Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    06-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn onverrichterzake binnen moeten vluchten !!
    een serieus onweer houd hier huis vlak boven het dal , waar Melay ligt !! .. flitsende knallende lichtflitsen ...onze zjef die zweet van alles buiten de pekes om... het is echt heftig !! Nog thans hadden we een fantastische relaxerende namiddag, met de beloofde grote plaatpizza als afsluiter,( er schiet nog ruimschoots een derde over, maar dat is voor morgen middag, of voor de beestjes !!... we zijn op ons stappen terug gekomen van uit te delen , "stank voor dank" dan houd het voor ons op !!... Zo en nu een lekker douche op mijn hele zere rug ( onweer gevoelig) en daarna ga ik mijne grote lobbes zjef troosten en kalmeren !!..... Ik heb de foto's nog eens goed bestudeert en ben tot de slotsom gekomen, dat we beiden keiharde werkers zijn.... die weten waar ze mee bezig zijn, we leveren echt proffesionele ( belgische/nederlandse) kwaliteit... niets halfwas !! maar degelijk afgewerkt ! en nog prachtig om te zien bovenop !!.... de foto's wel als je ziet dat we hier neergestreken zijn ( zie eerste datum van mijn blog) en toen was het nog niet officiëel van ons, dus konden we niets anders dan wat opruimen en smeerlapperij afvoeren) dan hebben we keihard gewerkt, best wel iets waar men jaloers over zal zijn, het feit dat we mekaar goed begrijpen, en mekaar zielsgraag zien !!doet wonderen !!Hopelijk komt onze pronostiek uit !! het veel te dure badkamermeubeltje gaan we dus hier gebruiken in de badkamer voila.... lekker douchen en een dvd opzetten mischien een dedective, of een romantische zoals de laatste versie van robin hood, of the man with the iron mask.. ( ik heb hem al verschillende keren gezien , maar vind hem toch nog steeds plezierig om naar te kijken en theo uiteraard ook )















    06-07-2014 om 18:51 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik hoop dat het druppelen overgaat want ik heb pizza bakken op het menu staan
    en dan nog wel buiten !! maar nu eerst eventjes dus wat foto's plaatsen het begint een beetje een droge boel te worden !! ooit zag het er zo uit !!











    06-07-2014 om 12:39 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze kluskleren zijn proper
    de kippen zijn in de ren aan het ronddartelen, ons broodje is gebakken en opgepeuzeld !!.... Dus we kunnen starten !! vol goeie zondagse moed !! het eerste wat we gedaan hebben is voor vandaag een werkplan uitgedacht,waarin ook ontspanning bij hoort !! .... Gisteren avond heb ik een dvd ( film dus) gedraaid en het was meer een psychologisch drama, Lisabeth I van engeland... wat een bloeddorstige wezens zijn mensen,toen en natuurlijk nu nog !! mekaar martelen ( toen was het dus schering en inslag om de ingewanden uit levende mensen te rukken ) vreselijk wat mensen voor mekaar bedenken ... en dan al die intrige's van die rijke lui onder mekaar Ik heb me altijd voor de geschiedenis geïntereseerd, vanaf Egypte ( heel mystiek, hoe ze die pyramide's gebouwd kregen)... en dan de middel-eeuwen !! de pracht , de praal en de decadentie van de edelen dat in schril contrast stond van de arme mensen ... Ik heb me ook altijd dus goed geinformeerd.. naar de adelijke familie's die zo in onze regio ( vroeger de vlaanders, gent, antwerpen , Brussel etc) en dan was wikepedia een enorme bron van wetenswaardigheden.... en dus kon ik daar deze hobby echt wel invullen, want als er iets te vinden is dan is wikepedia Het van HET Dus ben ik nu een zoektocht begonnen naar de adel in de Haute -Marne, specifiek bourbonne ... en Melay... maar tot mijn hele grote verbazing heb ik tot nu toe geen enkele documentatie gevonden dat er hier adel zou geleefd en gewoond hebben !! Dus we zetten verwoed onze zoektocht verder,.. en omdat ik toch vele meer wil weten over onze hoeve's... zal ik toch eens naar Parijs moeten... om daar het kadaster te raadplegen !! ...Ik ben nu 1X een heel nieuwsgierig mens, dat niet zomaar afgescheept kan worden... als er hier adel heeft bestaan .... geleefd , gewoond, getrouwd, kinders gekregen en gestorven, dan moeten er nazaten zijn, en moet er toch wel het 1 en ander over te vinden zijn !!

    06-07-2014 om 09:52 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    05-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mmmmm de buit ...
    uit de moestuin is vandaag twee reuze grote augurken .. en 1 courgette de nice !! oftewel een bollekescourget.. ik ga dus de augurgek opleggen in zoet-zuur , en ergens in mijn arsenaal van recepten en weetjes !! ( no nonsens politiek opgevat) moet daar dus een bangelijk goe receptje bijzitten !!maar momenteel vind ik dat nu niet direct terug !!..grrrr... het moet tussen verf en plamuurklussen door gebeuren !! dus ik wil eigenlijk het liefst het zo vlug mogelijk vinden !!

    05-07-2014 om 14:09 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onze veiligheidscamera's zijn uitgebreid
    en beslaan nu ook onze dreef en onze tuin, deze kunnen bij afwezigheid doorgelinkt worden naar een altijd bemand adres in bourbonne het doet trouwens de ronde in Melay dat er een koppel buitenlanders appels enzovoort stelen ! ze zijn met naam en toenaam genoemd !! ..( ik kan me niet voorstellen dat ik mijn goeie naam zou willen kwijt spelen voor een appel !!) Waar ben je dan in godsnaam mee bezig !!...

    05-07-2014 om 10:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eeuwig zonde !!
    De frambozen die massaal in trossen aan de struiken hangen zijn allemaal verdroogt !! niets aan te doen, de vooruitgang in de loft komt op de eerste plaats !! want we verliezen ook nog eens veel tijd doordat we altijd vele kilometers moeten rijden , om materiaal te kopen aan normale prijzen !! en normale kwaliteit !!.... zoniet is het tijdsverlies omdat we dan moeten wachten tot we weer in Belgie of nederland onze lijst van benodigdheden af te werken, idem voor appels, aardappels, aardbeien etc.... Zo vandaag ga ik dus het derde raam verder afwerken en hopelijk krijgt mijn manneke het klaar om de buitenste wand van de badkamer al met gyproc te bekleden boven de lambrizering !! zodat ik ook daar weer een eindje verder kan doen !!! ..... Vandaag ga ik denk ik frietjes klaarmaken !!(uiteraard vers) met stoofvlees op zijn paterkes dus met een goeie trapist of twee !!

    05-07-2014 om 08:33 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    04-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo de afwasser is ingeruimd en het was dus echt lekker
    Ik had een entrecote , maar ook nog wat van de schijf varkensham die gisteren over was van de bbq ... en ik heb die eventjes mee in het braadnat van het rundsvlees mee opgewarmd .... tien minuutjes nadat we aan tafel waren gegaan , verhuisde mijn manneke zijn biefstuk naar mijn bord, met de woorden ik vind het vlees van gisteren vele lekkerder.... eet jij maar lekker de entrecote's op !! dus ik zit propvol !! ...en dan de lekkere vergeten groenten "keukenmeidenverdriet".... oftewel schorseneren ... salsifix in het frans !!..met een bechamelsaus en lekkere vastkokende aardappeltjes ... het was echt njam daarna dus een lekker creme glaske !!... Zo nu effekes het zout van ons lijf spoelen... (transpiratie oftewel in werkmanstaal zweet ).. en genieten van nog een fijne avond, zonder onweer !! met de wetenschap dat we hard werken.... maar dat het echt prachtig mooi zal worden.... als alles een klein beetje op zijn plaats is gevallen maak ik foto's, de foto's van we nu doen is voor ons logboek en deels ook om later te bewijzen dat we het zelf hebben gedaan !!

    04-07-2014 om 18:54 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is hier of daar een onweer geweest of bezig !!
    Onze Zjef kroop weer van de schrik in het kleinste gaatje dat hij kon vinden, en zijne schrik , werd ook nog eens bevestigd door mijne rug en schouderpijn, maar het is blijkbaar overgewaaid, want Zjef is terug bij de levenden, en mijn pijn is ook minder !! Theo heeft geluk gehad, een klein ongelukje, maar het had echt vele erger kunnen zijn, zijn engelbewaarder heeft een goeie job uitgevoerd !! Deze avond is het biefstuk met schorseneren in bechamelsaus en gekookte aardappeltjes, ik heb daar al maanden goesting in... het zijn geen verse uit de tuin maar , wat geeft het, voor 1 keertje ..... als je het goed aanpakt , proef je daar weinig van !! ( je kan deze toestanden wel niet frituren, want vers en gefrituurd is dat ook zeer lekker) als nagerechtje waarschijnlijk een creme-glaske van carte d'or met zelf gemaakte aardbeiensaus en verse slagroom , als ik nog een degelijk stuk chocolade vind , dan komt er nog een lekkere kwak chocoladesaus over heen , want aardbeien en boven genoemde is dus echt niet te versmaden !! De natte wand aan de keuken is ingevoegd en ziet er bangelijk mooi uit.... De badkamer krijgt nog een gyproc-wand aangemeten, zodat ik ook weer wat verder kan doen !! ... want hetgeen gevreesd werd, is dus niet waar... integendeel, ik kom niet om in het werk, ik moet steeds wachten om verder te kunnen doen, omdat de rest vele arbeidsintensiefer is , dan de wanden af te werken!! , het is gewoon een routine, en zonder stoef , ik ben daar goed en rap in !! ... dus nog eventjes en we kunnen de vloer beginnen schuren en olïen, het zal grote sjiek zijn !! een herenhoeve waardig !! maar wij houden van eenvoud dus wij gaan daar geen grote ruchtbaarheid aan geven, en laten de indrukken over aan de mensen die hier later zullen verblijven !! De mooiste reclame !! is hetgeen van mond tot mond wordt door verteld !! en geen blaren vol met onzin ,!! goeie wijn behoeft geen krans is een oud maar wijs spreekwoord !! en wij moeten later niet veel klanten hebben enkel trouwe ..... die graag terug komen omdat het hier goed en gezellig toeven is !!

    04-07-2014 om 17:22 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het tuingebeuren ...
    is direct nadat we ontbeten hadden dus onder handen genomen dat wil zeggen , de tomaten hebben de nodige vitamientjes gekregen en alles heeft dus water gekregen!!Ik zou tomaten moeten opbinden en een deel van de bladeren verwijderen, maar ik zie sterrekes van de rugpijn, en mijn manneke wou dus verder gaan doen in de badkamer, en vind dat we deze avond maar verder de tomaten moeten onder handen nemen, sommige takken liggen echt al op de grond door de massa kleine groene tomaatjes !! dus het is echt nodig !! Het is wisselvallig en waarschijnlijk zit er hier of daar een warmte onweer in de lucht vandaar dat ik weer eens super pijntjes moet ondergaan !!.. maar janken en klagen is niets voor mij... sommige maken daar bijna hun beroep van, maar heu niet ikke !! jamais de ma vie !!...het is alléén héél erg ongemakkelijk op sommige momenten !!

    04-07-2014 om 09:12 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    03-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat gaat er deze avond op ons menu staan !!
    Ik dacht eerst aan een lekkere sappige kortelet !!maar toen ik hier in de keuken de schuiven van de vriezer open trok, lag er toch wel een grote hammeschijf naar mij te knipogen zekers !! !! ... dus is het vandenavond .. bbq ... lekker met pellepetatjes .. en een slaatje !! meer moet dat niet zijn !! .... blijkbaar zijn er toch wat kilo's af bij mij,vandaar mijne rugpijn , alles zit een beetje losser !! en mijn ruggegraatje zal dus rammelen !! ... ondanks dat we lekker gefeest hebben met onze vrienden... raar maar waar.... ik ben wel met een experiment bezig, het zou kunnen dat dit de oorzaak is... niets speciaals gewoon een hersenspinsel van mezelf !!.... eerst nog maar eens afwachten, ik heb hier geen personenweegschaal,.. dus mijn kleding is de beste maatnemer !! en nu naar de tuin om wat sla.... ik ga vlug een koud schoteltje klaar maken, fris, en lekker !!

    03-07-2014 om 13:07 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ons eerste bakske koffie is al uitgedronken !!
    Het brood staat lekker geurend te wachten, om met echte boter en de zelf gemaakte confituur opgepeuzeld te worden, ik heb nog altijd veel broodbeleg in huis.. eerlijk gezegd hebben wij dat niet meer nodig, de confituur is zo lekker, dat we geen nood hebben aan ander beleg, zoals kaas, hesp of..... maar goed we zullen het toch moeten opeten want het zou zonde zijn om dit dus over datum te laten gaan en te moeten weg gooien !! Ik ben in al de drukte toen onze vrienden hier waren er niet toe gekomen van een lekker fricandonneke te bakken ... en dat als broodbeleg op tafel te zetten of gewoon met kriekskes of mirabellekes !! njam !! het water komt me in de mond, en ik denk als onze maatjes dit lezen ... dat ook wel het geval zal zijn hahahaha!!(Vlaamse kermiskost, vroeger wisten ze wel wat lekker was zonder al te veel rotzooi te gebruiken ).. Er is zoveel lekkers dat je gemakkelijk ganse dagen aan een stuk zou kunnen eten, dat is natuurlijk onzin , want dan wordt je echt ziek, en moddervet !!... Maar er is toch volgens mij een lichtpuntje en dat is dat de jongere generatie toch ook op zoek is naar eerlijk voedsel, zonder al teveel toevoegingen !! puur natuur !!.... en als je dan zo een vleesbrood in plakken gesneden proeft , (koud), al dan niet dik gesneden (of dun voor op het brood met mosterd...) sloeber, sloeber, ik zit hier zowat te kwijlen, dus eerstdaags fricandonneke bakken !! Zo straks lekker verder doen, want het schiet op.... de deurtjes kunnen langs de andere kant geverfd worden, en ik denk dat ik per ongeluk de mooiste white-wasch verf bij mekaar gebricoleerd die je maar kan dromen !! het zal ongelofelijk mooi zijn, en omdat het nogal wat meubeltjes (leefkeuken) zal het dan toch niet echt heel donker zijn maar sjabbie-sjiek !! Hier en daar een vrolijke noot met wat mooie tafelkleedjes en kussens, ( ik heb mijn oude naai en borduurcombinatie hier al staan en die zal dus de eerst volgende jaar overuren moeten draaien !! met de plezierigste boerefiguurtjes !! en bloemen !! ... een ander moet dit uiteraard gaan kopen afgewerkt ik kan voor een habbekrats de zaken zelf in mekaar flanzen !!...

    03-07-2014 om 08:26 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    02-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.we zijn goed opgeschoten !!
    de hangende kasten zijn op hun plaats, en we moeten uiteraard hier en daar nog wat aanpassingen doen ( net echt !!). Dat hebben we alvast een kwartiertje geleden gevierd met onze favoriete drank... en terwijl ik hier mijn blogje aan het bijwerken ben, staat er een lekkere dikke hoevekip te braaien, je kan niet geloven hoe lekker dat , dat riekt !! met plukverse sla uit den tuin , gekochte tomaten, en zelfgemaakte mayonaise !!... en aardappelbollekes !! het zal weer voor duimen en vingers af te likken zijn, in elk geval er zijn er hier al vier die met argus ogen de zaken opvolgen, den eerste heeft maar twee voeten, maar de rest die hebben er allemaal vier.... en de vijfde die zal ook wel gaan opduiken want die ruikt dit van mijlenver, dat ons eigenste voerbakske gevuld is met lekkers.... lekkerder dan poezebrokken !! Het was echt een toffe werkdag !! het vliegt letterlijk vooruit !!... Ik ben ook blij dat onze nederlandse maatjes terug veilig thuis zijn geraakt !!... Zo menskes ik ga het kort houden de kip ruikt te lekker om nog langer te treuzelen.... ik ga ze nog eens lekker op haar rugske leggen !! en proberen van zo vlug mogelijk alles op tafel te toveren, want mijn beerke gromt, en ik denk die van mijn andere huisgenootjes ook ...

    02-07-2014 om 17:54 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.prachtig mooi, ik kan het niet anders beschrijven !!
    Doordat ik gisteren nog een fantastisch idee had... zullen de tegels die tussen de onder en hangkastjes nog beter tot hun recht komen. Mijn manneke is zo fier... wel plezierig uiteraard !! maar we moeten dus geduldig alles afwerken en dan nog de nieuwe onderkasten maken waar het kookvuur en de gootsteen in moeten bevestigd worden.... het was echt te vies, en te geschonden om te hergebruiken , ik ben best wel een pietje precies als het er op aankomt van het opleveren, het is wel voor onszelf , maar toch !!.... later wordt dit allemaal door andere mensen gebruikt en dus...... het moet en zal in orde zijn.... r echt zo mooi had ik het zelfs niet verwacht !! De nieuwsgierige menskes , nog een beetje geduld.... zodra de keuken in elkaar is gezet en op haar plaats !! maak ik foto's van het geheel .... de imitators zullen weer oogjes trekken ...

    02-07-2014 om 15:03 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een hopelijk zeer vruchtbare dag kan beginnen
    We hebben ons luxe-ontbijtje achter onze kiezen, en hebben dus genoeg energie kunnen opslaan om de eerste helft van deze woensdag af te werken!! Ik ben nog niet boven geweest ( eerste verdiep , dus onze werkvloer) maar ik hoop dat alles droog genoeg is om de zaak mooi gaaf te schuren en in de primer te zetten, zodat de hangkastjes kunnen geplaatst worden en ik daaronder dan kan tegelen !! Ja ik ga dat doen, terwijl mijn manneke dan verder de badkamer kan beginnen asembleren !! .. Er is veel materiaal en kennis van zaken nodig op een paar vierkante meter, om te beginnen uiteraard, licht,en stopcontakten, koud en warm water, riolering , isolatie, gyproc, muren en plavonds, tegels op de wanden en de vloer, want een badkamer daar wil ik echt niets anders wegens vochtige toestanden, en daar heb ik dan ook nog een hele goeie maar zeer oude truc voor ( de vloer) Die me ooit eens aan de hand is gedaan , van een officier van de antwerpse bouwpolitie ik denk wel 25 jaar geleden , ( zoals gezegd, ik ken pol en klein pierke , de goeie, de slechte, de slimme, de domme , de valsaards jammer genoeg, maar ook de mensen met een peperkoeken hartje )en dit is dus om zware overstromingen in een badkamer tot een minimum van schade te beperken !!Theo heeft na mijn uiteenzetting gezegd, dat het eigenlijk een hele logische oplossing is, je moet er maar opkomen !! Maar dat zijn dus cadeautjes die ik aan de toekomstige gasten ga voorbehouden en die gaan verbouwen of bezig zijn te verbouwen !!... Zo mijn klusplunje aan en aan de slag !

    02-07-2014 om 09:33 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    01-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb het nog steeds niet verleerd !!
    Op een eerlijke manier ( dus niet in het zwart, maar 6% btw) gaan we dus pellets aanschaffen die op 3,04 euro kosten per zak van 15 kg's btw inclusief ... din+ kwaliteit !! we mogen het gratis stockeren bij de handelaar !! bvb 3 paletten kopen en ze per vijfhonder kilo's meenemen naar frankrijk ....het is meer de helft van de prijs minder dan hier in frankrijk voor echt dezelfde kwaliteit !! ongelogen waar !!! ( de prijs die we bedongen hebben is dus bij aankoop van 1 pallet, ik denk niet dat er nog veel zou afgaan , want dan is het gratis !!) Yes, Yes... zolang we nog heel veel werk hebben gaan we de pellets nog niet zelf draaien, het kost tenslotte ook wel wat tijd om te leren, en we hebben het zeer druk , omdat we graag het eerste huis volledig af gewerkt willen tegen eind december, begin januari, om dan te beginnen aan nummero 17 , waar wij zelf gaan wonen, de kogel is door de kerk !!.. er is belange zoveel werk niet aan... Het dak is in uitstekende staat,alsook al de balken, wel moeten de ramen vervangen worden en moet er masaal beton worden gestort op het gelijkvloers, de mooie eiken vloer in de middelste kamer gaan we dus voorzichtig uitbreken en uiteraard terug gebruiken op een andere plek, want ook in dit huis kunnen op het gelijkvloers een hele grote leefruimte maken !!De plakaards ( er zijn er drie op het gelijkvloers) zijn wel niet zo mooi als in nummero 15 maar daar staat dan ook weer een massaal grote prachtige originele schouw in.... het is er zonnig en gezellig, eigenlijk voelt het gezelliger en knusser aan dan in 15... We willen voor onszelf een prive , als er gasten zijn!! zo kan iedereen zijn ding doen, de gasten het hunne en wij het onze, als er geen afspraken gemaakt zijn over cursussen of/en kookfestijnen !!

    01-07-2014 om 21:08 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toch later aan tafel dan dat ik dacht !
    en dat komt omdat we materiaal moesten bijhalen....in verband met de afvoer en toevoer van het extra toilet op het tweede verdiep !! ja en toen, toen zag ik nog iets dat me op een idee bracht om nog te verwerken !! en heb me dat dan ook nog aangeschaft !! De schelpen staan te braden in de oven... dat wil zeggen een lekker bruin knapprig korstje op de laag paneermeel en gerapste kaas ( tomme kaas )... heer lijk lekker en dat met een super lekker wijntje Der zullen er zijn die lekkerder eten, maar vele, vele meer die het met minder zullen moeten stellen, daar ben ik gerust in !! Zo we gaan het ons laten smaken en daarna lekker ons beddebakske in !!

    01-07-2014 om 19:50 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben een klein beetje technisch werkeloos !

    De wand waar de keukenkasten op komen te hangen en te staan is nog niet voldoende uitgehard! en de slag is ook nog niet echt schuurbaar.. al de keukendeurtjes en de (hang)kastjes die we toch gespaard hebben omdat ze nog in een degelijke toestand verkeerden zijn geverfd in de uiteindelijke kleur, de deurtjes en de schuiffronten staan in de primer en dat moet ook allemaal goed drogen voor ik weer een stapje verder kan!!

    Inpassant , gaat het ook met rasse schreden voorruit in de badkamer en mijn allerliefste manneke denkt van binnen dit en veertien dagen de badkamer volledig klaar te hebben... de uiteindelijke grote doorgang (zoiets als een gang maar uiteraard vele breder, het is tenslotte een loft)... dat zijn uiteindelijk maar muren , dus .. isolatie, als alles uitgetengeld is en dan de gyprocplaten, als we daar hooguit een dag of drie aan werken is de zaak beklonken en zitten we op het tweede verdiep !!... 

    Onze plannen zijn nog eventjes gewijzigd omdat ik boven toch een extra toilet wil.... net zo gemakkelijk .... en moeten de mensen met hoge nood niet eerst een reis rond melay maken midden in de nacht !!.. Het is best een hele grote ruime en lichte gite... Het zal enorm trendy zijn !! Ik ben er zeker van dat dit een uniek exemplaar zal zijn  !!! 

    01-07-2014 om 13:07 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeie morgen!!
    In de eerste plaats wens ik Christiane van harte beterschap !! De plensbuien van de afgelopen dagen hebben de tuin meer dan deugd gedaan !! Wat staat er op het werkmenu? , wel eerst en vooral proeven van de nieuwe lading confituur !!... de laatste soeplepel gaat resoluut in de pot waar we al mee bezig zijn ... en hup daarna verder gaan werken boven !! het beloofd een stralende dag te worden !! en onder tussen heb ik ook de methode onder de knie om de vensterbanken af te werken want die ga ik in gepolierde beton afwerken !! Zo de kippen zijn al buiten, de wandeling naar de tuin is ook al achter de rug, het broodje zal ook knapperig aan het wachten zijn om op de ontbijt tafel getoverd te worden... en nadat ons ontbijtje achter de rug is.... vliegen we der terug aan... Riolering, watertoevoer en electriciteit zijn aangesloten !!!.... De derde slag is ook bijna klaar nog juist afschuren en in de primer zetten !! en daarna kan ik dus beginnen met de rest van mijn spullen onder handen te nemen !! Deze avond een super lekker ovenschoteltje met verse sla uit de tuin!! Het leven kan toch schoon zijn !! ( schoon op zijn vlaams !!)

    01-07-2014 om 08:19 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    30-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog een lekkere verkwikkende douche ..
    en den dag zit er weeral op en het was weer een vruchtbare... De nectarinnekes zijn omgetoverd tot confituur !! De laatste gyproc die geplaatst is, is aangesmeerd en de slag van de venster is ook aan het drogen, ik was gewaarschuwd dat het andere hoekprofielen zijn, maar ik vind ze vele aangenamer te verwerken en ze zijn nog een stuk goedkoper ook !! daarna een lekkere bolognesesaus uit de vriezer geplukt en vandaag was het spaghetti en morgen is het weer een ovenschoteltje met deegschelpen ( de grootste die er te krijgen zijn, ik bedoel uiteraard kopen, tegenwoordig krijg je niets meer ) Voila... straks de kuikens nog binnen steken, en de grote hun deurtje afsluiten, want die gaan vanzelf mooi op stok !!... en nu lekker spetteren in onze douche !!!het zal deugd doen want de rugpijn is nog niet volledig weg !!

    30-06-2014 om 20:10 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het derde raam is voorzien van hoekprofielen
    dus kan ik nu de slag van het raam afwerken , (ik moet altijd lachen om Theo die nog steeds stom verbaasd is hoe ik met gyproc en de voegpasta kan toveren) Hij is momenteel bezig in de badkamer !! Als ik gedaan heb met de gyproc aan te smeren.. kan ik beginnen denken om de meubeltjes die ik wil overschilderen af te schuren, niet dat ze aftands of zo zijn integendeel, de meubeltjes zijn van model juweeltjes maar ik hou niet echt van noesten... en daarom dat ze dus een vrolijk kleurtje krijgen... vrolijk in die zin dat ze ge-update worden.. De tijd dat de meubels er robuust en eikerig moesten uitzien is voorbij !! trouwens de meeste meubels zijn niet meer van dien aard gefabriceerd dat het allemaal voleiken is .. in het beste geval mdf, maar meestal is het vezelplaat en naargelang het plastieke laagske betaal je min of meer !! echte bedriegerij, maar dit schijnt dus tegenwoordig normaal te zijn !!.. men betaald nog enkel voor de naam !! en blijkbaar kan men daar mee weg komen !! ... De ouderwetse degelijkheid ( en eerlijkheid) is ver zoek !!.. daarom, dat ik dan voor meubeltjes kies met noesten en ze verf !! ... Zo nu nog eventjes achter een nieuw plakmes gaan kijken in onze voorraad, want we hebben een ander soort van profielen en zal ik dus meer moeten smeren.... en dan is er een ander gereedschap nodig !!

    30-06-2014 om 12:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Momenteel is het over er is zelfs blauw te bespeuren tussen de wolken die hier en daar toch nog donker grijs zijn
    De meteo beloofd voor morgen zonneschijn dus afwachten !! vandaag lekker boven klussen dat wil zeggen het derde raam van de loft afwerken aan de randen en de muur waar de keukenkasten op komen te hangen, Theo zit te popelen om al te tegelen maar ik zou liever hebben dat hij dus verder doet aan de badkamer en wacht om de tegels te plaatsen als de onderkasten al op hun plek staan, en die moeten zelfs nog gemaakt worden dus dat duurt nog wel een poosje !! Deze morgen toen ik naar ons privé bakkerijtje wandelde ( diepvries !!) ook al de kuikens, groot en klein uit het slaaphok gelaten, en maxima was al op de wandel met haar vier kuikentjes, de rest moet ze nog verder uitbroeden, maar ze heeft daar blijkbaar niet veel goesting meer in.. wel om die vier kleine pagadders te leren pikken aan blaadjes sla, een nectarinneke , een stukje tomaat en uiteraard ook het kuikenvoer !!het zijn vier rappe sloebers !! de grootste kuikens zijn nu toch wel al redelijk uit de kluiten gewassen.... maar zijn afzichtelijk lelijk, de mooie tekening die als ze volwassen zijn erg speciaal is... is nu een tafereel dat precies van een zeer zwaar depressieve picaso is bij mekaar gekliederd.. Wat ik deze avond op het menu ga zetten weet ik nog niet...... Wel dat we dringend de vriezers leeg moeten eten ... zodat ze dus met vers opgevuld kunnen worden... het is uiteraard een spaarpot op zichzelf !!... volproppen met goodie's in de loop van het oogsten om dan naderhand de heerlijkste maaltijden op tafel te toveren.... Koken heeft voor mij... een ontspannende uitwerking, en ik vind meestal wel een hele toffe oplossing voor gelijk welk culinair probleemke !!... Ik kan er prat op gaan dat mijn brood lekkerder op tafel wordt getoverd, dan het brood dat de bakker die hier rond rijd verkoopt en dus zogezegd vers gebakken is !! Foto's van onze vooruitgang die moeten nog een klein beetje wachten de vaste klanten hun geduld wordt beloond!!

    30-06-2014 om 10:23 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    martincarels
    blog.seniorennet.be/martinc
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!