Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    01-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De keukenvloer
    Zolang de koer niet echt is aangekleed.. is de licht beige vloer een ramp, we stofzuigen af en toe ( als we tijd daarvoor krijgen) en hopen dat er niet te dikwijls plensbuien vallen want met de hondjes en de poes is het dan echt een ramp.. en ik wil geen levende hel voor de dieren dus moeten we het verdragen !!.. komt er nog bij als het dan opdroogt geeft het een stofferige toestand op de meubels !!!... Maar goed de zaak kan drogen, het was wat zoeken hoe ik de vloer het beste schoon kan maken (nat) en onder tussen is dat dan ook gevonden !!

    01-06-2014 om 10:55 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We waren weer blij dat we ons bedje terug zagen!!

    S'morgens dus in de tuin gestoeid, en toen het echt te warm werd zijn we dus verder gaan doen op het eerse verdiep... ik heb de schouw proper gemaakt met een speciaal product terwijl Theo eerst de electriciteit van de halle,( ik kan niet zeggen gang, want het is een loft) en daarna hebben we dus weer een stel gyprocplaten naar boven gehaald en bevestigd !! Die zijn redelijk zwaar , maar voor alles is er wel een truc te vinden , zodat het toch wat gemakkelijker verloopt !! .. IK had voor onszelf spaghetti gemaakt ( saus uit de vriezer) en een kilo deegwaren gekookt, want iedereen dat pootjes heeft lust enorm graag gekookte deegwaren, met of zonder een lekkere saus !! .. iedereen dus ook de kippen (groot en klein) hebben naar hartelust gesmikkeld, en wij?, wij hebben genoten van de gekke capriolen van de kuikens.

    er waren er bij die dus tot hun eigen grote verbazing een heel groot stuk deegwaren te pakken hadden,en de rest van de kleintjes zagen dat en hup met zijn allen achter de sukkelaar die dus dat stuk deegwaar in zijn bekske had , de ronde van frankrijk had er niets aan... en erg plezierig om naar  te kijken !!.. of nog eentje die dus met man en macht aan het sleuren was aan zo een knossel deegwaren dat aan mekaar was geraakt met het op de grond te smijten ( ze eten veel liever van de grond dan netjes uit een kom of bord) en maar trekken, en maar sleuren... tot dat pierke brak en hij bijna over de kop ging !!

    Een lekkere douche deed ook deugd ,want we hadden ook met glaswol bezig geweest en buiten serieuse niesbuien, heb je dan ook nog het prikken !! en dat kan je alléén maar kwijt door een ferme douche te nemen !!

    Vandaag zal het wel weer druk, druk ,druk worden !! maar goed ,er is een bende gezelligheid in het verschiet en dat is natuurlijk fijn om naar uit te kijken !!

    We zijn ook dolgelukkig met de vrienden en kennissen die we (nog) hebben met een eerlijke inslag !... want man, man er lopen wat griezels rond op deze aardkloot, het waarom ? dat weten we niet en we hebben het dan ook opgegeven om uit te zoeken waarom mensen zo hebberig, jaloers, vals en hypocriet zijn...Het kost teveel van onze schonen tijd, die we liever anders besteden !!..en we vinden het erg jammer voor deze individuen dat ze zich toch steeds een hoop ellende op hun hals halen. In elk geval , op de 1 of andere manier is er altijd wel iemand die ons een hint geeft wat, wie , waar en waarom !!... Het is ook zo, dat roddelaars en stokers het na een tijdje ook op jouzelf hebben gemunt , want blijkbaar vinden ze dat de wereld niet zonder ruzietjes en schermutselingen kunnen....

    01-06-2014 om 08:07 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    31-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Per toeval , worden er soms fantastische spullen ontworpen!

    en ik denk dat ikzelf een wondermiddel heb om die miljarden spinnekes  die de tuinen teisteren in de haute marne.... weg te werken en op een biologische manier, en het fijne van de zaak is de planten groeien als kool..Het viel mij op tijdens het schoffelen op het grootste stuk waar dus de meeste tomaten en paprika's staan !!drie dagen geleden krioelde het nog van die spinnebeesten met een dikke wit lijf !!.Nu nog eventjes opletten of de mieren en de slakken ook verhuizen, ik weet in elk geval een beter adres dan onze tuin !!.. waauw ben ik super, super megasuper blij, want die spinnen schijnen in augustus dus erg agressief te worden ( tijd van de oogst ) en dan bijten die, dus bij het boontjes trekken was ik altijd al voorzichtig en droeg van die chirugische handschoentjes !!... yiepieeeee !!!

    31-05-2014 om 10:20 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echt plezierig !!

    Als je zo s'morgens eventjes gaat kijken ( zelfs voor het ontbijt) naar de gepresteerde werken van de dag ervoor !!.. Ik moest lachen om Theo die gisteren de opmerking maakte tijdens het uitbollen met een glaasje wijn :"je moet een zonnebril opzetten zo mooi wit " !! De rozet is echt geslaagd.. zodra we het gedeelte klaar hebben waar de keuken komt te staan ( geen keuken apart want het is dus een loft) gaan we een bache gebruiken om toch al wat meubels naar boven te verhuizen en ook de mooie pelletkachel op zijn plaats te zetten !!...

    Stof is erger dan bloed, het kruipt waar het niet kan gaan, zelfs op de beneden verdieping waar we niet werken ligt er bouwstof !!..Het is wel een gezonder stof dan toen we in het oude gedeelte moesten wonen !!

    Vandaag ook nog een paar meloenen uitplanten, die gisteren niet in de grond zijn geraakt en uiteraard nog wat paprika's en tomaten, de overschot gaat in de serre, en als die volgepropt is gaat de rest naar de compost !!

    31-05-2014 om 07:34 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    30-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkbesprekingen verlopen vlugger in het dialect !!

    Dus kosten besparend !!

    Het dialect is de kortste taal in ons land en dus de meest efficiënte! In het In het Nederlands dialec

    Dit behoort tot de mogelijkheden.                                     Da kan.

    Hieromtrent kunnen wij u geen enkele zekerheid bieden.   Ge wet noeit nie.

    Zou u dat eens willen herhalen?                                        Watte ?

    Zulks ben ik niet van plan.                                                 Denket nie.

    Ligt dat in de lijn der verwachtingen?                                   Zou da?

    Dit wordt door mij als bijzonder spijtig ervaren.                  das sunde  

    Hetgeen u mij vertelt, verbaast mij ten zeerste.                  Wa zeidde na?

    Deze informatie is geheel nieuw voor mij.                                Das nief.

    Ligt dat binnen het kader van uw bevoegdheden?                      Meugde da wel?

    Ik heb hierover een enigszins afwijkende mening.                      Da nie !

    Met dialect als voertaal kun je 80% bezuinigen op de tijd van de werkbesprekingen.

    30-05-2014 om 20:35 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik loop scheef van de schouderklopkes !!

    De mensen die hunne marchandise zijn komen ophalen , kunnen er niet van over , hoe goed dat ik dus gyproc kan bewerken tot een biljarttafel !!.... .. en de rozet is meer dan in de smaak gevallen, nogthans vind ik ze zelfs iets te klein voor de inmens grote ruimte.. en al dat wit , vergroot nog, ( dat is trouwens wel de bedoeling,om daarna de stoffering, en de meubels vrij spel te geven, trouwens vroeger hadden de boeren niets anders dan kalk om de muren en eventuele balken een schoonmaakbeurt te geven !! en ik wil het oude, en het moderne een beetje laten trouwen !!....

    We zijn enorm opgeschoten.... Uiteindelijk heb ik dan toch de kleur bepaald voor de keuken ( eiken maar ik wil toch iets van persoonlijke toets meegeven )... en ondertussen is er ook beslist om de volledig hoeve op nummer 15 om te toveren tot gastenverblijven en nummer zeventien voor onszelf te houden !!.. Het voelt er lekker warm aan (zelfs in de winter) er staat een magnifieke schouwmantel in van de jaren 1600 en de rest is echt nog in hele goeie staat, we zullen buiten het werk, (nieuwe ramen en deuren uiteraard) niet veel kosten hebben !! ... en zo zitten wij dan ook toch een beetje privé, ik kan me niet voorstellen , dat als wij lekker met ons tweetjes zitten te ontbijten, we voordurend  mensen mee aan onze eigen tafel zouden krijgen dus lastig gevallen worden, in de eerste plaats gaan wij voor gewone gite's !... het is ook lekker zonnig woning en eigenlijk is het huis groter dan de twee woonhuizen van nummer 15.....HEt huis heeft ook drie plakaards (ingebouwde wandkasten !!)... en ik zie het al helemaal voor me !! zelfs daar ga ik een volledige ruime zolder hebben voor mijn eigen hobby's  te kunnen doen,  theo heeft dan de schuur  en de wijnkelder tot zijn eigen beschikking !! wat een weelde !! ... en we moeten eigenlijk voor niets over de straat, want we maken in de schuren ( nu langs de tuin) een doorsteek !! 

    30-05-2014 om 20:05 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer een klein gedeelte omgespit ( met de riek )

    En die is dus bijna klaar om nog wat tomaten uit te planten !!.. wat een massa planten ( en klein grut is er natuurlijk ook, zeker daar waar de slakken ferm huis hebben gehouden!)

    De veertig stokken(spiralen) zijn allemaal in gebruik, maar ik heb nog hier of daar wat groene tonkinstokken staan dus die zullen er nu ook aan moeten geloven voor de tomaten !!... ik vind die zelf niet echt heel gemakkelijk in gebruik, een spiraal daar draai je de stengel tijdens het groeien ( van de tomaat) gewoon rond, gene zever met koordjes enzo, verleden jaar heb ik wel wat koord moeten gebruiken omdat er zoveel tomaten aanhingen dat de takken afbraken !! en dat is uiteraard eeuwig zonde !!

    We hebben nu in totaal een zestig planten uitgeplant dus tomaten de paprika's heb ik niet meegeteld maar dat zijn er ook wel wat !!... we gaan zeker en vast voor de honderd, oude rassen zoals homestad, roma's, lemontree, gewone gele , hele lange tomaten, biefstuk; dacht ik dat de slakken er daar twee laten staan hebben !!en dan zwarte russen, en ananas....  van de snacktomaten is er maar  een beetje over gebleven 6 stuks en ik had er zeker 30 gezaaid !! ... jammer volgende keer beter, met een systeem tegen slakken in de serre !!

    zo nu gauw de was ophangen ..

    30-05-2014 om 11:44 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ziet er naar uit dat het een stralende dag zal worden

    Volgens de maankalender is het vandaag plantdag en aangezien ik nog veel, héél veel tomatenplanten heb gaan we het eerse uur die maar in de grond stoppen 

    ook nog een paar meloenplanten en patisons !! ( ik mag niet vergeten van een paar tomatenplanten voor opa mee te nemen en ook een meloenplantje, die kan hij gemakkelijk op het balkon in een emmer groot brengen !!

    Ik ben benieuwd hoe de planten gaan reageren op de oerthee die we zelf gemaakt hebben....en dus zodoende gisteren heb toegedient, een gedeelte als bladluizenmiddel en een deel als boost voor al de nieuwe aanplant !!... In elk geval ik vind dat je goed aan de hortensia's en de ooievaarsbek( kruipgeraniums, als bodembedekker) dat ze bij ons goed vertroelteld worden... want alles staat mooi mals en groen en zijn enorm gegroeit,... niets is zo dankbaar als de natuur !!

    IN onze tuin heb ik een fantastische mooie zalmroze rozenstruik, ( ik denk een klimroos) die ik verleden jaar hier in frankrijk voor een prikje heb gekocht, het plantje zag er niet uit, en verleden jaar kwijnde het echt weg, ik dacht ... jakkes hier koop ik dus nooit nog iets ... maar dit jaar is de roos dus vollop beginnen groeien en er staan een massa prachtige bloemen in , als ik tijd heb , maak ik een foto, maar sé, tijd is iets dat we momenteel bijna niet hebben, ik zou moeten telefoneren naar een vriendin in Ede , maar het komt er maar niet van en als ik dan tijd heb zijn zij niet thuis !!.... lastige toestand !!

    30-05-2014 om 09:21 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    29-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEn ferme vooruitgang geboekt vandaag !!

    Theo

    heeft dus de tweede vensterbank  geasembleerd, ( geen senicure) en dat moet dus nu lekker drogen ... ik heb dus nadat Theo de rozet heeft geplaatst...het plavond  geverfd met dus goeie kwaliteitsverf !! Nu kan je pas zien... hoe egaal het plavond is geworden !! alhoewel ik hier en daar toch nog iets zie, maar Theo vind mijn dus een muts... t'ja  sé , dat is misvorming !!.... Yvonne zal wel begrijpen wat ik bedoel, morgen de muren die al in de primer staan ook een eindlaag geven... zodat het toch allemaal wat toffer oogt !!....

    Deze avond iets gemakkelijk klaar gemaakt voor mezelf scampi diabolique... en Theo heeft zichzelf vertroeteld met spulletjes van Mora !!...

    Zo nu nog eventjes ons werk gaan bewonderen( is altijd beter na een tijdje iets anders te hebben gedaan, dan zijn alle kleine prullen een beetje uit je gedachten vervaagd en zie je het eindresultaat beter !!.... 

    Foto's die zet ik als de hoofdbrok geschildert is... er moet nog 2/3 op het eerste verdiep worden bewerkt !! dus de eigenlijke loft, maar het zullen " sjieke dinges "zijn !! daar kan je van op aan !! ... 

    29-05-2014 om 19:51 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De potten confituur zijn veilig opgeborgen !!

    Deze morgen het geraamte gevonden van 1 van de grootste kuikentjes , helemaal afgekloven.. het kleine ding zal gisteren nog ontsnapt zijn en wij hebben het niet nageteld.... ik ben er het hart van in !! Ik hoop dat het beestje niet te veel heeft moeten afzien !! ... waarschijnlijk 1 van de katers uit de buurt !! grrr.....

    We tellen af voor onze ford !! nog een paar dagen slapen !!.... En we zouden ook nog een paar lotgenoten gaan helpen, een paar dorpkes verder, belofte maakt schuld !!.. dus 1 van deze dagen ... zijn we weer eventjes in de ambiance... van lekker babbelen eten, en plezier maken !!....... 

    De schouw  is een feit en ik ben de laatste prullekes aan het afschuren ( lijm) maar het mag gezien zijn vinden wij toch !! ... Ik denk dat ik vandaag een lekkere aardbeien kaastaart ga maken !! heerlijk fris !!.. ik heb alle benodigdheden in huis, dus ik ga daar straks toch een uurtje voor uittrekken,terwijl Theo het gras op nummerke 17 kortwiekt, we proberen alles een beetje bij te houden maar door het vele werk schiet dat er bij in..... net zoals onze menage !!.... 

    29-05-2014 om 11:52 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    28-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het was weer om duimen en vingers af te likken tot aan je ellebogen

    De confituur is nu verzegeld met parafine en een extra kunstof deksel bovenop gekregen !! 

    Terwijl Theo de laatste lagen aan de schouw aan heeft gebracht, ben ik na de badkamer netjes te maken (afwassen en schuren van de vloer) naar boven getrokken met een half fleske wijn, om de sfeer een beetje feestelijker te maken .

    En daarna  dus aan het eten begonnen, voor ieder van ons tweetjes een koppel ferme hammesneetjes, en niet van die kleine mager 1e komuniekanten-vleesjes, maar lekkere sappige sneden vlees , die je 1 voor 1 moet bakken omdat de normale braadpan te klein is voor de twee tesamen klaar te maken !! 

    Omdat er al sluimererwtjes (manger-tout)aan de struiken hangen ( ik heb verschillende varïeteiten geplant) is het dus tijd dat we dit godenvoedsel uit de vriezer te halen, want het zou zonde zijn om dit aan de kippen te voeren !!... tesamen met  worteltjes en een confituurglas vol erwtjes tesamen klaar gemaakt , met aardappelbollekes... tussen ons gezegd en gezwegen we hebben niet gegeten , maar gevreten !! tot we barsten het was echt heel lekker !!... zeker als het een paar dagen geleden is dat je nog gekookt voedsel hebt gegeten, want onder de baan, eten we eigenlijk nergens meer (of het moet een hele goeie chinees zijn, daar doen we dan nog wel eens een afwijkend manoeuvere , en eten we daar, tot nu toe weet ik er eentje die de moeite waard is en meer dan betaalbaar ) ...Ik betaal niet graag een klein fortuin , voor afgekookte groenten uit blik, slappe friet of een samenraapsel van wat weet ik !... blijkbaar zijn er geen mensen meer die de liefde voor het vak beoefenen, en is het enkel en alléén nog geldgewin !!... en voor dozenvoeier betaal ik mezelf niet blauw, en dat geld voor alle landen die wij in onze tochten aandoen, duitsland, belgie, nederland en frankrijk !!... 

    Het laatste ( buiten die chinees die ik daarnet heb aangehaald) dat ik echt nog lekker heb gegeten, was bij de paterkes in westmalle. De mensen die regio het antwerpse wonen, weten allemaal waarover het gaat!! Want daar is dat grote ( super gemodernizeerde) restaurant wereldberoemd, westmalle, oostmalle zoersel ,etc. 

    Het gaat om echte paters, ( de eigenlijke abdij en brouwerij liggen juist tegenover het restaurant en is eigenlijk niet toegankelijk voor het publiek) Maar daar kan je dus echt lekker eten voor een redelijke prijs, en uiteraard kan je daar jezelf tegoed doen aan de lekkere trapisten, verser en beter kan niet!!.. 

    blonde, amberkleurig ( van het vat uiteraard) en dan heb je nog dubbel en trippel enzovoort... Je wordt uiteraard niet bediend door paters in een kleed, maar door echte obers en een echte kok zwaait de scepter in de grote mooie hyper-moderne keuken !! de gerechten zijn echt fraai afgewerkt opgedient !!...en dat mis ik !! Het is nu wel zo, dat ik liever direct terug keer naar onze boerderij, omdat dit voor ons de hemel op aarde is !! wij genieten hier echt, wij zijn hier ziels gelukkig !! en ik heb het al eerder gezegd, ik kijk er uiteraard naar uit, dat alles afgerwerkt en klaar zal zijn, maar wij doen het echt heel graag !! Het is dat onze vrienden, kennissen  en aanverwanten ongedurig zijn, want uiteraard iedereen wil komen genieten van onze boerderij met al zijn heerlijkheden, waar je echt een opgeladen gevoel krijgt, wij kunnen het werken zolang volhouden omdat we dus hier echt een boost krijgen, (eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen, wij hebben natuurlijk ook wel rugpijn, enzovoort, ik zou graag met de persoon kennis maken die nadat hij 102 grote platen heeft verleurd op een paar uur en nog altijd even vrolijk en monter bij loopt, hetgeen die mens in zijn kaske speelt wil ik dan ook op ons menu zetten?

    Zo het ging iets klein en pittig worden (mijn schrijfselke) maar het is verdorie weer een heel epistel geworden, ik ben echt onverbeterlijk , bloos, bloos 

    28-05-2014 om 21:54 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theo is aan de laatste stukken bezig ...

    Het is geen echt enorm grote schouw, maar wat een inmens puzzelwerk! Theo zal zich wel een kruis maken als alles gedaan is !! en dan kan ik ook verder, nu doe ik echt beneden het 1 en ander !! ( huishouden) hetgeen eigenlijk werk is dat totaal nodeloos is , want na een uur zie je het niet meer !! .. maar enkel omdat er meschien mensen over de vloer zouden kunnen komen, omdat die nog het 1 en ander van onze thuisrit komen ophalen !!...dat gaat in 1 ruk door.. en ik kan zelf ook niets teveel vragen... dat is het mooie aan vlaamse mensen (er zijn uiteraard uitzonderingen, maar daar zwijgen we over ).... en ik ben blij dat ik daar eens iets kan vertellen zonder dat deze gesprekspartner achteraf de gazet speelt en alles gaat door telefoneren of achter de rug babbelen.. Ik kom het steeds te weten... en zulke mensen mag ik niet, zoiets noemen ze in de vlaanders .... "ratten".. klikspanen eerste klas !!  jammer want niet alléén wij vinden dit een hele spijtige kwestie.... die het dorp kapot maakt, jonge mensen laat verhuizen , naar gemoedelijkere oorden... jonge dorpelingen kiezen waar voor hun geld en vertrekken !!

    Zo en nu lekker verder gaan doen....Ik zal blij zijn als we ons oud trekpaard omgeruild hebben.. ik wou dat hij echt in pensioen kon gaan, maar dat kan natuurlijk niet !! trouwens ergens staan oproesten en de grond bovenopo vervuilen daar is eigenlijk toch ook geen eer van te halen, ik ben er zeker van dat de motor nog ettelijke honderden eurootjes op zal brengen(want die draait  als een bieke !!), maar aangezien ik een soort van ontwaardingspapier moet binnen geven om van de taxen ,verzekeringen, en technische controle's te kunnen annuleren ...

    28-05-2014 om 16:49 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo eindelijk zijn we bijgeslapen !!

    Zoals een blok....en vandaag eerste werk was natuurlijk een autoverzekering gaan afsluiten !!.. en deze keer met glasbreuk inclusief .. want we hebben met onze DDK, drie keer onze voorruit moeten laten vervangen en dat is een kostelijk affaire.. de verzekering wou dat niet verzekeren omdat de auto te oud was !! dat is toch nonsens, wat heeft een ruit nu met de ouderdom te maken !! een steen in de ruit... bvb!, maar goed !! dat is dus ook weeral verleden tijd sé !! en nu vlug aan de slag !! 

    28-05-2014 om 11:06 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    27-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben doodmoe !!

    De confituur is allemaal gemaakt 36 potten van een halve kilo.. 

    En we zijn ook een andere auto rijker het is een Ford transit geworden.... de keuze is gevallen op een gewoon model, alhoewel er ook een verhoogde en verlengde te krijgen was , maar ik vind het zo wel wellekes, we gaan er nog wel een trekhaak aan laten zetten !! .. en later een remorque ( dubbelasser) bijkopen... maar voor nu is het echt prima, wat een verschil... een prachtige radio en cd speler, die een normaal geluid produceren ..en in de cabine kan je normaal spreken zonder te moeten schreeuwen naar mekaar, airco ( dat hadden we vroeger ook wel als we de ramen open zetten ) , stuurbekrachtiging en verwarming, want de laatste twee winters was de ventilator ter ziele gegaan...en moesten we echt al een groot stuk goed door gereden hebben, voor het wat warm werd !!.. maar aiiaiaiaiaiai.. als we in een fille terecht kwamen !! en het vroor !! dan was het in de cabine uiteraard ook geen lachertje !! .. 

    Ondanks dat, heeft dat oude beestje toch erg zijn best gedaan !! ... het is uiteindelijk een kostbare zaak geworden door de vesnellingsbak en de rest van de grote mankementen, maar omdat hij zo een stralend goeie motor heeft, maakte ik er zonde van... ja sé  !! ik ben nu 1X sentimenteel, en raak verknocht aan zaken waar ik een stuk van mijn leven mee heb versleten !!... maar theo lacht me uit en vind dat we dan maar een autokerkhof moeten beginnen waar ik een vaasje met bloemen kan gaan neerzetten , ik begrijp hem wel maar goed .. gedaan is gedaan !!

    Uiteraard op franse nummerplaat !! dat zie je van hier, dus ook gene wegentax niet meer !!

    27-05-2014 om 20:36 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een zeer bewogen dag achter de rug...

    en pas na drie uur in de morgen thuis geraakt...

    We moeten dus een andere bus aanschaffen deze is ongeveer een kleine 14 jaar en ondanks dat er een hele goeie motor inzit, begint de caroserie serieuse gebreken te vertonen,en zullen we waarschijnlijk niet door de keuring geraken zonder nog eens kosten te maken, en ik vind het wellekes !! dus is mijn keuze in de eerste plaats gevallen op een ford transit.. en als het mijn portemonai kan trekken meschien zelfs een jonge tweede hands mercedes vito !!( met weinig meters op de teller !) maar dus eerst eens gaan rondsnuffelen !!

    Omdat ik gisteren 10 kilo confituuraardbeitjes van hoogstraten heb meegebracht was het natuurlijk deze morgen alle hens aan dek, en de gewone aardbeien daar hebben we dus in de auto al een kilootje van op.. en staat er nog een kilo en een half .. om nog soldaat te maken, 

    We hadden er een dikke maand gekocht aan intratuin, maar dan zijn deze lekkernijen toch helemaal iets anders !! lekker sappig, zoet en heerlijk geurend !! de eerste vijf kilo's zijn klaar de tweede ronde volgt ... straks, De aardbeientuinder ziet ons graag komen want ik breng die dan ook mee voor onze maatjes, vandaar dat het zo laat geworden is, ze wisten dat het heel laat zou kunnen worden, en omdat aardbeien toch vlug bezoedelt zijn en vieze plekjes krijgen moet alles zo vlug mogelijk verwerkt worden !! en vijf kilo's is toch wel wat peuterwerk voor de steeltjes te verwijderen !!











    27-05-2014 om 12:17 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    krabbeltjes
    blog.seniorennet.be/krabbel
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!