Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    23-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de keuken hangt de geur van stoofvlees !!

    en de lekkere fruitcake .. die al een paar stukjes armer is geworden, hemels !! super geel van de lekkere eitjes van onze kippen, met jonagold appeltjes, lekkere abrikoosjes( in stukjes en granberry's ) Het zoetzure en fruitige is echt héél lekker .... en eigenlijk bedoelt als lekkere afsluiter na een copïeuse maaltijd met het stoofvlees !! ( als de cake zolang blijft leven !! want ik zie steevast iemand naar het aanrecht trippelen met een orde viervoeters achter zich aan !!.... dat geeft niet  , als hij geen honger meer heeft is dat goed ... dan hebben we morgen het stoofvlees menu, en is het dus nu een extra lekkere broodmaaltijd met fruit !! ... alles is super gezond.... dus .... het is ook niet alle dagen dat ik nog zulk een lekkere cake bak !! ... 

    Ondertussen is de kalkoen salade al verhuisd naar een tuperware bak, en goed gekeurd door iedereen !!

    Ik heb de cake gebakken in de halogeen oven, maar dat vind ik toch niet zo een daverend goed idee, volgende keer maar terug in een gewone oven met conventionele warmte !









    23-03-2014 om 18:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voila de badkamer is helemaal netjes !!

    De bench van de hondjes is helemaal afgeschuurd en er liggen nieuwe dekjes in !!

    Het vlees voor onze pruttelpot is ontdooit, ons broodje is lekker gebakken en we kunnen zo dadelijk mijn curry-prutje proeven... om daarna uiteraard aan het stoovlees verder te werken... ik ga het voor meerdere dagen maken... zo bespaar ik op electriciteit, alhoewel de taurus maar bitter weinig verbruikt, blijkbaar zijn er nog mensen ... die dit ondervonden hebben, want de prijs van zo een taurus ( exact dezelfde als de mijne ) is verdrievoudigt !! ...... Zo ... nu lekker genieten van ons broodje !!

    23-03-2014 om 12:03 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zwaar bewolkt !!

    Vandaag gaat Theo de printer installeren !! en ik ga de badkamer een serieuse poetsbeurt geven !! het is nodig !!

    deze morgen bracht de  trip naar de tuin .. geen eitjes op, dat kon ook niet want ik had gisteren echt zonder liegen in twee keer vijf eitjes !! ( eentje zal van de vorige dag geweest zijn denk ik )

    de sluimererwtjes komen boven de grond piepen, en de doos met champignons, daar komt ook leven in !! ..

    De boeretenen waren al fors gezwollen en al met stevige worteltjes !! dus dat zal eerstdaags ook wel beginnen met groene blaadjes te ontwikkelen !!

    Straks gaan we dus de kalkoen-curry salade aanvallen en ook een lekkere zelfgemaakte appeltaart !!

    Op het menu staat er ook nog een goeie ketel stoofvlees maken !!(ik heb nog twee trapisten , dus die moeten er aan geloven !! ) en zo heb ik dus een lekker stoofpotje tegen dat ik stijf van de  rugpijn sta, of doodmoe van het klussen !! 

    Het had deze nacht lichtjes gevrozen, gelukkig is het in de serre helemaal oké, maar ik ga toch het piepkleine plantgoed, binnen zetten als ze weinig goeds voorspellen, want anders ben ik dus weken achteruit !!

    23-03-2014 om 10:46 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    22-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kan niet missen dat ik gisteren stijf stond van de rugpijn !!

    Blijkbaar is het niet alléén het bukken om de geschaafde planken mooi ordelijk weg te leggen, het is hier vollop aan het stormen !! ... vandaar,nu kan ik dus helemaal volgen, ik ben dus maar begonnen aan de keuken af te stoffen daar waar ik niet elke dag in de weer ben, het over en weer roetchen van de hondjes , brengt natuurlijk ook mee dat stof kruipt waar het niet kan gaan !! ..

    Het is eigenlijk helemaal niet koud, alléén heel erg nat en héél erg winderig !!!

    22-03-2014 om 16:15 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het regenweer heeft er voor gezorgd, dat ik nu uitgestelde werkjes doe !!

    Zoals een goeie boullion trekken... en die laten inkoken ( zoveel lekkerder dan van een blokje dat wel gemakkelijk is , maar goed !! heu die boullion is dus voor meerdere keertjes !!

    dan een hele grote pot mayonaise gemaakt, met natuurlijk eitjes van ons kippen 

    en dan niet onbelangrijk het lievelings boterhammensmeersel van Theo kip-curry, maar deze keer met een goeie dikke kalkoenebil!! die ik van de boerin heb gekregen !! De smaak vind ik zelf iets fijner !! het enigste dat mij tegen houd om dat dikwijls in de oven te braden zijn die pezen die in die billen zitten, maar als je die toch in stukjes trekt voor de salade op een broodje, kom je die tegen met je vork ( door het uit mekaar te trekken) en heb je geen gewriemel in je mond om dat er tussen uit te plukken !! .

    Een goeie poulier , doet dat uiteraard voor jou als je die gaat kopen, maar dan heb je zogezegd fabrieksvoer !! met meel vetgevoerd om zo vlug mogelijk big money te verdienen, kalkoen is overigens een magerder gevogelte dan kip !! ... en de billen lenen zich uitstekend voor salade's !! 

    Nu nog een paar eitjes koken om de salade af te werken.. want ik vind dat het zonder gekookte ( en uiteraard koude) brokjes ei, het niet compleet... Het zou kunnen dat men daar mee begonnen is om comercïeel , of huishoudelijk wat meer salade te hebben voor een gunstigere prijs !! Maar ja sé !! zonder ei , omdat je dus genoeg kippevlees of in ons geval kalkoenevlees  zoals ik in dit geval is het toch niet dezelfde smaak, ik mis dan iets !! vandaar ... eitjes horen erbij !! 

    De zelfgemaakte curry-mayonaise , moet dus ook een nachtje minimum trekken, want anders zijn de kruiden, niet met de mayonaise gemengd en krijg je een korrelig  iets , dat helemaal niet smakelijk is, ( door scha en schande wordt je wijs , in dit geval een piepjong ikke !)

    22-03-2014 om 13:17 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.super dat slaregentje voor den hof !!

    Ik heb daarstraks mijn boerentenen geplant , het was nodig !! en daar is het dus nu echt "HET WEER" voor 

    Mijn nectarineboomke doet het fantastisch !! en de perzikkenbomen die toch wat later zijn, en ik denk van een mindere kwaliteit ... (die zijn ook niet uit deze contraien....) ik weet absoluut niet wat een ras !! Het zijn zaailingen die ik gekregen heb van de mensen waar ik de buxussen heb gekocht !! maar ze doen het ook, en hier en daar verschijnt er schuchter een bloemeke !! 

    De zaailingen die nog op de koer staan hebben dus een verfrissend regenbuitje gekregen, hetgeen ze in dank aanvaarden !! 

    Een foto van de oorzaak van mijne zware rugpijn van gisteren !! zolang de hoogte onder mijn romp komt is het voor mij echt een marteling, maar bleiren helpt niet dus zetten we een tandje bij , zodat die miserie des te vlugger achter de rug is !! ( dat is mijne tactiek om me door miserie heen te wurmen !! .. bij andere toestanden heb ik liever de langzame dood !!! )













    22-03-2014 om 10:29 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is deze nacht beginnen regenen !!

    Zo een deugddoend zacht regentje, ,want de bloemen(bollen) snakten naar een beetje water... ook de erwtjes en boontjes die ik al geplant heb, zijn aan een kwakske water toe !!... langs den andere kant , is ons gezellig ontbijt ritueel, in het water gevallen ... maar we zijn dus op de goeie weg !!...

    Sommige mensen steigeren omdat ik alles in mijn dagboek schrijf en iedereen het kan lezen, ik ben dit dagboek ook begonnen om andere mensen verder te helpen  als ze ook aan hun droom willen beginnen, en dit dagboek verdoezelt niets, als je het aandachtig leest, vind hier best wel goeie tips, en zal ook wel inzien wie en wat te vermijden !!... In weze wil ik niemand bang maken om zijn droom  te verwezelijken, bedriegers, leugenaars, profiteurs etc. zal je altijd en overal vinden..... Je moet alléén dit van in het begin goed incalculeren, en niet zoals wijzelf ( spijtig genoeg ) naar mooie loze praatjes luisteren !! ...  Neem niets van zelfsprekend, en als sommige mensen je raar behandelen is het best dat je even gaat onderzoeken waarom ze zo reageren.... zodat je direct de bal kan terug spelen ( wij waren in den beginne echt naïef)

     ( je kan bvb naar de datum 17/3/2012 , op mijn blogje gaan kijken ... )

    Maar ondertussen zijn we dus een paar jaar verder en weten , wie een put graaft voor een ander ..... !

    Wij zijn met onze droom heel erg bezig, we zijn blij met de vorderingen, we zijn blij dat we tesamen met onze gezamelijke hobby al heel veel verwezelijkt hebben en dus zielsgelukkig met mekaar.

    Op dit moment kost het nog handen vol geld !! maar onze hoeve wordt dus met de maand mooier, griefelijker , gezelliger en uiteraard veel meer waard !!

    We hebben bij verschillende mensen ( binnen en buiten) hun renovatie-werken gezien.... en van sommige mensen hebben we geleerd, ( en zij hebben op hun beurt van ons tips gekregen ) van anderen hebben we zo iets van walging!! hoe durven ze...De ruine zag er beter uit , voor de renovatie  ;-( !

    Blijkbaar hebben wij een te grote liefde voor mooie oude gebouwen , en respecteren het prachtige handwerk van de ambachtslieden van vroeger !! 

    Zo nu aan de slag !!Ik ga de badkamer schoonmaken.... en Theo helpen boven als het nodig is !!

    Ohh en meschien eens een lekkere cake bakken met appeltjes in !! d'as heel lang geleden !!

    22-03-2014 om 08:58 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    21-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.e De kubieke meter plankskes

    Zijn dus door ondergetekende uit de camionette gehaald ... op het houtbewerkingsmachien gelegd en stuk voor stuk ' dus vijftig  lagen ... langs 1ne kant geschaafd !! het bukwerk om ze dus uit de wagen te halen en nadat ze geschaafd zijn te stapelen, ' dus in den beginne wreed bukken.... en dat heeft zijn tol geëist, ik word elke ruggewervel gewaar tot in mijn tandvlees !! Ik heb nu drie zware pijnstillers tegelijkertijd ingenomen want ik zie sterrekes, ik ben een ferme koppigaard, en heb tot het laatste plankske dus volgehouden .. Theo heeft ondertussen de balken voor de muren van de badkamer geplaatst dus twee vliegen in 1 klap !! ... hij zag wel dat ik dus grauw van de pijn zag... en weet ook wel dat mijn dagtaak er dan nog niet opzit, dat ik nog voor keukenprinces moet spelen.... de kip die klaar lag in de ijskast moest dus gebakken worden, ik wou daar eigenlijk een lekkere koude groentenschotel bij serveren maar Theo heeft de aardappels geschilt, en ik heb er frietjes van gebrouwen..... de kip was toen al lekker aan het bakken  en de geur was al hemels ..... om kort te zijn  in het verhaal (ik heb teveel miserie op dit moment , maar wil toch mijn eitje leggen )  de kip die toch wel van een degelijk formaat was, is dus helemaal opgepeuzeld , hetgeen ik dus voorgenomen had, gaat lekker niet door, want er is geen rest om te verwerken naar kip-curry salade voor op het booke !!! het is allemaal op !! zo heeft het ons gesmaakt , enkel nog een beetje voorgebakken frietjes !!! .. dat is alles, onze vier kleine kameraajes wisten dus na ons peuzelwerk ... de beentjes te waarderen , dus is er van het kippebeestje niets over gebleven !! alles is echt opgegeten !! .... een echte scharrelkip is echt vele lekkerder... en dan zijn het nog niet eens ons eigen mechelse hoentjes !! die met melk en speciale graantjes groot worden!! .. ik heb voor zo een kip een kleine 15 euro betaald (met plezier trouwens ) en dan is het wel een scharrelend buitenloperke, maar nog altijd geen rasechte mechelse koekoek , want daar betaal je al gauw een 30 euro voor, ( die liefhebbers met plezier trouwens betalen )

    21-03-2014 om 19:14 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nadat we een lekker bakske koffie hebben geleuterd!

    gaan we dus de voorgenomen werkzaamheden ... uitvoeren 

    O.. ja .. en een fotoke van het werk van de kippetjes.. dit is dus van vier dagen !

    Ze hebben het blijkbaar super naar hun zin bij ons !!





    21-03-2014 om 10:01 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er zijn reclame makers , die nog smaak hebben

    en de toekomstige klanten niet bekijken als rand debielen !! 

    dit kleinood bewijst het 

    http://youtu.be/U3osCRE03mw

    21-03-2014 om 08:28 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgens de meteo ...

    Zou er 90% kans zijn dat het vandaag zou gaan regenen !! dat zou dus slecht uitkomen want ik ben van plan om een pallet hout te schaven en het hout zou dus op de koer moeten staan voor dat het onder de schaafmachine gaat !, het is dus een  kubieke  meter dus dat neemt toch wel wat tijd en plaats in beslag om dat mooi glad te krijgen, We gebruiken dat hout voor van alles, Maar we gaan de lambrizering ook doortrekken op het 1e verdiep !! het scheelt een berg stuckwerk, en het is tenslotte solider dan gyproc ... dus stampen met stoelen, valiezen of bvb... kleine fietsjes , autootjes , maakt dan toch geen grote schade, hetgeen met een gyproc-wand wel kan !!....

    Deze avond kip.... Het beestje is naakt gewogen rond de drie kilo's... daar zullen we dus meer dan 1 keer van kunnen smullen !!een gedeelte nu ! vandaag, een deel voor kippepastei en een gedeelte voor de kip-curry voor de boterham !! ....

    Al bij al een lekker stukje vlees !! met de smaak van toen !!  ...

    Zo en nu aan de slag , want de tijd tikt... bij het herlezen van mijn blogje heb ik gezien, dat we verleden jaar deze tijd vollop met het terras bezig waren, en dat ik dus voor de eerste keer onze mooie tegels heb beschreven, ondertussen is dat allemaal al volledig mee in ons restauratieprojekt ingewerkt !!

    21-03-2014 om 08:05 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    20-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een hele toffe dag is voorbij !!

    We hebben eindelijk terug een printer die een beetje kwaliteit beloofd " Canon" een bovenlader !!

    Daarna naar onze bakker, en onze bioboer, want die had voor ons een paar lekkere kippen op overschot ( geslacht)

    En dan rond gestruind voor 1 van de belangrijkste bouwmaterialen voor de hoeve !.. We zijn een halve dag kwijt, maar het zal blijkbaar vruchten afwerpen !! .... km's rijden in Frankrijk is absoluut niet hetzelfde als in Belgïe of Nederland , dat duurt echt veeeeelllllleeeee langer !!

    Maar zo hebben we al hele mooie dorpjes gezien, ook dorpjes waar je beter met de buldozer door kan rijden, want er staat bijna niets meer recht, en dan denk ik , Mmmmm hoe zou dat nu komen.... maar ik vul dit gegeven zelf wel in, en als je mijn blog goed gelezen hebt, zal je daar zelf ook wel je opinie over hebben !!

    Daarna komen er  Jonge buitenlanders, Nederlanders, Belgen, Duitsers en engelse mensen !! om de zaken op te kopen en te repareren , lees renoveren !! Sommigen met meer inzet dan anderen !! en sommigen kruipen dan maar in een ruïne met het gedacht , dat de zaak na de crisis wel wat meer waard zal worden !!

    Dat is dus echt zonde !! echt doodzonde maar goed, ieder zijne meug natuurlijk !! ... en sommige toestanden zijn uiteraard ook te wijten aan hetgeen ik  hieronder in mijn blogje al heb aangehaald!!

    IK had dus voor vandaag een hoevekip gereserveerd, maar Theo wist dat ik nog gevulde schelpen in de ijskast had staan (overschot van gisteren) en wou dat ik terug hetzelfde menuutje zou klaarmaken ! voor deze avond !, dat is dus ook gebeurt, want heerlijk gezegd, als ik zelf het blogje open klik om alles eens na te lezen, ( de gele achtergrond is voor mijn ogen vele duidelijker ) en ik zie de foto van de schelpjes lekker gebakken met hun krokant kraagje, dan druipt het water ook van mijn kin, zelfs als ik maar net van de tafel was gekomen !! (pakweg een half uurtje)

    En dus !! is de tweede portie schelpen er deze avond  opgepeuzeld!! en is het morgen een lekkere  en echte scharrelkip  die de oven in gaat ( halogeen dus zonder extra vetstof) lekker vol van smaak, ( akkoord die moet wel langer bakken , dan de plofkippen, maar de smaak is dan ook weer raak!!)

    Zo en nu een ferme duikeling in mijn beddebakske met een you tube versnapering !! 

    20-03-2014 om 19:47 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons ontbijtje heeft ons weer de nodige fors gegeven !!

    om er vandaag tegen aan te klappen !! Het vakantiegevoel ..dat je hierdoor krijgt is voor ons het sumum van een goed begin !! vele fijner dan een ontbijt op bed, met als gevolg als je niet oppast ( je bed maar slordig opdekt) je de volgende nacht in de kruimels slaapt !!...

    Wij genieten van de eerste zon..... en als we dan ons lekker broodje, met kaas, zelfgemaakte confituur, een kan heerlijk geurende koffie... en als afsluiter nog een potje yoghurt hebt gesnoept !! is dat echt zo van !!! YEs, we vliegen erin!!!

    De kippen staan dan mooi op een horizontaal rijtje te kijken hoe we aan het smikkelen zijn, en maken geluidjes als er een kruimeltje of zo naar beneden duikelt op het terras, of op het gras( naargelang waar we ons gezet hebben )want die weten ook wel dat we lekker eten hebben !! en net als onze viervoeters, schooien de kippen net zo goed !!

    Op het programma staat de badkamer verder uitmeten en balken steken want we moeten dus net zoals we op het gelijkvloers hebben gedaan , echt de kamers zelf creëren !! ... 

    IK zie het al helemaal zitten ( en Theo zijn aanstekelijk enthousiasme speelt natuurlijk ook mee !!, wat is hij fier op ons werk !!, laat het dan iets trager gaan , omdat we maar met ons tweetjes zijn, Het is echt een warme thuis, voor ons, en onze beestjes, en dat gevoel willen we later doorgeven aan onze gasten )

    20-03-2014 om 08:49 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    19-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.we hebben al gegeten en het was weer om duimen en vingers af te likken

    Wij zijn echte bohemers als het op eten aankomt, zolang ik de ingredïenten vertrouw , is het al ver gelijk ... we lusten veel, ook heel pikant, en met veel look, zoet is voor Theo geen probleem, voor mezelf ligt dat iets anders !!

    Ik gebruik weinig alcohol in mijn recepten, enkel  stoofvlees, ( d'as op zijn minst voor ons een paar trapisten waard) en ook coque au vin !! daar gaat ook een goeie fles lekkere wijn in, omdat je uit de pot tovert , wat je der in foefelt !!....

    Ik heb zowiezo iets met look en tomaten !! paprika's en olijven !!Dus !! veel italiaanse keuken !! 

    Als ik mijn machientje hier heb om pasta te rollen en ook noedels, en andere deegwaren is het iets anders, maar nu ben ik nog altijd een beetje aan het kamperen !! ... dus trekken we onze plan met dus pasta van de fabriek !! .... en mijne lasagna is niet dezelfde als de gekochte vellen, die zijn belange niet zo smeuig zo lekker smeltend in de mond, dus heb ik mijn parate kennis gekoppeld aan mijn fantasie, en heb ik weer voor de gevulde schelpjes gekozen, die ik dan klaar maak als lasagna. Het is best een tijdrovend werkje , maar het is erg lekker !! zeker als de puntjes van de schelpjes een krokant laagje hebben gekregen..

    Alles is vers gemaakt '(zelfs het paneermeel ) behalve dus de schelpjes die zijn gekocht !!

    Kijk en watertand, wie mijn pastasauzen al geproefd heeft weet , ongeveer hoe hemels dit gerechtje smaakt !!









    19-03-2014 om 18:58 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb zo zitten denken ....

    Het is ontmoedigend te bedenken

      hoeveel mensen geschokt zijn 

                 door eerlijkheid

        en hoe weinig door bedrog.

    19-03-2014 om 15:48 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. bezig

    Theo boven met de stelling van de trap!

    en ik beneden met de kleine plantjes  te verplanten waar nodig!! 

    Het grootste zijn dus de courgette's.. de spaghetti-courgette en de bollekes courgette (de Nice) waren echt al zo groot dat ik ze verpot heb.

    Ik heb deze keer een de hulzen van toiletpapier gebruikt, dat vergaat na een tijdje, en als het me niet echt aanstaat als ik ze ga uitplanten kan ik het karton er nog altijd afpeutern !

    Deze avond nog iets op het programma, maar eerst gaan we lekkere schelp lasagna eten !! Ik heb er helemaal zin in  ! ( en deze keer ga ik de schelpen eerst koken !!

    19-03-2014 om 14:46 geschreven door myrthe


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zon is van de partij !!

    Heerlijk !! ik ga nu de meloen zaadjes in individuele potjes zaaien en in de serre zetten, het zal nog wel af en toe eens vriezen... (atlhans is mij deze morgen verteld van iemand) maar in de tuin is het doorgaans al een hele zomers temperatuur !! ... dus we gaan het proberen, ik moet zeggen dat de zaadjes die je hier koopt voor de meloentjes, veel goedkoper zijn dan in Belgie, in tegenstelling van de boontjes en de erwtjes, het is dus een beetje wikken en wegen !! .. Maar natuurlijk speelt de kwaliteit ook mee !! 

    Ik ben daarstraks wel geschrokken van de prijzen die ze hier vragen voor een schouwlampje !! in Belgïe en nederland kost zo een lampje maximum 10 a 11 euro, hier had je enkel 1soort 46,80 euro !!! echt waar zonder liegen !! dus de keuze zal vlug gemaakt zijn !! Ik denk niet dat ze die bij den boerenbond zo verkopen , ik zou meschien kunnen telefoneren naar de Nederlandse , waar we geregeld langs gaan  !! ofwel moet ik hem bestellen bij een bekende nederlands pluimveeteeltfirma , die veel verzenden !

    Zo nu lekker iets eten  soep met een broodje en dan aan de slag !! .. al de papieren rompslomp is weeral achter de rug !!  De spullen die we nodig hebben om te schroeven ( bitjes die versleten waren ) en nog wat ander spul dat moest aangevuld worden, dus nu lekker aan de slag !!

    19-03-2014 om 12:22 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was om half zeven niet koud, maar wel wat bewolkt !!

    net zoals gisteren onder avond !!

    we waren van voor de middag onder weg !! omat we in een bepaalde firma , onze douchecabine-goesting niet vonden, te hoge prijs , voor een veel te lage kwaliteit !! , en Theo had eigenlijk bij het ontbijt niet veel gegeten !! Dus ik eerst bij een bakkertje gestopt ( die blijkbaar ook gewoon brood had ) en bij een kleine buurtslager wat salami met veel look, want ik weet dat ik daarmee steeds goeie punten scoor,bij Theo )

    Dus het werd een boule de campagne, met voor Theo, salami danoise, en voor mij tong in aspic.... ik mag dat dus heel graag het is 1 van de weinige vleesbereidingen voor de boterham die echt heel light van nature zijn en zonder smeerlapperij dus klaar gemaakt worden, het is dus gewoon gekookte koeietong ( of varkenstong) met aspic, dat lekker afgekruid is.. het is niet eens moeilijk om klaar te maken, maar om dat allemaal op mijn eentje tussen mijn boterhammekes te knutselen is wat veel van het goeie, dus moet ik wachten tot we met veel meer eters aan tafel veschijnen....Zodat al het zelfgemaakte beleg .... gretig afgenomen wordt !!

    Daardoor kwam het natuurlijk ook , dat ik dorst heb gekregen , en dus water heb gerdronken uit een petfles die van de dag ervoor in de wagen stond !!.. ( vergetende , dat dit bij mij dus niet echt goed gaat achteraf )

    Dus tegen dat we goed en wel thuis waren... stond ik weeral stijf van de buikkrampen, en nog een uurtje of drie later, had ik alle symtomen van een darmontsteking !! ... Als alles verteerd is , is de miserie voorbij, dus dat zal deze voormiddag wel zijn !!! maar tot dan, is het net of ze ploffen met zijn allen wat botte broodmessen in mijn onderbuik !!vanaf nu ga ik dus glazen afsluitbare flessen vullen met bronwater , ( d'as mijn eerste voornemen deze lente voor onze gezondheid )

    De kippen zijn al buiten, de broodjes zijn al lekker vers gemaakt, het dienblad met al het lekkers staat klaar en zodra we daarmee klaar zijn gaan we dus de dozen waar de douche in verpakt is , open maken en de inhoud controlleren !!

    IK zou zeggen maak er een gezellige dag van !! 

    19-03-2014 om 08:11 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    18-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn om het grootste gedeelte van de badkamerspullen geweest!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een mooie douchecabine, 1 van de duurdere soort, maar zonder al die goedkope prullen, die bij de minder dure modellekes bij of aan waren, hoe meer prutsen , hoe meer er kapot kan gaan !!

    Het was nodig omdat we moeten weten waar we moeten beginnen met de muren van de badkamer en de inkomhal !!! dus hoogte en breedte van de douche !! zodat het toch nog een mooie grote badkamer blijft, en het ook een gezellige ruimte als je binnenkomt , tegen de trap komt dan toch een gang naar de leefkeuken , die ook niet van een piepklein formaat is !! de trap leid dus naar de twee ( meschien zelf drie slaapkamers !!

    De trap waar hij dus ongeveer zal komen hij is vandaag niet vast gezet geraakt !! maar dat gebeurt dan morgen !!

    18-03-2014 om 15:40 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer een knalblauwe lucht...

    en ons boterhammeke , met lekkere kaas, zelfgemaakte mirabelleconfituur, en onze zelfgemaakte yoghurt !!s is dus weer lekker in het zonneke opgepeuzeld.. Een klein beetje vakantiegevoel om de dag mee te beginnen en vandaag zal het dus de trap op zijn plaats sleuren worden !!...

    Nadien de tegels nakijken hoever het staat met de droogtijd !! ..De maatjesharing  ligt nog te ontdooien en Molly is me al drie keer komen vertellen dat ze nog geen stukje vis heeft gekregen, ( het zal haar poepke varen, als ze geen antibiotica meer moet innemen , dan is er ook geen maatje meer nodig.... en krijgt ze wel een stukje als ik maatjes ga eten, maar dat is dus geen dagelijks tafereel !!)

    18-03-2014 om 10:07 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    17-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De trap is opgestookt !! zonder veel rook ontwikkeling !!

    De laatste heugelijke feiten uit het kippenparadijs is dat er een kipje zit te broeden !! ik had gisteren drie eitjes, waarvan ik er twee heb laten liggen en vandaag weer drie, ik heb er de twee plastieke namaakeitjes ook bijgelegd en dat is blijkbaar aanstekelijk gaan werken op 1 van de madammekes !! die nu vrolijk op de eitjes zitten broeden, Theo kijkt er echt naar uit ( ik eigenlijk ook wel !)... en zodoende heb ik de natuur een beetje geholpen !!... Ik ben er bijna zeker van dat al de ( echte uiteraard ) eitjes bevrucht zijn, want het mannevolk is dolverliefd op het schoon vrouwvolk !! en het is zoals ik deze morgen al geschreven heb, plezierig om te zien hoe de haantjes hun beste danspasjes boven halen om de dames het hof te maken !! 

    Theo is nadat we de perfekte plaats hebben gevonden voor de nieuwe trap... alles in gereedheid aan het brengen !! en deze avond is het bbq... goed geweten !!  heerlijk toch !!!

    17-03-2014 om 14:45 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo effekes een booke onder ons neusje foefelen !!

    We zijn dus bezig... op het eerste, Theo heeft het kramiekelijk stuk vermolde trap , die naar de tweede verdieping liep gesloopt !! en die zijn we nu aan het opbranden in de tuin !!!... Ik hoop dat hij niet teveel rookt, want ik wil daar dus eten !! Het is hier echt schitterend weer !!... Deze morgen was de postbode met een pakje van Belgie ( Het rammelde!) hele fijne boontjes !! van het Vlaamse zaadhuis, blijkbaar een stuk van de bestelling die al geleverd was, ( dus ontbrak) en ik ben héél kritisch !! maar ere wie ere toekomt, ik wist het niet , dus ik ben aangenaam verrast ! ... van eerlijke mensen gesproken !! sommigen comersanten kunnen daar een voorbeeld aan nemen !!! ( en nu nog afwachten of de kwaliteit van hun produkten zo goed is als menig hobbytuinier beweerd !, het zal wel , want van einde en verre zakken ze af, naar dat tuincentrum in waarschoot !)

    17-03-2014 om 13:00 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het dagje er tussen uit , heeft deugd gedaan!

    Vandaag beginnen we met electriciteit te leggen op het eerste verdiep, nadat we de grote oppervlakte hebben verdeelt, in leefkeuken, toilet badkamer, gang en trappenzaal , of meschien dat we die gewoon in de leefkeuken laten .... net zo gemakkelijk !!

    we kunnen op dit ogenblik niet verder met ons tegelfabriekske , want de tegels die we reeds klaar hebben moeten drogen en om nieuwe tegels te maken komen we plaats tekort !!

    De tegels zijn een waar succes !! iedereen vind het mooi, of op zijn minst speciaal !! ... ben ik wat blij dat we dit we op dit idee gekomen zijn !! 

    Nadat we thuis waren hebben we nog telefonisch nagekeuveld met onze kennissen, over ons wedervaren in bepaalde dorpjes, uiteraard de gastheer van de chambres d'hotes ( toffe lieve en eenvoudige mensen zonder idioot over te komen op ons, mensen die goed weten waar ze mee bezig zijn , )... en uiteraard over de tips die we gekregen hebben wat we zeker moeten doen, wat we zeker niet mogen doen, en dat is een pak, en naargelang het district waar je zit.... beginnen ze dus de dorpen uit te kammen naar zwartwerkerij, fraude etc. en ze zijn niet mals voor belastingontduikers !!

    Ook het verschil tussen de mensen die we gesproken hebben ,( die hun eigendom verkopen) sommigen denken echt dat in Belgïe en nederland de gebraaien kiekens uit de lucht vallen !! , of dat we zo dom zijn dat we eender wat gaan betalen..... dat is trouwens ook zo met alles wat met de bouw en renovatie's te maken heeft, maar dat is dan voor iedereen héél duur ook voor de eigen bevolking en niet alléén voor de toeristen die een vakantiehuis willen kopen , of een kleine comerce uit de grond willen stampen, en het 1e brengt uiteraard het andere mee, vandaar dat er zoveel huizen in slechte staat zijn, ruïnes ( omdat het gewoon niet betaalbaar is) .... 

    De handelsgeest in frankrijk is anders dan in Belgïe.. die meestal toch proberen van op een eerlijke manier hun comerce uit te baten, met betaalbare prijzen , dat resulteerd uiteraard in massa's werk !! en lange wachttijden !! ...

    Zo het was super in de tuin, de plantjes doen het allemaal om ter beter , de kippen hun eitjes laat ik voorlopig liggen zodat ze meschien gaan broeden, want de hanen doen dapper hun best..... 

    En de paringsdansjes van Lambik en Jerommeke , zijn niet uit de lucht, het is net een kippendancing

    17-03-2014 om 09:45 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mailgroephuisdieren
    blog.seniorennet.be/mailgro
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!