Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    16-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk toch.... menuutjes met groenten uit eigen tuin!

    Je smaakt echt het verschil !!,en daar zijn we dus deze namiddag weer maar eens achter gekomen !!

    We hebben alles nog maar eens lekker geschuurd ! en alle klere gewassen . Alle hortensia's ( Annabelle's) buxussen, en fruitbomen hebben dus een portie paardemest gekregen en uiteraard ook de klimrozen.... ik hoop dat ze dit jaar een ferm gaan groeien en dat de blauwe wisteria die wel fel gegroeid is, maar dus nog niet gebloeit , als ik zo eens rondsnuffel bij de belgische boomkwekers dan verteer ik mijn hart !, ik zou zo graag al gevels vol met mooie bloemen willen hebben, maar ja geduld is een hele schone deugd !!

    We moeten zowiezo de poort ( de entrez) nog verder afwerken !!

    16-02-2014 om 18:25 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is gelukkig droog ...

    nogthans is er voor vandaag weer regen voorspeld !! waar blijft het vandaan komen !!

    Mijn beige vloer in de keuken is prachtig stroef tegen het uitschuiven, maar tegen de modderige zooi als het slecht weer is, is het een zware miskleun !! 

    Ik heb het opgegeven van elke dag de zaak met de stoommachine te poetsen juist stofzuigen , want de hondjes die trekken zich daar niets van aan !! en is het al vlug terug hetzelfde als juist voor het schoonmaken !! 

    Vreselijk !! dat beterd wel als de koer helemaal is ingericht !! maar nu is het echt balen sé!!

    Dus verstand op nul.. en roddeltantes goed buiten de poort houden !! 

    IK denk dat ik weet hoe ik de lekkere yohurt brassér kan namaken.... De yohurt die ik zelf maak  uiteraard van volle melk is héél lekker en uiteraard natuurlijk, maar de echte romige smaak van deze franse yohurt is toch vele lekkerder ( zoals de echte griekse yohurt)en met zowat rond te struinen op het net ... heb ik denk ik de oplossing gevonden !!

    Ik ga dat zeker en vast uitproberen, alhoewel mijn diertjes met zijn tienen jaja, de kippen krijgen af en toe ook wat van het witte goedje met wat appelschilletjes gemengd en je hoort ze bijna smakken !! .... Het ritueel van s'morgens aan de ontbijttafel is ook niet mis te verstaan, want de drie hondjes en de poes !! staan mekaar te verdrummen om de twee lege potjes uit te likken !!  als het gekochte yohurt is... anders krijgen ze steevast wat in hun eetbakje, en dan wordt er dikwijls vals gespeeld !! de sterkste of de rapste gaat meestal met het leeuwendeel gaan lopen !! zijn het gekochte potjes moeten we onthouden wie er het eerste aan het potje heeft mogen lekken en zo het meeste heeft gekregen, eerlijk is eerlijk en of je het geloofd of niet het zijn net een stel kinders !! .... honden en poezenbaasjes weten dat wel , wat ik bedoel, van poezen wist ik dat eigenlijk niet.....maar Molly doet evenzeer haar best om met de bende mee te doen, ze zegt alléén geen woef !!Had ik het geweten had ik al veel eerder een poes gehad, want ik dacht altijd dat een kat /poes.. heel erg op zichzelf was, en juist tevoorschijn kwam om zich te laten bedienen van eten en drinken !! 

    En ons Molly is dus een echt knuffelbeest, nog vele erger dan de hondjes, zij krijgt het ook steeds klaar om op een slinkse manier in ons slaapkamer te geraken en zo ons dan s'nachts wat te komen ambeteren, want  ze krijgt op de raarste momenten liefst om een uur of drie, de nodige drang om haar liefde te verklaren, en eist uiteraard dat, dat beantwoord wordt, of ze begint dus op je buik of je arm te trappelen ( dat doen poezen die veel te vroeg van de moeder zijn weggehaald, en dat trappen is dus bedoelt om de moedermelk te stimuleren) Het is dus een vorm van affectie, ze bekijkt het lijdend voorwerp ( dus diegene waar ze bij trapt) een surogaat moeder)  en ze doet het ook bij Theo !!... Ze ziet ons alle twee om ter liever !! alléén is Theo wel iets meer toelatend dan ik !! Maar iemand moet dus zorgen dat alles in goeie banen blijft lopen !! en ook voor de dieren hun veiligheid is af en toe een grote NEE!! nodig 

    16-02-2014 om 10:07 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    15-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de kletsende regen onze mirabelle geplant !!

    hij heeft in het plantgat... wortelactivator gekregen, een paar flinke scheppen humus en ook nog fumier de cheval, oftewel paardemest in korrels !!

    De hondjes hebben alle drie een bad gekregen en waren niet blij dat ze in hun kooi moesten, want ze rollebollen graag in toestanden die erg stinken zoals dus dat paardemest !! ( viezerikskes , gelukkig is molly van een ander slag !)

    Ik heb dus spruitjes gezaaid, en gele patisons (het is eens wat anders dan de witte, de smaak zal wel hetzelfde zijn , ik gebruik dat nu meestal voor de soep lekker dik te maken, het is vele gezonder dan de aardappels die soms in een soeprecept staan !)

    Mijn witte miniaubergine's en de lava's laten nog op zich wachten, maar al de rest is weeral ontkiemd!ook de vegetarische spaghettie is ondertussen al aan het opkomen.... het is dus enorm plezierig om alles zo te zien gedijen !! 

    Sommigen zullen het enorm vlug vinden, maar ik heb nu meer plaats dan verleden jaar, en kan de planten ruimschoots in huis ( al dan niet in een verwarmde kamer ) onder brengen zodat ze als het weer het toelaat... we direct een grote voorsprong hebben, ik ben van mening dat de mensen die proffesioneel bezig zijn met zaai en plantgoed, nu ook al gestart zijn , want anders kan je binnen een dikke maand geen jonge plantjes kopen op markten en tuinders bedrijven !! ( hetgeen zij kunnen kan ik ook verdorie !!)

    Als de lava's oftewel maggikruid .... goed is aangeslagen, kan ik lekker uitdelen !! aan de  mensen die ik het gun !! 

    15-02-2014 om 12:36 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Héhé !!

    We zijn gisteren helemaal verrast opgehaald en het was echt gezellig!!lekker onder mekaar feest gevierd !! op een oeroude vlaamse manier !! veel was niet genoeg !!... ( maar aangezien we redelijk gezond en braaf door het leven gaan, is dat niet meer zo evident ! en was ik blij dat ik in mijn bed lag !!)

    Al hetgeen we dus voorop hadden gezet, moeten we dus vandaag doen !!.....

    De kippen zijn al buiten, en ze haasten zich om vlug buiten te zijn, en de twee hanen zetten dan hun stem aan het werk !! prachtig om te zien !! 

    Dus vandaag het mirabellenboomke de grond in en al de rest van de bomen , krijgen een portie humus en /of paardemest !! .... ( het valt op dat dit hier vele goedkoper is dan in Belgie !!echt héél veel goedkoper !!! ) prijzen vergelijken is echt héél erg nodig!!

    15-02-2014 om 08:43 geschreven door myrthe


    >> Reageer (2)
    14-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is eindelijk droog!!

    De kippen beginnen zich goed thuis te voelen, en begrijpen dat ik dus de butler van dienst ben !!

    Ik ben benieuwd!! hoe ze reageren op het teentje look dat ik in hun drinkbak heb gedaan !! niet versnipperd maar gewoon op zijn geheel ( uiteraard wel gepeld)

    dat is dus goed tegen de wormkes !!.. Uiteraard niet altijd, want van teveel look krijgen ze bloedarmoede en dat is ook niet de bedoeling !!

    Vandaag gaan we in huis orde op zaken zetten !! 

    En onze laatste nieuwe aanwinst  een mirabelleboomke een plek in de tuin geven !!

    Deze middag staat er uiteraard lekker tomatensoep op het programma en ga ik spruitkool zaaien in kleine bakjes !!

    14-02-2014 om 10:31 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    13-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug van het containerpark !!

    De verantwoordelijke van het park , trok grote ogen toen we de verfblikken begonnen uit te laden !!

    en goed nieuws is, ze hebben ook een apart geval voor afgedraaide olie en frietvet/olie, dus moeten we dat niet meer meesleuren naar la belgique !!

    We zijn ooit in Melay beticht geweest van sluikstort, en dat ligt me nog zwaar op de maag !! , Ik weet natuurlijk uit welke hoek dat kwam maar toch .. wie wordt er nu graag van dingen beticht die niet waar zijn !! pfff... zeikerds !!

    Nu nog een heerlijke grote pot tomaten-groentensoep... en we kunnen er weeral tegen aan klappen morgen !! 

    gans ons huis en de koer ruiken naar vers gesneden soepgroenten, want er stond nog wat piepkleine selderplantjes en de prei die nog in de tuin staat, gebruik ik natuurlijk eerst op !!die van de vriezer laat ik nog met rust !!....

    De schuren zijn grotendeels uitgemest, want meer dan twee jaar hard werken en alles een beetje laten vallen van moeite of haastigheid, laat natuurlijk sporen na !! Niet dat we ons moeten verantwoorden, maar het werkt uiteraard aangenamer ... als alles een beetje meer aan de kant is gezet !! en bij deze !!

    Morgen ga ik nog spruitkool zaaien in bakskes !! en  meschien nog wat klein grut... ik heb het geluk van veel vensters te hebben en nummer 17 is een heel warm huis en ook grote brede vensterbanken dus daar kan ik de reeds ontkiemde plantjes gemakkelijk kwijt.... tot het weer het toelaat om buiten te planten, ik zal nog wel tomatenstokken moeten bijkopen... en uiteraard heb ik weeral veel bij te leren, want ik heb nog nooit watermeloen gezet en aubergine's is ook iets nieuws voor mij  !!

    Maar laat ons beginnen bij het begin en zaaien !!! 

    ik denk dat ik binnen de veertien dagen al sla ga uitplanten onder een plastieke tunnelleke !

    13-02-2014 om 18:17 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo fantastisch dat het gisteren was, zo miezerig is het vandaag !!

    Met bakken tegelijk pletst het naar beneden!! ( gelukkig heb ik gisteren gewassen en gedroogd)

    Vandaag dus nog het begin van de hartjeschuur opruimen en nakijken hetgeen naar het stort moet !

    We hebben gisteren radissio als groenten gegeten, en dat resulteerde weer in een lekkere vast geslapen !! 

    Het is eigenlijk een najaarsgroente, en ik ga het proberen om het deze zomer ook te kweken, ( eventueel in de serre !! Want we eten het héél graag !! en anders zijn we op de sukkel !! 

    Ik heb gezien dat de eerste kiemblaadjes van de krulsla al komen piepen ( d'as redelijk rap , want het is nog maar drie dagen !)

    Wat we na de voorop gestelde werken nog bij gaan flanzen is te bezien, hopelijk slaat het weer om naar beter en droger !!.........

    Want alles is dus zeiknat !! en ik zou graag in het eerste gedeelte van de (moes)tuin al beginnen  maar die moet eerst nog eens gefreesd worden en nog een lading voedsel krijgen !! 

    13-02-2014 om 09:37 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    12-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen nog een klein stukje opruimen in de hartjesschuur !!

    Het was gewoon zalig , de was die ik na de middag heb opgehangen is lekker droog gewaait !! heerlijk de pyjama's die naar "buiten" ruiken !! ( en dat op een paar uurtjes " De droogparasol staat nu op een andere plaats.... omdat de ren van de kippen .... daar is komen te staan !! om een uur of vijf heb ik gevraagd aan Theo wat hij wou eten, ( eigenlijk een overbodige vraag !) .... Het antwoord was "OOooohh , het begint met een F!... en een paar lekkere kippesnitsels met een krokant jasje ! dat zijn dus snitsels van kip gepaneerd met (gebroken) cornflakes ) in het frietvet gebakken enorm lekker.... en als groenten onze favoriete sla !! "Radisio" !!! 

    Het heeft ons voortreffelijk gesmaakt, Theo is gaan douchen en nu zijn we begonnen aan de reeks Aspe !! te bekijken!! Het was al bij al een hele toffe werkdag !! en ik ben nog blijer geworden omdat ik gezien heb dat de zaadjes die ik uit de puntpaprika's heb gepeuterd , stillekes aan , aan het ontkiemen zijn !! 

    Als het weer het toelaat, gaat Theo het eerste gedeelte van de groentenhof... nog eens omgooien met de nodige meststoffen !! en dan ga ik de eeuwige kool verzetten zodat de rest ook kan omgegooit worden !! 

    wij zijn er al helemaal klaar voor !! 

    Onze kippen worden dus met de dag tammer ....blijkbaar begrijpen ze op de 1 of andere manier direct wat ik hen wil duidelijk maken !!EN!!! ze zijn stapelgek op hun hok !! We moeten ze letterlijk buiten sluiten of ze komen gewoon niet buiten.... Nog thans hebben we ze gekocht bij een hobbyfokker waar ze buiten liepen op een grote wei, en alles was piekfijn verzorgt !! 

    wat zijn wij blij met ons klein paradijsje !! 

    12-02-2014 om 18:53 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is me wat !!!

    Het ( te vuil) zagemeel ( voor het kippenhok) geeft nogal wat rook als het brand, maar ja sé we moeten echt eens opruimen  !!ook de kleine houtjes die ik wel zo willen stockeren, maar die nemen dan weer zoveel plaats in beslag en we moeten nog zoveel hout verzagen dat we die later niet zullen missen dus huppekee allemaal op de brandstapel !! De was hangt lekker te drogen  buiten (gelukkig staat de wind niet in die hoek) en ziet er deze avond de zaak weeral anders uit !! De kippen zijn allemaal buiten nu ik heb ze voor een uurtje of twee buiten gesloten en nu begrijpen ze , dat ze buiten moeten ravotten in het gras !!

    Ze krijgen dus elke dag bovenop hun legkorreltjes nog wat mais ( niet te veel want dan worden ze te dik ) en groenvoer, de schillekes van de appels , en van de groenten die schoongemaakt zijn... is er dat niet, dan krijgen ze dus chou fouragér of tewel eeuwige kool (moes) Ze laten echt alles liggen en vallen om direkt zonder te talmen de koolblaren aan te vallen en peuzelen die op dat er enkel de dikke nerf en de steel overblijft !! ongelofelijk, en ze houden het in de gaten hé, als ik naar de tuin trek staan ze met zijn zessen op een rijtje te kijken of ik die lekkere blaren ga meebrengen !! knotsgekke vertoning, ik hoop van daar eens een foto van te kunnen maken !!

    12-02-2014 om 18:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met de zon van de partij

    lekker vuurke stoken met al het afval van de houtmachine's

    en ons jerommeke die het liefst van alles buiten is, lambik en de madammekes zijn het liefst binnen, ze aanbidden hun hok !! als ik wil dat ze buiten wat groenten en beestjes pikken moet ik ze buitensluiten, dus deurtje dicht doen achter hun staart !!









    12-02-2014 om 13:17 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een stralende blauwe lucht !!

    Vandaag nog eventjes de omgeving van de houtbewerkingsmachine opruimen ... en naar het stort zouden we ook moeten ..

    . Ik zou de lege verfblikken meenemen naar antwerpen om ze daar in het containerpark af te geven, maar Theo vind dat we maar in Bourbonne moeten gaan we betalen belastingen zoals iedereen hier dus .... 

    Gisterenavond dus gnocci  ( met veel look eventjes opgebakken) en wat tagliatelle  gekookt om met de goulasch van een hammesnede  op te peuzelen, ( ik had de hammesnede in de pruttelpot klaar gemaakt met een volledig flesje woksaus van albert Hein, Szeischuan ... Het was voor mijn persoonlijke smaak iets te "hot" maar Theo vond het dus erg lekker !! ( dus volgende keer maar een kwartje van zo een flesje )

    Ik heb nog een gedeelte over... dat gaan we dus 1 van deze dagen ook nog lekker oppeuzelen, met rijst of met frietjes !!!

    Zo aan de slag !!!Het is veel te goed weer om binnen te zitten en deze middag kunnen we lekker op het terras in de tuin eten !!

    12-02-2014 om 09:59 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    11-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op de verkeerde moment sorry !! zeggen !!

    Hoewel niet iedereen gezegend is met een een gezonde dosis beleefdheid, is het zo dat vrouwen sneller en vaker sorry zeggen, ook wanneer dat absoluut niet nodig is. Hier volgen een aantal dingen waarvoor we ons eigenlijk echt niet horen te verontschuldigen.  

    (Geen) make-up dragen Oh neen, een naakt gezicht...Snel, poeder! Vrouwen hoeven heus niet ziek of comateus te zijn om zonder make-up op straat te komen. Zeg dan ook geen sorry voor je naturelle verschijning. Uiteraard is dit geen aanklacht tegen vrouwen die zich beter in hun vel voelen mét make-up, het is je volste recht, alleen hoort het geen norm of bron van deprimerende kritiek te zijn.

    (Niet) op dieet staan Ben je niet het type vrouw dat enkel zwicht voor vet of zoet na een zware dag of tijdens je menstruatie? Heb je geen kaas gegeten van diëten? No problemo, naar je hongergevoel kan alleen jij luisteren. Veroordelende blikken van gefrustreerde medemensen die boven smaakloze salades of fluogroene shakes hangen, horen je niet te raken. Zolang je maar gelukkig (en toch ook wel gezond) bent. Omgekeerd hoef je ook geen sorry te zeggen wanneer anderen je een 'party pooper' vinden omdat je alcohol mijdt en extra calorieën stiefmoederlijk bekijkt. Het is jouw lijn.

    Je zinnen zetten op een carrière en/of een gezin Vrouwen horen zich in deze moderne samenleving niet te verontschuldigen wanneer ze zich wijden aan hun carrière en niet dromen van de klassieke huisje-tuintje-kindje-formule. Anderzijds zullen er altijd dames zijn die zich geroepen voelen om huismoeder te worden en al hun energie in een gezin te stoppen. Ook daar hoef je geen sorry te zeggen. Zelfs wie de combinatie van beiden nastreeft, hoort zich daar echt niet schuldig over te voelen. Een kinderwens staat je prestaties niet noodgedwongen in de weg.

    Single zijn mét een actief seksleven Hoewel de kans klein is dat je kan ontsnappen aan het sletterige imago waar (seksueel minderbedeelde) medemensen je maar al te graag mee opzadelen, is het je volste recht om te genieten van alles wat seks te bieden heeft, en dat zelfs zonder een vaste relatie. Ook aseksueel zijn, is echt geen misdaad.

    Clichés in stand houden So what als je gek bent op roze, graag glitters en kanten randjes draagt, tranen laat tijdens je platgedraaide chickflicks en naar chocolade grijpt om je emoties te stillen? Laat de misnoegde reacties niet aan je hart komen. Vrouwelijkheid komt in ontelbaar veel vormen.

    11-02-2014 om 16:20 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben tot de vaststelling gekomen dat ik nog veel te veel ..

    (zelf)klaar gemaakte  ragout's in de vriezer heb steken... dus die ga ik dan maar eerst gebruiken.

    Een heel tijdje geleden zijn we ergens blijven eten.... en de spaghettisaus kwam ook uit de diepvries en blijkbaar had deze bereiding zijne jubeléé... in de vriezer gevierd.... Het enige dat wij smaakten ( en ook terug vonden in de saus waren wortels !! ) Het mens zegde dan ook nog dat ze geen spaghetti op het menu zette voor haar gasten wegens te goedkoop !! .... In elk geval mijn bolognese saus is eigenlijk niet van het goedkoopste !! integendeel , door de  variëteit van al de groenten in de saus!! is het zelfs redelijk prijzig ( als je alles moet kopen bij de groentenboer ) 

    Vandaar dat ik dus uit grote voorzorg, want ik gooi niet graag voedsel weg !! dat wij de lekkere ragouts, hetzij met gehakt hetzij met rundsvlees in stukken .... het maximun 14 dagen in de vriezer laat !! .. Zo blijven al de kruiden en specerijen  100% perfekt bewaard !!

    11-02-2014 om 15:14 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is gelukkig droog ( wel koud )

    direct nadat ik hier weg ben, naar de tuin met wat groentenafval, ( de buitenste blaadjes van de spruitjes, en de schillen van de appels  van gisteren avond )Ik heb me voorgenomen om ook zelf yohurt te maken, want gans de beestenbende houd net als wijzelf  enorm van het witte spul !! dus is het interesant om het zelf te beginnen maken, zeker , als je weet dat er nog zes kleine smiekelaartjes mee zullen feesten, want het is ook goed voor kippen ( en hun darmen)tesamen met een beetje honing zal dit een ware traktatie zijn, hoe dat ik dat weet, ik verslind enorm veel informatie , vergaard van  gans de wereld,( soms met een vertaalmachine en uiteraard het koetertaaltje naar bruikbare vorm omgezet ) en door al de mensen hun ondervindingen maak ik een optelsom, en heb voor leuze, baad het niet het schaad ook niet ....Als je dan bvb leest op verschillende tijdstippen van verschillende mensen , uit verschillende landen, die mekaars taal absoluut niet spreken  yohurt fantastish is , dan neem ik aan dat het de waarheid is !!

    Vandaag Brocoli en watermeloen zaaien !! 

    en op het menu staat er een lekker gebraadje met zwarte staakboontjes  en gekookte aardappeltjes !! 

    11-02-2014 om 09:48 geschreven door myrthe


    >> Reageer (2)
    10-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kippen zitten achter slot en grendel !

    Reintje de vos, zal op een ander kippetjes moeten verschalken !! ... Theo zijn opruimwerk gaan bewonderen, wat een verschil..... en ik kreeg de keuze, ofwel, gaat hij morgen een stuk betonneren in de ruitjesschuur of krijgt de gang naar de tuin in de hartjesschuur een opruimbeurt !! ik denk dat het laatste zal gebeuren.... en ik ben er helemaal blij mee !! 

    Theo wou zo graag spruitjes eten, recht uit de tuin een echte traktatie .... ik maak die op zijn vlaams klaar !! met spekjes (uitgebakken) en dan zo héél zachtjes laten gaar smoren !! geen water gewoon zo met aanhangende water van het spoelen ... en uiteraard een deksel op de pan !! smoren in eigen vocht, dat kan zeker als het allemaal recht uit de tuin komt, dan is alles nog knapperig vers !! Omdat de brocoli ook nodig op moet, dus ook nog een kleine stronk klaar gemaakt en samen met gewone verse ( vlaamse) worst een waar festijn van smaken !!! 

    Het is echt niet te geloven hoe lekker en anders verse spruitjes smaken ! tegenover diegene die je koopt bij de groentenboer !!! 

    10-02-2014 om 17:59 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terwijl Theo zijn klusspullen een beetje ordelijker wegzet...

    Heb ik in de rapte, vlug mijn mails na gekeken en genoten van de toffe reactie's dankjewel... het is plezierig om gelijk gestemde zielen te mogen lezen ... en van sommigen weet ik .. hun pad is ook niet over rozen gegaan, dus het zijn mensen met een hoog EQ... (emotioneel inlevingsvermogen) ... mensen die weten, dat het gras niet groener is aan de andere kant !! 

    IK ben ook  al eventjes voor lentefee aan het spelen, het zelf gemaakte verwarmde serreke heeft al bewezen dat het goed werkt, voor een habbekrats aan materialen !! de bakken waar ik in zaai met  automatisch waterreservoir ( ja!! echt waar , het is een groter systeem , dan dat ik verleden jaar gebruikte... en toen heeft het zijn nut 100% bewezen, een ander moest gieten als gek, terwijl wij rustig onze gangen konden gaan.... uiteraard moesten we in de tuin ook elke dag 100 liters putwater sproeien !! maar voor de kleinere planten was het DE uitkomst !)

    De paprika's zijn nu groot genoeg om af te harden buiten het kastje, en staan dus op de vensterbank, het roodlof heb ik in yohurtpottekes verplant ( ik kan echt niets wegsmijten en blijkbaar werkt dat nog ook ) die staan dan op hun beurt in een vleesbak van de makro, ( bakken van bvb 5 kg gehakt of worst )

    ONdertussen heb ik dus nadat het verwarmde serreke leeg is gemaakt , nog vier bakken met zaaigoed toe gevoegd aan de lava's  en de puntpaprika's die ik het afgelopen weekend heb gezaaid

    Waaronder dus mini aubergine's ( wit) vegetarische spaghetti , krulsla, en vroege sla ( meikoningin..) 

    mijn yohurt potjes waren op, want ik wil ook nog watermeloen zaaien en pattisons !! 

    De erwtjes en de bonen ga ik echt ter plaatse zaaien, want de praktijk heeft uitgewezen dat de boontjes die niet voorgekiemd zijn , de laatst genoemde voorbij schieten !!

    Als je de boontjes direct in de grond stopt moet je niet zo omzichtig te werk gaan, als de boontjes of erwtjes gekiemd zijn, is het een precisie werk.... en ik heb alle zintuigen nodig om de pijn te verbijten als ik dus gehurkt aan het zaaien ben!! Want dat is toch 1 van de dingen die voor mij minder zijn aan het tuinieren, maar dit weegt niet op tegen het plezier in de eerste plaats en dan de trots dat het goed komt, dat alles mooi gezond staat te wachten om geoogst te worden, dat maakt héél veel goed







    10-02-2014 om 15:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is boter ? en wat is nu margarine ?( en alles wat er ook maar op trekt !)

    Goed om weten ( wat ge allemaal zo al onder je neus steekt )

    BOTER -------- De wet van 8 juli 1935 betreffende boter, margarine, bereiden vetten en andere eetbare vetten. Artikel 1 : Onder boter verstaat men het product uitsluitend bekomen door het karnen hetzij : - van de melk - van de room - of van een mengsel van deze producten - van de wei. Boter mag geen andere stoffen bevatten dan deze die welke voortkomen van de producten waaruit zij ontstaat, - of van het gebruik, bij haar voortbrengst, fabricage of bereiding - van keukenzout - organische gistmiddelen - in een oplossing van zoutzuur met oplosbare kleursels - of citroenzuur. A. DE BEREIDING --------------- a. Centrifugeren ---------------- Scheiding van melk in room en ondermelk Zodra de melk in de melkerij komt wordt ze van zwevend vuil gezuiverd en het vetgehalte nagegaan. Na verwarmd te zijn op 45EC brengt men de melk in een centrifuge of afromer waar de melk gescheiden wordt in de ondermelk (85%) en in room (15%). De room heeft een vetgehalte van 20 tot 24% en de ondermelk heeft een vetgehalte van 0,05% vet. b. Pasteuriseren ---------------- De room wordt gedurende 10 tot 15 seconden verhit tot 80 à 85EC. c. Stremmen of verzuren ----------------------- In een roomzuurbassin (45E - 50E) voegt men melkzuurbacteriën bij de room waardoor deze verzuurt. De vetstof maakt zich los en drijft als kleine bolletjes rond. Na 20 uur is de room karnrijp. d. Karnen --------- Het samenklitten van het vet. Het karnen duurt 30 - 55' en heeft als doel de kleine vetbolletjes tot één massa aan te dikken. De rest nl. de karnemelk wordt verwijderd. e. Kleuren ---------- Boter mag gekleurd worden met B - caroteen (= pro vit. A) + annatto f. Spoelen ---------- De botermassa wordt zo dikwijls met water gewassen tot alle karnemelk verdwenen is (= tot het water helder is). g. Kneden --------- Door het kneden wordt al het water verwijderd. Tevens wordt de boter soepel en goed smeerbaar. h. Zouten --------- Om gezouten boter te verkrijgen voegt men voor het kneden 3% zout toe, waarvan slechts 1½ % overblijft. NOTA Boter gemaakt van niet gezuurde room noemt men zoete roomboter Ze is langer houdbaar maar is niet zo goed van smaak. B. DE SAMENSTELLING ------------------- Wordt door de wet bepaald. - Vetstof : 82% - Water : 16% - Minerale zouten : - ongezouten :2% - half gezouten : 5% - gezouten : 10% (moet op de verpakking staan) - Organische stoffen : ½ % melksuiker en melkzuur 0,05 % citroenzuur - Eiwitstoffen : ½ % - Vitaminen A en D C. DE HOEDANIGHEID VAN BOTER ---------------------------- Goede boter : - heeft een fijne smaak - mag niet hard of niet zacht zijn - moet een zachte glans hebben - moet een gelijkmatige gele kleur vertonen - mag als ze vloeibaar is géén wit bezinksel hebben - er mogen nooit druppels water uitkomen. D. SOORTEN BOTER ---------------- a. Hoeveboter ------------- Geen wettelijke bepalingen. Is boter voortgebracht door melkveehouders die in het bezit zijn van een door de Nationale Zuiveldienst afgeleverde vergunning : " Verkoop van hoeveboter ". Er worden geen officiële kwaliteitskeuringen uitgeoefend. Op de verpakking moet vermeld staan : - Niet wettelijk bepaald - Naam + adres + vergunningsnummer van de producent - Gewicht - Hoeveboter b. Melkerijboter ---------------- Wordt gefabriceerd in een door het Ministerie van Landbouw aangenomen zuivel- of boterfabriek. De boter wordt onderworpen aan kwaliteitskeuringen, waardoor ze in de volgende categorieën wordt ingedeeld : - 1E categorie melkerijboter met controlemerk - 2E categorie melkerijboter - 3E categorie keukenboter c. Handelaars boter ------------------ Dit is herbewerkte boter. (= herkomst en soort) Bestaat uit een mengsel van hoeve- en melkerijboter. Wordt al of niet gezouten. Wordt gefabriceerd op aanvraag. Heeft altijd dezelfde smaak, kleur .... Op de verpakking moet vermeld staan : - zie hoeve boter - handelaars boter - gezouten of niet gezouten. d. Gesmolten boter ----------------- Dit is boter die men laat smelten en waar men sesamolie bijvoegt, wordt opgekocht door het leger, fabrieken en grootwarenhuizen. Is geelachtig van kleur. E. DE AANKOOP ------------- - Er op letten dat de boter niet vervalst is. - Melkerijboter geeft de grootste zekerheid dat ze niet vervalst is. - Bij hoeveboter heeft men kans op vervalsing daar er enkel steekproeven gedaan worden. - Koop boter bij vertrouwde leveranciers. F. DE VERVALSING ---------------- Volgende feiten worden vastgesteld : - Te laag vetgehalte - Te hoog watergehalte : - door onvoldoende te kneden - door extra toevoeging tot 30% - Door toevoeging van vetstoffen die niet uit melk komen. vb. margarine - Door toevoeging van bewaarmiddelen. vb. boorzuur Salicylzuur G. HET BEWAREN -------------- Boter neemt gemakkelijk vreemde geuren en smaken op. Daarom bewaren in een koele, droge donkere plaats. Goede verpakkingen zijn : boterpapier karton aluminiumfolie plastiekbakjes Eén week bewaren : Men laat ze in het wikkelpapier, of in een boterpot. Meer dan een week : Inmaken in Keulse potten en bedekken met een pekelpapier. NOOIT VERSE BOTER BIJ OUDE RESTJES DOEN. H. HET BEDERF ------------- a. Ranzige boter ------------- Onder invloed van licht en warmte ontstaat er een oxidatie in de boter. Deze wordt zurig. Begint boter ranzig te worden dan kan men ze alleen goed krijgen om te bakken door ze in koud water flink uit te spoelen en opnieuw te bewerken. b. Zure boter ---------- - Wanneer de boter niet voldoende uitgekarnd is. - Wanneer de boter te veel melkzuur bevat. c. Sterke boter ------------ Niet hetzelfde als ranzige boter. Bij sterke boter is er een fout in de vet samenstelling. 2. MARGARINE ------------ Naar aanleiding van het gebrek aan goedkoop smeerbaar vet voor zijn legers schreef Napoleon III een prijsvraag uit voor het uitvinden van een vervangingsmiddel voor boter. De Franse scheikundige Màge-Mouriés gelukte het in 1869 een product te vervaardigen dat : - boterachtig was - voedzaam en goedkoop - lang bewaard kon blijven Màge-Mouriés vertrok van deze gedachte : Boter wordt gekarnd van de room van de melk en komt uit het vet in de melk. Volgende vraag : Hoe komt het vet in de melk? Om hierop een antwoord te krijgen gaf hij sommige koeien alleen water. Ze vermagerde sterk maar gaven melk met vet. Het vet van de koe wordt dus omgezet in melkvet. Hiermede had hij de aanwijzing gevonden om de opdracht van Napoleon III uit te voeren. Rundsvet smelten en vermengen met afgeroomde melk. Door karnen kreeg hij een smeersel. De grondgedachte van margarine is nooit veranderd. De naam margarine is ontleend aan het Griekse woord margarites = parel. A. DE GRONDSTOFFEN ------------------ a. Vetten en oliën --------------- Een mengsel van geraffineerde plantaardige en/of dierlijke vetten en oliën, dat neutraal van smaak is. Soorten : 1. Dierlijke vetten : vb. rundvet, walvisvet 2. Plantaardige vetten : vb. kokosvet 3. Plantaardige oliën : vb. aardnoot, soja, palmpit maïs, zonnebloem Daar men in de winter van een zachter vetmengsel uitgaat dan in de zomer, krijgt men gedurende het hele jaar door margarine van een vrij constante smeerbaarheid. b. Taptemelk Afgeroomde melk --------- Wordt na pasteurisatie gezuurd om de smaak van de margarine zoveel mogelijk op die van boter te doen gelijken. c. Emulgeermiddel -------------- Om het water in het vet fijn verdeeld te houden. d. Toevoegsels ----------- Boterkleursel Zout Conserveermiddelen Lecithine : om het schuimen te verhogen en het spatten te verlagen Wettelijk verplicht : 2,5% sesamolie B. DE BEREIDING --------------- De discontinu methode --------------------- De vooraf gemengde oliën en gesmolten vetten worden onder toevoeging van gepasteuriseerde, aangezuurde melk gekarnd. Door langdurig roeren worden de vetdeeltjes door de gehele vloeistof fijn verdeeld. Men noemt het mengsel een emulsie. Met behulp van kleursel wordt er de juiste kleur aan gegeven De emulsie loopt over een inwendig gekoelde trommel waardoor de emulsie uitkristalliseert. Door middel van een schraapmes wordt de bekomen " film " van de trommel verwijderd. In een wagentje geladen gaat de verkregen massa: de MARGARINE naar een koelruimte om te rijpen, waardoor ze een zeker aroma krijgt. Daarna wordt de margarine gekneed en gezouten, in een verdeelmachine gedaan en in de juiste hoeveelheid afgewogen. Vervolgens wordt ze verpakt in een wikkelmachine. Aangezien er tijdens deze productie geen tussenkomst is van de menselijke hand wordt deze bereiding als zeer hygiënisch beschouwd. De continu methode ------------------ Bij de continue bereidingswijze vinden alle bewerkingen plaats in één toestel, waarbij elk contact met de lucht vermeden wordt. Hierop volgt het automatisch afwegen en het verpakken in kubusvorm. C. DE SOORTEN MARGARINE ----------------------- a. Gewone margarine ---------------- Bereid uit een mengsel van vetten (plantaardig en dierlijk) b. Plantaardige margarine ---------------------- Bereid uit plantaardige vetten en oliën. Gewoonlijk gevitamineerd met vitaminen A en D. Harde en smeerbare margarine : Naargelang van de soorten margarine worden verschillende vetten en geharde of gehydrateerde oliën gemengd. Het mengsel bepaalt de kwaliteit en de vastheid. Het hydrateren houdt eveneens verband met winter- en zomerperiode. Margarine die tijdens de winterperiode een goede vastheid bezit, zou tijdens de zomermaanden vloeibaar zijn. c. Dieetmargarine -------------- Bereid met plantaardige vetten met poly-onverzadigde vetzuren. Sommige soorten zijn verrijkt met jodium. Gevitamineerd met vit. A en D. Zoutloos. Behoudt zelfs bij lage tE, bijvoorbeeld in de koelkast, haar smeerbaarheid. Aangeraden tegen aderverkalking. d. Halvarine --------- Bevat 40% vet en maximum 60% water. Verder is de samenstelling dezelfde als bij margarine. e. Bakkerijmargarine ----------------- Deze soort heeft een gevarieerd vetgehalte en een groot opslorpingsvermogen . Voor ieder soort gebak kan men een andere soort margarine gebruiken met specifieke eigenschappen. Margarine met 82% vetgehalte : smeltpunt van 31 - 32EC. gebruikt voor taarten cakes dessertkoekjes Margarine met 99,82% vetgehalte : smeltpunt : 26 - 28EC gebruikt voor Italiaanse crème frituurbad voor beignets .. Margarine met 87% vetgehalte : Gebruikt voor crème au beurre Margarine met 29,8% vetgehalte : Gebruikt voor pistolets krokante pistolets Margarine met 47% vetgehalte : Activeert het gistingsproces Gebruikt voor het voordeeg van koffiekoeken. D. DE AANKOOP VAN MARGARINE --------------------------- Letten op : - Het gebruik van de margarine : - voor op het brood - in de keuken - of voor beide - voor een dieet of niet - De prijs - De versheid : let op de uiterste datum van verkoop. - De verpakking : in een wikkel of een kubusvormige beker. - Koop verpakte margarine van een bekend merk. Enkele bekende merken : - Lyra : gepasteuriseerd en koude bestendig - Roda + Natura : vervaardigd van maïsolie - Remia : vervaardigd van zonnebloemolie - Planta en planta+ : bestand tegen de koude - Fort en Solo : geen garantie op plantaardig karakter - Fort-super en Fort-maïs : plantaardig E. HET BEWAREN -------------- Zoals boter, FRIS bewaren. F. VERGELIJKING BOTER EN MARGARINE ---------------------------------- Boter Margarine - Goedkoop - Zelfde voedzaamheid - Zelfde vetgehalte - Is smakelijker en geuriger - Meer glanzend - Boter is 's zomers te week en - Het gehele jaar door 's winters te hard dezelfde smeerbaarheid - Veel langer houdbaar G. WETTELIJKE BEPALINGEN ------------------------ 1. Het vetgehalte moet minstens 82% en het watergehalte 16% zijn (maximum) 2. Door het productschap voorvetten ; oliën en margarine wordt o.a. geëist : a. Dat op de pakjes margarine aan 4 zijden duidelijk en voluit het woord " margarine " voorkomt. b. Misleidende benamingen, die waarvan het woord " boter " deel uitmaakt mogen niet gebruikt worden. vb. : Plantenboter = margarine waar geen dierlijke vetten voorkomen. Juiste benaming is plantenmargarine. c. Afbeeldingen die aan boter of de zuiverbereidingen herinneren zijn niet toegestaan. d. In lokalen waar margarine wordt verkocht moet een plaat hangen met de vermelding " margarine " , 40 cm lang en 20 cm hoog. e. Margarine en boter moeten minstens 1 meter uit elkaar liggen. f. Met dezelfde wagen mag onder geen enkele voorwaarden boter en margarine worden vervoerd. g. Het is verboden margarine te verkopen die meer dan 10% vetstof bevat voorkomende van melk.

    10-02-2014 om 11:10 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is geen weer om een hond door te jagen !!

    De kippen kunnen voorlopig verder.. we moeten uiteraard de ren nog verder aanvalvrij maken ... maar het komt er met bakken tegelijk uit, recht naar beneden er staat geen zuchtje wind, en aangezien Melay in een dal ligt zal , de bui wel blijven hangen  en dat voor de rest van den dag !!

    Ik heb voorgesteld om dan maar eerst en vooral eens orde op zaken te zetten in de schuren !! 

    Voor we aan de volgende verdieping beginnen !! .. en Theo vind dat dus een strak plan ! ( hoelang de schuren dan mooi ordelijk zullen blijven liggen is nog een ander paar mouwen, want bij ons gaat alles in een razend tempo, en s'avonds zijn we bekaf, zodat het opruimwerk er meestal bij in schiet !! dat is hetzelfde voor het huishouden, momenteel komt dit er bovenop....) Als het eens wat minder gaat met onze gezondheid, grieperig, rugpijn, in mijn geval ontwenningsverschijnselen (ja nog altijd hoor na een jaar enbijna zeven maand) nog hoestbuien, maagpijn , het zuur,en een schorre keel ) MAAR !! ik heb absoluut geen drang naar een sigaret !! echt niet integendeel ... Blijkbaar was het hééél erg nodig dat ik stopte met roken !!

    en ik kan natuurlijk niet verlangen , dat al die narigheden op een maand over zijn... dat kan niet, dat is onrealistisch !!

    We kunnen uiteraard met de centen die we besparen vele leukere dingen doen, dan ons geld gewoon als rook in de lucht te blazen !!  en dat is dan toch ook weer hééél plezierig !!

    Als we dan in onze thuislanden zijn en zeker in Antwerpen , waar héél veel op restaurant wordt gegaan, en op café, dan heb ik echt medelijden met de mensen die in weer en wind aan hun sigaret staan te sleuren... gelijk een bezetene, om zo vlug mogelijk terug in de warme gezelligheid bij hun famillie of vrienden te zijn.... maar de drang naar die sigaret was dus dwingend !! en moest worden ingewilligd !! 

    IK ben fier, dat wij daar niet meer aan toe moeten geven !! en ondanks dat er veel kilo's zijn bij gekomen voel ik me gelukkiger, als ik mijn kleerkast open trek in antwerpen slik ik wel eens, want daar hangen dus de mooie kleertjes waar ik nu amper met 1 been in zou geraken !! 

    Ik probeer nu van het snoepen af te geraken, en dat is niet gemakkelijk !!

    Dus nog eens wat disipline aan de dag leggen om dat ook  dus klaar te krijgen !!

    10-02-2014 om 10:57 geschreven door myrthe


    >> Reageer (2)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    eugeen
    blog.seniorennet.be/eugeen
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!