoons over de hele wereld en is gratis. Het is het equivalent van 999. TWEEDE noodgeval. Je staat ergens en je wilt je auto in, maar de sleutels liggen binnen of de batterij van je afstandsbediening is leeg.... en... de tweede sleutel ligt thuis of heeft je partner bijvoorbeeld. Dus nu sta je daar en kan je twee dingen doen. Inbreken in je eigen auto en schade veroorzaken of....bel naar de plek waar de tweede sleutel is, doe dat naar een mobiele telefoon daar. Laat de andere persoon uw afstandsbediening indrukken bij de telefoon, houdt de telefoon ongeveer 20 cm van de auto en .... het slot springt open. De afstand is zo geen probleem, de frequentie van de afstandsbediening is door het systeem van de auto te ontvangen. Probeer het maar. DERDE noodgeval. Verborgen Batterij Power. Batterij leeg? U kunt nergens opladen? Activeer dan uw reserve energie. Toets * 3370 # (denk aan de asterisk). Uw telefoon start opnieuw op en de batterij geeft aan dat hij nog 50% energie heeft. Deze reserve wordt gewoon weer opgeladen als u de telefoon weer aansluit op het elektriciteitsnet. Dit geheim wordt bij de kleine lettertjes in de meeste telefoonhandleidingen vermeld. Maar bijna niemand leest dit. VIERDE noodgeval. Hoe kan ik mijn gestolen telefoon uit te schakelen en voor eeuwig blokkeren, zodat een dief er niets aan heeft.? U belt uw provider en geeft de zogenaamde Digit Code op. Zij maken de telefoon dan dood. Hij is dan niet meer te gebruiken, ook niet met nieuwe sim's of technische ingrepen. De meeste mensen weten niet eens dat zij een Digit Code hebben, laat staan dat zij het hebben genoteerd. Dus... zoek uw Digit Code op als volgt: Toets: * # 0 6 # Vergeet het sterretje niet voor de # 06 # . Het 15-cijferige Digit Code verschijnt op het scherm. Dit nummer is uniek. Schrijf de code op en bewaar hem op een veilige plek. Als uw telefoon ooit gestolen, dan kunt u bellen met uw serviceprovider en geef ze deze code. Zij zullen dan in staat zijn om uw handset blokkeren zodat zelfs als de dief verandert de SIM-kaart, wordt uw telefoon totaal nutteloos. Als we dat allemaal doen, zal het dievengilde stoppen met het stelen van mobiele telefoons. Dit geheim is ook in de kleine lettertjes van de meeste mobiele telefoonhandleidingen te lezen. Stuur deze informatie door naar zoveel mogelijk mensen! Zo kunnen wij met elkaar de criminaliteit een beetje terugdringen!

    05-02-2014 om 17:08 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn terug van weggeweest !

    We gaan ons madammen ook inzetten om de tuin te wieden dus moeten we extra kippegaas,  en andere spullen  om een automatische voerbak te maken, die gemakkelijk  20 kg kippevoer van inhoud kan hebben 

    05-02-2014 om 16:55 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IK weet het , ik ben laat !!

    Het is geen weer om in de tuin verder te doen, in de schuren waait het en daardoor komt er ook veel vochtigheid binnen, ( ik bedoel niet binnen regenen, maar echt vochtige lucht, en we willen niet terug erg ziek worden , dus .... Langer in bed gelegen en wat met de laptop gewerkt !!

    De kippen hun eigenlijke kot is bijna helemaal klaar nog juist het deurke en de loopplank... Ondertussen is Theo al bezig aan de ren die er aan komt, zodat de kippen altijd en overal veilig zullen zijn !!Maar helaas !! het regent pijpestelen .... dus kan er niet buiten gewerkt worden !!

    Gisteren dus frietjes klaar gemaakt met een belgische biefstuk, en radisio..... Het is ons opgevallen , dat we daarna ( dus s'avonds) echt rustig en diep slapen !! dus deze groente zal dikwijls op het menu staan.

    Voor mij is een goede nachtrust, dus lekker en goed doorslapen, onbetaalbaar !! Het is een familiekwaal !!Insomnea !! en zelfs met slaappillen een lijdensweg, want binnen de kortste keren is er aan gelijk welke slaappil gewenning en moet de dosis verdubbeld worden, zodanig dat een zelfmoordenaar er minder slikt dan  wij ( onze familie dus) en het dan nog altijd de vraag is of het zal helpen.... Vandaar dat ik gewoon niets meer slik, de magnetische armband en de zoutlamp, waren al een goeie stap in de richting van lekker slapen ( met hier en daar nog wel eens een paar slapeloze uren , maar goed, dat nemen we derbij )

    Dus deze groente !! is dus voor mij (en uiteraard  is dat Theo ook opgevallen bij zichzelf )de supergroente !! die we dus echt massaal gaan verbouwen, We kunnen ze nu nog recht uit de tuin halen... maar er is al nieuwe gezaaid en ontkiemd en zodra het kan verhuizen die naar een buitenserreke, waar ik hopelijk vlug zal kunnen genieten van deze prachtgroente, ongespoten en onbehandelt .... een ware vitamineschat

    05-02-2014 om 10:25 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    04-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik had grote kou ...

    ER stond nogthans een mooi zonneke voor een paar uur deze namiddag, maar blijkbaar... had mijn lichaam geen goesting om daar dankbaar voor te zijn integendeel !! ik ben dan maar binnen gegaan om een uur of drie, half vier... en ben begonnen met de beloofde frietekes  een lekkere biefstuk (diepvries uiteraard ) met een mengeling van radisio(super vers uit den tuin) en wat witloof gekregen van den buurman !! Het was echt om duimen en vingers af te likken, ik sta echt versteld van de hoeveelheid groenten die nog in de tuin bewaard zijn gebleven zelfs selder en peterselie staan er nog redelijk florisant bij zonder beschutting !! 

    De buitenste bladeren van de radisio is natuurlijk voor onze nieuwe familie ... de kippen, want het is te bitter voor de hondjes, wij lusten er wel pap van, maar teveel is uiteraard trop !! 

    Het heeft heel erg gesmaakt ik had er een mengeling van bospaddestoelen bij gebakken en dat met verse friet en de hier boven vermelde groenten.... het kon echt niet beter, straks nog een lekkere krokante sappige appel terwijl we ons amuzeren met you tube... en den avond kan niet meer stuk !! 

    Ons madammen zitten met zijn vieren lekker dicht bij mekaar op stok geflankeerd van aan elke zijde een mijnheertje !!

    04-02-2014 om 18:08 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is tijd , dat ik nog eens goed bekijk wat ik in de zaadjesbak nog heb liggen

    Zodat ik de speciale zaaibakken voor mijn (goedwerkend)methode kan reserveren!!.. want niets is er zo plezant, dan een beetje zelf voor de schepping van de natuur te zorgen !! en volgende groenten staan zeker en vast nog op het programma, ik heb ondertussen ook nog wat vergeten groenten opgeduikeld, en de palmkool is daar eigenlijk ook een klein onderdeeltje van, de kleine aubergine's is meer uit nieuwsgierigheid, dan uit noodzaak, maar het oog wil ook wat en zo kan ik af en toe eens een lekkere en tevens gezonde tractatie aan vrienden geven, die zelf geen tuin hebben !!

    Het zaad dat besteld is in Belgie is nog steeds niet aangekomen er was een stuk van de bestelling niet in voorraad !!en uiteraard blijven de zaadjes meer dan 1 jaar goed..... dus we zijn super in onze nopjes !!













    04-02-2014 om 13:16 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De madammen hebben blijkbaar lekker geslapen ...

    En de bache is gelukkig blijven liggen , want het heeft deze nacht geregent !

    We zijn tot de vaststelling gekomen dat we nog twee kleine scharniertjes te kort komen...

    dus moeten we daar nog om in den (dure) buurtkluswinkel 

    Het is ons eigenlijk ontschoten, omdat we gisteren voor een gesloten klusfiliaal stonden, ze waren aan het tellen ( inventaris) en we moesten dus  eventjes brainstormen, waar in die buurt er nog zoiets zou kunnen zijn !!

    Gelukkig heb ik nog niet teveel last van vergetelheid, en wou ik eens gaan kijken in een brico wat verder weg !! ...Het is echt een oud aftands geval.... ( maar het personeel is er wel erg vriendelijk en behulpzaam, ere , wie ere toekomt, van sommige andere firma's kan je dat echt niet zeggen)

    Maar op het eerste zicht , zagen we dat materiaal niet staan, hoe dat we ook al de rayons afzochten, dus dan maar personeel aangeklamd, en na een beetje geduld geoefend te hebben kwam er een man die ons vertelde dat ze dat allemaal in huis hadden maar in een ander gebouw op een andere plek; hij stuurde ons vooruit, en zou dus direkt nakomen, ( dat direkt !!,was wel drie kwartier later maar goed, we hebben geen kilometers gereden voor den hond zijn kroonjuwelen )en door al dat gedoe zijn we dus zonder kleine scharniertjes thuis gekomen !!

    Ik ben gisterenavond als een blok in slaap gevallen , resultaat was dat ik om een uur of vier al op was en aan het informatie verzamelen was  met de laptop !!

    De kippen zijn dus verzot op de eeuwige moes ( kool) na een goed kwartiertje vind je dus niets meer terug van de bende koolbladeren die in hun hok wordt gelegd !! er zat een dikke groene made op 1 van de bladeren, dat is dus een extra lekkernijtje ... en de slakken die riskeren van onze groenten aan te vallen die gaan lekker dezelfde weg op !! veel vieze beesten opgeruimd, wij en de kippen super gelukkig !! 

    Nu nog een systeem bedenken om de kippen het onkruid te laten wieden tussen de groenten , zonder dat ze de groenten opeten ..en verplaatsbaar !

    VAndaag de hele grote lange puntpaprika's zaaien, !!! 

    04-02-2014 om 10:35 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    03-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze namiddag nog om klusmateriaal gemoeten!!

    Maar eerst en vooral gezorgd dat de dames  en hun twee macho's lekker in hun nieuwe woning konden, ze mogen de eerste dagen zowiezo niet buiten omdat ze moeten leren waar hun eten en drinken staat !!

    Theo wou de nok van het dak , afwerken met  wat hout , maar ik vond dat we der toch nog maar eens wat geld tegen moesten klappen, ik had voorop gesteld om en bij de 100 euro aan bijkomende kosten( het hout hadden we dus al hé) en t'ja sé, het is dan ongeveer dat bedrag dat ik dan kwijt ben aan schroeven, platen verf grendels en scharnieren .... dus morgen de laatste loodjes en dan maak ik de beloofde foto's !!

    we hebben houtkrullen in overvloed, en  alles is dus lekker opgevuld met dat spul, de nestjes waar ze eieren leggen ook maar morgen komt daar nog een portie tabakstelen bij .... toen we de zaak gingen afdekken, konden we door de verluchtingsgaten  zien dat ze allemaal lekker op stok zitten mooi tegen mekaar aangedrukt, ( is dat voor de kou, of van de schrik dat weet ik uiteraard niet,)  in het hok was het behagelijk warm ...en hopelijk kunnen we dus morgen echt het laatste stukje afwerken.... daarna nog een ferme loopren tegen dat we eens een volle dag ofzo van huis zijn, dat ze veilig binnen en buiten kunnen zonder aangevallen te worden van katten , buizerds of vossen , ook marters en ander kleine roofdiertjes levn hier nog dus we zullen ook een bodem van kippegaas maken zodat alles veilig is en blijft zelfs als er gangen gemaakt worden en nu maar aftellen naar het eerste eitje, ze zijn niet in de ruif , dus  !!!!! ...... ik denk dat er 1 ouder kipke bijzit en de haan is ook een kloeke beer de rest zijn allemaal jonge beestjes van ongeveer een jaarke oud !! deze kippen krijgen echt geen grote kam, maar het blijft dus echt petieterig klein  ook als ze volwassen zijn 

    Deze avond hammeschijf uit de pruttelaar op zijn chinees met rijst, ik had als experiment , Schesuan-woksaus bij het vlees en de groenten gedaan, amai mijn schoenzolen is dat pikant.... echt weer naar de goesting van Theo , die zal smullen !!! 

    Zoals verwacht, is ons schanulleke eventjes de struise madam uit gaan hangen, tegen de kippen die nog in de hondenbench zaten maar op het terras in het zonneke (23 graden ) het was eventjes een gekakel , maar al vlug was al dat stoere gedoe niet meer belangrijk.... en is ons schanulleke maar afgedropen !!!

    Jef en LUna hebben er zelfs geen erg in....

    03-02-2014 om 19:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De buit is gisteren grotendeels nog uitgeladen

    Waaronder 4 kisten bio appels ... van 8 kilo's, ik weet dat ik de buurman daar altijd een plezier mee doe en breng die dus voor hem ook mee ... aan een goeie euro de kilo.... super gezonde en lekkere appels !!! (Jonagold)

    De rest is ook al uitgeladen en weg gezet en de madammen en de twee haantjes ( eentje om te ruilen met iemand die nieuw bloed in zijn kipperen wil ) Zo en straks de rest van het hok verder afwerken !!

    Al de paprika's zijn ontkiemd !! en nu stillekes aan afharden zodat ze apart kunnen opgepot worden !! dat zal ook een werk van langen asem zijn !!













    03-02-2014 om 09:03 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wilfried111
    blog.seniorennet.be/wilfrie
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!