Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    06-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is nog een zalige temperatuur, en het is al ruim na zeven uur

    alé !! heel netjes is het na 19 uur !!we zitten gewoon lekker te genieten van een wijntje en wat kleine versnaperingen !!we krijgen bezoek van hommels en bijen.... en we zagen de kippen naarstig de mieren van de appelaars afpikken !! We hebben nu steevast 9 suporters of fans, als je het zo wil noemen... 

    De hondjes verstaan dus verduveld goed de mensentaal , en toen Theo verkondigde dat hij er de riem aflegde en samen met mij wat wou gaan drinken in de tuin... waren er drie in 1 klap verdwenen toen we met onze glazen en fles in de tuin kwamen zaten ze dus echt met zijn negenen te wachten aan het hek van de kippewei !! de kippen aan de binnen kant , de hondjes aan de buitenkant !! wat heet geluk?.... een beetje nadien kwam ons Molly ook tevoorschijn, aaiend en miauwend de aandacht opeisend, en blijkbaar is de blauwe kookpot waar de kippen hun drinken in krijgen... de favoriete drinkplaats van iedereen, poes, hondjes en kippen verkiezen die geschipte kookpot boven hun mooie drinkpotten !! .... 

    Zo nog eventjes verder gaan genieten ... zolang het kan !!.... op het eerste verdiep is het echt aangenaam toeven, en ik tel af... naar het moment dat we daar kunnen gaan wonen, licht, luchtig en lekker warm, zelfs zonde enige wand of plavondbekleding, ook niet onder de pannen, enkel de ramen zijn al vervangen en morgen is het laatste beetje electriciteit ook een feit zodat er kan begonnen worden aan het water, koud en warm, de boiler, en de afvoeren zodra dit een feit is kunnen we er ferm tegen aan klappen en zal het vlug een feit zijn !! Yes ... het gaat vooruit, en dan zal het aftellen zijn naar meschien een veel betere bestemming!!... 

    06-04-2014 om 19:21 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was héél erg mistig !!

    En omdat we niet in de tuin konden ontbijten, te vochtig en te koud !!

    Ontbijt op bed !! langs den ene kant erg tof , als je maatje je ontbijt op bed brengt , maar eigenlijk vreselijk al die kruimels die overal zitten en kruipen waar ze niet horen .. dus niet echt mijn ding, geef mij maar een ontbijtje op het terras, en wat later  dus deze zomer ontbijt op de koer gezellig tussen de bloemen !!

    Wat zal het fantastisch mooi worden !! als alles gegroeit is en bloeit !! !!

    Ik ben aan de late kant omdat ik al aan het spelen ben geweest met meel, zout eitjes en een beetje water !! het pastadeeg moet een uur rusten en daarom heb ik het zo ingecalculeerd, dat ik nu pas kom schrijven, en dat ik dus daarna lekker kan kokkerellen, om straks even met de stofzuiger en natte toestanden de keuken en de badkamer eens ga opfrissen !! 

    De foto's zijn dus de voorbereiding, wie wil kan uiteraard het recept voor de pasta toegestuurd krijgen !!  of nog beter ... kom het lekker leren, want het zien doen breekt een beetje de schrik om het te beginnen doen !!Het tweede gedeelte volgt natuurlijk goed geweten 









    06-04-2014 om 11:33 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    05-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De geur van de bolognese saus kwam ons al tegen !!

    Toen we van ons genietend uurtje terug kwamen ... en de keukendeur open deden !! traag maar zeker, vermengen zich de smaken van al de groenten, het vlees en de kruiden !! tot een lekker ensemble !

    Ik had deze keer gehakt meegebracht van de C1000 ? als ik het goed heb ( Nederland) Omdat ze heel secuur zijn op alles(Nederland), zelfs bijna onleefbaar ( voor een goedlachse vlaming althans ) ben ik er zeker van dat er in het gehakt geen smeerlapperij is gedraait, en dat er zeker niets in zal zitten, hetgeen er niet in mag zijn !!

    dus half om half.... maar niet gekruid,geen zout, geen nootmuskaat en gene peper !! dat is effekes wennen, maar wel bloedeerlijk  " ere wie ere toekomt !!" 

    Ik heb dus provesoir voor vijf gulle portie's  voorzien het was zelfs in de super grote pan krap, om alles lekker rul te bakken .... en de max. pruttelpot is bijna tot de rand gevuld, (dat komt natuurlijk door de diepvries tomaten) ... maar goed het zal allemaal wel in de sjakos komen zeker ?!..

    Morgen  ga ik dus direct ... oftewel  lasagne klaar maken oftewel canneloni !! maar het kan ook zijn dat ik dus gewoon mijn hartje ophaal en al de aluminium bakjes vul die ik bezit met lasagne en canneloni en het invries tegen dat de drukke tijden ariveren, want de electriciteit is dus een feit en we kunnen beginnen met het isoleren ... en de wanden te creëren... .

    Ik heb trouwens vandaag een heel plezierige telefoon gekregen , van iemand die twee jaar geleden al geïntereseerd was in onze hoeve ( om te kopen) en omdat mijn vorige werken ook al kende kon hij het niet laten van met complimentjes te gooien, ik heb er hem dan ook direct op gewezen dat ik het niet alléén ben die dit klaar speelt maar mijn allerliefst er meer dan zijn manneke staat !! om alles mooi en goed af te werken ... We mochten het niet te mooi maken , want het zou anders niet meer verkoopbaar zijn wegens te duur  , schaterlach ... Het deed deugd en hij verstond direct waarom sommige mensen zich in een hoek  voelen geduwd...Met de mededeling , er is niets zo erg als Vlaams zweet !! en als dat nog eens gemengd is met wat brabants bloed .... jadadde !! .. dat is iets waar weinig kruid tegen gewassen is..... schaterlacfh !! ... 

    Dus bovenop de groene maatjes zal ik die van de zomer ook wel over de vloer krijgen !! ... 

    05-04-2014 om 21:09 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het is bijna 18 uur !!

    We hadden deze middag de overschot van het stoofvlees gegeten al la paterkes van Westmalle !! njamm.... dat mis ik hier echt !! de vrolijke gezelligheid en de vlaamse gastvrijheid... 

    Ik wou deze avond eigenlijk lasagne draaien en klaarmaken, maar de saus was op... dus moet ik eerst een grote marmiet bolognese maken.... en omdat eigenlijk alles van uit scratsch gemaakt wordt en geen pottekes open gedraait worden ( wel vriezerzakjes open gescheurt !) ...duurt het uiteraard langer ... een uur of drie in de pruttelpot... en zal de lasagne voor morgen zijn... d'as niet erg !!.. dan sneukelen we vandaag lekker met een goed glas wijn !! 

    Als ik nog eens in het antwerps kookhuis geraak moet ik dringend een paar tortilliastempels aanschaffen zodat ik ook deze lekkernij kan op tafel toveren !!

    Wat hebben we verder nog uitgespookt , nog een gedeelte van de tuinmeubels afgewassen en geolied, en sla uitgeplant, de gewone meikoningin, en met een rood gekarteld randje !! ... ik hoop dat de radisio nog niet opschiet, want dan zijn de kippen wel blij , maar dan kan ik daar niet meer van plukken voor onszelf!! en ik heb nog wel een recept voor radisiosoep !! .... 







    05-04-2014 om 18:05 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.veel vliegskes in 1 klap

    Ik ben de tuinmeubels al aan het opblinken, dat wil zeggen eerst afschuren met een sopke van bruine zeep, en daarna als ze goed droog zijn... met een voedende olie afwerken, ik hou van de mooie roodbruine kleur van de (dure )teakmeubeltjes !! ... Die aftands grijze en soms erg bemoste tuinsets is dus niets voor mij !!

    Het biologisch sopke dat overschiet gaan bij de rozenstruiken goed tegen bepaalde slechte beestjes !!... 

    Ondertussen de rest van de taken opknappen !! en als de meubeltjes droog zijn ze dus verder afwerken ..

    multi-tasken is de boodschap !! en gedaan is gedaan ook in het werk !

    Groene maatjes die op weg zijn... naar hun eigen huisje, naar een mooieB+B of gewoon langskomen om ons  paradijsje in wording te bewonderen,  dat kan  ... daarvoor zijn we dus maatjes... geven en nemen !! moet kunnen.... d'as genieten met volle teugen !! ...Tijd maken voor de vriendschap staat hoog in ons vaandel , anders heeft het voor ons echt geen zin !! 

    05-04-2014 om 11:14 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toch nog buiten kunnen ontbijten in de tuin !

    Zwaar bewolkt... maar nog geen druppel  water !! de tuin is echt droog !! 

    Omdat ik nog steeds geen hulp  kan bieden, want Theo is nog steeds aan de zekeringskast en nutsleidingen op het tweede verdiep bezig ( er is weeral een volledige rol kabels van 2,5 op, voor de stopcontakten ,je kan die niet genoeg hebben vind ik... een wekkerradio, een paar toffe sfeerlampen, maar ook als het moet voor medische redenen een luchtbevochtiger ( valse kroep , of een filtersysteem , voor hooikoortspatienten !! wij denken echt aan alles !! )

    Wij hebben een redelijk duur syteem in antwerpen staan, het is net een klein electrisch verwarminstoestelletje, maar het systeem ioniseerd de lucht, bijgevolg dat alle slechte toestanden weg gefilterd worden , wij hebben met zijn tweetjes duchtig gerookt en wij zijn dus echt héél gevoelig aan tabakslucht met dien verstande , wij ruiken van mijlen ver, oude of verse rokersdampen, ( ik zal het maar zo omschrijven ) als we in Antwerpen komen, waar de zaak uiteraard opgesloten staat, ruiken we echt niets meer !!alles is gewoon weggefilterd, het mooie oude wanttapijt ( gobelijn) en de draperie's , niets heeft de geur van tabaksrook!!Dus dit systeem is wel degelijk zijn geld waard !! 

    DAt zijn dus ook de toestanden die we in elke kamer gaan inbouwen, want lekker slapen is voor ons een must, en weet wie daar heilig van overtuigd is ( Theo zou zeggen: "C'est MOI !!" ) ...

    Zo ik ga de huidige keuken uitrommelen en daarna lambrizering naar boven sleuren zodat Theo daar geen tijd aan moet verliezen .

    05-04-2014 om 09:15 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    04-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen ga ik dus fettuccine met kip-champignonsaus klaarmaken

    We hadden gisteren te veel zelfgemaakte borrelhapjes gesnoept.. en hadden eigenlijk te weinig grote honger om het lekkere stoofvlees aan te vallen !!.. dus staat dit vanavond op het menu met verse frietjes !!

    Voor morgen dus het pastagerechtje met uiteraard zelfgemaakte pasta !! , ik heb niet voor niets  mijn pastamakertje meegesleurd !!

    een lievelings recept van mezelf is dus spaghetti met pikante clamari , en ook met lekkere roommosselen is pasta niet te versmaden, maar Theo lust eigenlijk feitelijk geen vis, en enkel voor mezelf !! pfff !! al dat werk en dan nog iemand aan tafel plagen met visgeur !! neen dankjewel dan maar niet !! en zo ontschiet er me natuurlijk veel lekkers , al vele jaren !! .. er schijnt in Hasselt een hele goeie italiaan te zijn !! maar anders vind het het echt niet de moeite om veel te betalen voor iets dat soms ook nog eens uit pakjes komt !! en alles behalve zelf bereid is !! 

    Ik ben zowat de kleine werkjes aan het opknappen ... omdat ik momenteel toch niet kan helpen, dus de paardemest  strooien , tuinmeubels  afwassen en een verse laag beschermende olie aanbrengen !!

    Een beetje gerommeld in de oude slaapkamer !! .. en dus straks lekker frietjes bakken !!

    Ons kip die broed begint stillekes aan af te tellen, deze morgen was ze vanzelf van het nest gekomen, maar heb ik haar na een kwartier toch terug in het hok gedeponeerd..

    Er zijn nog twee kippen halvelings broeds, maar die nemen het blijkbaar niet zo nauw met het broeden !! soms gaan ze een uur of twee op de eitjes zitten om dan een dag ofzo er niet naar om te kijken !! 

    Gelukkig laten ze het aanstaande moedertje met rust !!... er is 1 kip bij die echt super tam is ( tegenover ons ) maar de rest van ons beestjes zijn van dat kippegeval bang !! aan haar soort genoten doet ze ook niets, het is net of ze is harstikke jaloers op de hondjes en de poes als die bij ons komen bedelen voor een stukje vlees, aardappel groenten, of een stukje brood, ze gaat het gewoon uit de muilkes halen zelfs onze Zjef die haalde gisteren een kreet uit, die kwam echt van onder zijne staart.... zo was hij geschrokken ... van Betty ( want zo heb ik haar genoemd) , er is ook nog lady Di,en fabiola Mathilde !!Fabiola is zo een klein spichtig gevalleke , en blijkbaar het lievelings henneke van de lambik !( hij zal super klein en slank sexy vinden zeker?)

    04-04-2014 om 15:20 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gisteren al de bloemen en struiken ..

    die onze hoeve (gaan) verfraaien een goeie klets paardemest gegeven ( een tweede keer trouwens, het kost niet veel,maar het is ook denk ik vele minder effectief dan koeiemestkorrels, die je uiteraard met verstand moet gebruiken).. Vandaag waren het de bomen en de struiken die fruit produceren !!.. en nu maar hopen op een zachte regenval, van mijn part gans den dag !! als het daarna maar terug lekker zonnig wordt.... 

    Theo is zich met hart en ziel aan het uitleven aan de zekeringskast ... en ik ben er van overtuigd dat hij het echt goed zal hebben!!....( want veel betalen aan een franse electricïen om achteraf vast te stellen, dat je gewoon gesaboteerd wordt is, was een  koude douche !!....)

    We weten ook de ware toedracht, en we weten dus ook wie het spilfiguur van alles was/is !!

    04-04-2014 om 11:12 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is absoluut niet koud, maar wel serieus bewolkt !

    Vandaag wordt er verder gewerkt aan de electriciteit  en we moeten ons ook verder verdiepen in het bedradingsysteem voor de camera's die dus volledig autonoom kunnen werken .. dus als de electriciteit op de 1of andere manier uitgeschakeld geraakt ... werken de camera's dus nog wel... en dat langer ( vele langer )... Het was een serieuse hap uit het budget, maar ik heb het er voor over !!.. de brandtrap zal ook nog wel een serieus bedrag zijn omdat die op maat moet gemaakt worden !!

    De fruitcake is volgens mij nu heel goed gelukt.... en het stoofvlees was dus om duimen en vingers af te likken !! ....

    Ik ga de inventaris opmaken van hetgeen er in de oude badkamer staat opgeslagen , .... Maar nu eerst en vooral lekker ontbijten, ( we hebben al een paar kleine werkjes moeten uitvoeren voor het ontbijt, maar we gaan dit gezellige half uurtje niet overslaan ) 

    04-04-2014 om 08:56 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.heel erg bewolkt, maar nog steeds geen spatje regen te zien !!

    Het is uiteraard niet zo warm als de vorige ochtenden, maar we hebben toch in de tuin ons ontbijt opgegeten en genoten van de eerste gekke fratsen van onze beestjes !!

    Ons Molly was het weeral afgetaaid.... maar als w aan onze yoghurt beginnen is ze als ons kippen ... derbij om zeker en vast ook een portie van dat witte spul te krijgen !!

    Omdat ik nu mijn yoghurt zelf maak .. gaat de melk er natuurlijk in extremis ook met liters in de week door !!

    vandaag kan ik eigenlijk nog niet helpen, dus ga ik de huidige keuken maar eens onder handen nemen, en daarna wat lambrizering naar boven brengen zodat Theo naderhand goed door zal kunnen werken, ik zal wel moeten zorgen dat het wat uit de weg ligt, want werken met van alles en nog wat in de weg is niet echt plezierig !!

    Ons kippemama, doet nog steeds braaf haar ding.... dus weer een dagje dichterbij, ik ben benieuwd hoeveel kuikentjes we zullen hebben !! 

    04-04-2014 om 00:00 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    03-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is na 20 uur ...

    en ik ben lustige weef.( vlamingen weten wel wat ik daarmee wil zeggen !!!) 

    Theo krijgt maar niet genoeg van electriciteit en is na ons lekker borreluurtje in de tuin ( de temperaturen lieten dit nog toe ) terug naar de eerste verdieping getrokken, met de mededeling ik ga me nog wat amuzeren !! .... dus daar zit ik dan.... ik ga dus direct mezelf terug trekken in mijn zalig bedje met een film of een goed boek.... morgen komt er nog werk langs !!! dat gaat echt niet lopen, maar het is uiteraard wel fijn als ik zie dat mijn manneke zich amuzeert met hetgeen eigenlijk een zware must is !! ..; volgende winter zitten we nog vele comfortabeler Yes, Yes, Yes !!!.... Ook onze toekomstplannen toegelicht, en hetgeen ik een paar weken geleden  heb uitgebroed(zonder het  te verwoorden , de tijd was volgens mij daar nog niet rijp voor ) heeft mijn manneke ook bedacht .... dus wij hoeven geen grote woorden om tot eenzelfde besluit te geraken,.... hoezo??? zijn wij tevreden en gelukkig, wij hebben blijkbaar zelfs geen woorden nodig !! 

    03-04-2014 om 20:27 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is betrokken... en uiteraard belange niet zo aangenaam als de vorige ochtenden

    Wat zijn we al verwend geweest....Maar de tuin snakt naar water ( mijn ton met vitamientjes is bijna leeg ) 

    en ik zal dus de bronnen moeten beginnen aanspreken !!( de grote citerns betrouw ik nog niet echt, die wil ik voor ze op hun definitieve plaats komen te staan helemaal schoonmaken.... 1tje voor de wasmachine'sen de andere zullen we denk ik ook gaan gebruiken voor het huishoudelijke water geven van bloembakken etc.

    NU wordt het water dat we daar in opvangen gebruikt om te betoneren!

    Vandaag dus volledig boven aan de slag !! en het kan zijn dat ik terug stoofvlees ga klaarmaken !! 

    Mijne grote pruttelpot doet dus bijna dagelijks zijn taak ... en het altijd om ter lekkerder !!... als ik nog eens bij den boer kom en hij heeft dus weer een koe laten slachten ga ik toch weer op de schooi voor beentjes en ga ik in de pruttelpot de boullion trekken !!

    Het maaltje van gisterenavond was weer om duimen en vingers af te likken !! ...

    Wij hebben belange gene Mac Donalds nodig , en ook gene kaviaar !! er is zoveel lekker eten, dat je eigenlijk te kust en te keur... uitgebreid en toch niet duur héél lekker en gezond kan eten !!

    Wij zijn natuurlijk wel geluksvogels dat we groenten uit eigen tuin hebben !! het kost wel wat moeite en tijd!!, maar je eet elke dag lekker met groenten die zelfs uit de vriezer ... echt goed smaken !!

    Zo en nu aan de slag !!

    03-04-2014 om 09:23 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    02-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theo gaat dus vandaag nog beginnen met de lambrizering

    Van de badkamer om dan zo langs den andere kant( de gang) alles te isoleren !! en de electrische bedrading in te leiden, aan de kant van de muur wordt het enigsins anders en ingewikkeld want daar komen dus ook de leidingen van de veiligheidscamera's en de koerverlichting !!

    We gaan niets aan het toeval overlaten..... veiligheid voor alles, ik moet ook nog zien uit te vissen wat er  van brandtrap voorzien moet worden !!... ... Er staat een strak windje, en ik profiteer ervan om de dekbedden dus te wassen en ze aan de lucht te laten drogen !! ......Ik ben ook aan het onderhandelen met een websitemaker, ik vond die zijn ontwerpen de max !! en ik denk dat die perfekt begrijpt wat zijn klanten willen.

    Deze avond snijboontjes op zijn vlaams met een lekker stukje varkensvlees !!.... en uiteraard aardappeltjes !!

    02-04-2014 om 16:06 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze houtfabriek in volle actie !!

    de laatste vierkante meters !! en dan hebben we nog een volledige pallet met bruut hout te gaan !! maar daarna is het op en moeten we dus verder gaan zoeken, naar dit soort van hout !!! liefst aan een schappelijke prijs uiteraard !! 

    En de pizzabaguette..van gisteren ook lekker als middagmaaltje !!









    02-04-2014 om 11:44 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste meters ...

    De eerste pallet met houten schroten zijn bijna klaar... de laatste meters gaan onder de machine om er een tand aan te slijpen !!.. ondanks dat de machine van respektabele leeftijd is ( maar vroeger weinig gebruikt) heeft die toch al haar dienst bewezen, als we naar zo een DHZ-zaak gaan en we gaan dan naar de afdelingen waar de houtprodukten liggen, en we kijken dan naar de kwaliteit en de prijs, weten we dat onze materialen, dus hetgeen we zelf maken van een vele betere kwaliteit zijn en wij zouden die ook aan een vele betere prijs kunnen van de hand doen... ( mochten we daar goesting in hebben, maar we werken uiteraard onze hoeve eerst af en dan zien we wel, Theo zou het liefst in het hout verder werken later, maar of dit kan, zonder dat we dan mensen bijnemen voor het reilen en zeilen van de gite's en de B+B is nog een andere kwestie )

    Samenwerken, kan in mijn ogen enkel maar , met mensen die je echt kan vertrouwen, mensen waar je van weet dat ze jezelf en de klanten bedonderen, of bedondert hebben in het verleden ... daar kan geen sprake van samenwerking zijn.

    Als ik gedaan heb met mijn eigen taken, ga ik proberen van mijn volgende projekt in kaart te brengen !!

    Een rookoven, ik heb een jaar of vier geleden in duitsland lekker Tirolerspeck gekocht ( een groot stuk)

    Ik heb nog nooit zulk een lekker spek gegeten en nadien ook niet meer gevonden.... dus mijn volgende (droom)projekt is dus dat tirolerspeck zelf te maken !!

    Ik heb dus toen de kruidenmengeling die op het spek zat goed bestudeert, en  aangezien het geen 25 jaar geleden is zoals bij die bigos... zal ik het hoogstwaarschijnlijk wel klaar krijgen !!... met die bigos, had ik het bijna allemaal juist, juist de ingredïenten die Barbara ( poolse madam) niet gebruikte  ... ik heb dus werkelijk een heel goed geheugen.... (soms is dat zelfs een groot nadeel, want ik kan bepaalde situatie's niet vergeten, en dus ook niet naast mij neerleggen.)

    De prijzen van een serieuse rookoven ( warm en koud roken) zijn aan de hoge kant !

    Ik denk dat ik mijn manneke ook daarvoor zal moeten aanspreken, en mijn inzicht en zijn materialen kennis, ( hoe de dingen werken als je zus of zo doet ) zal er wel voor zorgen dat het allemaal goed komt , en we weer een hobby rijker zullen zijn,.. ik droom al van gerookte look, gerookt spek en ham !! gerookte worst etc. 

    Zo en nu aan de slag, want de was wacht om opgehangen te worden !!

    02-04-2014 om 09:30 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    01-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze bevriende kok heeft me begeesterd !!

    en ik heb me voorgenomen om wat meer  franse gerechten klaar te maken, het zal niet gemakkelijk zijn !! want dat italiaanse zit me gewoon in het bloed( ik ben volgens ik weet geen italiaans getinte deerne , er zitten wel spaanse en franse druppeltjes bloed in onze familie !) 

    Ik heb een paar weken geleden ook "trufade" mogen proeven  , een gerechtje uit de auvergne met tomme de cantal .. IK weet dat ern net in de Auvergne  een prachtige B+B  is open gegaan,uitgebaat   door vlaamse mensen, die ook een grote boerderij met hart en ziel hebben opgeknapt... en de schuur als gite's hebben ingericht !!...Veel kleiner dan onze grote boerderij, die  eigenlijk zoveel toekomst perspectief bied , dat ik niet begrijp , dat jonge mensen hier nog niet waren opgesprongen, buiten een B+B kan je hier echt van alles mee doen  , de inmens grote schuren ( in den beginne twee nu drie en ook nog een derde woonhuis !! ) dat het eigenlijk een goudmijn zal zijn als het afgewerkt is, er kan een bistro, hotel, gite's  conferentiezalen,atelier er kan een galerij voor kunstwerken  gemaakt worden .... winkeltje noem maar op , er is plek zat voor alles .... eigenlijk een groot vakantieparadijs !! .... noem maar op het kan, maar het kost moeite, tijd en geld !!! .... en het jammere is ,wij zijn niet echt piep meer !! we hebben het plezier  om het te realizeren, maar comercializeren zal denk ik toch ooit maar ten volle in bloei kunnen komen met een paar jonge succesvolle  jonge mensen , die niet bang zijn van werken, en ook over het nodige startkapitaal beschikken, zodat ze niet voortdurend in paniek slaan als er iets onverwachts gebeurt !! ! Niemand zit te springen op een concurent die vals handelt omdat hij de pedalen verliest denkende dat hij zal kelderen bij de minste tegenslag !!

    Wij genieten net zoals deze mensen , van het opnieuw leefbaar maken, en het mooi aan te kleden !! op een oerdegelijke manier met respect voor de gebouwen, ik heb foto's gezien en ik moet zeggen het is echt af !!! 

    Ze hebben dan ook van de sociëteit van  "Gites de france " van bij de start 2 halmen ( of twee sterren gekregen! ) en geen prul van het internet geplukt , maar officieel  !!

    Ik vind de prijzen redelijk....  de mensen betalen graag voor kwaliteit !! (heb ik al ondervonden bij  kennissen, en het cliëntele is dan ook van een andere slag !!)

    Bij hen is er ook bewust gekozen om geen televisie's op de kamers te zetten ( ondanks dat het dan een ster of zo kost ) en huisdieren zijn bij hen niet welkom.... wij denken eraan om speciale acomodatie's in te richten  voor de troetels van de gasten, en meschien gaan we ook zorgen dat er met paarden op vakantie kan worden gekomen, de schuren lenen zich daar immers ook voor, maar dat is dus toekomst muziek !! 

    we krijgen op zijn tijd goeie invallen die we dan uiteraard ook uitvoeren, (om daar op terug te vallen, onze mooie tegels zijn een zware hit !! ik zou eigenlijk  inkomgeld  moeten beginnen vragen !!.... )

    01-04-2014 om 20:18 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wij moeten ons middag maal nog nemen, maar we hebben nog geen honger

    Ik had nog een rest van de bolognese saus in de ijskast en die ga ik deze middag gebruiken als pizza-baguette, maar dan alléén met een brood dat een andere vorm heeft.. het trekt op een schietspoel !! maar dan uiteraard groter !! en breder !!

    Deze avond als voorgerechtje met ons bruisje bourek gevuld met een mengeling van puree met aardappeltjes kaas !!! heerlijk....  !!

    Deze avond het poolse gerecht Bigos... 

    als je graag kookt, dan is het zo plezierig , om verschillende vreemde gerechten klaar te maken, en akkoord, ik heb zowiezo iets met tomaten !! en courgette's... bonen en erwten !!

    Dus ik maak dikwijls iets dat meer op de italiaanse gerechten gaat gelijken dan .. bvb het franse!!

    Die hebben uiteraard ook heerlijke gerechten, want de knapste bollebozen door de eeuwen heen in de keuken waren toch wel de franse koks !! ... 

    Veel van die gerechtjes, zijn gemakkelijk en niet duur en zelfs héél voedzaam !! 

    Ik denk dikwijls bedacht in bittere en donkere tijden, van armoe, oorlog ( revolutie) en misoogsten !!

    bevoorbeeld de potage parmentier, is een franse aardappel-preisoep ( is een gerecht dat in vele franse streken bekend is )

    en de voorhistorie van dit gerechtje is als volgt ;

    Aardappels 

    Veel franse aardappelgerechten deragen de naam "Parmentier" Het is feitelijk aan de apotheker  Antoine  Augustin Parmentier  te danken de de Fransen hun weerstand tegen dit voedme knolgewas uit de zuidamerikaanse andes hebben opogegeven. de aardappel rond 1570 in Europa geïntroduceerd, vond aanvankelijk weinig respons. Met name in Frankrijk verzette men zich ondanks hongersnoden teden de knollen en bleef men lange tijd de voorkeur geven aan brood als basisvoedsel. 

    Een groot tekort aan brood was een van de oorzaken van de onrust die uitmonde in de Franse revolutie van1789 .

    Parmentier trad in 1772 in het krijt voor de aardappel als voedingsmiddel. 

    Hij adviseerde de Koning Lodewijk XVIook aardappels aan het hof te serveren , en uiteindelijk aan Parmentier te danken dat dit gewas tegenwoordig in Hrankrijk oneindig veel meer dan meelspijs is.

    verrukkelijk voor-en hoofdgerechten zoals Gratin dauphinois, pommes de terre à la sarladaise en truffade leveren hiervoor het beste bewijs 

    een streekgerecht uit ile de france  is een romige wortelsoep : Pogage Grécy 

    en een hele eenvoudige courgette soep uit de provence is dus Soupe de courgé , ( pompoensoep met prei )

    Een gerechtje dat aandacht vraagt is le mourtaïrol ( safraansoep !!)

    Crudités à la anchoïade ,( rauwkostschotel uit de provence met ansjovissaus )

    De streekgerechtjes zijn eigenlijk altijd gemaakt met streekgebonden ingredïenten !! streken aan de zee of aan veel rivieren, zullen veel visbereidingen als specialiteit gemaakt zijn

    hier in deze streek is dat uiteraard de wijngaardslakken!!Uit het Loiredal , champignons a la moutarde 

    Uit de franse comté soufflé au fromage 

    en uit de borugondische streek Flan bourguignon ..

    ik kan zo nog meters aan mekaar tokkelen, want het is echt iets dat ik met hart en ziel graag doe !! 

    en soms heb ik de grote luxe om eens in een hele goeie kok zijn potten te mogen kijken ( en proeven ) 

    Uiteraard vind ik niet echt alles even lekker !!.. Ik kan niet altijd mijn verstand op nul zetten... ik heb geen moeite met wijngaardslakken maar andere glibberige toestanden...; vind ik maar niets !! 

    fois gras ( is volgens mij een hele zieke lever )

    kikkerbillen, lustte ik enorm graag.... ( zeker die grote dikke met veel look Hmmm.... )MAAR!!!!.. ik heb reportage's gezien hoe die kikkers echt afgeslacht worden... en ook hoe de eenden zwaar mishandelt worden en geforceerd gevoerd !! wel van toen af !! moet ik zeker en vast geen van deze twee zaken nog hebben op mijn boodschappenlijstje.

    Ik ben absoluut geen vegetarïer, want ik kan een lekker stuk vlees zeker waarderen, en zal altijd trachten om vlees te kopen ( zelfs eitjes ) van dieren die een goed leven hebben geleid, maar ik ben geen konijn, en kan niet leven op wat sla alléén !!

    Zo:" I rest my case !"

    01-04-2014 om 13:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voila, tussen de eerste (werk)regels door even komen gedag zeggen !!

    We zijn uiteraard al aan de slag !! en zodra ik hier gedaan heb met schrijven ... even met gieters met water sleuren, zodat de erwten en bonen  een goeie start kunnen maken, de helft van de boerentenen staan al goed boven de grond aan de voorzien klimrekken, de andere helft, die nogthans uit hetzelfde pakje kwamen dezelfde voorbereidingen hebben gehad, beginnen nu pas ... schuchter boven de grond te piepen, en ik ben er zeker van dat ik de oorzaak weet !! dus.. ik heb weer bijgeleerd, en dat komt nu eens niet uit de boekskes, of van tips, helemaal zelf (per ongeluk) bedacht !!...

    IK heb gisteren mijn kruidenarsenaal eens bekeken en het wordt dus tijd , dat er verse kruiden bijkomen dus heb ik van alles in kleine hoeveelheden gezaaid, mijne lava's is echt een ramp en wil niets  opkomen, ik denk dat het zaad dat ik toegestuurd heb gekregen te oud was !! , ik heb echt wel groen(t)e vingers, en dat zou niet lukken? daar geloof ik niets van !!

    Vandaag de oude keuken opruimen !! ... het begint er minder op een ijskelder te trekken !!

    en ook de 2 paar sokken die ik in de auto heb gebreid met de hand de draadjes instoppen en 1 paar is dus met gekochte moderne gekleurde super-was sokkengaren, het andere is dus mijn beige-bruine gespikkelde noorse sokkenwol, dus die geef ik zelf een behandeling zodat ze gewoon op veertig graden in de wasmachine en droogkast kunnen !! ( geloof je het niet?, denk je dat het geen 100% wol is?, of dat het toch zal krimpen?,wel het is nogthans de zuivere waarheid !!)

    Zo terug verder gaan doen, onze arbeid roept !!

    01-04-2014 om 10:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    31-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was dus super lekker !!

    en we hebben ons gewoonweg kreupel gelachen om ons beestjes, wat een gekke gezellige bende

    Het was dus deze avond kip met frietjes en sla !! ik heb een speciale mengeling kippekruiden, en als de kip aan het braden is, ruik je dat al van ver !!

    Dus iedereen dat vier poten heeft was al lang op voorhand present, om mee te helpen, mochten we de kip niet volledig kunnen opeten, maar tussen ons gezegd en gezwegen, de combinatie van de lekkere hoevekip en mijn kippekruiden , zorgt er wel voor dat we dat met zijn tweetjes gemakkelijk op krijgen !! ( het was ook geen echte hele grote kip ,die ik aangesproken heb, er zijn er natuurlijk van maten en gewichten!!)

    Dus wij lekker op het gazonneke met een dienblad vol lekkers  aan het peuzelen, de hondjes, de poes maar naderhand zagen we dat de kippen kanibalen zijn en ook best een stukje vlees lusten, want ons molly die lekker zat te peuzelen aan een stukje kippevel met extra vlees, moest op de loop voor de kippen, die kwamen dat gewoon uit haar muilke halen, en die gekke poes liet dat nog toe ook ... uiteraard waren  daarna de amuzante toestanden niet meer weg te denken.... zodanig dat er dus echt niets meer over geschoten is van de maaltijd alles is door iedereen opgegeten !! ik denk dat de kippen binnenkort op onze schoot komen knuffelen zo tam zijn ze al geworden !! ..... 

    Het is ook aandoenlijk hoe de lambik de lekkere brokskes aan de kippen voert !! .... in het begin was dat schoorvoetend van tussen mijn vingers komen halen, maar nu staan ze met zijn allen schrokkerig gewoon alles uit mijn hand te sleuren, het kan niet vlug genoeg gaan !!

    Er is maar 1 viervoeter die nog geen pandoering heeft gekregen van de kippen en dat is onze zjef, die zal hen te groot zijn om baas over te spelen ... maar de rest moet zich naar de wetten van het gevederde volk plooien !! om je een kriek te lachen !

    Ik heb daar nog geen foto's van, maar je kan er zeker van zijn dat dit de eerst komende tijd zal gebeuren !! want ik vertel hier geen onozelheden  

    31-03-2014 om 19:30 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is dus al na de middag !!

    en door dat zomeruur, ben ik compleet uit mijn doen !! het steeds later dan ik dacht, en heb ook geen honger op het uur dat we nu zouden moeten eten,(volgens het zomeruur dan wel te verstaan)

    Theo zou graag deze avond kip op het menu zien en de poolse koolschotel is dus voor morgen !!

    Het is ook nog zo dat we deze morgen een hele toffe meevaller hadden, we zetten dus het broedend kippeke, elke morgen eventjes uit haar nest zodat ze dus kan eten drinken, zich ontlasten en een zandbadje kan nemen, alles gaat in razend snel tempo !!! enkel de eerste dagen duurde het langer, en moesten wij dus eventjes de boeman spelen om haar te pakken en haar terug op het nest te zetten met de 10 eitjes !

    dat doet ze vanaf vandaag zelf, we nemen haar nog wel uit het nest, omdat we niet altijd zien of ze wel gegeten en gedronken heeft.. maar het terug op het nestje gaan zitten , is dus opgelost gelukkig !!.. de pikken die ik krijg als ik mijn hand onder haar buikje steek om haar van de eitjes te lichten, neem ik er met plezier bij !!... We hebben ook gezien dat er in verschillende eitjes al beweging zit  ( met een schouwlampje) Het gaat de goeie kant op !!(want volgens ik heb gelezen, broeden sommige kippetjes zich letterlijk dood , omdat ze niet eten, niet drinken en dus letterlijk de hongerdood op hun eitjes sterven !!)

    Dus deze avond is het lekker een sappige kip met?..... waarschijnlijk frietjes !!

    31-03-2014 om 14:38 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kan niet op !!

    Wat een zalige temperatuurtjes !!... zelfs vorige nacht was het warm buiten ( volgens Theo)

    VAndaag verder hout onder de machine proppen  zodat we super  mooi materiaal hebben om de lambrizering af te handelen op het eerste  verdiep !!

    Het zal krabben zijn om toe te komen !! .... elke plank wordt dus omzichtig behandelt , want op is op !! Het was toen een super idee!! maar het blijft natuurlijk niet duren !! 

    Voor mezelf ( als ik niet mag of kan helpen) staat de grote ijskast uitwassen op het programma !!

    en een paar recepten neertokkelen en doorsturen, want belofte is een schuld !!

    31-03-2014 om 10:01 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vlaamsepolitie
    blog.seniorennet.be/vlaamse
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!