Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    20-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEn hele fijne dag is bijna voorbij

    Eerst gans de dag plantjes van tomaten verspeend ( het moest want de zaaigrond was compleet uitgeput !)

    en ondertussen heeft mijn manneke dus voor de bbq gezorgd en een beetje het gras gemaaid daar waar nodig !

    IK wil niet uitspelen zoals verleden jaar dus ik ga geen schabben in de serre zetten die omkieperen bij een serieuse windvlaag ... zodat ik niet meer weet wat , watt is omdat alles door mekaar is gesodemieterd !!

    dus het wordt stevig behelpen.... ondertussen een oplossing gevonden voor al de vruchten die langs de vertikale tuin gaan groeien... ( wat naaiwerk ) maar goe ... ik ga zorgen dat ik ze nog kan gebruiken de volgende jaren !!...1 keertje door de zure appel bijten !!...

    en dan... morgen beginnen met de isolatie op de muren aanbrengen !! uit eerlijke schaamte hebben we dat vandaag niet gedaan.... en gewoon achter bezig geweest !! ... dat moest dus ook dringend gebeuren !!

    Dan voor iedereen een lekker glaasje , beker of bordje  yoghurt!!

    iedereen geniet van de bbq .... de pellepetatjes gaan er in als zoetekoek, bij de kippen en de rest van de familie, 

    In huis wil Molly alléén melk of yoghurt, maar de kippen hun castrol met drinken dat smaakt toch héél speciaal.. en samen met de hondjes is dat echt een drankfestijn !! dat mag, want ze krijgen elke dag een nieuwe sloot water !!

    Zjef en Luna luiwammessen eerste klas 

    channulleke die bezorgd is voor de broedende kipjes 

    en schannulleke die beteuterd staat te kijken omdat ze van betty niet met de kuikens mag spelen !, dus een ferme pandoering te pakken had !!

















    20-04-2014 om 19:33 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een verademing !!

    Vele betere temperaturen dan gisteren, ik ben mijn verplant spul al gaan water geven, ... 

    eigenlijk heeft iedereen al eten en drinken gekregen alhoewel de kip die nog niet broed een enorm frank ding aan het worden is, ze komt gewoon mijnen boterham afpakken !! .. hihhi 

    Zelfs ons kippen zijn super over verwend !!... Betty maakt al kleine wandelingskes in de ren..... en ik ga straks meschien nog een klein beetje oranje paprika's zaaien !!.... het is lekker warm weer dus die zullen vlug ontkiemd zijn !!... De serre begint overvol te geraken !! Theo zegt ik hoop uit de grond van mijn hart dat we nog een vriezer moeten bijkopen of die van antwerpen meebrengen omdat we terug zoveel opbrengst hebben !! in elk geval als elke plant die ik nu verspeend heb vrucht zal dragen dan kan ik gemakkelijk concureren tegen een grote supermarkt in hoogtij-dagen !! Maar goed !! ik heb zeker en vast afnemers van mijn 100%bio-groenten !! ... en ik ben best apetrots op hetgeen ik verleden jaar al verwezelijkt heb !! 

    Nu nog onze dag indeling zo maken, dat we onze bbq  op tijd starten en dat we kunnen genieten van een heerlijke paasdag !! ... dat mag ook al eens, het is toch bijna altijd hard werken..... en plannen maken om hard te werken !!... zo geniet ervan , dat gaan wij ook doen !!

    20-04-2014 om 11:00 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    19-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hard gewerkt !!

    Theo bezig geweest op het eerste met pannelatten te slaan zodat we kunnen beginnen met isoleren van de muren !! .. en aangezien er niets, maar dan ook niets recht is !! veel werk dus !!

    Ikzelf heb haast je, rep je gedaan in de serre met al het plantgoed dat dringend moest verspeend worden omdat de zaaigrond echt uitgeput is, en de plantjes niet meer groeien maar wegkwijnen !!...Maar het is dus belange nog niet gedaan, er staan nog minstens 200 tomaten planten, evenveel paprika's en pepers ( een groot verschil onderling van smaken )  en dan nog de courgette's die enorm goed gedijen..... te kust en te keur, gelukkig heb ik in de vlaanders een goeie klant, die het best weet te waarderen en mij ook op zijn beurt aan spullen helpt die ik dikwijls gebruik bij het koken !!..Zo blijft de vriendschap het langst duren !! 

    Om  daarna dus van een super stuk vlees ( in veel mensen hun ogen althans , maar voor mij echt bijna onmogelijk te verwerken doordat het te mager is, dus heeft het vele minder smaak !!)..omgetoverd tot iets dat blijkbaar toch wel om duimen en vingers af te likken is.... maar dan niet door het vlees maar, door het sap van het vlees dat vrij komt bij het bereiden en de mengelmoes van kruiden en groenten !! goed voor twee keer !! ... lekker met grove ellebogenpasta !!.... en nu lekker in bedje met een goeie film.... 







    19-04-2014 om 20:31 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cupuazú:de vervanger van chocolade

    ,Er zijn nog meer gezondheidsvoordelen verbonden aan cupuazú. Het wordt ook wel eens het 'superfruit' genoemd omdat het elementen bevat van chocolade, maar ook van bananen, passievrucht, peer en ananas. 

    19-04-2014 om 10:47 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk ontbeten ( met gekochte eitjes )

    Iedereen in de kippenménage is van slag !!...

    Dus(bijna) iedereen zit te broeden, en er worden dus weinig of geen eitjes gelegd, diegene die gelegd worden, dat is dus gereserveerd voor Maxima, die zich nog altijd de romantische toevallen van de Lambik laat welgevallen  (en ook van de Jerome die contstant de Lambik nadoet !!).. mijn appelbomen worden kompleet kaalgeplukt van de haantjes die Maxima het hof maken !!... en zij, maar appelbloesem vreten ( dus we zullen waarschijnlijk weer weinig appels hebben door de capriolen van mijn kippenvolkske, maar ach.... er zijn ergere dingen op aarde ) 

    Vandaag gaan we dus lekker genieten, meschien dat we toch nog boven wat gaan doen want we kunnen volgende week beginnen met isoleren van de muren en de gyproc aan de muur zetten !!...

    Maar eerst en vooral terug een lading yoghurt maken !!... Vandaag maak ik ook nog lekkere Frozen-yoghurt 

    met fruit heerlijk !! lekker en toch goed voor de lijn, althans vele beter dan het roomijs dat ik anders al eens maak, akkoord dat is ook allemaal zonder rommel en natuurlijk geassembleerd, maar wel héél vettig en héél zoet !!  en véééél cholesterol !!... Dus we zijn echte lekkerbekken en weten wel alle lekkere versnaperingen te waarderen ( zelfs als het op de weegschaal aantikt ) maar .... we weten ook wel wat gezond en lekker is !!

    VAn deze keer geen foto's  !!  

    19-04-2014 om 10:29 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    18-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zag om een uur of vier deze namiddag , bijna zwart..

    Afgaande op mijne schouder die gisteren al serieus zeer deed, dacht ik aiaiaiai... dat gaat straks vonken geven , dus gauw alles op aan het ruimen geweest, want ik heb weer een veertigtal tomatenplantjes verspeend, allemaal verschillende soorten en van alles vier.... telkens in 1 potje !!dan de meloenen gezaaid !!... en dan ja opruimen, de kuikens worden al avontuurlijker, en onze Zjef is soms door het dolle heen !!

    Samen met molly ,Schanulleke en Luna zitten ze voor het afgeschermde gedeelte te kijken, jammer genoeg had ik mijn camera niet direkt bij de hand !! het was echt lief !!

    Onze Lambik stroopt mijn appelbomen, voor zijn madam, hij vind het fantastisch om de romeo uit te hangen en haar appelbloesem te voeren !! grrr... dat heb ik wel zo graag niet, ook al is het super vertederend !!

    De honden worden woest als er een kraai, een ekster of een vreemd wezen op vier poten in den tuin verschijnt ze jagen ze weg, dus de kuikentjes hebben zeker niet te klagen , buiten de rest van het kippevolk , hebben ze nog vier bodygards !! 













    18-04-2014 om 18:38 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Af en toe valt er een verloren druppel !!..

    Ik ben super blij !! meschien dat het straks dan eens goed door regent!! den tuin kan het gebruiken !!...

    Vandaag nog een paar meloenen zaaien, en brocoli !! meschien zelfs nog wat princesseboontjes, een nieuwe ranke soort .. naar het schijnt !! Ik heb prachtige rozemarijn en tijm... die heb ik in elk geval al tegen de laurierstruik in de grote  trog, ( we denken dat die vroeger gebruikt werd om graan te malen, in elk geval het zal een pracht van een kruidentuintje zijn !! ...

    Nu nog hopen , dat al de katten van de buurt er hun behoefte in komen doen, want verleden jaar was dat wel het geval !! ... Voila ik ga verder doen, het is goeie vrijdag, dus de katholieken mogen vandaag geen vlees eten !!.....

    18-04-2014 om 11:14 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het heeft hier blijkbaar gedruppeld !!

    Letterlijk, want de grond is kurkdroog, maar de tuinmeubels ( die net geolied zijn die verraden het !!( in alle eerlijkheid, het produkt heb ik deze keer hier gekocht, en ik had voor hetzelfde geld drie keer zoveel produkt en voor 1 keertje is het echt vele beter dan het belgische !)

    Ons Molly kwam me al vertellen toen ik in bed mijn mails aan het lezen was, dat ze goesting had in yoghurt, en dat ik verondersteld werd , om haar vlug te bedienen zodat ze terug buiten kon gaan spelen !!

    Dus uiteraard de andere drie rakkers kregen ook een portie witte prut !!.. voor de prijs moet ik het absoluut niet laten, want het kost gewoon melk !! .... ( volle melk)

    Daarna dan maar naar de tuin gestruind om daar de kroost te gaan vertroetelen !! ... en mama betty zat al met haar prutskes uit het nest , te wachten, je kan werkelijk zien wie de eerst geborenen zijn, die zijn al vele vlugger , durven vele meer... terwijl de laatste echt schuchter vanonder de pluimen komen piepen, waar ze dat klein grut allemaal herbergt is dus  fenomenaal zelfs in de kraag op hare rug komen er kleine donderkes uitgerold !!.... Ik vind het kuikenvoer iets te grof dus ik maal dat met de koffiemolen tot meel voor de eerste dagen !!.. en daarna zien we wel weer !! 

    De andere twee kloeken, willen absoluut niet meer van hun nest, zelfs niet als ik ze eraf til !! binnen de minuut zitten ze er terug op zonder eten of drinken... ik denk dat ze ook van die pieperkes willen, en dat ze slimmer zijn dan sommige mensen... als je iets wil, moet je der voor werken !! en een ander niet benijden om zijn werklust !! 

    Vandaag chili-conc-carne !! en voor zondag heb ik een paar lekkere angus entrecote's, die de tijd hebben gehad om te rijpen,( besterven )... Het is zoals altijd !! betaal je wat, dan heb je ook wat !! en als je goed zoekt , valt dat dikwijls goed mee !! .... althans dat is onze ervaring, en ik vind dit eigenlijk ook een  job ...

    Natuurlijk, ben ik bevoorrecht,doordat ik indertijd veel met mensen omging, en goeie banden had opgebouwd, arm, rijk , super-rijk..... duveltjes doet al, uitgekookte beren, bruut volk maar met een hart van goud.... kwezels met minstens 2 gezichten, ze passeerden allemaal de revue !!... en zo komt het ook dat ik dikwijls gesteld geraak in verband met materiaal aan schappelijke prijzen !! iedereen herinnert zich nog wel .... dat ik hier en daar voor hen ook ooit eens wat geschipperd heb... en gelukkig zitten de meeste vlamingen joviaal in mekaar ( zolang ze ons niet kwaad maken )... en reiken ze nu een helpende hand ( die mee dan welkom is/zijn)

    18-04-2014 om 09:39 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    17-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laatste update!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zjef kan er maar niet genoeg van krijgen !

    17-04-2014 om 19:33 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belofte maakt schuld !!

    voila... momenteel is de stand van zaken 7 kuikentjes en nog twee eitjes die moeten uitpikken !

    Wij genieten van al dat klein geduvel die over mekaar rollebollen ..













    17-04-2014 om 12:01 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichte nachtvorst aan de grond !!

    De moederkes zitten lekker diep weggedoken in hun nestje in het hooi.. en de baby's van Betty , daar was om zeven uur deze morgen niets van te merken, maar om kwart na acht was er al eens straf geval rond en op zijn moeder aan het rond dartelen,ik ga foto's nemen van zodra ze aan het rond crossen zijn in de ren !! .. de kippen die rondlopen, zitten nu dus buiten de ren gesloten en krijgen eten, en drinken ( en hun versnaperingskes) buiten de ren !! om 19 uur doen we het broedhuisje dicht en zetten we de ren open zodat de anderen daar ook nog eens hun gangen kunnen gaan en als ze dan op stok willen , kan dat zonder problemen, deze methode lukt fantastisch !!

    Onze Zjef is steeds rond de ren aan het rond stieren en staat soms met een schuin kopje naar de kleine patotters( :prutskes ) te kijken ... stillekes piepend, hij denkt waarschijnlijk dat het puppy's zijn, maar dan hele speciale :-,want toen schannuleke en Luna en molly piepklein waren nam hij ook de moeder/vader rol op zich, maar of mama Betty dit graag zal hebben is nog een andere kwestie, in elk geval mocht het voorvallen dat Zjef kuiken-sitter is/wordt , maak ik er zeker en vast foto's van !!

    Ik heb gezien dat dit ras in de haute marne behoorlijk prijzig is... dus voor vers bloed ( nieuwe haan ... ga ik me dan toch bevoorraden in ons Belgiqueske !!( het is er belange nog niet zo slecht op de keper beschouwd... )

    17-04-2014 om 09:01 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    16-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onze eerste kip (Betty) is aan het uitkippen !!

    Gewoon onbeschrijfelijk !! plezierig !! een dolgelukkige situatie... althans voor ons !!pasen , kerst, nieuwjaar en onze verjaardag ... alles tesamen zou zowat het gevoel zijn hoe we ons voelen!!

    Het ging zo... ik had Theo dus diets gemaakt het is al redelijk laat ... wat wil je eten deze avond, ik heb  bolognese saus , dus aan jou de keuze, lasagne, spaghetti, iets anders?... 

    Theo wou dus eerst effekes genieten met een wijntje !! ... Ga ik alvast naar ons stekje aan het kiekenkot.. en mijn oog valt op Betty, en ik zie daar wat wriemelen !! ... ik zie tot mijn grote verbazing twee kleine bollekes ronddartelen om en rond mama haar snavel !! terwijl zij dapper zit stil te zitten !!

    IK sta verstomd van Theo zijn gehoor, want deze morgen vroeg hij al , hoor jij dat ook ?, maar mijn gehoor is niet wat het moet zijn , de ouderwetse opvoedingsmethode  die driftig toegepast werd... heeft zijn sporen nagelaten ... en de oorvijgen .... zijn wel degelijk blijven hangen !!..... dus ik hoor niet echt bijster goed !!, en mijn ogen beginnen me hier en daar ook in het gewoon alledaagse straatleven in de steek te laten, op het moment is dat niet zo erg !!, ik mis niet veel dan zure smoelen dus  !! van mijn part !!....dat effekes tussen haakskes!!

    Dus om een uur of vijf begonnen met twee , een paar uur verder zaten er al vier van die kleine bollekes onder moeders snavel... en er zijn negen eitjes ( er is eentje gesneuveld , anders waren het er tien ) .. 

    Theo is in alle staten , ( zo blij en gelukkig) en ik ben blij voor hem !! .... want ik zie hem echt open bloeien.. samen met onze beestjes is hij samen met mij in de zevende  hemel !! 

    en er zijn nog verschillende eitjes die moeten uitgekipt worden !! .... werk bij want het kippekot zal dus een beetje krap worden !!

    Foto's volgen ...

    16-04-2014 om 19:44 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raymond van het groene woud zou zingen !!

    De pruttelspot staat dus aan met een massa bolognese saus, deze avond lekker van genieten en de rest als het afgekoeld is in tuperware dozen .

    En dan nog wat geknutseld voor de serre... en Yes,Yes,Yes.... de eerste grote(re) tomatenplantjes verspeend naar aparte potjes !! 

    Om te beginnen dus 9 ananas tomaten plantjes !!, De courgette's die ik verpeend had naar grotere potten met gewone potgrond groeien cm's per dag !! en staan er florisant bij !!....

    Dus nu maar hopen dat ik met mijn eigen brouwsel !! ( vitamientjes )de zaken kan verwezelijken zoals verleden jaar !! , want dat was toch iets om fier op te zijn !! ( voor mijnen eerste keer als tuinier !)

    16-04-2014 om 15:58 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was deze morgen echt fris, om niet te zeggen koud !!

    maar het heeft eigenlijk weinig of niet gevrozen !...er lag hier en daar op het gras wel een minuscuul laagje wit ( rijm) maar dat was het, nu was het op het grote terras 10 graden ( om half negen ).

    Ik denk dat de courgette's die ik buiten heb uitgeplant, zich toch goed houden.... zoniet er zijn nog een stuk of twintig van hetzelfde ras en vorm wachtende !! ...

    In Holland en Belgïe moet het volgens de weerberichten daar  min zeven geweest zijn... slecht voor de fruitboomkes !! .... hopelijk niet teveel "frost-bite" .... deze tijd is het altijd héél spannend... tot medio mei ( na de ijsheiligen !!...)

    Gisteren om een uur of half vier , zijn we Theo zijn batterij nog eens gaan opladen... aan het water en het lokaas dat we zelf maken is blijkbaar goed....want we vangen op dat plaatsje veel ( Theo voert steeds op dezelfde plek , en de viskes weten dat blijkbaar !).. Het wordt uiteraard ook door andere mensen opgemerkt , en als we niet rap zijn, ... zijn we ons plekje kwijt !)

    Vandaag nog wat menuutjes in mekaar steken om later te ontdooien als we het druk hebben!!....

    Ik ga ook deze week  nog eens Potée champenoise maken ... een soort van hutsepot... zoals ze overal in de boeren huishoudens ( die een welvarend bedrijfje hadden)vroeger klaar maakten!! belgie , nederland, duitsland etc.

    Het is eigenlijk ook voorzien voor grote gezinnen.... in de vlaamse hutsepot, werd /wordt er wel veel meer verchillende soorten gebruikt, en vroeger was men niet vies van een beetje cholesterol !! dus veel vette vleessoorten en slachtafval !!

    De franse hutsepot ( champenoise ) heeft 200 gram gerookt spek, een gepekelde varkenspoot , en een rookworst !! 

    Bij ons gaat het dan over een hammetje ( al dan niet gerookt, verse worst , ribbekes .... soms poten en oren en een staart , naargelang het nog echte boeren zijn , werd, wordt alles opgegeten !!...)

    Ik weet wel een lekker sneetje koud gekookt spek op een goeie grove boterham met een klein beetje zout en mosterd... njam , het water drupt van mijn kin !!

     Zo ik ga aan de slag !!eerst de bloemen en planten aan de straat wat water geven !! 

    16-04-2014 om 09:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    15-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was iets kouder deze morgen, maar een knalblauwe hemel en de zon is van de partij !!

    Vandaag staat er op het programma, buiten nog wat stoofpotjes klaarmaken en invriezen voor drukkere tijden !!,yoghurt maken !, kippenhok uitmesten( we zullen het voorlopig nog in de fruitdreef gooien, later gaan we daar pellets van maken, want ook dat kan !!...je kan pellets maken van houtkrullen , schaafsel, hooi, stro, sprokkelhout, gras... mest van koeien,en paarden..... maar ook van gemalen graan  en zo zelf je eigen kippenvoer, varkensvoer , etc. maken)

    Hopelijk zijn de courgette's die ik uitgeplant heb, bij wijze van test ( ik heb er toch echt veel te veel ) aan de vertikale tuin aangeslagen !!

    VAndaag ga ik ook spruitjes zaaien... en uiteraard veel ajuin kuisen en snijden, want vandaag gaat er nog een zooi in de bolognesesaus, voor de vriezer !!... 

    Het zal weer een zalige dag worden en ik tel af , tegen dat we de pelletkachel in huis zullen hebben en de machine om de pellets te maken   , want dat zal dus een slok op een borrel schelen in stookprijs !!, akkoord wil je een degelijke machine die draait op drie fase's , of op diesel zal het een serieuse stuiver kosten  want die zijn redelijk prijzig maar we hebben zoveel afval materiaal  van de houtmachine .... dat we dus echt winters verder kunnen  zonder dat we een euro uit moeten geven aan een produkt !! later kunnen we als het moet ook nog hakselhout bijvoegen ! maar dat zal dus wat experimenteren zijn !...We hebben echt met onze houtkrullen lopen leuren !! en hebben ze van armoei in de tuin gestrooid  !

    uiteindelijk zijn we nu al blij met onze houtkrullen, want de kippen hun hok is steeds netjes onderhouden !! en nadien zijn de bomen er nog goed mee, het gekke is dat de kippen ook dol zijn op a  de uitgestrooide door hun eigen vervuilde houtkrullen te scharrelen en daaronder achter spinnekes, miertjes en wormen te zoeken !!

    15-04-2014 om 09:55 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    14-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MMmmm... ik kan mis zijn... want ik heb nog nooit een broedend kipje gehad

    maar bij de controle... van de eitjes .. vond ik dat het eitje... dat ik van onder de kloek had gehaald een bultje vertoonde, dus dat het kuikentje zich een weg aan het pikken is naar buiten ... dat zou nog eens prachtig zijn...de kroon op het werk van ons drietjes, in de eerste plaats Theo uiteraard die het kippenhok  heeft gemaakt, dan de kip.. die echt enorm veel moeite doet voor haar kindjes... en ik een klein beetje opzoeken... en een goed adreske waar ze vandaan kwamen !!....Ook een beetje aan mijn forummaatjes die me toch wel hier en daar raad geven, want het is natuurlijk de eerste keer... en een kip is geen machine , die doet soms haar eigen ding !! en dan kan het fout lopen !!

    14-04-2014 om 19:40 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk ben ik achter de naam van de lava's of maggiplant !!

    Hier in Frankrijk, schijnt die dus  Ache des montagne te heten !! ... als je er een vertaalprogramma opzet is het pijn van de bergen !!! waarschijnlijk wordt die ache als aaiie vertaald hihihi !!...

    IK heb denk ik ook eindelijk een adres voor olifantenlook, en ik bedoel daar niet mee dat het oerprei is.... of parellook.. maar de echte !!... 

    Alles is natuurlijk al lang uitverkocht, en we moeten zowiezo toch weer maanden wachten om hem te planten willen we fatsoenlijke bollen  kunnen oogsten !!

    Nog effekes in mijn zaadcollectie's kijken wat ik zo nog kan zaaien... en of het niet te laat is voor sommige soorten die weinig of niet zijn opgekomen, want dat kan natuurlijk ook nog eens !! zoals met de meloentjes die ik voor Theo heb gezaaid, geen enkel is er uitgekomen !! het was nogthans zaad van een goed merk !!

    Dus vandaag zijn ze weer wat in de grond gegaan ... Theo vroeg zich af waar ik al de courgette's n komkommers , meloenen etc. zou zetten tegen de vertikale trailis !! ik heb gezegd dat ik alles gewoon door mekaar ga mengen !! gewoon plezier om te zien...ik denk dat het best wel mooi zal zijn als er een gele pattison, tegen een purpere aubergine hangt en een beetje verder een komkomer !! afwisselend door gans de tuin !! 

    op de grond staan dan de erwtjes, en boontjes die niet of weinig klimmen, de pepers ( heet en zacht, gewone belpaprika's of de lange... tussen de ananas tomaten ( die blijkbaar prachtig lukken ) de citroentomaten, de roma's , de homestad, de zwarte russische, en de zwarte snoeptomaten !! het zal echt een jungle zijn, en dan hier en daar een lekker mals kropke sla !!

    Dat is dus werkelijk het plezierige aan het nuttige koppelen, akkoord ik zie soms sterrekes van de rugpijn, maar ik ga daar toch een gepaste oplossing voor zoeken zodat het bukken en op mijn hurken zitten niet zo erg meer zal zijn, of zelfs niet meer nodig!!.. komt tijd komt raad !! en later kunnen de gasten hier waarschijnlijk niet alléén van de eetbare tuin eten en genieten maar ook een paar tips opdoen... zodat het allemaal wat gemakkelijker gaat, als iets moeilijks is/of wordt !! door bepaalde omstandigheden !!

    Mijn eerste Sla staat dus in volle grond en is ook aangeslagen !! het volgende peleton slaplantjes zijn vollop in de groei.... om als ze bekwaam zijn ook uitgeplant te worden in de volle grond !! .. 

    Ik kan maar geen genoeg krijgen van al dat plezierige in de tuin !!

    Zo nog effekes en dan kan de serre toe, want er staat enorm veel wind !!, ik kan de serre niet echt sluiten omdat de zon het nog veel te warm maakt voor de planten !! ze zouden verschroeien !! 

    14-04-2014 om 15:33 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.straks de tuin omtrek opmeten

    We gaan onze tuin een klein beetje meer opvrolijken en tegelijkertijd zorgen dat we nog een beetje meer privé hebben Het is niet bepaald bevoorderlijk voor ons zicht dat we op autowrakken en eeuwen achter mekaar opgestapeld puin moeten kijken , der komt nog bij dat onze Zjef orendul wordt als hij iemand achter onze tuin ziet wandelen...Ik kan hem er moeilijk voor straffen , want tenslotte is het zijn job om te waken !!

    14-04-2014 om 12:29 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieeeeee Moooorrrgennnn !!

    Lekker aan de slag !!... Onze zondagse avonturen hebben deugd gedaan !!... het aller eerste begin... voor mij in de serre heeft mij al een boost gegeven.... en daarna het vissen ,voor Theo meer moet dat niet zin !!

    deze morgen uiteraard na ons ontbijt , naar de serre en gaan controlleren het gesteld is met het plantgoed dat ik verspeend heb naar grotere potten ( en een deel daarvan ga ik gebruiken als experiment in de volle grond.. ik heb toch nog iets dat ik denk dat nog beter zal zijn zeker voor de courgette's die ik massaal heb.

    Ik doe normaal gezien mee aan de wissel-teelt methode, maar zo zou ik dus , denk ik... een kwaad gedeelte kunnen oplossen !!

    Wij hebben natuurlijk nog veel meer dromen en omdat we graag pizza eten en ik (in alle bescheidenheid)die toch wel redelijk goed kan klaarmaken, zou ik dus graag het echte spul hebben !!

    Je hebt natuurlijk ovens in overvloed, met gas, convectie, hete lucht, etc.

    Maar ik zou dus graag een echte, echt héél echte lemen oven willen , waar ik dus brood en uiteraard pizza in kan bakken in open lucht, ik weet zelfs al een plekje op ons koer !! zodat hij ook nog dienst doet als gezellige blikvanger !!

    We weten ondertussen hoe het moet !! en ik bedoel zo gene gekochte pruts van 1000 euro .. nee !! een echt gemetste met lemen  !! met echte zware ijzeren deurtjes voor de compartimenten waar gestookt wordt en de grote opening voor het brood of de pizza's in te schuiven !! ...

    Zo en nu aan de slag , want we eten deze middag warm !!.. en aangezien ik nu nog tijd heb ga ik dus al stoofpotten brouwen en in gepaste hoeveelheden invriezen, zodat we later .. heel gemakkelijk iets kunnen te voorschijn toveren !!...

    14-04-2014 om 09:13 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maup
    blog.seniorennet.be/maup
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!