Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    25-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.effekes op en neer naar ons belgiqueske !!

    Want als belg ben je verplicht om te gaan stemmen, en als je dat niet serieus neemt dan ben je zeker van een hele grote fikse boete !!.. jaja!! dat zottekesspel wordt alléén serieus genomen door diegene die hun zakken kunnen vullen, mijn maag draait om als ik per ongeluk toch eens iets zie van de verkiezingscampagne's, hoe ze de mensen hun mouwen vegen en maar zoetelief klappen (spreken) ... bah,bah, en eens aan de macht !! t'ja dan is het 1 pot nat !!.. smerige bedriegers !!

    Ik moet wel zeggen dat het hier in ons kleine franse dorp anders is !!.. hier is het natuurlijk heel kleinschalig... maar ik heb de vorige burgemeester tesamen met de huidige burgemeester , de problemen rond de wateroverlast zien opruimen twee winters geleden  ... die mensen  staan echt in de bres voor hun dorpelingen !!... ere wie ere toekomt, en ik zeg dat niet om stroop te smeren want zo zit ik niet in mekaar !!...Het is gewoon hetgeen ik gezien heb met mijn eigen ogen!!..

    Maar goed het is weer achter de rug !!... en we hebben nog eens geproefd van de antwerpse stadslucht, en uiteraard onze opa een bezoekje gebracht !! .. het was al veel te laat om te beginnen koken, maar volgende keer maak ik daar een lekkere quiche !!  ..... zo we zijn nu lekker terug op ons stekje, en zijn al vollop aan het genieten van onze sjolozie !! een bruisje en de tomate die al enorm gegroeit zijn...

    Ik kan ook zien aan het platgetrapte gras bij de buurvrouw dat het langs die kant weer vollop ambiance is geweest !! .. zolang we nog geen tijd hebben om alles blikdicht te maken ... kan dat natuurlijk maar ik kan me niet inbeelden dat klanten .. erg blij zullen zijn met steeds die priemende ogen op hunne rug, om te zien wat ze aan het doen zijn... dus we moeten ter zijner tijd ... maatregels treffen !!

    Zo en nu verder genieten van wat lekkere hapjes .... kippevleugeltjes en ribbekes a la plancha !! 

    IK duim voor een dame uit mijn antwerpse wijk die emigreert deze week naar Frans polinesië... good luck...hopelijk gaat het hen goed !! ik duim alvast..

    25-05-2014 om 19:33 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    24-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het heeft deze nacht weer flink huis gehouden gisterenavond en deze nacht

    Dus deze morgen gaan kijken hoeveel schade er in de tuin was !! maar het valt allemaal super mee !!..

    gelukkig maar ..Theo had last met zijn gmail, er is geprobeerd van in te breken en dan moet ik zeggen, dat ze van Google uit heel correct zijn !! hij kreeg daarvan ook direct het ip-adres en uiteraard hebben we dus alles nog maar eens verandert...

    Zo aan de slag , ons molly hangt de zageman uit  !! pfff !!

    24-05-2014 om 12:02 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    23-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze middag héél laat gegeten

    quiche met spinazie en lekker tirolerspek, ( een goeie kameraad die ook graag smikkeld heeft dat voor mij meegebracht ) en zodoende hadden we dus nog gene honger... THeo is de schouw aan het maken, ( een enorm pietepeuterige toestand amai, het is erger dan een nasa toestand ontwerpen, wat een gepriegel)..; en Theo wil nog niet stoppen, dus ben ik de kippen gaan onderstoppen , de was afgedaan die was lekker droog, bijna gestreken van de lijn gehaald !!...en nu ga ik douchen en hoop dat mijne koppigaard subiet naar beneden zal willen komen, hij krijgt het toch niet helemaal klaar vandaag !! en als hij moe is gaat het meschien helemaal fout !!

    Voor ik het vergeet ik moet de vers gemaakte yoghurt nog in de koelkast zetten !! njam , die gaat vlotjes van de hand !!

    23-05-2014 om 20:43 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn bijna twee jaar rookvrij !!

    De kilo's die we nu extra meeslepen zijn hardnekkig, maar ja , we zien mekaar even graag met of zonder een slanke lijn !!.. en eerlijk gezegd, ik val niet op mannen waar je de beenderen door kan voelen.... Als goeie belg !! ( ik ben ervan overtuigd dat ze in de Walen,het Brusselse en de Limburg even grote bourgondïers zijn dan in de vlaanders) die graag , goed en lekker eten bijna aanbidden, zal dat slanke streepje dus lijn !! na X-aantal jaren een kwestie worden van kiezen of delen, wel sorry , maar ik ben niet van plan om azijn te zuipen, en mezelf op droog brood te zetten.. en ik ga dat mijn manneke ook niet aandoen !!... we hebben alle twee , dubbel zoveel partner , voor hetzelfde geld , gaan de kilo's ( met een klein beetje moeite) eraf, zoveel te beter, en anders sorry !!!.... voor ons is het allemaal oké !! We wisten waar we aan begonnen toen we de beslissing namen om te stoppen met roken !!

    We zijn geen alcoholisten, maar een lekker babbelaar-wijntje, op zijn tijd, slaan we zeker niet af !!... en dus heerlijk genieten van al het lekkers dat uit de tuin en van ons eigen fornuisje komt ..... dat is voor ons dus het, van het !!

    Ik weet nog niet wat ik ga klaarmaken, de sluimererwtjes staan in de tuin al vollop in de bloemmekes en we hebben nog een massa in de vriezer zitten dus eerstdaags moet ik daar toch wat van gaan klaarmaken !! 

    Het zou zonde zijn als ik dit allemaal aan de kippen zou moeten voeren !!

    23-05-2014 om 12:52 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het sla regentje dat onder avond en deze nacht is gevallen

    Heeft deugd gedaan aan alle vers geplante groenten... zelfs de bijna compleet opgevreten tomatenplantjes ( diegene waar ik dus echt naar uitkijk, en niet veel van heb, dat zal je dus altijd zien hé.. grrrr ) zijn toch aan het bekomen, we hebben het minuscule stompje (zonder blaadjes) toch geplant en hier en daar komt er een miniblaadje te voorschijn, ik heb nog wel een roma tomatenplant of 100 op overschot !! Die waren verleden jaar echt de max van opbrengst en de smaak is ook enorm lekker !!

    DE paprikaplantjes waren nog piepklein , ondanks dat ze begin januari voorgezaaid waren in huis, maar door uit te planten schieten sommige als een pijl uit een boog vooruit

    Deze morgen bij dag en dauw, ( want Molly zat al te zagen om buiten te mogen) de kippen gaan buiten laten, en had ik ontdekt dat er wel 30 slakken op ons tuinpaadje zaten, dus ben ik dan maar begonnen met die allemaal te verzamelen .. en ze op de brandstapel te gooien.... Het was deze morgen echt fenomenaal, ik heb ook gezien , dat sommige slakken gewoon terug in de grond kruipen....(lekker aan dat vies lijf gesleurd ... en ook op het vuur gegooit !!

    Zo ik ga straks een uurtje in het oude gedeelte rommelen terwijl Theo de sierschouw gaat asembleren !!...

    23-05-2014 om 09:12 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    22-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stoofvlees met westmalle -trapist !!

    Het was even lekker als bij de paterkes in West-malle, en met lekkere verse frietjes !!!, heerlijk !!!..(Het is al zo lang geleden dat wij nog eens bij de paterkes gaan eten zijn, wat mis ik toch de vlaamse jovialiteit, de goedlachse boergondische mensen... die  tesamen genieten van een lekkere maaltijd en dito natje,

    Theo heeft de lantaarn voor het nieuwe gedeelte bedraad, ( hij moet nog wel glas snijden voor de ruitjes ... maar we zijn petrol vergeten meebrengen, en dat heb je absoluut nodig bij het glas snijden !!.. 

    Hij is dan maar van armoei verder gegaan met de electriciteit verder aan te sluiten  stopcontakten door te verbinden ( de luster draden hangen provesoir over de balken... want we gaan die pas door het plavond steken als we weten waar we exact alle gaan zetten  (meubels)....

    Je moet hier in la douce France al echt naar de steden wil je een gezellig restaurantje, bistro of bar  tegen komen, om daar een paar gezellige uurtjes door te brengen !! 

    We zijn dikwijls als we weer eens op zoek naar een bepaald stuk gereedschap, plant, of bouwmateriaal op weg langs kleinere wegen, en verkennen dan de omgeving, meestal in het afzakken naar onze hoeve !

    en soms zijn het echt mooie gerestaureerde dorpjes, ... echt pareltjes... maar geen enkel dorpscafeetje of bar ... 

    Het toppunt was toen we ergens dicht bij een mooie grote pizeria ontdekten, langs een redelijk drukke baan, om goed half twee ( s'middags ) patron en zijn madam zaten zelf op de stoeltjes te kijken naar het voorbij rijdend volk, ... dus wij blij... en we stopten, maar toen we dus een tafeltje wilden, kregen we te horen dat het veel te laat was en dat ze dus niet meer wilden beginnen met te koken.

    Telkens wij daar voorbij rijden zit er geen kat, nee zelfs geen muis !! .. frans ondernemerschap !! 

    Zo nu nog een gevecht om ons kuikens op te sluiten in het grote hok... en dan douchen , morgen is er weer een nieuwe dag , vol van gratie ( werk)

    22-05-2014 om 19:24 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We hebben onze champignons gekild !!..

    Reuze grote, eigenlijk waren het zowat portobello's, maar op de verpakking stond mini-champignons !!

    de meeste mensen maken gevulde champignons klaar met wat gehakte look champignonesteeltjes en meschien wat spek, en daarmee het hoedje gevuld, onze paddestoelen waren zo groot en hadden eigenlijk geen steeltje dus heb ik het anders aangepakt, ... en het was heerlijk, zo een grote is echt genoeg voor 1 persoon ... als voorgerecht met wat sla, en het kan uiteraard ook met iets bij als hoofdgerecht !! Dat is weer iets waar ik lekker mee kan experimenteren .. ik hoop dat de gekochte exemplaren in de supermarkt, of gewoon op de markt als ze die hebben, even lekker van smaak zullen zijn als onze twee zelf gekweekte die waren lekker zoeterig !!... 

    Theo is bezig aan de lantaarns !!.. en het is prutswerk !!.... af en toe vallen er wat druppels, dus doet hij het voorbereidende werk... in de schuur !! ... IK ben benieuwd naar de respons op straat.

    Blijkbaar zijn we een soort atractie geworden !! Veel nederlanders komen voorbij gewandelt, staan zich soms te vergapen  , soms met opbouwende kritiek, soms met een jaloerse ondertoon .. langs de ene kant wil dat zeggen , dat we goed bezig zijn, maar langs den andere kant , willen we gewoon met rust gelaten worden... 

    Ze hebben het er naar gemaakt , en ze krijgen het zo... ik zal nooit met valsaarden tesamen werken 

    22-05-2014 om 15:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een zeer belangrijke telefoon en daarna lekker ontbeten

    Gisteren dus een gedeelte van de nieuwe lading nectarinnekes omgetoverd tot confituur  met het andere soort van suiker !!! 9 grote potten, en omdat er nog een soeplepel of drie in de koperen marmite hing heb ik die bij de geopende pot confituur gemikt !! dus konden deze morgen al eens proeven !! en het geeft een hele lekkere smaak !! iets anders en dikker dan de vorige lading, de dikte van de confituur is zeker en vast door het andere merk suiker maar de smaak , weet ik niet echt?!, suiker of andere nektarinnekes !! mmm, what ever !! het is om duimen en vingers bij af te likken.. ik weet als ik een vertroetelmandje maak voor mensen die ik een warm hart toedraag  de confituur die ik daar dan bij steek zeker  gesmaakt zal worden!

    Er staan nog ongeveer evenveel vruchten te wachten , omdat ik vond dat die eerst nog wat rijper moesten worden !!..

    Zo nu aan de slag !!... want we hebben deze morgen een echt onweer gehad, en dat kon ik dus gisteren onder avond al vertellen !!... nu is het met tussenpozen aan het regenen !!

    Aan de slag !! met frisse moed !!

    22-05-2014 om 09:47 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    21-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turks fruit... ( nee, niet diene ouwe film, waar de nonnekes maanden straf voor uitdeelden als ge daar naar gekeken had en ze kwamen het te weten !

    neeTurks fruit.. die kubusjes mierezoet !! en in een wolk van bloemsuiker gewenteld !!.. Awel dat heb ik bovenop de 9 grote potten confituur klaar gemaakt, en Theo die is zichzelf aan het ziek snoepen !! ( als dat maar goed komt) ik moet wel zeggen het smaakt echt weer vele lekkerder dan het gekochte snoepgoed !!..

    Zo en nu de afwasmachine inruimen, de fruittoestanden zijn al opgekuist, maar we hebben nasi gegeten met gebakken kippenpootjes ... en dus dat moet ook nog aan de kant !

    21-05-2014 om 18:53 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mmmm, ik kan natuurlijk mis zijn, maar heu ...

    de konfituursuiker die ik bijna een euro de kilo goedkoper heb kunnen kopen is blijkbaar beter dan de duurdere... het is blijkbaar niet nodig om de vruchten te laten weken tot s'anderendaags morgens !.. hij voelt nu al vele dikker ( gelatineuzer) aan !!.. we hebben een tweede weberke aangeschaft... en wonder boven wonder, de gril en het deksel passen ook nog eens op de cadac, dus twee vliegen in 1 klap... nu gauw mijn nectarineconfituur klaarmaken ik heb er zin in, want deze confituur verdwijnt zoals sneeuw die een hittegolf ondergaat, zo lekker is die !!... er zullen nog veel pottekes confituur gemaakt worden met deze lekkere vruchten, en ze zijn eigenlijk feitelijk goedkoper dan de mirabellen die ik verleden jaar gepresenteerd werd aan drie euro de kilo !!.. foei !! 

    Zo aan de slag !! want straks gaan we nog wat planten uitzetten !!en waarschijnlijk ook nog wat mooie stokrozen !!

    21-05-2014 om 16:17 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We geraken maar niet aan het werk boven

    We moesten nog spiralen halen voor de tomaten, ( ik koop er elk jaar een deel , want het zijn er veel, heel veel dat we nodig hebben) en de pannelatten die je in stukken moet zagen om die dan als steun te gebruiken zijn vele duurder dan daar waar wij ze kopen, verleden jaar heb ik voor de groen overtrokken spiralen, 89 euro cent betaald, nu zijn het gegalvaniseerde er waren geen groene ! aan exact 1 euro, elders kosten ze bijna het dubbele en meer, en je kan ze steeds opnieuw gebruiken, en als er ziekte's op de tomaten zaten , dan nemen deze spiralen dat niet op !! terwijl met houten stokken dat wel kan gebeuren, zoals, meeldauw !!.. 

    OOk nog 54 confituurpotten met plastieken deksels... van een halve kilo, zes voor 3,50 euro.... we zijn weer goed af !!

    Zo en nu aan de slag !! ik ga mijn nectarinnen spoelen en in stukken snijden zodat ik morgen confituur kan bijmaken !! want confituur blijft heel lang goed, als je ze goed afgesloten wegzet !!.... en er zal héél veel frut zijn dit jaar !! dus ga ik bijtijds beginnen, zodat we een grote voorraad hebben .. tegen slechtere tijden !!

    21-05-2014 om 13:52 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelijk nen blok in slaap gevallen !

    Kort na 13 uur hadden we dus gedaan met ons platen uit te laden, en ik dacht Yes,Yes,Yes!!.. we gaan er invliegen !! Maar ons favoriete drankje was vorige week niet voorradig in de winkel , en Theo vond dat we daar maar eerst en vooral om moesten rijden !! dus , zogezegdzogedaan !!.. dan eventjes geresumeerd, wat we zouden kunnen gaan doen (het is niet dat we geen werk meer hebben, neen wij hebben de luxe van zoveel keuze te hebben )...Voor de tuin was het te heet,  trouwens mijn rug is nog meer verbrand door vroeg in de morgen water te gaan geven, ik hou me nu wijselijk koest als de zon schijnt, ik versta die zonnekloppers niet, maar goed, ik hou niet van vingertjes wijzen.... en wie niet horen wil , moet maar voelen .

    Nadat we terug waren , maakte Theo der mij op atent , dat hij best moe was van al dat gesleur en of ik dat dan niet voelde?!... Ik ben gewoon van door te gaan en alle pijn dus aan de kant te zetten, maar nu hij dat aanhaalde, ja ik voelde me eigenlijk ook wel héél moe, dus dan nog maar eventjes naar de kippen, en onze groentefestijn gaan bewonderen,!!.... ondertussen krijgsraad wat we zouden eten !!..... Eigenlijk waren we dankbaar met een lekker fris roséétje, en hebben besloten om de grote kooktoestand tot vandaag uit te stellen.. theo maakt graag indonesisch klaar, maar fricadellekes ( in de vlaanders zeggen ze curryworsten) , bitterballen en vleeskrokketten..( 1 of twee k's, euh ge weet wat ik wil zeggen hé ?)Dat bakt hij ook graag, en een groot voordeel is, dat de kookgelegenheid dan minder overhoop staat, binnen of buiten, dat maakt niet uit !!.... 

    Dan dus de fameuse kuikenjacht, om hen te leren van op stok te gaan.. dat wil zeggen dat ze nog veel te klein zijn maar het grote hok is veiliger ..( vind ik persoonlijk) en daar zijn ook mooiere nestjes.... 

    Ge moet dat aan die marrebollekes op poten maar eens proberen wijsmaken!!.. enfin  om een lang verhaal dus kort te maken, een klein moedwilligaardje heeft buiten geslapen, wel goed beveiligd ... en deze morgen zat hij al lustig rond te dwarrelen in de grote ren, ( wat ben ik blij dat ik aan Theo gevraagd heb om de bovenkant ook dicht te maken ( voor de eksters en andere wilde vogels , die kleine kabouterkes lusten !!)

    Zo vandaag vliegen we der in.... ik ben al naar de tuin geweest en alles is nog lekker verzadigt dus moet ik nu gelukkig niet sleuren met water, het broodje is ondertussen lekker knapperig gebakken aan de buitenkant en ..... met zacht kruim aan de binnenkant, dat met lekkere confituur, en een yoghurtje naderhand, waan je jezelf in een vijfsterren hotel !!.....

    21-05-2014 om 07:28 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    20-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sloes met de poes !!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De 104 stuks zijn gelost en weggezet op een veilige en droge plaats !!

    Deze namiddag lekker verder werken op het eerste verdiep !! ( ik heb dat gemist, ondanks dat het maar een paar dagen is geweest...ik zou nu met niemand willen ruilen sé !! met zoveel plezierige werkjes in het verschiet... en uiteraard het gegeven dat het elk uur , mooier en beter wordt...

    20-05-2014 om 12:53 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voila... dat is ons eerste klus voor vandaag !

    Meschien dat we gedaan hebben kort na de middag, en anders zal het voor morgen zijn, dat alles leeg geruimd, is, toch hebben we het liefst alles op zijn plaats in 1 keer, een paar pijnstillers zal meer dan nodig zijn deze namiddag, ik ben blij dat het waterdragen al gedaan is !! want ik zou het niet meer kunnen deze avond !!





    20-05-2014 om 11:03 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoals elke wakkere zomervogel ben ik al terug van het tuinieren !

    Alle planten die uitgeplant zijn , hebben al drinken gekregen, ook nog een paar lange paprika's uitgeplant ...en mijn regiment tomatenspiralen al op hun plaats gezet !!... ik moet er nog zeker vijftig bijkopen !!

    Ik zie sommigen al hun wenkbrauwen optrekken, hun voorhoofd fronsen, en hunne wijsvinger naar de zijkant van hun brengen , zo van:" niet goed snik, wat doe je met zoveel tomaten?" wel wij verbruiken héél veel tomaten, bijna dagelijks gaat er in de zomer een kilo of twee  in het menu, al dan niet rauw !! ... maar ik maak ook zelf mijn ketchup, en tomatensap... Daar komt nog bij dat ik graag nieuwe rassen exploreer !! en zodoende krijg je wel dus een groot aantal bij mekaar, ik kan de tomaten die ik niet verbruik of kan inmaken op gelijk welke manier , verkopen aan een restaurant( van mensen die een B+B hebben !, en ook aan een groentewinkeltje  !! dus niet getreurd, dan is er ook nog wel familie en kennissen die met alle plezier onze lekkere tomaten over willen nemen 

    Ook een paar foto's van de vorderingen van vorige week !! en de buitenlantaarns die nog nat zijn !! want ze zijn dus mat zwart gespoten ( toch maar het pistool gebruikt).. nu nog bedraden, en glas in steken,.... en nu de zware klus .... 104  osb-platen uit de bus halen en stockeren.... foto's van de geplante tomaten,de vordering van de zit-leefkamer, de lantaarns , de platte perzikken, zelfgemaakte yoghurt, etc.



















    20-05-2014 om 09:26 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    19-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Zjef ...

    Al een paar keer waren er een paar (grotere) kuikens op stap buiten de ren, zonder dat wij in de tuin waren, levensgevaarlijk voor zulke kleine opdonderkes, eksters, raven, buizerds etc... vinden daarin een gemakkelijke prooi, onze eigen huisdieren doen aan die kleintjes echt geen kwaad integendeel !!, maar vreemde katten, ( en hier loopt het 1 en ander rond, al dan niet verwildert) lusten waarschijnlijk wel een pieperke !!... dus wij zijn daar steeds een beetje van onderste boven.... en het was voor ons een raadsel hoe dat kon !!...

    Daarstraks is dus het raadsel opgelost !!.....Er liepen weer twee kuikens buiten de grote ren ... dus wij aanstonds de kuikens terug in de ren gezet, terwijl we aan het natellen zijn !! ... of ze nu allemaal nog wel present zijn en niet opgepeuzeld.. zien we onze Zjef , parmantig naar de deur van de ren gaan en die met zijn snuit zodanig open te duwen dat die kuikens uit de ren kunnen klauteren !!.... Toen Luna nog klein was en ze voor het 1 of andere deugenietenstreek in de bench moest blijven, deed hij ook de grendel van de kooi om haar buiten te laten !! .... voila, dus wij gaan dus de deur nog meer moeten verzegelen !! voor die grote sloeber , die niet kan verdragen dat zijn kleine maatjes niet mogen buiten spelen !! 

    19-05-2014 om 13:47 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is weer zalig in onze tuin!!

    We zouden eerst een andere klus opgeknapt hebben , maar theo heeft last ( is een paar dagen op een ongelukkige manier uitgeleden !! en heeft nog wat last van gekneusde ribben!!...)Omdat dit een nogal zwaar en een heel groot karwei is, waar redelijk wat spierkracht en uithoudingsvermogen aan te pas komt, stellen we dit uit !! eerst nog de tuin wat verder fatsoeneren ... daarna ik  in de keuken ( opruimen) en Theo aan de lantaarns verder werken , alé dat hopen we !!... we hebben weer een slak of 5verdelgt !!...

    terwijl we dus putten aan het maken waren voor de zaaielingen van de nektarine-pitten van verleden jaar, ze hebben ( weliswaar een zachte) winter overleefd dus ze krijgen de kans om te groeien op een mooie plek, en we hebben ze lekker vertroeteld !!.. ik heb nog ontelbaar veel stokrozen om uit te planten en de tomaten en paprika's zijn ook nog niet echt allemaal in de grond geraakt !!

    Zo verder gaan doen, en straks een heerlijk fris slaatje !!... Dat zal smaken !!

    19-05-2014 om 11:44 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.schitterende morgen!!

    Ik heb toch redelijk kunnen slapen!!... ik en eigenlijk bedoel ik uiteraard wij.. waren doodmoe !! maar voldaan !!... en de trip naar  het tjiependeel , was vol nieuwsgierigheid, want de oudste kuikentjes hebben voor de eerste keer in hun klein nestje in het grote hok geslapen, ( we hebben ze dus uit het oude nest geplukt, want ze zaten daar moederloos tegen mekaar aangeplakt tegen de koude van de nacht die moest komen, mama betty vond het al drie dagen welletjes en gaat al terug met de andere kip op stop in het eigenlijke kippenhok, dat bracht eerst wat voeten in de aarde , en luidruchtig protest van iedereen  , zelfs onze Zjef was door het dolle heen, piepen, janken, luidruchtig blaffen, omdat ik de kuikens (die dus heftig piepten natuurlijk) uit hun nestje haalde, het zijn de hondjes hun troetels ,( althans dat denken ze) en daar mag niets mee gebeuren ...Naderhand bleef Theo nog effekes verdoken opgesteld staan in het kleine deurtje van de schuur en nog geen minuut naderhand .. waren er al vier eksters op post , om te kijken of er geen kuikentje te roven viel !!

    Daarna uiteraard naar de moestuin om ons werk te gaan bewonderen, wat hebben we gisteren keihard gewerkt !!... en alles staat blijkbaar recht... en onder de dauwdruppeltjes, wat een mooi zicht...

    het zal een oase zijn van groenten die ik gebruik voor mijn pruttelpotjes, en mijn italiaanse gerechten.... 

    De look die ik reeds in januari had uitgeplant doet het uitstekend en ik ga de bollen grotendeels bewaren om ze volgende winter weer voor te trekken.... ( kleigrond is in de winter veel te nat, en dan zouden de lookskes rotten, dus trekken we ze voor in huis !!)doe je dit in het voorjaar gewoon in volle grond, (april)heb je hele lekkere look, maar kleine bollekes !!...

    Zo dus straks eerst met water naar al de pas aangeplante groenten.... en nog sla zaaien , want onze tjiependeels... lusten daar wel pap van !!... 

    19-05-2014 om 08:53 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    toeternietoe
    blog.seniorennet.be/toetern
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!