Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    10-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag gaan we dus de wanden en een deel van het dak isoleren

    Een karweitje waar we alle twee tegen opzien, maar goed het moet gebeuren !!! 

    En dan de eerste lichting tomaten in halve kilo's verdelen en in de vriezer steken met mijn uitgedokterd systeem dat echt héél overzichtelijk is !!

    We hebben ook contakt gehad met een officïeel persoon over hetgeen hier allemaal  gebeurd en omdat dit eigenlijk geen alleenstaand feit meer is denken we dat al dat gedoe in opdracht gebeurd van iemand die ons echt al vier jaar probeert van ons weg te pesten !!.....

    Hoe meer onze hoeve afgewerkt geraakt hoe drastischer de maatregels blijkbaar.... indien er nu nog iets voorvalt , gaan we der echt met de luizenkam doorgaan en worden er hier en daar toch wel registers open getrokken, simpele mensen voor de kar spannen ... goed, maar het wordt dus uitgezocht !!

    10-08-2014 om 20:19 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voila ... den dag zit er al een tijdje op...

    Wat hebben we zoal gedaan vandaag !!....

    Wel....om te beginnen ons Molly ..vanaf ze gisteren dus haar medicatie niet wou ... haar op het strafbankje gezet , dus enkel nog water ( veel water want ze heeft meer dan een week geen drinken gekregen )en haar droge brokjes  hier zeggen ze dus croquetten !!... geen melk , geen lekkere verse vis , en gene lever, niet gekookt en niet rauw !!.... ik zal ze verdorie , dacht ik gisteren !! en zo geschiede !!

    Deze morgen om een uur of drie, begon ons Molly dus te preutelen ik moest en ik zou opstaan !! , ze liet me verstaan dat ze dorst had, en omdat het niet altijd even gemakkelijk gaat met die plastieke lampekap, voer ik haar brokje per brokje en heb ik zo een glazen potje van creme brulér , chocolademouse van een gerenomeerd merk ... en dat vul ik dan met melk (poezenmelk )...Dus deze nacht niets dan water.. de kleinen ( mageren) opdonder was niet erg content !!maar ze moest zich bij de zaak neerleggen , ons moeke is baas !!



    Om negen uur kreeg ze dan gemalen gekookte lever met een halve antibiotica tablet en dat heeft ze echt binnen  geschrokt, ze eet nu zoals de Zjef... grote paniek want mischien straks niets meer !! ik vind dit zo erg!! 

    normaal eet een kat heel pietepeuterig langzaam alles goed knabbelen en owee als het niet allemaal even groot ( of even klein ) is gesneden !! dat is dus echt voorbij , ze vreet tot ze omvalt en dat is dus ook niet goed !!.... 

    Ik ga op zoek naar een chip die alles registreert waar ze uithangt, een soort van gps.... en liefst nog met een piepklein cameraatje.... vrienden uit gans de wereld gaan mij helpen zoeken naar zo een ding !!.... kost wat kost !!.... ik wil weten wat er met mijn oogappel gebeurt !!....We moeten haar leren om toch haar ding te doen ( hopelijk maar voor drie weken ; maar als het tegenvalt voor de rest van haar leven en ocharme ze is nog maar een jaarke ) dus we roepen haar en blijven tegen haar praten tot ze ter bestemming is !! en dan krijgt ze natuurlijk haar lekkere beloning, een aai over haar bolleke , en de geruststelling dat niet alle mensen smeerlappen zijn !!

    Ze geniet zichtbaar en als ze nog wat pijn heeft , of het ongemakkelijk heeft maakt ze dit duidelijk en daar ben ik dus super blij mee, dat ons Molly toch nog vertrouwen heeft in mij en mijn ventje !! ook de andere beestjes zijn dus super voorzichtig met hun lief maar zwaar toegetakeld vriendje !!... echt ik verwens de loeders in ons buurt, sommigen jammeren, hun spelleke is dus anders uitgedraait dan dat ze verwacht hebben , ze vergeten maar dat we dit al maanden verdragen en dit het eindresultaat is !!....

    Wat hebben we dan nog verder afgehandelt ... we zijn dus op de tweede verdieping begonnen met de vloer te leggen !!.... en te isoleren, het gaat vele gemakkelijker langs boven , dan de rockwol vast te schieten boven je hoofd !! ... we zijn halfweg !! morgen de overschot en dan YES...YES...YES... kunnen we de spanten van het dak arangeren.... isoleren en gyproc plaatsen !! 

    Het werd te warm, en we waren ook wel moe.... dus de andere helft van de pizza opgesmult en nu , lekker genieten van een heerlijke zondag avond , Nog 1 keertje antibioticazalf in Molly haar oogjes aanbrengen en mijn breiwerk boven halen, dat ook al redelijke vormen aan neemt !!

    10-08-2014 om 18:03 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    09-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voila lekker gegeten een texa's pizza !!

    Ik heb een dikke week geleden drie portie's pizza deeg gemaakt en twee daarvan in de vriezer gedropt !!...héél gemakkelijk !!...ik kook graag ...( en ik denk goed) en er is eigenlijk niets teveel, maar soms moet je al eens schipperen omdat je een inval krijgt  of grote goesting ... en je tijdsgebrek hebt !!.... en dan heb je dus de vriezer als oplossing, ik zou zelf nooit of te nimmer zoiets klaargemaakt kopen !! het kost niets als je het zelf maakt, het is terapeutisch... en het smaakt zoveel lekkerder en je weet wat je eet !!....

    Dus deze middag al de pak deeg uitgelegd , want Theo had wel goesting in zo een plaatpizza !!

    lekker in het zonneke ontdooit en een tweede keer gerezen zodat ik eigenlijk niets anders moest doen dan nog eventjes doorkneden hem uitrollen en beleggen !! ..... ik had dus een bak verse champignons, en van alle soorten lekkers die daar dus met gulle vlaamse hand worden opgestrooid, een dik half uurtje in een goeie warme oven en ....MMmmmm .... zalig !!

    Ons Molly kwam ook weeral bedelen maar !! ze wil haar antibiotca niet slikken ook niet gemaskeerd onder een pureetje van gekookte lever !! of gemalen gekookte hesp !! dus eventjes op het kleine magere kinnebakske kloppen !!.... die medicatie is dus van groot belang, evenzeer uiteraard de knuffels en het goed duidelijk maken dat niet iedere mens.... en onmens is.... en dat begrijpt ze wel degelijk !!..... ze laat de liefkozingen gewillig over zich heen strooien !!















    09-08-2014 om 18:14 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben super blij ...

    OOitr had ik het wel gezien van een kennis die geimigreerd is naar Mexico ... en later op werkbezoek kwam ( hare man was dus een mexicaanse ing.) maar het mens kon eigenlijk niet koken en deed dat ook niet graag !! 

    Maar nu ojee !! heb ik dus de echte recepten voor chapati's, alia's tortillia's te pakken gekregen ik ben er super blij mee !!.... je spaart geld uit en het is ook vele lekkerder dan de stukken karton die je kan kopen in de comerce !!

    Ons Molly wil hare antibiotia niet innemen morgen eventjes op mijn strepen staan !! want dat mag dus niet hé !!.. 

    Uiteraard krijg ik nog van alle kanten mails, en ik moet zeggen Melay met zij inhoud komt niet echt heel proper uit het relaas !! 

    Ik weet echt wie het is.. en ik weet ook wie er weet van had !! den derden is een inwijkeling die ook nie aan zijn proefstuk toe is van ruzie maken .... Maar een onschuldig diertje zo martelen !! dat gaat er bij een normaal mens dus echt niet in !!.... 

    Laat ons stellen dat we bepaalde geburen overal tegen komen, het plebs, dat het niet nodig vond om een beroep te leren, liever met jongens  bezig was !! en een diploma eigenlijk niet nodig vond!!..

    Tot ze op latere leeftijd zien dat er mensen zijn die meer verdienen , met minder te werken maar die " een stiel" hebben geleerd .... dat soort heb je ook in Belgïe, te lomp om te helpen donderen, een groot bakkes, veel streken en daarna ... dan ja dan houd het op..... die kunnen niet relativeren, zien ook de realiteit niet!!... en denken dat voor een ander de gebakken kiekens uit de lucht vallen !!.... dan nog wat gestook van iemand die ooit een klets van de molen heeft gekregen en het hek is van den dam !!..... 

    Wat een idioten heb je toch !! maar zo een dier martelen, echt het kriebelt bij mij , ik zou die graag eens alléén tegen komen ergens in de donkeren, op een verlaten plekske sé !!..... spijtig dat daar een straf op staat, en dat ikzelf geen vlieg kan kwaad doen !!.... maar !!!pff...het is moeilijk om mijn afgrijzelijke afkeer van dat mens !! dus te kalmeren !! ...smerig vuil loeder, en dat ik daar dagelijks naar moet kijken , want het is een gebuur !!

    09-08-2014 om 17:10 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.na de verzorging van ons lieve maar barbaase mishandelde poes door een ziekelijk jaloerse buurvrouw !!

    De verbouwavonturen van onszelf !! .. het zal een héél dik draaiboek worden !! 

    en een geluk dat wij zoveel schuren hebben en nog een paar extra huizen om alles te stockeren, het kost op die moment wel héél veel geld, maar als je het dan nodig hebt spaar je telkens minimum vijfhonderd tot duizend euro's per ding dat je aan het uitvoeren bent, neem nu de isolatie, voor het gedeelte op de foto dus (onder) de vloer, de muren en het dak hebben we een winst van meer dan 1000 euro's gemaakt !! je moet uiteraard ook kijken naar de kwaliteit !!

    Het tweede verdiep moet twee a drie slaapkamers omvatten en een nachttoilet , mischien in de nok een mesanine !! maar dat is met grote vraagtekens ...















    09-08-2014 om 13:11 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoals dat ik al geschreven heb....

    jullie  mogen meegenieten van ONZE Lijdensweg !!... denk maar niet dat ik voor jullie nog een greintje begrip of symphatie over heb !! smeerlappen !!

    Ze staat al een beetje straffer op haar pootjes .. het infuus in het dierenhospitaal en uiteraard mijne volledige inzet om de poes om de zoveel uur het lekkerste en het zuiverste eten te voeren dat maar kan, zodat ze aansterkt en op zijn minst terug een beetje kan wandelen op de koer !! en het werkt ze weegt denk ik al het dubbele van toen ze hier aan de poort klagelijk zat te miauwen !!





    09-08-2014 om 11:35 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo de eerste dag van de drie weken die ons poes moet revalideren is voorbij

    Het is een gedoe met potjes en pillekes !! en zalfkes en omdat ze zo schichtig is , is het niet gemakkelijk om de bijkomende verzorging toe te dienen aan haar oogjes, we moeten uiterst voorzichtig zijn, en dat moet je maar eens proberen met een poes die doodsbang is, en klauwt naar alles wat ze voelt bewegen !!... want ze ziet niets uiteraard !!...

    alle dagen haar pillekes toedienen .... en dan nog een soort zalf in haar muilke ... om diaree te stoppen !! ...Met de lampekap op haar kopke  en dan nog stekeblind is het enkel op de geur dat ze kan afgaan, ze is uiteraard ook héél erg verzwakt en haar lievelings kattepaal waar normaal haar eten op staat, ( tegen kleine woefkes die ook graag de poes haar eten en melk lusten ) is dus niet toegankelijk zonder onze hulp !! maar ze apprecïeerd uiteraard wel dat al haar eigen spulletjes er staan zoals ze gewoon is.... Hoe smerig die buurvrouw haar ook mishandelt heeft ( en nog minstens 2 geburen het wisten wat er gebeurde) is ze toch erg lief voor ons, ze begint terug te spinnen, probeert al kopjes te geven , ook bij de Zjef trouwens, maar die lampekap zit dan uiteraard weer in de weg !!.... IK bid op mijn twee blote knietjes ( tot welke god dan ook ) dat ons poes aub. op onze koer zou blijven.... want hier in de omgeving wonen enkel idioten, die alles gebruiken om hun jaloezie te uiten  !!

    ( ik heb zelfs gezien dat de bewuste madam , met kisten en pottekes en kannekes aan het sleuren is !! vergif ? mischien dat weg moet ?)

    De badkamer staat ondertussen in het wit, ( het doet pijn aan de ogen !!)nu nog wachten op spullen die nog niet binnen zijn, en doen we verder aan de isolatie van het dak en de hogere sferen van de muren !!......

    Ik ga dagelijks foto's maken van ons mishandelt beestje en mischien tracteren op de vooruitgang van de badkamer !! de afwerking d'as zal voor vele later zijn !!

    09-08-2014 om 09:33 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    08-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Molly is aan het bunkeren

    Ze schrokt alles op hetgeen voor haar neusje komt !!.... dus we moeten het wat verdelen, van mijn part eet ze mijn diepvriezers leeg.... maar ik denk dat het niet zo echt gezond is na meer dan een week zonder eten en drinken !! ...  ik hoop uit de grond van mijn hart dat zijzelfdie smerige teef van een buurvrouw .... ook zo een martelgang moeten ondergaan, op zijn minst botkanker ... dat wens ik haar , en haar sponsors, diegene die lekker stoken.... en hare jaloezie nog meer hebben aangewakkerd !! en waarom?... als je begint te lezen van in het begin , dan kan je zien dat we echt, maar dan ook echt ons uiterste best hebben gedaan voor iedereen,en het spreekwoord zegt , te goed is te zot..... en inderdaad.... nu de boeken door ons zijn dicht gedaan en we ons niet meer belachelijk laten maken, ons niet meer laten bestelen.en ons goedheid laten misbruiken ....onze hoeve serieuse vormen aanneemt en iemand van bourbonne er nog bij vertelde ,dat de camionette die we van armoei moesten aankopen ook nog een grote rol speelt in sommigen hunne jaloezie !!..... 

    enfin tot daar voor het hoofdstuk de smeerlapperij van melay !!.....

    De verf die ikzelf ontworpen heb is dus echt fantastisch het dekt met 1 laag ! stinkt niet .... is super zuinig !! en omdat de loft volledig wit is geschildert ( muren en plavonds) zie je dus het opmerkelijke verschil van de "gewone" verf en diegene die ik zelf in mekaar heb gestoken die is echt vele witter... en dus zoals eerder geschreven vele zuiniger !!.... ik ben er zeker van dat ik dat met alle kleuren kan bewerkstelligen, Ik kan er hout, steen en gyproc mee verven !!..... 

    08-08-2014 om 16:12 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn terug met ons zwaar mishandelde poes van de dierenkliniek

    Op haar neusje had de dierenbeul een druppel van dat bijtend spul op haar neusje gemorst en dat wordt opgestuurd voor verder onderzoek !!...

    ze is in elk geval al meer onder de levenden, maar het is hartverscheurend hoe ze er nu uitziet, ik weet het wel de dokteres heeft me verzekerd dat dit wel beterd, gaan ze na drie weken de zaak evalueren !!.....

    een ganse zak medicatie !! kan onze volledig blinde poes op krachten komen .... 

    Ze was toch heel blij om haar bakske met brokskes opgevuld te vinden en straks krijgt ze een lekker stukje rundshart gemalen en gekookt !! 

    Alle lieve mensen, in de vlaanders, in Nederland en zelfs van hier in de Haute marne  en Haute saone, merci voor de steun !!.... 

    ze verschieten dat hun dorp leeg loopt en enkel nog dient als vakantiedorp voor buitenlanders , ge zou voor minder gaan lopen... als jong mens 









    08-08-2014 om 11:05 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo we gaan ons klaar maken om ons sloorke op te halen !!

    Vreselijk, wat we haar nu nog eens aan moeten doen !!.... drie lange weken verplicht de oogskes dicht genaaid omdat ze zouden genezen , en dat omdat er een stel buren, hunne jaloezie niet meer onder controle hebben, in ons straat zijn er verschillende waar hele zware kosten aan zijn wees gerust !!.... maar dit is toch het laagste!!...in elk geval ik denk  tot in bourbonne foto's met de nodige   tekst van onze poes uit te delen, dat ze weten wat voor een volkske hier woont !!

    08-08-2014 om 09:37 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    07-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zware oogoperatie is goed verlopen

    En Molly is dus ook al wakker geworden zonder problemen , zegt de dierenarts !!... nu ligt ze aan een infuus omdat ze dus volledig uitgedroogd was !! .... ( ik krijg het moeilijk als ik bedenk wa dat beestje heeft moeten doorstaan )en zeggen en schrijven dat dat crapuul dagelijks ettelijke keren voorbij mijn deur passeerd !!.... 

    Ze heeft ook een beschermende kol aan zodat ze zich niet kan verwonden aan haar oogjes !!.... dus moet ze drie weken voor lampadaireke spelen!!.....

    wat hebben wij onder tussen zoal gedaan, buiten veel aan ons beestje denken .... ik heb dus zelf mijn verf gemaakt .... normaliter verf die rond de veertig euro de liter komt !!..... en daar hebben we reeds de lambrizering mee gedaan ...en morgen dus nog 1 keertje de giraf van stal om de gyproc nog eens  na te schuren, en dan gaan we eerst de muren primen en daarna ook deze verf gebruiken, het kost een fractie van een officïeel merk .... maar is dus even goed !! ( ik ben ne rakker in het bedenken van bepaalde oplossingen  en dat brengt dus mettertijd wel zaad in het bakje !!

    Ondertussen stromen de reactie's binnen over het wel en wee van onze poes, sommigen mensen vinden het hier een walgelijke bedoening !!.... en spijtig dat wij zoveel energie steken in een krot !!.... en daarvoor enkel en alléén maar jaloezie oogsten !! bedankt Melay !!

    Morgen zal ik dus foto's zetten van onze poes haar gehavend snuitje !! zodat iedereen kan genieten hier van hun dorpsgenoot haar werk !!

    07-08-2014 om 17:27 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Straks eventjes bellen naar de dierenkliniek , of alles wel goed verlopen is !

    Ik kan er maar niet over... dat er mensen bestaan die onschuldige dieren zo martelen, gewoon uit pure jaloezie!! .... en zich dan echt voordoen of ze sloven zich uit voor achter gelaten diertjes !!..... het zal je moeder, je vrouw, ja zelfs je kuisvrouw of babysitter zijn !!.... getverderrie... al Caida verdwijnt erbij in het niets... maar het sluit wel aan , bij de pest telefoontjes !! die maanden aan de gang waren !! enfin!! ik hoop dat onze kleine lieverd ver uit haar mizerie is, en dan drie weken verplicht met de oogskes dicht genaaid door het leven  ...pfff ocharmkes !! ik heb er zo een medelijden mee, en dan te weten ook nog eens  meer dan een week zonder eten of drinken geweest !!.... want ze was echt nog een geraamte met met wat uitvallende vacht !!.... ik hoop dat ons beestje nu wat minder vreemde mensen vertrouwd, want dat is haar ongeluk geworden !! Beste dorpsgenoten, jullie hebben jullie al van jullie tofste kant laten zien !!

    Ge zult hier een huis kopen en opknappen en zelfs proberen van te integreren !! ... het dorp gaat kapot door zulke individue's.... niets om fier op te zijn !! integendeel !!

    07-08-2014 om 15:38 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn net terug van de dierenkliniek !!

    Molly wordt vandaag geopeerd aan haar ogen ... de dierenbeul heeft een bijtende vloeistof in haar mooie blauwe ogen gedruppeld !!...het zicht van 1 oogje is ze volledig kwijt, het andere gaan we proberen redden... het zal me veel geld kosten, maar dat is iets dat ik tegenover de smeerlapperij van een ander mens  wil zetten om toch iets goed te maken !!.... zogezegde kattenvrienden... echt mijn maag draait om voor zo een crapuleus mens !!... bah,bah!! vieze gore smerige teef !!....

    Ze gaan molly haar beide ogen dichtnaaien voor drie weken !!..... en hopelijk is dan 1 oogje gered !!...

    en zeker weten dat er verschillende mensen hun plezier hadden in het getreiter van die madam!!.. wel .. ik wil echt met jullie niets te maken hebben jakkes wat een schorem !!...

    Moest ik zo een partner hebben , zou dat voor mij een grondige reden hebben om daar afstand van te nemen.. ik zou met zo iemand echt niet samen kunnen leven !!.. dat heeft niets te maken met slachten ( om op te eten, maar echt folteren) krijg maar eens een beetje champoo in je ogen!! hoe dat dat prikt en zeer kan doen,!! maar zo een vriendelijk beestje echt zijn ogen kapot maken uit pure jaloezie !! nee echt ik zou met zo iemand niet tesamen kunnen leven !!.....

    07-08-2014 om 12:37 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    06-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons Molly is blijkbaar ontsnapt uit een kooi bij een dierenbeul

    Ze stonk helemaal naar een soort van vrouwenparfum, dus ze kwam niet uit het bos ofzo !! maar heeft echt gevangen gezeten, ze is compleet uitgemergeld en is aan haar ogen echt gemarteld ( waarschijnlijk waren haar mooie blauwe ogen iets om jaloers op te zijn)..ze is heel schuw geworden.... en ze weegt amper nog een kilo, ze kan dus bijna niet op haar pootjes staan, gelukkig ... is ze terug bij ons 

    Door de flits kan ik haar ogen niet goed op de foto krijgen, maar ik weet wie het is, ik heb enkel geen getuige, dus ik kan hier de naam niet noemen maar ik ben er zeker van dat er verschillende zijn die ook wel hunne frank zal vallen !!... 





    06-08-2014 om 16:07 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze nacht heel wat hilariteit moeten ondergaan

    Ik ga daar niet veel over zeggen, want we gaan eerst het 1 en ander arangeren... en ik hoop dat de daderes ( inderdaad een vrouw!! ) gestraft wordt !!

    verder staat er op het programma, naar de dierenarts,en grote controle van de nieuwe in wording zijnde badkamer , het gaat goed vooruit !!.... en wachten?, wachten duurt héél lang !! zeker als je op hete kolen zit om verder af te werken !!

    06-08-2014 om 09:23 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    05-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze zjef is mee in den douche geweest!

    Ik vond dat hij redelijk onfris begon te ruiken,uiteraard hebben daar de zomerse temperaturen mee te maken , en zo een inloop douche is dus perfekt voor ook deze karweitjes !! de  spuit en ontsmettingsmiddel  nadien en er is niets dat er nog naar kraait, niet dat ik er ooit een hondesalon van wil maken maar om onszelf en onze dierbare huisgenootjes te dienen is dit justekes van pas !!.... mensen die daar scheve bekken voor gaan trekken , ik ken jullie slag , geef mij maar een hond !!.... want het slag dat jullie zijn .. ben ik liever kwijt dan rijk !!..Zo mijn rosten doerak is weer netjes en fris , super gelukkig !! ... en de rest van de viervoeters is belange zo erg niet, die neem je mee op den arm als je het nodig vind dat ze eens door het water worden gesleurd !!....

    Mijn manneke vind het systeem dat ik uitgedokerd heb om alles gescheiden te houden in de vriezers ( groentenvriezer , maar ook dus de vriezer waar het vlees wordt gestockeerd !! het is in een kist direct een rommeltje vandaar dat ik dus een zeer goedkope manier bedacht heb om alles netjes gescheiden te houden alles bij mekaar voor een vriezer mischien 2 euro's, buiten de normale portie-verpakkingen uiteraard!! geen gerommel meer !!....

    De vaste maatjes kunnen het per mailtje krijgen... de rest kan dat te weten komen ter zijner tijd !!... het is echt tijdsbesparend en overzichtelijk zonder zware investeringen .... yes,yes , yes!!..

    Omdat we deze middag al kip hebben gesnoept, deze avond porto-bello hamburgers !!.. njam !!

    05-08-2014 om 17:46 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een werkske uitgevoerd, waar ik dus serieus tegen opzag !!

    De koffer diepvriezers ontdooit en uitgewassen !!.. en je kan wel zien dat voor mij een goed gevuld buikske  zeer belangrijk is, en natuurlijk allemaal van een goeie kwaliteit !!..... ik kon onmogelijk de spullen helemaal overzetten naar de vriezer die dus als laatste onder handen zou worden genomen alle soorten kisten en speciale diepvrieszakken moesten worden ingezet , voor de volledige inhoud dus goed op temperatuur te houden !!

    Het zijn dus eigenlijk vriezers van zo een diepvriesketen," O'Cool"... met glazen schuifdeksels, niets mis mee ze verbruiken eigenlijk maar een schijntje aan energie.... maar alle dagen plukken we wel het 1en ander uit 1 van deze kisten, en het resultaat is natuurlijk dat de kanten serieus aangeladen geraken!!... maar met mijn methode was die grote laag aangekoekt ijs !! op een klein uurtje volledig weg en nog geen tien minuten later was het dooiwater eruit, afgewassen en kon hij terug ingeladen worden en nu is de tweede grote vriezer aan de beurt !!...uiteraard gelijkertijd de inventaris opgemaakt !! en ik ben nog rijker dan ik dacht !! dus  we moeten geen gehakt of worstjes meebrengen van la belgiqueske !!...( tijdswinst.) !!

    en nu gaan we dus lekker kippetje smullen !! ... want die heb ik ook nog veel op voorraad !!..

    Sorry menskes , maar het zal weer heerlijk ruiken in de buurt, lekker met een boterhammeke  !!

    05-08-2014 om 13:52 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk geslapen...

    De gyprocnaden die aangsmeerd zijn, zijn bijna allemaal droog , juist de verstekrte hoeken waar het echt superdik aangesmeerd is dat is nog niet droog, dus moet ik zowiezo nog wachten om te schuren en te primen

    mijn ventje gaat vandaag het deurgat verder afwerken en we gaan dus de binnendeur in orde maken !! zodat die ook kan geplaatst worden ....als de vloertegels ingevoegd zijn en de rest op zijn plaats staat en hangt...

    (daarna nog de gepaste verlichting uit ons arsenaal kiezen, voor het plavond en boven de grote spiegel!!)

    Wat me opvalt is dat .. er bij mij blijkbaar kilo's verdwijnen !!.... (uiteraard treur ik daar niet om), hoeveel weet ik niet...mijn kleding is de beste weegschaal ... het mag zo zoetjes aan wel .... we zijn nu bijna twee jaar rookvrij ... en het snoepen is eigenlijk feitelijk ook bijna afgelopen, juist ons lekker eten en ons wijntje wil ik absoluut niet laten, ik ben gene azijnpieser !!.....

    We werken héél hard !!....dus mag er nog iets van het schone leven op ons bordje terecht komen !!

    05-08-2014 om 10:46 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    04-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We konden het uitstellen met het middag eten rekken tot vier uur !!

    en dan werd het ons toch wel echt te machtig !! ... de geur !! was eigenlijk al voldoende om overstag te gaan , en we zijn gewoon van altijd een lekkere degelijke maaltijd tussen ons kiezen te hebben !! 

    Dus tussen het werken door...; heeerlijk gesmult, van de hesp, de petatjes en de groenten... echt allemaal uit eigen tuin !!super lekker !!.... er is nog genoeg voor morgen !!

    en daarna weer verder gedaan!!... het was echt weer om duimen en vingers af te likken.. ik probeer steevast kruidenmengsels uit.... de vorige keer was het minder pittig, maar nu was het toch iets te zoet, ( wel pittig genoeg )... en zo , probeer ik telkens opnieuw tot ik de juiste kruidenmengeling heb, zo heb ik ook mijn eigen kippenkruiden ontwikkeld en alléén al voor de geur zou je bij ons aan tafel schuiven !!..... en dan heb je het nog niet geproefd !!....

    Zo we hebben lekker gedoucht en ik ga mijn collectie flikken verder bekijken !! ... ik ben momenteel aan reeks 8 bezig en het is super spannend !! ....

    Onderwijl ben ik aan het 10steken deken bezig het vordert zienderogen ( en het begint ook redelijk te wegen)

    04-08-2014 om 19:09 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GE kunt niet geloven hoe lekker dat het hier ruikt !!

    Overal staan de ramen geklikt in de woning... dus komt overal dat treiter-geurtje binnen gezweefd zelfs door de schuur in de tuin ruik je dus de hesp die staat te grillen !!... de Princesseboontjes waren ook voldoende om te plukken en die ga ik daar dus bij serveren als koude groente...en uiteraard ook nog wat tomaten salade... de kleinere tafel op de koer ligt al vol met alle soorten van tomaten, diegene die nog niet rijp zijn , maar waarvan de takken onder het gewicht bezweken zijn , krijgen hier dan de kans om toch lekker rijp te worden en het werkt voortreffelijk !!....

    Zo straks nog effekes naar de glasbol met de escapade's van vorige maand !!..... en daarna lekker bbqen!!

    We hebben beiden al eens geproefd, verdikke dat vlees smaakt toch heel anders zo klaar gemaakt dan in een oven hoor, en zeker als het de tijd krijgt om op zijn gemakske te garen, bbqen is niets voor haastige mensen !! ... en eerlijk gezegd... een hamburger en een sossiske dat gaat wel vlugger maar daar vind ik geen aardigheid aan, dat kan je ook in een pan vind ik , het zal zelfs gezonder zijn.... want de mensen die deze  stukjes vlees op de gril gooien zullen zeker en vast geen echte gril-wonders zijn en de zaak gemakkelijk laten verbranden, hetgeen dus niet lekker is ( want dan smaakt het bitter) en ook nog slecht voor de gezondheid, kankerverwekkend !!...

    De uitdaging van zo een hele dikke T-bone steak, een ham  een kip .... etc... te braden en daar je tijd voor te nemen is dus heeel plezierig en als het dan allemaal goed is gegaan is de smaak onbeschrijfelijk lekker !!

    De mensen die dus enkel maar in de buurt wonen of voorbij wandelen , zijn de pechvogels die enkel aan de luchtjes kunnen ruiken wat wij op ons bordje deponeren !!

    04-08-2014 om 14:52 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hesp staat al een uurtje te braden !!

    en treiterd onze neus !! pfff>..... we moeten dat nog tot deze avond uithouden !!... om een lekker sappig vlees van de hesp te kunnen snijden !! heerlijk gaar , zelfs het spek (vetrand) dat onder de knapperige korst (vel) zit is dan heerlijk van smaak !! niet goed voor de cholesterol , maar ja sé !!!..... 

    Ondertussen is mijn manneke aan het bovenste stuk bezig van de raamslag ( en die is toch bijna zo dik als dat de muur dik is ruimschoots een halve meter ) die waaiert uit zoals debreedste kant  van een driehoek.... dus uitwaaierend ... niet echt gemakkelijk omdat mooi aan te laten sluiten !!..

    IK heb onder tussen , mijn zelfgemaakte verf uitgeprobeerd en ik moet zeggen , het is fantastisch !! omdat de lof op het eerste verdiep volledig wit moet blijven ga ik dus mijn idee om de muur die dus met mijn eigen gemaakt brouwsel verder uit te werken met twee kleuren .. tot boven bewaren, en heb ik dus gewoon de lambrizering, en de (buiten)wand van de badkamer met de verf gedaan (met blokborstel) en ik moet zeggen het verwerkt fantastisch, het dekt prima na 1 laag en de gyproc wanden krijgen een soort effect van niet echt nieuw, je ziet dat de wanden echt perfekt vlak zijn maar toch ... het geeft een meer geleefde indruk , een soort van pigskin.. suede enfin iets prachtig en met twee kleuren ( bvb. een beige waar je dus deze "porïeen " mee oververft en dan terug wegveegt met een vod ... zodat enkel de puttekes en de vegen gedekt blijven en de rest dus wit !!.... het is iets dat ik nog nergens anders heb gezien !!

    Zo ik hoor mijn manneke zijn knabbelmachientje niet meer dan kan ik verder gaan doen , ik denk niet dat we deze middag veel gaan eten , des te meer kunnen we straks lekker bikken van de heerlijkheden die nu lekker staan te grillen onder het deksel van de weber !!

    04-08-2014 om 12:17 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het heeft gisteren onder avond nog geregend !!

    Mijn tomaten staan allemaal te stralen van gezondheid, alhoewel met hun afgebroken takken door het gewicht van hun vruchten is nu ook niet alles !!.... de biefstuktomaten zijn echt kanjers, we kunnen ze nog niet proeven want die zijn echt nog groen als gras, en die behoren toch mooi bloedrood te zijn !!

    Aan de cavallionnekes komen er veel bloemen dus dat beloofd !!..... Maar dat zal allemaal voor Theo zijn want ik lust enkel watermeloen !!

    En vandaag gaan we de buurt weer ambeteren met onze bbq en een lekker hespke... niet de super grote maar gewoon eentje waar we met ons tweetjes op een paar dagen  ons meester over zien !!..... 

    Ik ga daar redelijk vroeg aan beginnen zodat het vlees echt de tijd krijgt om door en door gaar te worden !! 

    Ik hou niet van rose varkensvlees, enkel mijn biefstuk mag iets of wat nog rozig zijn !!.... maar door al die kwaaie berichten ben ik ook daar super voorzichtig mee geworden !!.... en tenslotte een kip kan je zef fokken en kweken en slachten, maar ik zie me als amateurke toch geen koei op mijn gazonneke te zetten ( waar zowiezo toch al een kipperen op gepoot is )...

    Gisteren héél vroeg gestopt , maar wel eerst de werkskes gedaan waarvan ik weet dat ze nodig zijn voor de vooruitgang van de zaken, en op een uurke of twee steekte het voor mij niet !!Ik doe dat héél graag ( plamuren op gyproc) ... nog enkel de bovenkant van de vensterslag en dat is dus ook een feit !!.... en dan nog  het deurgat verder afwerken met gyproc en een deur in de schuren gaan uitzoeken !!....

    Binnenkort toch weer op strooptocht voor binnendeuren , want ik ga er natuurlijk tekort komen,

    Ik hou van degelijke materialen, dus gaan we tweede hands, de mensen willen hun oude binnen deuren kwijt, en wij zijn dan de koning te rijk !!

    Voila !! Ons kluskleren zitten in de droogkast ( ze konden bijna alléén naar onze traveaux, stijf van het stof en het zweet want met twee in de badkamer werken die volledig met isolatie is bekleed, is warm, en meestal ligt onze beestenbende ( min 1tje ons molly want die is nog steeds spoorloos ) aan ons voeten,hetgeen soms hele gevaarlijke situatie meebrengt, als we zware dingen moeten tillen ligt er wel altijd 1 van de twee kleine hondjes aan ons voeten op hunne rug te bedelen achter een  knuffel , of een aai over hun bol, als het zwaar voorwerp dan uit onze handen glipt omdat we het niet meer kunnen houden, zouden er wel eens dooi kunnen vallen.

    Hoe ik ook bedel , smeek of commandeer dat ze uit de weg moeten gaan, dat helpt dus niets !! ze blijven liggen ,draaien op hunne rug, tot ik me dan heel boos maak en met mijn bulderstem roep dat ze weg moeten, dan snappen ze  :oei, moeke is boos !! ...

    Maar 10 minuutjes later is dat toch weer hetzelfde hoor !!

    Wij zijn een huishouden dat erg aan mekaar klit, de mensen zowel als de beestjes !!... ik heb ook nog nooit valse honden gehad ( wel wakers, en als het moet verdedigen ze wel ons en onze spullen )Maar nog nooit heeft er een hondje een mens of een dier zonder reden pijn gedaan, of gebeten  ... en zelfs ons poes had/heeft een zeer groot knuffel gehalte, ik heb gelezen dat huisdieren , het karakter van hun baas overnemen !! ..... Ik weet  dat Zjef , hetzelfde reageert op stelen en valsaards  zoals ik ...

    Zo aan de slag !! met propere kleren , die nog geen parfum van de werkmens heeft gekregen !! ( zweet)

    04-08-2014 om 09:46 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vava
    blog.seniorennet.be/vava
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!