|
en dus kunnen we ons klaar maken voor de volgende rits.. ttz. boodschapkes want de room en de suiker is helemaal op.... ik zou aan fondant moeten geraken... maar helaas ... weet ik dat ik dat zowiezo niet zal vinden hier in de regio.... dus zal ik het moeten klaarspelen met marsepein... fondant en marsepein is alle twee om ter zoeter en 1 zoetekauw ..; doe ik daar dus een groot plezier mee.. voor mezelf is dat iets minder.... ik hou meer van de duitse trend ( ik bedoel dus het zoeten van gebak en de bijhorende slagroom)... maar goed.. uiteindelijk maak ik niet zo vlug petite fours klaar en trek ik daar wel mijne plan mee..... deze keer ga ik dus er ook maken met cremé au beure...met mokkasmaakskes... met gemalen nootjes.... ( bresieliene maar dan home made uiteraard)
Of mijn snoeper ook nog graag kroketjes heeft met oude jaar ... is nog de vraag? ik denk terug met een lekker dik stukske runds en pepersaus.... want dat was dus echt fantastisch..; het is lang geleden dat ik zulk een malse biefstuk heb gekocht... meestal komt dat van den boer ... maar omdat we de vriezers moeten leeg eten heb ik dat dus de laatste tijd niet meer aangevuld ! en moet ik die hier ergens bij de commersanten zien te vinden..... en dat is altijd een beetje vogeleppiek.. en moeilijk te vinden qua dikte hier eten ze hun biefstuk super dun gesneden het is bijna broodbeleg!.. erg als je die dan graag nog een beetje rood lust...
Bij de allerlaatste laag heeft de wet van Murphy toe geslagen en heb ik het borduursel eraf genomen , bang dat mijn machien kapot zou gaan.... als het effe kan vandaag hetzelfde maar een andere manier bedenken...
VAndaag na het winkelen ook nog de druivelaar aan de gevels op de koer fatsoeneren.... en de bomen instrijken met een biologisch middel tegen kruipende insekten....en dan , ja dan zal het ver tijd zijn voor het avondeten en daar moet ik me geen zorgen om maken... want we hebben nog de helft van de ovenschotel in de ijskast staan !
|