De kroketjes zijn gemaakt en staan lekker op te drogen en op te stijven in de friste buiten??
Het witloof staat lekker zachtjes te garen in echte boere boter..... en straks wordt dat dan gekaramelliseerd met wat suiker.... De tournedokes staan op kamertemperatuur te komen... en daarvoor moet ik dus enkel en alléén nog een lekker pepersausje bij maken.... simpel...maar met liefde en goeie ingredienten bereid....is dat dus meer dan af... ik zou ook wel eens graag de oliebollen traktatie willen proeven...Maar t'ja die adreskes zijn ver weg !!
Ik reken per persoon.... 5 a 6 kroketjes .. en ik denk dat dit echt wel voldoende is... als we van der comerce gebruiken reken ik er toch wel 8 per portie... maar Theo zegt dat hij die nu cochonerie vind '" hij vind dat een zeer interesant frans woord... hahhahaha ..
wat heb ik zo nogal klaar gemaakt.... awel nog een portie of twee drie ... stoofvlees opgebakken en klaar gemaakt voor de pruttelpot... d'as natuurlijk niet voor direkt... maar voor de diepvries.. het is nog zo gemakkelijk om een portie uit te halen bij frietjes als het wat snel moet gaan...
De appeltaart is meer dan een hit en met een lekker créme anglaise een toef echte slagroom en/of een paar goeie bollekes roomijs.... Mmmmmmm
een foto van hoe wij stoofvlees bereiden ... ( de flesjes bier waren al opgeruimd sorry )
![](http://blogimages.seniorennet.be/zon_en_zweet_in_frankrijk/1858076-a8307d725ca83781125c0ee75b30352f.jpg)
![](http://blogimages.seniorennet.be/zon_en_zweet_in_frankrijk/1858076-939036888455ab77dfcaad1d0db6fc70.jpg)
|