Omdat het voor mij eigenlijk hetzelfde blijft wat ik moet koken !... kan ik maar beter vragen wat er zoal graag zou gesmult worden.... ik heb liever dat alles opgegeten is... met de volle goestinsg , dan dat ik nog een maand of vijf moet kijken op dozen die in de vriezer plek in beslag nemen omdat niemand daar nog echt trek in heeft...
Op kerstavond heb ik wel gezien dat er iemand zelfs de gouden randjes van het bord wou afknabbelen omdat het zo smaakte !!.... en dus ga ik dat op oude jaars avond nog eens overdoen maar nu .. met een groentenkransje !! van gesauteerd witloof... erwtjes en wortels ( uit eigen tuin , maar diepvries) en bloemkool vers maar van de comerce !en kroketjes.... langwerpig? of rond?.... het is toch wreed plezierig om die te maken... akkoord je handen hangen wel een beetje vol met eierprut en paneermeel maar ik geef daar niet om, je begint met propere handen en nadien spoel je ze af onder een lauwe kraan en het maleur is opgelost !
de waterzooi van kip ... is natuurlijk wijlen ( op nog 1 tas na)
Voor de volgende dagen staan er spliterwten te weken voor!!...juist .... erwtensoep... oftewel op zijn hollands snert... waarom ze dat zo noemen weet ik niet....Nu zou ik daar heel graag een varkenspootje in meekoken .... maar dat zal voor mijne viesneus niet goed zijn denk ik.. dus maar een stuk gerookt spek... ( of een gerookt hammeke) en als de soep klaar is een goeie rookworst... ik heb nog een ferm voorraadje... want die vind je hier niet !.....
|