Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    30-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een warme lentedag is weeral voorbij !!

    Theo wou niet dat ik vandaag mee zou helpen aan het hout, dat heeft twee redenen, ten eerste ik was gisteren serieus onder de voet van de pijn !! en ten tweede de houtbewerkingsmachine is toch wel een troetelkindje van Theo hij doet het infeite zielsgraag , dus heb ik hem in zijn uppie  maar bezig gelaten !!

    Ik heb nog maar eens een soort van erwtjes geplant, ( ik heb nu 1X iets met erwten, bonen, tomaten en courgettte's )daarna wat verpieterde konen sokkengaren proberen redden...Maar ik denk dat het verloren moeite zal zijn !!...

    en dan, dan had ik dus een zee van tijd over !! dus heb ik de Poolse bigos gemaakt... ooit zien klaar maken en uiteraard opgegeten ook, en ik vond het zo lekker dat ik me voor genomen had om dat terug klaar te maken, een recept had ik niet, dus het was grotendeels uit mijn herinneringen van 25 jaar geleden, en dan nog van een poolse vrouw, die alles spaarde, hetgeen dat kon gespâard worden, en ook nog eens niet graag kookte !!

    Ik had alle ingredïenten in huis hetgeen ze gebruikt had, maar laat nu het toeval  een must zijn, ik koop in een kringwinkel een paar kookboeken en met daar in te beginnen snuffelen en de recepten te lezen , vind ik dus het recept ( ik heb het trouwens ook al naar een paar goeie maatjes doorgestuurd ) .... en er ontbrak nog wel het 1 en het ander, zoals rode wijn en rundsboullion !! de soorten vlees ... ( maar naar waarheid geschreven met die poolse worst was het ook super lekker , ik geloof dat het kilibascha ofzo iets was !!) 

    Dus ik heb het vandaag klaar gemaakt, ( de hoevekip ligt veilig in de ijskast ) en ik heb in de plaats van de drie verschillende soorten vlees die voorgeschreven zijn in de receptuur, gewoon een nederlandse rookworst van Unox, en een franse kooklookworst !! samen met gewone gekookte aardappels  !! het was om duimen en vingers af te likken want mijne pruttelpot heeft weer een fantastische service geleverd Den overschot is dus voor morgen !! ik schat dat de hoeveelheden die ik klaar heb gemaakt ruimschoots voldoende zijn voor een gezien van vier grote eters !!

    30-03-2014 om 19:34 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MMmmm... ik heb zo een goesting naar gorgonzolaroomsoep!!

    Ik heb het recept gekregen, van de kok van onze goeie kennissen !! Als je een gastronomisch sneukelbeestje bent, en je bent een kaas liefhebber.... dan is dit echt een culinair or.....me !

    Het spijtige aan de zaak is dat Theo zo geen speciale kazen mag !!zeker niet als er wat blauw, groen of wit opzit, of doorloopt .....

    Dus moet ik dit fijne gerechtje bewaren tot er eens toffe mensen op bezoek zullen komen ( als we dus een heel eind verder zijn in de hoeveperikelen ) 

    Het is ech maar dan ook echt super lekker !! en helemaal niet zwaar, of vettig !!

    Maar goed .... we zullen ons voorlopig maar aan tomatensoep houden zeker  !!

    Telkens ik bij die mensen op bezoek ga , wordt ik steevast meegetroond door de kok naar ( de proffesionele ingerichte) keuken !!omdat hij weet dat ik graag bijleer, en ik heb van diene mens echt al veel geleerd ( bij deze omére nog eens hartelijk bedankt.... )

    hongaarse goulaschsoep, griekese lamsoep,Cioppino ....( vissoep gemaakt van portugese vissers in californïe)

    maar de Baeckeoffe die ik mogen proeven heb is zonder twijfel ook om duimen en vingers af te likken !!

    Het feit, dat iktoen ik nog klein was echt alles moest eten ... en er eigenlijk  nooit gekeken werd, van die lust dit niet, en de ander lust dat niet !! ...Als het  , het seizoen van (stoof)prei was, kregen we te kust en te keur , prei, was het den tijd van de kolen, dan was er witte kool , rooie kool en als afwisseling terug witte kool !! bijna nooit spruitjes en ook geen bloemkool... vroeger werd er  eerlijk en gezond gekookt, er werd niet gekeken naar cholesterol of iets anders !! de zuinige mensen gingen naar t'hollands om margarine ( of boter ) melk kwam van den boer !! de eieren meestal ook, en sla kwam uit den hof !! sla met spekskessaus, vrijdags vis van den visboer !! en soms gingen we dan mosselen rapen ( perkpolder) ..patekes die kwamen er bijna nooit op tafel  bij de comunie ja, dan werd je overal naartoe gesleurd, en was het eigenlijk meer feest voor de moeders , die zich te pletter vraten aan al dat gebak en pralines , wij de kinders comuniekantjes, kregen een cent voor het spaarvarken en wisselden onder mekaar beeldekes uit !! , den tweede dag , werden we dan gevormd ( grote komunie) en was het weer van datte... er werd geroddelt onder de dames dat het niet proper was.... al de komuniekantjes en hun familie werden uitgebreid gekeurd en besproken, en als we ons gat hadden verdraait , was het achter onze rug waarschijnlijk hetzelfde !!... Ik vond het toen vreselijk en nu nog, die jaloerse toestanden !! .... en wie tegen jou roddelt , roddelt acht jou rug ook!!..

    Het zal denk ik wel meer voorvallen in kleine dorpen, en de minst snuggere zullen waarschijnlijk het meeste te vertellen hebben achter iemand zijne rug !! ... vandaar dat ik op die manier wel erg gelukkig was in de grote stad antwerpen, ik miste de natuur , dat zeker en vast , maar het jaloerse gedoe !! van mensen die amper tot vijf kunnen tellen, geen enkele interesse hebben wegens niet genoeg IQ(hobby's bvb.) .... dat is dus daar bijna onbestaand !!Ondanks dat het eigenlijk een dorp in de stad is !!

    30-03-2014 om 13:33 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons zondags ontbijtje is voorbij !!

    en onze buurtjes zijn terug gaan kiezen !

    VAndaag gaan we dus maar verder met het hout te schaven en tand en groef in te slaan, want het moet uiteraard ook op het eerste verdiep verder gaan !! en een half jaartje is zo voorbij !!

    Als ik dan weer eens een opkikkertje nodig heb, doen we even iets in de tuin of aan de buitenkant van de huizen !! en dan zie je natuurlijk direct de vooruitgang !! terwijl , electriciteit, water , en in ( zoals in antwerpen, ook nog de leidingen van het stadsgas) veel geld kost, veel tijd, en uiterste nauwkeurigheid en nadien zie je daar niets meer van, alles zit weggestopt achter de pleisterlaag, lambrizering of plavond, het is maar als het niet werkt , dat je weet hoe laat het is, stopcontakten die er wel zijn maar niet werken , is toch ook niet alles !! en voor de sier kan je dan toch beter iets anders gebruiken !

    Wat ik vandaag ga klaarmaken weet ik nog niet !! meschien bbq !!.... als ik sterrekes zie van de pijn is, mijn goesting om uitgebreid  te kokkerellen ook nihil... en ik denk dat ik me daar niet voor moet schamen !!

    Zo .... we gaan er aan beginnen !!Ons kippen hebben hun eten en drinken kunnen op de scharrelweide hun hartje ophalen, de toekomstige mama, hebben we van haar nestje gehaald , zodat zichzelf kon ontlasten, wat eten, drinken en een stofbadje nemen,... ze snapt blijkbaar nog niet goed dat ze dan na een kwartiertje terug op haar nestje moet en dan is het eventjes ambetant want dan moeten wij haar zelf terug zetten !!

    Hopelijk duurt dat niet gans de broedtijd !! 

    alé , ik zou zeggen amuzeer jullie .... wij gaan dat ook doen sé !

    30-03-2014 om 10:27 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    29-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.we hebben goed kunnen door werken

    en ik denk dat het eerste gedeelte van ons werk mag gezien zijn !! er moeten nog een stuk of twintig stenen gemaakt worden om de voorkant helemaal af te werken!!

    van mijne rugpijn ga ik maar niets schrijven, want in het kort samen gevat , ik zie sterrekes !!

    Volgens de hele joviale, en de hele jaloerse reactie's moet het in elk geval mooi zijn !! Het was wel na de middag heel warm!! eigenlijk te warm !!!...maar goed het eerste gedeelte is dus gedaan.... denk daar dan nog een mooi zelf gegoten terras bij, een paar mooie banken en het plaatje is af !!

    Sommige geburen zetten potten met eten, dat vossen ,marters en ratten aantrekt !! wel niet in hun tuin maar in de opritten van andere mensen !!Zou dat nu zijn uit lompigheid, of om te pesten !!









    29-03-2014 om 19:30 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het beloofd een schitterende dag te worden !!

    en bij het krieken van de dag, krijgen de kippen hun wel verdiende vrijheid !! en mogen ze in de scharrelweide !!... Ondertussen zijn er heerlijke potjes bruine troost gebrouwen, is het dienblad gevuld met lekkers voor het ontbijt.....

    Molly komt dus steevast eventjes lekker knuffelen en een goeie morgen wensen aan ons tweetjes, waarna ze dan verdwijnt in de schuren om daar haar hartje op te halen !!

    Deze morgen was er een oorverdovend geluid, ik kon het eerst niet thuisbrengen ( qua geluid) ik dacht eerst dat het een oude traktor was die elke minuut zijne geest zou geven, het geluid bleef maar rond onze directe omgeving !! en uiteindelijk kwam de oorzaak van het geluid te voorschijn, het bleek een helicopter te zijn, die verschillende malen rondjes draaide !! wat hier de bedoeling van is weet ik niet, en het zal me een worst wezen, maar ik zou voor geen goud in zo een onding willen gaan zitten, laat staan meevliegen!!.. phoee !!

    Ondertussen de planning dus gemaakt en we gaan eerst aan de gevels werken, en als dat afgehandelt is gaan we dus verder hout slaan !!

    Deze avond ga ik dus poolse bereiding maken, met witte kool, zuurkool, tomaat en nog wat lekkers !! ik heb wel niet de poolse worst, maar iets dat er denk ik een goeie benadering van is !!

    Binnen kort is het echt bbq tijd en we hebben echt nog een overvloed van groenten in de vriezer zitten, dus dat moet ook opgebruikt worden !! 

    29-03-2014 om 08:58 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    28-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was weer een formidastische dag, spijtig dat die afgelopen is !!

    Iedereen kan denken( of zelfs beweren , dat we fantasten zijn, en dat we meer dan den helft uit onzen duim zuigen , ik heb niet alle dagen de goesting, en den tijd tussen haakskes , om dat in beeld te zetten, maar vandaag heb ik dus de moeite gedaan, omdat te bewijzen.... ik ben 100 procent akkoord, dat het niet iedereen zijne meug zal zijn, maar ik ben er ook ten stelligste van overtuigd dat niet iedereen in loze belofte's trapt, om de sjieken tiep te gaan uit hangen, en enkel veel betalen om weinig sjieken tiep te krijgen !!)

    Wij houden het bij eenvoud !! hetgeen onze diertjes ons verschaffen en wees gerust !! wij vermaken ons zoveel te meer !! , of we daar nu persé ons blasoen mee kunnen opkuisen is voor ons geen probleem!!

    Ons kent Ons, en we zijn daar super tevreden mee !! er zullen allicht snuggere bollekes zijn die net hetzelfde denken als wij, en niet betalen voor iets dat echt niet meer bestaat !!

    ik heb dus nu een paar foto's gemaakt van onze (nog) piepkleine natuurlijke maar zeer plezierige wereld !!

    geniet van de foto's, zoals ik ervan genoten heb om ze te maken.... met het idee om jullie mee te laten genieten !! de max!!



















    28-03-2014 om 19:16 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vervolg

    zonder 1 kunstgreep !! is dit onze wereld waar we in leven en gelukkig zijn, ... en die we willen delen met mensen die van hetzelfde leefprincipe zijn !! ... uiteindelijk kan je zoiets niemand opdringen, maar enkel aanbieden wetende dat er mensen zijn die dit ook erg aprecïeren 













    28-03-2014 om 19:09 geschreven door myrthe


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S'morgens is het echt nog koud ( om een uur of zes)

    Maar voorlopig  gaat het weer de goeie ( dat wil zeggen zonnige) kant op !!

    Het kloekske dat in de kattenbench aan het broeden is, doet naarstig verder !!... 

    We gaan dus vandaag de kippen-scharrelweide verder omheinen, en nog eventjes zelf een eitje uitbroeden hoe we het gaan afhandelen als de kleintjes beginnen rondscharrelen in de veilige zone (dus ook overspannen met gaas aan de bovenkant) en de andere kippen gaan scharrelen in de weide !! want zolang ze heel klein zijn, is dat natuurlijk voor roofvogels  en eksters ( er zitten hier een paar nesten met eksters)  een delicatesse !!... Hier zijn enorm veel wilde vogels, menig vlaamse vogelaar , zou hier natte dromen krijgen, ook vogeltjes met de mooiste kleuren, waarvan ik veronderstel, ( proberen googlen) dat het nachtegaaltjes , zijn ook pimpelmezen etc, maar buizerd, sperwers en nog van dat fraais die zitten hier echt met honderden !!!( ik bedoel natuurlijk niet in ons dorp alléén, maar gewoon in de velden, langs de wegen en in de bossen !! waar je ook maar rijd !!In Vlaanderen kom je langs de wegen , mooie kappelekes tegen( Kappellekesbaan van Louis Paul Boon), hier zijn dat buizerds en sperwers !

    Zo en nu lekker aan de slag!! we zijn er helemaal klaar voor !! 

    Nog wat boontjes en erwtjes in de week zetten zodat ik die kan uitplanten, de eerste erwtjes komen boven de ( volle)grond piepen !! 

    28-03-2014 om 09:18 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    27-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo een toffe dag is weer bijna voorbij !!

    Ons broedende kippen hangen het uit !!, teminste toch eentje, ik denk dat het komt omdat ze uiteraard nog héél jong zijn, het kloekske dat in de poezenreismand is genesteld  die begint toch wel héél serieus en braaf te broeden, ze zit lekker diep weggekropen in het hooi met haar 10 eitjes !! Ik ben benieuwd, nog 17 dagen te gaan voor we bij het schouwen kunnen zien hoeveel kuikentjes we zullen overhouden !!..

    Als je,je hand in het nestje durft te steken krijg je een paar ferme pikken ... echt wel vertederend hoe ze haar eitjes verdedigt !!

    Op een bepaald moment kwam Theo zeggen, dat ze alle vier zaten te broeden, maar dat was niet waar, de rest heeft nog wat eitjes gelegd !! 

    De palen voor de kippenweide zijn al gezet, en morgen gaan we dus de omheining plaatsen ik had graag zo een  kastanje-stokken omheining gehad  ( zoals in bokrijk, maar de tijd dringt en er zullen langer van die omheiningen zijn dan dat wij hier op deze aardkloot rondlopen !! dus geduld, het erf is belange nog niet afgewerkt dus dat heeft eigenlijk nog niet echt veel belang, het belangrijkste is dat onze kippen veilig konden rondlopen en gelukkig zijn !! 

    Deze avond heb ik de zelfgemaakte lasagne niet klaar gekregen !! maar heb ik nog maar eens de schelpên versie op tafel getoverd, en iedereen was super tevreden !!

    Zo eigenlijk zijn we al over tijd om in ons beddebakske te kruipen.... ( het is s'avonds echt nog te fris om lang op te blijven !! , als de avond valt is het koud en vochtig  en worden we daardoor meschien ziek, en dat kunnen we missen als kiespijn, we zijn wel al vele harder geworden en bij de mensen thuis, die er een temperatuur op na houden van 22, 23 en zelfs nog meer graden, daar worden wij misselijk van de warmte !! maar te koud is te koud !! en de temperaturen van afgelopen weken heeft ons natuurlijk  wel super verwend !! zodat het nu eigenlijk wel een beetje balen is !! ..... maar goed !! er is beter weer op komst !!

    Voor al mijn maatekes nog een gezellige avond en tot lees !!

    27-03-2014 om 19:17 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gauw een smoske klaar maken !!

    en dan aan de slag, we gaan maar  direkt , de kippentuin uitbreiden ... tot voorbij de fruitbomen... want als het kleine gespuis (  op dit moment zijn er  twee kloekjes aan het broeden ) neem door mekaar een stuk of vijf kuikens, dan moet er toch gezorgd worden dat er genoeg te scharrelen valt !! het kleine grut moet in de uiterst veilige omgeving blijven, weg van rovende katten vossen en roofvogels, terwijl de grote kippen in de grotere omheining kunnen rond dartelen en naar hartelust graantjes, steentjes , insekten etc... pikken !!

    Omdat de grond nog redelijk vochtig is kunnen we dus nu gemakkelijker palen slaan .... Onze kippen zijn rustig en vliegen eigenlijk nooit weg !! een 1,2m volstaat !! ... 

    De afspraak voor vandaag  is weer maar eens in het water gevallen !! grrrr........... een echt prutser !!

    27-03-2014 om 12:42 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waauuuwww, d'as een vele plezieriger opstaan met al die zonneschijn !!

    de broedende kip krijgt navolging van een tweede kip , die zit te broeden op de plastieke eitjes, .. omdat het jonge kippetjes zijn, houd ik het een beetje in de gaten, de eerste broedende weet precies minder van wanten dan de tweede die op de plastieke eitjes  zit te broeden , Ik had gelezen dat je in het begin de  jonge toekomstige moedertjes best zelf de dicipline bij brengt van dus toch af en toe te gaan eten en een kakske te gaan maken !!(max. 15 min.) .. als ze geen aanstalten maken om na een kwartier terug op hun nest te gaan, weer eventjes helpen, en ze terug op de eitje zetten... en na een paar keer weet het kipje wel wat de bedoeling is !! .. de tweede kip gaat na een minuut of 10 al vanzelf terug ...die is dus blijkbaar slimmer  !!Theo laat vallen wat kan vallen en is begonnen met een tweede broednestje te bouwen, daarna ga ik dus de eitjes verdelen !! zodat ze alle twee een broedsel hebben !!...

    Ik ga vandaag de ( bij hoogdringendheid) de erwtjes planten, ( om te puren )

    en wachten op een telefoontje.... ( van iemand die het echt niet nauw neemt met afspraken, en ik blij ben dat de samenwerking bijna ten einde is !!, ik hou niet van half werk !! afspraken daar moet men zich aan houden, ons leven is al druk en hectisch genoeg !! , we zouden dus ook ooit graag van ons werk genieten, en als iedereen  zo maar wat rotzooit is dat erg jammer , maar helaas !!)

    27-03-2014 om 10:09 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    26-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vruchtbare dag is ten einde !!

    Het belangrijkste ga ik het eerst vertellen ... namelijk ons broeds kippeke .... is super tevreden met het kleine benchje dat we meegebracht hebben van antwerpen, we hadden dus het kippenhok volledig verschoont uitgeborsteld ontsmet etc... en uiteraard nieuwe houtkrullen !! en dan hebben we dus het hooi en de tabakstelen uit het legnest gehaald, met de eitjes... waar ze dus op wil broeden, ( maar steeds gestoord werd door de andere dames !! nu kan dat niet meer, ik heb wel de bench onderste boven gezet zodat de tocht spleten onderaan zitten .... als ze gedaan heeft met broeden gaan we nog meer aanpassingen maken, maar het is voor nu echt de max, dat was dus een goed idee van Theo !!

    Deze morgen dus de prijs offerte's gaan ophalen en dat viel zodanig mee, dat ik bijna achter over ben gevallen !! 

    Daarna dus bezig geweest met de kippen , gezaaid, gewassen en kleine veranderingen hier en daar aangebracht !!

    Theo heeft de hout combinee aangepast en is de zijkanten aan het gelijkmaken, zodat we in 1 keer , alle kleine plankjes tegelijk gaan afwerken  voor de lambrizering, en de rommel gaan gebruiken om de isolatie tegen de muren onder de gyproc en de lambrizering  te plaatsen , want daar hebben we tenslotte ook nog hout voor nodig !!

    Maar de prijs die we nu betalen zal echt vele interesanter zijn dan hetgeen we hiervoor betaalden, laat ons het maar op leergeld houden.. ik wil niet verder nadenken over hetgeen ook nog wel eens zou kunnen gebeurt zijn  !! 

    Het eten was al lang op voorhand .... besproken en Theo heeft er me toch nog eens aan herinnerd , dat het deze avond wel stoofvlees met frietjes zou zijn, ( want ik had dat beloofd !! !! ) 

    Als de pruttelpot opstaat en de laatste uurtjes dat dan de geuren vrij rond zweven in huis en zelfs op de koer  ,soms  tot in de tuin , naargelang de wind staat... is het natuurlijk aftellen tot het stoofvleesje op tafel wordt getoverd !! , Ik wou gisteren avond bij thuiskomst het nog klaar maken met frietjes, dus eigenlijk het menu van vandaag , maar we waren echt bekaf !!  en zijn dan na een wijntje en wat spaarzame letterkes op mijn blogje gaan slapen !!

    Meestal liggen we in de koudere maanden om goed half zeven al op bed !! ten eerste omdat ik in de wintermaanden echt vele meer pijn heb, en dus daar alléén al doodmoe van ben, en ten tweede met een goed boek lekker knus onder de dekentjes meer moet dat niet zijn !!.... In de zomer zijn we meestal vele langer op.. omdat we dan genieten van de lekkere temperaturen, een bbq en ja onze tuin , de beestjes, de vleermuisjes etc. .... 

    Het is sneu .... als we sommige afspraken hierdoor mislopen !! maar nood breekt wet... en als je niet in dezelfde omstandigheden leeft, zal je dat meschien niet begrijpen, dat is jammer, maar we kunnen hier niets aan veranderen !! en goeie vrienden begrijpen dat wel ( gelukkig!) 

    Zo nu lekker in mijn bedje , ik heb het verdient, gaat de kippetjes opsluiten want die waren blijkbaar nog niet uitgefeest toen ik hen wou insluiten !!

    Zo lieve mensen tot morgen.... 

    26-03-2014 om 18:45 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was een heldere nacht, dus heeft het weer lichtjes gevrozen !!

    Bij het opstaan uiteraard vlug naar  den hof gespurt !! om de kippen hun vrijheid te geven... ik vind het erg voor de beestjes, dat ze dan binnen moeten blijven ( maximum 2 dagen) maar hun hok is groot genoeg en ze hebben plenty eten en drinken !!

    we hebben ook het plastieke reisbenchje mee genomen dat dienst gaat doen als broedhokje !! met een kleine aanpassing zal dat prima lukken, zodat het broedend moederke gerust is, want kippen hebben de gewoonte van altijd met zijn allen in hetzelfde nest eieren te gaan leggen, hoe mooi , of hoe de andere nestjes eruit zien, dus als er eentje zit te broeden gaan ze er doodgewoon boven op zitten en produceren bovenop de broedende kip hun ei !!

    Lenteschoonmaak, dat houd ik dat ik de gordijnen van de slaapkamer ga wassen !! !! want ons Molly heeft toen ze nog piep was, een paar keer in de (over)gordijnen gehangen, er is niets geschonden maar wel bekeuzeld !

    UIteraard moeten we de rollen met glaswol ook nog uitladen en een plek zoeken, het is een hele toffe en interesante aankoop geweest maar neemt ook veel plek in beslag !! ( althans voorlopig toch )

    Ik heb ook voor mijn verzameling van gezellige cookware, nog een paar mooie stukken bij gekregen een prachtig dienblad en een cooky jare !! ... ik heb al een paar kleine stukjes zoals een specerijenpot, en een melkkannetje, en die zullen prachtig staan in mijn eigen keuken aan de overkant !!

    Ik heb ook nog een fantastisch mooi rek gevonden om de badhanddoeken in op te bergen in de huidige (dus moderne badkamer )

    Zo de koffie is uitgedronken,

    de kippen hebben lucht,licht , eten en drinken,

    de hondjes en de poes zijn onder tussen ook al content gesteld 

    Nu aan onze taak beginnen, dat is nat dit getokkel, 

    gordijnen wassen

    franse correspondentie afhandelen 

    een paar rekeningen betalen 

    ik zou moeten planten ( erwten en bonen )

    en we zouden ook nog een rendez-vous moeten afwerken f( prijsofferte's ophalen )

    Tussendoor ga ik dan ook nog voor wat eten zorgen uiteraard !!

    Ik denk dat net zoals wijzelf, iedereen druk bezig is, met de dagelijkse taken die nodig zijn om rond te geraken in het leven, en de tijd die rest bestedend aan onze hobby's, voor de ene is dat de tuin, voor de ander de caravan !! in het bos, aan de zee etc. dus mensen geniet !! want onze hemel is hier ( als we daar zelf voor zorgen !!)

    26-03-2014 om 09:32 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    25-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn terug van weg geweest !!

    We moesten dringend het tweede deel van de glaswol gaan ophalen.... alles was al betaald, en we konden uiteraard de mensen hun plaats die ze dringend nodig hadden niet blijven in beslag nemen !!

    We zijn dus maandag vertrokken rond de middag !! en we hebben zowat alle weertype's gehad die er bestaan onderweg !! tot natte sneeuw toe.... om in een zon overgoten ( stinkend)antwerpen toe te komen !!

    Deze morgen nog wat zaken afgehandelt die moesten afgehandelt worden!!! en ons nog eventjes gaan vergapen in het tuincentrum van Breda !! 

    Omdat ik hier nog een reuze voorraad heb , van alles.... niet naar de winkels geweest, we gaan ons eerst eens door onze voorraad heen werken !! nogthans is dat ook een serieuse spaarpot, als je de produkten koopt als ze in promotie staan, doe je toch wel veel profijt, en als er iets mis gaat ( ziek worden , auto in panne ofzo ) kan je gewoon je voorraadje aanspreken !!

    Er waren al aardbeien met een normale prijs !!! dus niet super duur, maar die komen uit de kassen en ik wil liever de volle grond aardbeien !!De smaak is echt vele intenser , ze ruiken ook vele lekkerder en zijn ook vele zachter !! dus geduld we zijn nog altijd maar maart !!

    Ik ben ondertussen ook broed voor schi-taki's ( paddestoelen) en oesterzwammen rijker !! ... de gewone parijse beginnen vollop uit de grond te komen met kleine witte stipjes !! ... en aangezien ik daar ook zelf bedruipend in wil worden zal het nu toch ook weer eventjes studeren zijn om vanuit het eerste broed zelf verder te borduren !!..

    IK ken van champignons gaan plukken niets, en ik ga het leven van mijn manneke en van mezelf niet op het spel zetten !!.... die kunst is ons niet aangeleerd en .... de buurjongen die het mij wou leren is weg !! dus dan maar de veilige weg, van de paddestoelen die geen beetje kwaad kunnen en het nog plezierig maken ook !!...

    Voor we dan afgezakt zijn naar de plaats waar de 2e X 20 grote rollen glaswol klaar stonden nog eens binnen gesprongen bij een goed maatje en daar heb ik mogen proeven van een lekkere italiaanse schotel ... ( recept van haar italiaanse oma ) en dat ga ik natuurlijk ook klaar maken .. 

    Het is me trouwens gelukt om mijn pastamachine ( om met de hand de pasta in vellen te draaien, dus zwengelen maar ) .... mee te brengen !! ik zal  wel een proper plekske vinden om haar op te bergen, ze is niet groot   !!maar daar lasagne mee klaar maken is dus echt hemels, de deegvellen smelten in je mond telkens je een hap verorbert... en je vreet gewoon je vingers mee op tot aan je ellebogen !!!

    Zo nog effekes een lekker wijntje en we gaan ons te rusten leggen, want zulke hectische toestanden zijn best wel vermoeiend !!

    25-03-2014 om 22:25 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    24-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is een pak kouder !!dan vorige week !!

    maar we mogen uiteraard niet klagen !! Het is momenteel nog droog en het vriest maar heel lichtjes s'nachts !!

    Ik heb van mijn kennissen in hoogstraten vernomen dat de benefiet aardbeienverkoop  grandioos was !!

    en dat zet mij natuurlijk al aan het dagdromen, ..o.a. over bakken met kleine "confituur" aardbeitjes aan een schappelijk prijsje !! .. Ik ga die dan bij de kweker zelf gaan halen !!met bakken tegelijk, en dan is het natuurlijk de kunst om zo vlug mogelijk die aardbeitjes schoon te maken en te verwerken tot confituur, en ook als ijsroom begleider..; dus iets dunner !! LEKKKKKKkeeeerrrrr!!

    Wij hebben gisteren al onze miniplantjes binnen gehaald, want vorige nacht was het kantje boordje, en deze nacht voorspelden ze dus -1C°...Het zou zonde zijn van zoveel mooi stevig plantgoed te laten kapot vriezen !!

    De fruitcake , is (bijna.....>was) heel lekker, zoet, maar ook fris zuur !! en de vruchtenmengeling gaf het net dat ietsje meer !!.. dus deze eigen creatie zal meerdere malen op het menu staan !! 

    Zo nu aan de slag..... want we krijgen een druk programma voor de kiezen !!

    Ik zou zeggen geef er ne lap op !!

    24-03-2014 om 09:52 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    biekebolleke
    blog.seniorennet.be/biekebo
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!